پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت گفت: وادار کردن آمریکا برای لغو تحریمهای یکجانبهاش یک مسئولیت بینالمللی است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: وظیفه اخلاقی و انسانی ما در داخل مقابله با کرونا و حفظ جان مردم و در خارج، شکستن تحریم است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: وادار کردن آمریکا برای لغو تحریمهای یکجانبهاش یک مسئولیت بینالمللی است و پیروی و اعمال از این تحریمها، بر سلامت بینالملل هم اثر خواهد گذاشت.
وی گفت: همه میدانیم آمریکاییها که سابقه بمباران اتمی هیروشیما را دارند، سابقه استفاده از تسلیحات اتمی ضعیف شده در جنگهای مختلف را دارند، سابقه اعمال تحریمهای منجر به کشته شدن نیم میلیون کودک عراقی را، آیا اینها بر اساس افزایش کشتهها در ایران دست از تحریم میکشند؟ قطعاً این نظریه و ایده، سادهانگارانه است.
آقای ربیعی در ادامه افزود: ما در دستگاه خارجیمان به وظیفه خودمان داریم عمل میکنیم، وظیفه اخلاقی و انسانی ما در داخل مقابله با کرونا و حفظ جان مردم است و در خارج، شکستن تحریم است.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: بر اساس سیاست ثابت و تغییرناپذیرمان در راستای احترام گذاشتن به اصل همجواری و همینطور تکریم استقلال و حاکمیت همه کشورها، معتقدیم که مردم عراق خودشان پاسخهای لازم را به اینگونه مسائل خواهند داد.
آقای ربیعی با بیان اینکه امروز همه جهان گرفتار ویروسی عالمگیر شدهاند، تصریح کرد: بیش از گذشته از همه طرفها میخواهیم که دعوت دبیرکل ملل متحد برای آتشبس در جنگها را قبول کنند و از جنگها اجتناب کنند، البته تجاوزهای پیدرپی به یمن و امتناع از هرگونه تلاش برای صلح هم برای ما قابل قبول نیست.
هر جا نیاز باشد سخت گیری خواهیم کرد
سخنگوی دولت گفت: مدام در حال بررسی طرح فاصلهگذاری اجتماعی هستیم و هر جا نیاز به سختگیری بیشتر باشد، اعمال خواهیم کرد.
آقای علی ربیعی در نشست خبری با رسانهها که از طریق ویدئو کنفرانس انجام شد، افزود: هم از جان مردم باید مواظبت کنیم و هم کاری کنیم که فاصلهها باعث شیوع و گسترش بیماری نشود هم باید از زندگی مردم محافظت کنیم و نگذاریم اقتصاد به زمین بخورد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ما در روزهای آخر منتهی به بیستم باز هم تصمیم گیری خواهیم کرد و در زمان مناسب با تبیینهایی که کارشناسان سلامت به ما خواهند داد ما را به تصمیمگیری جدید رهنمون خواهند کرد.
آقای ربیعی افزود: در حال حاضر از دو میلیون و ۵۰۰ هزار کارمند بیش از ۵۵۰ هزار نفر در کادر وزارت بهداشت و شهرداریها هستند و بخشی هم تعطیل شده بود. بخش دیگر را ما یک سوم کردیم و بنابراین شاید کمتر از ۲۰۰ هزار نفر به کار مشغول هستند.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: برخی از مشاغل تعطیلبردار نیست و ما سبک کار اداری، سبک معاشرت خانوادگی، سبک همزیستی و کار خبری با کرونا را باید بیاموزیم.
وی تاکید کرد: به نظر من ما یک بازآفرینی در مناسبات و شکل کارمان نیاز داریم و این وظیفه جدی همه ما به خصوص رسانه هاست.
ادعای آمریکا مبنی بر دسترسی ایران به دارو دروغ است
سخنگوی دولت گفت: ادعای آمریکا مبنی بر بیتاثیر بودن تحریمها بر دسترسی ایران به داروها و اقلام بهداشتی، بیپایه و اساس است.
