کرونا به شدت بر رشد اقتصادی آسیا تأثیر میگذاردبانک جهانی در پیش بینیهای به روز شده خود که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد رشد اقتصادی در منطقه شرق آسیا و آسیا-اقیانوسیه همچنین چین در سال کنونی (۲۰۲۰) به علت همه گیری جهانی ویروس کرونا احتمالا به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت.
اگر چه بانک جهانی خاطر نشان کرد که در حال حاضر ارائه پیش بینیهای دقیق از رشد اقتصادی به علت وضعیتی که مدام در حال تغییر است، دشوار است، بانک جهانی از این پس رشد اقتصادهای در حال توسعه منطقه را در سال ۲۰۲۰، ۲.۱ درصد و در بدترین سناریو نیم درصد پیش بینی میکند در حالی که رشد این اقتصادها در سال ۲۰۱۹، ۵.۸ درصد برآورد شد.
در چین، جایی که ویروس جدید کرونا دسامبر گذشته ظاهر شد، مطالعه بانک جهانی کاهش رشد اقتصادی به ۲.۳ درصد را با کاهش احتمالی یک دهم درصدی برای پایینترین ارزیابی پیش بینی میکند.
این در حالی است که رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۱۹، ۶.۱ درصد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، بانک جهانی تصریح کرد این منطقه با ترکیب غیرطبیعی «رویدادهای اخلالگر» مواجه است که یکدیگر را تقویت میکنند.
بانک جهانی افزود به نظر میرسد «مشکلات اقتصادی قابل توجه در این کشورها اجتناب ناپذیر است.»
بانک جهانی تأکید کرد دولتهای منطقه باید در توانمندیهای مراقبتهای بهداشتی خود سرمایه گذاری کنند و تدابیر مالی هدفمندی مانند اختصاص یارانه به مرخصیهای استعلاجی و مراقبتهای درمانی را به منظور کاستن از برخی از تأثیرات فوری این همه گیری جهانی اتخاذ کنند.
بانک جهانی افزود: «مهار این همه گیری جهانی ممکن است زمینه کند شدن پایدار رشد اقتصادی را فراهم کند، علاوه بر اینکه خطرات مطرح برای چشم اندازها به علت جو مضطرب و عصبی حاکم بر بازارهای مالی احتمالا در سطح بالا باقی خواهد ماند.»
بی توجهی به مخالفت برخی شهروندان اروپایی با محدودیتهامقامات اروپا به احساسات افرادی که مخالف محدویتهای اعمال شده به سبب شیوع کرونا هستند اهمیتی نمیدهند، زیرا معتقدند دیگران بهای زندگی آزادانه چنین افرادی را با ابتلا به بیماری یا مرگ، پرداخت خواهند کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، مقامات ایتالیایی محدودیتهای اعمال شده بر ۶۰ میلیون ایتالیایی را تا دوازدهم آوریل آینده تمدید و مقامات اسپانیایی نیز قرنطینه خانگی را با توجه به ادامه افزایش ابتلا به کرونا تشدید کردند.
دلوله حدیدان گزارشگر العربی در گزارشی با اشاره به فردی که در پارک در حال خواندن کتاب بود و فرد دیگری که حمام آفتاب گرفته بود و با اشاره به حضور نیروهای پلیس برای متفرق کردن آنان گفت: لذت آنان چندان دوام نیاورد. اروپا که پیشتاز آزادی بود اکنون زنجیرهای محدودیت را که در زمانهای گذشته اعمال میشد، دوباره اعمال کرده است. ویروس کرونا، بازی سران کشورهای بزرگ جهان را به هم ریخته است.
جوناس شهروند آلمانی به العربی گفت: «اینگونه زندگی قطعا ناراحت کننده است. نمیدانستم اجازه چنین کاری را هم نداریم. این جالب نیست که پلیس از تو بخواهد از جایی که عمومی است بلند شوی.»
گزارشگر گفت مقامات به احساس این فرد اهمیتی نمیدهند، زیرا دیگران بهای زندگی آزادانه چنین فردی را با ابتلا به بیماری یا مرگ، خواهند پرداخت.
تیلو کابلیتس رئیس بخش پلیس برلین گفت: «ممنوعیت تماس، باعث شده است مردم در خانه هایشان بمانند و اجازه خروج نداشته باشند مگر تحت شرایط خاص. اما خارج شدن از خانه نیز مانند گذشته برای تفریح نخواهد بود.»
