به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در جهان و پیامدهای گوناگون آن در کشورهای مختلف و همچنین راههای مقابله با آن به شرح زیر است:
افزایش جهشی مبتلایان و قربانیان کرونا در انگلیس
قرنطینه شدن یک اردوگاه پناهجویان در پی ۲۰ مورد ابتلا
وزارت مهاجرت یونان از قرنطینه کردن یک اردوگاه پناهجویان پس از مثبت شدن آزمایش کرونای ۲۰ پناهجو خبر داد.
به گزارش بخش تصویری رویترز، آزمایش تشخیص کرونا پس از آن در اردوگاه ریستونا، واقع در ۷۵ کیلومتری شمال شرق آتن انجام شد که یک هفته پیش، یک زن مهاجر ۱۹ ساله که در اردوگاه زندگی میکرد، در بیمارستانی در آتن زایمان کرد و آزمایشها از وی نشان داد که مبتلا به کروناست.
وی نخستین مورد مبتلای ثبت شده در میان هزاران مهاجری بود که در اردوگاههای پرجمعیت پناهجویان در سراسر یونان زندگی میکنند. وزارت مهاجرت یونان اعلام کرد هیچ یک از موارد تأیید شده، عوارض نداشته است.
اردوگاه ریتسونا حدود ۲۵۰۰ پناهجو را در خود جا داده است که در خانههای کانتینری زندگی میکنند و به سیستم گرمایش مناسب و آب گرم دسترسی دارند.
هر گونه رفت و آمد به اردوگاه تا ۱۴ روز ممنوع خواهد بود و پلیس بر اجرای تدابیر نظارت خواهد کرد. همچنین منطقهای در اردوگاه برای قرنطینه بیماران کرونایی در نظر گرفته شده است. سازمان بین المللی مهاجرت که در این اردوگاه فعالیت میکند، در بیانیهای اعلام کرد: محل کار و فضاهای عمومی به طور مستمر ضدعفونی میشوند.
یونان حدود ۱۰۰ هزار مهاجر دارد که ۴۰ هزار تن از آنان در جزیرهها نگهداری میشوند. نهادهای امدادرسانی هشدار داده اند اردوگاههای پرازدحام یونان در معرض خطر شدید شیوع ویروس هستند. این کشور خواستار حمایت اتحادیه اروپا برای مقابله با بحران مهاجرت شده است. نخستین مورد ابتلا در یونان اواخر ماه فوریه ثبت شد. تاکنون هزار و ۴۱۵ تن در این کشور به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند و ۵۰ نفر جان باخته اند.
ورود فیل به شهر در دوران قرنطینه در هند
از نخستین روزهای قرنطینه در هند و باخلوت شدن جاده ها و خیابان ها، رفت و آمد حیوانات جنگل نشین از جمله فیل ، ببر ، پلنگ و گوزن سر طلایی در شهرها زیاد شده است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بلژیک به ۱۶۷۷۰ افزایش یافت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت بلژیک اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با ۱۴۴۳ نفر افزایش به ۱۶ هزار و ۷۷۰ نفر افزایش یافت.
این وزارتخانه همچنین شمار فوتیهای کرونا در این کشور را با ۱۳۲ مورد افزایش، ۱۱۴۳ مورد اعلام کرد.
۳۸۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در فیلیپین
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت فیلیپین از ۳۸۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد ۲۹ نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا در فیلیپین جان باختند.
نخستین مورد مرگ در لتونی بر اثر کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت بهداشت لتونی، لتونی از نخستین مورد مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
آبه طرح اقتصادی مقابله با کرونا را هفته آینده اجرا میکند
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن جمعه اعلام کرد طرح حمایت مالی که به جبران تأثیر ویروس کرونا اختصاص دارد، هفته آینده به اجرا در میآید که شرکتهای کوچک و خانوادههایی که بیشتر از بقیه تحت تأثیر تدابیر فاصله گذاری اجتماعی قرار گرفتند، ترجیح خواهد داد.
شینزو آبه در پارلمان ژاپن گفت این طرح شامل مبالغی برای خرید تجهیزات پزشکی، برنامه جدید کمک به شرکتهای کوچک که با کاهش درآمد خود مواجه شدند و کمک مالی هدفمند به خانوارهایی خواهد بود که باید با کاهش قابل توجه درآمدهای خود مقابله کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، وی افزود دولت بانکهای تجاری را تشویق میکند با انعطاف به درخواستهای تعویق بازپرداخت وامها و اعتبارات پاسخ دهند.
نخست وزیر ژاپن تأکید کرد: «ما این بسته را هفته آینده جمع آوری میکنیم. ما در یک بازه زمانی کوتاه طرحی هدفمند و شجاعانه را تحویل میدهیم.»
یاسوتوشی نیشیمورا وزیر اقتصاد ژاپن در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد که دو مرحله وجود خواهد داشت.
وی گفت مرحله اول بر تدابیری که به کاستن از فشار بر تأمین مالی شرکتها و حمایت از مشاغل اختصاص دارد، متمرکز خواهد بود. اولویت مرحله دوم تحریک تقاضا به ویژه برای صنایعی مثل گردشگری خواهد بود که به شدت تحت تأثیر تدابیر فاصله گذاری اجتماعی قرار گرفتند.
شینزو آبه هفته گذشته اعلام کرد طرح مورد نظر، یک طرح حمایتی با گستردگی بی سابقه خواهد بود.
شمار مبتلایان به کرونا در سوییس به بیش از ۱۸ هزار نفر رسید
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوییس به ۱۸ هزار و ۲۶۷ تن رسیده است. تاکنون ۴۳۲ نفر نیز در این کشور جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ در ایالت آرگاو سوییس پلیس با کمک دوربینهای مخفی در خیابان ها؛ رفت و امد مردم و ممنوعیت تجمع را تحت کنترل دارد.
وزارت خارجه سوییس اعلام کرده است به دلیل بحران ویروس کرونا هزاران سوییسی در خارج از این کشور بسر میبرند و منتظر بازگشت به کشور هستند.
بحران کرونا در سوییس اثرات منفی خود را در این کشور نشان میدهد و تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار سوییسی از ۱۰۰ هزار شرکت سوییسی مجبور هستند به صورت نیمه وقت کار کنند.
از سوی دیگر شرکت دارویی نوارتیس سوییس اعلام کرده است داروی جدیدی را برای مقابله با کرونا تست خواهد کرد.
جان باختن ۱۲۵ ترکیهای در آمریکا و اروپا
معاون وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد ۱۲۵ شهروند ترکیه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا و ۸ کشور اروپا جان خود را از دست داده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آرتی ترکیه، یاووز سلیم کران در توییتی نوشت: ۴۷ نفر از شهروندان ترکیه در فرانسه، ۲۳ نفر در آلمان، ۲۰ نفر در هلند، ۱۰ نفر در بلژیک، ۹ نفر در انگلیس، ۶ نفر در آمریکا، ۵ نفر در سوئد، ۳ نفر در سویس و ۲ نفر از شهروندان ترکیه نیز در اتریش بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در جهان احتمالا به حدود ۱۰ میلیون نفر رسیده است
عالیترین مقام حوزه بهداشت و درمان استرالیا روز جمعه اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونای جدید در جهان احتمالا به ۱۰ میلیون نفر رسیده است. وی همچنین اعلام کرد در برخی از کشورها، به علت نبود دسترسی کافی به آزمایشهای پزشکی، شمار مبتلایان به این بیماری کمتر از رقم واقعی اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سیدنی، آمارهای جمع آوری شده توسط این خبرگزاری تا روز جمعه، شمار موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را در جهان، یک میلیون نفر نشان داد. این در حالی است که عالیترین مقام حوزه بهداشت و درمان استرالیا در این باره اعلام کرد رقم واقعی مبتلایان به این بیماری در جهان، ممکن است ۱۰ برابر این رقم، یا حتی بیشتر باشد.
«برندان مورفی» در این باره به خبرنگاران گفت "شمار افراد آلوده به این ویروس در جهان از رقم یک میلیون نفر فراتر رفته است، اما رقم واقعی افراد آلوده، پنج یا ۱۰ برابر بیشتر از این رقم است. "
مورفی در ادامه گفت نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به این بیماری در سرتاسر جهان بسیار متفاوت است، زیرا به باور وی، بسیاری از موارد آلودگی به ویروس، توسط مسئولان تشخیص داده نمیشود.
سازمان جهانی بهداشت از همه کشورها درخواست کرده است تا تعداد آزمایشهای تشخیص آلودگی به ویروس کرونا را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. این در حالی است که برخی منتقدان نیز تاکید کرده اند که برخی کشورها، موارد آلودگی به ویروس کرونا را به شیوهای متفاوت شمارش میکنند.
چین، که سال گذشته شیوع بیماری کووید -۱۹ از آنجا آغاز شد، اخیرا شمارش افراد آلوده به ویروس کرونا را که دارای نشانههای بیماری نیستند، آغاز کرده است. این موضوع باعث انتقادهای بسیاری از کارشناسان بین المللی شده است.
مورفی بدون طرح هیچ گونه انتقادی از چین یا دیگر کشورها، اعلام کرد وی به غیر از آمارهای منتشر شده توسط استرالیا، به هیچ آمار دیگری اعتماد ندارد. وی گفت "صادقانه بگویم، تنها آمار و اعدادی که به آن اطمینان کامل دارم، آمارهای تهیه شده در استرالیا است. "
استرالیا تاکنون از تشخیص تقریبا پنج هزار و ۳۰۰ مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و ۲۸ مورد فوت بر اثر ابتلا به این بیماری خبر داده است.
