آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید ۱۹
۲۵ هزار نفر؛ آمار جان باختگان کرونا در جهان
سیانان: آمریکا از نظر شمار مبتلایان به کرونا در رتبه اول جهان قرار گرفت و چین را پشت سر گذاشت. آمریکا به وضعیت خاص و تکان دهندهای رسیده است.
>>> بسته پیشین اخبار شیوع کرونا در جهان>>>
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مهمترین و جدیدترین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان و همچنین اقدامات کشورها برای جلوگیری از همهگیری کووید ۱۹ و راههای مقابله با آن، به شرح ذیل است:
جهان/ کرونا تاکنون ۷۰۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهان ضرر زده است: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ویروس کرونا به سرعت در مناطق مختلف جهان در حال گسترش است. هزینههای شیوع این ویروس برای اقتصاد جهانی بسیار سنگین شده است و پیش بینی میشود این رقم از مقادیر کنونی هم بسیار بیشتر شود. تاکنون ویروس کرونا برای دولتها و بانکهای مرکزی کشورهای مختلف جهان، هفت تریلیون دلار (هفت هزار میلیارد دلار) هزینه داشته است. فقط آمریکا مجبور شده است برای این وضعیت، دو تریلیون دلار (دو هزار میلیارد دلار) در قالب بسته حمایتی و نجات اقتصادی تصویب کند. بانک مرکزی اروپا نیز هشتصد و پنجاه میلیارد دلار برای این منظور اختصاص داده است. کشورهای مختلف نیز بستههای حمایتی و کمکی خود را در نظر گرفته اند. پیشبینی میشود این رقم در سطح جهانی از سطح هفت تریلیون دلار نیز بیشتر شود.
جهان/ مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: تولید واکسن کرونا حداقل ۱۸ ماه طول خواهد کشید: به گزارش پایگاه اینترنتی سازمان جهانی بهداشت، دکتر تروس مدیرکل این سازمان در جمع خبرنگاران گفت: تولید واکسن کرونا حداقل ۱۸ ماه طول خواهد کشید. با این حال تلاش برای یافتن راه حلهایی برای درمان از اهمیت و فوریت بالایی برخوردار است. اکنون بیش از نیم میلیون مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا و بیش از ۲۰ هزار مورد مرگ و میر رخ داده است، البته بیش از ۱۰۰ هزار نفر نیز درمان شده اند. در حال حاضر کمبود تجهیزات محافظتی یکی از مشکلات اصلی در مبارزه با ویروس کرونا و نجات جان انسانها است.
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی از کشورهای جهان خواست از داروهایی که تاثیرشان علیه ویروس کرونا ثابت نشده، استفاده نکنند.
سازمان ملل/ سخنگوی دبیرکل سازمان ملل: تحریمها علیه کشورها باید لغو شود: به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، استفان دوجاریک سخنگوی رسمی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در گفتگو با الجزیره گفت: ۹۸ درصد کارکنان سازمان ملل متحد دورکاری میکنند. ما نگران ناتوانی کشورهای فقیر برای مقابله با ویروس کرونا هستیم. طرفهایی که در برخی از کشورها با هم درگیر هستند تمایل خود را برای توقف درگیریها به منظور مقابله با کرونا ابراز کرده اند.
وی اضافه کرد: تحریمها علیه کشورها باید لغو شود و شورای امنیت باید در این زمینه اقدام کند. دبیرکل تاکید دارد که این تحریمها باید لغو شود چرا که هیچ یک از ما نمیتواند از تاثیرات این ویروس در امان باشد مگر اینکه تلاشهای خود را یکپارچه کنیم و با توجه به نظام تحریمهایی که شورای امنیت اعمال کرده است این مسئله بر عهده خود شورای امنیت است که اقدام کند مانند تحریمهایی که علیه کره شمالی وجود دارد. کشورهای دیگری نیز هستند که تحت تحریمهای یکجانبه قرار دارند و دبیرکل از کشورهایی که این تحریمها را اعمال کرده اند درخواست کرده است این تحریمها را لغو کنند.
جهان/ آمار جانباختگان کرونا به بیش از ۲۵ هزار نفر رسید: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس به نقل از خبرگزاری فرانسه، بیش از ۲۵ هزار نفر در جهان در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند که بیشترشان در اروپا بوده است.
سازمان ملل/ گوترش لغو تحریمها را برای مبارزه با کرونا خواستار شد: شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت لغو تحریمهایی را که میتواند توان کشورها را در مبارزه با ویروس کرونا تضعیف کند، خواستارم.
صندوق بین المللی پول/ سایه رکود بر سر اقتصاد جهانی: خبرگزاری فرانسه از واشنگتن به نقل رئیس صندوق بین المللی پول اعلام کرد، واضح است که اقتصاد جهانی وارد دوره رکود شده است. وی افزود، بازارهای نوظهور به ۲.۵۰۰ میلیارد دلار تأمین مالی برای مقابله با تبعات ویروس کرونا نیاز دارند.
قاره آمریکا
آمریکا/ شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به بیش از ۱۰۰ هزار نفر رسید: شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در نیویورک به ۴۴ هزار و ۵۰۰ نفر و در سراسر آمریکا به بیش از ۱۰۰ هزار نفر رسید.
آمریکا/ ابتلای ۳۶ نفر از خدمه ناو هواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت به کرونا: شبکهای بی سی نیوز به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد: آزمایش کرونای حداقل ۳۶ نفر از خدمه ناو هواپیما بر یو اس اس تئودور روزولت مثبت اعلام شده است. این شبکه نوشت: مقامات نیروی دریایی انتظار دارند که این تعداد همچنان افزایش یابد.
آمریکا/ ترامپ: چین اطلاعات ویروس کرونا را به آمریکا میفرستد: به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، پس از تماس تلفنی با رئیس جمهور چین، این کشور، اطلاعات ویروس کرونا را به آمریکا میفرستد.
آمریکا/ یک نماینده جمهوری خواه به ویروس کرونا مبتلا شد: به گزارش خبرگزاری رویترز، میک کلی، نماینده جمهوری خواه آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شد.
آمریکا/ هشدار شهردار لس آنجلس درباره شیوع ویروس کرونا: به گزارش خبرگزاری رویترز، شهردار لس آنجلس اعلام کرد، طی پنج روز آینده، این شهر ممکن است به اندازه مبتلایان نیویورک، بیمار داشته باشد.
آمریکا/ ثبت ۳۵۴ مورد مرگ و حدود ۱۸ هزار مورد ابتلا در ۲۴ ساعت: به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا از ثبت ۳۵۴ مورد مرگ ناشی از کرونا و ثبت حدود ۱۸ هزار مورد ابتلا به این بیماری در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا خبر داد.
آمریکا/ طعنه هیلاری کلینتون به شعار ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری: هیلاری کلینتون، نامزد سابق ریاست جمهوری آمریکا از حزب دموکرات در واکنش به خبرها در زمینه پیشتازی آمریکا به لحاظ مبتلایان به ویروس کرونا در جهان در حساب توئیتری خود نوشت: «او (ترامپ) قول "آمریکا نخست" را داده بود.» کلینتون با بیان این جمله در حقیقت با طعنه، شعار اصلی ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ را یادآوری کرده است.
آمریکا/ ۱۱ درصد نیروهای پلیس نیویورک سرکار خود حاضر نشده اند: شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، یازده درصد از نیروهای پلیس نیویورک امروز (جمعه) سر کار خود حاضر نشدند.
