پخش زنده
امروز: -
رای الیوم نوشت اگر آمریکاییها در تلاش برای خارج کردن ایرانیها از منطقه، هرگونه عملیاتی علیه گردانهای حزب الله عراق اجرا کنند پاسخ آن همانند پاسخ به جنایت ترور سپهبد شهید حاج سلیمانی شدید، بازدارنده و غیرمنتظره خواهد بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم در مقاله ای به قلم براء سمیر ابراهیم نویسنده سوری با عنوان "آیا وزیر امنیت (جنگ) اسرائیل ثابت کرد کرونا را آمریکا برای ضربه زدن به ایران ساخته است... و سناریوهای قابل پیش بینی در پی آن چیست؟" نوشت نفتالی بنت وزیر امنیت (جنگ) اسرائیل اوایل فوریه گذشته درباره طرح مشترک آمریکا – اسرائیل صحبت کرد که هدف آن پایان دادن به حضور ایران در سوریه و عراق در مدت تنها یک سال است به طوری که تل آویو پرونده سوریه را در اختیار بگیرد و واشنگتن نیز برای بیرون راندن ایرانی ها از عراق تلاش کند.
چگونه می توان با استدلال به این سخن گفت این اتهام که آمریکا ویروس کرونا را ساخته است تا حد زیادی صحت دارد؟ نفتالی بنت این سخنان را همزمان با شیوع کرونا در چین و تنها چند روز پیش از ظاهر شدن این ویروس در ایران مطرح کرد. این بدان معناست که ممکن است واشنگتن واقعا مسئول ساخت کرونا باشد تا از طریق آن و با شیوع این ویروس در ایران و افزایش فشار تحریم ها علیه آن برای از بین بردن توانمندی های ایران تلاش کند. سپس طرح مورد توافق خود با رژیم اشغالگر را به منظور خارج کردن ایران از منطقه غرب آسیا اجرا کند.
هدف از این طرح هدف قرار دادن نیروهای وابسته به محور مقاومت است که جمهوری اسلامی ایران از آنها در سوریه و عراق حمایت می کند. به نظر می رسد واشنگتن تلاش برای تحقق این امر را آغاز کرده است به این دلیل که گردان های حزب الله عراق اواخر مارس گذشته از وجود طرح آمریکا برای هدف قرار دادن آن و دیگر گروههای طرفدار مقاومت خبر داد.
براساس این طرح نیروهای آمریکایی عملیات هلی برن علیه پایگاههای عراقی مورد نظر با حمایت زمینی و پشتیبانی هوایی اجرا می کنند. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نیز این موضوع را تایید کرده است. این روزنامه چند روز پیش نوشت پنتاگون دستور آماده شدن برای عملیات نابودی کلی گردان های حزب الله عراق را صادر کرده است. با توجه به این موضوع به علت اقدام آمریکایی ها به تخلیه پایگاههای القائم، الحبانیه، القیاره و کی وان پی و مجهزکردن پایگاه عین الاسد به سامانه پدافند هوایی پاتریوت و اقدام واشنگتن به خارج کردن کارمندان غیر ضروری از سفارت خود در بغداد پی می بریم.
شاید اکنون مهم ترین سوال این باشد که آیا واشنگتن این تصمیم را دنبال یا از آن صرف نظر خواهد کرد؟ تصمیم اخیر واشنگتن در حالی اتخاذ شده است که آمریکا از شیوع کرونا در این کشور رنج می برد اما زمانی که این تصمیم را اتخاذ کرد ویروس کرونا در این کشور به طور خطرناک گسترش نیافته بود. اکنون کرونا در آمریکا به شکل خطرناکی گسترش یافته به طوری که شمار جان باختگان براثر این ویروس به هزاران نفر رسیده است.
علاوه بر این دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته است روزهای سیاهی به علت کرونا در انتظار آمریکایی ها است. در همین زمینه مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا مدتی پیش گفت اگر شیوع کرونا در آمریکا ادامه پیدا کند بر قدرت نظامیان آمریکایی به علت متوقف شدن تمرینات نظامی تاثیر خواهد گذاشت. در همین رابطه پنتاگون نیز اعلام کرده است بیش از هزار و 400 نفر از کارکنان و پیمانکاران وزارت دفاع از جمله 771 نظامی به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
علاوه بر این حدود چهار هزار ملوان آمریکایی در ناو هواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت در جزیره گوام در اقیانوس آرام به این ویروس مبتلا شده اند. توماس مادلی وزیر موقت نیروی دریایی آمریکا گفته است این حادثه چالشی برای آمادگی نیروهای آمریکایی به شمار می رود. شاید همه این داده های جدید باعث شود مقامات کاخ سفید قبل از انجام این اقدام به ویژه در سایه هشدارهای ایران درباره آن به خوبی فکر و بررسی کنند.
شاید ترامپ مطمئن و متوجه شده است که شکست او در مقابله با کرونا که جان هزاران آمریکایی را گرفته باعث خواهد شد محبوبیت او در آمریکا کاهش یابد به ویژه اینکه نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرده است قصد دارد پس از پایان این بیماری همه گیر تحقیقی درباره شکست ترامپ در مهار کرونا آغاز کند تا به تحقیق قبلی اضافه شود که کنگره درباره اتهامات فساد علیه ترامپ آغاز کرده است. این مسئله ممکن است باعث شود ترامپ ریسک کند و وارد ماجراجویی شود و حمله نظامی علیه گروههای مقاومت عراق راه بیندازد.