آخرین اخبار از شیوع کووید ۱۹ درجهان
۸۶۰ هزار مورد ابتلا و ۴۲ هزار نفر جان باخته
بر اساس آمار سازمان جهاني بهداشت تعداد مبتلايان به ۸۶۰ هزار و ۶۹۶ نفر و جان باختگان به ۴۲ هزار و ۳۵۲ نفر رسيد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، براساس جدیدترین آمار
سازمان جهانی بهداشت تا روز چهارشنبه یک آوریل ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۸۶۰ هزار و ۶۹۶ نفر رسید. از این تعداد ۴۲ هزار و ۳۵۲ نفر جان باخته و ۱۷۸ هزار و ۵۳۷ نفر بهبود پیدا کرده اند. براساس این گزارش از میان ۶۳۹ هزار و ۸۰۷ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۵ درصد آنها یعنی ۳۳ هزار و ۹۲ نفر وخیم گزارش شده است.
اسپانیا/رکورد جدید مرگ و میر در یک روز
برای پنجمین روز متوالی بیش از ۸۰۰ نفر در اسپانیا در یک روز جان باختند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، به نظر نمیرسد روند بحران در اسپانیا رو به کاهش باشد.
مقامات اسپانیا روز چهارشنبه رکورد جدیدی را ثبت کردند. ۸۶۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت جان خود را از دست دادند. به این ترتیب شمار قربانیان این ویروس در اسپانیا به ۹ هزار و ۵۳ نفر رسید.
خبرنگار شبکه در مادرید در این باره گفت این برای پنجمین روز متوالی است که بیش از ۸۰۰ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست میدهند. با این حال اسپانیا میخواهد امیدوار باشد. وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرده است منحنی اپیدمی در حال پر شدن است. کادر درمان نیز نظر مشابهی دارند. آنها در یک تونل تاریک هستند و روشنایی را میبینند. با این حال خدماتی مانند مراقبتهای ویژه در ۱۰ روز آینده همچنان روزهای دشواری را پیش رو خواهند داشت. در نیمی از مناطق اسپانیا بخشهای مراقبتهای ویژه اشباع شده است و آنها نمیتوانند بیماران با وضعیت وخیم را پذیرش کنند. با این حال کادر درمان امیدوار است.
فرانسه / تلاش برای مهار ویروس و تشدید تدابیر قرنطینه
تدابیر فرانسه برای مقابله با ویروس کرونا سختگیرانهتر میشود.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، دو منطقه ایل دو فرانس و گراند است به شدت تحت تاثیر اپیدمی قرار گرفته اند. سازمان بهداشت منطقهای ایل دو فرانس دو هفته بحران حاد پیش بینی کرده است.
مقررات منع آمد و شد تا ۱۵ آوریل در شهر مولوز اجرایی میشود. فرم تردد در مولوز حالا با دقت بیشتری کنترل میشود. مولوز از آلودهترین شهرهای فرانسه و از معدود شهرهای این کشور است که مقررات منع آمد و شد را اجرایی کرده است.
تردد در شهر از ساعت ۲۱ تا ۶ بامداد ممنوع است. تنها داروخانه ها، هتلها و جایگاههای عرضه سوخت میتوانند در این ساعات فعالیت کنند. اما این تدابیر هنوز به طور کامل از سوی شهروندان اجرا نمیشود.
بر شدت تدابیر افزوده شده است، زیرا مولوز در منطقه گراند است واقع شده است که بخشهای مراقبتهای ویژه آن اشباع شده است.
برای بهبود اوضاع بیمارستانها روز سه شنبه شش بیمار با یک هواپیما به هامبورگ آلمان فرستاده شدند.
لور ژرستل از بیمارستان لوئی پاستور میگوید این بیماران که با دقت انتخاب شده اند برای انتقال در وضع کمای مصنوعی نگه داشته میشوند. این افراد بیماران بخش مراقبتهای ویژه هستند که وضع پایداری دارند و میتوانند روند انتقال را تحمل کنند.
در داخل این هواپیماها همه تجهیزات پزشکی مورد نیاز وجود دارد و ۲۵ نیروی نظامی از جمله ۱۳ کادر درمانی مسئولیت بیماران را برعهده دارند.
روز دوشنبه ۳ هزار و ۹۵۰ بیمار به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ در گراند است بستری شدند که ۸۴۴ تن از آنان به مراقبتهای ویژه نیاز دارند.
انتظار میرود این ارقام دست کم تا ۱۵ آوریل رو به افزایش باشد.
انتقال ۴۰ فرد مبتلا به کرونا به خارج از پاریس
مقامات پاریس به سبب پر شدن بیمارستانهای این شهر از بیماران مبتلا به کرونا، ۴۰ تن از افراد مبتلا را به خارج از شهر منتقل کردند.
خبرنگار شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: ما اکنون در منطقه لیل در شمال فرانسه و هم مرز با بلژیک حضور داریم. همان طور که شاهد تصاویر هستید، رودخانه خالی از قایقها و گردشگران به سبب شیوع کرونا است.
اما شماری از مبتلایان به ویروس کرونا از پاریس به غرب این کشور و بیمارستانهایی با اتاقهای مراقبت ویژه منتقل میشوند.