آمریکا/ ترامپ دستور اجرای قانون تولید دفاعی را صادر کرد: به گزارش رادیو ملی عمومی آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، دستور اجرای "قانون تولید دفاعی" را برای وادار کردن شرکت جنرال موتورز به پذیرش، انجام و اولویت دادن به قراردادهای فدرال برای ساخت دستگاه تنفس مصنوعی صادر کرد.
آمریکا/ درخواست سناتورها برای برداشتن تحریمهای ایران به علت ویروس کرونا: به گزارش پایگاه اینترنتی فارن پالسی، نمایندگان ارشد دموکرات آمریکا در کنگره با اشاره به لزوم تامین تجهیزات پزشکی و حمایتهای بشردوستانه برای کشورها، از دولت دونالد ترامپ درخواست کرده اند تحریمها علیه ایران، ونزوئلا و دیگر کشورهایی که از همه گیری ویروس کرونا ضربه دیده اند، کاهش یابد.
در نامههای متعددی برای مایک پمپئو، وزیر امور خارجه و دیگر مقامات ارشد آمریکایی، اعضای دموکرات کنگره این کشور از جمله سناتور برنی سندرز به دولت آمریکا فشار آورده اند تا معافیتهایی برای تحریمهای آمریکا علیه کشورهای دیگر صادر شود. کریس مورفی، سناتور دموکرات با رهبری گروهی از نمایندگان دیگر دموکرات از دولت ترامپ برای کاهش تحریمها علیه کشورهایی مانند ایران و ونزوئلا درخواست کرده است. مورفی اعلام کرد، در حالی که همه گیری ویروس کرونا بدتر میشود، این اقدامات برای انتقال آزادانه دارو و دیگر موارد بشردوستانه به کشورها مانع ایجاد میکند.
سناتور مورفی در نامه ارسالی به پمپئو و استیو منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا در روز پنجشنبه، نوشت: «کمک به این کشورها و نجات انسانها در طول این بحران از نگاه اخلاقی اقدامی درست است، اما از منظر امنیت ملی نیز این موضوع اقدامی درست محسوب میشود. اگر اجازه دهیم تحریمهای ما بر این درد و رنج استثنایی نشات گرفته از شیوع ویروس کرونا در این دو کشور بیافزاید، ما به موضع ضد آمریکایی در این کشورها کمک میکنیم.»
این نامه توسط چندین سناتور از جمله کریس فن هولن، تیم کین و پاتریک لیهی امضا شده است. مورفی در درخواست خود از دولت آمریکا خواسته است تا اجرای تحریمها به مدت ۹۰ روز متوقف شود، تحریمهایی که ممکن است باعث توقف «واکنش فوری بشردوستانه» علیه گسترش ویروس کرونا در ایران شود. وی همچنین از وزارت خزانه داری آمریکا خواست تا جرایم شرکتهای فناوری اطلاعاتی که میتوانند برای درمان یا جلوگیری از این بیماری کمک کنند، سبک شود.
آمریکا/ مثبت شدن آزمایش کرونای یک نماینده دموکرات: به گزارش خبرگزاری رویترز، جو کانینگهام، نماینده دموکرات کنگره آمریکا اعلام کرد، آزمایش کرونای او مثبت شده است.
آمریکا/ ابتلای ۲۰۰ آتشنشان نیویورک به کرونا: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ایالت نیویورک به کانون شیوع ویروس کرونا در آمریکا تبدیل شده است به طوری که بیشترین تعداد مبتلایان و جان باختگان ناشی از بیماری کووید-۱۹ در این ایالت هستند. نیروهای امدادی و پزشکی نیز از این ویروس در امان نمانده اند. آزمایش کرونای بیش از دویست نفر از کارکنان سازمان آتشنشانی نیویورک نشان میدهد آنها نیز به این ویروس آلوده شده اند. یازده درصد از اعضای پلیس نیویورک نیز بیمار شده اند. این شهر به سه میلیون ماسک از نوع ان-۹۵ و پنجاه میلیون ماسک نیاز دارد. یکی دیگر از نیازهای حیاتی این شهر، پانزده هزار دستگاه تنفس مصنوعی است.
گفتنی است در آمریکا، سازمان آتشنشانی ازنظر تشکیلاتی تحت نظر شهرداری هر شهر عمل میکند و در مواقع بحران شهری، وارد عمل میشود و دامنه فعالیت آن صرفا به حوزه اطفای حریق و امثال آن محدود نمیشود.
آمریکا/ رتبه اول آمریکا از نظر شمار مبتلایان به کرونا در جهان: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ ویروس کرونا در آمریکا به سرعت در حال افزایش است. آمریکا به وضعیت خاص و تکان دهندهای رسیده است. تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور بیش از دیگر کشورهای جهان است. در حال حاضر تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا به بیش از نود و یک هزار نفر رسیده است. این رقم بیش از تعداد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در چین و ایتالیا است. روند افزایش شدید شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا در همین چند روز اخیر رخ داده است. ایالت نیویورک، کانون شیوع کرونا در آمریکا است. اما با گسترش و شیوع این بیماری در آمریکا، چندین منطقه خطرناک دیگر در این کشور نیز در حال ظهور هستند.
دیترویت، شیکاگو، و نیواورلئانز مناطق خطر جدید برای شیوع کرونا در آمریکا عنوان شده اند. به گفته کارشناسان، منحنی شیوع کرونا در مناطق مختلف آمریکا با هم تفاوت دارد. با وجود افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از موضع خود عقب نشینی نکرده است مبنی بر اینکه آمریکا میتواند تا ایام عید پاک به وضع عادی بازگردد. اما دکتر آنتونی فاوچی از اعضای کارگروه ویژه کاخ سفید برای مقابله با کرونا، آب سردی روی این دیدگاه ترامپ ریخته است.
آمریکا/ جانباختن ۱۳۵۳ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ویروس کرونا با سرعت در آمریکا در حال گسترش است. براساس جدیدترین آمار که منتشر شد، شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا به یک هزار و سیصد و پنجاه و سه نفر رسید.
آمریکا/ تصویب بسته حمایتی ۲۰۰۰ میلیارد دلاری در مجلس نمایندگان آمریکا: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا طرح موسوم به بسته حمایتی اقتصادی برای دوران کرونا را در کنگره این کشور بررسی کردند. سرانجام این طرح با ارزش دو تریلیون دلار (دو هزار میلیارد دلار) به تصویب رسید. این بسته حمایتی دولتی روز چهارشنبه با اتفاق آراء در سنای آمریکا به تصویب رسیده بود.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز در حساب توئیتری خود نوشت: من هم اکنون "قانون مراقبت ها" به عنوان بزرگترین بسته کمک اقتصادی را در تاریخ آمریکا امضا کردم که از هر لایحه امدادی که تاکنون تصویب شده، دو برابر بیشتر است.
آمریکا/ ابراز نگرانی پزشک اهل نیواورلئان از آمار بالای مبتلایان به کرونا: به گزارش خبرگزاری رویترز، یک پزشک متخصص بیماریهای عفونی در نیواورلئان آمریکا از انتشار بیماری کرونا در این منطقه ابراز نگرانی کرد. جولیو فیگورا متخصص بیماریهای عفونی در نیواورلئان آمریکا گفت درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا مثل پرواز با چشمان بسته و یا تماشای تصادف قطار با حرکت آهسته است. شما میدانید که چه اتفاقی خواهد افتاد، اما کار دیگری در مورد آن غیر از کارهایی که ما انجام میدهیم مثل مراقبتهای حمایتی و دارویی وجود ندارد.
