پخش زنده
امروز: -
تولید و توسعه محصولات کم آب بر و اصلاح الگوی کشت، از اولویت های سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رییس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: در اجرای سیاست های بخش کشاورزی، تولید و توسعه محصولات کم آب بر و اصلاح الگوی کشت از اولویت های سازمان است و بر همین اساس کشت گیاهان دارویی ، گل محمدی و زعفران در برنامه قرار گرفته است.
آنجفی افزود: پارسال در تولید گل محمدی ۱۶ درصد افزایش نسبت به گذشته گزارش شده است و در گیاهان دارویی که پیش از این تولید استان مرکزی ۴۴۸تن بود به رقم ۱۲۰۰ تن رسیدیم که نشان از رشد ۱۶۸ درصدی دارد.
وی با بیان اینکه در تولید سبزی و صیفی جات نیز ۱۰ درصد افزایش حاصل شده گفت: استان مرکزی در بخش تقویت و توسعه گلخانه ها از استانهای پیشتاز کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود : احیای باغات انار که بر اثر سرمازدگی خسارات و آسیب زیادی را متحمل شده بود در حال حاضر ، با ۲۹۸ درصد افزایش تولید در سال جاری هم اینک صد هزار تن انار در استان تولید می شود.
وی افزود: خوشبختانه در بخش تولید پسته هم معادل ۲۵ درصد افزایش رشد داشته ایم.
آنجفی با اشاره به این که مجموعه تولیدات در حوزه جهادکشاورزی استان هم اینک از مرز ۳ میلیون تن در سال عبور کرده است یادآور شد: با توجه به نامگذاری سال ۹۹ به نام سال جهش تولید امسال در نظر داریم با انجام کارشناسی های لازم و آموزش کشاورزان و همچنین به کار بردن تکنیک های تولیدی بتوانیم به تحقق شعار سال در این بخش جامعه عمل بپوشانیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه ذخایر فعلی محصولات غذایی پاسخگوی نیاز مردم است تصریح کرد: خوشبختانه در تامین گندم و اقلام مورد نیاز مردم هیچگونه نگرانی وجود ندارد و در تولید مواد پروتئینی نیز استان در سه ماهه پایان سال از مازاد قابل توجهی برخوردار بود که بر همین مبنا خرید تضمینی نیز انجام شد.
وی افزود: هم اکنون انبارهایی که خرید تضمینی محصولات را در خود جای دادهاند و همچنین سردخانهها مملو از محصولات غذایی است. علاوه بر این تدارک نهاده های مورد نیاز تولید در سالهای گذشته بیسابقه بوده و استان از انباشتگی خوبی در نهاده هایی نظیر ذرت، سویا، جو و غیره بهره مند است.
آنجفی با تاکید براینکه امسال نیز توسعه پایدار در بخش کشاورزی از اصلیترین اهداف برنامههای این بخش می باشد
گفت: برای تحقق شعار سال برنامه ریزی و هدف گذاری کردهایم .
او افزود: خوشبختانه در سالهای گذشته ضریب خود اتکایی کشور در زمینه غذا و محصولات غذایی رشد قابل توجهی داشته است.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی در پایان گفت: در سال ۹۱ عدد خود اتکائی کشور در تولید غذا و امنیت غذایی حدود ۵۵ درصدبود که هم اکنون این عدد به ۸۱ درصد رسیده و استان مرکزی نیز به همین شکل و همین میزان از خود رشد و افزایش نشان می دهد.