سیارۀ پرجرم در فاصله ۲۱۴ سال نوری از زمین
شناسایی سیاره ای جدید میزبان حیات
اخترشناسان اعلام کردند، سیارهای فراخورشیدی قادر به نگهداری آب مایع در شرایط قابل سکونت است. این ابرزمین میتواند اقیانوسی از گاز هیدروژن داشته باشد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما گروهی از اخترشناسان دانشگاه کمبریج اعلام کردند، سیارهای فراخورشیدی بنام k۲-۱۸b قادر به نگهداری آب مایع در شرایط قابل سکونت است. این ابرزمین میتواند اقیانوسی قابل سکونت زیر لایهای غلیظ از گاز هیدروژن داشته باشد.
این سیارۀ پرجرم در فاصله ۲۱۴ سال نوری از زمین قرار دارد و در مقیاس کیهانی بسیار به زمین نزدیک است، شعاع این سیاره ۲.۶ برابر زمین بوده و در منطقۀ قابل سکونت منظومه خود قرار دارد.
وقتی یک سیاره بتواند آب مایع را حفظ کند، در محدودۀ قابل سکونت یک منظومه قرار دارد. این سیاره اولینبار توسط تلسکوپ فضایی کپلر، شکارچی سیارات در سال ۲۰۱۵ کشف شد.
اخترشناسان با استفاده از دادههایی درباره وضعیت داخلی سیاره، الگوهایی از شرایط مختلف آن طراحی کردند تا از میزان غلظت مناسب لایۀ هیدروژنی سیاره برای وجود حیات آگاه شوند. آنها به این نتیجه رسیدند اگر میزان غلظت این لایه، چیزی در حدود یک میلیونیم جرم سیاره (مثل جو سیاره زمین) تا ۶ درصد آن باشد، سطح ِ سیاره میتواند، قابل سکونت به حساب آید.