پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: متوسط سنی فوت شدگان در استان تهران ۶۲ تا ۶۵ سال و متوسط سن ابتلا به این بیماری در استان ۵۰ سالگی بوده است.
آقای دکتر علیرضا زالی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بیشتر فوت شدگان ناشی از بیماری کویید ۱۹ در تهران در چه رده سنی بوده اند؟ پاسخ داد: میانگین سنی فوت شدگان استان تهران ۶۲ تا ۶۵ سال بوده که در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر بوده است.
وی گفت: افراد بالای ۶۰ سال در کشور ما به طور معمول بیماری زمینهای هم از جمله دیابت، فشار خون و بیماری قلبی - عروقی دارند و برخی نیز داروهایی مصرف میکنند و از این نظر نشان میدهد خیلی از افرادی که در تهران فوت شده اند علاوه بر سن، عامل زمینهای هم داشته اند.
آقای دکتر زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه رابطهای میان فوت شدگان با کسانی که ضعف سیستم ایمنی داشته اند وجود دارد؟ افزود: به طور عمده افرادی که فوت شده اند بیماری زمینهای داشته اند، اما در میان فوت شدگان جوانان هم بوده اند که اصلا بیماری زمینهای نداشته اند، اما چون بیماری کویید ۱۹ در ۲۰ درصد موارد، افراد را با شدت بیشتری درگیر میکند به طور عمده افراد مسن درگیر میشوند.
وی ادامه داد: اگر افراد سیستم ایمنی بالاتری داشته باشند با این ویروس تقابل جدی تری میتوانند کنند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برای اتباع بیگانه به ویژه افاغنه چه تسهیلاتی برای بستری در نظر گرفته شده است؟ گفت: درخصوص ترخیص این افراد نامه نگاریهایی صورت گرفته است تا برای آن دسته از آنها که فاقد بضاعت اقتصادی هستند از مجموعه مددکاری بیمارستانها کمکهایی صورت گیرد.
آقای دکتر زالی افزود: وظیفه ذاتی کمیساریای عالی پناهندگان در کشور حمایت مالی و معنوی از این افراد است و ما پیشنهاد دادیم جلسهای در سطح وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با مسؤولان این کمیساریا برگزار شود تا آنها وظایف خود را در زمینه تأمین هزینه مورد لزوم این عزیزان انجام دهند.
وی گفت: بحث دیگر در مورد اتباع بیگانه موضوع غربالگری ملی است و حدود ۵۰ درصد کسانی که در استان تهران جزو اتباع بیگانه و افاغنه هستند به جای کدملی، کدویژه دارند و میشود از کدویژه آنها استفاده کرد و اینها میتوانند وارد سامانه ویژه غربالگری شوند
دکتر زالی افزود: ۵۰ درصدی که فاقد کدویژه هستند جمعیت کمی نیستند و قرار شد با استفاده از ظرفیت شهرداری این افراد شناسایی و اطلاعاتشان در سامانه غربالگری ثبت شود چراکه در برخی استانها مانند تهران و در مناطق شرقی و جنوب شرقی تهران تعداد اتباع بیگانه کم نیست و میتوانند در نظام غربالگری سلامت ما ایجاد اشکال کنند بنابراین قرار شد مسؤولان شهرداری از ظرفیتها و مکانیسمهایی که دارند استفاده کنند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران اضافه کرد: ما منتظریم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بحث هماهنگی با کمیساریای عالی پناهندگان اعلام نظر کند و خودمان هم درحال تدارک نامهای هستیم که اگر این افراد وارد بیمارستانها شدند مشکلی برایشان ایجاد نشود و البته تاکنون مشکل جدی نداشته اند و اغلب با آنها همکاری شده است.