در فرودگاههای کشور
مبارزه با کرونا طبق مصوبات ستاد ملی ادامه دارد
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی از مبارزه دقیق و جدی با گسترش ویروس کرونا در سطح فرودگاههای کشور خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما و به نقل از روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اين شرکت از مبارزه دقیق و جدی با گسترش ویروس کرونا در سطح فرودگاههای کشور به عنوان یکی از نقاط تجمعی مردم خبر داد.
فرشید گلیج با اعلام این خبر به اقدامات شرکت برای کمک به گسستن زنجیره انتقال، سرایت و مبارزه برای از بین بردن بین بردن ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: در مرحله پیشگیری و آمادگی از اوایل بهمن ۹۸، صدور بخشنامهها و ارسال و بازبینی دستورالعملهای داخلی و خارجی در حوزههای فرودگاهی و هوانوردی از منابع سازمان هواپیمایی کشوری، ایکائو، ACI و سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی انجام شد.
وی افزود: سه مرحله اعتبار اضطراری برای فرودگاهها و ستاد تخصیص یافت که فرودگاهها به تهیه موارد ضدعفونی کننده و اقلام بهداشتی موردنیاز با شناسایی شرکتهای معتبر و دارای مجوز از سازمانهای ذیربط اقدام کردند.
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی شرکت فرودگاهها گفت: در مرحله آمادگی برای مبارزه با گسترش ویروس کرونا با استقرار نیروهای بهداشت و درمان و با همکاری اورژانس، هلال احمر و بسیج به بررسی پزشکی و شناسایی مسافران مشکوک مبتلا به کرونا در پروازهای ورودی خارجی در روزهای نخست اجرای طرح و سپس مسافران ورودی خارجی، خروجی داخلی و خارجی و در برخی فرودگاهها حتی مسافران ورودی داخلی اقدام شد.
گلیج همچنین از ضدعفونی ساختمان ها، محوطه ها، تجهیزات ایستگاه ها، ترمینالها و مراکز وابسته به شرکت بر حسب اهمیت و اولویت به صورت برنامهای خبر داد و افزود: در بیشتر موارد حتی خارج از محدوده تکالیف شرکت ضدعفونی تجهیزات هندلینگ و هواپیماها نیز انجام شد.
وی ادامه داد: همچنین در راستای تاکید بر اجرای دستورالعملها و گزارش گیری از مدیران فرودگاهی و ستادی و نیز برای برطرف کردن مشکلات و ابهامهای احتمالی جلساتی به صورت ویدیو کنفرانس با حضور مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و معاونان و مدیران کل برگزار شد.
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل گفت: برای انسجام هرچه بیشتر و بهره گیری از تجربههای مدیران فرودگاهی و ستادی، گروه خاص و محدودی برای ارایه گزارش اقدامات و شناسایی کمکهای قابل ارایه از فرودگاههای یاری رسان به فرودگاههای یاری جو در تمام زمینهها (از جمله تامین نیرو و تجهیزات، انتقال تجربه، تامین اقلام بهداشتی و غیره) تشکیل شده است تا از بروز ناهماهنگیها و قصور احتمالی در موارد پیشگیرانه، آمادگی و مقابله در سطح فرودگاههای کشور ممانعت شود.
وی افزود: در مرحله مقابله با گسترش ویروس کرونا چندین جلسه مشاوره پزشکی را از منابع معتبر برای کارکنان عملیاتی و فرودگاهی مشکوک به ابتلای ویروس کرونا برگزار شده است.
گلیج با تاکید بر اجرای دقیق بخشنامهها در حوزه منابع انسانی گفت: از حضور بخش زیادی از کارکنان در محل کار جلوگیری شده و طرح دورکاری و کاهش تعداد کارکنان برای تامین و حفظ سلامت نیروی انسانی اجرایی شده است.
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی شرکت فرودگاهها ادامه داد: همچنین با استقرار گروه پزشکی در ستاد و دیگر مراکز حساس و مهم با شناسایی افراد مشکوک (در مراحل اولیه تشخیص) این افراد به مراکز درمانی ارجاع داده شده است و از حضور در محل کار منع شده اند. همچنین از حضور افرد خاصی که در دستورالعملهای وزارت بهداشت به عنوان در معرض خطر بیشتر به آنها اشاره شده در محل کار جلوگیری شده است.
وی افزود: گزارشهای مردمی دریافتی در شناسایی افراد مشکوک نیز به سرعت برای مدیران فرودگاهها ارسال میشود تا به بررسی و برطرف کردن مشکل بپردازند.
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل همچنین گفت: در جلسههای هیات مدیره، اضطراری و جلسه ویدیو کنفرانس با مدیران فرودگاهها تصمیمهای لازم برای نحوه ساماندهی حضور کارکنان عملیاتی و فرودگاهی برای ارایه سرویسهای هوانوردی و خدمات فرودگاهی (پرواز داخلی و عبوری) اتخاذ و به صورت مبسوط و جامع در قالب بخشنامه ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه شخص مدیران فرودگاهها برای رصد، پیگیری و اقدام در محل کار حضور دارند، افزود: کشیکهای جایگزین نیز به عنوان پشتیبان در تمام حوزهها تعریف و کشیک آنکال تعیین شده است.
گلیج همچنین از حمایت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از شرکای درآمدی مانند غرف و اماکن اجارهای خبر داد و گفت: تصمیمهای لازم برای اعمال تخفیف با بخشودگی اجاره بها در ماههای تحت تاثیر کاهش پرواز و مسافر اتخاذ شده است و اعمال میشود.
وی تاکید کرد: شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از تمام ظرفیتهای موجود برای از بین بردن ویروس کرونا استفاده میکند و در این مسیر نیازمند مشارکت و همکاری مسافرانی هستیم که بنا بر ضرورت و برای ارایه خدمات موردنیاز کشور مسافرت هوایی دارند.
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی همچنین گفت: اکنون عملیات فرودگاهها مطابق مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و استانداریها در حال انجام است و اکثر فرودگاههای کشور به واسطه وظایف ذاتی خود در شرایط اضطراری و بحرانهای احتمالی و نیز برای انتقال محمولههای بهداشتی و درمانی و کادر پزشکی و همچنین حفظ و حراست از فضا و مرزهای کشور عملیاتی هستند.
وی افزود: در یک ماه و نیم گذشته با وجود تردد مسافران و ارتباط مستقیم کارکنان فرودگاهی، سپاه حفاظت و پلیس با مسافران و تردد کنندگان در فرودگاه ها، به دلیل اتخاذ تمهیدات لازم و رعایت اصول بهداشتی، هیچ مورد فوتی از کارکنان یاد شده بر اثر ابتلا به ویروس کرونا نداشته ایم.