جهانگیری در نشست مدیران بیمارستان امام حسین (ع) مطرح کرد
انتقاد از دروغگویی آمریکا درباره تحریم نبودن دارو
معاون اول رئیس جمهور: در حالی که با تحریمهای ظالمانه آمریکا مواجهیم، کاخ سفید دروغ میگوید که بخش دارو برای ایران تحریم نیست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسحاق جهانگیری پس از بازدید از بخش عفونی بیمارستان امام حسین (ع) در نشست شورای مدیران این بیمارستان، بررسی تراکنشهای بانکی را ملاک دروغگویی آمریکاییها دانست و گفت: اگر راست میگویند اعلام کنند که از رقم حدود ۲/۵ تا ۳ میلیارد دلار واردات سالانه دارو و حدود ۱۴ میلیارد دلار واردات سالانه کالاهای ضروری چقدر توانسته ایم، از راههای مرسوم وارد کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم؟
وی افزود: همه راهها را بسته اند به نحوی که برای واردات یک دارو دهها مسیر را باید طی کنیم تا بتوانیم پولش را بپردازیم و دارو را تحویل بگیریم، کشتی و هواپیما بیابیم و به سختی آن را وارد کشور و عرضه کنیم.
آقای جهانگیری اضافه کرد: بانکها، کشتیها و بنادر را تحریم کردند و همه راهها را به روی ما بسته اند، بعد ادعا میکنند که واردات دارو برای ما آزاد است؛ با چه پولی؟ نفت که مهمترین منبع درآمد ماست، تحریم و کشورها را وادار کردند که از ما نفت نخرند بعد میگویند، سختگیری نکردند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در چنین شرایطی ما موفق شدیم، کالاهای ضروری برای مردم را به وفور در فروشگاهها عرضه کنیم، در حالیکه جدا یکی از رویدادها در دیگر کشورهای جهان هجوم مردم به فروشگاهها و خالی شدن قفسه کالاهاست. ما آنقدر کالا انبار کرده ایم که به هر میزان که مردم لازم دارند عرضه میکنیم.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با تبیین برنامههای دولت برای مهار ویروس کرونا، اظهار داشت: از ابتدا راهبرد جدی ما برای پیشگیری از این بیماری این بود که ارتباطات مردم به حداقل برسد و تصمیمات کلیدی گرفتیم به نحوی که بیش از ۵۰ درصد بخشهای دولتی تعطیل شد.
آقای جهانگیری افزود: طبق تصمیم هیئت دولت در ۱۰ اسفند مدارس با حدود ۱۴ میلیون دانش آموز و بیش از یک میلیون معلم و دانشگاهها با بیش از ۴ میلیون دانشجو تعطیل شدند.
وی گفت: البته بخش عمده دیگر دولت، کارکنان بخش بهداشت و درمان است که همگان اصرار دارند که سه نوبته و با تمام ظرفیت پای کار باشند و حتی یک نفر نیست که در پی تعطیلی این بخش باشد، چون میدانند که اکنون وقت آن است که باید پای سلامت مردم باشند.
آقای جهانگیری بخشهای خدماتی را نیز غیر قابل تعطیلی دانست و افزود: با توجه به ضرورت توزیع کالاهای ضروری برای مردم مانند گندم و نان، هیچ محدودیتی در ادامه فعالیت گمرکات و بخش حمل و نقل در کشور نمیشود ایجاد کرد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم همراهی مردم برای ادامه ماندن در خانه، گفت: بخش قابل توجهی از مردم در پرهیز از رفتن به سفر همراهی کردند، چنانچه طبق آمار از ۶۰ تا ۸۶ درصد از میزان سفرهای مردم کاهش یافته است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: اما بخشی از مردم نیز همراهی نکردند و مجبور شدیم طرح فاصله گذاری اجتماعی را از دیروز به طول جدی اجرا کنیم و اگر لازم باشد آن را جدیتر خواهیم کرد، چون هیچ موضوعی نمیتواند جای سلامت مردم را بگیرد.
آقای جهانگیری هشدار داد: هر کس بخواهد با سلامت مردم شوخی کند و به سلامت خود و مردم آسیب بزند، ابتدا برای همراهی با برنامههای دولت از وی خواهش میکنیم، اما اگر نشد کار دولت فقط خواهش کردن نیست و برخورد میکند.
وی ابراز امیدواری کرد: همگان با درخواست جامعه پزشکی برای ماندن در خانه و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا همراهی کنند، انصاف نیست که بخشی از جامعه علمی در بیمارستانها با این ویروس بجنگند و از مردم بخواهند که در خانه بمانند، اما برخی به آن توجه نکنند.