گزارشگر گفت آلمان تلاش میکند از بلایی که بر سر کشورهای همسایه آمده است دوری کند. فرانسه و ایتالیا تدابیر احتیاطی را برای مهار کرونا تمدید کرده اند و تلاشهای آنها برای کمک رسانی به قربانیان تا آنجا که امکان داشته باشد، ادامه دارد.
فریاد کمک خواهی اسپانیا و ایتالیا از سایر کشورهای قاره پیر بلند است تا کمکهای بیشتری دریافت کنند چرا که کرونا در این دو کشور به سرعت در حال قربانی گرفتن است.
پیش بینیهای مقامات انگلیسی غمگینانه است. آنان میگویند شاید زندگی تا اوایل تابستان آینده نیز به حال طبیعی بازنگردد.
جینی هاریس معاون مشاور علمی دولت انگلیس گفت: «معتقدم ما به سه هفته برای بازنگری نیاز داریم و دو یا سه ماه نیز نیاز داریم که بدانیم آیا از این ویروس خلاصی یافته ایم یا خیر، اما ایده آلترین مدت بین سه تا شش ماه است.»
گزارشگر گفت تدابیر شاید تشدید و شاید تلطیف شود، اما در میان این دو، آدمها قرار دارند که انتظار امنیت زندگی و چشم اندازی روشن دارند.
افزایش ثبت نام افراد جویای کار در سوئداداره کار سوئد در تازهترین آمارهای خود اعلام کرد: تعداد ثبت نام کنندگان جویای کار در هفته اخیر دوبرابر مدت مشابه سال گذشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از استکهلم، بر اساس گزارش این اداره فقط در دو هفته اخیر ۲۶۳۰۰ نفر به عنوان جویای کار در این اداره ثبت نام کرده اند.
در حال حاضر حدود ۲۱۱ هزار نفر در اداره کار به عنوان فرد جویای کار ثبت هستند. شیوع ویروس کرونا و اخلال فعالیت شرکتهای خصوصی عامل افزایش نرخ بیکاری در هفتههای اخیر است.
۳۶۰۰۰ نفر تنها در ماه مارس مشاغل خود را از دست دادند و درباره بی کاری ۲۰ تا ۴۰ درصدی در سوئد هشدار داده شده است.
بیش از نیمی از کارکنان ایر کانادا با بیکاری فنی رو به رو هستندشرکت هواپیمایی ایر کانادا اعلام کرد: بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن از کارکنان این شرکت که بیش از نیمی از نیروی کار شرکت است با بیکاری فنی رو به رو میشوند و این شرکت به دلیل همه گیری ویروس کرونا در سه ماهه دوم سال فعالیت خود را ۸۵ تا ۹۰ درصد کاهش میدهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مونترال، ایر کانادا به عنوان بزرگترین شرکت هواپیمایی کانادا با انتشار بیانیهای اعلام کرد این اقدامات موقتی از سوم آوریل شامل ۱۵ هزار و ۲۰۰ تن از کارکنان و هزار و ۳۰۰ تن از مدیران میشود. این شرکت هفته گذشته از بیکاری موقت بیش از ۵ هزار و ۱۰۰ نفر از نیروهای امنیت پرواز خود خبر داده بود.
ایر کانادا پس از اعلام خبر بسته شدن موقتی مرز آمریکا و کانادا برای مهار شیوع ویروس کرونا اکثر پروازهای بین المللی از جمله پرواز به آمریکا را لغو کرد. پروازهای این شرکت داخل خاک کانادا ادامه دارد، اما شمار فرودگاههایی که پرواز به آن صورت میگیرد از ۶۲ فرودگاه به ۴۰ فرودگاه کاهش یافته است.
توصیه به شهروندان برای سفر نکردن به یک سوم کشورهای جهانتوشیمیتسو موتگی وزیر امور خارجه ژاپن روز سه شنبه اعلام کرد این کشور از اتباع خود خواسته است به ۷۳ کشور و منطقه که معادل یک سوم کشورهای جهان است، سفر نکنند.
این خبر در حالی اعلام میشود که دولت ژاپن برای جلوگیری از افزایش موارد جدید آلودگی به ویروس جدید کرونا که عامل بیماری کووید-۱۹ است، مبارزه میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، وزارت امور خارجه ژاپن هشدار «سطح سوم» برای مسافران به ویژه به مقصد آمریکا، کانادا، چین، کره جنوبی و انگلیس همچنین بیش از ۲۰ کشور دیگر که عمدتا در اروپا هستند، صادر کرد.
توشیمیتسو موتگی اعلام کرد احتمال زیادی وجود د ارد که توکیو تصمیم بگیرد ورود اتباع خارجی از همه این کشورها را به خاک ژاپن ممنوع کند.