کاهش ۹۷ درصدی گردشگری از آغاز قرنطینه خانگی
شبکه رادیویی ار. ام. ث (RMC) فرانسه در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت صنعت گردشگری فرانسه در ماه مارس ۶۰ درصد و از آغاز طرح قرنطینه خانگی ۹۷ درصد کاهش یافته است. با قرنطینه خانگی و بسته شدن مرزها، بحران سلامت باعث میشود صنعت گردشگری فرانسه خسارت ۱۰ میلیارد یورویی را تجربه کند.
مرگ ۴۵۰۳ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در فرانسه
شبکه تلویزیونی ث. نیوز (CNEWS) فرانسه در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت مدیر کل سازمان بهداشت فرانسه از مرگ بیش از ۴۷۱ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور خبر داد.
ژروم سالومون (Jérôme Salomon) اعلام کرد با احتساب این رقم، شمار قربانیان از زمان شیوع ویروس کرونا در فرانسه به ۴۵۰۳ نفر رسید. وی تأکید کرد البته این رقم به صورت موقت ارائه میشود و مسئولان هر استان در حال گردآوری آمار کلی تلفات هستند.
ژروم سالومون تصریح کرد: آلودگی یا مشکوک به آلوده بودن ۱۴ هزار و ۶۳۸ مورد دیگر به ویروس کرونا نیز تأیید شده است و با ابراز تأسف باید اعلام کنم از زمان شیوع این ویروس در فرانسه، ۸۸۴ نفر نیز در نهادهای اجتماعی از جمله خانه سالمندان جان باخته اند. این خبر بسیار ناراحت کنندهای است. البته یادآور میشوم که نباید این آمار را با آمار کشورهای دیگر اروپایی مقایسه کرد؛ زیرا نظام سلامت در هر کشور متفاوت است. در پایان هم باید از ۴۰۰ هزار نفر کادر درمانی که متعهدانه در سراسر کشور در حال فعالیت هستند، تشکر کنم.
کارخانجات برای نبرد جهانی علیه ویروس فعال شده اند
در بحبوحه گسترش ویروس کرونا در جهان، شرکتها و کارخانجات مهم جهان برای رفع نیازهای بیمارستانها و کادر درمانی وارد عمل شده اند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: بخش صنعت نیز در نبرد با ویروس کرونا مشارکت میکنند. تولید ماسک و دستگاه تنفس مصنوعی به یک رکورد دست یافته است. صنایع و بخش هتل داری نیز در این نبرد مشارکت دارند.
کریستوف دانسِت، کارشناس مسایل اقتصادی در این خصوص گفت: ادوار فیلیپ نخست وزیر فرانسه روز پنجشنبه از بسیج صنایع و تغییر بخشی از فعالیتهای شان برای تولید ماسک، ژل ضد عفونی و همچنین تولید دستگاه تنفس مصنوعی تقدیر کرد. در فرانسه نیز مثل سایر کشورها، بخشهای اقتصادی از جمله بخش هوایی و خودرو در تولید دستگاه تنفس مصنوعی در فرانسه مشارکت دارند. شرکتهایی مثل ایرباس، تالس، جنرال موتورز و تسلا نیز در این راستا مشارکت کرده اند. شرکت خودروسازی پژو-سیتروئن و رنو به ساخت دستگاه تنفس مصنوعی مبادرت کرده اند. رنو با شرکتهای میسلَن و میکرو الکترونیک برای ساخت این دستگاه وارد عمل شده اند. رنو ماسک محافظت صورت تولید میکند. این شرکت تولید خود را افزایش داده است.
در بخش کالاهای لوکس شرکت کرینگ Caring و ال. وی. ام. اچ LVMH با تغییر برخی خطوط تولید خود به تولید ماسک و ژل ضدعفونی مبادرت کرده اند. ماسک توسط شرکتهایی مثل پوتی بَتو نیز تولید میشود. مارک زارا در اسپانیا نیز با اعمال تغییراتی در کارخانه خود، تولید پوششهای محافظتی را آغاز کرده است. رنو در مغرب ۵۰ دستگاه خودرو را به آمبولانس تبدیل کرده و در اختیار بخش درمانی قرارداده است. شرکتهای تاکسیرانی و شرکتهای اجاره خودرو نیز خودروهای شان را برای حمل و نقل کادر درمانی در اختیار مراکز درمانی قرار داده اند. ابتکار عملهایی نیز برای تهیه غذا برای پزشکان و پرستاران و افراد بی سرپناه به کار گرفته شده است. شرکت جنرال موتور و فورد در زمان جنگ دوم جهانی خط تولیدشان را به ساخت مهمات و تانک اختصاص داده بودند.
شمار مبتلایان ۳۱۷ نفر افزایش یافت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: دانمارک اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با ۳۱۷ مورد افزایش به هزار و ۴۷۲ نفر رسید.
ماسک دزدی در غرب
شمار مبتلایان در فلسطین اشغالی از مرز ۷۰۰۰ نفر گذشت
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا با ثبت ۱۷۳ مورد جدید به ۷۰۳۰ نفر خبر داد.
شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در روسیه از ۴۱۰۰ نفر فراتر رفت
به گزارش خبرگزاری تاس، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در روسیه از چهار هزار و ۱۰۰ نفر فراتر رفت. همچنین شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در روسیه به 34 نفر رسید.
شمار بیشتر از مقامات صهیونیست قرنطینه شدند
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نوشت پس از آنکه آزمایش ویروس کرونا در مورد یاکوف لیتزمان وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی مثبت اعلام شد، بسیاری دیگر از مقامات این رژیم روز پنجشنبه در قرنطینه قرار گرفتند، از جمله: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوسی کوهن رئیس موساد، مئیر بن شبات مشاور امنیت ملی، موشه بار سیمون تاو مدیر کل وزرات بهداشت.
همگی این افراد از جمله مقامات رژیم هستند که هم اکنون هدایت تلاشها را برای توقف شیوع کووید-۱۹ در سراسر فلسطین اشغالی بر عهده دارند.
همچنین شمار دیگری از مسئولان بهداشت و درمان رژیم صهیونیستی از جمله رئیس سرویس سلامت عمومی در وزارت بهداشت، رئیس مدیریت درمان در وزارت بهداشت و نیز رئیس بیمارستان دانشگاهی هداسا که در روزهای اخیر با لیتزمان ملاقات داشتند، خود را قرنطینه کرده اند.
همچنین ژنرال آویو کوچاوی رئیس ستاد مشترک ارتش پس از تماس با یک افسر آلوده به کرونا در اوایل هفته هم اکنون در قرنطینه به سر میبرد.
نقض قرنطینه از سوی یهودیان افراطی
حساب کاربری مخالفان سعودی ویدئویی از نقض قرنطینه توسط یهودیان افراطی منتشر کرد.
حساب کاربری "سعودیهای مخالف عادی سازی روابط" با انتشار این ویدئو نوشت: یهودیان مذهبی تندرو نه تنها تصمیم دولتشان برای اعمال قرنطینه را به چالش میکشند، بلکه هشدارهای پزشکان برای جلوگیری از شیوع کرونا را نیز زیر پا میگذارند!
فرانسه چهار میلیون ماسک متعلق به ایتالیا و اسپانیا را دزدید
برونو لومر وزیر اقتصاد فرانسه میگوید «ما همگی ایتالیایی و اسپانیایی هستیم»؟!. وی در حالی چنین ادعایی را مطرح میکند که دیروز تملک چهار میلیون ماسک ارسالی از سوئد برای ایتالیا و اسپانیا توسط فرانسه در زمان عبور این محموله از شهر لیون رسانهای شد. فرانسه درحالی این محموله را تصاحب کرد که ایتالیا و اسپانیا نیاز بیشتری به آن داشتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، رسانههای فرانسه گزارش داده اند که دولت این کشور اوایل ماه مارس ۴میلیون ماسک اهدایی سوئد به ایتالیا و اسپانیا را هنگام عبور از شهر لیون تصاحب کرده است.
دولت فرانسه به دنبال شیوع کرونا و کمبود ماسک دستور داده بود همه ماسکهای موجود در خاک این کشور به تملک دولت درآید. این دستور بهانهای برای تملک ماسکهای ارسالی برای ایتالیا و اسپانیا شده است که وضعیت بدتری از فرانسه دارند. فرانسه پس از اعتراضهای سوئد بعد از دو هفته قبول کرده است که نیمی از این ماسکها را به ایتالیا و اسپانیا بدهد. قبل از این نیز تملک ماسکهای متعلق به ایتالیا از سوی جمهوری چک خبرساز شده بود.
سازمانهای برق و گاز ترکیه به مدت سه ماه کنتورهای منازل را نمیخوانند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، سازمان نظارت بر بازار انرژی ترکیه اعلام کرد در چارچوب تدابیر بهداشتی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به مدت سه ماه ماموران شرکتهای برق و گاز برای خواندن کنتورها به منازل مراجعه نخواهند کرد.
این سازمان اعلام کرد قبضهای برق و گاز طی این مدت با توجه به میزان مصرف خانوارها در ماههای گذشته تنظیم و ارسال خواهد شد و در پایان مدت مشخص شده و شروع خواندن کنتورهای بدهیها ویا طلبها محاسبه و در قبضهای بعدی لحاظ خواهد شد.