سازمان ملل: ویروس کرونا ۸ میلیون نفر را در جهان عرب فقیر میکند
کمیسیون اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل برای غرب آسیا روز چهارشنبه اعلام کرد همه گیری ویروس کرونا، ۸.۳ میلیون نفر را در جهان عرب به فقر میکشاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این کمیسیون هشدار داد در نتیجه این ویروس، دو میلیون نفر احتمالا دچار سوء تغذیه میشوند.
این آژانس وابسته به سازمان ملل متحد تاکید کرد:" با ارزیابیهای امروز، در مجموع ۱۰۱.۴ میلیون نفر در این منطقه به عنوان فقیر طبقه بندی میشوند و ۵۲ میلیون نفر نیز به سوء تغذیه دچارند. "
رولا دشتی دبیر اجرایی این کمیسیون اعلام کرد زنان و جوانان شاغل در بخش غیردولتی که هیچ دسترسی به خدمات رفاه اجتماعی ندارند، در زمره آسیب پذیرترین افراد هستند.
دشتی گفت:" دولتهای عربی باید فورا برای حفاظت از مردم خود و جلوگیری از فقیر شدن آنها و ناامنی مواد غذایی به سبب کووید ۱۹ وارد عمل شوند. "
این کمیسیون سازمان ملل ماه گذشته هشدار داد همه گیری ویروس کرونا امسال بیش از ۱.۷ میلیون شغل را در جهان عرب از بین میبرد.
آمریکا/ تعطیلی فروشگاههای سلاح گرم در دوره مقابله با کرونا ضروری نیست
پایگاه اینترنتی سی بی اس نوشت: کسب و کارهایی که دولت ترامپ به عنوان "خدمات ضروری" معرفی کرده است که در خلال بحران کرونا میتوانند باز بمانند، شامل سوپرمارکت ها، داروخانهها و حتی فروشگاههای عرضه سلاحهای گرم میشوند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا روز شنبه دستورالعمل کسب و کارهای ضروری و مهم را در دوره شیوع ویروس کرونا در کشور اعلام کرد. در طبقه بندی ایمنی عمومی و اجرای قانون این وزارتخانه نام صنایع سلاحهای گرم به عنوان کسب و کارهای ضروری ذکر شده است. این در حالی است که دستور العمل فاصله گذاری اجتماعی و دستورها برای ماندن در منزل در اکثر شهرهای آمریکا اجرایی شده است که به شدت آمد و شد مردم را محدود میکند.
علاوه بر کارکنان خدمات اضطراری از جمله اورژانس و افرادی که تجهیزات مورد نیاز آنها را تامین میکنند "کارگرانی که در خط تولید اسلحه یا کارخانههای تولید کننده مهمات کار میکنند، خرده فروشان، وارد کنندگان و توزیع کنندگان اسلحه" نیز مجاز به ادامه کارشان هستند.
نام تولیدکنندگان سلاح و خرده فروشان در این دستورالعمل زمانی در فهرست کسب و کارهای ضروری وارد شد که انجمن ملی سلاح و بنیاد ملی ورزش تیراندازی برای قرار گرفتن نام فروشگاههای فروش سلاح در این فهرست، لابی کردند.
ایالت نیوجرسی ابتدا دستور داد فروشگاههای سلاح به عنوان کسب و کارهای غیرضروری در زمان مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا بسته شوند، اما فیل مورفی فرماندار نیوجرسی روز دوشنبه از این تصمیم عقب نشینی کرد و اجازه داد خرده فروشهای سلاح برای ساعتهای محدود به فعالیت خود ادامه دهند. فروشگاههای سلاح از جمله محدود کسب و کارهایی بودند که مورفی تصمیم گرفت نام آنها را به فهرست کسب و کارهای ضروری اضافه کند.
برخی دیگر از ایالت ها، از جمله تگزاس، هم تصمیم گرفتند نام فروشگاههای سلاح را به فهرست کسب و کارهای ضروری اضافه کنند.
براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در هفتههای اخیر، میزان فروش سلاحهای گرم در آمریکا افزایش یافته است.
ایتالیا / وزیر اقتصاد ایتالیا پیش بینی کاهش ۶ درصدی تولید ناخالص داخلی را تایید کرد
وزیر اقتصاد ایتالیا در گفتگو با روزنامه ایل فاتو کوتیدیانو ایتالیایی گفت: واقع گرایانه است که میزان کاهش تولید ناخالص داخلی ایتالیا در سال ۲۰۲۰، ۶ درصد در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رم، روبرتو گوالتیری در پاسخ به سوالی در مورد پیش بینیهای صورت گرفته از سوی کارفرمایان ایتالیایی که شب قبل اعلام شده بود، گفت: متاسفانه ارزیابیها واقع گرایانه است. اما در عین حال ما میتوانیم بگوییم اقتصاد ایتالیا میتواند به یک احیای قدرتمند امیدوار باشد. بنابر اعلام کنفدراسیون عمومی صنایع ایتالیا شیوع ویروس کرونا میتواند موجب کاهش ۶ درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۰ شود. اما در سال ۲۰۲۱ این کشور، افزایش ۳.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی را تجربه خواهد کرد. وی همچنین گفت: برای ایتالیا استفاده از ساز و کار ثبات اروپا با شرایطی که هم اکنون برای در زمره کشورهای به لحاظ مالی، مساله دار منطقه یورو است، رد شده است. او افزود: اروپا به یک سیاست بودجه مشترک و همچنین راه حلی جدید در مهیا کردن پاسخی مناسب و مشترک (به ویروس کرونا) نیازمند است. اعضای منطقه یورو در مورد راههای مقابله با پیامدهای اقتصادی این همه گیری اختلاف نظر دارند. این همان، شکافی است که پیش از این، در زمان بحران بدهیهای یونان نیز به وجود آمده بود.
