پخش زنده
امروز: -
کسب ۲ سهمیه المپیک توکیو در بین همه اعزامهای ۹۸، مهمترین اتفاق برای تکواندو ایران بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، تکواندو ایران پارسال ۶ عنوان قهرمانی، سه نایب قهرمانی و ۱۶۰ مدال رنگارنگ در میادین آسیایی و جهانی کسب کرده است.
کارشکنی انگلیسی و سقوط در منچستر
سال ۹۸ در حالی برای تکواندوکاران آغاز شد که تیمهای ملی مردان و بانوان خود را برای حضور در بیست و چهارمین دوره مسابقات جهانی در منچستر انگلیس آماده میکردند.
رقابتهایی که بالاترین امتیاز در رده بندی المپیکی را داشت با کارشکنی انگلیسیها در صدور روادید باعث شد تا میرهاشم حسینی و عرفان ناظمی نتوانند در مسابقات شرکت کنند و آرمین هادی پور و سجاد مردانی هم شب قبل از مسابقاتشان وارد منچستر شدند. تیم ناقص ایران در این پیکارها با مدال نقره سروش احمدی و برنز آرمین هادی پور ضعیفترین نتیجه ۲۲ سال گذشته خود را در رقابتهای جهانی کسب کرد و در رده دوازدهم قرار گرفت.
تیم ملی بانوان هم با ۶ تکواندوکار تنها یک مدال نقره کسب کرد. مهلا مومنزاده دومین بانوی مدال آور مسابقات جهانی بود که توانست در این رقابتها بر سکوی نایب قهرمانی بایستد.
۷ مدال گرندپری با ۲ سهمیه المپیک
تکواندوکاران ایران از جمع شرکت در چهار مرحله رقابتهای گرندپری (جایزه بزرگ) در سال ۲۰۱۹، ۲ مدال طلا (میرهاشم حسینی)، ۲ نقره (آرمین هادی پور و سجاد مردانی) و سه برنز (آرمین هادی پور، سروش احمدی و سجاد مردانی) کسب کردند.
مردان ملی پوش که از سه سال قبل با حضور در مسابقات مختلف از جمله رقابتهای گرندپری برای جمع آوری امتیازات المپیکی و حضور در بازیهای المپیک توکیو تلاش میکردند، خرداد ۹۸ در نخستین مرحله مسابقات گرندپری به میزبانی ایتالیا با چهار نماینده شرکت کردند و که در این رقابتها میرهاشم حسینی که مسابقات جهانی را از دست داده بود، در ایتالیا به مدال طلا رسید، سجاد مردانی هم صاحب مدال برنز شد.
مرحله دوم مسابقات ۲۰۱۹ گرندپری، ۲۲ تا ۲۴ شهریور در "چیبا" ژاپن برگزار شد که میرهاشم حسینی دومین مدال طلای پی در پی خود را از این مسابقات بدست آورد، آرمین هادیپور نایب قهرمان شد و سجاد مردانی کاپیتان تیم ملی هم مدال برنز را به گردن آویخت.
اما در ادامه رقابتهای گرندپری، سومین مرحله این مسابقات ۲۶ تا ۲۸ مهر در "صوفیه" بلغارستان برگزار شد، که در نهایت آرمین هادی پور و سروش احمدی مدال برنز گرفتند.
فینال مسابقات گرندپری ۲۰۱۹ هم ۱۵ و ۱۶ آذر با حضور ۱۲۸ تکواندوکار برتر جهان از ۴۲ کشور در "مسکو" روسیه برگزار شد تا تکلیف سهمیههای المپیکی از طریق رده بندی مشخص شود. چهار هوگوپوش ایران در این پیکارها حاضر شدند که با مدال نقره سجاد مردانی همراه شد، اما با اختلاف اندک امتیازی نتوانست جواز حضور در توکیو را بدست آورد. در نهایت تکواندوکاران صاحب ۲ سهمیه در اوزان اول و دوم المپیکی با آرمین هادی پور و میرهاشم حسینی شد.
آخرین شانس کاپیتان
مردانی آخرین شانس خود را برای حضور در المپیک و در مسابقات گرنداسلم (جایزه بزرگ) ووشی چین امتحان کرد که توفیقی در این پیکارها نداشت تا تکواندو ایران یک سهمیه کمتر از دوره قبل بازیهای المپیک داشته باشد.
*سکوی اول جام جهانی
مسابقات جام جهانی تیمی تکواندو با حضور ۹۷ تکواندوکار از ۱۰ کشور در "ووشی" چین برگزار شد که تیم ملی ایران در این مسابقات به عنوان قهرمانی رسید. ایران برای نخستین بار در بخش تیمی مشترک شرکت کرد و عنوان نایب قهرمانی را بدست آورد.
نخستین دوره مسابقات جام جهانی پومسه هم با کسب ۲ مدال طلا، یک نقره و یک برنز برای ایران همراه شد.
قهرمانی در ایتالیا
تیر پارسال، تیمهای ملی مبارزه و پومسه (اجرای فرم تکواندو) در سیامین دوره بازیهای یونیورسیاد دانشجویان راهی ایتالیا شدند. پومسه کاران ایران پنج مدال برنز کسب کردند و تکواندوکاران هم چهار مدال طلا و یک برنز بدست آوردند. همچنین مردان ملی پوش ایران در بخش تیمی قهرمان مسابقات شدند.
