آخرین اخبار شیوع کرونا در جهان
رکورد تلفات کرونا در نیویورک
فرماندار نیویورک از ثبت ۷۳۱ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در این ایالت در فاصله زمانی ۲۴ ساعت خبر داد که در نوع خود نوعی رکورد به حساب میآید.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، آخرین اخبار و تحولات درباره شیوع ویروس کرونا در جهان به شرح زیر است:
بسته خبری پیشین اخبار کرونا
ایتالیاییها به دنبال ماسک
انتقاد رییس جمهور لبنان از بی اعتنایی جهان به بحران مالی آوارگان ساکن این کشور و بیماری کرونا
با صداها:
نفر اول: میشل عون – رئیس جمهور لبنان
نفر دوم: شهروند لبنانی
ابراز همدلی دولت و مردم جمهوری آذربایجان با جمهوری اسلامی ایراندولت و ملت جمهوری آذربایجان در اقدامی نمادین همدلی و حمایت خود را از تلاشهای قابل توجه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با ویروس کرونا به نمایش گذاشتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو، در این اقدام نمادین و به نشانه همدلی با جمهوری اسلامی ایران، پرچم پرافتخار کشورمان از ساعت ۲۱ تا ۲۴ سه شنبه شب (به وقت محلی) بر روی ساختمان مرکز فرهنگی حیدر علی اف باکو به نمایش در آمد.
آمریکا
تمهیدات فرمانداری نیویورک برای مهار کرونا و فاصله گذاری اجتماعی
آمریکا
سی ان ان: این حرف ترامپ که هیچ کس از شیوع کرونا اطلاع نداشته دروغ است
شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی اعلام کرد این اظهار نظر دونالد ترامپ که میگوید هیچ کس از شیوع ویروس کرونا اطلاع نداشته دروغ است، زیرا پیتر نوارو مشاور اقتصادی کاخ سفید در دو یادداشت جداگانه در ماههای ژانویه و فوریه به رئیس جمهور در مورد شیوع ویروس کووید-۱۹ هشدار داده بود، اما او این هشدارها را جدی نگرفت.
پیتر نوارو مشاور اقتصادی ترامپ در این یادداشتها به طور شفاف گفته بود که «این احتمال فزاینده وجود دارد که ویروس همه گیر کووید-۱۹ به شکل تمام عیار شیوع پیدا کند و صد میلیون آمریکایی را تحت تأثیر قرار دهد و جان دو میلیون نفر را بگیرد، بنابراین میتوان انتظار داشت که کشور دست کم به یک میلیارد ماسک صورت، ۲۰۰ هزار لباس محافظتی، یازده هزار دستگاه تنفسی و ۲۵ هزار فقره تجهیزات محافظت شخص نیاز پیدا خواهد کرد.»
مشروح خبر و گزارش سی ان ان به شرح زیر است:
ابتدا مجری گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اصرار میورزد که اوایل، هیچ کس متوجه آمدن ویروس کرونا نشده بود. مشکل این است که حرف رئیس جمهور درست نیست. یک گزارش جدید نشان میدهد که مشاور ارشد او در ماه ژانویه در مورد آمدن ویروس کرونا به کاخ سفید هشدار داده بود. این گزارش ثابت میکند که دولت ترامپ چه اطلاعاتی در مورد ویروس کرونا داشته و چه اطلاعاتی نداشته است. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده که پیتر نوارو مشاور اقتصادی کاخ سفید در دو یادداشت جداگانه به کاخ سفید هشدار داده بود که ویروس کرونا میتواند هزاران میلیارد دلار به اقتصاد کشور زیاد وارد کند و تا دو میلیون آمریکایی را بکشد. یادداشت نخست در اواخر ماه ژانویه و یادداشت دوم در اواخر ماه فوریه به کاخ سفید ارسال شده بود. این یادداشتها چند روز قبل از این اظهارنظر ترامپ نوشته و به کاخ سفید ارسال شده بود:
ترامپ: «ویروس کرونا به خوبی در کشور ما تحت کنترل است.» «ما فقط پنج فرد مبتلا به ویروس کرونا داریم. تعداد مبتلایان ما به طور چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.» «این ویروس مانند یک معجزه روزی ناپدید خواهد شد.»
مجری گفت: ما نمیدانیم آیا دونالد ترامپ یادداشتهای پیتر نوارو را دیده است یا خیر.
در ادامه مجری با خبرنگار سیاسی سی ان ان گفتگو کرد و از او پرسید: من سوالات زیادی در مورد این مسئله دارم. چرا پیتر نوارو، مشاور اقتصادی رئیس جمهور در ابتدا اینقدر مصر بود که به دولت هشدار بدهد؟
خبرنگار سیاسی سی ان ان گفت: اینها واقعاً دو یادداشت فوق العاده هستند و دلیل آن، زمانبندی و جزئیاتی است که در آنها ذکر شده است. پیتر نوارو اغلب در محافل عمومی میگوید که دکترای او در رشته آمار است. او در یادداشتهای خود سناریوهای الگووار مختلفی را ترسیم کرده است. او در یادداشتهای خود گفته است در بهترین سناریو این یک مشکل حاد نیست و فقط یک آنفلوانزا است و ما میتوانیم آن را مدیریت کنیم و حدود ۳۵ میلیارد دلار در ماه هزینه میبرد، اما در بدترین سناریو، این یک ویروس همه گیر است و میتواند جان ۵۴۳ هزار نفر را بگیرد و ۴ هزار میلیارد دلار به اقتصاد زیان وارد کند. اما او ظرف سه هفته، برآوردهای خود را افزایش داد و گفت این بیماری میتواند جان دو میلیون آمریکایی را بگیرد و ۶ هزار میلیارد دلار خسارت وارد کند.
مجری پرسید: جزئیات این یادداشتها فوق العاده است. این یادداشت کاملاً شفاف نوشته شد تا مردم بتوانند آن را درک کنند. وی در این یادداشتها به طور شفاف گفته است: «این احتمال فزاینده وجود دارد که ویروس همه گیر کووید-۱۹ به شکل تمام عیار شیوع پیدا کند. این ویروس میتواند صد میلیون آمریکایی را تحت تأثیر قرار دهد و جان دو میلیون نفر را بگیرد.» او در جایی دیگر نوشته است: «می توان انتظار داشت که ما دست کم به یک میلیارد ماسک صورت، ۲۰۰ هزار لباس محافظتی، یازده هزار دستگاه تنفسی و ۲۵ هزار فقره تجهیزات محافظت شخص نیاز پیدا خواهیم کرد.» این یادداشت در روز ۲۳ ماه فوریه نوشته شده است، آن هم توسط فردی از داخل کاخ سفید! اما رئیس جمهور ترامپ به طور علنی گفت هیچ کس نمیدانسته که این ویروس میآید! حرفهای او درست نیست. کاخ سفید خود دونالد ترامپ در این زمینه یادداشت نوشته و گفته بود که این ویروس خواهد آمد. نظر شما چیست؟
خبرنگار سی ان ان گفت: من شب گذشته با یکی از مقامات ارشد کاخ سفید در مورد این یادداشتها صحبت کردم. او گفت زمانی که یادداشتهای پیتر نوارو را مشاهده کرده اند ابتدا به این فکر افتاده اند که آیا سفرها از چین را ممنوع کنند یا خیر. بنابراین، کاخ سفید به یادداشتهای پیتر نوارو اعتماد نداشتند و الان هم ندارند و دلیل این مسئله، سابقه تهاجمی نوارو در زمینه تجارت و منع سفر از چین است. از سوی دیگر، یک انشقاق واقعی در کاخ سفید در مورد نحوه ایجاد توازن میان نگرانیهای حوزه سلامت و مسائل تجاری وجود داشته و هنوز هم وجود دارد. زمانی که رئیس جمهور صحبت میکند ما هر روز شاهد این انشقاق هستیم. اما در پاسخ به این سوال که آیا پیتر نوارو توانسته توجه رئیس جمهور را جلب کند یا خیر باید گفت نوارو به رئیس جمهور نزدیک است و ترامپ به طور کلی از او خوشش میآید. آیا او توانسته این یادداشتها را مقابل رئیس جمهور قرار دهد و آنها را برای او بخواند، سوالی است که باید به آن پاسخ داده شود. یادداشت نخست خطاب به شورای امنیت ملی نوشته شده و یادداشت دوم خطاب به رئیس جمهور نوشته شده است. او در یادداشت دوم سعی داشته رئیس جمهور را سریعا آگاه کند. اما همانطور که میدانید رئیس جمهور از این مسئله خوشش نمیآید.
