پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور: سلامتی مردم در شرایط کنونی و حمایت از اقشار آسیب دیده از کرونا، اولویت اصلی دولت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسحاق جهانگیری در جلسه ساماندهی تسهیلات حمایتی برای اقشار آسیب دیده از کرونا که عصر امروز با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روسای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره، شهردار تهران، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و نمایندگان تشکلهای دولتی و غیر دولتی و حمایتی از جمله سازمان بهزیستی، هلال احمر و کمیته امداد امام خمینی برگزار شد افزود: تاکنون کمکهای مالی زیادی به اقشار آسیب دیده از کرونا توسط خیرین و دستگاههای مختلف انجام شده است، اما بر اساس دستور رئیس جمهور، این کمکها باید توسط یک ستاد مرکزی، به نحو درستی مدیریت و توزیع شود.
وی افزود: بنیاد مستضعفان، بسیج و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره، مردم خیّر و تعدادی از شرکتهای دولتی و غیردولتی کمکهای شایان توجهی به آسیب دیدگان از شیوع ویروس کرونا کرده اند.
به گفته جهانگیری، این دستگاهها بیش از سه هزار میلیارد تومان تاکنون برای مبارزه با کرونا تخصیص داده اند و دولت نیز، با توجه به مضیقه بودجه ای، کمک هزینههای تامین معیشت را به اقشار آسیب دیده اختصاص داد که بخشی از آن شامل کمکهای ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی در اسفند ماه پرداخت شد و بخش دیگری طی هفته آینده پرداخت میشود و این امر در ماههای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
معاون اول رئیس جمهور همچنین گفت: گروههای زیادی که تحت پوشش دستگاههای حمایتی نبوده اند، اما بخاطر شیوع این بیماری در معرض آسیب قرار دارند نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرند.
وی افزود: پیام اصلی جلسه امروز این است که افراد ضعیفی که از این بیماری و ویروس آسیب دیده اند، تحت حمایت دستگاههای حمایتی و دولت قرار دارند و نباید از این بابت نگران باشند.
آقای جهانگیری همچنین از کادر درمانی و بخصوص پزشکان و پرستاران بیمارستانها تجلیل کرد و گفت: چنین همدلی در سالهای اخیر در سطح جامعه دیده نشده و این همدلی فقط با ایام سالهای دفاع مقدس قابل مقایسه است.
وی افزود: دولت تلاش کرده است از خدمات این گروه زحمتکش تجلیل کند و به همین دلیل بودجه خوبی در حدود ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای جبران بدهیهای دولت به وزارت بهداشت تخصیص داده شده است که قطعا بخش مهمی از آن، به پرداخت مطالبات پزشکان و پرستاران و پرداخت پاداش به آنها تخصیص مییابد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از اذن رهبر معظم انقلاب در برداشت یک میلیارد یورو از محل موجودی صندوق توسعه ملی به عنوان نماد همدلی در کشور برای شکست دادن کرونا یاد کرد و افزود: به طور قطع این کمک، میتواند گام موثری در تامین نیاز مالی دولت و بخش درمانی کشور برای مبارزه با این ویروس و پوشش ابعاد اقتصادی گسترش آن باشد.
در این جلسه همچنین رئیس بنیاد مستضعفان در گزارشی، از کمک به اقشار آسیب دیده و بخشش اجاره بهای املاک این بنیاد در ماههای اسفند و فروردین و در صورت نیاز، ماههای بعدی خبر داد.
آقای پرویز فتاح افزود: اقدامات بنیاد در هماهنگی کامل با دولت و استانداران و از کانال دستگاههای حمایتی انجام میشود.
وی افزود: تاکنون ۱۱۰ میلیارد تومان کمک به بهزیستی و کمیته امداد برای اقشار مضطر تخصیص داده شد و تاکید شده است که برای کمک به مددجویان تحت پوشش هزینه نشود.
به گفته فتاح، پرداخت ۸ میلیارد تومان به دستفروشها، کارکنان بهشت زهرا و پسماندهای شهرداری به شهرداری و کولبرها، ۳ میلیارد تومان به موسسه خیریه کهریزک، پرداخت بن خرید به خادمان مساجد و توزیع بن ۲۰۰ هزار تومانی به ۱۰۰ هزار زندانی در آینده نزدیک از دیگر اقدامات حمایتی بنیاد به اقشار آسیب دیده از شیوع کروناست.
شهردار تهران هم ظرفیت ایجاد شده در شهرداری تحت عنوان شبکه سرای محلات را از فرصتهای قابل استفاده دولت برای مبارزه با کرونا دانست.
آقای پیروز حناچی همچنین گفت: هم سو کردن کمکهای سمنها (سازمانهای مردم نهاد) با سرای محلات و شهرداریها و دیگر بخشها میتواند فرصت خوبی برای تبدیل بحران به یک فرصت تاریخی برای همدلی ملی و مبارزه ملی با کرونا باشد.
همچنین در این جلسه، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و روسا و نمایندگان دستگاههای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد، نماینده تشکلهای غیر دولتی وزارت کشور و وزارت بهداشت گزارشی از اقدامات و فعالیتهای خود در حمایت از اقشار آسیب دیده از ویروس کرونا ارائه کردند.
در پایان این جلسه همچنین آقای علی ربیعی سخنگوی دولت در مصاحبه با خبرنگاران اقدامات حمایتی دولت از سه میلیون شغل در معرض خطر بخاطر شیوع ویروس کرونا را تشریح کرد.
سخنگوی دولت، پرداخت کمک هزینه خرید و وام یک تا دو میلیون تومانی، توزیع بن خرید توسط دستگاههای حمایتی بین اقشار آسیب دیده و در معرض آسیب را از جمله این اقدامات دانست و افزود: با هماهنگی بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، و با توجه به تنگناهای موجود، دولت تلاش زیادی کرد تا مشکلات مالی وزارت بهداشت در تامین دارو و سایر اقلام مورد نیاز را برطرف کند.