توقف ۹۰ درصد پروازها در انگلیس
شرکت هواپیمایی انگلیس ۹۰ درصد پروازهای خودش را متوقف کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، شرکت هواپیمایی انگلیس از توافق با اتحادیههای کارگری برای تعلیق بیش از ۳۰ هزار نفر از کارکنان این شرکت خبر داد. این شرکت مجبور شد استفاده از بیشتر ناوگان هواپیمایی خودش را متوقف کند. این شرکت همچنین ظرفیت عملیاتی خودش را ۹۰ درصد به مدت دو ماه کاهش داد.
قرار است دولت انگلیس ۸۰ درصد از حقوق این کارکنان را حداکثر تا ۲۵۰۰ پوند در ماه، پرداخت کند. همچنین توزیع سود این شرکت، متوقف شد.
به صدا در آمدن ناقوس کلیسا در آلمان
ناقوس برخی کلیساها در برلین به نشانه همدلی مسلمانان و مسیحیان در روزهای بحران کرونا به صدا در آمد. چند روز قبل هم اذان از مناره برخی مساجد آلمان سرداده شد.
بازگشت مرکل همزمان با افزایش تعداد فوتی ها در آلمان
خبرنگار شبکه تلویزیونی العربی در برلین گفت به نظر میرسد بازگشت آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان به سر کارش پس از خودقرنطینگی با افزایش شدید فوتیها در آلمان همزمان شده که تعداد فوتیها از ۱۰۰۰ نفر فراتر رفته است. تعداد مبتلایان نیز با وجود همه تلاشهای دولت آلمان به شدت در حال افزایش است. نتایج یک تحقیق که امروز منتشر شد نشان میدهد بیش از ۷۰ درصد از مردم آلمان از گروهی که در دولت بحران کرونا را مدیریت میکنند کاملا راضی هستند. برخی نقاط مثبت در ائتلاف به رهبری مرکل ثبت شده است. همچنین صحبت از این است که آلمان خواستار ده هزار دستگاه تنفس مصنوعی شده است. یک پزشک در بیمارستانی در برلین گفت چنین درخواستی فقط برای احتیاط است. مشکل دستگاه تنفسی که برخی کشورها مانند ایتالیا و اسپانیا و فرانسه از آن رنج میبرند در آلمان فعلا وجود ندارد. وجود دستگاههای تنفسی شاید یکی از علل پایین ماندن تعداد فوتیها در آلمان است.
مرکل: اعلام تاریخ برای برداشتن یا کاهش محدودیتها غیرمسوولانه است
خبرگزاری رویترز گزارش داد: آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در پیامی ویدئویی گفت غیرمسوولانه است که من تاریخی را برای برداشتن یا کاهش محدودیتهای مربوط به کرونا اعلام کنم.
مرکل: ماسک زدن را هرگز جایگزین رعایت فاصله فیزیکی دو متری نکنید
به گزارش شبکه ویدئویی دفتر صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، طی سخنانی در برلین، خطاب به ملت آلمان در خصوص ویروس کرونا گفت: همواره باید مساله رعایت فاصله ضروری با دیگران را در نظر داشت. این فاصله، دستکم یک متر و نیم است که البته بهتر است ۲ متر باشد. در این اوقات، البته نباید شستن اصولی و مکرر دستها را نیز فراموش کنیم. حتی اگر مصممید از ماسک صورت استفاده کنید، اما لطفا توجه داشته باشید که هرگز نباید آن را جایگزین رعایت فاصله (فیزیکی تعیین شده) کنید. مادامی که هیچ دارو یا واکسنی برای مقابله با این ویروس وجود ندارد، رعایت فاصله (فیزیکی)، موثرترین ابزار حمایتی به شمار میرود. از شما میخواهم که این توصیه را نیز جدی بگیرید.
پیش افتادن شمار مبتلایان به کرونا در آلمان از چین
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۲۱۳۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در آلمان، شمار افراد مبتلا در این کشور به بیش از ۸۸ هزار نفر رسید و آلمان با پیش افتادن از چین بعد از کشورهای آمریکا، اسپانیا و ایتالیا در رتبه چهارم جهان قرار گرفت. همچنین در آلمان در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۱ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و شمار کل جان باختگان به ۱۲۰۳ نفر رسید.
۱۱۲۰ فوتی کرونا در فرانسه در یک روز
آمار جان باختگان ویروس کرونا در فرانسه با جهش هزار و ۱۲۰ نفر در یک روز به ۶ هزار و ۵۰۷ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ مدیرکل سلامت وزارت بهداشت فرانسه در نشست خبری خود گفت: از هزار و ۱۲۰ مورد فوتی طی ۲۴ ساعت اخیر ۵۸۸ نفر در بیمارستان و مابقی در خانه سالمندان بوده است.
ژروم سالومون افزود: ۶۴ هزار و ۳۳۸ فرد آلوده به ویروس کرونا در فرانسه شناسایی شده اند که ۵ هزار و ۲۳۳ مورد در طی ۲۴ ساعت اخیر بوده است.
وی با بیان اینکه هیچ وقت تا این میزان بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای فرانسه بستری نبوده اند گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۶۶۲ نفر در این بخش بستری اند که ۳۵ درصدشان کمتر از ۶۰ سال سن دارند.
۱۹ هزار و ۵۸۶ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در استان ایل دو فرانس (پاریس) هستند و تاکنون هزار و ۸۳۵ نفر در پاریس جان باخته اند.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: آمار تلفات ویروس کرونا در بیمارستانهای فرانسه از ۴۵۰۳ نفر در روز پنج شنبه به ۵۰۹۱ نفر در روز جمعه رسید.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از مقامهای بهداشتی و درمانی فرانسه، با ثبت ۵۸۸ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در فرانسه در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان باختگان در این کشور به ۶۵۰۷ نفر افزایش یافت که شامل افراد فوت کرده در بیمارستانها و خارج از بیمارستانها مثل خانه سالمندان میشود. همچنین با ثبت ۵۲۳۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در فرانسه شمار افراد مبتلا در این کشور به ۶۴۳۳۸ نفر رسید.
وزارت بهداشت فرانسه گفت ۱۷ هزار و ۸۲۷ نفر مبتلای تاییدشده یا احتمالی به ویروس کرونا در خانههای سالمندان این کشور وجود دارد.
پلیس فرانسه برای جلوگیری از سفر مردم در آستانه تعطیلات عید پاک، در مبادی ورودی و خروجی شهرهای بزرگ نیرو مستقر کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، نیروهای پلیس فرانسه در همه جاده ها، پلها و آزادراههای اطراف شهرهای بزرگ همچون پاریس، لیون و لیل مستقر شده اند,، چون میخواهند مردم در خانه بمانند. پلیس در دو هفته گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر را جریمه کرده است.
