به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز،
این در حالی است که وزارت انرژی آمریکا روز سه شنبه در بیانیهای در راستای تاکید کاخ سفید مبنی بر اینکه واشنگتن در بازارهای آزاد مداخله نخواهد کرد از کاهش تولید نفت آمریکا بدون هیچ اقدامی از جانب دولت در این خصوص خبر داد.
همزمان با شیوع ویروس کرونا و تلاشها برای مقابله با آن که تقاضا برای سوخت هواپیما، بنزین و گازوئیل را تحت شعاع قرار داده است تقاضای جهانی برای نفت نیز ۳۰ درصد حدود ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.
عربستان، روسیه و دیگر اعضای اوپک پلاس در حالی برای بازگشت به میز چانه زنی ابراز تمایل کرده اند که این تلاشها با اقدامات آمریکا و سایر کشورهای غیرعضو اوپک نیز همراه باشد. البته هنوز هیچ توافقی صورت نگرفته است.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران روز سه شنبه در توئیتی اعلام کرد پیش از نشست اعضای اوپک و غیرعضو اوپک لازم است که درباره ارقام پایه تولید هرکشور که الزاما مبنای کاهش تولید قرار میگیرد توافق شود.
وی افزود: آمریکا و کانادا نیز باید در این روند مشارکت داشته باشند و به توافق کاهش تولید بپیوندند.
به دنبال آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد ریاض و مسکو بر سر کاهش ده تا ۱۵ میلیون بشکه در روز معادل ۱۰ تا ۱۵ درصد عرضه جهانی نفت به توافق رسیدند قرار است اوپک پلاس روز پنجشنبه کنفرانسی ویدئویی برگزار کند. این در حالی است که ترامپ خود متعهد به هیچگونه اقدامی از سوی شرکتهای آمریکایی نشد.
وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد در راستای گزارش رسانهها مبنی بر اینکه اوپک پلاس برای دستیابی به توافق خواهان کاهش تولید نفت آمریکاست، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از کاهش دو میلیون بشکهای تولید روزانه نفت آمریکا بدون هیچگونه مداخله دولت فدرال حکایت دارد.
اوپک پلاس روز سه شنبه در بیانیهای اعلام کرد پس از گفتگوهای این گروه، عربستان روز جمعه میزبان کنفرانس ویدئویی وزیران انرژی کشورهای عضو گروه ۲۰ با هدف کاهش پیامدهای شیوع کرونا بر بازارهای انرژی خواهد بود.
جیسون بوردوف مدیر مرکز سیاست انرژی جهانی دانشگاه کلمبیا و از مقامات دولت باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا میگوید وسعت این چالش به اندازهای گسترده است که اوپک پلاس نمیتواند آن را حل و فصل کند. تنها تعدادی و نه همه تولیدکنندگان نفت در جهان تمایل و توانایی کاهش تولید را دارند.
ریاض و مسکو در تلاش برای حل اختلافاتی هستند که ریشه در نشست ماه مارس دارد؛ نشستی که بدون توافق بر سر کاهش تولید نفت به شکست انجامید. از آن زمان، عربستان با مازاد عرضه درحال اشباع بازار نفت است.
سه سال کاهش تولید نفت توسط اوپک پلاس فضایی مناسب را برای آمریکا فراهم کرد تا بتواند با افزایش تولید نفت شل و افزایش تولید نفت خود به ۱۳ میلیون بشکه در روز بالاترین سهم را در بازار نفت به خود اختصاص دهد.
موفقیت آمریکا در افزایش تولید نفت خود برخی امضاء کنندگان توافقنامه کاهش تولید به ویژه روسیه را نگران کرده است.
در همین حال دونالد ترامپ تهدید به اعمال تعرفه برای واردات نفت روسیه و عربستان کرده است و دو سناتور جمهوریخواه طرحی را برای خروج نیروهای آمریکایی از عربستان سعودی آماده کرده اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد هرگونه کاهش تولیدی باید بر اساس سقف تولید در سه ماهه نخست امسال و پیش از افزایش تولید عربستان و دیگر کشورها انجام شود، اما منابع آگاه در اوپک میگویند ریاض خواهان کاهش تولید بر اساس سطح کنونی تولید است.
یک منبع اوپک اعلام کرد هیچگونه توافقی بین ریاض و مسکو درباره رقم پایه هرگونه کاهش تولید حاصل نشده است و خبرگزاری ایتارتاس روسیه نیز گزارش داد کاهش تولید احتمالا از ماه مه به مدت سه ماه به طول خواهد انجامید.