پلاتوی موبایلی از شیوع کرونا در فرانسه
آمریکا / فروش دستگاههای تنفس مصنوعی ساخت آمریکا در خارج
پایگاه اینترنتی هیل در مقالهای به قلم جی. ادوارد مورنو نوشت: بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات «پروپابلیکا»، یک شرکت در پنسیلوانیا که مبلغ ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار پول مالیات را دریافت کرده بود تا دستگاههای تنفس مصنوعی ارزان قیمت و قابل جابجایی تولید کند، اکنون در حال فروختن این دستگاهها به خارج از کشور است. این در حالی است که مقامات آمریکایی به سختی تلاش میکنند تا دستگاههای تنفسی کافی برای زنده نگه داشتن بیمارانی که به ویروس کرونا آلوده شده اند، به دست آورند.
وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در سال ۲۰۱۵ با این شرکت قراردادی منعقد کرد که موضوع آن تولید دستگاههای تنفس مصنوعی بود. این دستگاهها در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ مورد تایید اداره غذا و داروی آمریکا قرار گرفت. این در حالی است که اکنون حتی یک مورد از این دستگاهها که «تریلوژی اوو یونیورسال» نام دارد، در انبارهای آمریکا یافت نمیشود.
وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا دستور ساخت ۱۰ هزار عدد از این دستگاههای تنفسی را برای قرار گرفتن در «ذخیره راهبردی ملی» صادر کرد، که بهای هر یک از آنها سه هزار و ۲۸۰ دلار است. در عوض، شرکت مذکور که یکی از شرکتهای تابعه یک شرکت فناوری و تجهیزات هلندی به نام «رویال فیلیپس ان. وی» است، فروش نسخههای گرانقیمتتر این نوع دستگاههای تنفس مصنوعی را در سرتاسر جهان آغاز کرد.
وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در این باره به «پروپابلیکا» اعلام کرد این شرکت موافقت کرده است تا این دستگاههای تنفس مصنوعی را "در سریعترین زمان ممکن" تولید کند، اما سخنگوی شرکت فیلیپس در این باره گفت این شرکت، هیچ برنامهای برای شروع ساخت این دستگاهها در سال کنونی ندارد.
در عوض، بر اساس گزارشهای منتشر شده، این شرکت در حال مذاکره با تیم کاخ سفید به رهبری جارد کوشنر داماد ترامپ است تا ۴۳ هزار دستگاه تنفس مصنوعی را برای آمریکاییهایی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند بسازد.
کمبود دستگاههای تنفس مصنوعی در شبکه بیمارستانهای آمریکا، یکی از بزرگترین موانع در مسیر تلاشهای دولت برای مقابله با این بیماری همه گیر است. این در حالی است که بیماری کووید-۱۹ در حال گسترش در سرتاسر کشور است.
شرکت فورد روز دوشنبه اعلام کرد در پایان ماه آوریل میتواند فرآیند ساخت دستگاههای تنفس مصنوعی را آغاز کند. این در حالی است که فرمانداران ایالتهای مختلف آمریکا صراحتا اعلام کرده اند به شدت نیازمند این دستگاهها هستند. این شرکت عظیم خودروسازی در این باره اعلام کرد میتواند هزار و ۵۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی را تا پایان ماه آینده، ۱۲ هزار دستگاه را تا پایان ماه مه، و ۵۰ هزار دستگاه را تا تاریخ چهارم ژوئیه تولید کند.
کرونا و هشدار درباره افزایش انگیزه خودکشی در انگلیس
نهادهای مدنی در انگلیس با اشاره به اینکه افزایش قروض و نگرانیها درباره تامین معیشت و هزینههای جاری و از دست دادن شغل و هراس ناشی از ابتلا به ویروس کرونا، مردم این کشور را در معرض مشکلات روانی قرار داده است درباره افزایش انگیزه خودکشی در این کشور هشدار دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، ناظران اجتماعی در انگلیس معتقدند پیامدهای زیانبار اقتصادی شیوع ویروس کرونا، بسیاری از افراد را نسبت به آینده ناامید کرده است.
هفته گذشته یک نظرسنجی از موسسه یو گاو (YouGov poll) منتشر شد که نشان داد دو سوم از جمعیت انگلیس در یک نمونه دو هزار و یکصد نفری، مضطرب و از پیامدهای همه گیری ویروس کرونا نگران هستند.
نهاد ناظر بر خرده فروشیها در انگلیس اعلام کرد حدود بیست هزار فروشگاه و مغازه در محلههای انگلیس که به علت همه گیری ویروس کرونا بسته شده اند به علت ورشکستگی دیگر هیچ گاه باز نخواهند شد.
بر اساس آخرین آمار اعلامی مرکز ملی آمار انگلیس که مربوط به سال ۲۰۱۸ است شش هزار و ۵۰۷ نفر طی یک سال در این کشور بر اثر خودکشی جان خود را از دست داده اند که بالاترین میزان از سال ۲۰۰۲ است.
