تحولات سرزمینهای اشغالی
مقاومت تنها راه آزادی سرزمین فلسطین است
جنبش حماس همزمان با روز زمین با رد طرح آمریکایی موسوم به معامله قرن تاکید کرد هیچ راهی جز مقاومت برای آزادی سرزمین فلسطین وجود ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، جنبش حماس همزمان با روز زمین با رد طرح آمریکایی موسوم به معامله قرن تاکید کرد هیچ راهی جز مقاومت برای آزادی سرزمین فلسطین وجود ندارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، جنبش حماس تاکید کرد دولت اشغالگر اسرائیلی تلاش میکند از شیوع ویروس کرونا برای ادامه تجاوزات خود و تصرف زمینهای فلسطینی بیشتری بهره ببرد. جنبش حماس همزمان با روز زمین اعلام کرد که هیچ راهی جز مقاومت برای آزادی سرزمین و انسان وجود ندارد. حماس بار دیگر با صدایی رسا و موضعی صریح طرح آمریکایی موسوم به معامله قرن و تلاش برای قانونی کردن اشغالگری را رد و برای چندمین بار بر لزوم استیفای حقوق قانونی و سیاسی فلسطینیان تاکید کرد.
تجاوزگریهای پی در پی رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان علیه فلسطینیان
مقامات رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان با بهره برداری از مشغول بودن جامعه بین الملل به ویروس کرونا، تجاوزگریها را علیه ملت فلسطین افزایش میدهند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، با توجه به مشغول بودن جامعه بین المللی به مقابله با ویروس کرونا، نظامیان رژیم اشغالگر به اقدامات وحشیانه خود علیه فلسطینیان برای اجرای طرحهای شهرک سازی و یهودی سازی قدس ادامه میدهند و قطعنامههای بین المللی را به دیوار میکوبند.
مشروح خبر
اشتیه: حمایت از فقرا و بخش بهداشت اولویت ماست
نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، حمایت از فقرا را در راس اولویتهای دولت در مرحله بحران شیوع ویروس کرونا بر شمرد.
محمد اشتیه در پیامی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «اولویت ما طی بحران کرونا، حمایت از بخش بهداشت و سلامت است تا بتواند در این برهه سخت، به شکلی موثر از فقرا محافظت و به آنان کمک کند».
وی همچنین اشاره کرد پرداخت حقوق کارمندان و تامین نیازهای بخش امنیتی نیز از جمله اولویتهای تشکیلات خودگردان است.
فعالان حماس در سعودی، به درخواست آمریکا و رژیم صهیونیستی بازداشت شده اند
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: رسانههای اسرائیلی اعلام کردند فعالان جنبش حماس در سعودی، به درخواست آمریکا و اسرائیل بازداشت شده اند.
درخواست وزیرخارجه از صلیب سرخ برای حمایت از اسرا
وزیر امور خارجه فلسطین طی نامهای خواستار حمایت کمیته بین المللی صلیب سرخ از اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم اشغالگر شد.
پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه فلسطین (موفا) در گزارشی نوشت: ریاض المالکی وزیر امور خارجه فلسطین در نامهای پیتر مائورر رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ را از خطراتی که متوجه اسرای فلسطینی در زندانهای اسرائیل اشغالگر است، مطلع کرد.
وی به درخواست اخیر اسرا درباره مخالفت مقامات اشغالگر و اداره زندانها با اتخاذ اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در میان اسرا و زندانیان اشاره کرد و گفت این امر نادیده گرفتن آشکار حقوق بین الملل به ویژه توافقنامه ژنو و مسئولیتهای (رژیم صهیونیستی) به عنوان نیروی اشغالگر است. ریاض المالکی در این نامه به اسرای بیمار اشاره کرد که مشکلات جسمانی دارند و شمار آنها بیش از هفتصد اسیر است.
وزیر امور خارجه فلسطین از اسرائیل به عنوان نیروی اشغالگر خواست به مسئولیتهای خود براساس حقوق بین الملل عمل کند که حمایت از اسرا و زندانیان و حفظ جان آنها را الزامی میداند. وی همچنین از رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ خواست تلاشهای دیپلماتیک و حقوقی خود را برای اعمال فشار بر نیروی اشغالگر در حمایت از اسرا و زندانیان در شرایط شیوع کرونا انجام دهد و برای آزادی این اسرا به ویژه اسرایی که بیمارند و همچنین کودکان، زنان و زندانیان اداری تلاش کند.
وی در پایان نامه از همه کشورها خواست به وظایف و مسئولیتهای خود در قبال ملت فلسطین در سایه بحران جهانی عمل کنند.
استقبال عریقات از درخواستهای اعضای کنگره آمریکا برای کمک فلسطینیها
صائب عریقات دبیر سازمان آزادیبخش فلسطین از نامههای متعدد اعضای کنگره به دولت آمریکا که در آن خواستار کمک به فلسطینیها در شرایط فعلی شدند، استقبال کرد.
وبگاه خبری سازمان آزادیبخش فلسطین گزارش داد: صائب عریقات از درخواستهای فزاینده اعضای کنگره آمریکا که از دولت این کشور میخواهند به فلسطینیها درزمینه مقابله با ویروس کرونا کمک کند، استقبال کرده است.
