به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن ، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، سبد نفتی اروپا، در معاملات روز سه شنبه افزایش یافت.
خوشبنی سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفتی درباره حصول توافقی میان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، از جمله روسیه در نشست روز پنجشنبه در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی و این بازار تاثیر داشته است.
در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه ژوئن با دو و ۲۱ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۳ دلار و ۷۸ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه مه با سه و ۵۷ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۲۷ دلار و یک سنت رسید.
کریگ ارلام Craig Erlam از شرکت اواندا Oanda میگوید: با توجه به اینکه روز پنجشنبه نشست "اوپک پلاس" (OPEP+)، متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت و شرکای آن به ویژه روسیه، برگزار شود و در آن درباره کاهش تولید تصمیم گیری شود، قیمت نفت در بازار جهانی افزایش یافت.
این نشست استثنایی که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار میشود قرار است به تصمیمی برای کاهش وسیع تولید نفت برای خروج از بحرانی که بازار نفت گریبانگیر آن است منجر شود.
خبرگزاری تاس روسیه نیز امروز اعلام کرد ده کشور غیر عضو اوپک یعنی کانادا (به طور خاص آلبرتا)، آرژانتین، برزیل، کلمبیا، مصر، اندونزی، نروژ، آمریکا، انگلیس و ترینیداد و توباگو برای شرکت در این کنفرانس دعوت شده اند. به همین علت برخی کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی از این نشست با عنوان اعضای غیر عضو اوپک(موسوم به اوپک پلاس) نام میبرند. آمریکا، انگلیس و کانادا هنوز به این دعوت پاسخ نداده اند.
آل استانتون Al Stanton کارشناس رویال بانک کانادا (RBC)، درباره نوسانات معاملات امروز این بازار میگوید: تولید کنندگان مهم نفت جهان از جمله روسیه و عربستان سعودی که به ترتیب بعد از آمریکا، دومین و سومین تولید کننده بزرگ نفت در جهان هستند با اصل کاهش تولید خود موافق هستند، اما مشروط به آنکه آمریکا نیز همین کار را انجام دهد.
آمریکا بسیار مایل است که در این نشست توافقی برای محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی به دست آید. چون این گونه به نفع شرکتهای آمریکایی نیز خواهد بود. آمریکا مایل است بازار فروش نفت خود را همچنان حفظ کند، اما با توجه به اینکه این کشور نفت رسی یا نفت شیل نفتی غیر متعارف که با استفاده از فناوری شکست هیدرولیک و با هزینهای بالا استخراج می شود تولید میکند تولید آن تنها هنگامی مقرون به صرفه است که قیمت نفت در بازار جهانی خیلی پایین نباشد. اما شرکتهای آمریکایی تاکنون تمایل خود را برای کاهش تولید نشان نداده اند. آمریکا در ماه مارس ۱۳ میلیون بشکه نفت در روز تولید میکرد.