پخش زنده
امروز: -
18 هزار و 500 نفر پس از شیوع کرونا در اصفهان متقاضی بیمه بیکاری شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان با بیان اینکه پیشبینی میشد بین 30 تا 40 هزار نفر در استان با توجه به شرایط بوجود آمده پس از شیوع ویروس کرونا، شغل خود را از دست بدهند، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای رفع آسیبهای ناشی از این شرایط و جلوگیری از مراجعه مردم به اداره ها، سامانه bimebikari.mcls.gov.ir را اواخر اسفند پارسال برای ثبتنام متقاضیان دریافت بیمه بیکاری ناشی از بیماری کرونا معرفی کرد.
محسن نیرومند با اشاره به اینکه از 28 اسفند گذشته تا 16 فروردین حدود 18 هزار و ۵۰۰ نفر از استان اصفهان در این سامانه ثبتنام کردند، گفت: این رقم نگران کننده است و اگر باز هم افزایش یابد حتی اگر کل اعتبار کشور را به اصفهان تخصیص دهند بازهم نمی تواند همه این تقاضاها را پوشش دهد.
وی افزود: اصفهان در زمینه تعداد ثبتنام کنندگان بیمه بیکاری پس از شیوع بیماری کرونا، رتبه پنجم کشوری را دارد و اگر به این شدت افزایش یابد، امکان پرداخت بیمه بیکاری به همه آنها وجود ندارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان با بیان اینکه کارگران آسیب دیده در شرایط حاصل از شیوع بیماری کرونا دو دسته هستند، گفت: یک دسته آنها بیمه شده اجباری ماده ۱۴۸ قانون کار هستند و بر اساس قانون که در شرایط خاص میتوان از آنها حمایت کرد، امکان ثبت نام آنها در سامانه بیمه بیکاری فراهم شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان با اشاره به اینکه باید شرایط افراد متقاضی بیمه بیکاری که در این سامانه ثبت نام کردند، راستی آزمایی شود، گفت: فهرست کامل ثبت نام کنندگان در سامانه بیمه بیکاری تا 21 فروردین در اختیار اداره تعاون استان اصفهان قرار میگیرد و یک هفته بررسی و اعلام نتیجه و نخستین حقوق بیکاری تا پایان فروردین امسال پرداخت شود.
نیرومند، دسته دوم را کارگران فصلی و صنفی بدون بیمه یا افراد شاغل با بیمه خاص مانند کارگران ساختمانی، رانندگان و قالیبافان دانست و افزود: برای این دسته از افراد نیز دولت در حال تعیین ساز و کار مشخص برای واریز کمک مالی بلاعوض یا تسهیلات بانکی است که مبلغ 10 تا 20 میلیون ریال به آنها تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه دولت برای کارفرمایان نیز تسهیلاتی را برای گذر از شرایط پس از شیوع بیماری کرونا در نظر گرفته است، گفت: از جمله آن میتوان به بخشودگی جرایم اقساط و مالیات در این مدت و به تاخیر افتادن اقساط، مالیات و حق بیمه کارگران اشاره کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان افزود: قرار است 750هزار میلیارد ریال تسهیلات کم بهره نیز در کشور در اختیار کارفرمایانی قرار گیرد که در این شرایط آسیب دیدند اما کارگران خود را اخراج نکردند.