آقای جهانگیری در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تصمیمات اقتصادی دولت برای تامین منابع مالی لازم برای بخش بهداشت و درمان گفت: وزیر بهداشت تامین رقم بزرگ چند میلیارد تومانی از مطالبات گذشته این بخش را ضروری دانست که مقرر شد، فردا یا پس فردا در جلسهای با حضور روسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی آن را بررسی کنیم تا حداقل بخشی از این ارقام در اختیار شما قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور تصمیم دیگر ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا را کسب مجوز از رهبر معظم انقلاب برای برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی دانست و افزود: ما هرگونه درخواست اینگونه از مقام معظم رهبری داشته ایم با نهایت بزرگواری موافقت فرمودند که قدردانی میکنیم.
وی گفت: با توجه به دقتی که به ضرورت سلامت مردم میشود با دریافت این اعتبار، بخش قابل توجهی از مشکلات بخش بهداشت و درمان رفع میشود.
آقای جهانگیری همچنین با اشاره به مطالبات مسئولان بیمارستان امام حسین (ع) برای تامین تجهیزات این بیمارستان به ویژه برای تهیه سی تی اسکن اظهار داشت: اگر تامین این اعتبارات در وزارت بهداشت و درمان، مشکلی نداشته و صرفاَ مسئله مالی مطرح باشد باید به تامین آن کمک کنیم.
وی افزود: میپذیرم که درآمدهای اختصاصی بیمارستانها آسیب دیده و این موضوع مغفول مانده است، زیرا فعالیت بیمارستانها افزایش یافته و اکثر بیماران بستری در بیمارستانها فقط هزینه برهستند پس دولت باید اعتبار مراکز درمانی را تامین کند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از اختصاص بسته حمایتی برای جامعه پزشکی کشور طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی خبر داد و گفت: طبق این مصوبه فوق العاده ویژهای برای بخشهای درمانی مرتبط با بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته میشود که پس از تامین اعتبارات لازم، انجام خواهد شد.
آقای جهانگیری افزود: من این بند از مصوبه را به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشتم، گرچه ما هر کاری کنیم نمیتوانیم زحمات جامعه پزشکی را جبران کنیم و اینگونه اقدامات وظیفه ماست.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به نقش موثر گروههای مرجع در کشور، گفت: تا پیش از همه گیری بیماری کرونا، جامعه پزشکی در میان این گروهها در صدر بودند و طبق نظرسنجیها مردم اعتماد خاصی به این طیف دارند و نظر آنان بسیار مهم است.
آقای جهانگیری نیروهای مرجع را مهمترین سرمایه اجتماعی برای هر نظام سیاسی دانست که در مواقع ضروری صحبت آنان برای مردم موثر است و مردم با آنان همراهی میکنند.
معاون اول رئیس جمهور همه گیری بیماری کرونا را تلخ و سخت دانست و افزود: با این حال یکی از دستاوردهای مهم این مشکل این است که جامعه درمانی کشور با توجه خاص مردم و مسئولان مواجه شد، زیرا آنان دیدند که در مبارزه جدی با ویروس کرونا که نیاز به فداکاری است، اعضای این جامعه با تمام توان به صحنه آمدند و در حفاظت از مردم فداکاری بزرگی کردند که حتما این روزها در تاریخ ماندگار خواهد شد.
وی تاکید کرد: به ویژه در روزهای آغاز این همه گیری که با کمترین امکانات حفاظتی مواجه بودیم، شرایط بسیار دشوار بود به نحوی که در برخی استانها شمار قابل توجهی از اعضای بخش درمان شهید شدند و ما را داغدار کردند که بسیار تلخ بود، اما بار دیگر مردم متوجه شدند جامعه پزشکی چه انسانهای بزرگواری هستند که جانشان را فدای سلامت مردم میکنند.
آقای جهانگیری ابراز امیدواری کرد: با تلاش جامعه درمانی و پزشکی این بلای سخت برطرف شود.
وی گفت: البته این بیماری نوظهور و عالم گیری است که اطلاعات کمی درباره آن وجود دارد و همه کشورها حتی جوامع مدعی پیشرفتهای علمی و صنعتی مانند کشورهای اروپایی و آمریکا نیز با دشواری مواجه شدند و نیاز است که متخصصان با روشهای عالمانه با آن مواجه شوند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: با این حال پروتکلهای درمانی مختلفی برای مهار این بیماری در کشورمان در حال انجام است که با اجرای آن بر افتخارات ایران افزوده میشود.
