به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در جهان به شرح زیر است:
بسته خبری پیشین آخرین اخبار کرونا>>>
جولان کرونا در جهان بخش اول
جولان کرونا در جهان بخش دوم
جولان کرونا در جهان بخش سوم
آخرین وضعیت بیماری کرونا در چین
کرونا در انگلیس، کمبودها همزمان با افزایش جهشی شمار قربانیان
باصداها:
۱ – استفن پوویس، مدیرعامل سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس
۲ – دو منیک راب، وزیر خارجه انگلیس
۳ – پاتریک والانس، مشاور ارشد علمی دولت انگلیس
۴ – پرفسور طاهر مسعود، رئیس یک انجمن پزشکی در انگلیس
آژانس بین المللی انرژی اتمی تجهیزاتی برای ۴۰ کشور از جمله ایران ارسال میکند
آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه اعلام کرد این سازمان محمولهای از تجهیزات برای حدود ۴۰ کشور خواهد فرستاد که آنها با آن میتوانند آزمایش ویروس کرونا را با استفاده از روشی برگفته از علوم هستهای انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از وین، از این روش معمولا در کشورهای پیشرفته برای اعلام این که فردی به این بیماری مبتلا است یا خیر، استفاده میشود.
آژانس بین المللی انرژی اتمی به علت فعالیتهای خود در زمینه بازرسی هستهای در کشورهایی همچون ایران شهرت دارد، ولی این سازمان همچنین ماموریت دارد به کشورها به منظور استفاده از فناوری هستهای برای اهداف صلح آمیز کمک کند. این سازمان درخواست کمک در زمینه آزمایش ویروس کرونا از ۹۰ کشور عضو خود دریافت کرده است.
ایران، مصر، کنیا، نیجریه، تایلند، ویتنام، کوبا، پرو و اروگوئه در بین کشورهایی هستند که نخستین بخش از این تجهیزات را به ارزش حدود چهار میلیون یورو (۴.۳۷ میلیون دلار) دریافت خواهند کرد.
آمریکا
سندرز: دهها میلیون آمریکایی در آستانه گرسنگی قرار دارند
سناتور برنی سندرز در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: طی این بحران فزاینده اقتصادی، دهها میلیون آمریکایی در آستانه گرسنگی قرار دارند. ما نمیتوانیم اجازه وقوع چنین اتفاقی را بدهیم. دولت فدرال باید هم اکنون وارد عمل شود تا اطمینان یابد که هر آمریکایی طی این همه گیری وحشتناک به مواد غذایی مورد نیاز دسترسی دارد.
جان باختن ۸۸۴ فرد مبتلا به کرونا طی یک روز در آمریکا
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا از جان باختن ۸۸۴ فرد مبتلا به کرونا در این کشور طی یک روز خبر داد که رکورد جدیدی در این زمینه محسوب میشود.
کاهش ارزش سهام در آمریکا و جهان
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی نوشت در پی هشدار شدید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص ویروس کرونا، ارزش سهام در آمریکا و همچنین در بازارهای جهانی سقوط کرد.
در این گزارش به قلم کلر دافی آمده است: پس از آن که کاخ سفید هشدار داد احتمال دارد تا ۲۴۰ هزار آمریکایی به سبب آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست بدهند، ارزش سهام در آمریکا و همچنین در بازارهای جهان روز چهارشنبه سقوط کرد. این در حالی است که شوکهای اقتصادی ناشی از این موضوع در جهان همچنان ادامه دارد.
ترامپ اعلام کرد به منظور حمایت از اقتصاد آمریکا، شاید اختصاص دو تریلیون دلار دیگر ضروری باشد.
بر اساس این گزارش، ارزش شاخص سهام نیکی ژاپن چهار و نیم درصد، ارزش سهام هنگ سنگ هنگ کنگ دو و دو دهم درصد و شاخص سهام شانگهای کامپوزیت نیز شش درصد کاهش یافت.
در همین حال، بازارهای سهام در اروپا نیز شاهد کاهش بودند. ارزش سهام دکس آلمان و کک فرانسه شاهد کاهش سه درصدی ارزش خود بودند. ارزش سهام فوتسی صد در لندن نیز حدود چهار درصد کاهش یافت.
شیوع ویروس کرونا همچنان در حال ایجاد نوسانات فراوانی در بازارهای مالی است و این در حالی است که دولتها با اعمال محدودیتهای سخت گیرانه بر کار و زندگی عمومی در تلاش برای مهار آن هستند. ماه مارس بدترین ماه برای شاخص سهام داو جونز و اس اند پی پانصد از اکتبر سال ۲۰۰۸ و همچنین بدترین ماه برای نزدک از نوامبر آن سال بود.
روز چهارشنبه، ارزش سهام داو جونز ۶۲۷ واحد –یا ۳.۱ درصد- کاهش یافت. شاخص سهام اس اند پی پانصد نیز سه درصد و شاخص سهام نزدک ۲.۷ درصد کاهش یافت.
استیفن اینس کارشناس بازار سهام در موسسه آکسی کورپ در سخنانی گفت: "بازارهای سهام در حال واکنش نشان دادن به افزایش احتمالی دوره قرنطینه ناشی از شیوع ویروس کرونا در آمریکا و دیگر کشورها هستند که این موضوع به نوبه خود از زیانهای اقتصادی عمیقتر و طولانی مدتتر در مقایسه با یک هفته پیش حکایت دارد."
این در حالی است که بزرگترین اقتصاد جهان با سرعت در حال تبدیل شدن به کانون شیوع ویروس کروناست. با وجود تدابیر سخت گیرانه در سراسر آمریکا، کاخ سفید روز سه شنبه هشدار داد احتمالا بین صد هزار تا ۲۴۰ هزار آمریکایی طی هفتههای آینده به سبب آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست خواهند داد. قانون گذاران آمریکایی بسته نجاتی را تصویب کرده اند، اما ترامپ اعلام کرد احتمالا برای حمایت از اقتصاد به دو تریلیون دلار دیگر برای هزینه در بخش زیرساختی نیاز خواهد بود.
در آسیا، ارقام جدید نشان دهنده سطح آسیب وارد شده به کارخانهها در ماه مارس در کشورهایی همانند کره جنوبی، اندونزی، مالزی و تایلند است. تحلیل گران در موسسه کپیتال اکونومیکس اعلام کردند تولیدات این کارخانهها در پایینترین سطح ممکن از سال ۲۰۰۹ قرار گرفته است. آنها هشدار دادند: "طی ماههای آتی، احتمالا شرایط وخیمتر خواهد شد. "
در همین حال، نظرسنجیها نشان میدهد فعالیت کارخانهها در چین در ماه مارس کمی بهبود یافت. اقتصاددانان اعلام کردند این ارقام نشان میدهد بخش کارخانهها در این کشور در حال رسیدن به ثبات است، اما همچنان پایینتر از سطح معمول فعالیت میکند.
سازمان جهانی بهداشت
نگرانی مدیرکل سازمان جهانی بهداشت درباره گسترش کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: در حالی که ما وارد چهارمین ماه همه گیری ویروس کرونا میشویم، من عمیقا درباره شیوع گسترده آن نگرانم. در ۵ هفته گذشته ما شاهد افزایش موارد ابتلا تقریبا در هر کشور و قلمروی در جهان بوده ایم. شمار تلفات در هفته گذشته ۲ برابر شده است. در چند روز آتی شمار مبتلایان به یک میلیون نفر میرسد و شمار تلفات به ۵۰ هزار نفر خواهد رسید.
وی افزود: در حالی که شمار موارد ابتلا در آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی کم است ما به این نتیجه رسیده ایم که کرونا تبعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیادی برای این مناطق به همراه خواهد داشت. ضروری است که این کشورها به ابزارهای لازم برای ردیابی، آزمایش، قرنطینه و درمان مبتلایان مجهز شوند. من از اینکه شاهد این موضوع هستم که به این توصیهها با توجه به کمبود منابع در بسیاری از کشورها عمل میشود، خوشحالم.
رئیس سازمان جهانی بهداشت در ادامه گفت: بسیاری از کشورها از مردم خواسته اند که در خانه باقی بمانند و تجمعات افراد را محدود کنند. این میتواند به کاهش انتقال ویروس کمک شایانی کند. اما این موضوع میتواند تبعاتی ناخواسته برای مردم آسیب پذیر و فقیر به همراه داشته باشد. من از دولتها خواسته ام که تدابیری برای کمک به افراد آسیب پذیر در نظر بگیرند تا آنها غذا و دیگر اقلام ضروری را در جریان این بحران در اختیار داشته باشند. برای مثال در هند، مودی نخست وزیر این کشور یک بسته کمک ۲۴ میلیارد دلاری برای جیره بندی غذا برای ۸۰۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور در نظر گرفته است. مبالغ نقدی هم به ۲۰۴ میلیون نفر از زنان فقیر داده خواهد شد. گاز خانگی برای پخت و پز هم در اختیار ۸۰ میلیون خانوار در ۳ ماه آتی قرار داده میشود.
آدهانوم در ادامه گفت: بسیاری از کشورهای در حال توسعه در رابطه با برنامههای رفاه اجتماعی با مشکل روبرو هستند. ارائه کمکهای مالی به آنها برای اینکه بتوانند از مردم خود مراقبت کنند و از فروپاشی اقتصادی آنها جلوگیری شود، ضروری است. آنها این درخواست را از سازمان جهانی بهداشت، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول داشته اند. لازم است که وامهایی به کشورهای در حال توسعه ارائه شود.