پلیس فرانسه مراکز ایست و بازرسی را به ویژه در اطراف پاریس افزایش داده است. بسیاری از مردم پاییخت مایلند برای گذراندن تعطیلات عید پاک که امروز آغاز میشود، از پاریس خارج شوند. اما ویروس کرونا به شدت در این شهر شیوع یافته است و پلیس تلاش میکند از شیوع ویروس به دیگر بخشهای کشور جلوگیری کند.
خبرنگار بی بی سی در گزارشی از پاریس گفت: پیام دولت فرانسه برای خانوادههای فرانسوی که میخواهند تعطیلات عید پاک را در کنار پدربزرگ و مادربزرگ هایشان در دیگر نقاط کشور بگذرانند بسیار روشن است: در تصمیم خود تجدیدنظر کنید. امروز آغاز تعطیلات عید پاک در منطقه پاریس است و آزادراهها مملو از خودروهایی است که عازم مناطق روستایی یا سواحل هستند. اما رئیس پلیس پاریس هشت هزار پلیس برای کنترل افرادی که شهر را ترک میکنند مستقر کرده است و قول داده سیاست تحمل صفر را در آغاز و حین سفر و هنگام رسیدن به مقصد اجرا کند. این پیام قاطع به خاطر آگاهی از این است که پس از حدود دو هفته، سیاست حبس کردن مردم در خانه هایشان (قرنطینه خانگی) , تاثیر روانی روی مردم دارد، به ویژه برای مردم پاریس که در آپارتمانهای کوچک زندگی میکنند، و خبر بد این است که این سیاست قرار نیست به این زودیها پایان یابد و تعطیلی کشور و قرنطینه خانگی ۱۵ آوریل پایان مییابد. اما با توجه به اینکه هیچ نشانهای از کاهش شیوع ویروس مشهود نیست، همه میدانند که این دوره ممکن است بسیار طولانیتر شود.
خسارت ۱۰ میلیارد یورویی کرونا به صنعت گردشگری فرانسه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، فرانسه اعلام کرد تاکنون در اثر شیوع ویروس کرونا ۱۰ میلیارد یورو به صنعت توریسم این کشور خسارت وارد شده است.
بسته کمک مالی اتحادیه اروپا برای آفریقا و کشورهای آسیب پذیر
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد اتحادیه اروپا یک "بسته کمکهای مالی" برای آفریقا و سایر مناطق آسیب پذیر در برابر همه گیری جهانی کووید-۱۹ و برای جلوگیری از بازگشت مجدد آن به اروپا تدارک میبیند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، جوزپ بورل در پایان نشستی با وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا از طریق ویدیو کنفرانس اعلام کرد "ما باهم کار میکنیم تا همه منابع را به منظور تهیه یک بسته کمکهای مالی که روز هشتم آوریل به نشست وزیران توسعه ارائه خواهد شد، فراهم کنیم".
یک منبع اروپایی اعلام کرد مشکل اینجا است که منابع بودجه اروپا به پایان رسیده است.
زیگفرید موریسان، نماینده رومانی در پارلمان اروپا و عضو کمیسیون بودجه پارلمان اروپا روز جمعه اعلام کرد کمیسیون اروپا به تازگی سه میلیارد از چهار میلیارد یورو باقیمانده از صندوق ذخیره خود را برای کمک به حمایت از نظامهای سلامت کشورهای عضو اختصاص داده است.
وی خاطر نشان کرد یک میلیارد یورو باقیمانده در صندوق ذخیره نیز برای مقابله با "شرایط فوق العاده" ناشی از همه گیری ویروس کرونا اختصاص داده شده است.
ذخیره صندوق توسعه اروپا که ۳۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو خارج از بودجه اتحادیه برای دوره ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده، نیز به پایان رسیده است.
ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه نیز ۲۴ مارس اعلام کرده بود "ما باید یک بسته واقعی کمک مالی برای جلوگیری از جهش همه گیری به مناطقی که آلوده نیستند و احتمال دارد فردا به خطر جدیدی برای ما تبدیل شوند، بسیج کنیم".
وی توضیح داده بود "این مسئلهای برای همبستگی و همچنین مسئله امنیت ما است".
جوزپ بوریل روز جمعه تاکید کرد "آفریقا ما را نگران میکند، زیرا همه گیری به آنجا رسیده است و میتواند به سرعت کنترل ناپذیر شود و صدمات مخربی را به وجود آورد".
بورل همچنین اعلام کرد "کمک به آفریقا به نفع ما است". بورل بدون اشاره به نام هیچ یک از این کشورهای آسیب پذیر اعلام کرد "مشکل کشورهای آسیب پذیر نیز مشکل ما است. ما نمیتوانیم بر همه گیری فائق شویم مگر این که در همه جا آن را شکست دهیم".
انگلیس در جایگاه ششم بیشترین جان باختگان کرونا
شمار جان باختگان ویروس کرونا در انگلیس بر اساس آمار رسمی اعلام شده به ۳۶۰۵ نفر رسید و این کشور را در ردیف شش کشور دارای بیشترین قربانیان کرونا در جهان جای داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان انگلیس در شبانه روز گذشته ۶۸۴ نفر بر شمار جان باختگان کرونا در این کشور افزوده شد که بیشترین قربانی در یک روز است.
اکنون شمار جان باختگان از کرونا در انگلیس با حدود ۶۷ میلیون نفر جمعیت بیشتر از ایران با بیش از هشتاد میلیون نفر جمعیت شده است.
وزارت بهداشت و درمان ایران در تازهترین آمار، شمار قربانیان کرونا را ۳۲۹۴ نفر اعلام کرد که ۳۱۱ نفر کمتر از جان باختگان کرونا در انگلیس است.
فرانس ۲۴: فریاد پیروزی پکن زودهنگام بود
به دنبال مرگ چند نفر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ در شهر ووهان هراس از بازگشت همه گیری دامنگیر مقامات چینی شده و از فریاد پیروزی زودهنگام دولت این کشور در خصوص موفقیت در مهار ویروس کرونا حکایت دارد.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: در چین، مقامات این کشور از بازگشت همه گیری کووید-۱۹ بیمناک هستند. مشاهده موارد جدید ابتلا در چین، نگرانیهایی را موجب شده است. قرنطینه در شهر ووهان به روشی مرحلهای و محله به محله در حال پایان است، اما تمامی محدودیتها هنوز برطرف نشده اند.