وی گفت: ما خیلی خوب از روی علائم متوجه شده ایم که چه کسی به این بیماری مبتلا شده است و چه کسی مبتلا نشده است. هنگامی که آنها به مطب پزشک مراجعه میکنند مخصوصا در مواردی که بیمار نشانههای حاد بیماری را با خود به همراه دارد ما در تشخیص درست عمل میکنیم، ولی روشهای درمانی موجود به اندازهای که باید قوی باشند قوی نیستند.
دکتر فیگوئروا در خط مقدم بیماری همه گیر کرونا ویروس در لوئیزیانا قرار دارد که در آن بیش از ۲۳۰۰ مورد ابتلا تاکنون گزارش شده است و انتظار میرود تا هفته اول ماه آوریل تعداد بیماران به اندازه ظرفیت بیمارستانها برسد. فرماندار لوییزیانا جان بل ادواردز روز پنج شنبه ۲۶ مارس ۵۱۰ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا را اعلام کرد – که ۲۸% افزایش نسبت به روز قبل را نشان میدهد. جان بل ادواردز گفت اعداد و ارقامی که ما امروز از شمار مبتلایان در اختیار داریم بسیار جدی است. من امیدوارم تمام مردم ایالت لوییزیانا به این ارقام توجه کنند و به همان اندازه که من نگران هستم موضوع را جدی بگیرند.
آمریکا/ فرماندار نیویورک: ۲۱ روز دیگر، زمان اوج شیوع کرونا در نیویورک: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، فرماندار ایالت نیویورک با تاکید بر تبدیل خوابگاههای دانشجویی و هتلها به بیمارستانهای موقت، اعلام کرد نیویورک تا سه هفته دیگر به نقطه اوج شیوع کرونا میرسد.
اندرو کومو در نشستی خبری در جمع خبرنگاران گفت: هر روز ارزیابیهای ما درباره نقطه اوج شیوع کرونا در ایالت نیویورک تغییر میکند. در حال حاضر، ارزیابیها نشان میدهد که تا بیست و یک روز دیگر احتمالا به نقطه اوج شیوع در منحنی شیوع خواهیم رسید. ما هرکاری که بتوانیم انجام میدهیم تا ظرفیت بیمارستانهای خود را افزایش دهیم تا بتوانیم در زمان اوج شیوع کرونا تا بیست و یک روز دیگر پاسخگوی نیازهای مردم باشیم. ما هرکاری که بتوانیم انجام میدهیم. ما مشغول انجام دادن کارهایی هستیم که هرگز در گذشته انجام نداده ایم.
وی افزود مهمترین تجهیزاتی که به آنها نیاز داریم دستگاههای تنفس مصنوعی است. ما عملا از همه جای جهان در حال خرید این دستگاهها هستیم تا بتوانیم نیاز خود را مرتفع کنیم. ما انباری از این تجهیزات ایجاد کرده ایم تا در صورت رسیدن به نقطه اوج شیوع کرونا بتوانیم از این انبار خود، تجهیزات لازم را در مناطق و بیمارستانهای مختلف ایالتی به کار بگیریم.
فرماندار ایالت نیویوک همچنین اعلام کرد با تائید ابتلای ۷ هزار و سیصد و هفتاد و هفت مورد جدید، تعداد مبتلایان تائید شده به ویروس کرونا در این ایالت به ۴۴ هزار و ششصد و سی و پنج مورد رسید. وی افزود: از این تعداد تاکنون ۵۱۹ نفر جان خود را از دست داده اند.
اندرو کومو گفت تعداد کل موارد مثبت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا، چهل و چهار هزار و ششصد و سی و پنج مورد است. از این تعداد، بیست و پنج هزار و سیصد و نود و پنج مورد مثبت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ایالت نیویورک ثبت شده است. این بیماری همچنان در کل آمریکا در حال گسترش است در ایالت نیویورک هم در حال شیوع همه گیر است. تعداد جان باختگان ناشی از ویروس کرونا در ایالت نیویورک از سیصد و هشتاد و پنج نفر آمار قبلی به پانصد و نوزده نفر رسیده است. این آمار همچنان سیر افزایشی خود را ادامه خواهد داد و احتمالا این بدترین خبری است که بنده میتوانم به مردم ایالت نیویورک بدهم. علت افزایش این آمار این است که عدهای از مبتلایان مثلا بیست یا بیست و پنج روز پیش به بیمارستان مراجعه کرده اند و الان از تجهیزات تنفس مصنوعی بیمارستانها استفاده میکنند. هر چه تعداد روزهای ماندن آنها در بیمارستان بیشتر باشد، به همان نسبت میزان رهاشدن دستگاههای تنفس مصنوعی و ارائه خدمات به دیگران کمتر خواهد بود. به همین علت، ما شاهد افزایش قابل توجه شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ خواهیم بود.
فرماندار ایالت نیویورک افزود: نیویورک در میان ایالتهای آمریکا، همچنان بیش از دیگر ایالتهای کشور، درگیر این مشکل است. این ایالت هم از نظر تعداد موارد آلوده شده به این ویروس و هم ازنظر تعداد تلفات، در میان ایالتهای آمریکا در صدر قرار دارد. علت این مسئله نیز آن است که در این ایالت، مردمانی از سراسر جهان حضور دارند. افرادی که به چین یا کره جنوبی یا ایتالیا یا دیگر مناطق کشور سفر کرده اند به این ایالت میآیند. علت دیگر امار بالای مبتلایان به ویروس کرونا در نیویورک این است که تراکم جمعیتی در این ایالت بسیار زیاد است. گفته میشود فاصله گذاری اجتماعی باید حدود شش فوت (دو متر) باشد، اما رعایت این فاصله در ایالت نیویورک، دشوار است. وقتی به پیاده روها بروید میبینید که آیا امکان پذیر است که شش فوت از دیگران فاصله داشته باشید یا خیر. همین تراکم جمعیتی در چنین شرایطی میتواند به مشکلی جدی تبدیل شود.
آمریکا/ درخواست کمک ۱۴۰۰ میلیارد دلاری تولیدکنندگان آمریکایی از دولت: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، گسترش ویروس کرونا در آمریکا به فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان این کشور نیز به شدت ضربه وارد کرده است. در حالی بسته حمایتی دو هزار میلیارد دلاری در کنگره و دولت آمریکا در حال بررسی است که اتحادیه ملی تولیدکنندگان آمریکا در این خصوص خواستههای مشخصی دارد. اتحادیه ملی تولیدکنندگان آمریکا از دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور خواسته است تا کمک یک تریلیون و چهارصد میلیارد دلاری (یک هزار و چهارصد میلیارد دلاری) را در اختیار تولیدکنندگان آمریکا قرار بدهد تا آنها بتوانند از این وضعیت ناشی از بحران کرونا عبور کنند.
جی تیمونز رئیس و مدیراجرایی اتحادیه ملی تولیدکنندگان آمریکا، دوران کرونا را به دوران جنگ جهانی دوم تشبیه کرد. وی گفت: بسیاری از تولیدکنندگان آمریکایی نگران اوضاع پیش آمده (ناشی از کرونا) هستند.
