پخش زنده
امروز: -
کارشناس جهانی سلامت گفت اگر روند کنونی در آمریکا ادامه یابد ظرف ده روز آینده چندین ووهان جدید در آمریکا بوجود خواهد آمد و ۱۰ هزار نفر قربانی خواهند شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان به شرح زیر است:
بسته خبری پیشین درباره آخرین اخبار کرونا
کابوس کرونا در جهان
تاکنون ششصد هزار نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند؛ آمریکا با بیش از صد و ده هزار مبتلا در رده نخست قرار دارد.
کارشناس: آمریکا صاحب چند ووهان میشود
یک کارشناس جهانی سلامت به شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت اگر روند کنونی در آمریکا ادامه یابد ظرف ده روز آینده چندین ووهان جدید در آمریکا بوجود خواهد آمد، یک میلیون نفر به ویروس کرونا مبتلا و ۱۰ هزار نفر قربانی خواهند شد.
مشروح گفتگوی مجری سی ان ان با پیتر دروبک، کارشناس جهانی سلامت در دانشگاه آکسفورد به این شرح است:
ابتدا مجری پرسید: اگر روند کنونی ادامه یابد، اوضاع برخی از شهرهای آمریکا به لحاظ شیوع ویروس کرونا ممکن است بدتر از شهر ووهان چین شود. ما از زبان یک پزشک که پیشتر با او مصاحبه کردیم شنیدیم که بحران کرونا معادل یک طوفان درجه ۵ است. شما اوضاع کنونی آمریکا را چگونه میبینید؟
دروبک گفت: من فکر میکنم این ارزیابی دقیق نیست. در حال حاضر، شهر نیویورک واقعاً به یک ووهان جدید تبدیل شده است. واقعیت این است که ظرف یکی دو هفته دیگر، ما شاهد چندین ووهان درآمریکا خواهیم بود. شیوع این بیماری همه گیر، تقریبا هر دو و نیم تا سه روز، دو برابر میشود. اگر با این روند به پیش برویم ظرف ده روز آینده در آمریکا یک میلیون نفر به این ویروس مبتلا خواهند شد و ده هزار نفر هم جان خود را از دست خواهند داد.
مجری گفت: حیرت آور است! این ویروس در کجا با بیشترین سرعت انتشار مییابد و چرا؟
پیتر دروبک افزود: در حال حاضر، اروپا و آمریکا شاهد تندترین شیب در منحنی شیوع هستند و ظرف هر دو و نیم تا سه روز آمار آنها دو برابر میشود. من همچنین نگران برزیل هستم که در مراحل اولیه شیوع این بیماری قرار دارد و تنها ۳ هزار مبتلا و ۱۰۰ فوتی دارد. برزیل شاهد افزایش تصاعدی آمار مبتلایان خواهد بود. شرایط کنونی برزیل خیلی شبیه شرایط یک ماه قبل آمریکاست. رئیس جمهور این کشور تمایلی به انجام اقدامات زیاد ندارد، اما فرمانداران و شهرداران سخت در تلاشند بحث فاصله اجتماعی را جا بیندازند. برزیل میتواند به نخستین کانون شیوع کرونا در آمریکای لاتین تبدیل شود.
مجری پرسید: شهر نیویورک کانون شیوع کرونا درآمریکاست. این شهر در هموار کردن شیب منحنی شیوع موفقیت کمتری نسبت به شهر ووهان و منطقه لومباردی ایتالیا داشته است. دلیل این مسئله چیست؟
دروبک گفت: سطح قرنطینه در نواحی مختلف، متفاوت است. من فکر میکنم نیویورک سعی دارد محدودیتهای جدی و سختی را به اجرا بگذارد، اما نه به اندازه شهر ووهان و سایر شهرهای چین که به طور کامل خود را قرنطینه کردند و همین مسئله تأثیر زیادی بر نیویورک خواهد گذاشت. به علاوه باید به خاطر داشته باشیم تعداد مبتلایان و فوتیهایی که امروز شاهدش هستیم بیانگر میزان شیوع بیشتر در مقایسه با یک یا دو هفته قبل است. بنابراین، ما نمیتوانیم تأثیر مداخله امروز را طی دو هفته آینده احساس کنیم. ما میتوانیم امیدوار باشیم که برخی اقدامات کنونی باعث ملایمتر شدن شیب منحنی شیوع در هفتههای آتی شود.
مجری پرسید: شما گفتید که شدت محدودیتها در برخی از مناطق آمریکا به اندازه محدودیتهایی که در سایر مناطق دنیا اعمال میشود نیست. بهترین و بدترین سناریو برای آمریکا چیست؟
دروبک گفت: من فکر میکنم بدترین سناریو این است که اگر خیلی سریع اقدامات شدیدی صورت نگیرد، دویست میلیون نفر مبتلا و یک تا دو میلیون نفر فوت شوند. من فکر میکنم رویکرد میهن پرستانه رویکرد بسیار خطرناکی است. ما میدانیم که «انتقال اجتماع محور» در سراسر کشور وجود دارد و همه باید با نگرانی به شهر نیویورک نگاه کنند. در این مرحله، من فکر میکنم کار مدبرانه این است که اقداماتی در سطح ملی در زمینه رعایت فاصله اجتماعی یا حتی قرنطینه در سطح ملی انجام گیرد تا این ویروس مهار شود.
مجری پرسید: جالب است که شما در مورد قرنطینه در سطح ملی صحبت میکنید، زیرا رئیس جمهور خواستار بازگشت برخی نواحی کشور به شرایط عادی ظرف چند هفته شده است. این تفکر رئیس جمهور چقدر واقع بینانه است؟
پیتر دروبک گفت: اصلاً واقع بینانه نیست. با این روند، ظرف ده روز آینده تعداد مبتلایان به یک میلیون نفر و تعداد فوتیها به ده هزار خواهد رسید و ما شاهد چندین کانون شیوع خواهیم بود و ظرفیت بیمارستانها و سیستم بهداشتی پر خواهد شد. فکر میکنم در چنین شرایطی مسئولانه نیست که بگوییم اکنون وقت کاهش محدودیت هاست.