مجری پرسید: البته رئیس جمهور به این یادداشت واکنش نشان داد و ممنوعیت سفر را در مورد چین وضع کرد. اما ما الان میدانیم که صدها هزار مسافر توانستند از چین وارد آمریکا شوند. شاید این اقدام در واکنش به یادداشت پیتر نوارو بوده است، بله؟
خبرنگار سیاسی سی ان ان گفت: ما نمیدانیم، زیرا اظهارنظرهای رئیس جمهور در پشت میکروفن و پیامهای توئیتری او و همچنین گردهمائیهای هوادارانش در آن زمان بسیار متفاوت بودند. رئیس جمهور میگفت که اوضاع تحت کنترل است، تعداد مبتلایان اندک است و عملکرد بورس عالی است. بنابراین، ما میبینیم که در سیاستهای رئیس جمهور، نوعی اذعان مستقیم وجود دارد. در حالی که تیم او کار را شروع کرد و بستههای حمایتی طراحی و با کنگره همکاری کرد و تلاش کرد مردم آمریکا سفرهای تفریحی خود در هوا و دریا را متوقف کنند. بنابراین، رئیس جمهور در محافل خصوصی نگران این مسئله بود، اما این نگرانی او به شکل یک پیام عمومی ابراز نشد.
ترامپ: هفته آینده سختترین هفته برای ما خواهد بود
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی با اعضای مدیریت بحران اعلام کرد، هفته آینده سختترین هفته است، شاهد خواهیم بود که چه رخ خواهد داد.
سازمان بهداشت جهانی درباره چین به ما اطلاعات درستی نداد
رئیس جمهور آمریکا گفت سازمان بهداشت جهانی مبالغ زیادی را از ما میگیرد، اما درباره اوضاع چین اطلاعات واقعی را از ما پنهان کرد در نتیجه ما این موضوع را بررسی میکنیم.
وی افزود، کمک مالی به سازمان جهانی بهداشت را متوقف میکنم، زیرا آنان نه تنها اطلاعات درستی از اوضاع چین ارائه ندادند بلکه از روش ما در برخورد با ویروس کرونا انتقاد کردند.
برخی کشورهای بزرگ آمار دقیقی از تلفات کرونا منتشر نمیکنند
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشستی خبری درباره مقابله با کرونا گفت برخی کشورهای بزرگ هستند که آمار دقیقی از شمار مبتلایان و تلفات کرونا منتشر نمیکنند و همه ما این مسئله را میدانیم.
رئیس جمهور آمریکا گفت ارتش آمریکا برای اضافه کردن ۱۵ هزار تخت در بیمارستانهای صحرایی در مناطق بحرانی از جمله شیکاگو تلاش میکند.
انگلیس از ما دستگاه تنفس مصنوعی خواسته است
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی با اعضای مدیریت بحران اعلام کرد، انگلیس از ما ۲۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی درخواست کرده است. ما به زودی به ۱۱۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی دست مییابیم ضمن اینکه در انبارهایمان ۸۶۷۵ عدد از این دستگاه را داریم که آماده به کار هستند.
تجویز دارو توسط ترامپ
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت به همه مبتلایان به ویروس کرونا میگویم داروی هیدروکسی کلروکین را آزمایش کنید، از پزشکان هم میخواهم این دارو را به بیماران معرفی کنند.
آمریکا
۲۳۰ خدمه ناو هواپیمابر تئودور روزولت به ویروس کرونا مبتلا شده اند
به گزارش پایگاه اینترنتی هیل، نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد: با آزمایش ۷۹ درصد از خدمه ناو هواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت، مشخص شده ۲۳۰ نفر از آنها به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
اظهارات ضد و نقیض ترامپ در زمینه ایجاد محدودیتهای مالی بر سازمان جهانی بهداشت
کلی گریفینگ خبرنگار شبکه ام اس ان بی سی در حساب توئیتری خود نوشت: ترامپ با انتقاد از سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت که آمریکا "توقف بزرگی" را در زمینه ارسال پول به این سازمان در دستور کار قرار داده است، اما دقایقی بعد، ظاهراً از این گفت خود عقب نشینی کرد و ادعا کرد: من نمیگویم قصد دارم این کار را انجام دهم، اما میخواهیم این موضوع را بررسی کنیم.
آمریکا
در ۲۴ ساعت گذشته ۲۰۰۰ نفر در آمریکا جان باختند
پایگاه اینترنتی دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا قریب به ۲۰۰۰ نفر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. در حال حاضر تعداد مبتلایان در آمریکا به مرز ۴۰۰ هزار نفر رسیده است. از این تعداد حدود ۱۳ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
آمریکا
افزایش آمار مبتلایان در کادر وزارت دفاع آمریکا
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از خبرنگار خود اعلام کرد، وزارت دفاع آمریکا خبر داد آمار مبتلایان به ویروس کرونا در میان کارکنان این وزارتخانه افزایش یافت و به ۲۶۵۷ نفر رسید.
آمریکا
دولت آمریکا خواهان ۲۵۰ میلیارد دلار دیگر است
استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور خواهان ۲۵۰ میلیارد دلار دیگر برای حمایت از طرحی به منظور کمک به شرکتهای کوچک برای شاغل نگه داشتن کارکنان خود در دوران شیوع ویروس کرونا است.
به گزارش اسوشیتدپرس از واشنگتن، منوچین در توییتر اعلام کرد وی به دستور ترامپ خواستار این مبلغ اضافی شده است. وی گفت با میچ مک کانل رهبر اکثریت سنا همچنین نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و چاک شومر رهبر دموکراتهای سنا گفتگو کرده است.
مک کانل نیز در توییتر اعلام کرد با منوچین و شومر با هدف تایید منابع مالی مورد نیاز این طرح در جلسه بعدی سنا در روز پنجشنبه همکاری خواهد کرد.
این پول در راستای تقویت برنامه مهمی در چارچوب تدابیر نجات مالی ۲.۲ تریلیون دلاری است که کنگره آمریکا به منظور حفاظت از اقتصاد این کشور در برابر بحران ناشی از تلاشها برای مهار ویروس کرونا تصویب کرد.
آمریکا
استعفای سرپرست وزارت نیروی دریایی آمریکا
به گزارش نشریه پولیتیکو، یک مقام ارشد دفاعی به این نشریه گفته است توماس مودلی سرپرست وزارت نیروی دریایی آمریکا به علت ضعف در مدیریت ناو کرونا زده یو اس اس روزولت و اظهار نظر درباره فرمانده این ناو استعفا داده است.
این مقام مطلع به پولیتیکو گفت: توماس مودلی روز سه شنبه پس از دیدار با مارک اسپر وزیر دفاع نامه استعفای خود را به وی ارائه کرد. وی افزود: مودلی نه از سوی اسپر و نه از سوی کاخ سفید تحت فشار نبوده است.
ژنرال مودلی چند روز پیش در واکنش به نامه فرمانده ناوهواپیمابر یو اس اس روزولت که برای نجات پرسنل مبتلا به ویروس خود نامهای را خطاب به مقامات آمریکایی نوشته و تقاضای کمک کرده بود، او را احمق نامید. هرچند وی از این اظهار نظر خود عذرخواهی کرد، اما این موضوع بازتاب زیادی در محافل رسانهای آمریکا پیدا کرد تا جائیکه ترامپ روز سه شنبه گفت به این موضوع ورود خواهد کرد.
آمریکا
وزیر دفاع آمریکا استعفای سرپرست وزارت نیروی دریایی این کشور را پذیرفت
مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در حساب توئتیری خود نوشت: امروز صبح با استعفای توماس مودلی سرپرست وزارت نیروی دریایی موافقت کردم. با تائید رئیس جمهور، جیم مک فرسون معاون فعلی ارتش را به عنوان سرپرست وزارت نیروی دریایی منصوب می کنم.
آمریکا
ثبت ۷۳۱ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در ایالت نیویورک
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد فرماندار نیویورک از ثبت ۷۳۱ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در این ایالت در فاصله زمانی ۲۴ ساعت خبر داد که در نوع خود نوعی رکورد به حساب میآید.
آمریکا
انتقاد ترامپ از سازمان بهداشت جهانی
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: سازمان جهانی بهداشت مرتکب اشتباه بزرگی شد. بنا به دلایلی (این سازمان) عمدتا از سوی آمریکا تامین مالی میشود، اما در عین حال بسیار چین محور است. ما این موضوع را به خوبی بررسی خواهیم کرد. خوشبختانه من توصیه آنها را در مورد باز نگه داشتن مرزهایمان بر روی چین رد کردم. چرا آنها چنین توصیه نادرستی را به ما کردند؟
آمریکا
ترامپ بازرس کل ناظر بر طرح مشوقهای اقتصادی دولت آمریکا را برکنار کرد
نشریه "پلتیکو" Politico گزارش داد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بازرس کلی را که برای نظارت بر اجرای برنامه کمک اقتصادی ۲.۳ تریلیون دلاری به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا تعیین شده بود، برکنار کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، ترامپ روز دوشنبه گلن فاین Glenn Fine, بازرس کل موقت پنتاگون را که هفته گذشته برای ریاست کمیته ناظر بر این طرح تاریخی مشوقهای اقتصادی منصوب شد، از سمت خود برکنار کرد.