او گفت: سه ماه پیش، ما تقریبا هیچ مطلبی درباره این ویروس نمیدانستیم. با گذشت زمان ما به اطلاعات زیادی دست پیدا کرده ایم. هر روز ما بیشتر میآموزیم. سازمان جهانی بهداشت متعهد به کمک و خدمت به همه مردم در همه جا برای حفاظت از سلامتی آنها است. سازمان جهانی بهداشت توصیههای خود را بر اساس شواهد جمع آوری شده از سراسر جهان ارائه میکند. هر روز کارشناسان ما با هزاران نفر از متخصصان در سراسر جهان گفتگو میکنند و شواهد و تجربیات آنها را جمع آوری میکنند.
رئیس سازمان جهانی بهداشت در ادامه گفت: ما توصیههای خود را با آموختن بیشتر و تطابق با وضعیت کنونی به روز رسانی میکنیم. برای مثال ما پیشنهاد شستن دست، فاصله گذاری اجتماعی را ارائه کردیم. از طرف دیگر هم اعلام کردیم اگر افراد به آب پاک دسترسی ندارند این به منزله یک چالش بزرگ است و شرایط را دشوار میکند. ما همراه همدیگر در نهادهایی، چون یونیسف و فدراسیون بین المللی صلیب سرخ توصیههای جدیدی برای بهبود دسترسی به آب برای شستن دست ارائه کرده ایم. بر این اساس به کشورها توصیه شده است که اماکنی را در ورودی ساختمانها و از جمله ایستگاههای قطار و اتوبوس برای شستن دستها ایجاد کنند. ما با کارشناسان در سراسر جهان همکاری میکنیم تا شواهد موجود درباره روشهای درمانی موثر بر ویروس کرونا را جمع آوری کنیم. کشورهای جهان به درخواست ما در این زمینه خوب و با اعلام همبستگی پاسخ داده اند. تا کنون ۷۴ کشور به ما پاسخ داده اند. امروز صبح بیش از ۲۰۰ بیمار به طور آزمایشی تحت درمانهای آزمایشی قرار گرفته اند. هر آزمایشی که بر روی یک بیمار انجام میشود، ما را یک گام به رسیدن به داروی موثر نزدیک میکند.
او گفت: ما همچنین به مطالعه خود درباره استفاده از ماسک ادامه میدهیم. اولویت سازمان جهانی بهداشت این است که کارکنان بخش درمان بتوانند به تجهیزات محافظتی و از جمله ماسکهای بهداشتی و تنفسی دسترسی داشته باشند. این موضوع سبب شده است که ما در تعامل با کشورها و تولید کنندگان، تولید و توزیع تجهیزات محافظتی شخصی و از جمله ماسکها را افزایش دهیم. بحثهای زیادی درباره استفاده از ماسک در تجمعات وجود دارد. سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد میکند از ماسکهای پزشکی برای بیماران و همراهان آنها استفاده شود. در این وضعیت ماسک در حالتی موثر است که همراه با دیگر تدابیر محافظتی باشد.
آدهانوم در ادامه گفت: سازمان جهانی بهداشت تلاش میکند که تمامی شواهد موجود را جمع آوری کند و همچنان به ارزیابی استفاده از ماسکها برای کنترل ویروس کرونا در تجمعات ادامه میدهد. این یک ویروس بسیار جدی است و ما همیشه در حال آموختن هستیم. با جمع آوری شواهد ما پیشنهاد خود را ارائه میکنیم. آنچه که تغییر نمیکند، تعهد سازمان جهانی بهداشت برای حفاظت از سلامتی تمامی مردم بر اساس دانش و بدون ترس و جانبداری است.
سازمان جهانی بهداشت
شمار مبتلایان تا چند روز آینده به یک میلیون نفر میرسد
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد در چند روز آینده شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون نفر و شمار موارد مرگ بر اثر این ویروس به ۵۰ هزار نفر میرسد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت تعداد جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در جهان طی هفته گذشته بیش از دو برابر شده است.
جهان
در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر در جهان بهبود یافتند
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ده هزار نفر از افراد مبتلا به کرونا در جهان بهبود یافتند.
سازمان ملل
اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد به تعویق افتاد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، مقامات دولتی انگلیس اعلام کردند، برگزاری اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد COP ۲۶ به دلیل نگرانی از بحران کرونا به تعویق افتاد.
آمریکا
پلوسی: ترامپ درباره مقابله با کرونا دیر عمل کرد
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: ترامپ درباره مقابله با کرونا دیر عمل کرد.
در ابتدا، مجری پرسید: رئیس جمهور ترامپ در ابتدا هرگونه مرگبار بودن ویروس را نفی کرد. او و همچنین میچ مک کانل رئیس اکثریت سنای آمریکا اعلام کردند که موضوع استیضاح سبب شد که آنها از موضوع پاسخگویی به موضوع ویروس کرونا غافل شوند. آیا شما با این نظر موافقید؟
پلوسی در پاسخ گفت: به نظرم آنها با این سخن خود به این موضوع اعتراف کرده اند که نتوانسته اند کار خود را انجام دهند. ما هم اکنون با موضوع مرگ و زندگی در کشور خود روبرو هستیم. آنها نباید خود را در پس این بهانه واهی پنهان کنند. آنها هیچ اقدامی انجام نداده اند و با این سخنان خود به آن اعتراف میکنند. آنها حتی پس از انجام اقدامات خود هم درست و موثر عمل نکرده اند. حالا ما باید همراه همدیگر کار را انجام دهیم. هر گونه از دست رفتن جان افراد به منزله موضوعی غمبار برای کشور ما است. با توجه به شمار قابل توجه تلفات، ما باید ببینیم که چه کاری باید انجام دهیم تا این تعداد را کاهش دهیم.
وی افزود اعضای دموکرات مجلس نمایندگان در گفتگو با رسانهها اعلام کردند که آقای رئیس جمهور قانون تولید ملی را عملیاتی کنید، زیرا مردان و زنان ما و کارکنان بخش بهداشت کشورمان به کمک ما نیاز دارند. اگر ما کمکهای مورد نیاز آنها را به آنها ندهیم چگونه میتوانیم از آنها تشکر کنیم. ما باید تجهیزات محافظ را که آنها نیاز دارند به آنها ارائه دهیم. آنها به این اقلام برای انجام وظیفه خود نیاز دارند. آنها برای نجات جان افراد حضور دارند. ما باید به وضعیت کنونی رسیدگی کنیم. رئیس جمهور میتواند این کار را با عملیاتی کردن قانون تولید دفاعی انجام دهد.
در ادامه، مجری پرسید: لحن سخنان رئیس جمهور نسبت به قبل متفاوت شده است. او میتوان از فرمانداران بخواهد که از مردم ایالتهای خود بخواهند که در خانههای خود بمانند. علم در این رابطه به طور شفاف سخن گفته است. علم میگوید که ما باید در خانه باقی بمانیم و از دیگران فاصله بگیریم. چرا رئیس جمهور این دستور را نمیدهد؟
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ گفت: اینکه چرا رئیس جمهور در این رابطه اقدامی انجام نمیدهد شما باید این سوال را از خود وی بپرسید. ما در لایحهای که به سنا ارائه کردیم و آن رد شد از رئیس جمهور خواستیم که قانون تولید دفاعی را عملیاتی کند. این تنها راه موثر برای نجات جان انسانها است. فرمانداران ایالتها باید عقل سلیم را معیار حفاظت از ساکنان ایالتهای خود قرار دهند. همانطور که گفتید این موضوع اجرا نشده است. ما هم اکنون باید به ایالتها کمک کنیم تا نیازهای مردم را برطرف سازند. ما در لایحهای که رئیس جمهور آن را امضاء کرد ۱۵۰ میلیارد دلار به این موضوع اختصاص دادیم. این کافی نیست. ما درخواست ۲۰۰ میلیارد دلار را داده بودیم. البته این مقدار هم کافی نیست. آنچه که ما از رئیس جمهور میخواهیم این است که مردم، تجهیزات بهداشتی و از جمله دستگاههای تنفس مصنوعی را داشته باشند.
آمریکا
ترامپ: آمریکا در جنگ تمام عیار با یک ویروس وحشتناک است
به گزارش آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: آمریکا همچنان به جنگ تمام عیار خود با ویروس وحشتناک ادامه میدهد. اگر شما نگاهی به شمار قربانیان آن داشته باشید میدانید که این ویروس تا چه اندازه وحشتناک است. ما توصیههای خود را برای جلوگیری از آن تشدید کرده ایم. ما همراه یکدیگر میتوان جان بسیاری از افراد را نجات دهیم.
آمریکا
جان باختن کودک یک ماه و نیمه در ایالت کنتیکت
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، فرماندار ایالت کنتیکت در صفحه توییتر خود با بیان این که نتایج آزمایش این کودک ۶ هفتهای در سه شنبه شب نشان داد به ویروس کرونا آلوده شده است جان باختن او در بیمارستان را بسیار غم انگیز توصیف کرد و گفت ما فکر میکنیم موضوع بر سر از دست دادن یکی از جوانترین اشخاص مبتلا به کرونا در جهان است که حادثهای سوزناک به حساب میآید. این در حالی است که این بیماری همه گیر به این شهرت دارد که نسبتا مراعات حال کودکان را میکند.
