به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، دکتر شهریار مستوفی اظهار داشت: مردم در این ایام میتوانند مواد غذایی صنعتی را با
اطمینان مصرف کنند، زیرا مواد اولیه کاملا سالم سازی شده و در پروسه تولید کلیه استانداردها و ضوابط موجود در صنایع غذایی رعایت میشود.
وی افزود: نکته حائز اهمیت این است که در خصوص محصولات غذایی غیر صنعتی هم در مادهی اولیه و هم در بعد از تولید احتمال آلودگی وجود داشته و تا حد امکان در شرایط کنونی که با اپیدمی ویروس کرونا روبه رو هستیم از خرید مواد غذایی رو باز و سنتی جدا خودداری شود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: لبنیات بسته بندی و صنعتی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو را با اطمینان مصرف کنید، زیرا شیر پاستوریزه در طول فرایند تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سانتی گراد قرار گرفته و الودگی احتمالی را به راحتی از بین میبرد، اما در خصوص شیرهای استریلیزه دما به مراتب بالاتر است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
دکتر مستوفی خاطرنشان کرد: در فرآیندهای پخت و آماده سازی فراوردهای گوشتی صنعتی دما بالای ۷۰ درجه سانتی گراد بوده و جای نگرانی در خصوص این محصولات در صورت دارا بودن مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو نیست. نکتهی قابل توجه در خصوص کالباس احتمال بروز الودگی ثانویه به هنگام باز کردن بسته بندی و برش زدن آن است که باید در این زمینه اصول بهداشتی به درستی اعمال شود.
وی با اشاره به خرید نان به عنوان پرمصرفترین ماده غذایی گفت: در نانهای کاملا صنعتی و بسته بندی شدهی دارای پراونهی بهداشتی احتمال آلودگی وجود نداشته و با اطمینان میتوان نسبت به مصرف آنها اقدام کرد. نکته قابل توجه در خصوص نانهای سنتی این است که با توجه به حرارات کافی در فرآیند پخت مشکلی از نظر آلوگی وجود نداشته، اما احتمال آلودگی بعد از فرآیند پخت در زمان تحویل به مشتری وجود داشته که در این زمینه نکات بهداشتی به طور کامل در نانواییها میبایست رعایت شود تا آلودگی ثانویه به وجود نیاید.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی افزود: در این ایام با توجه به شیوع ویروس کرونا اکیدا توصیه میشود مردم اصراری برای مصرف ابمیوههای باز و لبنیات غیر پاستوریزه همچون شیر، خامه و بستنی نداشته باشند و مصرف فرآوردهای غذایی صنعتی پروبیوتیک (فراسودمند) مانند ماست و پنیر را افزایش دهند، زیرا میتوانند برای تقویه سیستم ایمنی بدن مفید باشند.