مجری از گزارشگر این شبکه در شانگهای پرسید: روند پایان دادن به قرنطینه در ووهان واقعا آغاز شده است؟
گزارشگر پاسخ داد: بله. روند پایان دادن به قرنطینه واقعا آغاز شده و قرار است قرنطینه تا هشتم ماه آوریل به طور کامل ملغی شود. این تاریخ از سوی مقامات برای پایان دادن به قرنطینه بسیار سختگیرانهای که از بیست و سوم ماه ژانویه آغاز شد، انتخاب شده است، اما رویدادهای اخیر به احتمال تعویق این تاریخ دامن زده است. به نظر میرسد که ویروس همچنان در شهر وجود دارد. مقامات بهداشتی در چین امروز اعلام کردند که ۴ نفر در ووهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند. دو نفر نیز در داخل این منطقه به کووید - ۱۹ آلوده شده اند. مقامات بهداشتی از شیوع مجدد همه گیری بیمناک شده اند. این در حالی است که همانطور که گفتید فعالیتهای عادی در برخی از محلات ووهان آغاز شده و به نظر میرسد در این شهر طی چند مدت دیگر فعالیتها به حالت عادی بازگردد. حزب کمونیست ووهان امروز از مردم خواست از خانههای شان خارج نشوند و از خود محافظت کنند. این پیام با پیامی که حزب کمونیست چین چند روز پیش صادر و اعلام کرد که اوضاع تحت کنترل قرار دارد، به شدت در تضاد است. از این رو به نظر میرسد که حکومت چین کمی زود فریاد پیروزی سر داده است.
پیگیری سلامتی دانشجویان ایرانی در بلاروس
«سعید یاری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس در گفتگوی تلفنی با «آناتولی سیکورسکی» رئیس دانشگاه دولتی پزشکی، خواستار اتخاذ تدابیر لازم جهت حفظ سلامتی دانشجویان ایرانی و تمهید شرایط و تسهیلات لازم، منجمله برگزاری آنلاین کلاسهای درس دانشگاه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بلاروس گفت: اقدامات موثری برای حفظ سلامتی دانشجویان شاغل به تحصیل در این دانشگاه انجام داده اند و این اقدامات تا حصول اطمینان از حفظ سلامتی دانشجویان ادامه خواهد داشت.
تعداد مبتلایان به کرونا در ترکیه از مرز ۲۰ هزار تن گذشت
وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد از مجموع ۱۶۱۶۰ آزمایش امروز، ۲۷۸۶ مبتلای جدید شناسایی شده و تعداد کل مبتلایان به ۲۰۹۲۱ تن رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا فخرالدین کوجا افزود با جان باختن ۶۹ تن دیگر از مبتلایان، تعداد قربانیان کرونا در ترکیه به ۴۲۵ تن افزایش یافت.
وی همچنین شمار بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه را ۱۲۵۱ نفر, شمار بیماران متصل به دستگاه تنفس را ۸۶۷ تن و تعداد بهبود یافتگان را ۴۸۴ تن اعلام کرد.
کمک ۲۰۰ میلیون دلاری بانک جهانی برای مهار کرونا در پاکستان
رسانههای پاکستانی اعلام کردند: بانک جهانی ۲۰۰ میلیون دلار برای مهار کرونا به پاکستان کمک میکند.
به گزاش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از رسانههای پاکستان، «حماد اظهر» وزیر امور اقتصادی پاکستان در توییتی اعلام کرد: بانک جهانی ۲۰۰ میلیون دلار برای کمک به پاکستان جهت کنترل و درمان بیماری کرونا اختصاص داد.
وی افزود: این بسته مالی ۲۰۰ میلیون دلاری برای تقویت نظام سلامت، تسریع روند تشخیص و درمان بیماران کرونایی و کمک به قشر ضعیف جامعه از طریق فراهم سازی مواد غذایی در زمان قرنطینه شهری استفاده خواهد شد.
پیش از این بانک توسعه آسیا ۲ میلیون دلار و دولت ژاپن نیز ۲.۱۶ میلیون دلار به پاکستان برای مهار کرونا کمک کردند؛ درحالیکه چین نیز ۷ محموله تجهیزات پزشکی را به همراه یک تیم از پزشکان متخصص به پاکستان اعزام کرده است.
شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان تا این لحظه ۲۴۵۸ نفر اعلام شده که از این میان ۳۷ نفر جان باخته اند.
تبدیل بزرگترین بازار عمده فروشی مواد غذایی جهان در پاریس به سردخانه فوتیهای کرونا
بزرگترین بازار عمدهفروشی مواد غذایی جهان در پاریس این روزها تبدیل به محلی برای نگهداری اجساد جان باختگان کرونایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ این روزها با بسته شدن بازار بین المللی رونژی (Rungis) در جنوب پاریس؛ بخشی از سردخانه این بازار بزرگ برای نگهداری بیش از هزار جسد کرونایی اختصاص داده شده است.
پلیس میگوید در شرایط کنونی چارهای جز استفاده از ظرفیت سردخانه بازار غذایی نیست و ممکن است فضای بیشتری هم مورد نیاز باشد.
بعلت تعداد فوتیهای بالا در پایتخت و بدستور فرمانداری استان ایل دو فرانس (پاریس) بخشی از سردخانه این بازار بزرگ برای نگهداری اجساد ویروسی اختصاص یافته است.
این سردخانه از امروز کار خود را شروع کرده و خانواده قربانیان از روز دوشنبه میتوانند برای کارهای اداری کفن و دفن به این محل مراجعه نمایند.
یک سوم فوتیهای بیمارستانی ناشی از ویروس کرونا در فرانسه مربوط به استان پاریس است.
جان باختگان بیماری کووید ۱۹ در فرانسه به مرز ۶ هزار نفر نزدیک شده است.
واکنش به ادعای آلمانیها درباره غیر شفاف بودن اقدامات ایران
سفارت جمهوری اسلامی ایران به ادعای وزیر بهداشت آلمان درباره غیرشفاف بودن اقدامات کشورمان در مقابله با کرونا پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین بخش دیپلماسی عمومی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان در پاسخ به اظهارات ینس اشپان که در توییت خود مدعی شده بود قطع پروازهای ایران ایر به دلیل بالابودن ریسک کشور ایران و مقابله غیر شفاف در مقابله با ویروس کرونا انجام شده است گفت: مرجع جهانی نظارت بر اقدامات کشورها در مقابله با بیماریها سازمان جهانی بهداشت است که این سازمان از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقابله با بیماری کووید ۱۹ با وجود شرایط سخت تحریم قدردانی کرده است.