براساس این گزارش، بازرس کل سازمان حفاظت از محیط زیست جانشین فاین شده است.
آمریکا
تعداد بسیار زیادی از فقرا در آمریکا به علت کرونا خواهند مرد
وَنِسا کری استاد دانشگاه و رئیس سازمان غیر انتفاعی "seed" که در زمینه امور مربوط به بهداشت جهانی فعال است در مصاحبه با اسکای نیوز با تاکید بر اینکه در آمریکا لزوماً تمامی کسانی که به علت ویروس کرونا نیازمند درمان هستند، خدمات درمانی دریافت نمیکنند، گفت: علت این وضعیت آن است که تعداد بسیار زیادی از مردم آمریکا به خدمات بهداشتی دسترسی ندارند، بیمه ندارند، در مناطق روستایی و فقر نشین زندگی میکنند که به مراقبتهای بهداشتی لازم دسترسی ندارند. ما شاهد ناکامی نظام تامین اجتماعی در این جا هستیم که عواقب آن بسیار دردناک خواهد بود. ما پیش بینی میکنیم که تعداد زیادی از سیاه پوستان آمریکایی جان خود را از دست بدهند.
آمریکا
ترامپ: هزینه کردن تریلیونها دلار در خارج از آمریکا را باید متوقف کرد
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به فاکس نیوز گفت زمان توقف هزینه کردن تریلیونها دلار در خارج و به جای آن به کارگیری آن در داخل فرا رسیده است.
ترامپ افزود: برای خرید ۲۹ میلیون قرص «هیدروکسی کلروکوئین» که برای درمان مالاریا استفاده میشود اقدام کرده ایم.
آمریکا
فرماندار کالیفرنیا: شمار مبتلایان در حال افزایش است
گِوین نیوسام فرماندار ایالت کالیفرنیای آمریکا گفت: شمار مبتلایان به کرونا در حال افزایش است.
نیوسام گفت: من هر روز صبح موارد بستری شدن افراد در بیمارستانها و بخشهای آی سی یو را بررسی میکنم. بستری شدن افراد دیروز به ۲۶۱۱ نفر رسید. این ۴.۱ درصد افزایش را نسبت به روز قبل نشان میدهد. شمار افراد بستری در بخشهای آی سی یو به ۱۱۰۸ نفر رسیده است که این تعداد ۲.۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی افزود: ترس زیادی از این ویروس به همه منتقل شده است. کشور ما و جهان با این وضعیت روبرو است. اضطراب به خوبی مشاهده میشود و واقعی است و همه ما در رابطه با مقابله با آن متفاوت عمل میکنیم. هیچ کس نمیتواند یکسان عمل کند. برخی افراد کاملاً با آن خوب کنار میآیند و برخی دیگر نمیتوانند، زیرا آنها شغل خود را از دست داده اند و حقوقشان را نمیگیرند و فرزندانشان نمیتوانند به مدرسه بروند. آنها کمتر میخوابند و کمی حساستر هستند و مستعد انجام کارهایی هستند که مناسب نیست.
انگلیس
جان باختن ۷۸۶ فرد دیگر در انگلیس بر اثر ابتلا به کرونا
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد منابع رسمی از جان باختن ۷۸۶ فرد دیگر در انگلیس بر اثر ابتلا به کرونا در فاصله زمانی ۲۴ ساعت خبر دادند که با احتساب این افراد تعداد جان باختگان ناشی از این بیماری واگیردار در این کشور در مجموع به بیش از ۶ هزار نفر رسید. در خبری دیگر شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از دومینیک راب، وزیر امور خارجه و مامور انجام وظایف نخست وزیری در انگلیس، اعلام کرد، آمار مبتلایان در انگلیس به ۵۵۲۴۲ و تعداد درگذشتگان به ۶۱۵۹ نفر رسید.
چین
شناسایی ۶۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در چین
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، چین از ثبت ۶۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۸۱ هزار و ۸۰۲ نفر خبر داد.
سازمان بهداشت جهانی اثربخشی ماسک بر روی صورت را بررسی می کند
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت: در حال بررسی نقش ماسک در پیشگیری از گسترش ویروس کرونا در اماکن عمومی هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما از وین ، تدروس آدانوم در نشست مطبوعاتی در ژنو افزود: سازمان بهداشت جهانی همه اطلاعات موجود را در این باره که آیا پوشش ماسک می تواند از ابتلای به ویروس کرونا جلوگیری کند جمع آوری و سپس ارزیابی خواهد کرد.
در اتریش از هفته آینده استفاده از ماسک به هنگام خرید اجباری خواهد شد. در کشورهایی مانند جمهوری چک و اسلوونی استفاده از ماسک اجباری است.
تاکنون سازمان بهداشت جهانی ماسک را تنها برای بیماران و کسانی که از بیماران مراقبت می کنند مفید توصیف کرده است.
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده بود ماسک می تواند مردم را از اجرای دیگر اقدامات بهداشتی مانند شستشوی دست بازدارد.
ویتنام ۵۵۰ هزار ماسک به فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و انگلیس اهداء کرد
ویتنام روز سه شنبه ۵۵۰ هزار ماسک پزشکی به پنج کشور اروپایی اهدا کرد تا از آن در مبارزه با ویروس کرونا استفاده کنند.
به گزارش راشاتودی وزارت خارجه ویتنام در بیانیهای اعلام کرد: ۵۵۰ هزار ماسک پزشکی ساخته شده از پارچه ضد میکروبی به سفیران فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و انگلیس در هانوی تحویل داده شده است.
تا به امروز ۲۴۵ نفر در ویتنام به ویروس کرونا مبتلا شده اند که تاکنون هیچ کشتهای در پی نداشته است. هانوی همچنین ماسک و سایر تجهیزات پزشکی به کشورهای دیگر از جمله چین، کامبوج و لائوس اهدا کرده است.
ایتالیا
نخست وزیر ایتالیا مراحل سه گانه تا خروج از بحران کرونا را بیان کرد
در حالی ویروس کرونا همچنان در ایتالیا قربانی میگیرد که نخست وزیر این کشور با صحبت در خصوص مرحله دوم اقدامات در نظر گرفته شده به منظور مهار این ویروس اعلام کرد: اقدامات سختگیرانه کم نخواهد شد و پس از این، وارد مرحله دوم و سوم طرح خواهیم شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی "تی جی لا سته" ایتالیا "جوزپه کونته"، نخست وزیر ایتالیا در نشستی خبری در خصوص اقدامات آتی دولت این کشور به منظور مقابله با گسترش ویروس کرونا گفت: کشور ما در حال سپری کردن مرحله حادی از شرایط اضطرار متاثر از ویروس کرونا است. افزایش تعداد جانباختگان ناشی از این ویروس، به منزله زخمی است که هرگز نمیتوانیم آن را التیام بخشیم. اما من میخواهم این موضوع را برای شما روشن کنم که در شرایطی نیستیم بتوانیم اقدامات سختگیرانهای را که در نظر گرفته ایم، کاهش دهیم. در شرایطی نیستیم که بتوانیم از ناراحتیها و از خود گذشتگیهای خود کم کنیم. با توجه به این موارد، ما در تماس دائمی با کمیته "فنی و علمی" (مقابله با کرونا) هستیم. اعضای این کمیته به ما اعلام کرده اند اثرات مثبت اقدامات سختگیرانه، در حال مشاهده است.
کونته ادامه داد: تکرار میکنم، هنوز در شرایطی نیستیم که بتوانیم یک چشم انداز متفاوت در نظر بگیریم. به همین علت، ما به تازگی لایحهای را با در نظر گرفتن ملاحظات "روبرتو اسپرانتسا" وزیر بهداشت (ایتالیا) به تصویب رساندیم که در این لایحه بر ادامه اقدامات تمهید شده تا تاریخ ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین) امسال تاکید شده است؛ بنابراین ما خواستار تلاش و از خودگذشتگیهای بیشتری از شما (مردم) هستیم.
وی تاکید کرد: اگر ما احترام به قوانین را نادیده بگیریم و اگر شروع به کاستن از اقدامات سختگیرانه کنیم، همه تلاشهایی را که تاکنون انجام داده ایم از بین خواهند رفت و این تلاشها بیهوده خواهند بود. در این صورت، هزینههای خیلی زیادی را نیز متحمل خواهیم شد. چرا که علاوه بر هزینههای روحی-روانی و نیز هزینههای اجتماعی که تا به اینجا داشته ایم، مجبور خواهیم بود دوباره از نو شروع کنیم. یعنی متحمل هزینهای دو برابری خواهیم شد؛ بنابراین نمیتوانیم به خود اجازه چنین کاری را بدهیم! به همین علت ابتدا از همه شما تشکر و دعوت میکنم به این اقدامات احترام بگذارید.