سازمان نظارت بر بازار انرژی ترکیه همچنین اعلام کرد در محاسبه میانگین مصرف برق و گاز، به شرایط فصلی، گرم شدن هوا و کاهش طبیعی مصرف برق و گاز نیز توجه خواهد شد.
شمار مبتلایان به کرونا در اتریش به بیش از یازده هزار نفر رسید
براساس آمار امروز وزارت بهداشت اتریش، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۱ هزار و ۱۷۱ نفر رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین، تاکنون ۱۵۸ تن نفر براثر ابتلا به این ویروس در اتریش جان باخته اند. بیشترین آمار مبتلایان به کرونا در استان تیرول با دو هزار و ۵۶۸ نفر است. در اتریش تاکنون بیش از ۹۲هزار تست کرونا در سراسر کشور انجام شده است.
مجلس اتریش امروز در نشست ویژهای قرار است دومین بسته کمک مالی دولت را برای کسانی که به دلیل بحران کرونا خسارات مالی دیده اند یا شغل خود را از دست داده اند به تصویب برساند.
همچنین استفاده از ماسک برای همه اتریشیها در نشست امروز مجلس هم به تصویب نمایندگان خواهد رسید.
آلکساندر فاندربلن رییس جمهور اتریش در یک نطق تلویزیونی از همه مردم این کشور خواست وضع موجود را تحمل کنند. وی با اشاره به اینکه همه مردم با این چالش بزرگ روبروهستند؛ گفت نمیداند تا چه زمانی این بحران طول خواهد کشید، اما میداند روزی پایان خواهد یافت.
روند صعودی ابتلا به کرونا در هند
روند صعودی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند، همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو و بر اساس اطلاعات منتشر شده وزارت بهداشت هند، از آغاز شیوع این ویروس تاکنون در هند دو هزار و ۳۰۱ نفر به این ویروس آلوده شدند.
با تلاش کادر درمانی، ۱۵۷ نفر از این افراد از بیمارستان مرخص شدند.
آمار مرگ ومیر این ویروس در هند، پنجاه و شش نفر است.
باج خواهی اشغالگران صهیونیست برای ورود اقلام بهداشتی به غزه
آلوده شدن دو هزار و سیصد نفر از کارکنان بخش درمان آلمان به کرونا
کرونا در آلمان تا کنون دستکم ۲۳۰۰ نفر از کارکنان بخش درمان از جمله پزشکان و پرستاران این کشور را آلوده کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، هنوز آمار دقیقی در این زمینه اعلام نشده است و این آمار نیز کارکنان آزمایشگاهها و مطبهای خصوصی را شامل نمیشود.
دستگاه های تنفس مصنوعی خریداری شده از چین هنوز تحویل داده نشده است
فرماندار ایالت نیویورک گفت این ایالت ۱۷ هزار دستگاه تنفس مصنوعی خریداری و پول آن را پرداخت کرده که در مقایسه با سایر ایالتها، بسیار بیشتر است، اما این دستگاهها هنوز تحویل داده نشده اند، زیرا دستگاهها از چین وارد میشوند و ۵۰ ایالت آمریکا برای تحویل گرفتن آنها با یکدیگر رقابت میکنند.
اندرو کومو این را هم گفت: «فکر میکنم درگیر یک جنگ بسیار سخت هستیم. اگر نتوانیم این دستگاهها را تحویل بگیریم پروتکلهایی را برای مدیریت کردن این اوضاع مدنظر داریم که استفاده یک دستگاه تنفس مصنوعی برای دو بیمار از جمله آنهاست.»
فرماندار نیویورک گفت دستگاههای تنفس مصنوعی که از چین خریداری کرده است هنوز تحویل داده نشده است.
وزیر بهداشت عراق: وضع عراق از نظر کرونا از اروپا و آمریکا بهتر است
وزیر بهداشت عراق، وضع بهداشتی این کشور را در زمینه شیوع ویروس کرونا، بهتر از کشورهایی اروپایی و آمریکا دانست.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، جعفر صادق علاوی گفت: گروههای بهداشتی عراق که قبلا در موضع دفاعی بودند الان در موضع تهاجمی قرار گرفته اند.
علاوی (با اشاره به آمار چند صد هزار نفری مبتلایان به کرونا در اروپا و آمریکا) گفت: «الان از دفاع به مرحله تهاجمی وارد شده ایم و ان شاء الله بر این بیماری پیروز خواهیم شد. ما همچنان بهترین کشور در جهان هستیم. من مبالغه نمیکنم. تعداد مبتلایان به کرونا در عراق در مقایسه با اروپا و آمریکا, ۷۰۰ نفر است. امروز عراق میتواند بگوید خدا را شکر با وجود شرایط سخت در این زمینه، وضع خوبی دارد، اما تلاشهای برادران و نیز همکاران پزشک باعث شده است وضع عراق همچنان خوب باشد.»
جان بیش از دو میلیون فلسطینی در نوار غزه در معرض خطر است
اقدام رژیم صهیونیستی به محاصره نوار غزه باعث شده است اوضاع بهداشتی و درمانی نوار غزه به خصوص پس از شیوع کرونا بدتر شود و در این منطقه برای بیش از دو میلیون فلسطینی فقط ۱۰۰ تخت مراقبتهای ویژه وجود دارد که تنها یک سوم آنها خالی است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، وزارت بهداشت در نوار غزه از بهبود سه نفر از مبتلایان به کرونا در این منطقه خبر داد و بدین ترتیب بهبود یافتگان به ۹ نفر رسیده است که وضع جسمانی با ثباتی دارند. از طرف دیگر کمیته قطری بازسازی غزه اعلام کرد هزینههای به کارگیری یکصد کادر درمانی اعم از پزشکان و پرستاران را در نوار غزه با هماهنگی با طرفهای دولتی ذیربط به عهده خواهد گرفت.
خبرنگار العربی در نوار غزه گفت زنگهای خطر در خصوص شیوع کرونا در غزه به صدا در آمده است. برای دو میلیون فلسطینی که در نوار غزه زندگی میکنند فقط ۱۰۰ تخت مراقبتهای ویژه (ریکاوری) وجود دارد. در دو سوم این یکصد تخت نیز بیماران بستری هستند.
خبرنگار گفت برای هر ۳۳ هزار نفر در نوار غزه یک دستگاه تنفسی وجود دارد که ناشی از اقدام اسرائیل به محاصره نوار غزه است و زندگی دهها هزار نفر در این منطقه با تهدید بی سابقهای روبروست.
مرکز حقوق بشر میزان در نوار غزه درباره نحوه رفتار اسرائیل با این منطقه هشدار داد و مسئولان این مرکز نیز مقامات اسرائیلی را به بی اعتنایی به درخواستهای بشردوستانه سازمانهای بین المللی متهم کردند.
سمیر زقوت معاون رئیس این مرکز گفت: «ما با یک رژیم نژادست و نیز اشغالگرانی کینه توز روبرو هستیم که به فشارهایشان و به محاصره نوار غزه ادامه میدهند و برای نوار غزه با توجه به این فاجعه یعنی کرونا نیز هیچ گونه ارزش انسانی قائل نیستند.»
ویروس کرونا از طریق تنفس و گفتگو نیز منتقل میشود
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، با ادامه شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان برخی از دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که این ویروس تنها از طریق سرفه یا عطسه منتقل نمیشود. سازمان بهداشت جهانی احتمال میدهد این ویروس از طریق صحبت کردن و تنفس کردن نیز منتقل میشود. اگر این احتمال صحت داشته باشد، میتوان تا اندازهای علت سرعت شیوع این ویروس را توضیح داد. یک ماه گذشته موارد ابتلا به این ویروس چند هزار نفر بود و چند شهر در شمال ایتالیا تعطیل شده بودند و اسپانیا هنوز هیچ مورد مرگ و میر ناشی از کرونا را گزارش نکرده بود و بود نرخ بیکاری در آمریکا ۳/۵ درصد بود. اکنون دانشگاه جانز هاپکینز برآورد کرده است در سراسر دنیا بیش از یک میلیون نفر به این ویروس مبتلا شده اند و تنها تعداد معدودی از کشورها در دنیا هنوز محدودیتها آمد و شد اعلام نکرده اند، میزان مرگ و میر در اسپانیا از ده هزار نفر فراتر رفته است و اقتصاددانان معتقدند نرخ بیکاری در آمریکا به ده درصد افزایش یافته است و مدارس در ۱۸۵ کشور تعطیل شده اند.
انتظار میرود این اوضاع در آوریل بدتر شود. البته امیدهایی نیز وجود دارد. احتمالا تا پایان این ماه، محققان در اسپانیا یک واکسن را برای دریافت مجوز دولتی آماده میکنند. تا زمانی که واکسن کرونا تهیه و به بازار ارائه شود، تنها راه برای مهار کردن این ویروس محدود کردن تماس هاست. در حال حاضر، ۹۰ درصد از مردم در منازلشان به سر میبرند و قوانین محدود شدن تردد را رعایت میکنند. با شدت گرفتن شیوع این ویروس در آمریکا، بیمارستانهای بزرگ در شهرهایی مثل آتلانتا، نیویورک و نیواورلئان به شدت شلوغ شده اند و بیماران بسیاری در آنها بستری هستند. کادر درمانی درباره تمام شدن تجهیزات پزشکی به شدت نگرانند.
اریکا هیل خبرنگار سی ان ان درگزارشی در این خصوص گفت: به بیش از ۹۰ درصد از مردم آمریکا دستور داده شده است در منازل خود بمانند و اقدام برخی ایالتها برای مستثنی کردن مراسم دینی، کارشناسان و برخی مقامات مذهبی را نگران کرده است.