سفارت جمهوری اسلامی ایران از وزیر بهداشت آلمان خواست مشخص کند منبع اعلام مواضع و ادعاهای وی کدام مرجع رسمی، شناخته شده و قابل اتکای بین المللی و حقوقی بوده است، زیرا این اظهار نظرها بیشتر به شوخی اول آوریل شباهت دارد.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت حدود ۷۰ درصد قربانیان ویروس کرونا و ۵۰ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ متعلق به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و در راس آن کشورهای ایتالیا واسپانیا هستند و اتحادیه اروپا در کنار ایالات متحده به کانون شیوع ویروس کرونا در جهان تبدیل شده اند.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به ادعاهای وزیر بهداشت آلمان به اقدامات ضد انسانی دولت ترامپ علیه ایران اشاره کرده و آورده است در روزهای گذشته و در شرایطی که مردم ایران درگیر یک مبارزه سخت و طاقت فرسا با ویروس کرونا هستند دولت ترامپ دوباره در صدد ادامه فشار اقتصادی بیشتر به مردم ایران بر آمده است و این در حالیست که دیوان بین المللی دادگستری بر توقف اعمال تحریمهایی که ناقض فعالیتهای بشردوستانه هستند، تاکید دارد.
در این یادداشت تاکید شده است که همه ما امروز بیش از هر زمانی نیازمند همکاریهای بین المللی برای عبور از این شیوع جهانی کرونا هستیم و از همین رو لازم است به طور جدی و همگانی لغو تحریمهای یک جانبه، غیر قانونی و ضد بشری دولت ترامپ که جان انسانها را هدف قرار داده است، را خواستار شویم. به طور قطع رفتارها و اظهار نظرهای مسئولانه و انسانی ملتها و دولتها در حافظه تاریخی ملتها به ثبت خواهد رسید.
لیگ برتر انگلیس در ماه مه میلادی شروع نمیشود
خبرگزاری رویترز گزارش داد: فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ لیگ برتر انگلیس برخلاف برنامه قبلی در آغاز ماه مه میلادی شروع نمیشود و فقط وقتی آغاز خواهد شد که وضعیت ایمن باشد.
تبهکاران انگلیسی از سرفه به جای اسلحه استفاده میکنند
افراد خلافکار درانگلیس، از سرفه و آب دهان، همچون سلاح، علیه نیروهای پلیس و امدادی استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه دیلی میل نوشت شمار سرفه کردن افراد تبهکار و تف انداختن آنان بر روی نیروهای پلیس و نیروهای امدادی، رو به افزایش است و این هفته، چهار خلافکار به همین جرم، روانه زندان شدند.
به نوشته دیلی میل، پلیس منطقه اسکس (Essex) در انگلیس اعلام کرده است افراد خلافکار تاکنون بر روی چندین نفر از افسران این واحد که میخواستند مانع فعالیتهای مجرمانه آنان شوند، آب دهان انداخته و یا بر روی صورت آنان، سرفه کرده اند.
این روزنامه به نقل از پاول ولز (Paul Wells)، سخنگوی پلیس اسکس نوشت به همین علت، یکی از افسران پلیس ناچار شده است خود را قرنطینه کند در حالی که مادر بیمارش، به مراقبت نیازمند است.
تهدید به اجرای محدودیت تردد، در صورت رعایت نکردن قرنطینه در روسیه
سرگئی سابیانین شهردار مسکو و رئیس کارگروه شورای فدرال مقابله با ویروس کرونا به شهروندان روسی هشدار داد، اگر قوانین انزوای خانگی و قرنطینه را رعایت نکنند، طرح مجوز تردد، به ناچار اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، براساس طرح مجوز تردد، شهروندان روسی تنها با مجوزهای ویژه قادر به خروج از خانه خواهند بود و در صورت نداشتن مجوز، با مجازاتهای سنگین مواجه میشوند.
رئیس جمهور برزیل دو یا سه ماه قرنطینه را رد کرد
ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل روز جمعه اعلام کرد جامعه برزیل قادر نخواهد بود برای مبارزه با ویروس کرونا دو یا سه ماه قرنطینه برقرار کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازیلیا، رئیس جمهور برزیل در حضور جمعی از هواداران خود که در برابر مقر ریاست جمهوری در برازیلیا، پایتخت برزیل تجمع کرده بودند گفت "شما موضع مرا میدانید: این (برقراری قرنطینه) به بیکاری گسترده منجر خواهد شد".
رئیس جمهور برزیل که به جناح راست افراطی وابسته است، تقریبا بر خلاف کل رهبران جهان نظریه برقراری محدودیت و قرنطینه را رد و تدابیر "فاصله گذاری اجتماعی" را که در سطح ایالتی و شهری در برزیل اتخاذ شده است، محکوم میکند.
بر اساس تازهترین دادههای رسمی موجود در برزیل، کووید-۱۹ مرگ ۳۲۴ نفر از مجموع هشت هزار و ۴۴ نفر مبتلای تایید شده به کرونا ویروس جدید را در این کشور موجب شده است.
کرونا در برزیل؛ ۹۰۵۶ مبتلا و ۳۵۹ فوتی
آمار تلفات ناشی از بیماری کرونا در برزیل با ثبت ۶۰ مورد فوت طی ۲۴ ساعت گذشته به ۳۵۹ و تعداد مبتلایان ۹۰۵۶ نفر اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برازیلیا، اکثریت ایالتها و نیز دولت فدرال اطلاعات درست و دقیقی در مورد میزان مبتلایان ارائه نمیدهند.
براساس بررسی انجام شده توسط OKBR (Open Knowledge Brasil)، اکثر ایالتهای برزیل در مورد دادههای اولیه مبتلایان کرونا شفاف نیستند. به عنوان مثال، درخصوص تعداد تستهای انجام شده، تختهای مراقبتهای ویژه در دسترس و دادههای کلی در مورد افراد مبتلا به Covid-۱۹ مانند سن و جنس، اطلاعات زیادی وجود ندارد.
این بررسی که در روز جمعه منتشر شد، نتیجه میگیرد ۹۰ ٪ ایالتها و دولت فدرال، دادههای عمومی که این امکان را بدهد تا نظارت دقیق تری بر همه گیری کرونا در کشور انجام شود، را تهیه نمیکنند.
تا کنون هیچ نهاد فدرالی در برزیل آماری در خصوص اشغال تختهای بیمارستانی توسط بیماران کرونایی و وضعیت دقیق همه گیری این بیماری در کشور ارائه نکرده است.