"آرمین هادی پور" هم جایزه بهترین ورزشکار مرد را از فیزو (فدراسیون بین المللی ورزشهای دانشگاهی) را دریافت کرد. وی سومین طلای خود را در یونیورسیاد دانشجویان کسب کرده بود.
یک سهمیه آزمایشی
دومین دوره مسابقات هنرهای رزمی ۲۰۱۹ در ۲ بخش پومسه و مبارزه (تیمی مشترک)، ۱۰ شهریور در کره جنوبی برگزار شد که تیم اول رقابتهای بخش تیمی جواز حضور در مسابقات آزمایشی بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو را بدست میآورد. ایران با قهرمانی در این رقابتها سهمیه حضور در المپیک را بدست آورد.
۴ مدال برای نظامیان
هفتمین دوره بازیهای المپیک نظامیان جهان با حضور ۲۴۴ هوگوپوش از ۴۷ کشور در آبان ماه به میزبانی "ووهان" چین برگزار شد که با کسب یک مدال نقره و سه مدال برنز تکواندوکاران ایران همراه شد.
موفقیت تیمهای پایه
تکواندوکاران نوجوان ایران در پیکارهای آسیایی ۱۷ مدال کسب کردند. در بخش پسران آینده سازان تکواندو ایران با کسب پنج مدال طلا، چهار نقره، یک برنز و ۹۹ امتیاز برای نخستین بار بر سکوی قهرمانی آسیا ایستادند و در بخش دختران هم تیم ایران با کسب پنج مدال طلا، ۲ نقره و ۸۰ امتیاز برای دومین بار قهرمان آسیا شد.
اما نونهالان ایران در مسابقات آسیایی در مجموع دختران و پسران با کسب ۹ مدال طلا، ۲ نقره، پنج برنز و ۱۴۸ امتیاز برای سومین دوره متوالی قهرمانی قاره کهن را به نام خود ثبت کردند. در پایان این رقابتها اعظم درستی به عنوان بهترین مربی آسیا انتخاب شد و پونه جعفرصالحی عنوان فنیترین بازیکن را به نام خود ثبت کرد.
در آوردگاه جهانی هم دختران نونهال ایران با کسب ۶ مدال طلا، یک نقره برای سومین بار قهرمان شدند و تیم
پسران هم با کسب یک مدال طلا، یک نقره و چهار برنز سکوی نایب قهرمانی را به خود اختصاص دادند. در این مسابقات هم اعظم درستی به عنوان بهترین مربی جهان انتخاب شد و ساناز عباس پور عنوان فنیترین بازیکن را به خود اختصاص داد.
رقابت در هانمادانگ
تیم هانمادانگ (هنرهای نمایشی تکواندو از جمله شکستن اجسام) ایران در پیکارهای جهانی که هر سال در کره جنوبی برگزار میشود، صاحب ۱۶ مدال طلا، ۱۲ نقره و ۱۳ برنز شد.
نخستین دوره مسابقات آسیایی هانمادانگ در "جاکارتا" اندونزی برگزار شد که در پایان نمایندگان ایران هفت مدال طلا، سه نقره و چهار برنز کسب کردند.
۱۷ مدال در مسابقات بین المللی
تیمهای ملی تکواندو ایران سال گذشته در مسابقات مختلف بین المللی هم شرکت کردند. تیم ملی تکواندو در مسابقات بین المللی صربستان با کسب ۲ مدال طلا، یک نقره، سه برنز و ۲۰ امتیاز بر سکوی نایب قهرمانی ایستاد و در اردن یک مدال طلا و ۲ نقره بدست آورد.
همچنین فرزان عاشورزاده و سجاد مردانی که برای ارتقاء امتیازات المپیکی خود تلاش میکردند، در مسابقات بین المللی کرواسی حضور پیدا کردند که مردانی عنوان سوم را بدست آورد و عاشورزاده هم با مصدومیت نتوانست به مدالی برسد.
بانوان هم با حضور در مسابقات بین المللی ترکیه، ۲ مدال طلا و پنج برنز کسب کردند.
پاراتکواندوکاران در توکیو
پاراتکواندو به صورت رسمی به بازیهای المپیک توکیو اضافه شد که مهدی پوررهنما و اصغر عزیزی با توجه به رده بندی المپیکی مجوز حضور در توکیو را دریافت کردند. پ
تیم ملی پاراتکواندو ایران در پنجمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی "امان" اردن پنجمین عنوان قهرمانی خود را با کسب چهارمدال طلا، ۲ نقره و ۳۴ امتیاز بدست آورد.
لغو رقابتهای آسیایی
در حالیکه قرار بود رقابتهای قهرمانی آسیا اسفند ۹۸ به میزبانی لبنان برگزار شود، با شیوع کرونا این رقابت با تغییر میزبان به بهار امسال موکول شد. همچنین قرار بود اواخر فروردین رقابتهای انتخابی المپیک در قاره آسیا به میزبانی چین برگزار شود که با لغو این مسابقات، تکلیف سهمیه المپیک بانوان ایران هم هنوز مشخص نیست.