دنی آرماس کشیش در اورلاندو گفت: "ما شهر خود و مردم را دوست داریم و دوست نداریم زندگی آنها را به خطر اندازیم. "
خبرنگار سی ان ان افزود: اکنون گزارشهای جدیدی درباره نحوه شیوع این بیماری مخابره شده اند. دانشمندان به کاخ سفید گفته اند: "نتایج تحقیقات از احتمال این که ویروس کرونا میتواند به شکل مستقیم از بازدم فرد بیمار منتقل شود، حمایت میکند. "
اکنون مشخص شده است این بیماری تنها از طریق سرفه یا عطسه منتقل نمیشود و خیلی سریعتر و راحتتر و از طریق تنفس و صحبت کردن نیز منتقل میشود. به همین علت، در دومین شهر بزرگ آمریکا به مردم گفته شده است از ماسک استفاده کنند.
اریک گارستی شهردار لس آنجلس گفت: "توصیه میکنم زمانی که قصد خروج از منزل را دارید از ماسک یا پوششهایی برای صورت استفاده کنید. "
شهردار نیویورک هشدار داد: تا یکشنبه، ماسکها و سایر تجهیزات پزشکی تمام خواهند شد. پرستاران در این شهر هشدار داده اند در صورتی که از آنها حفاظت نشود، پیامدهای بسیار وخیمی منتظر آن هاست. یکی از پرستاران گفت: "اگر ما بیمار شویم و نتوانیم از بیماران مراقبت کنیم، دیگر چه اهمیتی دارد که چه تعداد دستگاه تنفس مصنوعی در اختیار ما قرار گیرد. "
در بوستون، یک هواپیمای حامل اقلام و تجهیزات پزشکی از چین فرود آمد.
ابتلای شماری از دیپلمات های ساکن چین به کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت امور خارجه چین اعلام کرد ابتلای شماری از دیپلماتهای خارجی به کرونا در این کشور تایید شده است.
راهزنی کرونایی آمریکایی ها در زمینه تجهیزات بهداشتی و پزشکی
آمریکا برای رفع کمبود شدید ماسک به منظور مقابله با ویروس کرونا، به خرید محموله ماسکی که دیگر کشورها خریداری کرده اند، آن هم در باند فرودگاه متوسل میشود.
به نوشته پایگاه اینترنتی روسیا الیوم، رنو موزیلیه (Renaud Muselier) فرماندار منطقه آلپ کوت دازور فرانسه گفت آمریکا محموله هواپیمای ماسکهای چینی را که برای فرانسه آماده شده بود، در باند فرودگاه خریداری کرد.
رنو موزیلیه گفت فرانسه در مقابله با کمبود تجهیزات پزشکی برای پیشگیری در پی شیوع کرونای جدید، برای خرید ماسک به چین روی آورد.
وی افزود پس از تصویب قانونی درباره اوضاع فوق العاده پزشکی در شورای قانون گذاری، مقامات محلی توانستند برای خرید تجهیزات از چین تقاضا کنند و بهای آن را از پیش پرداخت کردند.
رنو موزیلیه با اشاره به اینکه تقاضای خرید شامل ۶۰ میلیون ماسک بوده است، افزود: مقامات محلی اکنون ناچار خواهند شد برای تضمین به مزایده نگذاشتن دوباره محموله یا فروش در منطقه بارگیری، با شرکتهای بزرگ راهبردی قرارداد امضا کنند.
وی افزود پیش بینی میشود تحویل ماسکها طی این هفته انجام شود.
گزارش روزنامه لیبراسیون فرانسه حاکی از آن است که «آمریکاییها برای خرید هر محموله ماسک آماده تلاش میکنند؛ همین موضوع تحویل تقاضای خرید دیگر کشورها را برهم میزند.»
این روزنامه به نقل از منبع آگاه نوشت «آمریکاییها حتی پیش از دیدن کالا، با پرداخت دو برابر قیمت، نقدا آنها را خریداری میکنند.»
پلیس از محموله های ماسک محافظت می کند
به دنبال رقابتهای جهانی برای تهیه ماسک که امروزه «طلای سفید» نامیده میشود، این وسیله محافظتی به کالایی کمیاب مبدل شده و عملیات تحویل آن در فرانسه با حضور نیروهای مسلح پلیس انجام میگیرد.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: ادوار فیلیپ نخست وزیر فرانسه مشکلات کشور در تهیه ماسک را تایید کرد. این ماسک به دلیل تلاش کشورها برای تهیه آن، به کالایی کمیاب مبدل شده است. آمریکا برای تهیه ماسک در فرودگاه چین به پرداخت پول نقد مبادرت میکند. فرانسه نیز به تصاحب محمولهای که قرار بود به سوئد منتقل شود، متهم شده است. خلاصه آن که هر کاری مجاز است، حتی بین کشورهای متحد.
گزارشگر این شبکه گفت: از چند هفته پیش تمایل به خرید ماسک به شدت افزایش یافته است. ماسکهای جراحی حتی روی باند فرودگاه خریداری میشوند. ۲ میلیون ماسک که از سوی فرانسه برای منطقه گراند اِست خریداری شده در هواپیمایی در یکی از فرودگاههای چین آماده ارسال است. این بخشی کوچک از سفارش فرانسه برای خرید یک میلیارد ماسک است. اما همه سفارشها به مقصد نمیرسند. به گفته رئیس منطقه پرووانس-آلپ - کوت - دازور Provence-Alpes-Côte d'Azur برخی از محمولهها قبل از ارسال مجددا در معرض چانه زنی قرار میگیرند. فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان رونو موزلیه رئیس این منطقه را پخش کرد. وی گفت: صبح امروز آمریکاییها ماسکهای خریداری شده از سوی فرانسه را با پول نقد خریداری کردند و هواپیمای حامل این ماسکها که قرار بود به مقصد فرانسه حرکت کند، به آمریکا رفت.
فرانسه نیز از سوی یک شرکت سوئدی به تصاحب ماسکهایی که قرار بود به ایتالیا و اسپانیا ارسال شوند، متهم شده است. جنگ ماسک بین المللی شده است. در فرانسه نیز این جنگ به راه افتاده و قاچاق ماسک در این کشور رونق گرفته است. این طلای سفید برای جلوگیری از سرقت، تا مقصد نهایی یعنی بیمارستانها توسط نیروهای پلیس اسکورت میشود. در منطقه رواسی قرار است محمولهای از ماسک تحویل شود و در تصاویر مشاهده میشود که پلیس هوشیاری خود را دو چندان کرده است. فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یکی از مامورن پلیس را پخش کرد. وی خاطر نشان کرد که ماموریت نیروهای پلیس جلوگیری از سرقت ماسکها است.
گزارشگر افزود: فقط چهار شرکت فرانسوی به تولید ماسک که امروزه به کالایی کمیاب مبدل شده، مبادرت میکنند. در این کارخانجات دستگاهها برای تولید ۴۰ میلیون ماسک در ماه آوریل ۲۴ ساعته مشغول به کار هستند. این در حالی است که تولید عادی این شرکتها ماهیانه ۱۵ میلیون ماسک است. این میزان کار برای رفع نیازها ضروری است. نیاز کشور هفتهای ۴۰ میلیون ماسک ارزیابی شده است.
آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان
براساس جدیدترین آمار سازمان جهانی بهداشت تا روز جمعه ۳ آوریل ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۱۶ هزار و ۴۱۳ نفر رسید.
از این تعداد ۵۳ هزار و ۲۳۸ نفر جان باخته و ۲۱۳ هزار و ۱۳۵ نفر بهبود پیدا کرده اند.
براساس این گزارش از میان ۷۵۰ هزار و ۴۰ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۵ درصد آنها یعنی ۳۷ هزار و ۶۵۵ نفر وخیم گزارش شده است.
دیپلمات های خارجی به پکن نیایند
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت امور خارجه چین به دیپلماتهای خارجی توصیه کرد از آمدن به پکن پایتخت این کشور خودداری کنند.
بحران گرسنگی در برخی نقاط آمریکا
پس از شیوع همه گیری ویروس کرونا موجب اخراج گسترده کارکنان در آمریکا شده است، تعداد بی سابقهای از آمریکاییها برای تامین مایحتاج خود به مراکز عرضه مواد غذایی رایگان (بانکهای مواد غذایی) روی آورده اند.
روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت:بررسیهای این روزنامه نشان میدهد تقاضا برای دریافت کمک غذایی در برخی مناطق به میزان هشت برابر افزایش یافته است.
در حالی که میلیونها نفر در آمریکا بیکار شده اند، این وضعیت، تصویری از بحران گرسنگی در سراسر آمریکا به دست میدهد.
مصاحبه با تعدادی از تامین کنندگان مواد غذایی در سراسر آمریکا نشان میدهد حدود یک سوم از افرادی که ماه گذشته خواستار دریافت خوار بار از انبارهای دولتی بوده اند قبلا هرگز نیازمند دریافت کمک غذایی اضطراری نبوده اند.
در بحبوحه نگرانیها در این باره که با گسترش بحران کرونا ذخایر غذایی نیز کاهش یابند، نیروهای گارد ملی نیز برای کمک به بانکهای مواد غذایی در خصوص تقاضاهای فزاینده، در شهرها از جمله در کلیولند، فینیکس و سنت لوئیس مستقر شده اند. در حالیکه از حدود ۳۰۰ میلیون آمریکایی خواسته شده است داخل خانه هایشان بمانند، انبارهای مواد غذایی که تحت فشار قرار گرفته اند به تحویل مواد غذایی در درب خانهها و نیز تحویل مواد غذایی به افراد در حالیکه داخل خودروهای خود هستند روی آورده اند تا شیوع ویروس کرونا به حداقل برسد.