همچنین میزان کمکهای بسیج مردمی، موسسات و شرکتها جهت حمایت مالی از اقشار آسیب پذیر جامعه و افراد کم درآمد متاثر از شیوع بیماری کرونا در برزیل، طی سه هفته گذشته به رقم ۸۵۰ میلیون رئال (۱۷۰ میلیون دلار) رسیده است.
افزایش شمار افراد مبتلا به کرونا در آرژانتین به ۱۲۰۰ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۱۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در آرژانتین، شمار افراد مبتلا در این کشور به به بیش از ۱۲۰۰ نفر افزایش یافت.
افزایش شمار افراد مبتلا به کرونا در هند به سه هزار نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۶۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در هند، شمار افراد مبتلا در این کشور به بیش از سه هزار نفر افزایش یافت.
محمود عباس آزادی اسرای فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی را خواستار شد
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آزادی اسرای فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی را به دلیل نگرانی از ابتلای آنها به ویروس کرونا خواستار شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، با ثبت ۲۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در فلسطین (کرانه باختری)، شمار افراد مبتلا به ۱۹۳ نفر افزایش یافت.
افزایش شمار افراد مبتلا به کرونا در قطر به ۱۰۷۴ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۱۲۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در قطر، شمار افراد مبتلا در این کشور به ۱۰۷۴ نفر افزایش یافت.
افزایش شمار افراد مبتلا به کرونا در تونس به ۴۹۵ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۴۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در تونس، شمار افراد مبتلا در این کشور به ۴۹۵ نفر افزایش یافت.
مقام بهداشتی انگلیس: ماسک زدن تاثیری بر گسترش ویروس کرونا ندارد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک مقام ارشد بهداشت انگلیس روز جمعه گفت توصیه نمیکند که شهروندان سالم در این کشور ماسک بزنند، زیرا تاثیری بر گسترش ویروس کرونا ندارد.
جاناتان وان تام Jonathan Van-Tam گفت هیچ گونه شواهدی دال بر این وجود ندارد که ماسک زدن افراد سالم بر کنترل گسترش کرونا تاثیری دارد. وی گفت آن چه اکنون اهمیت دارد، فاصله گذاری اجتماعی است.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در اسپانیا به ۱۰ هزار و ۹۳۵ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت اسپانیا، با ثبت ۹۳۲ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در این کشور شمار جان باختگان به ۱۰ هزار و ۹۳۵ نفر افزایش یافت.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در ایرلند به ۱۲۰ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۲۲ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ایرلند، شمار جان باختگان در این کشور به ۱۲۰ نفر افزایش یافت.
فزایش شمار جان باختگان کرونا در سوئیس به ۵۹۱ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۱۸ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در سوئیس، شمار جان باختگان در این کشور به ۵۹۱ نفر افزایش یافت. همچنین با ثبت ۳۰۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در سوئیس، شمار افراد مبتلا در این کشور به ۱۹ هزار و ۶۰۰ نفر رسید.
گفتگوی تلفنی ترامپ و مکرون درباره تشکیل نشست فوری اعضای دائم شورای امنیت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در تماسی تلفنی درباره تشکیل نشست فوری مقامات اعضای دائم شورای امنیت برای افزایش همکاری در زمینه بیماری کرونا صحبت کردند.
انستیتو روبرت کخ آلمان: فوتی هایمان را بیش از آمار رسمی اعلام شده میدانیم
رئیس انستیتو (کنترل و پیشگیری از بیماری های) «روبرت کخ» آلمان گفت: شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به کرونا در آلمان را بیش از آمار رسمی اعلام شده میدانیم.
به گزارش آسوشیتدپرس، پروفسور لوتار ویلر، رئیس انستیتو «روبرت کخ» آلمان در ادامه کنفرانسهای خبری مطبوعاتی خود در محل این مرکز در برلین گفت: شمار درگذشتگانی که تا به این لحظه بر اثر ابتلا به کرونا در آلمان فوت کرده اند، ۱۰۱۷ نفر بوده که در مقایسه با جان باختگان روز گذشته، ۱۴۵ مورد بیشتر شده است. سهم قربانیان به نسبت کل مبتلایان در آلمان، ۱ ممیز ۲ دهم درصد است. البته من قبلا هم اعلام کرده بودم که باید بنا را بر این بگذاریم که نرخ فوتیهای ما افزایشی خواهد بود.
وی افزود: اینکه آمارهای اعلامی در زمینه قربانیان، بیش از آمار رسمی اعلامی باشد، این امری محتمل است. سه روز پیش، مطلبی منتشر شد که امکان انجام تست کرونا برای هر شهروند در آلمان وجود ندارد. در اغلب موارد علت مرگ به طور مثال از طریق کالبدشکافی مشخص میشود، اما برای افرادی که بر اثر ابتلا به بیماری ویروسی «کووید-۱۹» فوت میکنند با کالبدشکافی، امکان اثبات ابتلا بر اثر ویروس کرونا وجود ندارد و حال آنکه متوفیان بر اثر ابتلا به این عفونت (ویروسی) مرده اند. به همین خاطر فرض من آن است که شمار جان باختگان ما بیش از آمار رسمی اعلامی مان است.
اردوغان: ورود ویروس کرونا از آمریکا و اروپا به ترکیه جای تامل دارد
رئیس جمهور ترکیه گفت ورود ویروس کرونا از آمریکا و اروپا به ترکیه جای تامل دارد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، رجب طیب اردوغان افزود: با تدابیری که اتخاذ کردیم در نفوذ بیماری و وقوع آن تاخیر ایجاد کردیم.
وی تاکید کرد: تمام لوازم مورد نیاز مقابله با کرونا را خودمان تولید میکنیم.
وی گفت: در چارچوب تدابیر کرونایی از امشب تدابیر جدیدی را آغاز میکنیم، ورود و خروج به سی و یک شهر از جمله زونگولداک که بیماران حاد تنفسی دارد از ساعت ۲۴ امشب بمدت ۱۵ روز ممنوع است، این مدت قابل تمدید خواهد بود. همچنین رفت و آمد افراد زیر بیست سال ممنوع است.
در ادامه تدابیر اتخاذ شده برای مهار کرونا در ترکیه استفاده از ماسک در اماکن عمومی از جمله بازار روز و سوپرمارکت اجباری میشود.
افراد زیر ۳۰ سال ابتلای خفیف تری به کرونا دارند، اما ممکن است ناقل ویروس باشند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک مقام سازمان جهانی بهداشت گفت افراد زیر ۳۰ سال ابتلای خفیف تری به کرونا دارند، اما باید از ابتلا پیشگیری کنند تا ناقل ویروس نباشند.