کونته هشدار داد: یک بخش بسیار اندکی از جامعه، البته خوشبختانه فقط یک بخش بسیار اندک از افراد هستند که به قوانین احترام نمیگذارند. میخواهم به این افراد یادآور شوم جرایم اقتصادی را نیز برای آنها در نظر گرفته ایم. این جرایم را بدان خاطر پیش بینی کرده ایم که بی مسئولیتی برخی افراد نتواند موجب لطمه به دیگران و همه شود. ما باید به اشخاصی مانند کادر پزشکی و کادر درمان که به طور مستقیم در تماس با افراد آلوده هستند و سلامت و زندگی خود را به خطر انداخته اند، احترام بگذاریم. باید به همه کارکنان که تلاشهای روزانه دارند، احترام بگذاریم.
او گفت: متاسفم که این اقدامات سختگیرانه در یک زمان خاص یعنی با جشن دائمی «عید پاک» مصادف شد. «عید پاک»، زمان آرامش، همدلی و حتی صلح میان ما است. متاسفانه مجبوریم این روزهای پر از شادی و سرور را به این شکل سپری کنیم. اما این تلاشهای مضاعفی که من از شما خواستم با در نظرگرفتن پیشنهادهای کارشناسان کمیته فنی و علمی، به ما اجازه شروع ارزیابی چشم انداز دیگری را خواهد داد. زمانی که آمارها و دادهها برای ما اطمینان بخش باشد و زمانی که شورای کارشناسان کمیته فنی و علمی، اجازه آن را به ما بدهد، شروع به برنامه ریزی کاهش اقدامات سختگیرانه خواهیم کرد. نمیتوانم به شما بگویم این کار در ۱۴ آوریل امسال عملی خواهد شد. هنوز در چنین شرایطی نیستیم. آنچه که مسلم است، ما پیوسته تلاش میکنیم در تماس با اعضای کمیته باشیم. با بررسی شرایط، طی روزهای آتی و نیز طی ۲ هفته آینده، شروع به ارزیابی و ورود به مرحله دوم خواهیم کرد. مرحله دوم طرح، همزیستی با ویروس کرونا و در نظر گرفتن اقداماتی است که اندک اندک منجر به کاهش گسترش ویروس و هدایت ما به مرحله سوم که همان خارج شدن از شرایط اضطرار است، خواهد شد. مرحله سوم، بمنزله خروج از شرایط اضطرار و از سر گیری عادی فعالیتهای کاری و اجتماعی خواهد بود. مرحله سوم، مرحله بازسازی و احیای زندگی اجتماعی و اقتصادی ما است.
ایتالیا
چین محموله ۴۰ تنی اقلام بهداشتی به ایتالیا ارسال کرد
به گزارش بخش تصویری روزنامه ایتالیایی زبان "لا رپوبلیکا"، در پی گسترش ویروس کرونا در ایتالیا و کمبود اقلام بهداشتی در این کشور، چین با یک فروند هواپیمای تجاری، محموله ۴۰ تنی از اقلام بهداشتی به ایتالیا ارسال کرد.
یک مسئول فرودگاه شهر پالرمو واقع در جزیره سیسیل در جنوب ایتالیا، در سخنانی گفت: یک هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ از چین، در فرودگاه پالرمو فرود آمد. این هواپیما حامل اقلام بهداشتی به منظور مقابله با شرایط اضطراری است که ما در آن قرار گرفته ایم. این اقلام، شامل دستکش، ماسک جراحی، عینکهای محافظتی، پیراهن، کفشهای مخصوص و کلاه است. این اولین پرواز به منظور ارسال اقلام بهداشتی نیست بلکه از چند روز پیش، این پروازها به مقصد پالرمو ادامه دارد. فرودگاه این شهر نیز در واقع به منظور دریافت این خدمات و محمولهها بازگشایی شده است.
روسیه
مصاحبه با نماینده سازمان جهانی بهداشت در روسیه
نماینده سازمان جهانی بهداشت در روسیه گفت محفوظ ماندن نسبی روسیه در برابر کرونا ناشی از اقدامات زودهنگام این کشور بوده است.
دکتر ملیتا وینوویچ نماینده سازمان جهانی بهداشت در روسیه در مصاحبه با شبکه راشا تودی گفت: «پرستاران و ماماها در کانون اصلی نبرد با کووید-۱۹ قرار دارند. این دو طیف از کارکنان بخش بهداشت و درمان، نه تنها با ویروس کرونا میجنگند بلکه سایر خدمات بهداشتی را نیز ارائه میکنند، چون ارائه این خدمات ضرورت دارد. زایمان و مراقبتهای دوران بارداری جزو ضرروتها است. ماماها باید در دوران بارداری از زنان باردار مراقبت کنند. ما شاهدیم که ماماها و زنان باردار نیز به کرونا مبتلا میشوند، اما زایمان و تولد نوزادان همچنان ادامه دارد. برخلاف ویروس اچ یک ان یک (H۱N۱) یا همان آنفلوآنزای خوکی که مستقیما باعث مرگ زنان باردار میشد، اما خوشبختانه در بیماری کرونا شاهد چنین روندی نیستیم هرچند احتیاط یک ضرورت است».
نماینده سازمان جهانی بهداشت در روسیه گفت: «همه گیری یک بیماری، به خودی خود عمر و دوام ندارد بلکه این ما (انسانها) هستیم که میتوانیم عمر یک بیماری همه گیر را تغییر دهیم. اکنون لحظهای مهم و سرنوشت ساز است. به همین علت است که روسیه در طی هفتهها تا حدی در برابر کرونا محفوظ مانده است، چون این کشور اقداماتی را همان اول اتخاذ کرد که خیلی خوب بودند. تردیدی نیست که در مقطعی شاهد بودیم تماسهای ناشناختهای صورت گرفت که همیشه احتمالش وجود دارد، اما اکنون این مسئله دارد حل میشود. روسیه تعداد آزمایشهای کرونا را به ۶۱ هزار مورد آزمایش در روز افزایش داده است. افزایش تعداد آزمایشها واقعا باعث شد روسیه نه تنها کسانی را که بیمار هستند شناسایی کند بلکه بتواند ناقلان احتمالی بیماری را نیز شناسایی کند. این ناقلان کاملا سالم هستند، اما در تماس با ویروس بوده اند. همچنین احتمال دارد که امکان آزمایش گرفتن از افراد - بنا به درخواست آنها - فراهم شود. پس افرادی که احتمال میدهند جایی با ویروس در تماس بوده باشند - اما نمیتوانند دقیقا بگویند کجا تماس داشتند- میتوانند آزمایش کرونا بدهند. چنین اقدامی باعث خواهد شد که دانش ما بیشتر شود و پی ببریم که ویروس کرونا در کجاها به صورت مخفیانه عمل میکند. فاصله گیری اجتماعی، قرنطینه و درمان بیماران، باعث قطع زنجیره انتقال خواهد شد. به نظر من رمز و راز مربوط (کنترل) کرونا در روسیه نیز همین است».
نماینده سازمان جهانی بهداشت در روسیه افزود: «اکنون زمانی بسیار گرانبها برای روسیه است که درس بگیرد و مجددا برخی اصول مهم و ارزشهای انسانی را اجرا کند. همچنین برنامههایی درحال اجرا شدن است که براساس آن مردم در این دوره (از شیوع کرونا) بیشتر تامل کنند و فقط منتظر تمام شدن دوره شیوع کرونا نباشند بلکه از وقت و لحظات خود استفاده کنند و قدر یکدیگر را بدانند و در این دنیای جدید مفید باشند».
ایتالیا
کونته به علت فوت محافظ شخصی خود بر اثر کرونا یک دقیقه سکوت کرد
در پی آلوده شدن محافظ شخصی نخست وزیر ایتالیا به ویروس کرونا و فوت او در روزهای اخیر، جوزپه کونته در مراسم تشریفات تیم حفاظت از خود، یک دقیقه سکوت کرد.
به گزارش بخش تصویری روزنامه ایتالیایی زبان "لا رپوبلیکا"، پس از فوت "جورجو گوآستاماکیا" از اعضای تیم حفاظت نخست وزیر ایتالیا به علت آلوده شدن به بیماری کووید-۱۹ در رم، کونته پس از خروج از ساختمان نخست وزیری در اولین مراسم تشریفات تیم حفاظتی خود به احترام گوآستاماکیا یک دقیقه سکوت کرد. گوآستاماکیا ۵۲ ساله، چند روز پیش پس از چند روز بستری در بیمارستانی در رم بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت.
افغانستان
گفتگوی تلفنی عبدالله عبدالله با محمد جواد ظریف
عبدالله عبدالله و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز تلفنی گفتگو کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، دفتر مطبوعاتی عبدالله عبدالله امروز در بیانیهای اعلام کرد: در این گفتگوی تلفنی همکاری مشترک دو کشور در مبارزه با ویروس کرونا و تبادل تجربه در این زمینه و مسائل افغانستان بررسی شد.
براساس این بیانیه، دکتر ظریف در زمینه کمک به مهاجران افغان مبتلا به بیماری کووید نوزده اطمینان داد.