شیلا کریستوفر مدیر موسسه "پنسیلوانیای عاری از گرسنگی" که نماینده ۱۸ بانک مواد غذایی از ۶۷ شهر است گفت:"من بیش از ۳۰ سال است در این کار فعالیت میکنم و هیچ چیزی با آنچه اکنون شاهد آن هستیم قابل مقایسه نیست. حتی زمانیکه کارخانههای تولید فولاد تعطیل شدند نیز ما شاهد این میزان از افزایش تقاضا نبودیم.
"تغذیه آمریکا "که شبکه ملی بانک مواد غذایی آمریکا است اعلام کرد سال گذشته مواد غذایی به ارزش چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بین بیش از ۴۰ میلیون آمریکایی توزیع شد. توزیع مواد غذایی از طریق شبکهای متشکل از ۲۰۰ بانک مواد غذایی و ۶۰ هزار انبار، مدرسه، آشپزخانه و سرپناه صورت گرفت. افراد شاغل فقیر، سالخوردگان و افراد ناتوان بخش اعظم استفاده کنندگان از بانک مواد غذایی را تشکیل میدادند.
گاردین این هفته با بانکها و انبارهای مواد غذایی در ۹ ایالت تماس گرفت. همه این مراکز اعلام کردند با افزایش تقاضای بی سابقه، کاهش کمکها و نیز کاهش تعداد پرسنل به سبب بحران کرونا روبرو هستند.
شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۲۵۰۰ نفر نزدیک شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، به نقل از خبرگزاری "داون نیوز" روند افزایش کرونا در پاکستان همچنان ادامه دارد، به گونهای که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۵۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در سراسر پاکستان گزارش شده است.
به گفته منابع خبری، تعداد بیماران کرونایی پاکستان به ۲۴۴۱ نفر افزایش یافته درحالیکه تاکنون دست کم ۳۵ مورد فوتی ناشی از کرونا در این کشور به ثبت رسیده است.
ایالتهای پنجاب و سند همچنان بیشتر از سایر مناطق پاکستان تحت تاثیر شیوع ویروس کویید -۱۹ قرار دارند به گونه این که هر کدام از این ایالتها تا این لحظه به ترتیب ۹۲۰ و ۷۸۳ مورد ابتلا به کرونا را گزارش دادند.
ادامه سیر صعودی ابتلا به کرونا در پاکستان سبب شد دولت پاکستان علاوه بر تمدید قانون منع رفت و آمد و قرنطینه جزئی در برخی از مناطق این کشور، ممنوعیت ورود و خروج پروازهای بین المللی را نیز تا ۱۱ آوریل تمدید کند.
درحالی که مقامات وزارت بهداشت پاکستان در هفته گذشته از کمبود تجهیزات پزشکی در پاکستان برای مقابله با کرونا خبر داده بودند، "فواد چودهری" وزیر فناوری و اطلاعات پاکستان روز گذشته در مصاحبهای اعلام کرد: ساخت کیتهای تشخیص کرونا و دستگاههای تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) در داخل پاکستان با موفقیت انجام شده و قرار است این تجهیزات از امروز (جمعه) آزمایش شود.
پاکستان پیشتر کیتهای تشخصیص کرونا، دستگاههای تنفس مصنوعی و سایر تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای مقابله با کرونا را طی چندین مرحله از چین وارد کرد.
اعتراض پرستاران آمریکایی به نبود تجهیزات محافظتی در برابر کرونا
کارکنان بهداشتی و پرستاران آمریکا با تجمع در مقابل بیمارستان ها، نارضایتی خود را از کمبود تجهیزات محافظ برای جلوگیری از ابتلا به کرونا اعلام کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، شماری از این پرستاران و کارکنان بهداشتی در این اقدام اعتراض آمیز اعلام کردند بیم دارند به خاطر کمبود تجهیزات محافظ، جان خود را از دست بدهند.
یکی از معترضان گفت: «ما از جان خود میترسیم و میترسیم که خانواده هایمان را مبتلا کنیم. اما مهمترین مسئله این است که این بیماری همه گیر است و ما مسئولیت اخلاقی و بالینی داریم تا جان مردم را نجات دهیم,، اما اگر بیمار شویم، نمیتوانیم به این مسئولیت عمل کنیم. ما نیاز به پرستاران خیلی بیشتری داریم و نمیتوانیم آنها را داشته باشیم,، چون میترسند به بیمارستانها بیایند.»
یک معترض دیگر گفت: «پا گذاشتن به بیمارستان (برای ما) واقعاً ترسناک است. ترس از اینکه ممکن است بمیرید باعث میشود نتوانند روی مراقبت از بیماران تمرکز کنید. چون بسیار نگران این هستید که بمیرید. شرایط واقعاً سخت است و الان تجهیزات محافظ حتی بیشتر از قبل سهمیه بندی شده است.»
یکی از پرستاران گفت: «اوضاع ترسناک است. اینکه تمام روز گان (لباس محافظ) بپوشید، خفه کننده است. مجبوریم برای استراحت درخواست بدهیم. عملاً در یک شیفت ۱۲ ساعته شاید فقط دو بار به ما وقت استراحت میدهند.»
یکی از معترضان گفت: «بسیاری از پرستاران عصبانی هستند. همه ناامید هستند. خیلی از کارکنان و پرستاران در پایان شیفت گریه میکنند,، چون نمیدانند آیا وقتی به خانه میروند، ناقل ویروس هستند و ممکن است اعضای خانواده شان را مبتلا کنند، آنها نمیدانند روز بعد چه میشود. ما با انبوه بیماران رو به رو هستیم. ما با انبوه بیمارانی هم رو به رو هستیم که بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند، و در نهایت این ما هستیم که تجهیزات کافی برای محافظت از خود در بیمارستان نداریم.»
شمار مبتلایان به کرونا در برزیل روزانه هزار نفر افزایش می یابد
به گزارش سی ان ان, برزیل برای سومین روز متوالی، افزایش یک روزه ی هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا را در این کشور گزارش کرد.
برزیل در یکی از استادیوم های ورزشی در سائوپائولو بیمارستان موقتی برپا کرده است. میزان مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا در برزیل به 320 تن رسیده است.
تلاش پنتاگون برای تهیه ۱۰۰ هزار کیسه حمل جسد
بلومبرگ در گزارشی نوشت با پیش بینی افزایش قربانیان ویروس کرونا در آمریکا، پنتاگون در حال بررسی تهیه ۱۰۰ هزار کیسه حمل جسد برای قربانیان این ویروس است.
پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارش خود نوشت: درحالی که کاخ سفید هشدار داده است که در هفتههای آتی تعداد قربانیان بیماری همه گیر کرونا افزایش خواهد یافت، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) تایید کرد که به دنبال تهیه ۱۰۰ هزار کیسه حمل اجساد نظامی برای استفاده احتمالی عمومی و غیرنظامی است.
براساس این گزارش، آژانس مدیریت اضطراری فدرال در نامهای درخواست ۱۰۰ هزار کیسه حمل اجساد کرده است و پنتاگون به دنبال خرید بیشتر از این نوع کیسه حمل جسد است.
این درخواست به آژانس لجستیک دفاعی که بر توزیع کیسه اموات پنتاگون نظارت دارد، ارسال شده است.
به گفته دو فرد مطلع، تلاش پنتاگون برای تهیه کیسه حمل جنازه درحالی است که پنتاگون در انبارهای خود فقط ۵۰ هزار نوع از این کیسهها دارد. از این کیسهها اساسا در مناطق جنگی استفاده شده است.
این درخواست پس از آن صورت گرفت که یکمقام ارشد کاخ سفید روز پنجشنبه (دیروز) هشدار داد که حتی با وجود یک ماه دیگر اجرای محدودیتهای شدید بهداشتی و سلامتی پیش بینی میشود ۲۰۰ هزار آمریکایی دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا بمیرند.
کشورهای خاورمیانه برای مهار ویروس کرونا به سرعت اقدام کنند
سازمان جهانی بهداشت روز پنج شنبه اعلام کرد دولتها در خاورمیانه باید برای محدود کردن گسترش ویروس کرونا به سرعت اقدام کنند. این درخواست سازمان جهانی بهداشت در حالی مطرح شد که شمار موارد آلودگی به این ویروس در خاور میانه به رقم حدود ۶۰ هزار مورد افزایش یافته است، که تقریبا دو برابر رقم مربوط به هفته گذشته میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، احمد المنظری مدیر منطقه شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت که شامل کشورهای پاکستان، افغانستان، سومالی و جیبوتی و همچنین کشورهای خاور میانه میشود، در این باره گفت "موارد جدید آلودگی در برخی از آسیب پذیرترین کشورهایی که نظام بهداشت و درمان شکنندهای دارند، گزارش شده است. "
وی در بیانیه خود در این باره گفت "حتی در کشورهایی که دارای نظامهای بهداشت و درمان قوی تری هستند، شاهد افزایش نگران کننده شمار موارد آلودگی و مرگ و میر بوده ایم. "
پلیس اکوادور برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی در خیابان مستقر شد
به گزارش سی ان ان، در اکوادور با ۳۰۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۱۲۰ مورد مرگ و میر ناشی از آن، دولت دستور داد اکثر کسب و کارها و مدارس در این کشور تعطیل شود و رویدادهای عمومی را لغو کرد. نیروهای پلیس برای کمک کردن برای اجرای این دستور در خیابانها مستقر شده اند.
