به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس ،رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس پیش بینی کرد که امسال در این استان بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم تولید شود.
محمدمهدی قاسمی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی بسیار خوبی که فارس در سال زراعی ۹۸-۹۹ داشته و علی رغم اینکه در بیش از ۱۵ هزار هکتار از اراضی این استان با سرمازدگی روبرو بوده ایم، انتظار داریم از ۲۶۰ هزار هکتار اراضی گندم آبی و ۱۴۰ هزار هکتار اراضی گندم دیم ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم در سطح استان فارس تولید شود.
وی بیان کرد: کشاورزان استان فارس با توجه به این که سابقه دیرینهای در کشت و کار گندم دارند و این استان یکی از استانهای عمده تولید کننده گندم در کشور است لذا با شیوههای مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز و نیز نحوه و ابزار کاشت، داشت و برداشت این محصول کاملا آشنا هستند و خوشبختانه مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
قاسمی گفت: برنامه ریزی برداشت و خرید گندم در استان انجام و ستاد خرید و برداشت گندم با محوریت استانداری فارس تشکیل شده و هماهنگیهای لازم با اتحادیه کمباین داران استان و با دستگاههای اجرایی مرتبط در استان نظیر پلیس راهور برای حمل و نقل جاده ای، حمل نقل و پایانهها و همچنین دستگاههای ذی مدخل در حوزه برداشت انجام شده است تا از مساعدتهای آنان بهرهمند باشیم و بتوانیم هم برداشت و هم خرید خوبی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ۱۳۵مرکز خرید در استان تدارک دیده شده که با مسئولیت شرکت بازرگانی دولتی و شرکت غله و با مباشرت اتحادیه تعاون روستایی بحث خرید انجام میشود.
قاسمی تاکید کرد: خوشبختانه قیمت گندم به ۲ هزار و پانصد تومان در گندم نان و ۲ هزار و ششصد تومان برای گندم دوروم افزایش پیدا کرد که در مقایسه با پارسال ۵۰ درصد افزایش داشته است و به نظر میرسد قیمت تقریبا خوبی برای گندم است و ان شاءالله با توجه به شرایط و بارندگیهای پیش بینی شده فروردین ماه، بتوانیم به میزان عملکرد تولید پیش بینی شده نائل شویم و به امنیت غذایی کشور کمک کنیم.
در ادامه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به نزول رحمت الهی در سال گذشته، گفت: بعد از یک دوره تقریبا ده ساله خشکسالی در کشور و استان فارس دو سال هست که وضعیت بارشها هم در کشور و هم در استان خیلی خوب است.
حسین پژمان افزود: در سال جاری تاکنون بیش از ۳۱۵ میلیمتر میانگین بارندگی استان فارس بوده است و انتظار داریم کشاورزان این استان عملکردهای خیلی خوبی را رقم بزنند، اما یکی از عواملی که در سالهای با بارندگی زیاد میتواند مشکل ساز شود مقوله شیوع بیماریهای برگی محصولات کشاورزی به ویژه گندم است که در شرایط آب و هوایی فعلی میتواند ۵۰ در صد عملکرد را کاهش دهد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: یکی از راه کارهای جلوگیری از کاهش عملکرد و کم کردن اثر این بیماریها استفاده از قارچ کشها است که به کشاورزان عزیز توصیه میکنیم که اگر مقدور باشد حداقل دو مرحله؛ یکی در مرحله رشد گره دوم ساقه و دیگری در مرحله ظهور برگ پرچم حتما مزارع را خصوصا در سال جاری با ترکیبات قارچ کشی که کارشناسان حفظ نباتات توصیه میکنند سم پاشی نمایند تا شاهد کاهش عملکرد در استان نباشیم.
پژمان ادامه داد: در سطوح آموزشی و ترویجی در سطح ۱۰ شهرستان اقداماتی انجام شده و در بعضی از مزارع نظیر مزارع کشاورزان پیشرو قطعاتی را با قارچ کشهای مختلف آزمایش کردیم و در سطح کشور نیز آزمایشاتی انجام شده که بیانگر افزایش ۲ تنی محصول برای استفاده از قارچ کش است.