ایتالیا / ۵۰۰ هزار نفر به آمار فقرا افزوده شد
در پی گسترش ویروس کرونا در ایتالیا و اقدامات سختگیرانه دولت این کشور، سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا اعلام کرد، با افزایش تا ۳۰ درصدی درخواست کمک دریافت مواد غذایی، نیم میلیون نفر به تعداد فقرا در این کشور افزوده شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "اینفواوجی"، با توجه به گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا و نزدیک شدن به زمان عید پاک، سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا در گزارشی در خصوص شرایط اقتصادی شهروندان ایتالیایی، اعلام کرد، به علت گسترش سریع ویروس کرونا و محدودیتهای در نظر گرفته شده توسط دولت به منظور مقابله با این ویروس و در ادامه نیز با از دست رفتن فرصتهای شغلی در این کشور، ۵۰۰ هزار نفر به افراد فقیر در ایتالیا که نیازمند به کمک و دریافت مواد غذایی هستند، افزوده شد.
این سازمان اعلام کرده است، این تعداد از افراد را باید به تعداد ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دیگر از افراد نیازمندی که سال ۲۰۱۹ میلادی به آنها در تامین مواد غذایی کمک رسانی شده است، اضافه کرد.
در همین زمینه، در ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی و همزمانی این ماه با شرایط اضطرار به وجود آمده ناشی از گسترش ویروس کووید-۱۹، برآورد بنیادهای خیریه و تامین مواد غذایی برای افراد نیازمند، از جمله "بانک مواد غذایی" ایتالیا حاکی از افزایش تا ۳۰ درصدی درخواست دریافت کمکهای غذایی بوده است.
بر همین اساس، سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا اعلام کرد، تمام مناطق این کشور با مشکل مواجه شده اند. در جنوب ایتالیا، ۲۰ درصد از افراد نیازمند در منطقه کامپانیا، ۱۴ درصد در کالابریا، ۱۱ درصد در جزیره سیسیل، ۱۰ درصد در لاتسیو و ۹ درصد در منطقه لومباردیا زندگی میکنند. بدین ترتیب، تعداد زیادی از سازمانها و نهادها اقدام به توزیع مواد غذایی در میان افراد نیازمند میکنند.
وزیر بهداشت فرانسه: قرنطینه جان ۲ هزار و ۵۰۰ تن را نجات داد
وزیر بهداشت فرانسه گفت بر اساس تحقیق انگلیسی، قرنطینه فراگیر در فرانسه زندگی حدود دو هزار و ۵۰۰ تن را طی ۱۲ روز نجات داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، اولیویه وران احتمال داد قرنطینه فراگیر در فرانسه در نجات زندگی دو هزار و ۵۰۰ تن طی ۱۲ روز تاثیرگذار بوده است و این تنها راه حل نجات زندگی بسیاری از شهروندان است.
وزیر بهداشت فرانسه گفت «فرانسه زودهنگام تدابیر قرنطینه فراگیر را اتخاذ کرد. بارها گفتیم به سبب نبود واکسن، این اقدام تنها راه حل مهار ویروس کرونا است. بر اساس تحقیق انگلیس که در اعتبار آن شک و تردید ندارم، نتیجه قرنطینه مهم است. این تحقیق نشان میدهد قرنطینه زندگی حدود دو هزار و ۵۰۰ تن را طی ۱۲ روز یعنی هر هشت دقیقه زندگی یک تن را نجات داد. پس از آنکه نتیجه قرنطینه به تدریج مشخص شود، این آمار روز به روز افزایش خواهد یافت. زمانی که قرنطینه الزامی نباشد، آن را متوقف خواهیم کرد؛ یعنی زمانی که شیوع سریع ویروس متوقف شود.»
اندونزی / مرگ دختر ۱۱ ساله بر اثر ابتلا به ویروس کرونا
مقامات رسمی در اندونزی روز چهارشنبه ضمن اشاره به افزایش تقریبا سه برابری تلفات ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور نسبت به هفته گذشته، اعلام کردند دختر ۱۱ ساله اندونزیایی جوانترین قربانی ویروس کرونا در این کشور است.
این دختر که از تب دنگی (استخوان شکن) رنج میبرد، ۱۹ مارس در ساحل جاوا در بیمارستان پذیرش شد.
او تب داشت و به دلیل مشکلات تنفسی، یک روز بعد جان باخت. جواب آزمایشهای او نشان داد وی به کووید ۱۹ مبتلا شده بود.
اندونزی روز چهارشنبه اعلام کرد تعداد تلفات ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور به ۱۵۷ نفر رسیده است که در بین آنها ۱۱ پزشک هم دیده میشود. این تعداد هفته گذشته ۵۸ نفر بود. تعداد مبتلایان به کرونا در اندونزی نیز تقریبا بیش از دو برابر افزایش یافته و به ۱۶۷۷ نفر رسیده است. اما با توجه به آمار پایین آزمایش در اندونزی، کارشناسان نگرانند آمار واقعی مبتلایان به کرونا در این کشور با بیش از ۲۶۰ میلیون نفر جمعیت، بسیار بالاتر از این رقم باشد.
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در لبنان
وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۴۷۹ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، این وزارتخانه علام کرد: آزمایش کرونا ۱۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته مثبت شده است و تاکنون ۴۷۹ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. در اطلاعیه وزارت بهداشت لنبان آمده است: ۳۷ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۱۲ نفر هم جان باختند.