آمریکا
قرنطینه دستکم دو هفتهای زندانیان زندانهای فدرال آمریکا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، نزدیک به ۱۷۰ هزار زندانی زندانهای فدرال آمریکا دستکم به مدت دو هفته قرنطینه شدند تا از افزایش زندانیان مبتلا به کرونا در کشور جلوگیری شود. بنابر آخرین سرشماری دفتر زندانهای فدرال آمریکا، انتشار ویروس کرونا در ۱۲۲ زندان فدرال آمریکا سرعت گرفته است به طوری که ۵۷ زندانی و ۳۷ نگهبان زندان به این ویروس مبتلا شدند. این در حالی است که تا کنون دو زندانی در یک زندان در لوئیزیانا بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
آمریکا
شمار افراد آلوده در آمریکا از ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفت
پایگاه اینترنتی ورلدمیتر که به صورت لحظهای جدیدترین آمار مبتلایان و جان باختگان بر اثر ویروس کرونا را در کشورهای مختلف ثبت میکند، اعلام کرد با تایید آلودگی ۱۶ هزار و ۵۰۶ مورد جدید به ویروس کرونا در آمریکا، تعداد مبتلایان در این کشور به ۲۰۵ هزار و ۳۶ نفر رسید. طبق اعلام این پایگاه اینترنتی، تعداد جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در آمریکا نیز به ۴۵۱۶ نفر رسیده است.
آمریکا
تعداد قربانیان کرونا در ایالت نیویورک به ۱۹۴۱ نفر رسید
به گزارشای بی سی نیوز، اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک اعلام کرد با جان باختن ۴۰۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد قربانیان ویروس کرونا در این ایالت به ۱۹۴۱ نفر رسید.
آمریکا
حدود ۱۲۰۰ پلیس در نیویورک به ویروس کرونا آلوده شده اند
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از پلیس نیویورک اعلام کرد, ۱۱۹۳ نفر از عناصر پلیس به ویروس کرونا آلوده شده اند.
آمریکا
پنس: مردم آمریکا باید در هفتههای آتی منتظر وضعیت دشواری باشند
معاون دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: مردم آمریکا باید در هفتههای آتی منتظر وضعیت دشواری باشند.
مجری شبکه تلویزیونی سی ان ان از مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا پرسید: رئیس جمهور به مردم آمریکا هشدار داده است که ممکن است بیش از ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر از مردم آمریکا به خاطر ابتلا به ویروس کرونا در هفتهها و ماههای آتی جانشان را از دست بدهند. این بیش از تلفات جنگهای کره و ویتنام است. شما چه زمانی از این موضوع آگاه شدید؟
پنس در پاسخ گفت: ما از نزدیک با دکتر دبورا برکس و دیگر کارشناسان بخش سلامت در گروه کاری مقابله با ویروس کرونا تعامل میکنیم. ما تلاش میکنیم بهترین توصیهها را به رئیس جمهور بدهیم. این به معنای آرایش جنگی است. با توجه به آنچه که در سراسر جهان روی میدهد معتقدیم که ایتالیا تنها کشوری است که میتوان آن را در حال حاضر با آمریکا مقایسه کرد. ما دلایل مختلفی برای این موضوع داریم. ما مدل سازیهای خود را ایجاد میکنیم. بنیاد گیتس از این مدل سازی حمایت کرده است. آنچه که رئیس جمهور میخواهد به مردم آمریکا به طور شفاف نشان دهد این است که تلاشها و اقدامات هر آمریکایی در ۳۰ روز آتی در عمل به این توصیهها برای مقابله با ویروس کرونا تا چه اندازه مهم است. ما حقیقتا معتقدیم که با وجود برخی تخمینهای اولیه این مدل سازی نشان میدهد که اگر هر آمریکایی به این دستورالعملها از جمله شستن دستها، جلوگیری از تجمع بیش از ۱۰ نفر، نرفتن به رستورانها عمل نکند، ما میتوانیم حتی شاهد مرگ ۱.۶ تا ۲.۲ میلیون از آمریکاییها باشیم.
پنس افزود: اما رئیس جمهور میخواهد این موضوع را شفاف کند که مدل سازی اخیر ما نشان میدهد که همه چیز بسیار جدی است. ما درباره از دست رفتن جان افراد صحبت میکنیم. پیام ما دیروز و در ۳۰ روز آینده این است که اگر هر آمریکایی به توصیههای مقامات ایالتی و محلی به طور ویژه در مناطقی که شیوع ویروس شدید بوده است گوش فرادهد، آنگاه آینده در دستان ما خواهد بود. پیام ما به آمریکاییها این است که به وبسایت ما مراجعه کنند و توصیههای ما را در خانههای خود، برای خانواده خود و در مکان کار خود اجرا کنند. این توصیهها سبب میشوند که ما در آمریکا شمار تلفات را کاهش دهیم. برخی شواهد از ایالتها در سراسر کشور نشان میدهد که آنچه که مردم آمریکا در ۱۵ روز نخست انجام داده اند سبب تاثیراتی واقعی شده است. اما ۲ هفته آتی و ۳۰ روز آینده بسیار حیاتی است و ما از هر آمریکایی میخواهیم که سهم خود را انجام دهد.
در ادامه مجری شبکه پرسید: رئیس جمهور ترامپ متاسفانه ۲ روز پیش درباره افزایش شمار وحشتناک تلفات صحبت کرد و این موضوع را القاء کرد که شما و تیم کاری شما مسئوول مدیریت این بحران هستید. چرا او پیش از این حرفی از این آمار نزده بود؟
معاون رئیس جمهور آمریکا در پاسخ گفت: دکتر دبورا برکس یکی از کارشناسان ما در بخش بیماریهای عفونی است. زمانی که رئیس جمهور در اواخر ماه فوریه مرا مسئوول کارگروه رسیدگی به وضعیت ویروس کرونا کرد نخستین تصمیمی که من گرفتم این بود که دکتر دبورا برکس را به آمریکا بیاورم تا او هدایت تمامی اقدامات تحلیلی ما را برعهده داشته باشد. او از آخرین اطلاعات استفاده کرد و کار خود را بر این اساس انجام میدهد. در روز جمعه ما این اطلاعات را در اختیار رئیس جمهور قرار دادیم. ما تدابیری را که پیشتر اندیشیده بودیم بررسی کردیم. واقعیت این است که رئیس جمهور تمامی مسافرتها از چین به آمریکا را در ماه ژانویه لغو کرده بود. ما توصیههای مسافرتی و همچنین تدابیری برای بررسی مسافرانی که از آسیا و همچنین ایتالیا به آمریکا وارد میشدند، در نظر گرفتیم. ما سپس مسافرتها از اروپا، انگلیس و ایرلند را به حالت تعلیق درآوردیم. تمامی اقدامات دولت در ایالتهای مختلف گسترش پیدا کرد. این آمار در روز شنبه در اختیار رئیس جمهور قرار داده شد. او سپس تصمیم گرفت که از مردم آمریکا بخواهد که این توصیهها را در ۳۰ روز آتی به کار بندند تا شیوع این ویروس را کاهش دهد.
در ادامه مجری شبکه پرسید: رئیس جمهور اعلام کرد که آمریکاییها در چند هفته آتی شاهد اخبار دردناکی خواهند بود. اما این موضوع را هم نباید فراموش کنیم که در ۲۲ ژانویه او اعلام کرد که ما به طور کامل این ویروس را تحت کنترل درآورده ایم. او در ۲۲ فوریه اعلام کرد این ویروس به خوبی تحت کنترل درآمده است. او در ۲۷ فوریه اعلام کرد که ویروس در حال ناپدید شدن است. اما حالا ما شاهد آن هستیم که او اعلام میکند که در بهترین حالت شمار زیادی از مردم آمریکا در ۲ یا ۴ هفته آینده جان خود را از دست میدهند. چرا آمریکا تا این اندازه درباره خطرناک بودن این ویروس دیر عمل کرده است؟
پنس گفت: من باید به صراحت به شما بگویم که در اواسط ماه ژانویه مرکز کنترل بیماریهای آمریکا در حال ارزیابی خطر ناشی از ویروس کرونا برای مردم آمریکا بود. آنها اعلام کردند که این خطر بسیار پایین است. نخستین مورد از ابتلا در اواخر ژانویه مشاهده شد که از چین نشات گرفته بود. ما از همه آمریکاییها میخواهیم که با واقعیتها روبرو شوند. اقدامات زیادی در واشنگتن در دست انجام است. پیش از آنکه ماه ژانویه به پایان برسد رئیس جمهور ترامپ در برابر کارگروه مقابله با کرونا اعلام کرد که تمامی منابع دولت را برای مقابله با این ویروس به کار گرفته است. هیچ رئیس جمهور دیگری در تاریخ آمریکا همانند وی عمل نکرده است. او تمامی مسافرتها از چین به آمریکا را لغو کرد. در آن زمان شاهد موارد زیادی از ابتلا نبودیم، اما رئیس جمهور این تصمیم را به پیشنهاد کارگروه مقابله با ویروس کرونا گرفت. ما به دستور رئیس جمهور تصمیمات قاطعانهای گرفته ایم. ما اولویت نخست را به آمریکا میدهیم. ما از بینندگان شما میخواهیم که تنها این اقدامات را به کار گیرند.