قرنطینه بیش از ۲۸ هزار نفر در بوسنی و هرزگوین
۲۸ هزار نفر از شهروندان در بوسنی و هرزگوین به دلیل احتمال ابتلا به ویروس کرونا در حالت ایزوله قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو، بنا بر گزارشهای روزانه پلیس در بوسنی و هرزگوین، درمجموع ۲۸۶۴۵ نفر در حالت قرنطینه کامل (ایزوله) قرار دارند و از این بین تاکنون ۱۱۹ نفر به علت عدم رعایت مقررات قرنطینه کامل جریمه شده اند.
حالت ایزوله شرایطی است که افراد مشکوک به کرونا در منزل خود باید در قرنطینه کامل بمانند و حق خروج از منزل را ندارند و پلیس به صورت مستمر حضور افراد را در حالت ایزوله کنترل میکند.
الازهر مصر اعلام کرد رعایت قرنطینه واجب شرعی است
الازهر مصر با صدور فتوایی با تاکید بر لزوم قرنطینه شدن مبتلایان به کرونا اعلام کرد عدم رعایت اینکار گناه و یک فاجعه انسانی به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، مرکز فتوای الکترونیک الازهر در صفحه فیسبوک خود درباره کرونا با صدور فتوایی اعلام کرد: «قرنطینه افرادی که به یک بیماری واگیردار همچون ویروس کرونا مبتلا شدهاند، واجب است و عدم رعایت آن گناه و جرم دینی به شمار میرود».
در این فتوا آمده است: «اسلام در راستای توجه گسترده به سلامت عمومی، نخستین دینی است که قرنطینه را اعمال کرد، قرنطینه در رفع بیماریهای واگیردار قویترین ابزار در پیشگیریهای پزشکی به شمار میرود».
در این فتوا همچنین آمده است: «احادیث شریفی وجود دارد که در آنها بر ضرورت جدا کردن بیماران از افراد سالم تاکید شده است».
شایان ذکر است الازهر در ۲۱ مارس به دلیل شیوع کرونا برگزاری نماز جمعه و جماعات را به طور موقت در این مسجد متوقف کرد.
افزایش جانباختگان ویروس کرونا در افغانستان
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، "وحیدالله مایار" سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد: در شبانه روز گذشته دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در استانهای هرات و دایکندی جان خود را از دست دادند و شمار فوتیهای این بیماری در افغانستان به شش نفر افزایش یافت.
همچنین در شبانه روز گذشته ۳۴ فرد جدید آلوده به ویروس کرونا در افغانستان شناسایی شدند.
شمار افراد آلوده به این ویروس در نوزده استان افغانستان به ۲۷۳ نفر رسید و تعداد بیماران بهبود یافته همچنان ده نفر است.
در پی افزایش بیماران کووید نوزده در افغانستان، معاون رئیس جمهور و استاندار کابل بر افزایش محدودیت رفت و آمد در شهرهای مختلف بویژه کابل تاکید کردند.
بلژیک بعد از ایتالیا و اسپانیا بیشترین آسیب را از کرونا دیده است
شمار فوتیها در بلژیک به علت ابتلا به کرونا از یک هزار نفر فراتر رفته که در مقایسه جمعیتی با دیگر کشورهای اروپایی پس از ایتالیا و اسپانیا، بیشترین آسیب را از کرونا دیده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، هم اکنون ۵۲ درصد از تختها در بخشهای مراقبتهای ویژه در بیمارستانها پر شده و دیروز پنج هزار بیمار کرونایی در بیمارستانها بستری شدند.
فوتیهای کرونا در اسرائیل به ۳۷ نفر افزایش یافت
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: شمار فوتیهای ویروس کرونا در اسرائیل به ۳۷ نفر افزایش یافت.
بیکاری و ناتوانی مالی مردم پس از شیوع ویروس در آمریکای جنوبی
تاکنون کانون شیوع ویروس کرونا در کشورهایی همچون چین، آمریکا، ایتالیا و اسپانیا بوده است,، اما تأثیر شیوع این ویروس در آمریکای جنوبی نیز آغاز شده و علاوه بر گرفتن تلفات، لطمه شدیدی به اقتصاد این منطقه وارد کرده است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی بی بی سی در گزارشی درباره اوضاع کشورهای آمریکای جنوبی گفت: خوزه رامیرز، شهروند کلمبیایی، راننده اتوبوس بود,، اما پس از شیوع ویروس کرونا، کشور قرنطینه شد و او شغلش را از دست داد. در نتیجه، وی دیگر توان پرداخت اجاره خانه اش را نداشت و اکنون مجبور است در پارک بخوابد.
رامیرز با اشاره به صاحبخانه اش گفت: «به من گفتند که، چون نمیتوانم اجاره خانه را بدهم، دیگر نمیتوانم آنجا بمانم. آنها گفتند مؤسسه خیریه نیستند، نمیتوانند به من جا بدهند و مرا بیرون کردند.»
بسیاری دیگر در بوگوتا، پایتخت کلمبیا وضعیتی مشابه رامیرز دارند. رئیس جمهور این کشور به صاحبخانهها گفت مستاجران را بیرون نکنند,، اما ظاهراً خیلی از آنها به حرف رئیس جمهور گوش نمیکنند.
شیلی نیز وضعیتی مشابه دارد و بیکار شدن گسترده افراد پس از شیوع کرونا مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است. این در حالی است که آمار بیکاری در این کشور قبل از شیوع ویروس نیز رو به افزایش بود. همچنین به نظر میرسد حفظ فاصله افراد از یکدیگر در این کشور چندان رعایت نمیشود.
در پرو، ارتش در تلاش است کمکهایی در اختیار مردم قرار دهد. آنها بستههای مواد غذایی در اختیار خانوادهها قرار میدهند و از آنان خواسته شده است در خانه بمانند.
بعضی افراد در حال خروج از پرو هستند. این گردشگران که بیشترشان اهل دانمارک هستند، هفتهها در لیما سرگردان بودند و اکنون راهی خانه شده اند، اما معلوم نیست سرنوشت افرادی که در این کشور زندگی میکنند، چه خواهد شد.
پرستاران قربانیان کمبود امکانات مراقبتی در اسپانیا
در اسپانیا، کادر درمانی به دلیل نبود لوازم مراقبتی، از کیسه پلاستیکی به جای پوشش محافظتی استفاده میکنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار: اسپانیا در زمینه تعداد مرگ و میر ناشی از کووید - ۱۹ به یک رکورد جدید دیگر دست یافت. در مجموع ۱۰ هزار نفر در اسپانیا بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند. این در حالی است که به نظر میرسد که منحنی مبتلایان و قربانیان دستخوش تغییر شده است.
گزارشگر این شبکه گفت: در بیمارستانهای اسپانیا بیماران مبتلا به کووید - ۱۹ روی برانکارد و یا ویلچر در دو طرف راهروها قرار داده شده اند. در بیمارستانی در مادرید، تعداد بیماران به طور گستردهای از ظرفیت عادی پذیرش بیمار عبور کرده است. وضعیت برخی از بیماران فقط با کپسولهای اکسیژنی که روی زمین قرار داده شده اند، تثبیت میشود. پزشکان درخواست کمک میکنند.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یکی از پزشکان اسپانیایی را پخش کرد. وی گفت: ما با کمبود کادر درمانی روبرو هستیم. این پرسنل کمی هم که در اختیار داریم، در وضع بسیار خطرناکی قرار دارند. اکنون این خطر وجود دارد که کادر درمانی بیماری را به دیگران منتقل کنند.
گزارشگر افزود: در اسپانیا ۱۵ هزار پرستار بیمار شده و به قرنطینه رفته اند. پرستاران ۱۵ درصد کل مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا را تشکیل میدهند. عده زیادی بر این باورند که شرایط نامناسب کاری، دلیل بالا بودن ابتلا به ویروس کرونا در بین کادر درمانی است. کادر درمانی با کمبود و پوششهای مراقبتی روبرو هستند. برخی پرستاران از کیسههای نایلونی به عنوان پوشش مراقبتی استفاده میکنند. همه اقدامات غیر اورژانسی در بیمارستانها لغو شده است. دانشجویان و بازنشستگان به کار فراخوانده شده اند. اما این اقدام هم کافی نیست.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یکی از کادر درمانی را پخش کرد. وی گفت: ما با پرسنلی روبرو هستیم که عوارض بیماری در آنها مشاهده میشود. اما آنها تا اعلام نتیجه آزمایش شان با قدرت به کار ادامه میدهند. این یک اشتباه است.
گزارشگر گفت: مقامات دولتی میگویند از زمان رسیدن اسپانیا به نقطه پیک اپیدمی خبر ندارند. کار کارکنان بخش تدفین در اسپانیا نیز به شدت افزایش یافته است.
جان باختن ۱۲۴ تن از ترکیه ایهای مقیم خارج براثر ابتلا به کرونا
به گزارش خبرگزاری آناتولی، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه گفت: ۱۲۴ نفر از اتباع ترکیه مقیم کشورهای دیگر که به ویروس کرونا مبتلا شده بودند، فوت کردند.