"عبدالله عبدالله" که خود را رئیس دولت همه شمول افغانستان میداند از کمکهای جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.
همچنین تلاشهای صلح دولت افغانستان و آخرین تحولات سیاسی این کشور در این گفتگوی تلفنی بررسی شد.
عراق
شمار مبتلایان به کرونا به ۱۱۲۲ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت عراق از ابتلای ۹۱ نفر دیگر به ویروس کرونا خبر داد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عراق به ۱۱۲۲ نفر رسید.
بحرین
شمار مبتلایان به کرونا به ۸۱۱ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت بحرین اعلام کرد: با ابتلای ۵۵ مورد جدید به ویروس کرونا شمار مبتلایان به این ویروس در بحرین به ۸۱۱ نفر رسید.
کرانه باختری
صهیونیستها ماه گذشته حدود ۳۶۰ فلسطینی را بازداشت کردند
نظامیان صهیونیست تنها در ماه مارس گذشته ۳۵۷ فلسطینی را در مناطق مختلف کرانه باختری اشغالی رود اردن بازداشت کردند و برخی نهادها نیز درباره شیوع کرونا در میان اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی هشدار دادند.
پایگاه اینترنتی خبرگزاری فلسطینی در گزارشی با اعلام این خبر افزود نهادهای فعال در امور اسراء و حقوق بشر اعلام کردند نیروهای اشغالگر اسرائیلی ماه مارس گذشته ۳۵۷ فلسطینی از جمله ۴۸ کودک و ۴ زن را با وجود نگرانیهای شدید درباره شیوع ویروس کرونا بازداشت کردند.
با شیوع ویروس کرونا نگرانیها درباره سرنوشت اسراء در زندانهای اسرائیل اشغالگر شدت گرفت. این در حالی است که اداره زندانها در انجام دادن اقدامات لازم برای پیشگیری از شیوع ویروس در داخل سلولها کوتاهی میکند. علاوه براین زندانها پرازدحام است و همین امر سبب میشود محیط مناسبی برای شیوع کرونا به وجود آید و همین امر احتمالا سبب میشود شمار زیادی از اسراء به کرونا مبتلا شوند به ویژه اینکه اداره زندانها اعلام کرد دو تن از زندانبانان مبتلا شدند و دو تن دیگر از زندانبان در قرنطینه به سر میبرند.
الجزایر
شمار مبتلایان به کرونا به ۱۴۶۸ نفر رسید
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گزارش داد، وزارت بهداشت الجزایر اعلام کرد: با ابتلای ۴۵ مورد جدید به ویروس کرونا، شمار مبتلایان به این ویروس در الجزایر به ۱۴۶۸ نفر رسید.
با جان باختن ۲۰ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا شمار جان باختگان این ویروس در الجزایر به ۱۹۳ نفر رسید.
ترکیه
بیش از ۳۴ هزار شهروند ترکیه به کرونا مبتلا هستند
شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه به ۳۴۱۰۹ و جانباختگان به ۷۲۵ تن رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، وزیر بهداشت ترکیه در نشست خبری گفت: ۲۴ ساعت گذشته از ۲۰۰۲۳ نفر آزمایش کرونا گرفته شد که نتیجه ۳۸۹۲ مورد مثبت بود و شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه به ۳۴۱۰۹ تن افزایش یافت.
فخرالدین کوجا تعداد فوتیها در ۲۴ ساعت گذشته را ۷۶ نفر اعلام و اضافه کرد: شمار جان باختگان بیماری کرونا در ترکیه به ۷۲۵ تن افزایش یافته است.
وی تعداد بهبود یافتگان را ۱۵۸۲ تن اعلام کرد و افزود: هم اکنون ۱۷۴۷ بیمار کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه و ۹۸۷ بیمار دیگر نیز به دستگاههای تنفس مصنوعی متصل هستند.
وزیر بهداشت ترکیه در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه هرچند ترکیه امکانات و کارکنان لازم برای معالجه بیماران کرونایی در بیمارستانها را داراست با این حال معالجه و ایزولاسیون بسیاری از بیماران کرونایی در خانه هایشان ادامه دارد و در صدد بکارگیری از امکانات دیجیتالی برای پیگیری وضعیت بیماران ایزوله در خانهها هستیم.
انگلیس
جانسون برای رعایت جوانب احتیاط در آی سی یو بستری شده است
خبرنگار بی بی سی به نقل از دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد بوریس جانسون برای رعایت جوانب احتیاط در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده است.
دفتر نخست وزیری انگلیس میگوید بوریس جانسون نخست وزیر این کشور برای رعایت جوانب احتیاط، در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) بستری شده است. بخش مراقبتهای ویژه اقدام به درمان و تحت نظر گرفتن دقیق بیمارانی میکند که به شدت حالشان وخیم است و در دیگر بخشهای بیمارستان نمیتوان از آنها مراقبت کرد.
ریچارد گالپین خبرنگار بخش پزشکی بی بی سی در این باره گزارش داد: بخش مراقبتهای ویژه جایی است که بیماران بدحال در آن نگهداری میشوند. جانِ چنین بیمارانی احتمالا در معرض خطر است. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیروز دوشنبه پس از آنکه وضعیت جسمی اش رو به وخامت گذاشت، به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان سنت توماس در لندن منتقل شد. وی در زمان انتقال به بخش مراقبتهای ویژه، هوشیار بود و از طریق یک ماسک تنفسی اکسیژن کمکی دریافت میکرد، اما تا این لحظه به دستگاه تنفس مصنوعی وصل نشده است. اتصال یک بیمار به دستگاه تنفس مصنوعی، روش درمانی تهاجمی محسوب میشود. بیشتر بیماران کرونایی خیلی زود به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز پیدا میکنند.
اکنون پرسش این است که اتصال به دستگاه تنفس مصنوعی چگونه وضعیتی است؟ دستگاه تنفس مصنوعی در واقع جایگزین تنفس عادی بیمار میشود.
پروفسور هاف مونتگومری استاد دانشگاه لندن گفت: «برای اینکه بیمار به دستگاه تنفس مصنوعی وصل شود لازم است که داروهای آرامبخش زیادی دریافت کند و مادهی بی حس کننده نیز دریافت کند تا عضلهها بی حس شوند و دستگاه تنفس مصنوعی بتواند کارش را انجام دهد. بیمار در چرخه زمانی ۱۶ ساعته در وضعیت کاملا دراز کشیده روی شکم و به پشت میخوابد».
خبرنگار افزود: پزشکان و پرستاران که در بخش مراقبتهای ویژه کار میکنند به صورت مداوم وضعیت بیماران را کنترل میکنند.
دکتر ران دانیلز مشاور بخش مراقبتهای ویژه گفت: «در مواقع عادی شاید انتظار داشته باشیم که فشار خون، ضربان قلب و تعداد تنفس هر چند ساعت یکبار کنترل شود، شاید اگر کسی حالش خوب نباشد دفعات کنترل کردن این علائم بیشتر شود، اما در بخش مراقبتهای ویژه وضعیت ضربان قلب، فشار خون و تعداد تنفس به صورت مداوم ثبت میشود. در ایستگاه پرستاری هم یک مانیتور قرار دارد تا اگر پرستار در کنار تخت بیمار نبود بتواند از روی مانیتور وضعیت بیمار را کنترل کند. در بخش مراقبتهای ویژه بیماران با دقت بیشتری تحت نظر قرار دارند. بنابراین شاید سوزن خاصی در یکی از سرخرگهای آقای جانسون وارد شود تا اجازه دهد که نمونه خون او مرتبا اخذ شود و میزان (اشباع) اکسیژن خون او دقیقتر مشخص شود».
خبرنگار بی بی سی افزود: حضور بیمار در بخش مراقبتهای ویژه واقعا تجربه سختی است و ترخیص از بیمارستان حس بسیار خوبی است. فرض کنیم بوریس جانسون از بیمارستان مرخص شد اکنون پرسش این است که وی چقدر سریع بهبود مییابد تا در محل کارش حضور یابد؟
پروفسور هاف مونتگومری گفت: «اگر دوره بستری جانسون کوتاه باشد، به درمان خوب پاسخ بدهد و پس از دریافت اکسیژن در روزهای آینده بهبود یابد در این صورت ظرف هفت تا ده روز آینده حالش بهتر خواهد شد».
خبرنگار بی بی سی گفت: دفتر نخست وزیری انگلیس میگوید بوریس جانسون هم اکنون به دستگاه تنفس مصنوعی متصل نیست، اما وی با استفاده از یک ماسک تنفسی اکسیژن دریافت میکند.
روایت دیلی میل از داخل اتاق آی سی یو بوریس جانسون
روزنامه دیلی میل با انتشار عکسی از داخل اتاق آی سی یویی که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در آن بستری است نوشت: پزشکان ارشد، تجهیزات با فن آوری بالا و پیشرفتهترین روشها برای کمک به بهتر شدن حال بوریس جانسون مورد استفاده قرار میگیرد.