اعضای کنگره آمریکا بارها از دونالد ترامپ خواستند در این شرایط به فلسطینیها کمک کند تا بتوانند با ویروس کرونا مقابله کنند.
عریقات افزود اعضای کنگره با ارسال نامههای زیادی برای مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا خواستار اعطای کمکهای مالی فوری به فلسطینیها ازبودجهای شدند که کنگره در واقع برای بودجه سال ۲۰۲۰ تخصیص داده است.
اعضای کنگره خواستار اعطای کمک به فلسطینیها از طریق کانالهای اعتباری موجود با هدف کمک به سیستم بهداشتی آن برای مقابله با ویروس کرونا شدند.
اعضای کنگره بر ضرورت تامین این پولهادر راستای تصمیم بی سابقه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در برابر کره شمالی و ایران تاکید کردند.
آنان این تصمیم را نشانه خوشایندی دانستند که دولت آمریا قادر است برای کمک به گروههای ضعیف و نیازمند، سیاست را کنار بگذارد.
در نامه اعضای کنگره آمده است وزارت بهداشت فلسطین در تاریخ ۲۲ مارس شناسایی دو مورد ابتلا به ویروس کرونادرغزه رااعلام کرده است.
عادی سازی روابط سودان و رژیم صهیونیستی نباید به زیان حقوق فلسطینی منجر شود
القدس العربی نوشت: عادی سازی روابط سودان و رژیم صهیونیستی نباید به زیان حقوق فلسطینی منجر شود و نباید یک ذره از قطعنامههایی که حقوق فلسطینیها را به رسمیت میشناسد، عقب نشینی کرد.
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی چاپ لندن در مقالهای به قلم الشفیع خضر سعید درباره عادی سازی روابط سودان و اسرائیل نوشت: موضوع عادی سازی روابط با اسرائیل و بررسی این موضوع مرا حیرت زده نمیکند و به نظر من به معنی نقض حرمتها یا عبور از خطوط قرمز نیست. از نظر اصولی عادی سازی روابط فی نفسه برایم نگران کننده یا آزار دهنده نیست جز در صورتی که به زیان حقوق فلسطینی یا برمبنای تسلیم کامل در برابر اراده آمریکا و اسرائیل باشد. معامله قرن نتانیاهو- ترامپ یا همان معامله قرن به معنی ادامه سلطه اسرائیل بر زمینهایی است که در سال ۱۹۶۷ اشغال کرد که شامل قدس، جولان و بیشتر کرانه غربی میشود. همچنین بر مبنای آن شهرکهای صهیونیست نشین بزرگ در کرانه غربی به اسرائیل ضمیمه میشود و شهر قدس یکپارچه تحت حاکمیت اسرائیل باقی خواهد ماند.
در ادامه این مقاله آمده است تاریخ عرب در نزاعشان با اسرائیل سرشار از شکستها است. کشورهای عربی و خود فلسطینیها موضع متحدی نداشتند. با اینکه کشورهای عربی صاحب ثروتها و دارائیهای هنگفتی بودند، حکام و جوامع عربی دیدگاه و ارادهای نداشتند و ارتشهای عربی و مقاومت فلسطینی در مقایسه با اسرائیل تحت حمایت آمریکا ضعیف بودند و این امر قطعا به نفع کارزار برای بازپس گرفتن حقوق فلسطینی نبود. به نظر من پیروزی در این کارزار منوط به احیاء وحدت کشورهای عربی و خود فلسطینیها و توافق بر سر برنامهای جایگزین برای مقابله سیاسی و عملی با طرحها برای نابودی مساله فلسطین است و باید از مقابله با معامله قرن آغاز کرد. ما اذعان داریم که این امر دشوار، اما امکان پذیر است.
درباره نزدیک شدن سودان به اسرائیل به نظرم نباید به زیان حقوق فلسطینی منجر شود و نباید یک ذره از قطعنامه ۱۹/۶۷ عقب نشینی کرد که حق فلسطینیها برای تشکیل کشور با پایتختی قدس در مرزهای ژوئن ۱۹۶۷ را به رسمیت میشناسد. همچنین نباید از قطعنامه ۱۹۴ چشم پوشی کرد که حق بازگشت فلسطینیهای رانده شده در سال ۱۹۴۸ را به رسمیت میشناسد. همچنین باید به حمایت از مقاومت فلسطینی ادامه دهیم؛ بنابراین برقراری روابط با اسرائیل به معنی عقب نشینی از این موضع اصولی نیست و باید همین موضع اصولی قطب نمای تحرکات ما باشد. هر گامی که پس از دیدار بین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیتی سودان (در تاریخ ۳/۲/۲۰۲۰) برداشته میشود باید بر مبنای شفاف سازی و عمل جمعی باشد و هر گام عملی که قرار است برداشته شود باید بر مبنای وحدت و اجماع بر سر نگرش راهبردی باشد و (سودانی ها) باید این پرسش را از خود مطرح کنند چه چیزی به دست میآوریم و چه چیزی را از دست میدهیم؟ و اینکه محتوای اقدام بعدی چیست و زمان مناسب آن اقدام چه موقعی است؟
همچنین سطح روابط باید براساس عکس العمل طرف مقابل از حداقل آغاز و به حداکثر برسد و نباید بار دیگر سراسیمه به انجام دیدارها در سطح سران اقدام کنیم، زیرا عادی سازی روابط آخرین گام و نه آغاز آن است.