آقای علی ربیعی در نشست خبری ویدئو کنفرانسی خود با خبرنگاران، تصریح کرد: ما کمک هیچ کشوری و هیچ سازمان بینالمللی را تا کنون رد نکردیم و در مواقع لزوم خود نیز به عنوان کمککننده هم بوده ایم؛ این یک سنت جهانی است و ما نیز به آن به احترام میگذاریم.
سخنگوی دولت افزود: بخاطر تحریمهای غیر قانونی آمریکا، اصلا امکان مبادله بانکی وجود ندارد، آنها جلوی تبادلهای بانکی را بسته اند و اعلام می کنند ایران میتواند دارو بخرد.
وی ادامه داد: برای خرید دارو و تجهیزات پزشکی حتی با پول خودمان و نه پول اعطایی جای دیگر به مبادله بانکی نیاز داریم، نیازمند این هستیم انتقال پول انجام دهیم. بخاطر تحریم ها این امکان از ما سلب شده است. وقتی مردم عادی و حتی ایرانیان خارج از کشور نمیتوانند حساب های بانکی باز کنند و به اقوام خود مبلغی را ارسال کنند، این ادعا از سوی آمریکایی مضحک است.
سخنگوی دولت گفت: البته در وزارت امور خارجه در کنار مبارزه با کرونا یک ستاد فعال تشکیل شده است که کارهای برون مرزی و همچنین در زمینه تحریم ها را دنبال می کند.
آقای ربیعی افزود: در هفته های اخیر آقای ظریف و همکاران وی تلاش گسترده ای برای افزایش همبستگی جامعه بین المللی و پاسخ گو کردن آمریکا برای «تروریسم دارویی» انجام دادهاند که شامل نامه وی به دبیرکل و رایزنی با کشورهای مختلف و همچنین طرح موضوع و همسو کردن مجامع بین المللی برای آمریکا مجموع اقدامات دستگاه دیپلماسی و دولت است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز دروغگویی آمریکا در جهان بیش از گذشته اثبات شده است و روشن شده ادعای حمایت آنها از مردم ایران واهی و بدخواهانه است؛ امروز کشورهای بیشتری در حال نادیده گرفتن تحریمهای آمریکا هستند و اتفاق بسیاری خوبی است که زمانی که سیاستهای آمریکا را ببینند در سیاست های خود تجدید نظر کنند.
وی افزود: ما از تمام این کشورها سپاسگزاریم و از تمام دولت ها دعوت می کنیم با نادیده گرفتن تحریم های غیر قانونی آمریکا به تلاش مشترم برای غلبه چالش ویروس کرونا در سطح جهانی کمک کنند.
آقای ربیعی خاطر نشان کرد: مقابله با ویروس کرونا مرزهای جغرافیایی نمی شناسد همه دنیا گویی در یک صف برای مبارزه با کرونا ایستاده است آمریکا اگر می خواهد بخشی از جهان را در این مبارزه محدود کند یک جنایت و جرم غیرانسانی غیر اخلاقی است.
تخصیص اعتبارات جدید برای مقابله با ویروس کرونا
سخنگوی دولت گفت: بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان برای تقویت تجهیزات و دارو و موارد دیگر برای مقابله با کرونا اختصاص یافت.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری ویدئو کنفرانسی خود با خبرنگاران، از تخصیص اعتبارات جدید برای مقابله با ویروس کرونا خبر داد و افزود: تلاش کردیم عقب ماندگیهای بودجهای وزارت بهداشت را جبران و در تصمیمی جدید بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان برای تقویت تجهیزات و دارو و موارد دیگر اختصاص دهیم.
وی همچنین گفت: تقریبا اکثریت بالایی از جمعیت ایران مورد غربالگری قرار گرفته اند، این کار آسانی نبوده است و همین جا لازم میدانم از بسیجیان، مددکاران و کادر درمانی که در این طرح ملی بزرگ قدردانی و تشکر کنم.
سخنگوی دولت در ادامه افزود: کرونا درهمه جهان زندگی مردم را سخت کرده است، این اتفاق به طور طبیعی در کشور ما که با تحریمها هم دست و پنجه نرم میکند به طور مضاعف رخ داده است.
