پخش زنده
امروز: -
استاندار کرمان برلزوم استفاده از توان بخش غیردولتی در مدیریت کرونا و پساکرونا تاکید کرد.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان استاندار کرمان در جلسه ای فوق العاده که با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان تشکیل داد به واکاوی راهکارهای مقابله با آثار مخرب اقتصادی و اجتماعی ناشی از بیماری کرونا و مدیریت پساکرونا در استان کرمان پرداخت.
فدائی با اشاره به آثار منفی شیوع بیماری کووید19 در کشور، آسیب های اقتصادی و اجتماعی را مخرب توصیف و تصریح کرد: همزمان با مدیریت بیماری کرونا و در کنار پیشگیری و درمان باید به طور جدی برای کاهش آثار شیوع بیماری در ابعاد مختلف برنامه ریزی شود..
استاندار کرمان بابیان اینکه با شیوع کرونا در چین، نخستین جلسه پیشگیری از بیماری کرونا در استان برگزار شد گفت: بخشی از آثار اقتصادی و اجتماعی گسترش کرونا ویروس در حال بروز است اما در آینده نزدیک نیز تبعات بعدی آن خود را نشان می دهد که پیش بینی، آینده نگری و ارائه راهکارهای کارشناسی منجر به کاهش مشکلات مردم بویژه اقشار آسیب دیده از بحران کرونا و پیشگامی استان کرمان در کنترل و مدیریت رکود اقتصادی و آسیب های اجتماعی می شود.
استاندار کرمان استفاده از توان و ظرفیت بخش غیردولتی را در مدیریت کرونا و پسا کرونا مهم ارزیابی کرد.
فدائی از صاحب نظران، محققان، اقشار مختلف مردم، مدیران، صاحبان حرف و مشاغل، سازمانهای مردم نهاد، خیران، سرمایه گذاران، تولید کنندگان و فعالان اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اهالی رسانه و متخصصان خواست پیشنهاد ها و برنامه های خود را برای مدیریت آثار منفی بحران کرونا در ابعاد مختلف به استانداری کرمان ارائه کنند.
در این جلسه مقرر شد: کار گروهی به مسئولیت سنجری مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان تشکیل شودواین کارگروه با عضویت اتاق های اصناف ، تعاون و بازرگانی، خانه صنعت، صندوق حمایت از کشاورزی، سازمان صمت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی تشکیل و درباره شناسایی جامعه آسیب دیده و مشکلاتی که باید حل شود اقدام و راههای مناسب استانی و ملی را برای حل مشکلات پیشنهاد کند.
همچنین کار گروهی به مسئولیت معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و عضویت سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر، خیریه های بزرگ، آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام تشکیل دهند و درباره راههای تامین منابع و شناسایی منابع غیردولتی بررسی و پیشنهادهای مناسب را ارایه وهمچنین کارگروه ها باید تا پیش از ۲۵ فروردین نتایج بررسی های خود را تدوین و اعلام کنند.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان در این جلسه با بیان اینکه برای گذر موفق از این بحران به عزم ملی نیاز داریم تصریح کرد: همه باید در کنار دولت و دستگاههای مختلف باشند و با مشکلات مبارزه کنند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی افزود: دولت با محور وزارت بهداشت در راس مقابله با کرونا است و همه نیروهای مسلح در کنار دولت کار می کنند و جمهوری اسلامی در مقایسه با سایر کشور ها خوب، عمل کرده است هرچند که مشکلات عبور از بحران هم کم نیست.
وی با بیان اینکه ظرفیت بخش خیران محدود است اظهار کرد: در بحث مدیریت بحران کرونا سه نگاه وجوددارد که یکی شامل دولت به معنای قوه مجریه است تا تدبیری بیندیشد و کشور دچار مشکل نشود که تا کنون تدابیر و مصوبات خوبی داشته است.
نگاه دوم حضور بخش خیران است که در کنار دولت قرار بگیرند و در نگاه سوم، باید ظرفیت دولت و نظام و بخش خیرین دست به دست هم دهند و برای حل مشکلات کمک کنند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا که زودتر از سایر استانها فعال شد افزود: بحران کرونا آثار و تبعات اقتصادی و اجتماعی دارد و دولت همزمان علاوه بر مبارزه با کرونا مدیریت تبعات آن را دنبال می کند.
زاهدی به آسیب دیدن حدود ۴۰ درصد از کسب و کارها در کشور با شیوع کرونا ویروس اشاره کرد و گفت: فعالیت های خوبی در استان در محلات و مناطق محروم برای کمک به افراد آسیب دیده از تبعات اقتصادی کرونا به همت خیران و تشکلهای مردم نهاد آغاز شده که باید به طور منظم و حساب شده تداوم یابد.
در این جلسه اسماعیلی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح وضع توزیع شاغلان استان در رسته های مختلف تقویت بخش کشاورزی، ارائه تسهیلات به صاحبان کسب و کارهای خرد و خانگی، ترغیب جوانان به پرکردن فرصتهای شغلی ایجاد شده ناشی از برگشت بخشی از اتباع بیگانه را پیشنهاد کرد.
اسماعیلی توجه به بهداشت و سلامت کارگران، تقویت کسب و کارهای اینترنتی و استفاده از ظرفیت بسیج را مهم خواند.
وی گفت: تاکنون سه هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند که باید شرایط آنها بررسی شود.
افزایش گردش مالی شرکتهای صنعتی، معدنی در بانکهای استان و پرداخت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی و شناسایی دقیق جامعه هدف، مشارکت بخش خصوصی و استفاده از دیدگاههای صاحب نظران از راهکارهایی بود که سنجری مدیرکل اقتصادی استانداری کرمان ارائه کرد.
تعریف پروتکل برای اصناف مختلف و جلوگیری از تعطیلی آنها نیز از دیگر پیشنهاد ها بود.
موحد رئیس کل دادگستری استان نیز آمادگی دستگاه قضا را برای همکاری، تسهیل و رونق اقتصادی در استان اعلام وبراستفاده از توان سپاه، بسیج، ارتش تاکید کرد.
استاندار کرمان نخستین ستاد استانی مدیریت پسا کرونا را در کشور راه اندازی کرد.