دو سوم کارکنان لوفت هانزا تعدیل شد
ویروس کرونا سبب شد تا شرکت هواپیمایی لوفت هانزا آلمان دو سوم کارکنان خود را تعدیل کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، ۷۰۰ هواپیما از ۷۶۰ هواپیمای موجود در ناوگان لوفتهانزا زمینگیر شدهاند.
با ادامه بحران کرونا و لغو پروازها، ۸۷ هزار نفر از کارکنان این شرکت هواپیمایی به صورت محدود به کار گرفته خواهند شد و ساعات کاری آنها و کاهش دستمزدشان به قراردادهایشان بستگی دارد.
لوفتهانزا ۱۳۵هزار نفر پرسنل دارد.
تحت تاثیر قرار گرفتن اوضاع داخلی مصر با شیوع ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، شمار مبتلایان به ویروس کرونا تاکنون ۷۱۰ نفر رسیده است.
- فوتیهای مصر تا روز سه شنبه ۴۶ نفر
- یک پزشک معالج بیماران کرونایی هم بدلیل ابتلا به ویروس فوت کرده است.
- بهبود یافتگان ۱۵۷ نفر
- همچنان برخی منابع داخلی و خارجی معتقد به پنهانکاری دولت مصر هستند.
- گفته میشود از نیروهای ارتش، افراد زیادی مبتلا شده اند و تا کنون دست کم دو تن از مقامات عالیرتبه ارتش جان باختند.
- مسئولان مصری بخشی از مرگهای کرونایی را با عناوین دیگری اعلام میکنند.
- مسئولان مصری تلاش میکنند با استناد به برخی گزارشهای دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت، شرایط را تحت کنترل جلوه داده و از عملکرد خود دفاع کنند. وزیر بهداشت مصر دیروز سه شنبه اعلام کرد توزیع و گسترش ویروس کرونا در مصر، در مقایسه با نرخ جهانی پایدار و قابل قبول است. وی اظهار داشت میانگین جهانی اپیدمی ۱۰۵ در میلیون نفر است و تعداد مرگ و میرها ۵.۱ در هر میلیون نفر که این رقم در مصر ۶ نفر است.
- شیخ الازهر پیامی خطاب به جهانیان درباره کرونا در خصوص ضرورت همکاری بین المللی برای کنترل آن و لزوم توجه همه به موازین بهداشتی و رعایت اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد.
- برخی افراد تندروهای مذهبی در مصر همچنان نسبت به تعطیل شدن مساجد و تعلیق برگزاری نمازهای جمعه و جماعت معترضند. برخی ائمه جماعت به مقررات دولت و وزارت اوقاف سرپیچی میکردند که با برخی از متخلفان برخورد شده و موقتا عزل شدند. این موضوع تبدیل به یک جدال رسانهای میان اوقاف و الازهر با منتقدان ومخالفان شده است.
- مقامات دولتی بطور تدریجی هشدار دادند که با توجه به تجارب سایر کشورها، مصر در مسیر رسیدن به اوج گرفتن شیوع ویروس کرونا است و احتمالا اپیدمی کرونا در مصر تا حدود دو هفته آینده به نقطه اوج خواهد رسید.
- برخی ادبیات مقامات مصری، حاکی از نگرانی از خطر فراگیر شدن کرونا در مصر و خارج شدن سیطره بر بحران است.
- موضوع بازگشت مصریهای مقیم خارج به کشور و نحوه کنترل و قرنطینه آنان نیز به یک معضل رو به تزاید تبدیل شده است.
کره جنوبی / سئول نشست بین المللی آب و هوا را به تعویق انداخت
کره جنوبی روز سه شنبه اعلام کرد با توجه به شیوع کووید-۱۹ تصمیم گرفته است، دومین نشست «مشارکت برای رشد سبز و اهداف جهانی ۲۰۳۰» (P۴G) را سال آینده برگزار کند.
این نشست بین المللی که موضوع اصلی آن تغییرات آب و هوایی، پیامدها و راههای مقابله با آن است، قرار بود ژوئن امسال در سئول پایتخت کره جنوبی برگزار شود.
طبق بیانیه ریاست جمهوری کره جنوبی، هیئت وزیران کره جنوبی روز چهارشنبه در نشستی که به ریاست مون جائه-این رئیس جمهور این کشور برگزار شده بود، تصمیم گرفت برگزاری این نشست بین المللی را به سال آینده موکول کند.
در بیانیه کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی به نقل از کانگ مین-سئوک آمده است: ما در روزهای گذشته رایزنیهای مقدماتی را با کشورهای اصلی که در این نشست شرکت میکنند، انجام دادیم. دولت کره جنوبی با توجه به وضع کووید-۱۹ و تحولات مرتبط با آن درباره تاریخ دقیق این نشست تصمیم گیری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، طرح «مشارکت برای رشد سبز و اهداف جهانی ۲۰۳۰» (P۴G) ابتکار مشترک بخش دولتی و خصوصی با هدف مقابله با تغییرات آب و هوایی و دیگر چالشهای فراروی توسعه پایدار در جهان است.
یازده کشور در اجرای این ابتکار با یکدیگر همکاری میکنند: بنگلادش، شیلی، کلمبیا، دانمارک، اتیوپی، اندونزی، کنیا، مکزیک، هلند، آفریقای جنوبی و ویتنام.
مون جائه-این در نشست افتتاحیه این مشارکت بین المللی که اکتبر سال ۲۰۱۸ در کپنهاگ پایتخت دانمارک برگزار شد، شرکت کرد.