اسپانیا
۷۴۳ مورد مرگ در ۲۴ ساعت گذشته
به رغم کاهش متوالی موارد ابتلا به کرونا در اسپانیا، اما ۷۴۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ویروس کرونا در این کشور جان باختند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، مقامات وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کردند، در پی کاهش شمار قربانیان مبتلا به ویروس کرونا در چهار روز پیاپی، ۷۴۳ مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس شمار جان باختگان را به ۱۳ هزار و ۷۹۸ نفر افزایش داد.
از پنج شنبه گذشته که شمار تلفات در این کشور ۹۵۰ مورد ثبت شده، اسپانیا شاهد روند کاهشی شمار مرگ و میر بوده است.
فرانسه
از روز چهارشنبه برای ورود به خاک فرانسه داشتن تاییدیه سلامت لازم است
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد بنابر اعلام وزارت کشور فرانسه, از روز چهارشنبه برای ورود به خاک فرانسه تاییدیه (سلامت) ضروری است.
فرانسه
جان باختن بیش از ۱۰ هزار نفر در فرانسه بر اثر ابتلا به کرونا
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد منابع رسمی از جان باختن بیش از ۱۰ هزار نفر در فرانسه بر اثر ابتلا به کرونا خبر دادند.
مغرب
شمار مبتلایان به کرونا به ۱۱۸۴ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت مغرب اعلام کرد با شناسایی ۶۴ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا و جان باختن ۱۰ تن دیگر، شمار مبتلایان به ۱۱۸۴ تن و شمار جان باختگان به ۹۰ تن رسید.
انگلیس
رکورد جان باختن بیماران کرونایی در انگلیس شکسته شد
وزارت بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرد: شبانه روز گذشته ۸۵۴ بیمار کرونایی در این کشور جان باختند که بیشترین مرگ بیماران کرونایی طی یک روز در این کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، با افزوده شدن ۸۵۴ بیمار به جان باختگان، شمار متوفیان کرونا در انگلیس تا صبح روز سه شنبه به شش هزار و ۲۲۷ نفر رسید.
شمار قطعی بیماران کرونایی هم در این کشور به ۵۵ هزار و ۲۴۲ نفر رسیده است.
این در حالی است که مرکز ملی آمار انگلیس پس از تشکیکها درباره آمار دولت و استعلامها به ویژه درباره شمار قربانیان کرونا در این کشور امروز اعلام کرد: آمار مرگ صدها نفر از مبتلایان به کرونا در بریتانیا گزارش نشده است.
این مرکز برای نمونه اعلام کرد تا سوم فروردین شمار جان باختگان کرونا را دولت نهصد نفر اعلام کرد در حالی که شمار واقعی قربانیان کرونا تا این روز ۱۶۵۰ نفر بود.
چین
حرکت قطارها در ووهان از سرگرفته شد
همزمان با کاهش نگرانی عمومی و روند همه گیری ویروس کرونا در ووهان، حرکت قطارهای این شهر از سرگرفته شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ووهان، هزاران نفر از ساکنان ووهان در پی لغو ممنوعیت حرکت قطارهای بین شهری از سوی مقامات دولتی چین، بامداد امروز برای استفاده از این وسیله نقلیه بین شهری دوباره به سوی ایستگاه قطار رفتند.
این در حالی است که ووهان کانون اصلی شیوع ویروس کرونا در چین سبب همه گیری این ویروس مرگبار در جهان شد.
امارات
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در امارات به ۲۳۵۹ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت امارات عربی متحده از ثبت ۲۸۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۲۳۵۹ نفر خبر داد. وزارت بهداشت امارات افزود با ثبت یک مورد مرگ جدید ناشی از کرونا، تلفات این بیماری در این کشور به ۱۲ نفر رسید.
روسیه
زمینهای بازی سن پترزبورگ بسته شد
ورود به زمینهای بازی سر باز هم در سن پترزبورگ دومین شهر بزرگ روسیه برای کودکان و بزرگسالان ممنوع شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، این تصمیم از سوی فرمانداری سن پترزبورگ و استان لنینگراد در پی افزایش آمار کودکان مبتلا به ویروس کرونا گرفته شد.
با این حال شهر سن پترزبورگ بعد از اولین هفته قرنطینه سراسری، بعنوان شهر نمونه روسیه در رعایت نکات خانه نشینی شناخته شده است.
به گفته مسئولین از هر صد نفر اهالی این شهر، هشتاد و هشت نفر قوانین خانه نشینی و نکات بهداشتی را کامل رعایت کردند.
اتریش
بزرگترین شرکت هواپیمایی اتریش از دولت ۵۰۰ میلیون کمک میگیرد
بزرگترین شرکت هواپیمایی اتریش (استریا ایرلاینز) که پروازهایش با شیوع ویروس کرونا متوقف شده است اکنون با دولت برای کمک پانصد میلیون یورویی مذاکره میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، شرکت هواپیمایی اتریش پیش بینی میکند به علت ویروس کرونا آمار پروازهای این شرکت به ۲۵ تا ۵۰ درصد آمار سال ۲۰۱۹ برسد.
این شرکت همچنین اعلام کرد سال ۲۰۲۱ نیز آمار پروازهای این شرکت بسیار زیاد نخواهد بود و از سال ۲۰۲۳ میلادی میتواند به وضعت قبل از بحران کرونا بازگردد.
شرکت استریا ایرلاینز پس از بحران کرونا که پروازهای خود را تا سوم ماه می متوقف کرده مجبور شده است هفت هزار تن از کارکنان خود را به صورت نیمه وقت بکار بگیرد.
فنلاند
کرونا در فنلاند روند صعودی طی میکند
تعداد بیماران کرونایی در جمهوری پنج و نیم میلیون نفری فنلاند به مرز دو هزار و پانصد نفر نزدیک میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از هلسینکی، بیست و چهار ساعت گذشته ۱۳۴ نفر به تعداد بیماران کرونایی فنلاند اضافه شد تا شمار مبتلایان به ویروس کوید ۱۹ در این کشور به ۲۳۰۸ نفر برسد.
امروز نیز در فنلاند شش نفر از بیماران کرونایی جان خود را از دست دادند، یعنی بالاترین میزان مرگ و میر طی یک شبانه روز در فنلاند در اثر کرونا.
ویروس کرونا در فنلاند تا کنون ۳۴ قربانی گرفته است. سیصد نفر از مبتلایان به ویروس کووید -۱۹ در این کشور نیز بهبود یافته اند.
دولت هلسینکی از هجدهم مارس (اواخر اسفند) وضع اضطراری سراسری اعلام کرده است.
در این جمهوری کودکستانها، مدارس و دانشگاهها تعطیل و مرزهای این کشور با همسایگانش بسته شده است.
عراق
اقدام نمادین دولت و مردم عراق برای قدردانی از کادر پزشکی
فرانسه
درخواست کمک مالی به کارمندان بخش خصوصی در فرانسه
موریل پنیکو وزیر کار فرانسه اعلام کرد درخواست شده است تا به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار کارمند بخش خصوصی که به علت کرونا به صورت موقت بیکار شدند کمک مالی شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، وی با بیان این که از هر چهار کارمند بخش خصوصی یک نفر به صورت موقت بیکار شده است، هزینه کمک مالی به این افراد را در فاصله زمانی سه ماهه , ۱۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو عنوان کرد و گفت فرانسه تنها کشوری در جهان است که این سطح از بیکاری موقت را دارد.
بوسنی و هرزگوین
هشدار وزیر امنیت بوسنی به پزشکان: بیمار کرونایی نپذیرید پروانه تان باطل میشود
وزیر امنیت بوسنی و هرزگوین گفت: پروانه طبابت آن دسته از پزشکانی که از کمک به بیماران مبتلا به کرونا امتناع کنند باید لغو شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو، رادونچیچ از مردم این کشور خواست اگر پزشکی از ارایه خدمات درخصوص این بیماری امتناع کرد او را معرفی کنند.
وی گفت: مجوزهای پزشکانی که در این شرایط مانند ترسوها عمل کرده اند لغو خواهد شد، زیرا آنها برای این روزها آموزش دیده اند و کشور هزینههای بسیاری را برای آنها سرمایه گذاری کرده است.
رادونچیج اضافه کرد: من ده روز قبل درخواست برکناری رئیس مرکز بهداشت و درمان سارایوو را مطرح کرده بودم؛ و همه باید بدانند که برای من ائتلاف و حفظ اکثریت پارلمانی مهمتر از زندگی حتی یک شهروند نیست.
براساس تازهترین آمار منتشر شده در بوسنی و هرزگوین، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۷۶۴ نفر رسیده است؛ که ۳۳ نفر جان خود را از دست داده و ۶۸ نفر نیز بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده اند.