آمریکا/ پیام های توئیتری ترامپ خطاب به شرکتهای خودروسازی آمریکایی: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: جنرال موتورز باید بلافاصله کارخانه خود در لُرد اِستاون اوهایو که به طور احمقانهای رها شده و یا برخی از کارخانههای دیگر خود را باز کرده و ساخت دستگاه تنفس مصنوعی را آغاز کند، همین الان!، (شرکت) فورد، به سرعت کار ساخت دستگاه تنفس مصنوعی را ادامه دهید!
ترامپ در پیام توئیتری دیگری، نوشت: طبق معمول با "این" جنرال موتورز، به نظر نمیرسد هرگز امور به نتیجه برسد. آنها گفتند که "خیلی سریع" میخواهند ۴۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی که بیشتر مورد نیاز است، به ما بدهد. اکنون آنها میگویند که تا اواخر آوریل تنها شش هزار دستگاه تولید خواهند کرد و دلار زیادی میخواهند. همیشه با مری بارا (مدیرعامل شرکت جنرال موتورز) ، اوضاع به هم میریزد. قانون تولیدات دفاعی را اعمال و اجرایی کنید.
آمریکا/ کاخ سفید: تاکید ترامپ و شی جینپینگ بر تلاش مشترک علیه کرونا: به گزارش خبرگزاری رویترز، کاخ سفید اعلام کرد، روسای جمهور آمریکا و چین روز پنجشنبه در یک تماس تلفنی «بر تلاش مشترک برای شکست ویروس کرونا توافق کردند.»
آمریکا/ پلاتوی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک درباره وضعیت کرونا در آمریکا
کانادا/ افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۴۰۴۳ مورد: به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامات پزشکی کانادا اعلام کرد، تا روز جمعه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۴۰۴۳ مورد رسیده که از این میان ۳۹ نفر جان باخته اند.
کانادا/ ترودو: امیدوارم آمریکا نظامیان خود را در مرزهای مشترک مستقر نکند: به گزارش خبرگزاری رویترز، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا گفت، امیدوارم آمریکا نظامیان خود را در کنار مرزهای مشترک مستقر نکند. وی افزود، دولت کانادا برای بخشهای تجاری وام یک ساله بدون بهره میدهد.
آمریکای لاتین/ شمار مبتلایان به ویروس کرونا از مرز ۱۰ هزار نفر گذشت: بر اساس آمار جمع آوری شده توسط خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع رسمی و سازمان جهانی بهداشت، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکای لاتین روز جمعه به ۱۰.۴۵۳ نفر رسیده است که از این میان، ۱۸۲ نفر فوت کرده اند. کشورهایی که بیشتر از بقیه درگیر میباشند عبارتند از برزیل (۲۹۱۵ مبتلا، ۷۷ فوتی)، اکوادور (۱۴۰۳ مبتلا، ۳۴ فوتی) و شیلی (۱۶۱۰ مبتلا، پنج فوتی).
نخستین فرد مبتلا به ویروس کرونا در روز ۲۶ فوریه در برزیل مشاهده شد. این کشور ۲۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد. مقامات پیش بینی میکنند که تا ماه آوریل انفجاری در تعداد مبتلایان صورت بگیرد. طی هفتههای اخیر، کشورهای این منطقه به منظور پیشگیری از شیوع بیماری، تدابیر محدود کنندهای اتخاذ کرده اند. امکانات و ظرفیت بهداشتی در این منطقه از جهان برای مقابله با شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ محدود میباشند.
در ونزوئلا، آرژانتین، کلمبیا، بولیوی، السالوادور و پاناما قرنطینه خانگی اجرایی شده است. این در حالیست که هندوراس، پرو، اکوادور و گوآتمالا به اجرای مقررات منع آمد و شد بسنده کرده اند. مرزهای بیشتر کشورهای آمریکای لاتین بسته شده اند. آمار فقرا در این منطقه از جهان بالاست و برخی دولتها اقدام به کمک مالی به شهروندان کرده اند. برای مثال، مقامات در پرو، هندوراس، السالوادور و اکوادور بین شهروندان فقیر، بستههای معیشتی و غذایی توزیع کرده اند.
برزیل/ بولسونارو: اقتصاد برزیل فلج شده است: به گزارش خبرگزاری رویترز، ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل اعلام کرد، اقتصاد برزیل فلج شده است. به دلیل قرنطینه های وضع شده، خشونت علیه زنان افزایش یافته است. این شرایط تشنج و ترس باید متوقف شود.
برزیل/ ممنوعیت ورود خارجیها به کشور: شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، برزیل ورود خارجیهای غیرمقیم در این کشور را از دوشنبه آینده برای یک ماه ممنوع کرد.
قاره اروپا
اروپا/ ثبت بیش از ۳۰۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا: به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از ۳۰۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در اروپا ثبت شده است.
اروپا/ رئیس کمیسیون اروپا: به یک «راهبرد هوشمندانه» در مقابله با کرونا نیازمندیم: به گزارش شبکه تلویزیونی «فونیکس» آلمان، اورزولا فون دِرلایِن، رئیس کمیسیون اروپا پس از برگزاری ویدئوکنفرانس سران اتحادیه اروپا طی سخنانی درباره سیاستهای مقابلهای اتحادیه در برابر ویروس کرونا گفت: چند هفته است که (در اروپا) درگیر بحران (ویروس کرونا) هستیم. به همین خاطر این مهم است که از هماهنگی بیشتر با هم، اطمینان حاصل کنیم و در ارتباط با انجام اقدامات (مشترک) میان کشورهای عضو، نهادها و سازمانهای اتحادیه اروپا و همین طور تک تک دولتهای عضو با هم هماهنگ باشیم.
وی افزود بر همین اساس بود که ویدئوکنفرانس ما برای اعضای شورای اروپا از اهمیت برخوردار بود. ما با کشورهای عضو اتحادیه اروپا در خصوص نیاز به یک «راهبرد هوشمندانه» (برای مقابله با بیماری کرونا) صحبت کردیم. اینکه باید حتما از سلامت شهروندان اروپایی حفاظت کنیم و همزمان اقتصاد اروپا را نیز سرپا نگاه داریم؛ ضمن آنکه تا جایی که امکان دارد، محدودیتهای مرزی را اعمال کنیم. ما تنها در صورتی میتوانیم تامین تجهیزات پزشکی را تضمین کنیم که بتوانیم همچنان تولید دستگاههای تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) را در دستور کارمان قرار دهیم و همین طور قفسه سوپرمارکتها را پر نگاه داریم.
دانمارک/ بسته حمایتی برای مقابله با کرونا معادل ۱۳% تولید ناخالص داخلی کشور: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، نیکولای وامِن وزیر دارایی دانمارک در گفتگو با این شبکه گفت: مردم دانمارک مشکل ناشی از ویروس کرونا را بسیار جدی گرفته اند. این مشکل فقط دامنگیر دانمارک نشده بلکه مشکلی جهانی است.
وی تصریح کرد با بسته حمایتی که ارزش آن معادل سیزده درصد تولید ناخالص داخلی دانمارک است، این کشور به مبارزه با کرونا رفته است.
