مقابله با کرونا با تقویت سیستم ایمنی
انواع میوهها و سبزیها مانند انواع مرکبات، توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیب زمینی و سبزیهای برگ سبز به دلیل داشتن ویتامین C میتوانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،عهدیه مرادی کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه سیستم بدن، از ما در برابر عفونتها و بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا محافظت میکند و نقش مهمی در جلوگیری از بروز آلرژی و انواع سرطان دارد بر لزوم تقویت سیستم ایمنی بدن در شرایط فراگیری کرونا تاکید کرد و ابراز داشت: برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید مصرف برخی غذاها بیشتر شود، ماده غذایی سیر به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل میکند و شدت سرماخوردگی و دیگر عفونتها را کاهش میدهد.
این کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز از سوپ مرغ بعنوان غذایی که مایعات و الکترولیتهای لازم را برای بدن تامین میکند نام برد و گفت: سوپ میتواند حاوی ویژگیهای ضدالتهابی باشد که نشانههای سرماخوردگی را کاهش میدهد.
مرادی همچنین گفت: چای سبز نیز تولید پادتنهای سلول B را تقویت میکند که به ما در خلاص شدن از پاتوژنهای مهاجم کمک میکند.
عسل دارای ویژگیهای ضد باکتری و ضد میکروبی است و به تسکین سرفه کمک میکند. استفاده از چند قاشق عسل در یک فنجان چای سبز در این زمینه مفید است.
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تاکید کرد: گروههای غذایی دارای ویتامینهای C و A سیستم ایمنی بدن را مقابل کرونا تقویت میکند. سبزیها و میوههای رنگی سبز تیره، قرمز و نارنجی همانند هویج، گوجه و کلم دارای ویتامین C و روغن، کره و زرده تخممرغ از جمله گروههای غذایی هستند که دارای ویتامین A هستند. املاح روی و آهن که بیشتر در گوشتهای قرمز گاو، شتر و گوساله پیدا میشود نیز نیازهای سلولی بدن را تامین و سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
تغذیه مناسب سدی در برابر کرونا
شبنم باقری کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز نیز با بیان اینکه در ماههای اخیر کرونا به عنوان مهمترین عامل مسری عفونی تنفسی در دنیا مطرح شده و در روزهای اخیر مواردی از شیوع آن نیز در کشور مشاهده و ثبت شده گفت: با این حال با تغذیه مناسب میتوان تا حدود زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک کرد.
باقری اظهار داشت: تعدادی از غذاها به علت داشتن ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. انواع میوهها و سبزیها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، انواع توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیب زمینی و سبزیهای برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین C میتوانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
این کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند که مصرف این مواد در بدن از بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری میکند. مصرف سیر که دارای آهن و روی است، موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود. مواد غذایی غنی از امگا ۳ نیز مانند ماهی قباد، قزلآلا، ماهیهای روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، توصیه میشود.
به گفته باقری یکی دیگر از منابع غذایی موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A مانند تخممرغ، هویج، انبه، سیبزمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج است.
این کارشناس علوم غذایی تاکید کرد: کم آبی بدن، به ویژه در نواحی با آب و هوای خشک باعث میشود مخاط بدن عملکرد خوب خود را نداشته باشد؛ بنابراین باید با تامین آب کافی برای بدن لایههای مخاطی (موکوز) را آماده نگاه داشت تا بتوانند به بهترین شکل از ورود ویروسها و باکتریها به بدن جلوگیری کنند. به طور میانگین نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب توصیه میشود.
وی افزود: خوردن شلغم و خانواده آن مانند تربچه و انواع ترب سفید و سیاه میتواند موثر باشد، این مواد به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، ضدمیکروب و ضدویروس هستند و در تقویت سیستم ایمنی موثرند.
همچنین برخی از ادویهها مانند زنجبیل نیز در تقویت سیستم ایمنی نقش مفیدی در بدن ایفا میکنند و برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به خصوص ماست پروبیوتیکدار نباید غافل شد.