آقای جهانگیری گزارش رئیس بیمارستان امام حسین (ع) را از اقدامات گروه درمانی این بیمارستان امیدوارکننده دانست و با قدردانی از آنان گفت: به نمایندگی از دولت دست عوامل درمانی کشورمان را میبوسم و اعلام میکنم که شما افتخار کشور هستید.
معاون اول رئیس جمهور پیش از حضور در نشست مدیران بیمارستان امام حسین (ع) از بخش عفونی این بیمارستان دیدن و از شماری از بیماران مبتلا به کرونا عیادت کرد.
تاکید جهانگیری بر تعیین مجازات متخلفان برای حفاظت از سلامت مردم
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: دولت فقط کارش خواهش و درخواست کردن نیست و با توجه به اهمیت سلامت جامعه در مواقع ضروری برای کسانی که تخلف کنند، مجازات تعیین میکند.
اسحاق جهانگیری پس از دیدن از بخشهای مختلف بیمارستان امام حسین (ع) در مصاحبه با خبرنگاران، هدفش از حضور در این بیمارستان را قدردانی از جامعه درمانی کشور دانست و افزود: کاری که جامعه پزشکی و پرستاری کشور در این ایام کردند کارستان بود که در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد.
وی نقش بیمارستان امام حسین (ع) را در مسائل درمانی در شرق تهران بسیار تعیین کننده دانست و گفت: در روزهای عادی نیز این بیمارستان جزء مراکزی است که آمار بسیار بالایی از اشغال تختها را به خود اختصاص داده است و باید سرویسهای متعددی به مردم ارائه دهد.
جهانگیری افزود: طبق گزارش رییس بیمارستان امام حسین (ع) در روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا ۲۷۰ تخت این بیمارستان در اختیار مبتلایان به این بیماری بود که خوشبختانه با اقدامات درمانی خوب در این مرکز اکنون فقط حدود ۱۳۰ بیمار کرونایی در این بیمارستان بستری هستند و تعداد فوتیها در مقایسه با آمار کل فوتیهای استان تهران بسیار کم است.
معاون اول رییس جمهور گفت: با اقدامات خوب در این بیمارستان آمادگی بسیار بالایی وجود دارد که اگر لازم باشد تختهای بسیار بیشتری در بخشهای آی سی یو ایجاد کنند.
وی مهمترین پیام جامعه پزشکی و پرستاری بیمارستان امام حسین (ع) را تاکید بر حضور مردم در خانه دانست و افزود: آنان از مردم میخواهند که دو سه هفته در خانه بمانند تا این بیماری مهار شود و سفرها و دید و بازدیدها را متوقف کنند.
جهانگیری با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی گفت: وقتی گفته میشود که مردم فقط برای ضرورت از خانه بیرون بیایند به معنی این نیست که برای دید و بازدید یا رفع دلتنگی از خانه خارج شوند بلکه برای امور ضروری مانند انتقال بیماران و یا خرید کالاهای لازم است.
وی با ابراز امیدواری برای دریافت این پیام از جانب مردم و اجرای کامل طرح فاصله گذاری اجتماعی تاکید و اضافه کرد: حتی اگر نیاز سختتر این طرح باشد آن را سختتر اعمال میکنیم و اگر خوب عمل شود و به این تشخیص برسیم که دیگر نیازی به ادامه آن نیست تسهیلات لازم را فراهم میکنیم.
آقای جهانگیری گفت: اگر مردم همراهی کنند با توجه به مجموعه توانمندیها در کشور میتوانیم بیماری کرونا را به سرعت از ایران دور کنیم.
معاون اول رییس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه دولت چه برنامهای برای مقابله با این بیماری پس از تعطیلات نوروز دارد؟ تاکید کرد: سلامت مردم و حفاظت از آن اصلیترین مسئله کشور است که دولت بر آن تمرکز دارد و هر کاری لازم باشد انجام میدهیم.
وی افزود: تحقق این هدف ممکن است نیازمند تصمیمات سختتر و یا استمرار تعطیلات باشد که در صورت لزوم، دولت حتماَ در زمان لازم تصمیم گیری و اعلام میکند.
آقای جهانگیری گفت: در این بخش هیچ تردیدی نداریم و روال ما به این سمت است که بتوانیم زمان همه گیری این بیماری را کاهش دهیم که اگرمردم همراهی کنند این دوره بسیار کوتاه خواهد شد و از آن عبور خواهیم کرد.