ایتالیا/ ثبت هزار مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا تنها در ۲۴ ساعت: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، ستاد حوادث غیرمترقبه ایتالیا با ارائه آمار جدید، اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته با فوت ۹۶۹ نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا، شمار قربانیان این ویروس در ایتالیا به ۹۱۴۳ نفر افزایش یافت. بر اساس این گزارش، همچنین مجموع افرادی که از ابتدا تا به امروز در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند به ۸۶۴۹۸ رسید.
ایتالیا/ رئیس جمهور ایتالیا: اروپا به طرحهای جدید نیاز دارد: به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور ایتالیا اعلام کرد، اروپا به طرحهای جدید نیاز دارد و باید رویکردهای قدیمی را که هیچ ربطی به حقایق جدید ندارند رها کند. امیدوارم قبل از اینکه دیر شود اروپا تهدیدی را که با آن مواجه است بفهمد.
ایتالیا/ رئیس کمیسیون خارجی سنای ایتالیا، تعلیق تحریمهای ایران را خواستار شد: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، سناتور ویتو پتروچلی، رئیس کمیسیون خارجی سنای ایتالیا با نادرست خواندن تحریمهای آمریکا علیه ایران در شرایط بحران مبارزه با ویروس کرونا، گفت: اتحادیه اروپا باید به درخواست ایران و کشورهای کره شمالی، کوبا، چین، نیکاراگوئه، روسیه و ونزوئلا خطاب به دبیرکل سازمان ملل برای برداشته شدن تحریمها بپیوندد. مبارزه علیه این چالش تاریخی یک اولویت محض است و اگر کشورهایی هستند که نمیتوانند به دلیل تدابیر محدودکننده مغایر با منشور سازمان ملل به تجهیزات پزشکی و یا دارو دسترسی داشته باشند، این به آن معناست که ما به عنوان بشر در حال شکست خوردن هستیم.
در روزهای گذشته، اعضای حزب موئتلفه دولتی ۵ ستاره در کمیسیونهای خارجی مجلس و سنا ایتالیا، رسما خواستار اقدامی بشردوستانه در تعلیق تحریمها علیه کشورمان در دوره مبارزه با ویروس کرونا شده بودند.
ایتالیا/ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا از چین بالاتر رفت: به گزارش خبرگزاری رویترز، طبق آخرین آمار منتشر شده، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا از مبتلایان در چین بالاتر رفت.
سوئد/ ممنوعیت تجمع بیش از ۵۰ نفر با هدف مقابله با کرونا: به گزارش خبرگزاری فرانسه از استکهلم، سوئد که در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی تدابیر نرمتری در رویارویی با ویروس کرونا اتخاذ کرده است، روز جمعه تجمع بیش از ۵۰ نفر را ممنوع اعلام کرد. استفان لافون، نخست وزیر سوئد به خبرنگاران گفت: ”بنا بر توصیه آژانس عمومی بهداشت سوئد، جلسه فوق العاده شورای وزیران روز جمعه تصمیم گرفت محدودیت تجمعات را از ۵۰۰ نفر به ۵۰ نفر کاهش دهد. اگر نیازی به سفر ندارید در خانه بمانید. این موضوع جدی است“.
تا کنون ۳.۰۴۶ نفر در سوئد به ویروس کرونا مبتلا شده اند که ۹۲ نفر از آنها جان باخته اند. سوئد در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی برخورد نرمتری با شیوع ویروس کرونا پیش گرفته است. مدارس و رستورانها بسته نشده اند و همچنین از بچهها خواسته شده است که به فعالیتهای ورزشی ادامه بدهند. دولت سوئد روز سه شنبه از رستورانها و کافهها تقاضا کرد از ارائه خدمات به مشتریان حضوری بکاهند.
دولت سود از شهروندان خواسته است به توصیهها گوش فرا دهند و در صورت امکان دور کاری کنند. در صورت بیماری در منزل بمانند و اصول فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمایند. دولت همچنین از افراد در معرض خطر بیشتر نظیر افراد بالای ۷۰ سال خواسته است از منزل خود خارج نشوند. در حالی که این راهبرد نرم با انتقاد برخی کارشناسان در سوئد و خارج روبرو شده است، مقامات این کشور همچنان میگویند که تدابیر سختگیرانه با توجه آثار اجتماعی خود به اندازه کافی مؤثر نیستند.
ایرلند/ افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا به ۲۱۲۱ مورد: به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت ایرلند اعلام کرد، موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به ۲۱۲۱ مورد افزایش یافته است که از این تعداد ۲۲ نفر جان باخته اند.
ایرلند/ وضع ممنوعیت مسافرتی به دلیل شیوع ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایرلند به دلیل شیوع ویروس کرونا ممنوعیت مسافرتی وضع کرد. نخست وزیر ایرلند اعلام کرد، به غیر از موارد کار ضروری و پزشکی، همه باید تحت هر شرایطی در خانه بمانند.
جمهوری آذربایجان/ افزایش تعداد مبتلایان به کرونا به ۱۶۵ نفر: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا؛ با ابتلای ۴۳ نفر دیگر در جمهوری آذربایجان به کرونا تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۶۵ نفر رسید. از این تعداد مبتلا به کرونا، ۱۵ نفر بهبود یافته اند، سه نفر جان باخته و ۱۴۷ نفر هم، هم اکنون در مراکز درمانی تحت نظارت پزشکان دوره درمان را سپری میکنند.
براساس این گزارش، از مجموع ۱۴۷ مبتلا به کروناکه در بیمارستانهای ویژه بستری هستند حال ۶ نفر وخیم، حال ۱۱ نفر نسبتا وخیم است. ۳۳۰۰ نفرهم در این کشور تحت قرنطینه قرار گرفته اند. به منظور پیشگیری از شیوع کرونا از ۲۴ مارس (پنجم فروردین) تا ۲۰ آوریل (اول اردیبهشت) در جمهوری آذربایجان، وضعیت ویژه قرنطینه اعلام شده است.
بلژیک/ تمدید قرنطینه خانگی برای دو هفته دیگر: خبرگزاری فرانسه از بروکسل به نقل از منابع رسمی از تمدید مدت قرنطینه خانگی برای دو هفته دیگر در بلژیک خبر داد.
فرانسه/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به حدود ۳۳ هزار نفر: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ آمار افراد آلوده به ویروس کرونا در فرانسه به ۳۲ هزار و ۹۶۴ نفر و جان باختگان نیز به ۱۹۹۵ نفر افزایش یافت. ژروم سالومون، مدیر کل سلامت وزارت بهداشت فرانسه طی یک نشست مطبوعاتی گفت: در ۲۴ ساعت اخیر ۳ هزار و ۸۰۹ نفر به مبتلایان و ۲۹۹ نفر نیز به تعداد جان باخته اند افزوده شده است. ۱۵ هزار و ۷۳۲ نفر در بیمارستان بستری اند که ۳ هزار و ۷۸۷ نفرشان در بخش مراقبتهای ویژه هستند.
فرانسه/ سالن جشنواره کن محلی برای بیخانمانها در ایام کرونا: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، در پی گسترس بیماری کووید ۱۹ در فرانسه و تعویق جشنواره فیلم کن، سالن این جشنواره به محلی برای بیخانمانها در ایام کرونا تبدیل شده است.
فرانسه/ تمدید دو هفتهای منع تردد در فرانسه: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، دوار فیلیپ نخست وزیر فرانسه از تمدید دو هفتهای منع تردد سراسری در فرانسه خبر داد.