یک مقام سازمان بهداشت جهانی نیز گفت آمار نشان می دهد در چین، ایتالیا و دیگر کشورها، افراد در سنین 30، 40، 50 ساله در بخش مراقبت های ویژه بوده و جان باخته اند.
نروژ حمایت جامعه بین المللی را از فلسطین برای مقابله با کرونا خواستار شد
نروژ که ریاست گروه اعطا کنندگان کمک به فلسطین را به عهده دارد، از جامعه بین المللی خواست به کمک سرزمینهای فلسطینی بشتابد که با اقتصاد شکننده خود کرونا ویروس جدید نیز آن را تهدید میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسلو، نروژ با یادآوری این مطلب که نشست بهار کمیته اعطا کنندگان کمک به فلسطین که قرار بود روز چهارشنبه در بروکسل، پایتخت بلژیک برگزار شود، به علت همه گیری کرونا به تعویق افتاده است، این درخواست را مطرح کرد.
سازمان جهانی بهداشت: مفید بودن زدن ماسک های دست ساز
خبرگزاری رویترز گزارش داد: سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام کرد هنوز هم معتقد است استفاده از ماسکهای تنفسی عمدتا باید معطوف به کارکنان پزشکی باشد، اما استفاده از ماسکهای دست ساز یا دیگر پوششهای دهانی راهی برای کاهش گسترش ویروس کروناست.
یک مقام ارشد این سازمان گفت تا حدی این احتمال هست که ویروس کرونا از طریق هوا منتقل شود، اما عامل اصلی انتقال این ویروس کماکان افراد مبتلا هستند که سرفه و عطسه میکنند و سطوح یا افراد دیگر را آلوده میسازند.
مایک رایان رئیس برنامه اضطراری این سازمان گفت: «باید ماسکهای جراحی را برای کارکنان خط مقدم حفظ کنیم، اما ایده استفاده از پوشش تنفسی یا پوشش دهانی برای پیشگیری از سرفه یا عطسه به نوبه خود ایده بدی نیست.»
وی گفت استفاده از ماسک دهانی جای نیاز به شستن دست و فاصله گذاری اجتماعی را نمیگیرد.
وی افزود شواهد موجود فعلا نشان می دهد داروهای ضد فشار خون که بسیاری از افراد استفاده می کنند هیچ تاثیری بر شدت بیماری کرونا ندارند.
ادامه بحران کرونا در کشورهای حوزه دریای بالتیک
ویروس کرونا در سه جمهوری حوزه دریای بالتیک همچنان قربانی میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، تعداد بیماران کرونایی در جمهوری بسیار کم جمعیت استونی به ۹۶۱ نفر یعنی مرز یک هزار نفر رسید. این در حالی است که تنها طی یک شبانه روز گذشته در این کشور یک میلیون و سیصد هزار نفری، ۱۰۳ نفر به تعداد بیماران ویروس کوید ۱۹ اضافه شده است. ۱۲ نفر از مبتلایان به این ویروس خطرناک نیز تا کنون جان باخته اند. همچنین فعالیت بزرگترین معدن ذغال سنگ استونی بدلیل شیوع بیماری کرونا در بین کارگران این معدن به حالت تعلیق در آمد. ۸۵ درصد برق استونی از منابع ذغال سنگ این کشور تامین میشود.
دولت تالین (پایتخت استونی) از بیست روز پیش وضعیت اضطراری بخاطر شیوع بیماری کورونا را اعلام کرده است.
در کشور لیتوانی هم تعداد بیماران کرونایی در حال افزایش بوده و به هفتصد نفر رسیده است. این کشور بدلیل داشتن جمعیت کم و سالمند در قرنطینه کامل بسر میبرد. دولت ویلینیوس (پایتخت لیتوانی) مقررات بسیار سنگینی را برای رفت و آمدهای بدون مجوز در این کشور بر قرار کرده است.
تعداد بیماران ویروس کرونا در لتونی (دیگر کشور حوزه دریای بالتیک) به مرز پانصد نفر رسیده است.
کشورهای حوزه دریای بالتیک جزو ضعیفترین اقتصادهای اتحادیه اروپا محسوب میشوند. شیوع بیماری کرونا این سه کشور حوزه دریای باتیک را در شرایط بسیار دشواری قرار داده است.
ثبت بالاترین تعداد مرگ و میر کرونا در یک روز در مصر
مصر با هشت فوتی بالاترین تعداد مرگ و میر کرونا در یک روز را ثبت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، خالد مجاهد سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر اعلام کرد طی شبانه روز گذشته هشت نفر از جمله یک شهروند خارجی بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند.
وی همچنین از ثبت ۱۲۰ مورد جدید آلودگی به کووید-۱۹ خبر داد که سه نفر از آنها خارجی و بقیه مصری هستند که برخی از آنها به تازگی از خارج به کشور بازگشته اند.
مجاهد توضیح داد تا بعدازظهر جمعه سوم آوریل تعداد کل مبتلایان به کووید-۱۹ در مصر به ۹۸۵ نفر و فوتیها به ۶۶ نفر رسید، همچنین ۲۱۶ نفر بهبود یافته و مرخص شدند.
گوترش: از همه طرفهای درگیر در جهان میخواهم برای مبارزه با کرونا سلاح خود را بر زمین بگذارند
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: از همه طرفهای درگیر در جهان میخواهم برای مبارزه با کرونا سلاح خود را بر زمین بگذارند. گوترش گفت: من از همه آنهایی که میتوانند در وضعیت موجود تغییری انجام دهند میخواهم که این کار را انجام دهند. من از آنها میخواهم که به همه طرفهای درگیر در سراسر جهان فشار آورند تا سلاحهای خود را زمین بگذارند. فرصت برای صلح وجود دارد، اما ما از آن دور هستیم. نیازی فوری مشاهده میشود. طوفان کرونا هم اکنون به شهرها و مناطق کشورهای درگیر رسیده است. همانطور که میدانید ویروس میتواند به سرعت از مرزها عبور کند، کشورها را ویران کند و جانهای افراد را بگیرد. وضعیت به شدت بدتری در راه است. ما همچنین لازم است که هر اقدام ممکنی را انجام دهیم تا به صلح و اتحادی که جهان ما به شدت به آن نیازمند است، برسیم تا با ویروس کرونا مبارزه کنیم.
وی افزود: شمار قابل توجهی از طرفهای درگیر با این درخواست موافقت کرده اند. این شامل طرفهای درگیر در این کشورها است: کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی، کلمبیا، لیبی، میانمار، فیلیپین، سودان جنوبی، سودان، سوریه، اوکراین و یمن. اما بین حرف تا عمل فاصله زیادی وجود دارد.