رئیس جمهور کره جنوبی سال گذشته در سخنرانی خود در نشست آب و هوایی سازمان ملل متحد اعلام کرد سئول میزبان دومین نشست P۴G خواهد بود.
افزایش مبتلایان به کرونا به ۳۵۹ نفر در جمهوری آذربایجان
با ابتلای ۶۱ نفر دیگر به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۳۵۹ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا اعلام کرد: از این تعداد مبتلا ۳۲۸ نفر در مراکز درمانی بستری شده اند ۵ نفر جان باخته و ۲۶ نفر هم بهبود یافته اند.
از مجموع ۳۲۸ مبتلای بستری هم حال ۷ نفر وخیم، ۱۷ نفر نسبتا وخیم و حال عمومی بقیه رضایت بخش گزارش شده است.
براساس این گزارش هم اکنون ۴۵۱۸ نفر در مناطق مختلف جمهوری آذربایجان در قرنطینه هستند و نزدیک به ۳۵ هزار تست کرونا برای تشخیص وضعیت افراد قرنطینه شده و مراجعه کنندگان انجام شده است.
ژاپن / شناسایی ۶۶ مورد جدید مبتلا به کرونا در توکیو در ۲۴ ساعت گذشته
خبرگزاری کیودو روز چهارشنبه اعلام کرد با شناسایی ۶۶ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در توکیو در شبانه روز گذشته، شمار مبتلایان به کرونا در این شهر به ۵۸۷ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، تعداد مبتلایان به کرونا در ژاپن به ۳۰۰۰ نفر نزدیک شده است.
انتظار میرود دولت ژاپن امروز چهاشنبه درباره تمدید تعطیلات مدارس به دلیل شیوع کرونا تصمیم گیری کند. گمان میرفت مدارس ژاپن از اوائل آوریل کار خود را شروع کنند. ۵۷ نفر از مبتلایان به کرونا در ژاپن تاکنون فوت کرده اند.
آغاز آزمایش واکسن کرونا از هفته گذشته در چين
سرکنسول چین در استانبول از آغاز آزمایش واکسن کرونا بر روی بیماران از هفته گذشته در کشورش خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، چو وی در گفتگو با شبکۀ خبری "سی ان ان ترک" گفت: این واکسن یکی از داروهایی است که بسیار سریع ساخته شده است و هم اکنون دوره آزمایشی را سپری میکند و احتمالا تا ۵ الی ۶ ماه دیگر آماده استفاده گسترده خواهد شد.
وی گفت پس از آغاز شیوع ویروس کرونا و آزمایشهای انجام شده متوجه شدیم ۲ دارو از میان ۷۰ داروی موجود، بر این ویروس تاثیرگذاری دارند. اولی کلروکویین فسفات که داروی مالاریا و دیگری فاویرپیرویر بود که به سازمان بهداشت جهانی توصیه کردیم. البته این داروی ضد ویروس در سال ۲۰۱۴ در ژاپن ساخته شده و در آن زمان اپیدمی وجود نداشت. یعنی این یک داروی جلوگیری از اپیدمی نیست. باید آنرا بصورتی که بتوان از آن در سطحی وسیع به عنوان واکسن استفاده کرد توسعه داد.
وی در پایان درباره میزان توجه مردم استانبول نسبت به رعایت تدابیر لازم برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا گفت: من هنوز تعداد زیادی از مردم را میبینم که در خیابانها تردد میکنند.
لبنان / افزایش شمار مبتلایان به ۴۷۹ تن
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: با شناسایی ۱۶ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در لبنان، شمار مبتلایان به ۴۷۹ تن افزایش یافت.
تأثیر قرنطینه در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا
بررسیها نشان میدهد قرنطینه شهرها تأثیر به سزایی در کاهش مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کرونا دارد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه لبنانی البناء، گزارش دانشگاه امپریال کلد لندن حاکی از آن است که: قرنطینه کامل به سبب شیوع کرونا موجب حفظ جان ۱۲۰ هزار نفر در ۱۱ کشور اروپایی از جمله ۳۸ هزار ایتالیایی شده است. در سیزدهمین گزارش این دانشگاه که با همکاری سازمان بهداشت جهانی و با سرپرستی پروفسور نیل فرگوسن و سمیربهات تنظیم شده است، نتایج اقدامات ۱۱ کشور اروپایی برای مقابله با ویروس کرونا، از جمله تعطیلی مدارس بررسی شد.
بررسیها نشان داد از فوت دستکم ۱۲۰۰۰۰ نفر در ۱۱ کشور از جمله انگلیس، ایتالیا و اسپانیا جلوگیری شد. در عین حال دکتر سث فلاکسمن یکی از محققان این پروژه با انتقاد از تاخیر برخی کشورها در برخورد با ویروس کرونا گفت: ما به زمان بیشتری برای مقابله با این ویروس نیاز داریم و کاهش آمار تلفات انسانی زمان بر خواهد بود.
پلاتو از آنکارا درباره قرنطینه یک استان در ترکیه
شمار مبتلایان به کرونا در روسیه به ۲۷۷۷ تن افزایش یافت
در طول ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه ۴۴۰ مورد افزایش یافت و بیش از ۲ هزار و هفتصد نفر رسید.