آلمان/ گزارش خبرنگار صداوسیما از برلین؛ آرامش قبل از طوفان کرونایی: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین؛ نمودار سرایت کرونا از ابتدای شیوع در آلمان، همچنان سیر صعودی دارد و روزانه ۵ تا ۶ هزار نفر به شمار آلوده شدگان افزوده میشود. عدهای پیش بینی کرده بودند این روزها، نقطه اوج باشد، اما برخی از کارشناسان، خوش بین نیستند.
اظهارات:
ینس اشپان: وزیر بهداشت آلمان
لوتار ویلر: رییس موسسه ویروس شناسی روبرت کخ
انگلیس/ فراخوان مبارزه با اخبار دروغ: دولت انگلیس از مردم این کشور خواست در صورت مشاهده اخبار نادرست درباره راههای درمان کرونا، بلافاصله مقامات مسوول را در جریان بگذارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در پی همه گیری بیماری کووید ۱۹، کاربران مدام در معرض اخبار دروغ مبنی بر اثر درمانی این گیاه یا دارو، استفاده از روشهای غلط و خطرناک همچون استفاده از الکل، قرار گرفته اند و جانشان در معرض خطر است. به همین علت، دولت انگلیس از کاربران شبکههای اجتماعی خواسته است هرگونه روش درمانی توصیهای و غیر علمی را بلافاصله به شرکتهای مالک این شبکهها گزارش دهند. دولت انگلیس همچنین از مردم خواسته است از باز نشر روشهای درمانی غیر علمی درباره ویروس کرونا، خودداری کنند و این اطلاعات غلط را به دیگران منتقل نکنند.
به نوشته گاردین، پس از شیوع ویروس کرونا در انگلیس شبکههای اجتماعی سرشار از روشهای نادرست غلط و بعضا خطرناک برای مقابله با ویروس کرونا شده است که مثلا مردم را به نوشیدن آب داغ، مصرف آب لیمو و یا نوشیدن الکل دعوت میکنند که همه این موارد، غیر علمی و بعضا خطرناک است. گاردین نوشت شماری از این توصیههای غلط درباره ویروس کرونا را صدها هزار نفر دیده و برای دیگران، ارسال کرده اند. بازار شایعات هم در شبکههای اجتماعی، مثلا در فیس بوک داغ است که به نگرانیهای مردم جهان دامن میزند. دولت و مقامات بهداشتی در انگلیس از مردم خواسته اند اطلاعات درباره ویروس کرونا را فقط از منابع رسمی دولتی و مراکز علمی دریافت کنند، زیرا شماری از افراد فعال در شبکههای اجتماعی، دروغهای فراوان منتشر میکنند تا بر شمار هواداران خود بیفزایند یا کالاهای مورد نظر خود را بفروشند.
انگلیس/ جانسون و ترامپ بر همکاری علیه ویروس کرونا تاکید کردند: به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر نخست وزیر انگلیس اعلام کرد، در گفتگوی تلفنی بوریس جانسون با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بهبود فوری جانسون را آرزو کرد. دو طرف همچنین بر تلاش مشترک با شرکای بین المللی در زمینه شکست همه گیری ویروس کرونا تاکید کردند.
انگلیس/ وجود ۳۳ هزار تخت بیمارستانی برای درمان بیماران کرونایی: به گزارش خبرگزاری رویترز، مدیر خدمات بهداشت ملی انگلیس اعلام کرد، ۳۳ هزار تخت بیمارستانی برای درمان بیماران کرونایی آماده است.
انگلیس/ بسته شدن نیمی از فرودگاه گتویک لندن: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، پایانه شمالی فرودگاه گتویک در لندن (Gatwick Airport)، دستکم به مدت یک ماه تعطیل میشود. فرودگاه گتویک در حومه لندن، دومین فرودگاه پرتردد انگلیس است که به علت کمبود مسافر، پایانه شمالی اش از هفته آینده، تعطیل خواهد شد و پایانه جنوبی آن نیز فقط ۸ ساعت، از ساعت ۱۴ تا ۲۲ فعال خواهد بود.
مقامات فرودگاه گتویک گفته اند به علت کمبود مسافر و نیز به منظور حفظ سلامت کارکنان در برابر همه گیری بیماری کووید ۱۹، این تصمیم گرفته شده است. پارسال بیش از ۴۶ میلیون مسافر از این فرودگاه استفاده کردند. پایانه شمالی فرودگاه گتویک از روز چهارشنه هفته آینده، دستکم به مدت یک ماه بسته خواهد شد و مسافرانی که قرار بود در آن مدت پرواز کنند باید به شرکتهای هواپیمایی فروشنده بلیت مراجعه کنند.
به نوشته گاردین، شرکتهای هواپیمایی به منظور بقا از دولت انگلیس، درخواست کمک مالی کرده اند، اما دولت انگلیس روز دوشنبه این هفته اعلام کرد برنامهای برای کمک به این شرکتها در دست ندارد. شرکتهای هواپیمایی و گردشگری در موج نخست، بیشترین آسیب را از پیامدهای ویروس کرونا دیده اند.
انگلیس/ افزایش جهشی شمار بیماران کرونایی و مرگ آنان: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، شمار جان باختگان از ویروس کرونا در انگلیس، نسبت به دیروز ۱۸۱ نفر افزایش یافت که بیشترین میزان افزایش روزانه در این کشور به شمار میرود و به ۷۵۹ نفر رسید. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت و درمان انگلیس، تا صبح امروز ۱۴ هزار و ۵۷۹ نفر در این کشور، به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند. امروز همچنین اعلام شد بوریس جانسون، نخست وزیر و مت هنکوک، وزیر بهداشت و درمان انگلیس نیز به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در پی اعلام مثبت شدن آزمایش کرونای نخست وزیر و وزیر بهداشت و درمان انگلیس، شماری از کارکنان دفاتر این دو نیز همچون روسای خود، به قرنطینه خانگی رفتند. پژوهشگران دانشگاه کمبریج هشدار میدهند به علت نبود آزمایشهای کافی و غربال نشدن مردم انگلیس، احتمالا نیمی از مردم این کشور تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
انگلیس/ گزارش خبرنگار صداوسیما از لندن؛ نخست وزیر و وزیر بهداشت انگلیس هم کرونایی شدند
اظهارات:
– دکتر چاند ناگپول رئیس سازمان نظام پزشکی انگلیس
– شهروند انگلیسی
اسپانیا/ تبدیل سالن غذاخوری بیمارستانی در مادرید به بخش
ترکیه/ اردوغان: جنگهای خود را در کشورهای خارجی متوقف میکنیم: به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ساعاتی پیش و در جریان سخنرانی خود اعلام کرد: ترکیه، همه جنگهای خود در کشورهای خارجی را به علت همه گیری ویروس کرونا متوقف میکند. به عنوان بخشی از اقدامات علیه ویروس کرونا، تمامی پروازهای خارجی متوقف می شوند. شهروندان ترکیه به غیر از خرید ملزومات اساسی نباید از خانه خارج شوند و باید قرنطینه داوطلبانه را اجرا کنند. مدت زمان اجرای اقدامات ضد ویروس کرونا به نحوه تبعیت شهروندان از آنها بستگی دارد.
ترکیه/ افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۵۶۹۸ مورد: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه گفت: تاکنون ۵۶۹۸ تن در ترکیه به کرونا مبتلا شده و ۹۲ تن جانباخته اند. از این تعداد، ۴۲ تن نیز بهبود یافته اند. ترکیه برای مقابله با ویروس کرونا به اقدامات گسترده تری نیاز دارد.
