به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز چهارمحال و بختیاری، در این نامه آمده است:
حجت الاسلام جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهور و رئیس شورای عالی آب
با سلام و احترام
همانگونه که مستحضرید پس از بررسی همه جانبه و کارشناسی شده طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی در دومین جلسه شورای هماهنگی مدیریت حوضه آبریز زاینده رود، پیشنهادات شورای مذکور در سیزدهمین جلسه شورای عالی آب مطرح شد.
بر اساس بند ۸ مصوبات سیزدهمین جلسه شورای عالی آب تأمین آب شرب اصفهان از سد بهشت آباد از طریق خط لوله، ایستگاههای پمپاژ و احتمالاً حفر تونل کوتاه، منوط به اخذ مجوزهای لازم وقانونی مصوب شد.
این مصویه مبتنی بر اصول کارشناسی باعث فروکش نمودن التهابات اجتماعی در استان چهارمحال و بختیاری و اعتماد به دولت به دلیل توجه به دغدغههای مردم این استان در خصوص اثرات مخرب ناشی از احداث تونل بعنوان یک گزینه نامطلوب و غیر فنی شده است.
در تأیید مصوبه مذکور سازمان بازرسی کل کشور هم در بررسی طرح مذکور، نگرانی مردم استان چهارمحال و بختیاری مبنی بر احتمال خشک یا کم آب شدن چشمههای منطقه بر اثر حفر بیش از ۷۰ کیلومتر تونل بهشت آباد را وارد دانسته است.
متعاقباً شواری عالی امنیت ملی بطور مکرر بر فصل الخطاب بودن تصمیمات سیزدهمین جلسه شورای عالی آب تأکید کرده و وزارت نیرو را مکلف کرده حداکثر ظرف یک ماه (تا پایان خرداد ماه ۱۳۹۳) نسبت به اجرایی نمودن مصوبات مذکور اقدام کنند؛ همچنین مقرر گردیده، عملیات عمرانی تونل بهشت آباد تعلیق شود تا موجب تنش و ناآرامی نشود
در همین راستا شرکت توسعه مدیریت منابع آب و نیروی ایران طی نامه شماره ۱۰۳۹/۲/۳ مورخ۱۳۹۴/۰۸/۱۹ اعلام میکند که طبق مصوبه شورای عالی آّب نسبت به مسدود کردن تونل در محلهای باغ بهادران و چرمهین و همچنین برچیدن کارگاه مربوطه تااواسط آذر ماه سال ۱۳۹۴ اقدام میکند (تصویر پیوست)
آرامش نسبی حاکم بر جامعه ناشی از اعتماد به دولت در اجرایی نمودن مصوبه سیزدهمین جلسه شورای عالی آب به ناگاه با انتشار خبر شروع مجدد عملیات اجرایی تونل پروژه یاد شده در شبکههای مجازی استان در فروردین ماه سال جاری، بر هم خورده و تبعات اجتماعی گستردهای را به دنبال داشته و در صورت تداوم محتمل است به تبعات امنیتی منجر گردد.
با پیگیری مسئولین این استان از مجری طرح انتقال آب بهشت آباد در خصوص دلیل تجهیزکارگاه پروژه تونل، به مصوبات چهلمین جلسه شورای عالی آب مورخ۹۸/۸/۱۳ ارجاع داده میشوند. پس از اخذ نسخهای از صورتجلسه مذکور بطور غیر مستقیم، مسئولین این استان بعنوان حوضه مبدأ طرح انتقال متوجه میشوند که بند ۱ مصوبات صورتجلسه فوق الذکر مرتبط با پروژه بهشت آباد میباشد و شواری عالی آب، وزارت نیرو را ملزم به تعیین مناسبترین گزینه انتقال بر مبنای شاخصهای اقتصادی، فنی و زیست محیطی نموده است. با کنکاش بیشتر مسئولین استان صورتجلسهای بدست میآید که در محل شرکت مدیریت منابع آب ایران و با حضور نماینده مجری طرح و نمایندگان حوضه مقصد در تاریخ۹۸/۱۱/۲۹تنظیم گردیده و بطور ناشیانه و ظاهراً با عجله و بدون هر گونه بررسی همه جانبه گزینه حفر تونل بعنوان مناسبترین گزینه انتقال آب از حوضه بهشت آباد به اصفهان معرفی شده است!