جمهوری چک
جمهوری چک وضع فوق العاده را تمدید کرد
قانونگذاران جمهوری چک روز سه شنبه با حفظ وضع فوق العاده در این کشور تا سی ام ماه آوریل موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پراگ، این تمدیدی کوتاه مدتتر از آن چیزی است که دولت برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به دنبال آن بود.
دولت آندری بابیش نخست وزیر جمهوری چک خواهان تمدید یک ماهه حالت اضطراری تا یازدهم ماه مه بود.
این حالت به کابینه اجازه میدهد برخی از حقوق شهروندان از جمله آزادی تردد یا فعالیت اقتصادی را محدود کند و انعطاف پذیری بیشتری در بخشهایی همچون خریدهای دولتی فراهم میکند.
دولت جمهوری چک دوازدهم ماه مارس وضع فوق العاده اعلام کرد و قرار بود این شرایط در روزهای آینده پایان یابد مگر این که پارلمان از تمدید آن حمایت کند.
جمهوری چک از موارد بسیار کمتری از ابتلا به ویروس کرونا در مقایسه با همسایگان غربی خود خبر داده به طوری که موارد تایید شده تا صبح روز سه شنبه چهار هزار و ۸۲۸ مورد بوده است.
وزارت بهداشت جمهوری چک اعلام کرده است ۱۲۷ نفر بهبود یافته و ۸۰ تن بر اثر این بیماری جان باخته اند.
مصر
۱۴۵۰ مصری به کرونا مبتلا شده اند
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد: شبانه روز گذشته ۱۲۸ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شدند و شمار مبتلایان تا بعدازظهر سه شنبه هفتم آوریل به ۱۴۵۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از قاهره، همچنین در همین مدت ۹ بیمار مبتلا فوت کردند و ۱۷ نفر از جمله یک خارجی بهبود یافتند. بر همین اساس مجموع فوتیهای کرونا در مصر به ۹۴ نفر و بهبود یافتگان به ۲۷۶ نفر افزایش یافت.
هاله زاید وزیر بهداشت مصر در این باره میگوید: ۹۱ درصد از هزار نفر اول از مبتلایان به کرونا مراقبتهای پزشکی را در اتاقهای معمولی بیمارستان دریافت کردند و فقط ۹ درصد مراقبتهای پزشکی بالاتری دریافت کردند.
از این تعداد هم ۴ درصد با بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز پیدا کردند و پنج درصد در بخش مراقبتهای ویژه و بدون نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی بستری شدند.
به گفته زاید ۸۸ درصد مبتلایان به کرونا علائم خفیفی داشتند.
سازمان بین المللی کار: کرونا بدترین بحران بعد از جنگ جهانی دوم است
سازمان بین المللی کار در ژنو ویروس کرونا را بدترین و سختترین بحران جهانی از زمان جنگ جهانی دوم توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از وین، این سازمان بین المللی در گزارشی اعلام کرد: به دلیل بحران ویروس کرونا ساعات کاری در ماههای آینده حدود میلیاردها نفر ساعت کاهش خواهد یافت.
براساس گزارش این سازمان هم اکنون حدود دو ممیز هفت میلیارد انسان شاغل با این بحران روبرو شده اند. این آمار ۸۱ درصد همه نیروهای کار در جهان است.
سازمان بین المللی کار پیش بینی میکند در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی ساعات کاری حدود شش ممیز هفت دهم درصد که مساوی با زمان کار حدود ۲۳۰میلیون نیروی کار است کاهش پیدا کند.
در تحقیقات سازمان بین المللی کار که امروز در ژنو ارایه شد آمده است: تغییرات در اشتغال به طور معمول با تاخیر در رکود اقتصادی همراه است. در این بحران کنونی اشتغال با تعطیلی کسب و کار و دیگر تدابیر اتخاذ شده به طور مستقیم آسیب دیده است؛ و این بعنوان سختترین بحران جهانی از زمان جنگ جهانی دوم قلمداد میشود.
براساس گزارش سازمان بین المللی کار بیشترین آسیب بحران کرونا به رستورانها، صنایع دستی، عمده فروشی، خرده فروشی و تعمیرگاههای خودرو وارد شده است.
گای ریدر مدیرکل این سازمان گفت: ما باید راه حلهایی پیدا کنیم تا بتوانیم به همه بخشهای این اجتماع جهانی کمک کنیم. بویژه بخشهایی که آسیب پذیرترین بخش به شمار میآیند و یا کمترین توانایی برای کمک به خود را دارند.
رژیم صهیونیستی
وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی به کرونا مبتلا شد
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد، وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی که تدابیری چون قرنطینه را نادیده می گرفت به کرونا مبتلا شد.
ساحل عاج
شناسایی ۲۶ مورد ابتلای جدید در ساحل عاج
۲۶ شهروند دیگر در ساحل عاج به ویروس کرونا مبتلا شدند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از ابیجان، با شناسایی این تعداد بیمار جدید، شمار موارد ابتلا به این ویروس در ساحل عاج به ۳۴۹ نفر رسید.
تاکنون ۴۱ نفر از بیماران درمان شده اند و سه تن نیز جان باخته اند.
آلمان
کلاهبرداری گسترده در آلمان برای خرید ۱۰ میلیون ماسک محافظ
دستگاه قضایی آلمان روز سه شنبه از کشف یک کلاهبرداری گسترده مربوط به تحویل دروغی حدود ۱۰ میلیون ماسک محافظ به مبلغ ۱۵ میلیون یورو در ایالت منطقهای نوردراین-وستفالن (Nordrhein-Westfalen) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، دو شرکت فعال در زمینه پخش ماسکهای محافظ که دفترشان در هامبورگ آلمان و زوریخ سوئیس قرار دارد قرار بود به علت شیوع کرونا این ماسکها را به مقامات پرجمعیتترین منطقه آلمان تحویل دهند. اما این دو شرکت قربانی یک کلاهبرداری شدند.
دادستان منطقه ترواناشتاین (Traunstein) در بیانیهای اعلام کرد این دو شرکت حدود ۲ میلیون یورو به حساب یک شرکت حمل و نقل واریز کردند. این در حالی است که این ماسکهای محافظ هرگز تحویل مقامات مربوطه نشده است. ایالت منطقهای نوردراین-وستفالن که ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو به حساب شرکت توزیع ماسک واریز کرده بود توانست به هنگام کشف این کلاهبرداری این مبلغ وایزی را پس بگیرد.
به گزارش همین منبع خبری، درخواستهای زیاد برای دریافت تجهیزات، به رقابتی بی رحمانه در میان کشورها تبدیل شده است. گاهی اوقات این مشکلات حتی در درون اتحادیه اروپا اتفاق میافتد به طوری که چندین کشور این اتحادیه مانند فرانسه نه تنها صادرات تجهیزات پزشکی را ممنوع کردند بلکه تصمیم گرفتند این تجهیزات را به نفع خود توقیف کنند.
عراق
عادل عبدالمهدی: بحران کرونا در عراق به سطح فاجعه بار نخواهد رسید
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، عادل عبدالمهدی نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق در نشستی ویدئویی گفت: با وجود کرونا در عراق، وضع کشور در مقایسه با دیگر کشورهای جهان قابل قبول است.
عبدالمهدی افزود: شمار مبتلایان به سطح گسترده یا فاجعه بار نخواهد رسید. در برخی از استانها شمار مبتلایان بالاست، اما در مقایسه با آمار جهانی، قابل قبول است.
نخست وزیر مستعفی عراق افزود: رسانههای غربی همراهی اجتماعی در عراق را در جریان بحران کرونا ستودند.
وی افزود: از دریافت حقوق خود تا پایان بحران کرونا برای حمایت از خانوادههای نیازمند خودداری میکنم.
عراق
تمدید منع آمد و شد در عراق برای ۱۰ روز دیگر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، کمیته عالی مبارزه با ویروس کرونا در عراق، تمدید ممنوعیت آمد و شد در سراسر این کشور را تا هجدهم آوریل (۳۰ فروردین) تصویب کرد.
کمک ۱ میلیارد دلاری موسس تویتر برای مقابله با کرونا
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد جک دورسی موسس تویتر برای مقابله با کرونا ۱ میلیارد دلار اختصاص داد.
فلسطین
رژیم صهیونیستی خواستار از سرگیری گفتگوها برای بازگرداندن اتباع خود از غزه شد
رژیم صهیونیستی روز سه شنبه خواستار از سرگیری فوری گفتگوهای غیرمستقیم درباره بازگشت دو غیرنظامی صهیونیست و اجساد دو نظامی که سال هاست در غزه نگهداری میشوند شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قدس، درخواست اسرائیل در بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پس از آن مطرح شد که حماس هفته گذشته اعلام کرد ممکن است حاضر باشد درباره این مسئله اقدام کند.
این در حالی است که حماس این درخواست را رد کرد.
اسرائیل هفته گذشته هر گونه کمک آتی مربوط به شیوع ویروس کرونا به غزه را به پیشرفت در تلاشها برای بازگرداندن دو نظامی - که اسرائیل میگوید در جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ کشته شدند - و دو غیرنظامی که به طور جداگانه وارد نوار غزه شدند، منوط دانست.