ترکیه/ محدودیت تردد اتوبوسهای بین شهری: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه گفت: برای کنترل و پیشگیری از سرعت گسترش کرونا ویروس، در سفر با اتوبوسهای بین شهری محدودیتهایی را به مورد اجرا خواهیم گذاشت.
سوییس/ افزایش تعداد قربانیان ویروس کرونا به ۲۰۰ نفر: به گزارش خبرگزاری رویترز از زوریخ، بنا بر اعلام دفتر فدرال بهداشت عمومی سوییس، آمار مبتلایان به ویروس کرونا روز جمعه در این کشور به ۱۲۱۶۱ نفر رسید. ۱۹۷ مبتلا نیز فوت کرده اند. این آمار روز پنجشنبه ۱۰۷۱۴ مبتلا و ۱۶۱ فوتی بود.
دولت سوییس به منظور جلوگیری از شیوع ویروس به مقامات ایالتها اختیار داده است که نسبت به تعطیل کردن مدارس و محدود سازی فعالیتهای بخشهای اقتصادی رأساَ تصمیم بگیرند. دولت همچنین قصد دارد از ارتش برای تشدید کنترل در مرزهای خود با ایتالیا، فرانسه و اتریش درخواست کمک کند. سوییس همچنین به اتباع کشورهای دیگر مگر در موارد استثنایی اجازه ورود به این کشور نمیدهد.
بوسنی و هرزگوین/ سارایوو، کانون جدید گسترش ویروس کرونا در بوسنی: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو؛ با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور نهاد هماهنگی امور و حفاظت نجات بوسنی و هرزگوین درخواست کمکهای بین المللی برای مبارزه با ویروس کرونا را ارائه کرد.
در همین راستا نماینده صندوق بینالمللی پول در این کشور برای کمک حداکثری به بوسنی و هرزگوین اعلام آمادگی کرد. همچنین با اعلام پانزده مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین تعداد مبتلایان در این کشور به ۲۳۰ نفر رسید که ۴ نفر فوت شده و ۵ نفر بهبود یافته اند این در حالی است که ابتلای دبیرکل شورای ریاست جمهوری این کشور به ویروس کرونا نیز امروز تایید شد. با توجه به شناسایی ۵ نقطه گسترش ویروس کرونا در سارایوو تعداد مبتلایان در این شهر به عنوان کانون جدید گسترش این ویروس رو به افزایش یافت.
بوسنی و هرزگوین/ پیام همبستگی رئیس العلماء بوسنی و هرزگوین با ایران: دکتر حسین افندی کاوازوویچ رئیس العلما و رئیس جامعه اسلامی بوسنی هرزگوین با ارسال پیام کتبی به محمود حیدری سفیر جمهوری اسلامی ایران در سارایوو با ملت ایران در مبارزه با ویروس کرونا اعلام همبستگی کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو، در متن این پیام آمده است: در حالی که خودمان نیز با این معضل مبارزه میکنیم با نگرانی و امید وضعیت ناشی از گسترش ویروس کرونا در کشور برادر و دوست ایران را پیگیری کرده و به فکر مردم ایران بوده و برای آنها دعا میکنیم.
در ادامه پیام ریاست جامعه اسلامی بوسنی هرزگوین آمده است: قدرت ایمان و اراده و عزم و خودنظارتی مردم در مبارزه با این دشمن نامرئی دارای بیشترین اهمیت است و اطمینان داریم که ملت و دولت ایران، چون گذشته قادر به غلبه بر این چالش خواهند بود.
رئیس العلمای بوسنی و هرزگوین در پایان این پیام با ذکر دعای خیر برای کشور و مردم ایران افزوده است: مایلم به جنابعالی و نهادهای دینی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران پیام بدهم که ایران در برابر ویروس کرونا تنها نیست و ما برای شما دعا میکنیم و دعا با ارزشترین چیزی است که یک فرد مومن میتواند به دیگری اهدا کند.
صربستان/ نورپردازی ساختمانهای اصلی بلگراد با پرچم ایران: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بلگراد؛ بر اساس برنامه ریزی قبلی اعلام شده توسط شهرداری بلگراد پایتخت صربستان به منظور همدردی و همبستگی با شهروندان کشورهایی که ویروس کرونا به صورت گسترده تری در آنجا شیوع یافته است، برخی از نمادهای شهری از جمله ساختمانهای بزرگ، پلها و ساختمان پارلمان را در دو شب متوالی (ششم و هفتم فروردین ۱۳۹۹) با چراغهای رنگین به رنگ پرچم کشورمان تزئین نمودند. قبل از آن نیز پرچم کشورهای ایتالیا، چین، اسپانیا به نمایش درآمده بود و قرار است طی دو شب آینده، پرچم فرانسه به نمایش درآید.
مقامات شهری بلگراد اعلام کردند هدف از این ابتکار، نمایش همبستگی مردم صربستان با ملت ایران به منظور مبارزه و شکست ویروس کروناست. پیش از این نیز، ایویتسا داچیچ وزیر امور خارجه صربستان در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان مراتب همبستگی و همدردی دولت این کشور با جمهوری اسلامی ایران ابراز کرده بود. این اقدام صربستان در حالی انجام میپذیرد که در حال حاضر این کشور نیز درگیر مبارزه با این ویروس بوده و تاکنون طی دو هفته گذشته حدود ۴۵۰ مورد مثبت مبتلا به این ویروس در این کشور به ثبت رسیده است.
قاره آسیا
چین/ ثبت تنها سه مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به کرونا: شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، چین از ثبت ۵۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. تلفات کرونا نیز در چین با ثبت سه مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری به سه هزار و ۲۹۵ نفر رسید.
سوریه/ گفتگوی تلفنی ولیعهد ابوظبی و رئیس جمهور سوریه درباره کرونا: به گزارش خبرنگار صدا وسیما از دمشق، ولیعهد ابوظبی و جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح امارات گفت، برای مقابله با خطرات روز افزون ویروس کرونا، کشورش در کنار مردم سوریه خواهد ایستاد. دفتر مطبوعاتی نهاد ریاست جمهوری سوریه در بیانیهای اعلام کرد، محمد بن زاید آل نهیان، این مطلب را در تماس تلفنی با بشار اسد رییس جمهور سوریه بیان کرد. بر پایه بیانیه ریاست جمهوری سوریه، بن زاید تاکید کرد که در این شرایط حساس سوریه تنها نخواهد بود.
از زمان آغاز بحران در سوریه در سال ۲۰۱۱، امارات به تبعیت از عربستان سعودی در زمره حامیان گروههای تروریستی مسلح قرار گرفت. در پی این موضع گیری امارات، روابط میان ابوظبی و دمشق به تیرگی گرایید.
سوریه/اعمال محدودیتهای تردد: به گزارش خبرنگار صدا وسیما از دمشق، دولت سوریه در بیانیهای، تردد شهروندان میان مراکز استانهای این کشور و حومه این استانها را ممنوع اعلام کرد. دولت سوریه اعلام کرد که محدودیت تردد از ساعت ۱۴ روز یکشنبه به وقت محلی و تا اطلاع بعدی به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد. این اقدام در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا و کاهش تردد مردم صورت میگیرد.