آقای ربیعی تصریح کرد: به فکر هموطنان آسیب دیده از کرونا هستیم، فعلا به طور مقدماتی در گام اول سیاستهایی را اتخاذ کرده ایم که بیکاری گسترده رخ ندهد، کارگران در کارگاهها بمانند.
وی در ادامه گفت: بنابراین ۷۵ هزار میلیارد تومان اعتبار با نرخ ۱۲ درصد برای حمایت از حفظ تولید و کارگران اختصاص دادیم. بیمه بیکاری را با اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان با هدف حفظ مشاغل تقویت کردیم.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: سعی شده است افرادی که تحت پوشش هیچ بیمهای قرار ندارند بستههای حمایتی یا تسهیلات داده شود که بیش از هشت هزار میلیارد تومان اختصاص داده شد. اینها علاوه بر تصمیماتی بود که دولت در حوزه امهال دریافتیهای خود در حوزه مالیات، بازپرداخت تسهیلات بانکی و موارد مشابه با وجود فشار بر در آمدهای بودجهای اتخاذ کرد تا در یک دوره سه ماهه، تنفسی به بخشهای آسیب دیده از اقتصاد داده باشد.
تلاش کردیم یک گام از کرونا جلوتر باشیم
سخنگوی دولت: تلاش کردهایم یک گام از کرونا جلوتر باشیم، از غافلگیری روزهای اول که بگذریم الان در شرایط خوبی هستیم.
آقای علی ربیعی امروز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران که از طریق ویدئو کنفرانس در حال برگزاری است، افزود: غافلگیری فصل مشترک همه کشورها درباره کروناست، چون سابقهای از این بیماری وجود نداشت، ما از روز اول پاسخگویی و جلوگیری از شیوع را در دستور کار قرار دادیم.
سخنگوی دولت گفت: دولت سال جدید را بدون تعطیلی و با عزم و ارادهای مضاعف آغاز کرده و تلاش کرده است همه امکانات ملی و نهادهای مدنی و نهادهای حاکمیت و بهویژه گروههای اجتماعی و تکتک مردم را بهکار گیرد.
آقای ربیعی تصریح کرد: تختهای بیمارستانی و آیسییوها را افزایش دادهایم و هم اکنون تختهای خالی حتی در استانهایی که شیوع بالاست داریم.
سخنگوی دولت در خصوص طرح غربالگری هم گفت: این طرح را پیش بردهایم و حدود ۶۰ میلیون نفر در این طرح شناسایی شدهاند و این کار آسانی نبوده است.
آقای ربیعی ادامه داد: برای مبارزه با کرونا، مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان به منظور حفظ مشاغل اختصاص دادیم، این مبلغ موجب میشود تدابیری اندیشیده شود تا نیروی کار در کارگاههای خود بمانند.
وی همچنین گفت: ۸ هزار میلیارد تومان در قالب بسته معیشتی و تسهیلات قرضالحسنه در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت بزرگترین چالش در سال ۹۸ را تحریمهای بیسابقه آمریکا دانست و گفت: ما در حالی وارد سال ۹۹ شدیم که سال سختی را پشت سر گذاشتیم، چالشهای بزرگ در سال گذشته داشتیم، که بزرگترین آن تحریمهای بیسابقه آمریکا بود.
وی افزود: در آغاز سال جدید، جهان با چالش کووید ۱۹ مواجه است، اما در ایران با تحریم و کرونا مواجه شدهایم.
آقای ربیعی تاکید کرد: باید پذیریم که زیستن در سایه تحریم و کرونا در پیش گرفتن سبک زندگی جدیدی در ترتیبات بینالمللی است.
سخنگوی دولت در ادامه گفت: اولین وظیفه ملی ما این است که اتحاد تحریم و کرونا را بشکنیم و با خودباوری به میراث رسیده از سال گذشته، ایران را به نقطهای برسانیم که استحقاق آن را به عنوان یک ملت سربلند، مستقل و پیشرو دارد.