در ادامه مجری گفت: کمتر از یک ماه پیش تنها ۱۱ مورد از مرگ در آمریکا وجود داشت، اما هم اکنون به ۴ هزار مورد از مرگ و میر بر اثر این ویروس در آمریکا رسیده ایم. حالا به ما گفته شده در آینده این تعداد به ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر میرسد. رئیس جمهور دیشب اعلام کرد که مقامات نیویورک و نیوجرسی دیر عمل کرده اند. آیا تمامی ایالتهای آمریکا دیر عمل نکرده اند؟
معاون ترامپ در پاسخ گفت: معتقدم که اگر چین زودتر عمل میکرد ما در وضعیت بهتری بودیم. واقعیت این است که چین در رابطه با ویروس کرونا در مقایسه با دیگر بیماریها در ۱۵ سال گذشته بسیار شفاف عمل کرده است، اما به نظر میرسد که این ویروس پیشتر از ماه دسامبر در چین شیوع پیدا کرده بود. من هم اکنون هدایت این کارگروه را برای بیش از یک ماه در اختیار دارم. من به اقدامات رئیس جمهور افتخار میکنم. همه در هر مرحلهای به رئیس جمهور مشاوره میدهند. ما همچنین به اقدامات رهبران ایالتی افتخار میکنیم. من و رئیس جمهور با تمامی فرمانداران در ایالتها در تماس هستیم. در مناطقی که ویروس بیشتر شیوع دارد فرمانداران گامهای سختگیرانه تری در پیش گرفته اند. ماه گذشته ما شاهد نگرانیهایی درباره کمبود مواد غذایی به دلیل هجوم مردم به فروشگاهها بودیم، اما حالا این وضعیت تغییر کرده است. رئیس جمهور به تمامی فروشگاههای زنجیرهای دستور داده است که همیشه باز باشند.
وی افزود: من تصور نمیکنم که رئیس جمهور ترامپ خطر ویروس کرونا را کم اهمیت جلوه داده باشد. او به اقدامات کادر درمانی در این کشور اعتماد دارد. رئیس جمهور از روز نخست خوش بین بوده است. او از روز نخست مسافرتها از چین را لغو کرد و گروه کاری کاخ سفید را تشکیل داد. ما برای بدترین وضعیت برنامه ریزی کرده ایم. مردم آمریکا میدانند که ما سرانجام بر این ویروس غلبه خواهیم کرد. همانطور که رئیس جمهور اعلام کرد، ۲ هفته آتی بسیار سخت خواهد بود. ما از مردم میخواهیم که به این توصیهها عمل کنند. احتمال ابتلا بسیار بالا و واقعی است. ما از مردم میخواهیم که به این توصیهها عمل کنند تا آسیب نبینند.
نماینده کنگره آمریکا: کمبود جدی ماسک وجود دارد
تولسی گابارد عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت هاوایی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: علت واقعی اینکه مقامات میگویند مردم نباید ماسک بزنند این نیست که ماسکها محافظ نیستند بلکه به این دلیل است که (اتفاقاً) بسیار محافظت کننده هستند؛ بنابراین کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی ما به آنها احتیاج دارند، اما کمبود جدی ماسک وجود دارد. بهتر بود که آنها از ابتدا حقیقت را بیان میکردند و میگفتند که "بله، ماسکها برای استفاده همه مناسب هستند، اما به تعداد کافی وجود ندارد. از این رو ما باید مطمئن شویم که اولویت نخست ما اطمینان از دسترسی کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی به ماسکها و سایر تجهیزات محافظتی است."
نتیجه آزمایش کرونا وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی مثبت اعلام شد
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نتیجه آزمایش کرونا لیتزمن وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی و همسرش مثبت اعلام شد.
اروپا
تازهترین آمار تلفات کرونا در اروپا
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از برلین، شمار مبتلایان به کویید ۱۹ در قاره اروپا به ۵۰۰ هزار و ۶۰۵ نفر و فوتیها به ۳۳ هزار و ۶۲۶ نفر رسیده است.
ایتالیا، اسپانیا، آلمان، فرانسه، انگلیس و سوییس به ترتیب بیشترین آمار آلودگی به کرونا را دارند. در آلمان تا پایان روز چهارشنبه ۷۷ هزار و ۵۵۸ نفر به این ویروس آلوده شده اند. از نظر آمار فوتی آلمان پس از ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و انگلیس با آمار ۸۹۱ نفر در رتبه پنجم قرار دارد.
اروپا
پیشنهاد کمیسیون اروپا برای ایجاد سازوکار کنترلی برای آزمایشهای غربالگری
کمیسیون اروپا اعلام کرد گروه تحقیقاتی این کمیسیون پیشنهاد ایجاد سازوکار کنترلی برای آزمایشهای غربالگری ویروس کرونا را مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هدف از این سازوکار کنترلی جدید این است که تضمین کند آزمایشهای تشخیص ویروس کرونا در آزمایشگاه عملکرد خوبی داشته باشند.
سخنگوی مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اروپا اعلام کرد این ابزار ترکیبی که مرکز تحقیقات مشترک یعنی بخش علمی داخلی کمیسیون آن را تهیه کرده است، بخش غیر عفونی ویروس کرونا را باز تولید میکند و موجب خواهد شد تا مانع از آن شود آزمایش غربالگری ویروس کرونا برای فردی که از نظر ابتلا به این ویروس مثبت است، نتایج منفی نشان دهد. وی خاطر نشان کرد هر عدد از این ابزار غربالگری امکان انجام دادن ۲۰ هزار تست در این زمینه را فراهم میکند و این در حالی است که در حال حاضر سه هزار ابزار غربالگری برای این اقدام آماده است. اقدامی که به گفته وی مسیر را برای تحقیق و بررسی ۶۰ میلیون آزمایش غربالگری ویروس کرونا در سراسر اروپا هموار میکند. مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اروپا با اشاره به نقص بالقوه در مدیریت ویروس همه گیر کرونا، از دست به کار شدن سریع این مرکز برای پیدا کردن چارهای برای مقابله با کرونا خبر داد. بنابر اعلام این مرکز تحقیقاتی، این سازوکار جدید کنترلی این توان را دارد تا ظرفیت پاسخگویی در مقابل کرونا را بهبود بخشد و مانع از آن شود تا امکانات موجود، با تشخیصهای نادرست هدر برود.
احتمالا فصل پاییز بار دیگر ویروس کرونا شیوع پیدا خواهد کرد
نشریه هیل در گزارشی نوشت: دکتر آنتونی فائوچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های واگیردار در آمریکا اعلام کرد احتمالا در فصل پاییز بار دیگر کووید 19 شیوع پیدا خواهد کرد اما این کشور خود را برای مقابله بهتر با شیوع ویروس کرونا آماده می کند.
در این گزارش به قلم جوزف گوژمان آمده است: این کارشناس پیشرو در زمینه بیماری های عفونی روز دوشنبه اعلام کرد پیش بینی می کند در فصل پاییز جهان بار دیگر شاهد شیوع ویروس کرونا خواهد بود. او در عین حال پیش بینی کرد آمریکا این بار خود را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا آماده می کند.
فائوچی در کنفرانسی خبری در کاخ سفید در پاسخ به سوالی در ارتباط با احتمال شیوع مجدد ویروس کرونا در فصل پاییز گفت: "در حقیقت, من پیش بینی می کنم این اتفاق به سبب سطح رطوبت رخ خواهد داد."
فائوچی در عین حال افزود: اگر بار دیگر ویروس کرونا شیوع پیدا کند, "اوضاع به شدت متفاوت خواهد بود."
او خاطر نشان کرد: "توانایی ما برای آزمایش, شناسایی و قرنطینه کردن افراد به شدت فراتر و بهتر خواهد بود."
فائوچی گفت درمان های مربوط به ویروس کرونا در فصل پاییز در دسترس خواهد بود. او افزود در آن زمان, مهم است که دولت واکسن این ویروس را در اختیار داشته باشد.
او همچنین گفت: آنچه ما در حال حاضر با آن مواجه هستیم شامل این روند می شود که ما در حال درس گرفتن هستیم. ما در حال انجام دادن اقداماتی هستیم که پیشتر انجام نداده بودیم.
آمریکا در حال حاضر در زمینه تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در جهان پیشتاز است.
تونس از شورای امنیت درخواست کرد اقدام فوری درباره همه گیری ویروس کرونا انجام دهد
تونس از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کرد اقدام فوری در خصوص همه گیری ویروس کرونا انجام دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سازمان ملل متحد، تونس پیش نویس قطعنامهای را به شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشنهاد کرده که خواستار "اقدام فوری بین المللی" برای مهار اثر همه گیری ویروس کروناست.
پیش نویس این قطعنامه بر درخواست آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص "آتش بس بشر دوستانه فوری جهانی" تاکید میکند.
تونس، عضو غیر دائم شورای امنیت، در پیش نویس این قطعنامه پیشنهاد کرد شورای امنیت در خصوص اثر این همه گیری بر اقتصادها و امنیت غذایی در سراسر جهان به علت محدودیتها در کار، سفر و تجارت و تدابیر قرنطینه و توقف فعالیتهای صنعتی ابراز نگرانی کند.
درحالی که مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد هنوز در باره موضوع همه گیری کرونا موضع واحدی اتخاذ نکرده اند، فقط گوترش در اظهارات خود، بحران کرونا را وخیمترین بحران از زمان جنگ جهانی دوم توصیف کرد و در باره در خطر بودن جان میلیونها انسان در جهان هشدار داد.
کمکهای روسیه به آمریکا ارسال شد
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، کمکهای این کشور با چند هواپیمای نظامی به آمریکا ارسال شده است. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، این وزارتخانه کمکهای روسیه را شامل تجهیزات پزشکی و ماسک اعلام کرد.
پیش از این دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین گفته بود، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تماس اخیر خود با دونالد ترامپ همتای آمریکایی، پیشنهاد ارسال کمک به آمریکا را داده و ترامپ نیز از این پیشنهاد استقبال کرده بود.
در خبری دیگری از روسیه آمده است مرکز عملیات مبارزه با کرونا در روسیه اعلام کرد، با مرگ هشت تن دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور، مجموع آمار فوت شدگان در روسیه، به ۲۵ نفر رسید.
این مرکز همچنین از شناسایی ۴۴۰ مورد دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا خبر داد، که با احتساب این آمار، مجموع مبتلایان در روسیه به ۲۷۷۰ نفر میرسد.