قرنطینه در ایتالیا تا پانزدهم آوریل ادامه دارد
به رغم کاهش روند شیوع ویروس کرونا در ایتالیا و عبور احتمالی این کشور از نقطه اوج اپیدمی، ایتالیاییها همچنان میبایست تا ۱۵ آوریل در قرنطینه بمانند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد به نظر میرسد که ایتالیا از نقطه پیک اپیدمی ویروس کرونا عبور کرده است. نرخ مبتلایان و قربانیان جدید در این کشور از چند روز پیش ثابت مانده است. در ۲۴ ساعت گذشته ۷۶۰ تن از مبتلایان جان باختند. آمار قربانیان ویروس کووید - ۱۰۹ در ایتالیا از ۱۳ هزار و ۹۰۰ نفر عبور کرده است. این تعداد تلفات ۲۸ درصد کل قربانیان کرونا در سراسر جهان است.
گزارشگر این شبکه گفت: ایتالیاییها کمتر از قبل به دلیل آلودگی به ویروس کرونا در بیمارستان بستری میشوند. اما نرخ مرگ و میر همچنان بالاست.
چهار مورد جدید مرگ در ووهان
مقامات بهداشتی چین روز جمعه به ۳۱ مورد جدید تأیید شده آلودگی به ویروس کرونا که عامل بیماری کووید-۱۹ است و چهار مورد مرگ دیگر ناشی از آن در شهر ووهان، که این بیماری دسامبر گذشته در آنجا ظاهر شد، اشاره کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، از این ۳۱ مورد جدید آلودگی تنها دو مورد محلی است و بقیه مربوط به کسانی است که از خارج آمده اند.
بر اساس آماری که از سوی کمیسیون ملی بهداشت چین اعلام شد، در مجموع، این ویروس ۸۱ هزار و ۶۲۰ نفر را در چین آلوده کرده و مرگ ۳ هزار و ۳۲۲ نفر را در این کشور رقم زده است. کمیسیون ملی بهداشت چین افزود ۶۰ بیمار بدون علائم نیز شناسایی شده اند.
دولت آمریکا از مردم خواست بیرون از منزل ماسک بزنند
خبرگزاری رویترز در گزارشی به بررسی رویکرد دولت ترامپ در خصوص توصیه به مردم برای استفاده از ماسک به منظور کاهش احتمال ابتلا به ویروس کرونا پرداخت و در این باره نوشت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا و مقامات حوزه بهداشت عمومی این کشور، در ابتدا به افراد سالم میگفتند که استفاده از ماسک صورت، اقدامی غیر ضروری یا حتی زیان آور است. اما مقامات آمریکایی اکنون دیدگاه خود را تغییر داده اند و بر ضرورت استفاده از ماسک صورت تاکید میکنند. شهردار نیویورک هم از مردم این شهر درخواست کرده است تا از شال گردن (روسری) یا ماسکهای دست ساز خود استفاده کنند، زیرا ماسکهای پزشکی به تعداد کافی وجود ندارد.
کارشناسان پزشکی کاخ سفید پیش بینی کرده اند اگر مردم آمریکا به دستورهای صادر شده در خصوص باقی ماندن در منزل عمل کنند، باز هم ممکن است بین ۱۰۰ تا ۲۴۰ هزار نفر در این کشور جان خود را از دست بدهند.
دولت ترامپ، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا و مقامات حوزه بهداشت عمومی از زمان آغاز بیماری، دیدگاه خود را در خصوص استفاده مردم از ماسک صورت تغییر داده اند. آنها در ابتدا به افراد سالم میگفتند که استفاده از ماسک صورت، اقدامی غیر ضروری یا حتی زیان آور است.
شهردار دموکرات نیویورک از همه مردم این شهر درخواست کرد تا از شال گردن (روسری) یا ماسکهای دست ساز خود استفاده کنند، زیرا ماسکهای پزشکی به تعداد کافی وجود ندارد.
در انبار ذخیره اضطراری تجهیزات پزشکی که در اختیار دولت قرار دارد، تقریبا هیچ پوشش محافظی برای استفاده پزشکان و پرستاران باقی نمانده است.
در شهر نیویورک، که دست کم هزار و ۴۰۰ نفر از ساکنان آن بر اثر آلودگی به ویروس جان خود را از دست داده اند، بیمارستانها به شدت در تلاش برای درمان بیماران، و سازمانهای کفن و دفن، به سختی در تلاش برای دفن اجساد هستند.
مراکز ویژه سوزاندن اجساد نیز ساعت کاری خود را افزایش داده اند و کار سوزاندن جسدها را تا شب هنگام انجام میدهند. این در حالی است که اجساد به سرعت روی هم انباشته میشوند، به گونهای که باعث شده است مقامات این شهر به دنبال مکانهای دیگری در این ایالت برای ارائه موقت این خدمات باشند.
سامسونگ کارخانه خود را در آمریکا بست
به گزارش خبرگزاری رویترز از سئول، شرکت سامسونگ الکترونیک امروز جمعه اعلام کرد که پس از مثبت شدن آزمایش کرونای دو تن از کارگران کارخانه لوازم خانگی این شرکت در آمریکا، کارخانه خود را به حالت تعلیق در آورده است.
این غول فناوری کره جنوبی تصریح کرد که تأسیسات آن واقع در نیوبری در ایالت کارولینای جنوبی "کاملاً تمیز و ضد عفونی شده" است و از روز دوشنبه به کار خود ادامه میدهد.
منع آمد و شد از ساعت ۳ عصره در الدمام، الطائف و القطیف به بهانه مقابله با کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: وزارت کشور عربستان سعودی از اجرای قانون منع آمد و رفت در الدمام، الطائف و القطیف از ساعت ۳ عصر تا ساعت ۷ صبح، به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داد.
انتقاد بایدن از ترامپ در برکناری فرمانده ناو هواپیمابر
جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز پنجشنبه گفت دولت ترامپ با برکناری فرمانده یک ناو هواپیمابر که خواستار اقدامات قاطعتر برای کنترل ویروس کرونا در کشتی اش شد، قضاوتی نادرست به عمل آورد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بایدن در بیانیهای که در اختیار این خبرگزاری قرار داد اعلام کرد:" جانشین وزیر نیروی دریایی دونالد ترامپ با اعلام کننده یک خبر برخورد نامناسبی داشت. این فرمانده نظامی به ماموریت امنیت ملی و وظیفه اش در خصوص محافظت از کارکنانش، وفادار بود. وی به درستی بر نگرانی گستردهتر درباره نحوه حفظ آمادگی نظامی در زمان همه گیری ویروس کرونا تمرکز کرده بود. نیروی دریایی پیامی وحشتناک را درباره بیان حقیقت به کارکنان این نیرو منتقل کرد. در اینجا، دولت ترامپ قضاوت نادرست داشته است. افسر شجاعی که سعی دارد از کارکنانش محافظت کند، مرتکب اشتباهی نشده است. "
برکناری فرمانده ناو هواپیمابر آمریکایی
فرمانده یک ناو هواپیمابر آمریکایی، ظاهراً به خاطر فاش کردن نامهای که در آن درباره جان خدمه کشتی به علت شیوع ویروس کرونا ابراز نگرانی کرده بود، از سمتش برکنار شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، برت کروزیر با نوشتن نامه از فرماندهان مافوق خود خواست برای کمک به کنترل ویروس در کشتی یو اس اس تئودور روزولت تدابیر شدیدتری اتخاذ کنند. اما این نامه به مطبوعات درز کرد.
توماس مودلی، وزیر موقت نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد: امروز اینجا هستم تا اعلام کنم به دستور من برت کروزیر، فرمانده کشتی یو اس اس تئودور روزولت توسط دریادار استوارت بیکر، فرمانده ناوگروه جنگی از سمتش برکنار شد.»
کروزیر برای تخلیه بیماران از کشتی، راهی پایگاه دریایی در جزیره گوام واقع در اقیانوس اطلس شد و با ارسال رایانامه به فرماندهان مافوق خود، خواستار اقدام قاطع برای حفاظت از بقیه خدمه کشتی شد. اما وی نسخههایی از رایانامه خود به دست کم ۲۰ تن دیگر ارسال کرد.
وزیر موقت نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد: «این اقدام اصلاً قابل قبول نیست. او به این موضوع فکر نکرد که کارش باعث موجب کمی ترس و وحشت در کشتی شد,، چون افسران بلندپایه آمادگی پاسخ به سؤالات خدمه درباره این را که اوضاع تا چه بد است، نداشتند. همچنین وی اطلاعات نادرستی درباره اوضاع کشتی ارائه کرد. در عین حال، خانوادههای آمریکایی در این باره نگران و وحشت زده شدند.»
افشاگری درباره وضعیت کشتی یو اس اس تئودور روزولت منجر به انتقادهای بسیار از پنتاگون و دولت ترامپ شد.
عذرخواهی رئیس کمیسیون اروپا از ایتالیا
رئیس کمیسیون اروپا از ایتالیا در پی خشم ایتالیاییها از بی تفاوتی اتحادیه اروپا به بحران کرونا در ایتالیا، از رم به علت همبستگی نکردن اتحادیه اروپا با ایتالیا در مقابله با شیوع ویروس کرونا، عذرخواهی کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، ورزولا فون دِرلایِن، از اینکه اروپا با ایتالیا در برابر بحران شیوع ویروس کرونا، همبستگی نداشت، عذرخواهی کرد.
فون درلاین با این وجود، وعده داد اتحادیه اروپا به ایتالیا برای مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا، کمک کند.