حماس هیچگاه اعلام نکرده است آیا این نظامیان مرده هستند یا زنده. خانوادههای دو غیرنظامی میگویند آنها دچار مشکلات روانی هستند.
حماس اعلام کرده بازگرداندن این چهار اسرائیلی مستلزم مذاکره درباره مبادله اسرا است و این کار در ازای کمکهای بشردوستانه انجام نخواهد شد.
حماس، که ۱۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا را در نوار غزه تایید کرده و امیدوار است شیوع این بیماری را مهار کند، خواهان آن است که اسرائیل شرایط اقتصادی را تسهیل کند.
برزیل
شناسایی ۱۶۶۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در برزیل
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سائوپائولو، وزارت بهداشت برزیل اعلام کرد: با قطعی شدن ابتلای ۱۶۶۱ شهروند جدید، شمار مبتلایان در این کشور به کرونا به ۱۳ هزار و ۷۱۷ نفر افزایش یافت.
در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۴ برزیلی بر اثر ابتلا به بیماری کووید -۱۹ جان خود را ازدست داده اند و مجموع قربانیان کرونا به ۶۶۷ نفر افزایش یافت.
برزیل
آمریکا مصادره تجهیزات چینی به مقصد برزیل را تکذیب کرد
سفیر آمریکا در برازیلیا روز سه شنبه گزارشها را درباره مصادره تجهیزات پزشکی چینی که برزیل برای مقابله با شیوع ویروس کرونا سفارش داده بود، رد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برازیلیا، لوئیز هنریکه ماندتا وزیر بهداشت برزیل هفته گذشته اعلام کرد چین برخی سفارشات برزیل را پس از آن کنار گذاشت که دولت آمریکا بیش از ۲۰ هواپیمای باری برای خرید همان محصولات به چین فرستاد.
رسانههای محلی نیز گزارش داده اند یک محموله تجهیزات برای ایالت باهیا برزیل در جریان توقفی در میامی پس از آن که به فروشندگان قیمت بالاتری پیشنهاد شد، برای استفاده در آمریکا مصادره شد.
سفیر تاد چاپمن در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: "دولت آمریکا هیچ کالایی را که به مقصد برزیل بود، خریداری یا متوقف نکرده است. این گزارشها جعلی است. ما در این خصوص تحقیق کرده ایم".
آلمان
لوفتهانزا فعالیت دهها فروند هواپیمای این شرکت را متوقف میکند
شرکت هواپیمایی لوفتهانزای آلمان از کاهش فعالیت دهها فروند از هواپیماهای این شرکت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از فرانکفورت، گروه خطوط هوایی لوفتهانزای آلمان اعلام کرد، به منظور سروسامان دادن به وضعیت اقتصادی ناشی از تاثیرات ویروس کرونا در صنعت هوانوردی کشور، دهها فروند هواپیمای کم هزینه واحد "جرمن وینگز" را متوقف میکند.
لوفتانزا بدون اشاره به جزئیات خسارات مالی از برگزاری گفتگو با اتحادیهها در آیندهای نزدیک خبر داد.
کارشناسان معتقدند، ماهها طول خواهد کشید تا محدودیتهای مسافرتی جهانی لغو شود و سالها به طول خواهد انجامید تا تقاضای جهانی برای مسافرتهای هوایی به شرایط پیش از بروز بحران کرونا باز گردد.
نماینده دائم ایران: برای مبارزه با کرونا، دنیا با جدیت بیشتر خواستار رفع تحریمها شود
نماینده دائم ایران در سازمان ملل تحریمهای یکجانبه آمریکا را به نفع ویروس کرونا و به ضرر همه کشورها دانست و خواستار رفع آنها شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از نیویورک، مجید تخت روانچی در نامهای به رییس مجمع سازمان ملل متحد، که به مناسبت تصویب قطعنامه مجمع عمومی این سازمان و با عنوان «همبستگی جهانی در مبارزه با کرونا» ارسال کرد آورده است: "در زمانه سخت کنونی که آتش کرونا همه مناطق و کشورها را در نوردیده است، همبستگی و همکاری بینالمللی ضروری است، چون همه کشورها در مبارزه با این بیماری فراگیر در یک جبهه قرار دارند. "
نماینده کشورمان با اشاره به مشکلاتی که تحریمهای غیرانسانی از سوی آمریکا برای کشورهای تحت تحریم در مبارزه با کرونا ایجاد میکند، تاکید کرد این وضعیت نه تنها به ضرر شهروندان آن کشورها بلکه به زیان مبارزه جهانی علیه کرونا و سلامت ساکنان کره زمین است.
تخت روانچی گفت: برای مبارزه مؤثر با کرونا، رفع تحریمهای غیرقانونی از سوی آمریکا به نفع دنیا بوده و ضروری است.
وی با اشاره به درخواستهای فزاینده جهانی از جمله دبیرکل سازمان ملل، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، رهبران جهان و نهادهای غیردولتی و جامعه مدنی برای لغو تحریمهای یکجانبه افزود: آمریکا در عوض اجابت این درخواست ها، نه تنها نسبت به لغو تحریمهای یکجانبه غیرقانونی خود اقدامی نکرده، بلکه در مواردی تشدید نیز کرده است.
دو هفته پیش نیز تخت روانچی طی نامه مشترکی به همراه نمایندگان دائم هفت کشور دیگر عضو سازمان ملل به دبیرکل این سازمان، بر لزوم لغو تحریمهای یکجانبه آمریکا برای افزایش توانایی کشورهای تحت تحریم در مبارزه با ویروس کرونا تأکید کرده بود. طی روزهای گذشته، ده کشور دیگر نیز به امضا کنندگان این نامه پیوستهاند.
کاندیدای عضویت در مجلس سنای آمریکا تحریمها علیه ایران را جنگ افزار بیولوژیک نامید
لیزا ساویج که از ایالت مین داوطلب ورود به مجلس سنای آمریکا شده است، در حساب توئیتری خود نوشت: تحریمهای آمریکا، در شرایطی که مردم ایران به شدت گرفتار بیماری همه گیر کووید-۱۹ هستند، نظام مراقبتهای بهداشتی این کشور را از تجهیزاتی که به شدت به آن نیازمند هستند محروم می کند. به استفاده از این جنگ افزار بیولوژیکی پایان دهید و هم اکنون تحریمهای ضد ایرانی را بردارید.
انگلیس
دامداران انگلیس هزاران لیتر شیر تولیدی را امحا کردند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، تولیدکنندگان مواد لبنی انگلستان در اعتراض به نبود مشتری در فروشگاهها، سالنهای غذاخوری و مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا هزاران لیتر شیر را امحا کردند.
براساس نشریات کشاورزی انگلیس، در پی شیوع کووید ۱۹ قهوه خانهها و ادارات نیز همچون گذشته در بامداد مشتری مناسبی برای شیر ندارند، اگرچه از سوی دیگر، افزایش مقدار شیر در مصارف خانگی نیز برای مصرف صبحانه رو به کاهش است.
در حالی که رابرت مالت تولیدکننده لبنات در ویلت شایر، در غرب انگلیس اخیرا با ارسال توئیتی از دور ریختن ۱۷ هزار لیتر شیر خبر داد. تحلیلگران تولیدات لبنی یان پاتر همکاران پیش بینی میکنند، به زودی دریایی از شیرهای اضافی وجود خواهد داشت که ناگزیر باید جایی برای آن پیدا کنیم.
بازار شیر به طورکلی با سرعت تغییر کرده است، وحشت خرید محصولات لبنی با خرده فروشان که خرید شیر را محدود میکنند سبب اختلال در چرخه عرضه و تقاضا شده است.
پس از آنکه روند ذخیره سازی متوقف و یخچالهای مشتریان پر از تولیدات لبنی و شیر شد، سالنهای غذاخوری، قهوه خانهها و رستورانها تقاضاهای خود را برای تهیه شیر لغو میکنند.
موسسه رویال دامداران لبنی انگلیس به منظور تلاش برای جلوگیری از افزایش خسارات مالی و همچنین جلوگیری از پیامدهای بیشتر بحران کرونا در صنعت دامداری از مقامات دولتی این کشور خواستار تخصیص بودجه و حمایتهای مالی کوتاه مدت برای دامدارانی شد که مشاغل آنها به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است.
مکزیک
۱۴۱ کشته و ۲۷۸۵ مبتلای جدید
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد: در مکزیک ۳۴۶ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شد و آمار مجموع مبتلایان به ۲۷۸۵ نفر رسید. همچنین آمار مرگ ناشی از بیماری نیز در این کشور به ۱۴۱ نفر رسیده است.
پاناما
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاناما به ۲۲۴۹ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، پاناما از ثبت ۱۴۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به دو هزار و ۲۴۹ نفر و افزایش تلفات این بیماری به ۵۹ نفر خبر داد.