روسیه
رئیس جمهور روسیه مراقبت خانگی را پیش گرفت
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، در پی ابتلای "دنیس پرووتسنکو" پزشک ارشد بیمارستان «کامونارکا» به ویروس کرونا، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه مراقبت خانگی را پیش گرفت. این پزشک ارشد هفته پیش، "پوتین "را در بازدید از بیمارستان محل نگهداری بیماران مبتلا به کرونا همراهی کرده بود.
"دیمیتری پسکوف" سخنگوی کرملین گفت: ریاست جمهوری روسیه آزمایشهای لازم درباره ویروس کرونا را انجام داده است و احتیاط میکند و بیشتر رویدادها را از راه دور انجام میدهد.
به گفته "پسکوف"، دیدار روز چهارشنبه" ولادیمیر پوتین" با اعضای دولت نیز از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد. سخنگوی کرملین اطمینان داد که برای رویدادهای از راه دور با پوتین، از کانالهای ارتباطی ایمن استفاده میکنند و همه امکانات برای این کار وجود دارد.
دولت روسیه با هدف مهار کرونا از هفته گذشته برای در خانه نگه داشتن مردم این کشور تلاش میکند و مجازاتهای سنگین مالی و زندان برای آن دسته از افراد حقیقی، حقوقی و مقامات دولتی در صورت نقض قوانین قرنطینه در نظر گرفته است.
روسیه
اختصاص بودجه ۱۸ میلیارد دلاری روسیه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا
نخست وزیر روسیه از اختصاص بودجه ۱۸ میلیارد دلاری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، میخائیل میشوستین در کنفرانس ویدئویی کابینه خود به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت: به منظور مقابله با ویروس کرونا و اجرای تدابیر ضد بحران، وزارت دارایی ۱۷.۸ میلیارد دلار اختصاص داده است.
وی به پوتین گفت دولت در حال تهیه پیش نویس تدابیری جدید با هدف کمک به اقتصادهای منطقهای و حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط است.
پوتین هفته گذشته از تدابیر دیگری برای حمایت از روسهای فقیرتر در مقابل اثرات اقتصادی این همه گیری رونمایی کرد.
روسیه
تمدید یک هفتهای قانون خود انزوایی در روسیه
ستاد عملیاتی پیشگیری و مقابله با کرونا در روسیه اعلام کرد: نظام خودانزوایی یا محدودیت خروج از خانه در مسکو برای یک هفته دیگر تمدید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، طرح خودانزوایی یا قرنطینه خانگی در مسکو تا ۱۴ ماه آوریل، سهشنبه ۲۶ فروردین تمدید شده است.
تعداد جان باختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در روسیه با ثبت ۷ مورد در شبانه روز گذشته به ۲۴ نفر و تعداد بهبودیافتگان هم در مجموع ۱۹۰ نفر رسید.
همچنین با ابتلای ۴۴۰ نفر، تعداد مبتلایان به این ویروس به دو هزار و ۷۷۷ نفر رسیده است.
فرانسه
فوت ۵۷۰ نفر در خانه سالمندان شرق فرانسه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ ۵۷۰ نفر در مراکز نگهداری سالمندان در منطقه گراند اس (شرق فرانسه) جان باختند.
اداره بهداشت و درمان منطقه شرق فرانسه اعلام کرد از ۶۲۰ مرکز نگهداری سالمندان در این منطقه ۴۱۱ مرکز آلوده به ویروس کرونا شده است.
این اداره همچنین گفته است ما هنوز نمیدانیم ۵۷۰ نفری که در مراکز نگهداری سالمندان در شرق فرانسه در روزهای اخیر فوت کرده اند چه نسبتی با ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ دارند.
پیش از این، کارشناسان نسبت به وضعیت مراکز نگهداری سالمندان در روزهای شیوع کرونا به دولت فرانسه هشدار و احتمال داده اند ۱۰۰ هزار نفر در این مراکز فوت کنند.
اعلام مرگ صدها نفر در مراکز نگهداری سالمندان بار دیگر نظریه صحیح بودن آمار رسمی فوتیها را در فرانسه به زیر سئوال برده است چرا که دولت این کشور روزانه تنها آمار فوتیها در بیمارستانها را اعلام میکند.
با این حال و بر اساس آمار رسمی تاکنون حدود ۵۷ هزار نفر در فرانسه به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۴ هزار و ۳۲ نفر فوت کرده اند.
فرانسه
کرونا در فرانسه: ۵۶۹۸۹ مبتلا ۴۰۳۲ فوتی
آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در فرانسه بار دیگر افزایش یافت. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، مدیر کل سلامت وزارت بهداشت فرانسه در نشست خبری گفت: تاکنون ۵۶ هزار و ۹۸۹ نفر در فرانسه آلوده به ویروس کرونا شده اند که از این تعداد ۲۴ هزار و ۶۳۹ نفر در بیمارستان و از بین آنها نیز ۶ هزار و ۱۷ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
ژروم سالومون افزود: در ۲۴ ساعت اخیر ۵۰۹ نفر هم در اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان باخته اند که در مجموع آمار فوتیها به ۴ هزار و ۳۲ نفر افزایش یافته است.
ایتالیا
روند صعودی قربانیان کرونا در ایتالیا ادامه دارد
شمار قربانیان کرونا در ایتالیا از مرز ۱۳ هزار نفر عبور کرد. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از رم، ستاد مقابله با حوادث غیر مترقبه ایتالیا اعلام کرد با فوت ۷۲۷ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور، تعداد قربانیان به ۱۳ هزار و ۱۵۵ نفر افزایش یافت.
مجموع شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا نیز به ۱۱۰ هزار و ۵۷۴ نفر رسید.
شمار بهبود یافتگان هم ۱۶ هزار و ۸۴۷ نفر اعلام شده است.
بر اساس این گزارش هم اکنون تعداد افراد آلوده به کرونا که در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها بستری هستند به ۴۰۳۵ نقر رسیده است.
ایتالیا
سیاستمدار ایتالیایی پرچم اتحادیه اروپا را پایین کشید
انفعال و ناتوانی اتحادیه اروپا در مهار ویروس کرونا و ناکارآمدی آن در تحولات اقتصادی سالهای اخیر، این سازمان منطقهای را با چالش اساسی مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از لاهه، فابیو رامپلی سیاستمدار و نماینده ایتالیایی در اعتراض به ناکارآمدی اتحادیه اروپا در اقدامی نمادین پرچم اتحادیه اروپا را پایین کشید.
فابیو رامپلی با انتشار ویدیویی که در آن پایین کشیدن پرچم اتحادیه اروپا و نصب پرچم ایتالیا به جای آن به نمایش درآمده است اعتراض خود را به عملکرد اتحادیه اروپا نشان داد.
این اقدام سیاستمدار و نماینده ایتالیایی در شبکههای اجتماعی تحسین هموطنانش را در بر داشته است.
بر اساس آخرین آمار شمار مبتلایان به کویید ۱۹ در قاره اروپا به ۵۰۰ هزار و ۶۰۵ نفر و فوتیها به ۳۳ هزار و ۶۲۶ نفر رسیده است.
انگلیس
محکومیت یک انگلیسی به دلیل سرفه کردن عمدی بر صورت پلیس به شش ماه زندان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، مقامات پلیس انگلیس اعلام کردند، یک مرد انگلیسی به دلیل اینکه پس از سرفه کردن بر پلیس تهدید کرده بود که وی را به ویروس کرونا مبتلا میکند به شش ماه زندان محکوم شد. آدم لوئیس ۵۵ ساله، براساس یک قانون خاص در باره تعرض به کارکنان اورژانس، که در نوامبر ۲۰۱۸ به اجرا درآمد و حداکثر ۱۲ ماه زندان دارد به زندان محکوم شده است.
گفته میشود وی در منطقه مرکزی لندن با خودرو خود در حال حرکت بوده است که نیروهای پلیس وی را برای بازرسی متوقف میکنند. براساس اظهارت مقامات پلیس، وی پس از شکستن یک بطری که در دست داشت یک نیروی پلیس را تهدید کرد و گفت که کووید ۱۹ مثبت است و میخواهد به صورت وی سرفه کند تا نیروی پلیس نیز به کرونا مبتلا شود. گزارشهای حاکی است وی پیش از اینکه سرفه کند مرتب این جمله را تکرار میکرده است. لوئیس تلاش کرد که آب دهان به صورت این مامور پلیس بیندازد و تهدید کرد که وی را گاز میگیرد. نیروهای پلیس وی را بازداشت و در دادگاه وست مینستر محاکمه کردند.
جهش در شمار جان باختگان کرونا در انگلیس؛ ۵۶۳ نفر در یک روز
شمار جان باختگان کرونا در انگلیس همچنان رو به افزایش است. براساس آمار اعلامی دولت انگلیس با جان باختن ۵۶۳ نفر در یک روز رکورد جدیدی از مرگ بیماران کرونایی در این کشور به ثبت رسید و فقط طی دو روز حدود یک هزار نفر جان باختند.
از آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور تا کنون ۲۳۵۲ بیمار مبتلا به کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند. در آمار اعلامی دولت انگلیس همچنین شمار مبتلایان قطعی به بیماری کووید ۱۹ با چهار هزار و ۳۱۷ بیمار بیشتر از دیروز به ۲۹ هزار و ۴۷۴ نفر رسیده است که برخی کارشناسان آن را هولناک توصیف کردند.
بنا بر اعلام برخی رسانهها در این کشور از هر چهار مرگ ناشی از ویروس کرونا، یک مرگ در خارج از بیمارستان و یا در بیمارستانهای غیردولتی به وقوع میپیوندد که خارج از آمار اعلامی سازمان ملی بهداشت و درمان این کشور است.