درخواست مکرون برای تشکیل نشست شورای امنیت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: دفتر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت مکرون خواستار نشست اعضای دائم شورای امنیت برای بررسی تاثیر منفی شیوع کرونا بر مناطق جنگی و دسترسی به جمعیتهای غیرنظامی است.
شمار مبتلایان کرونا در ساحل عاج از ۲۰۰ نفر عبور کرد
با شناسایی بیست و چهار مورد جدید در روز جمعه، شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در ساحل عاج به دویست و هجده نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، وزارت بهداشت ساحل عاج با اعلام این خبر افزود: این موارد در پی انجام دویست و بیست و شش تست در روز جمعه شناسایی شده است. بیست و دو مورد ابتلای جدید در ابیجان گزارش شده است و دو مورد دیگر به شهرهای بواکه و سوبره مربوط میشوند. از این میان نوزده نفر معالجه شده اند و یک نفر فوت شده است.
تشکیک در آمار رسمی کرونا در اندونزی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: تعداد موارد تشییع جنازه در جاکارتا پایتخت اندونزی در ماه مارس میلادی به شدت افزایش یافت و این به گفته فرماندار جاکارتا نشانگر آن است که تلفات ناشی از بیماری کرونا احتمالا بیش از آمار اعلام شده رسمی است.
تقریبا ۴۴۰۰ تدفین در ماه مارس در جاکارتا انجام شده است که ۴۰ درصد بیشتر از هر ماه دیگری از ژانویه ۲۰۱۸ تاکنون است.
این شهر کانون بروز کرونا در اندونزی بوده و مطابق آمار رسمی دولت اندونزی، تاکنون ۹۷۱ مورد ابتلا و ۹۰ فوتی داشته است.
اما انیس باسودن، و برخی از کارشناسان بهداشت عمومی معتقدند شمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در جاکارتا بسیار بیشتر از آمار اعلامی است.
باسودن با اشاره به آمار تشییع جنازه گفت: «این آمار بی نهایت نگران کننده است.»
بیانیه سازمان ارتباطات و رسانههای عراق درباره تعلیق فعالیت و جریمه رویترز
سازمان ارتباطات و رسانههای عراق فعالیت خبرگزاری رویترز در این کشور را به علت انتشار اخبار جعلی به مدت ۳ ماه تعلیق و این خبرگزاری را به پرداخت ۲۵ میلیون دینار عراقی محکوم کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی السومریه نیوز، متن کامل بیانیه این سازمان به این شرح است:
سازمان ارتباطات و رسانههای عراق ضمن ابراز تعجب درباره اخباری که خبرگزاری رویترز منتشر و در آن ادعا کرده است تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در عراق بیشتر از آن چیزی است که ثبت و اعلام میشود این اقدام را محکوم میکند.
در شرایطی که جهان درگیر مبارزه با انتشار ویروس کرونا است خبرگزاری بین المللی رویترز که بایستی در ارائه اخبار و تعامل با حوادث حرفهای باشد و خبرها را از منابع رسمی در عراق نقل کند با اعتماد بر منابع غیرمطمئن و اخبار دروغین و ساختگی که در دنیای واقعی عاری از هرگونه صحت است با قوانین رسانهای به مخالفت پرداخته است.
خاطرنشان میکنیم آمار و ارقامی که این خبرگزاری درباره مبتلایان منتشر کرده است با آنچه مدیر دفتر سازمان جهانی بهداشت در عراق اعلام و تاکید کرد که نمایندگان این سازمان در همه آزمایشگاههای رسمی عراق مستقر هستند تناقض دارد. هیچ عدد و رقمی در شرایط کنونی غیر از آن چه به طور رسمی ثبت و اعلام میشود و در بیانیه وزارت بهداشت عراق بر آن تاکید میگردد وجود ندارد.
از این رو سازمان ارتباطات و رسانهها معتقد است تعامل خبرگزاری رویترز با اوضاع عراق به این شکل، امنیت جامعه را به خطر میاندازد و مانع تلاشهای گسترده دولت در مبارزه با انتشار ویروس کرونا میشود و تصویری منفی از هسته بحران که بنا بر فرمان شماره ۵۵ دولت تشکیل شده است ارائه میکند.
این سازمان با استناد به اختیارات خود به موجب دستور شماره ۶۵ که از سال ۲۰۰۴ لازم الاجرا شد و نیز بنا بر شروط مجوزی که برای آن صادر شده است و با توجه به بی اعتنایی خبرگزاری رویترز به قوانین فعالیت رسانه ای، تصمیم گرفت مجوز دفتر این خبرگزاری در عراق را به مدت سه ماه به تعلیق در آورده و آن را به پرداخت جریمهای بالغ بر ۲۵ میلیون دینار عراقی ملزم کند ضمن آن که این خبرگزاری موظف است رسما از دولت و ملت عراق عذرخواهی کند.
رئیس صندوق بین المللی پول: در تاریکترین دوران بشریت به سر میبریم
به گزارش شبکه تلویزیونی ای پی تی ان لایو، کریستالینا جورجیووا رئیس صندوق بین المللی پول گفت: من میخواهم به سه نکته اشاره داشته باشم. اول اینکه این بحرانی همانند بحرانهای دیگر نیست. این بحران هرگز در تاریخ صندوق بین المللی پول وجود نداشته است. ما شاهد توقف اقتصاد جهانی هستیم. ما هم اکنون در رکود قرار داریم. این وضعیت به مراتب بدتر از بحران مالی جهانی است. این بحران به همکاری همه ما نیازمند است. سازمان جهانی بهداشت در آنجا حضور دارد تا از سلامتی مردم محافظت کند. صندوق بین المللی پول در آنجا حضور دارد تا از اقتصاد جهانی محفاظت کند. تنها با اتحاد ما میتوانیم وظایف خود را انجام دهیم. حفاظت از جان و معیشت افراد وظیفه ما است. ما بدون همکاری با همدیگر نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. ما در صندوق بین المللی پول بر روی این موضوع تمرکز کرده ایم که پاسخی قاطع به بحران سلامتی و اقتصادی بدهیم.