وی با اشاره به برگزاری نشست صبح امروز ستاد ملی مقابله با کرونا، افزود: پس از ۱۵ فروردین نیز این ستاد جلسه خواهد گذاشت تا در صورت نیاز تصمیمات جدید اتخاذ شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به همراهی و همدلی مردم، مدیران اجرایی و جامعه درمانی کشور، عبور از مشکلات کنونی را قطعی دانست و گفت: در تاریخ کشور چنین انسجام و همراهی فقط در زمان دفاع مقدس بود.
آقای جهانگیری به حضور همه جانبه نیروهای مسلح در صحنه مقابله با این بیماری اشاره کرد و افزود: ما هر آنچه که از سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی میخواهیم انجام میدهند و به طور همه جانبه پای کارند.
وی گفت: رسانه ملی و دیگر بخشهای کشور با آمادگی کامل پای کار آمده اند تا با شیوع ویروس کرونا که جنگی علیه مردم است مقابله کنند و بتوانیم با پیروزی از آن عبور کنیم.
آقای جهانگیری شرط تحقق این هدف را صرفاَ همراهی مردم و تحمل برای ادامه ماندن در خانه دانست.
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما درباره برنامههای دولت برای منع حضور مردم در روز طبیعت تاکید کرد: تصمیم گیری در این باره در حدی است که همه پارکها تعطیل است و هیچکس نباید به پارکها و فضای سبز بیاید؛ مردم نباید کاری کنند که به سلامت خودشان و دیگران آسیبی وارد شود.
وی همچنین با قدردانی از خدمات آقای زالی افزود: انتصاب وی به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا در استان تهران از اقدامات بسیار خوب بود، زیرا تهران کلانشهری بزرگ با جمعیت چند میلیونی است که خوشبختانه با مدیریت آقای زالی روند همه گیری بیماری کرونا به سمت کاهش و با ثبات بیشتر است که اقدام بزرگی محسوب میشود.
آقای جهانگیری تجهیز بیمارستانهای تهران را در این دوره از دیگر اقدامات ارزشمند دانست و گفت: در تهران با جمعیت فراوان آن در هیچ مقطعی با کمبود تخت بیمارستانی مواجه نشدیم و از پزشکان و پرستاران نیز به خوبی محافظت شده است.
وی در پایان جامعه درمانی پایتخت را جزو مجموعههای خوبی دانست که کارنامه قابل قبولی حتی در سطح جهانی ارائه خواهد کرد.
معاون اول رییس جمهور صبح امروز از بخش عفونی بیمارستان امام حسین (ع) دیدن و از شماری از بیماران بستری در آن عیادت کرد.
بازدید جهانگیری از بیمارستان امام حسین (ع)
معاون اول رئیس جمهور از کلینیک ویژه در حال احداث بیمارستان امام حسین (ع) ديدن کرد.
آقای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور امروز (شنبه) از کلینیک ویژه در حال احداث بیمارستان امام حسین (ع) بازدید و در جلسه مدیران و پزشکان این بیمارستان شرکت کرد.
آقای جهانگیری همچنین با حضور در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام حسین (ع) از بیماران بستری در بخش کرونا و عفونی این بیمارستان عیادت و از خداوند متعال برای آنان طلب شفای عاجل کرد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه در حین بازدید علاوه بر طرح پرسشهایی در خصوص تعداد بیماران بستری و نحوه ویزیت و درمان از نزدیک در جریان نحوه خدمت رسانی به بیماران قرار گرفت.
آقای جهانگیری همچنین پس از استماع توضیحات کادر پزشکی و درمانی این مرکز درباره آموزش مراقبتی و درمانی حین بستری و خود مراقبتی پس از ترخیص از بیمارستان از زحمات جامعه پزشکی و درمانی کشور قدردانی کرد.
حضور جهانگیری در بیمارستان امام حسین (ع) معاون اول رئیس جمهور از بیمارستان امام حسین (ع) دیدن کرد.
آقای اسحاق جهانگیری در این بازدید از روند درمان بیماران مبتلا به بیماری کرونا در این بیمارستان کسب اطلاع کرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از بخشهای مختلف این بیمارستان به ویژه بخش عفونی بازدید و از شماری از بیماران مبتلا به کرونا عیادت کرد.
بازدید از طرح ساخت کلینیک ویژه بیمارستان امام حسین (ع) از دیگر برنامههای حضور آقای جهانگیری در بیمارستان بود.