نشریه دیلی میل در این باره نوشت امکان دارد آمار واقعی مرگ ناشی از کرونا ۲۴ درصد بیشتر از آمار اعلامی دولت باشد.
دولت انگلیس چند روز پس از شیوع ویروس کرونا در این کشور به پنهان کاری درباره اعلام شمار واقعی مبتلایان و قربانیان کرونا در این کشور متهم شده است.
لندن همچنان آلودهترین شهر انگلیس به ویروس کرونا اعلام شده که به تنهایی نیمی از بیماران کرونایی در این کشور را در خود جای داده است.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و وزیر بهداشت این کشور هم که اعلام شد به کرونا مبتلا شده اند به قرنطینه خانگی رفته اند.
پرنس چارلز ولیعهد انگلیس که تست کرونای او مثبت اعلام شده بود از قرنطینه خارج شد.
انگلیس
کرونا مسابقات جهانی تنیس لندن را به تعطیلی کشاند
شیوع ویروس کرونا موجب شد برگزاری قدیمیترین مسابقه تنیس جهان در ورزشگاه ویمبلدون لندن لغو شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ این مسابقات قرار بود از ۹ تیر به مدت دو هفته برگزار شود. هنوز مسئولان برگزاری این مسابقات درباره زمان احتمالی جدید برگزاری این مسابقه اظهار نظر نکرده اند.
برخی مقامات دولت انگلیس معتقدند این کشور دست کم تا شش ماه آینده با ویروس کرونا درگیر خواهد بود.
شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در انگلیس به صورت جهشی در حال افزایش است. بر اساس آمار دولت انگلیس تاکنون حدود ۳۲ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند و ۲۳۵۲ نفر نیز جان باخته اند که حدود هزار نفرشان مربوط به دو روز گذشته است.
انگلیس
رقابتهای تنیس ویمبلدون ۲۰۲۰ به سال بعد موکول شد
باشگاه تنیس و کروکت انگلیس در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: با کمال تاسف این باشگاه امروز تصمیم گرفت به دلیل نگرانیها درباره بهداشت عمومی در ارتباط با همه گیری ویروس کرونا، رقابتهای قهرمانی سال ۲۰۲۰ را لغو کند. به جای آن یکصد و سی و چهارمین دوره مسابقات قهرمانی از ۲۸ ژوئن تا ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد.
انگلیس
صفهای طولانی در برابر فروشگاههای عرضه مواد غذایی در لندن
به گزارش آسوشیتدپرس، صدها نفر در برابر فروشگاههای عرضه مواد غذایی در لندن صف کشیدند. این افراد از یکدیگر و به منظور جلوگیری از ابتلا به کرونا فاصله گرفته بودند.
سوییس
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوییس
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوییس از هفده هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، وزارت بهداشت سوییس اعلام کرد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوییس به هفده هزار و ۱۳۹ نفر رسیده است.
این در حالی است که تاکنون چهارصد و ۴۲ نفر در سوییس به علت ابتلای به ویروس کرونا جان باختند.
آلمان
وضع کرونا در آلمان
تلاش برخی پزشکان آلمانی برای ساخت پادتن کرونا و اختلاف نظر علمی درباره ضرورت زدن ماسک و آخرین آمار مبتلایان به کرونا در این کشور:
آلمان
تولید ماسک قابل شستشو در یک آموزشگاه مد در آلمان
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک آموزشگاه مد در برلین، ماسکهای نخی قابل شستشو تولید میکند. خانم کارمِن لیلینتال، معاون این آموزشگاه مد در برلین در این ارتباط گفت: کاری که ما هم اکنون در این آموزشگاه انجام میدهیم، دوختن ماسک صورت است. در مجموع، سی تن از کارکنان در این هفته به اینجا آمده اند تا ۱۰۰۰ ماسک صورت بدوزند و ما تصمیم داریم این کار را ادامه هم بدهیم.
خانم کارولینه تیدکه از مدرسان مد این آموزشگاه هم گفت: این ماسکها از مواد مختلفی تهیه میشوند. سپس پارچه ماسک را برای دوختن به اندازههای مورد نیاز، اول تا میزنیم، بعد میبریم و در نهایت هم میدوزیم. با چینهایی که در حین دوخت به وجود میآوریم در واقع اندکی فضای بیشتر برای استفاده کنندگان از ماسکها ایجاد میکنیم.
وی افزود: جنس این ماسکها از نخ است. این یعنی آنکه میتوان آنها را در حرارت قرار داد. آنها کاملا بهداشتی اند. میتوان از آنها برای چندین بار استفاده کرد و حتی میتوان آنها را شست.
وی افزود: این ماسکها در واقع ماسکهایی هستند که رطوبت داخل فضای ماسک را جذب میکنند؛ بنابراین چنانچه استفاده کننده از ماسک (بیمار باشد)، امکان مبتلاکردن دیگران به بیماری وجود ندارد.
آلمان
مقررات مقابله با کرونا در آلمان تمدید شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، دولت آلمان مقررات مقابله با کرونا شامل محدودیتهای زندگی اجتماعی را تمدید کرد. در جلسه مشترک صدر اعظم آلمان با مقامات ایالتی، محدودیتهای وضع شده از جمله منع مسافرت و دید و بازدید با خویشاوندان تا ۳۱ فروردین یعنی تا پایان تعطیلات عید پاک تمدید شد.
مرکل پیش از این به نخستوزیر ایالت بایرن و دیگر مقامات ایالتی این کشور هشدار داده بود که هیچ بحثی پیرامون تغییر مقررات جاری را تا قبل از تاریخ یاد شده نمیپذیرد.
صدر اعظم آلمان خطاب به مردم کشورش گفت: به طور کلی از سفرها و بازدیدهای خصوصی، از جمله دیدار اقوام، خودداری کنید، بیماری واگیردار هیچ تعطیلاتی را نمیشناسد، قوی بمانید و مقررات را حفظ کنید.
بر اساس مقررات وضع شده از سوم فروردین در ایالتهای آلمان تجمع بیش از دو نفر به استثناء اعضای یک خانواده که در یک محل زندگی میکنند، برای مدت دو هفته ممنوع اعلام شده است؛ و رستورانها، کافهها و آرایشگاهها تعطیل شدهاند.
صدراعظم آلمان گفت: پس از تعطیلات عید پاک دولت بر اساس اطلاعات موسسه تحقیقاتی "روبرت کخ" اوضاع را دوباره ارزیابی خواهد کرد.
در جلسه صدر اعظم با مسئولان ایالتی که به صورت تلفنی برگزار شد درباره اجباری نشدن پوشیدن ماسکهای محافظ به توافق رسیدند.
آلمان
سالن نمایشگاه تجاری برلین به مرکز درمانی تبدیل میشود
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سالن نمایشگاه تجاری برلین به مرکز درمانی برای مبتلایان به ویروس کرونا تبدیل میشود. یک مقام شهر برلین در بازدید از سالن بزرگ این مجموعه نمایشگاهی طی سخنانی در جمع خبرنگاران گفت: شاید شرایطی پیش آید که ما از این محل بخواهیم به عنوان یک بخش کمکی از کل مجموعه درمانی ما، استفاده و بیماران مبتلا به کرونا را به اینجا منتقل کنیم. امروز ما تصاویر مبتلایان به این بیماری را در ایتالیا و اسپانیا و سایر مناطق دیگر شاهد هستیم و به همین خاطر باید در برلین از آمادگی خوبی برخوردار باشیم. بر همین اساس است که امروز سنگ بنای تبدیل شدن این نمایشگاه تجاری به یک مرکز درمانی را گذاشتیم.
اتریش
ساخت کیت جدید تشخیص کرونا در دانشگاه اینسبورگ اتریش
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین، دانشگاه اینسبورگ اتریش موفق به ساخت کیت جدید تشخیص ویروس کرونا شد. آزمایشگاه اینسبورگ اعلام کرد میتواند با این روش جدید که با آزمایشات قبلی متفاوت است روزانه هزار و حتی بیشتر تست کرونا را انجام دهد.
سازمان بهداشت جهانی از کشورهای مختلف جهان درخواست کرد که در مبارزه با ویروس کرونا حجم تست کرونا را نیز در کشورهایشان افزایش دهند. تیلمن مارک یکی از کارشناسان این دانشگاه میگوید: ما با ساخت این تست جدید تلاش کردیم یک روش جایگزین برای اطمینان از شناسایی ویروس کرونا ارایه کنیم.
یونان
کرونا کلیساهای یونان را در عید پاک تعطیل میکند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن به نقل از شورای عالی کلیسای ارتدوکس یونان، ویروس کرونا سبب ادامه تعطیلی کلیساهای این کشور در زمان برگزاری مراسم عید پاک در کشور خواهد شد.
به رغم اینکه عید پاک بزرگترین تاریخ در تقویم ارتدوکس است، اما گسترش ویروس مرگبار کرونا و همچنین اهمیت فاصله گیری اجتماعی سبب تعطیلی جشنهای ۱۹ آوریل خواهد شد. مقامات ارشد کلیسای ارتدوکس ضمن همدلی با نگرانی مردم یونان در این زمان حساس از آنان خواستند در خانههای خود مراسم دعا و نیایش را برگزار کنند. ۹۰ درصد از مردم یونان مسیحی ارتدوکس هستند، اما همه گیری ویروس کرونا سبب تعلیق فعالیتهای کلیساها در این کشور شده است. در یونان با جمعیت ۱۱ میلیونی تاکنون ۱۴۱۵ مورد ویروس کرونا شناسایی شده و ۵۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
سوئد
افزایش آمار اعلام ورشکستگی شرکتهای سوئدی
براساس جدیدترین آماری که موسسه اعتبارسنجی UC منتشر کرد در ماه مارس تعداد رستورانها و هتلهایی که اعلام ورشکستگی کرده اند نسبت به مارس سال قبل میلادی ۱۲۳ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از استکهلم، شرکتهایی نیز که در زمینه حمل و نقل فعالیت دارند در ماه گذشته شاهد رشد ۱۰۵ درصدی در اعلام ورشکستی بوده اند در حالی که در سایر اصناف افزایش چشمگیری در اعلام ورشکستگی دیده نمیشود.