وی افزود: مطلب دوم به اقتصادهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه مربوط میشود. آنها به شدت تحت تاثیر وضعیت کنونی قرار گرفته اند. آنها منابع کمی برای حفاظت از خود در برابر بحران سلامتی و اقتصادی دارند. ما میدانیم که سیستمهای اقتصادی در بسیاری از کشورها ضعیف است. ما باید ضعیفترین کشورها را در مرکز توجه خود قرار دهیم. ویروس به افراد ضعیف آسیب میرساند. بحران اقتصادی به اقتصادهای آسیب پذیر آسیب وارد میکند. ما در صندوق بین المللی پول در تعامل با بانک جهانی در تلاشیم که جهان را در کنار هم جمع کنیم تا از آنها در برابر این بحران محافظت کنیم. ما آماده ایم که هر اقدامی را برای حفاظت از اقتصاد کشورها صورت دهیم. ما منابع مالی اضطراری را برای کشورها در نظر گرفته ایم. ما تاکنون شاهد این تعداد تقاضا برای کمکهای مالی اضطراری از طرف کشورها نبوده ایم. تاکنون بیش از ۹۰ کشور درخواستهای خود را به صندوق بین المللی پول ارائه کرده اند. ما کمک به اعضای فقیر خود را تسریع بخشیده ایم. ما در تاریکترین دوران بشریت به سر میبریم. این تهدیدی بزرگ برای جهان است. این موضوع به اتحاد و حمایت از افراد آسیب پذیر نیاز دارد.
ابتلای ۱۵ پزشک و پرستار "انستیتو ملی سرطان" مصر به کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، رئیس "انستیتو ملی سرطان" مصر ابتلای ۱۵ نفر از پزشکان و پرستاران این مرکز را به ویروس کرونا تأیید کرد. پس از تأیید این خبر، دولت مصر این مرکز پزشکی را به طور موقت تعطیل کرد.
این در حالی است که پیشتر، اتحادیه پزشکان مصر از ابتلای ۱۰ نفر از پزشکان و پرستاران انستیتو ملی سرطان مصر به کرونا خبر داده بود.
شبکه تلویزیونی العربیه نیز گزارش داد: شماری از کادر پزشکی انستیتو ملی سرطان مصر پس از مثبت شدن تست کرونای آنها در قرنطینه قرار گرفتند.
بانک جهانی: پیش بینی رکود بزرگ اقتصادی به دلیل شیوع کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، بانک جهانی پیش بینی کرد جهان به دلیل شیوع کرونا با یک رکود بزرگ اقتصادی مواجه خواهد شد.
بانک جهانی با بیان اینکه عزم خود را برای "واکنش قدرتمند و گسترده "به این رکود پیش بینی شده جزم کرده است، اعلام کرد: "با تدوین برنامههای حمایتی به ویژه برای کشورهای فقیر با این رکود مقابله و به زودی با سران کنیا، اتیوپی و سایر کشورها چگونگی حمایت از تلاشهای آنها برای مقابله با کرونا را بررسی خواهیم کرد."
افزایش فشارها برای استعفای رئیس پلیس پاریس
اظهارات فرمانده پلیس پاریس درباره بیماران کووید ۱۹ باعث خشم مردم، سیاستمداران و پزشکان فرانسه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ دیدیه لالومون فرمانده پلیس پاریس در مصاحبهای تلویزیونی مدعی شد کسانی که هم اکنون به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانها بستری یا زیر دستگاه در بخش مراقبتهای ویژه هستند همان کسانی اند که در ابتدای قانون محدودیت تردد، آن را رعایت نکردند.
این سخنان باعث خشم مردم، فعالان سیاسی و کادر درمانی فرانسه شده است، زیرا بخشی از کسانی که هم اکنون حال وخیمی دارند از کادر درمانی، نیروهای پلیس و همچنین افرادی هستند که به علت انجام وظایف شغلی شان بستری شده اند.
“اظهارات احمقانه” و “غیر انسانی” از جمله توصیفاتی است که سیاسیون فرانسه درباره سخنان لالومون به کار برده اند و بسیاری نیز خواستار استعفای وی شده اند.
از قبل نیز نحوه مدیریت و کنترل تظاهرات جلیقه زردها و معترضان به اصلاحات نظام بازنشستگی باعث انتقاداتی از وی شده بود.
زندان و ۱۰ هزار یورو جریمه محتکر ماسک در فرانسه
فردی در پاریس به جرم نگهداری و فروش غیر قانونی ماسک به یک سال زندان و پرداخت ده هزار یورو جریمه محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ از وی تعداد بیست هزار ماسک از نوع FFP۱ و FFP۲ کشف و ضبط گردیده است.
بکار گیری ۱۶۰ هزار پلیس برای نظارت بر ادامه قرنطینه در فرانسه
وزیر کشور فرانسه از بکارگیری ۱۶۰ هزار پلیس و ژاندارم برای نظارت بر ادامه قرنطینه همزمان با شروع تعطیلات بهاره مدارس خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ کریستف کاستانه گفت: آغاز تعطیلات بهاره، بدلیل ضرورت خانه نشینی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا، به معنای مسافرتهای گسترده نخواهد بود.
وی افزود: کنترلها در محورهای جادهای و همچنین در فرودگاهها و ایستگاههای قطار تشدید شده اند و هرگونه سوء استفاده با مجازات مواجه خواهد شد.
کاستانه گفت: در کلانشهر پاریس، فرماندهی پلیس پایتخت کنترلهای خیابانی را با شدت بیشتری در راستای رعایت مقررات خانه نشینی، در دستور کار قرار خواهد داد.
وزیر کشور فرانسه همچنین اعلام کرد: پلیس حدود ۶ میلیون مورد کنترل خیابانی از روز ۱۷ مارس تاکنون انجام داده و ۳۵۹ هزار مورد را به علت رعایت نکردن مقررات جریمه کرده است.
ادای دین ملی پوشان فوتبال فرانسه به کادر درمانی این کشور
خروسها (ملی پوشان فوتبال فرانسه) به سفیدپوشان (کادر درمانی) این کشور ادای دین میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ فدراسیون فوتبال فرانسه، بازیکنان و کادر فنی تیم ملی فوتبال این کشور که به خروسها مشهورند قرار است مبلغ هنگفتی را به کادر درمانی در این کشور هدیه کنند.
مبلغ این هدیه هنوز برملا نشده است.
همچنین در هر یک از بازیهای تیم ملی فوتبال فرانسه در ورزشگاه استد دو فرانس پاریس تا پایان سال ۵۰۰۰ صندلی در اختیار کادر درمانی قرار خواهد گرفت.
بی اعتمادی فرانسویها به وعدههای مقامات دولتی
کاریکاتور نشریه ماریان فرانسه به بی اعتمادی فرانسویها به حرفهای مقامات دولتی پرداخته است.
سوال: آیا باید نگران کمبود مواد غذایی باشیم؟
سخنگوی دولت فرانسه: به هیچ وجه
واکنش مردم: لعنتی، زود بدو بریم ذخیره کنیم!