به نوشته پایگاه اینترنتی روزنامه «مسکو تایمز»، مقامات روسیه روز چهارشنبه اعلام کردند تعداد افراد مبتلا به بیماری «کووید-۱۹» در این کشور به ۲۷۷۷ نفر رسیده است. همچنین طبق آمار اعلام شده توسط دولت روسیه تاکنون ۲۴ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان باخته اند. بیشترین شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه، در شهر مسکو بوده است که ۱۲ میلیون نفر جمعیت دارد. با وجود این، اعمال مقررات محدود کننده تردد در روسیه باعث شده است شمار مبتلایان این کشور بسیار کمتر از دیگر کشورهای اروپایی باشد.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز دوشنبه گفت، اقدامات قاطع در روسیه موجب محدود شدن شیوع ویروس کرونا در این کشور و جلوگیری از رشد انفجاری شمار مبتلایان شده است.
دانشمند چینی: استفاده نکردن از ماسک اشتباه بزرگی است
روزنامه لوموند در گفتگو با جرج گائو، مدیر کل مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای چین اعلام کرد استفاده نکردن از ماسک اشتباه بزرگی است.
به نوشته این روزنامه، دانشمندان چینی که در خط مقدم مبارزه با اپیدمی ویروس کرونا ۲۰۱۹ در کشورشان هستند، چندان در دسترس رسانههای خارجی نیستند. شناخت اپیدمی و مقابله با آن وظیفه بزرگی است و پاسخ دادن به سوالات رسانهها به ویژه رسانههای خارج از چین در اولویت قرار ندارد. گفتگو با جرج گائو هم پس از دو ماه تلاش امکان پذیر شد.
جرج گائو رئیس ادارهای با ۲ هزار کارمند و خود پژوهشگری بسیار فعال است.
تیم تحقیقاتی وی نخستین تیمی بود که در ماه ژانویه از ویروس SARS-CoV-۲ یا کرونا ویروس ۲ نام برد که عامل بیماری است که کووید ۱۹ نامیده شد. وی نویسنده دو تحقیقی است که در مجله پزشکی نیو انگلند منتشر شد. در این تحقیقات برای نخستین بار جزئیات جنبههای اپدمیولوژیکی و بالینی عفونت مطرح شده است. وی همچنین سه مقاله در مورد کووید ۱۹ در مجله پزشکی لانست انگلیس منتشر کرد.
وی در پاسخ به این سوال که سایر کشورها در مورد مدیریت کووید ۱۹ چه درسی میتوانند از چین بگیرند گفت: فاصله گذاری اجتماعی راهبرد اساسی در کنترل همه بیماریهای عفونی و به ویژه عفونتهای تنفسی است. ما ابتدا راهکار غیر دارویی را به کار گرفتیم، زیرا در شرایطی هستیم که به هیچ دارو یا واکسنی دسترسی نداریم. پس از آن باید همه بیماران را جداسازی کرد. در وهله سوم باید کسانی را که با آنها در ارتباط بودند، قرنطینه کرد. ما زمان زیادی صرف شناسایی این افراد کردیم. پس از همه تجمعات باید ممنوع شود و جابجایی محدود شوند.
قرنطینه از ۲۳ ژانویه در ووهان آغاز شد و سپس به شهرهای همسایه در استان هوبئی کشیده شد. دیگر استانهای چین تدابیری اتخاذ کردند که کمتر سختگیرانه بود. اما هماهنگیها چطور صورت گرفت و نقش ناظران محلات که در واقع بر اجرای محلی قرنطینه نظارت میکردند، چه بود؟ مهمترین مسئله این است که این اقدامات درک شود و در مورد آن اجماع وجود داشته باشد. به این منظور باید اراده سیاسی قدرتمند هم در عرصه محلی و هم ملی وجود داشته باشد. ناظران و هماهنگ کنندگان باید ارتباط نزدیکی با مردم داشته باشند. کنترل کنندگان باید هویت افرادی را که با بیماران در تماس هستند و همچنین موارد احتمالی آلودگی را شناسایی کنند. کنترل کنندگان باید هوشیار باشند، زیرا نقش حیاتی دارند.
جرج گائو در مورد اشتباهاتی که دیگر کشورها هم اکنون مرتکب میشوند، گفت به نظر من اشتباه بزرگ آمریکا و اروپا این است که مردم ماسک نمیزنند. این ویروس از طریق ذرات تنفسی از شخصی به شخصی دیگر منتقل میشود. این ذرات نقش بسیار مهمی ایفا میکنند و از همین ماسک اهمیت دارد. یک صحبت کردن ساده هم میتواند ویروس را منتقل کند. برخی افراد هیچ علائم بیماری ندارند. با ماسک میتوان جلوی قطرات تنفسی را که حامل ویروس را گرفت و مانع از آلوده شدن دیگران شد.
یکی دیگر از تدابیر که چین به شدت آن را اجرا کرد، استفاده از تب سنج در ورودی همه مراکز تجاری، ساختمانها و ایستگاههای حمل و نقل عمومی بود. در واقع هر جایی که شما در چین میرفتید، در آن تب سنج وجود داشت. تب سنجی سراسری موجب شناسایی افرادی شد که تب داشتند و اجازه ورود به آنها داده نمیشود. ماندگاری ویروس در محیط مسئلهای کلیدی است که هنوز پاسخی برای آن وجود ندارد. نتایج به دست آمده در آمریکا و مطالعات چین نشان میدهد که از بین بردن ویروس از روی برخی سطوح بسیار دشوار است. این ویروس میتواند در برخی محیطها ادامه حیات دهد. در این زمینه ما همچنان در انتظار پاسخهای علمی هستیم.