ریچارد دامبری اقتصاددان شاغل در UC با ابزار نگرانی از میزان افزایش در آمار ورشکستگی شرکتها معتقد است که هنوز نمیتوان درباره آمار دقیق شرکتهایی که تحت تاثیر شیوع کرونا مجبور به اعلام ورشکستگی میشوند قضاوت کرد، چون در بسیاری از اصناف مدتی طول میکشد تا کاهش درآمدها منجر به توقف فعالیتها شود.
به گفته وی اصنافی همچون رستورانها خیلی سریع تحت تاثیر قرار میگیرند و مجبور به اعلام ورشکستگی میشوند.
برخلاف رستوران ها، هتلها و شرکتهای حمل و نقل، وضعیت برخی از اصناف به نظر بهتر از قبل میرسد؛ برای مثال آمار اعلام ورشکستگی در فروشگاههای خرده فروش به خصوص سوپرمارکتهای کوچک نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش ۱۷ درصدی داشته است که این آمار نشان از بهبود وضعیت اقتصادی در این اصناف است.
پیش بینی میشود هزاران نفر از خارجی تباران به خصوص مهاجران تازه واردی که هم اکنون در اصناف آسیب پذیر استخدام هستند به زودی کار خود را از دست بدهند.
بلژیک
بحران کرونا سبب افزایش قاچاق کوکائین به بلژیک شده است
مقامات بلژیک از تلاش باندهای قاچاق آمریکای جنوبی برای افزایش انتقال کوکائین به اروپا خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل به نقل از یک مقام ارشد بلژیک، سرکردههای باندهای بزرگ مواد مخدر آمریکای جنوبی با هدف فروش پیش از تعطیلی عمومی کرونایی که سبب بسته شدن یکی از بزرگترین بازارهای تجارت مواد مخدر شده است، ماه گذشته تلاش کردند بیشترین محمولههای کوکائین را به اروپا منتقل کنند.
کریستین واندروائرن، از مقامات ارشد گمرک بلژیک گفت: کشف و توقیف مقادیر قابل توجهی از مواد مخدر در کشور نشان میدهد باندهای قاچاق از بندر انتورپ به عنوان شاهراه اصلی واردات مواد مخدر به اروپا استفاده میکنند. وی همچنین از افزایش قابل ملاحظهای از کشف مواد مخدر در روزهای اخیر خبر داد.
براساس گزارش ها، دلالان مواد مخدر پیش از کاهش روند مسافرتها و فعالیتهای تجاری ناشی از همه گیری ویروس کرونا تلاش کردند از طریق هوا یا دریا و اقیانوس کوکائین را به مقادیر زیادی از آمریکای جنوبی به بلژیک منتقل کنند.
واندروئرن تاکید کرد، گروههای مافیایی در آمریکای جنوبی با علم به اینکه رفت و آمدهای دریایی به اروپا در ماههای آینده کاهش خواهد یافت، تلاش کردند با سازماندهی نیروها و عوامل خود محمولههای زیادی از مواد مخدر را در کانتینرها جاسازی کنند.
نیروهای امنیتی و گمرکی بندر انتورپ توانستند تنها در سه مرحله بیش از ۱.۶ تن کوکائین را توقیف کنند.
وی افزود، توقیف ۳۰۰ و ۷۰۰ کیلوگرم کوکائین در این وقت از سال عجیب به نظر میرسد. نکته شگفت انگیز دیگر این است که ماموران فرودگاه ملی بلژیک در ۱۶ مارس از پرواز جمهوری دومنیکن در حدود ۳۵۰ کیلوگرم پودر سفید کشف کردند که به طرز ماهرانهای جاسازی شده بود.
این مقام ارشد بلژیک تصریح کرد، نیروهای ما معمولا یک کیلو، یک و نیم کیلو، دو کیلو مواد مخدر را شناسایی میکردند. ما هرگز تاکنون چنین مقادیر زیادی کوکائین را در چمدان مسافران توقیف نکرده بودیم.
براساس اظهارات مقامات قضایی محلی بلژیک، این مواد مخدر در هشت تکه چمدان جاسازی شده بودند و هنگام ورود به فرودگاه کسی مدعی مالکیت آنها نشد تا توقیف نشود.
گسترش فوری ویروس جدید کرونا از نیمه مارس، به ویژه در دو فرودگاه اصلی بلژیک سبب اختلال در فعالیت حمل و نقل هوایی شده است.
بندر انتورپ پس از روتردام دومین شاهراه شلوغ کشتیرانی اروپا به شمار میرود.
در سال ۲۰۱۹، توقیف محمولههای کوکائین در بندر انتورپ به رکورد جدید تقریبی ۶۲ تنی رسیده که تقریبا ۶۰ درصد آن از سه کشور برزیل، اکوادر و کلمبیا وارد شده است.
بلغارستان
بلغارستان وضع فوق العاده را تمدید میکند
دولت بلغارستان روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور قصد دارد به منظور کمک به توقف شیوع ویروس کرونا وضع اضطراری ملی را به مدت یک ماه تمدید کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از صوفیه، این اقدام در حالی انجام میشود که تعداد موارد تایید شده ابتلا به این بیماری به ۴۲۲ تن افزایش یافته است.
نمایندگان پارلمان بلغارستان، سیزدهم ماه مارس به اتفاق آرا به اعلام وضع فوق العاده تا سیزدهم ماه آوریل رای دادند. دولت میگوید از پارلمان درخواست خواهد کرد این وضعیت را تا سیزدهم مه تمدید کند.
تا روز چهارشنبه بلغارستان ۹ مورد مرگ بر اثر این بیماری را تایید کرده است.
صربستان
یک مقام دولت صربستان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختوزارت بهداشت صربستان اعلام کرد یک مقام ارشد دولت روز چهارشنبه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بلگراد، این دومین مورد از مرگ یک مقام دولتی بر اثر ابتلا به این بیماری در این کشور واقع در منطقه بالکان است.
داریا کیسیچ تپاوچویچ معاون "موسسه سلامت عمومی", اعلام کرد برانیسلاو بلازیچ وزیر مشاور در امور حفاظت از محیط زیست که ۶۳ سال داشت، چند روز پس از آن که به علت بروز علائم ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شد، جان باخت.
صربستان که هفت میلیون نفر جمعیت دارد، تاکنون ابتلای یک هزار و ۶۰ نفر به ویروس کرونا و مرگ ۲۸ تن بر اثر این بیماری را تایید کرده است.
میلوتین کنزویچ اسقف کلیسای ارتدوکس صربستان، روز دوشنبه بر اثر این بیماری جان باخت.
مقامات صرب به منظور کنترل شیوع این ویروس، وضع فوق العاده اعلام کردند. همه رستورانها و کافهها را تعطیل کرده، مقررات منع رفت و آمد از ساعت پنج عصر تا ساعت پنج صبح اعمال کرده و مرزهای کشور را بسته اند.
آمریکای لاتین
بیش از ۲۰ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا در آمریکای لاتین
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مونته ویدئو، بیش از ۲۰ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا در آمریکای لاتین وجود دارد.
کانادا
شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در کانادا به ۹۰۱۷ نفر رسید
شبکه سی بی سی اعلام کرد با تایید ۴۲۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در ایالت انتاریو، تعداد کل افراد آلوده به این ویروس در کانادا به ۹۰۱۷ نفر رسید.
ترکیه
مخالفت اردوغان با جمع آوری کمک های مردمی از سوی احزاب مخالف
رییس جمهور ترکیه به پویشهایی که شهرداریهای این کشور برای جمع آوری کمکهای مردمی راه انداخته اند واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، رجب طیب اردوغان که از طریق ویدیو کنفرانس با روسای منطقهای حزب متبوع خود تشکیل جلسه داده بود در واکنش به پویش شهرداریهای حزب مخالف که با هدف جمع آوری کمکهای مردمی برای اقشار تاثیر پذیر از ویروس کرونا راه اندازی شده است گفت لزومی به تشکیل دولت درون دولت وجود ندارد.
وی افزود: پویشی که من و کابینه ام آغاز کردیم از سوی صاحبان سرمایه، خیرین و شهروندان مورد حمایت قرار گرفته است و هم اکنون از همه اعضاء حزب خود میخواهیم که آنان نیز در آن شرکت کنند.
اردوغان با بیان اینکه همه پویشهای مالی باید از سوی دولت مدیریت شوند گفت: ما به عنوان مدیران کشور هشدارهای لازم را میدهیم و احزاب مخالف هم باید متوجه هر آنچه که از زبانشان در میآید باشند در غیر اینصورت ملت جواب آنان را خواهند داد.
پیشتر شهرداریهای شهرهای استانبول، آنکارا، ازمیر و آنتالیا شماره حسابهای بانکی در اختیار گذاشته بودند تا مردم بتوانند کمکهای خود را به این حسابها واریز کنند، اما دیری نپایید که همه این حسابها از سوی دولت بلوکه شد.