لذا نظر حضرتعالی را به موارد ذیل معطوف میدارد:
۱- شعار محوری وزارت نیرو در سنوات اخیر مدیریت یکپارچه منابع آب و تشکیل سازمان حوضههای آبریز بوده است. بدون شک مدیریت یکپارچه حوضههای آبریز بدون مشارکت کلیه ذینفعان حوضه در تصمیم گیریها و بدون نگاه بی طرفانه و عادلانه و همچنین بدون توجه به الزامات توسعه پایدار (زیست محیطی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فنی و فرهنگی) معنی و مفهومی نخواهد یافت و با شکست روبرو میشود. سؤال این است که چرا نبایستی حداقل مسئولین عالیرتبه این استان بعنوان نمایندگان دولت از مصوبات حاکمیتی مرتبط با منافع این استان با خبر باشند؟؛ بطوری که مصوبات چهلمین جلسه شورای عالی آب را غیرمستقیم و سپس از اخبار فضای مجازی بدست آورند؟
حداقل نمایندهای از این استان بعنوان حوضه مبدأ طرح انتقال آب حضور نداشته و دعوت نشده است؟ آیا این است مفهوم مدیریت یکپارچه و حوضهای منابع آب؟ دقیقاً بدلیل همین نگرشهای ناعادلانه، منطقهای و یکسویه است که مردم این استان خاطره خوشی از حوضهای شدن مدیریت منابع آب ندارد و آنرا گاهی در جهت سیطره هر چه بیشتر شرکتهای آب منطقهای ذینفوذ در ارکان دولت بر شرکتهای استانی کوچکتر میدانند.
۲-همانگونه که در مقدمه اشاره شد، بند ۸ مصوبات سیزدهمین جلسه شورای عالی آب، نحوه انتقال آب را بر اساس نظرات تخصصی و کارشناسی شورای هماهنگی مدیریت یکپارچه حوضه بطور قاطع لوله و ایستگاه پمپاژ و تونل کوتاه مشخص نموده؛ سؤال این است که چه تغییری در شرایط زمین شناسی، وضعیت چشمهها، موقعیت گسلهای بزرگ مسیر انتقال آب بهشت آباد به اصفهان بوجود آمده است که در چهلمین جلسه شورای عالی آب مصوبه جلسه سیزدهم نقض گردید؟!
۳-در بند ۸ مصوبات دهمین جلسه شواری عالی آب به انجام بررسیهای دقیق و تکمیلی و ارزیابیهای زیست محیطی طرح تأکید شده است و همچنین انتخاب گزینه نهایی نیز در مصوبات چهلمین جلسه شورای عالی آب به لحاظ قراردادن مسائل زیست محیطی منوط شده، اما متأسفانه گزینه نهایی در وزارت نیرو بدون لحاظ نمودن مسائل زیست محیطی و بدون توجه به لزوم رعایت ماده ۲۳ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) برای اخذ ردیف اجرایی، انتخاب شده است. این در حالیست که اجرای پروژه بهشت آباد به روش تونل بلند نه تنها موجب تأثیر مستقیم بر مناطق پایین دست که عمدتاً جنگلهای زاگرسی مهم استان در حوزه آبریز کارون ۴ میباشد، میشود بلکه اجرای این طرح در حوزه بهشت آباد که در حال حاضر ۶۰ درصد جمعیت این استان در آن استقرار دارند، با زهکشی و تأثیر گذاری بر منابع آب سطحی و زیرزمینی نه تنها باعث از بین رفتن تنوع زیستی ارزشمند گیاهی و جانوری مسیر اجرای طرح میشود بلکه تشدید کانونهای تولید ریزگرد فعلی (دشت شهرکرد) و پدید آمدن کانونهای جدید تولید گرد و غبار در این استان خواهد شد که با توجه به مجاورت با مراکز سکونت گاهی پر جمعیت استان، مشکلات عدیده زیست محیطی برای ساکنان بوجود خواهد آمد.
۴- با توجه به منابع آبی که در بند ۱ اشاره شد در مسیر ساخت تونل به میزان حداقل ۲۱۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی زراعی و باغی (آبی) و نیز تعداد ۵۰۰ واحد دامداری سبک و سنگین، طیور، زنبور داری، شیلات و و احدهای صنایع تبدیلی بخش کشاورزی وجود دارد که مجموعاً معیشت بیش از ۱۹ هزار خانوار به طور مستقیم را تأمین مینماید که با احداث تونل و از بین رفتن منابع آبی، مشاغل خود را از دست داده و باعث نابودی بخش کشاورزی و صنایع وابسته و نهایتاً افزایش شدید نرخ بیکاری و تشدید مهاجرت از استان را به دنبال خواهد داشت.
در پایان خواهشمند است برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل امنیتی در حوضه دستور فرمائید عملیات اجرایی تونل متوقف شود و وفق مصوبه سیزدهمین جلسه شورای عالی آب متناسب با نیاز واقعی آب شرب اصفهان قید شده در مصوبه مذکور، از طریق لوله و ایستگاه پمپاژ اجرایی شود.
این همه تخقیق و مقاله در رابطه با آثار سو این پروژه بدست بی سوادان انجام شده، آصفهان اباد شود هر کجا ویران شود مهم نیست