وی در ادامه گفت افراد آلوده به ویروس باید جدا سازی شوند. کووید ۱۹ به شرطی مهار میشود که منبع عفونت از بین برود. به همین دلیل ما بیمارستانهای صحرایی تاسیس کردیم و سالنهای ورزشی را به بیمارستان تبدیل کردیم.
گائو در مورد «ویروس چینی» که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به آن اشاره میکند، گفت این واقعا ایده بدی است. این ویروس از سیاره زمین است. این ویروس دشمن یک فرد خاص یا یک کشور نیست. این ویروس دشمن همه ماست.
پلاتوی موبایلی از مالزی درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا
ترکیه / قرنطیه 50 منطقه در 21 ایالت
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: ترکیه 50 منطقه در 21 ایالت را به سبب شیوع کرونا قرنطینه کرد.
سن قربانیان کرونا در انگلیس کاهش یافت و به کودکان رسید
منابع بیمارستانی با تایید مرگ کودک ۱۳ ساله در انگلیس از کاهش سن قربانیان کرونا در این کشور خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، اسماعیل محمد عبدالوهاب ۱۳ ساله ساکن جنوب لندن که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده بود در کینگز کالج یکی از بیمارستانهای مطرح لندن جان خود را از دست داد.
خانواده وی گفتند او سابقه بیماری خاص یا مشکل تنفسی نداشت.
پیشتر نیز خبر ابتلای دست کم دو نوزاد در انگلیس به بیماری کرونا رسانهای شد.
شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در انگلیس همچنان به صورت جهشی در حال افزایش است و به بیش از ۲۷ هزار نفر در این کشور رسیده است.
دولت انگلیس شمار قربانیان کرونا در این کشور را اندکی بیش از هزار و هشتصد نفر اعلام کرده است در حالی که برخی رسانهها در انگلیس با اشاره به اینکه شماری از بیماران کرونایی در خارج از بیمارستان یا در بیمارستانهای غیردولتی که شمار فوت شدگان خارج از آمار رسمی دولت انگلیس است، شمار واقعی قربانیان کرونا در این کشور را ۲۴ درصد بیشتر از آمار اعلامی دولت میدانند.
کریمه / اعمال محدودیتهای اجتماعی
سرگئی آکسیانوف رئیس منطقه کریمه روز چهارشنبه در نشستی روزانه اعلام کرد از ۲ آوریل به دلیل شیوع ویروس کرونا، تعطیلی سراسری در این منطقه اعمال میشود.
وی افزود: ایستهای بازرسی برای کنترل خودروها در پل کریمه ایجاد میشود. طرحهای قرنطینه از اولین دقیقه روز ۲ آوریل اجرا خواهد شد. ما هم اکنون در حال تایید شرایط حقوقی هستیم. ایست بازرسی نیز از همین زمان در این پل دایر میشود و همه خودروها تفتیش میشوند.
آکسیونوف، دولت کریمه را مسئول بررسی همه قطارها و مسافران عبوری از پل کریمه و ارزیابی وضع سلامت مسافران در فرودگاه سیفروپول کرد.
۲۸۳۲ نفر در کریمه زیرنظر پزشک هستند. ۲۷۵۸ نفر به صورت شخصی خود را در قرنطینه قرار داده اند، ۶۴ نفر در بیمارستان بستری هستند و ۱۰ نفر نیز در دیگر کلینکهای پزشکی حضور دارند. ابتلای ۱۶ نفر به ویروس کرونا در کریمه تاکنون تایید شده است.
قرنطینه برخی مناطق بصره
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: وزارت دفاع عراق از قرنطینه برخی مناطق بصره برای مقابله با ویروس کرونا خبر داد.
اسپانیا/ تعداد تلفات کرونا از ۹۰۰۰ نفر عبور کرد
دولت اسپانیا روز چهارشنبه اعلام کرد با مرگ ۸۶۴ نفر دیگر از مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار تلفات مبتلایان به کرونا در این کشور به ۹۰۵۳ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آمار و ارقام وزارت سلامت و بهداشت اسپانیا نشان میدهد با اینکه روند ابتلا به کرونا در اسپانیا نزولی شده است، اما تعداد مبتلایان به کرونا در اسپانیا از ۱۰۰ هزار نفر گذشت و به ۱۰۲ هزار و ۱۳۶ نفر رسید.
نامگذاری قرنطینه و کرونا روی دو نوزاد در هند
دو نوزاد متولد شده در هند به نام های قرنطینه و کرونا نامگذاری شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، والدین یک نوزاد پسر در ایالت اوتارپرادش نام فرزند خود را قرنطینه نهادند. والدین این پسر دلیل این نامگذاری را ترجیح دادن منافع ملی بر منفعت شخصی اعلام کردند. هفته پیش نیز در یک ایالت دیگر هند نام دختر تازه به دنیا آمده کرونا گذاشته شد .
۱۴۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در مالزیرویترز در خبری فوری اعلام کرد مقامات مالزی از ابتلای ۱۴۲ مورد جدید به ویروس کرونا خبر دادند. به گزارش رویترز در مجموع تاکنون ۲۹۰۸ نفر در مالزی به بیماری کوید ۱۹ مبتلا شدند که دو نفر از آنها جان خود را از دست داده اند.