رجب طیب اردوغان نیز دو روز قبل آغازگر پویش جمع آوری کمکهای مردمی شد و در همان ابتدا حقوق هفت ماه خود را به این پویش واریز کرد. در پی آن تعدادی از وزرای کابینه و برخی از مقامات ترکیه نیز بخشی از حقوقهای خود را به این پویش اختصاص دادند.
سوریه
دولت سوریه شهر منین را قرنطینه کردبه گزارش خبرنگار صداوسیما از دمشق، شهر منین از توابع استان ریف دمشق برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا قرنطینه شد. شهر منین در ۱۵ کیلومتری شمال شرق شهر دمشق قرار دارد.
یکی از فوت شدگان مبتلا به ویروس کرونا از اهالی این شهر است و امروز با نظارت گروهی از وزارت بهداشت به خاک سپرده شد. تاکنون تعداد ده نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در سوریه شناسایی شده ند که دو نفر آنها جان باخته اند.
وزارت بهداشت سوریه میگوید، با وجود هشدارها برای قرنطیه همه افراد خانواده مبتلایان، اما آنها از تعطیلی مغازه خود امتناع و با اهالی شهر ارتباط برقرار کردند.
به گفته وزارت بهداشت اهالی این شهر به مدت دو هفته در قرنطینه خواهند ماند.
در این مدت اهالی فقط در محدوده شهر منین اجازه تردد خواهند داشت و فقط مغازههای موادغذایی و خواربار اجازه فعالیت خواهند داشت.
در خبری دیگر نماینده سازمان بهداشت جهانی در دمشق گفت: نمودار تصاعدی مبتلایان به ویروس کرونا در سوریه در آغاز راه است.
دکتر رضا سید عبد افزود: تنها راه جلوگیری از فراگیر شدن ویروس کرونا در سوریه رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماندن در خانه است.
وزارت اوقاف سوریه هم اعلام کرد همه ساختمانهای اسکان یتیمان و نیازمندان در مراکز استانها را پس از تجهیز در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد داد.
این ساختمانها قرار است به عنوان مراکز قرنطینه و ایزوله بیماران استفاده شود.
کویت
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه کویت و کره جنوبی
کانگ کیونگ وا وزیر امور خارجه کره جنوبی روز چهارشنبه با احمد ناصر المحمد الصباح، وزیر امور خارجه کویت تلفنی گفتگو کرد. وزرای امور خارجه دو کشور در مورد مجوز ورود بازرگانان کره جنوبی به کویت رایزنی کردند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول در این گفتگوی تلفنی که بنا به درخواست وزیر امور خارجه کویت انجام شد، احمد اعلام کرد: دولت کویت با دید مثبت، درخواست کره جنوبی برای اعطای معافیت به بازرگانان این کشور به شرط آنکه دلایل محکم و گواهی سلامت داشته باشند را بررسی خواهد کرد.
سئول همچنین از دیگر کشورها خواست، دستکم شرایط ورود کارگران کرهای را که در طرحهای خارجی فعالیت میکردند، تسهیل کنند زیرا بسیاری از کشورها سفر اتباع خارجی را محدود کرده اند تا موج شیوع ویروس کرونا را که از خارج وارد میشود، مهار کنند. کویت ورود همه اتباع خارجی را ممنوع و خدمات هوایی خود را لغو کرده است. وزیر امور خارجه کویت در مورد تلاش برای مقابله با این ویروس، همکاری سئول برای کمک به این کشور در تامین کیتهای غربالگری کرهای و به اشتراک گذاشتن تجارب قرنطینه در مهار کووید ۱۹ را خواستار شد. کانگ همچنین امروز با رودولفو سولانو، وزیر امور خارجه کاستاریکا در مورد راههای تقویت همکاری در مقابله با ویروس کرونا گفتگو کرد. سولانا گفت: بانک همگرایی اقتصادی آمریکای مرکزی به عنوان نهاد توسعه منطقهای به دنبال خرید کیتهای غربالگری ساخت کره جنوبی است تا آن را در اختیار اعضای خود در منطقه قرار دهد.
ایران
کمک ۵۰۰ هزار دلاری اوفید به برنامههای مقابله با کرونا در ایران
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین، از تصویب کمک ۵۰۰ هزار دلاری صندوق اوپک برای توسعه بین المللی (اوفید) به برنامههای مقابله با کرونا در ایران خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین، کاظم غریب آبادی، افزود: این کمک از طریق سازمان بهداشت جهانی و برای خرید و توزیع تجهیزات و اقلام پزشکی مورد نیاز فوری بیمارستانها در اختیار کشورمان قرار میگیرد.
عربستان
آمار کلی مبتلایان کرونا در عربستان به ۱۷۲۰ نفر رسید
سخنگوی رسمی وزارت بهداشت عربستان اعلام کرد با شناسایی ۱۵۷ مورد ابتلای جدید، آمار کلی مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور به ۱۷۲۰ نفر رسید.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، محمد العبد العالی در کنفرانسی خبری با بیان این خبر افزود: شرایط بسیاری از مبتلایان مساعد است، اما سی نفر از آنان شرایط ناگواری دارند که در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
وی ادامه داد: با ثبت سه مورد مرگ جدید که یکی از آنها از شهروندان سعودی در مدینه منوره و دو نفر دیگر از اتباع خارجی مقیم در شهرهای ریاض و مکه مکرمه بودند مجموع مرگ ناشی از این بیماری در عربستان به ۱۶ نفر رسید. ضمن اینکه با بهبودی ۹۹ نفر دیگر آمار کلی آنانی که از خطر این بیماری رها شده اند به ۲۶۴ نفر رسیده است.
الجزایر
جان باختن ۱۴ نفر دیگر در الجزایر بر اثر ویروس کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از خبرگزاری رسمی الجزایر اعلام کرد, ۱۳۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور شناسایی و ۱۴ نفر دیگر نیز جان باختند.
مصر
آخرین آمار کرونا در مصر
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد تست کرونای ۶۹ نفر طی شبانه روز گذشته مثبت شد که برخی از آنها مصریهایی هستند که از خارج بازگشته اند. وزارت بهداشت مصر همچنین از فوت شش نفر از جمله یک اردنی بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ خبر داد تا شمار فوتیهای این ویروس به ۵۲ نفر افزایش یابد. امروز همچنین ۲۲ نفر از جمله یک زن مالزیایی بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند.
بر اساس آمار رسمی تعداد مبتلایان در مصر تا بعد از ظهر چهارشنبه به ۷۷۹ نفر رسید و ۱۷۹ نفر نیز بهبود یافتند.
دادههای وزارت بهداشت مصر نشان میدهد ۶۱% از مبتلایان به کووید-۱۹ در این کشور را مردان و ۳۹% را زنان تشکیل میدهند. همچنین میزان فوتیهای این ویروس ۶.۲% میباشد.
ساحل عاج
شناسایی یازده مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در ساحل عاج
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، با شناسایی یازده مورد جدید، شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در ساحل عاج روز چهارنشبه به بیش از ۱۹۰ نفر رسید. وزارت بهداشت ساحل عاج اعلام کرد همه موارد جدید در شهر ابیجان ثبت شده است. از این میان، نه نفر معالجه شده اند و یک نفر فوت شده است.
هند
افزایش مبتلایان به کرونا در هند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند افزایش یافت. وزارت بهداشت هند اعلام کرد از آغاز شیوع کرونا در هند تاکنون یک هزار و ششصد و سی و هفت نفر به این بیماری مبتلا شده اند؛ که از این تعداد ۱۳۳ نفر از بیمارستان مرخص شده اند. تاکنون ۳۸ هندی بر اثر این بیماری جان باخته اند.
سیرالئون
محدودیتهای کرونایی سه روزه در سیرالئون
به گزارش خبرگزاری فرانسه از فری تاون، مقامات سیرالئون با اشاره به شناسایی دومین مورد از ویروس کرونا در این کشور فقیر غرب آفریقا از اجرای محدودیتهای اجتماعی سه روزه خبر دادند. هماهنگ کننده مقابله با ویروس کرونا در سیرالئون در کنفراس مطبوعاتی خود در فری تایون پایتخت این کشور گفت: مقررات مربوط به محدودیتهای سه روزه از یک شنبه اجرا خواهد شد.
تازهترین مقررات پیشگیری کننده پس از ان اعلام شد که مقامات بهداشتی چهارشنبه گذشته از شناسایی دومین مورد ویروس کرونا در بیمارستانی در این مستعمره سابق انگلیس خبر دادند.
بیم آن میرود که سیرالئون، کشوری فقیری با ۷.۵ میلیون نفری از تجهیزات کافی برای مقابله با شیوع گسترده کرونا برخوردار نباشد. در پی بحران ابولا در غرب آفریقا در سالهای ۲۰۱۴-۲۰۱۶، سیرالئون با ۴ هزار قربانی به شدت آسیب دید. مقامات دولتی سیرالئون با هدف مهار ویروس کرونا پیشتر مرزهای زمینی را بستند و مدارس را تعطیل و پروازهای بین المللی را متوقف کردند.
در چین، هر خودروساز میبایست تا سال ۲۰۲۵ میلادی، یک چهارم از تولیدات خود را به ساخت خودروهای برقی، هیبریدهای پلاگین (دوگانه سوز) و مدلهای سلول سوخت هیدروژن اختصاص دهد. این رقم در سال ۲۰۱۹ میلادی معادل ۵ درصد بوده است. این قانون، خودروسازانی همچون "تسلا"، "فولکس واگن"، "جنرال موتورز"، "تویوتا"، "ژلی" و دیگر سازندگان اتومبیل را وادار میکند روند تولیدات خود را به شکل به اصطلاح "وسایل نقلیه با قابلیت انرژی تجدیدپذیر" سرعت بخشند.