احزاب تندرو در ایتالیا با استفاده از موج نارضایتی مردم این کشور از بی تفاوتی کشورهای اروپایی در برابر شیوع ویروس کرونا در ایتالیا، سؤالاتی را درباره عضویت این کشور در اتحادیه اروپا مطرح کرده است. حتی طرفداران عضویت در اتحادیه اروپا هم از تعلل کشورهای اروپایی در کمک به ایتالیا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، ابراز ناخرسندی کردند.
گفتنی است شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا از ۱۱۵ هزار نفر گذشت و شمار فوتیها هم به ۱۴ هزار نفر افزایش یافت.
۱۰۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در تایلند
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات بخش بهداشت و درمان تایلند، تایلند از ۱۰۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و چهار مورد جدید مرگ بر اثر این ویروس در این کشور خبر داد.
تصاویر صف طولانی مردم نیویورک برای خرید کالاهای ضروری
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، تصاویری که اهالی نیویورک از اوضاع این شهر در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند، نشان میدهد مردم برای خرید کالاهای ضروری خود از فروشگاهها مجبورند مدت زیادی در صفهای طولانی منتظر بمانند.
افزایش شیوع ویروس کرونا در آمریکا، باعث ایجاد وحشت در بین مردم و نگرانی از کمبود کالاهای اساسی شده است.
فرماندار نیویورک: فقط برای شش روز دستگاه تنفس مصنوعی داریم
فرماندار ایالت نیویورک آمریکا ضمن ابراز تردید در توانایی دولت مرکزی در واشنگتن برای تأمین تجهیزات پزشکی، هشدار داد دستگاههای تنفس مصنوعی موجود در این ایالت، فقط برای شش روز کافی است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، آندرو کومو هشدار داد دستگاههای تنفس مصنوعی موجود در ایالت نیویورک، فقط برای شش روز کافی است.
کومو درباره قدرت دولت مرکزی آمریکا، برای تامین تجهیزات کافی پزشکی به ویژه دستگاههای تنفس مصنوعی در ایالتهای مختلف این کشور، در چند هفته آینده ابراز تردید کرد.
شمار مبتلایان به کرونا در آلمان از ۸۵ هزار نفر گذشت
شبکه تلویزیونی الحدث لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: وزارت بهداشت آلمان، از مرگ ۱۴۵ نفر دیگر به علت ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد شش هزار و ۱۷۴ نفر هم به شمار مبتلایان به این بیماری در آلمان اضافه شد و مجموع مبتلایان از ۸۵ هزار نفر گذشت.
اجرای مقررات قرنطینه مسافران در شهرهای ترابوزان و مرسین ترکیه
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی، استانداری ترابوزان با صدور بیانیهای اعلام کرد، در چارچوب تصمیمات شورای حفظ سلامت عمومی همه مسافرانی که از راههای زمینی، هوایی و دریایی وارد شهر ترابوزان (مرکز این استان) شوند به مدت ۱۴ روز در محل اقامت خود در قرنطینه خواهند ماند.
استانداری ترابوزان اعلام کرد افرادی که مقررات قرنطینه را رعایت نکنند به پرداخت ۳ هزار و ۱۵۰ لیره ترک جریمه محکوم خواهند شد.
استانداری مرسین نیز با صدور بیانیه مشابهی از قرنطینه مسافران به مدت ۱۴ روز خبر داد.
روز پنجشنبه استانداریهای بوردور، آنتالیا و تونجلی نیز اعلام کردند مسافران به این استانها در چارچوب تصمیماتی که به منظور مقابله با شیوع کرونا اتخاذ شده است باید به مدت ۱۴ روز در محل اقامتشان در قرنطینه بمانند.
بیکاری بیش از ۱۰ میلیون آمریکایی در یک ماه گذشته
پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا در آمریکا باعث شده است فقط در یک ماه گذشته، بیش از ۱۰ میلیون نفر در این کشور بیکار شوند.
این میزان بیکاری حتی از متوسط بیکاری افراد در زمان ”رکود بزرگ“ در دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی گذشته نیز بی سابقه است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، بیش از ۱۰ میلیون نفر در آمریکا، شغل خودشان را در ماه گذشته، همزمان با تشدید رکود اقتصادی در این کشور، از دست دادند. بیکاری گسترده در بین آمریکاییها نشان میدهد، پیامدهای شیوع ویروس کرونا تا چه اندازه در این کشور شدید بوده است.
بر اساس آمارهایی که وزارت کار آمریکا اعلام کرد هفته گذشته شش میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این کشور درخواست دریافت مستمری بیکاری ارائه کردند که رقم بی سابقهای در تاریخ آمریکاست. این میزان بیکاری حتی از متوسط بیکاری افراد در زمان ”رکود بزرگ“ یعنی در دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی گذشته نیز بی سابقه است.
بر اساس این آمارها، هتل ها، رستورانها و شرکتهای هواپیمایی در آمریکا بخشهایی هستند که بیشترین اخراج کارکنان مربوط به آنهاست.
سرآشپزهای فرانسوی برای بیمارستانها غذا تهیه میکنند
در بحبوحه نبرد با ویروس کرونا، سرآشپزهای رستورانهای تعطیل شده فرانسه، داوطلبانه برای کادر درمانی در بیمارستانهای سراسر کشور غذا تهیه میکنند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: ۴۰۰ سرآشپز داوطلبانه با هدف ایجاد آرامش برای کادر درمانی که در خط اول نبرد با ویروس کرونا هستند، در این اقدام مشارکت کرده اند.
گزارشگر این شبکه گفت: در فرانسه رستورانها از ابتدای دوران قرنطینه است. در یک رستوران ۵۰ وعده غذایی آماده میشود. ۴۰۰ سرآشپز در این عملیات مشارکت دارند و به ۲۰۰ بیمارستان سراسر فرانسه هر هفته در دو نوبت ۲۵۰۰ وعده غذایی ارسال میکنند.
نخستین مرگ بر اثر کرونا در قرقیزستان
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از دولت قرقیزستان، قرقیزستان از نخستین مورد مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
چهارده ماه زندان برای انداختن آب دهان به پلیس
دادستان گویان فرانسه پنجشنبه اعلام کرد مردی که با انداختن آب دهان به سمت ژاندارمها درحالی که مدعی بود به بیماری کووید ۱۹ مبتلا است به ۱۴ ماه زندان قطعی محکوم شد.
یک منبع قضایی اعلام کرد:”این فرد که ظاهرا مست بود بعد از مشاهده ژاندارمها درحالی که مدعی بود به این بیماری مبتلا است آب دهانش را به سوی آنان پرتاب کرد. “
این فرد که ۴۸ ساعت تحت نظر قرار گرفت پس از آزمایشهای پزشکی مشخص شد به بیماری کووید ۱۹ مبتلا نیست و بلافاصله محاکمه و سپس از صدور حکم به زندان منتقل شد.
فعالیت بوئینگ در پنسیلوانیا به حالت تعلیق درآمد
به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت بوئینگ روز پنجشنبه اعلام کرد، این شرکت به دلیل شیوع ویروس کرونا به طور موقت تولیدات خود را در تاسیساتش در شهر ریدلی تانشیپ واقع در پنسیلوانیا به مدت دو هفته متوقف میکند.
همچنین به طور جداگانه دیوید کالهون مدیر اجرایی شرکت بوئینگ با تشریح اقدامات برای برنامه اخراج موقت کارکنانش اعلام کرده است، شیوع ویروس کرونا تاثیرات دراز مدتی بر روی صنعت جهانی هوانوردی خواهد داشت.
مجمع عمومی سازمان ملل، همکاری بین المللی را خواستار شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مقر سازمان ملل در نیویورک، مجمع عمومی سازمان ملل در نشست روز پنجشنبه خود به اتفاق آراء، قطعنامهای را به تصویب رساند که در آن خواسته شده است برای مبارزه با همه گیری کووید ۱۹، همکاری بین المللی و چندجانبهگرایی صورت گیرد.
برای ساخت تجهیزات بیمارستانی به منظور مقابله با کرونا به ارتش متوسل شد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دونالد ترامپ در نشست خبری در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت: دقایقی پیش بنده به مقامات نظامی در دولت دستور دادم تا از همه اختیارات خود براساس قانون "تولید تجهیزات دفاعی" استفاده کنند تا اطمینان حاصل شود تولیدکنندگان داخلی همه تجهیزات لازم را برای تولید دستگاههای تنفس مصنوعی در اختیار داشته باشند.
این دستگاهها برای کسانی ضروری است که به صورت حاد به بیماری مرگبار کووید-۱۹ مبتلا هستند. این اختیارات به فرماندهان ارتش این امکان را میدهد تا بر موانعی فائق بیایند که برای تولید سریع تجهیزات لازم برای این منظور وجود دارد. ما تاکنون حدود یکصد هزار دستگاه تنفسی مصنوعی ساخته ایم یا روند ساخت آنها به زودی شروع میشود. پیش بینی میکنیم که براساس قانون تولید تجهیزات دفاعی، دستورهای بیشتری را در آینده بسیار نزدیک صادر کنیم. ما دقایقی پیش دستوری را هم برای تولید ماسکهای صورت امضاء کردیم.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در مکزیک به ۱۵۱۰
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات پزشکی مکزیک اعلام کردند، مجموع افراد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور به ۱۵۱۰ نفر رسیده که از این میان ۵۰ نفر جان باخته اند.
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در پاناما به ۱۴۷۵
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات پزشکی پاناما اعلام کردند، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۴۷۵ نفر رسیده که از این میان ۳۷ نفر جان باخته اند.