این در حالی است که دولت سوریه از ۳ روز پیش مقررات منع آمد و شد شبانه اعلام کرد. گفته میشود دولت سوریه به سمت اعمال منع آمد و شد کامل پیش میرود. وزارت بهداشت سوریه نیز اعلام کرد، هفته آتی، حساسترین مراحل انتشار ویروس کرونا در سوریه خواهد بود.
پاکستان/ درخواست کمک اضطراری از صندوق بین المللی پول: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "ایکسپرس نیوز"، دولت پاکستان برای مقابله با پیامدهای منفی اقتصادی ناشی از شیوع کرونا، در یک نامه رسمی از صندوق بین المللی پول درخواست کمک اضطراری کرد.
ایکسپرس نیوز گزارش داد: "کریستالینا جیورجیوا" رئیس صندوق بین المللی پول روز جمعه ضمن تأیید خبر دریافت درخواست از سوی دولت پاکستان گفت: مسئولان صندوق بین المللی پول در حال بررسی این درخواست هستند و به زودی در این زمینه تصمیم خواهند گرفت. این مقام صندوق بین المللی پول در بیانیهای اعلام کرد: مقامات پاکستان به تلاشها برای رفع چالشهای اقتصادی این کشور ادامه میدهند، اما این پیشرفتها با تاثیرات ویرانگر ویروس کووید-۱۹ و وخامت شرایط اقتصاد جهانی تهدید میشود.
دولت پاکستان به منظور حمایت از این تلاشها و اطمینان از تسکین سریع مردم، کمکهای مالی را تحت عنوان تامین مالی درخواست کرده است. گفتنی است، دولت پاکستان روز پنجشنبه از اختصاص بزرگترین بسته حمایت اقتصادی در تاریخ این کشور به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد روپیه برای مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا خبر داد. در حال حاضر شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۱۲۹۶ نفر افزایش یافته است که از این میان ۹ نفر جان باخته اند.
افغانستان/ محدودیت تردد و تعطیلی ادارات دولتی: به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، در پی شیوع ویروس کرونا در افغانستان، شهر کابل از فردا به مدت سه هفته شاهد محدودیت های گسترده خواهد شد. براساس اعلام وزارت بهداشت و درمان افغانستان، از روز شنبه همه ادارات دولتی و غیردلتی به مدت سه هفته تعطیل خواهد بود و مردم نیز باید در خانههای خود بمانند و فقط برای خرید مواد غذایی، دریافت خدمات درمانی و کارهای اضطراری میتوانند از خانه هایشان خارج شوند. براساس تصمیم دولت، شبکه حمل ونقل عمومی از جمله اتوبوسهای شهری تعطیل و همه فروشگاهها به استثنای فروشگاههای مواد غذایی و مواد ضروری بسته خواهد بود.
اجتماع بیش از سه نفر در شهر ممنوع خواهد بود و درصورتی که شهروندان کابل از محدودیتهای وضع شده سرپیچی کنند با برخورد قانونی روبرو خواهند شد. همچنین، سفر با وسائط نقلیه عمومی از کابل به سایر استانها و از استانها به کابل نیز شامل این محدودیت است. نظامیان افغان بویژه نیروهای پلیس مجری این طرح هستند. قبل از این نیز، دولت افغانستان در شهرهای هرات، فراه و زرنج محدودیت وضع کرده بود. شمار افراد مبتلا به ویروس کووید نوزده در افغانستان به نود و پنج نفر رسیده است که شش نفر از آنها دیپلماتها و نظامیان خارجی هستند. وزارت بهداشت و درمان افغانستان، شمار فوتیها را سه نفر و تعداد درمان شدگان را نیز سه نفر اعلام کرده است.
اردن/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۲۳۵ نفر: شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت اردن از ثبت ۲۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۲۳۵ نفر خبر داد.
ژاپن/ کرونا، شکوفههای گیلاس ژاپن را نیز به قرنطینه کشاند: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع ویروس کرونا به صنعت گردشگری ژاپن نیز ضربه زیادی وارد کرده است. هرسال در این ایام جشنواره سالانه شکوفههای گیلاس برگزار میشود، اما امسال دولت ژاپن به علت گسترش کرونا، چندین رویداد مربوط به جشنواره شکوفههای گیلاس را لغو کرده است. هر سال میلیونها نفر جذب این رویداد سالانه ژاپن میشوند. امسال شکوفههای گیلاس در ژاپن به جلوه گری زیبای خود مشغول هستند، اما با این تفاوت که از گردشگران خبری نیست.
فعالان صنعت گردشگری ژاپن میگویند حدود پنجاه درصد از تعداد افراد شرکت کننده در جشنواره امسال شکوفههای گیلاس توکیو کم شده و این مسئله برای اقتصاد ژاپن بسیار وحشتناک است. با لغو سفر هر یک گردشگر، تقریبا پانصد دلار زیان به این بخش از صنعت ژاپن وارد میشود. به گفته مسئولان محلی در توکیو، هرسال حدود سه میلیون نفر در دالانهای طبیعی مزین شده به شکوفههای گیلاس تردد میکنند، اما امسال اینطور نیست، زیرا دولت از مردم خواسته است از شرکت در تجمعهای عمومی خودداری کنند. در واقع، جشنواره فوق العاده زیبای شکوفههای گیلاس در ژاپن به یکی از جدیدترین قربانیان شیوع ویروس کرونا تبدیل شده است. مسئولان به مردم ژاپن توصیه کرده اند از تجمع و حضور در محلهای شلوغ خودداری کنند و فاصله خود را با دیگران حفظ کنند.
عراق/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۴۵۸ نفر: شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت عراق از ثبت ۷۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان در این کشور به ۴۵۸ نفر خبر داد.
لبنان/ بخشودگیهای مالیاتی در راستای مقابله با کرونا: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، کاخ نخست وزیری لبنان در بیانیهای اعلام کرد، دولت لبنان همراه با دستورالعملهای پزشکی و بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، برخی بخشودگیهای مالیاتی از سهم خود برای مقابله بهتر با این ویروس را افزایش داده است.
حسان دیاب نخست وزیر لبنان در نشست هیات دولت این کشور بر لزوم همبستگی اجتماعی تاکید کرد و گفت دولت موظف است در ارتباط با بحران کرونا به مردم کمک کند. وی همچنین از تمامی وزارتخانهها خواست تا سررسیدهای مالی و پرداخت عوارض و مالیات و قبضهای آب و برق و تلفن و بیمه و دادگاهها را به حال تعلیق درآورند.
هیات دولت لبنان تصمیم گرفت به دلیل انتشار ویروس کرونا مردم را به مدت شش ماه از پرداخت مالیات ارزش افزوده به ادارات کل و نهادهای دولتی و شهرداریها معاف کند. دولت لبنان همچنین قانون تعلیق برخی از مواد بودجه سال ۲۰۲۰ را به تصویب رساند. این قانون به شهرداریها و نهادهای دولتی این امکان را میدهد تا به منظور ارائه خدمات اجتماعی و بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا به نهادهای دولتی و خصوصی کمک کرده و در همین رابطه هزینهای را اختصاص دهند.
فلسطین/ رئیس جمهور تونس با اسماعیل هنیه تلفنی گفتگو کرد: شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، قیس سعید رئیس جمهور تونس با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تلفنی گفتگو کرد. قیس سعید در این تماس تلفنی بر حمایت تونس از ملت فلسطین در این مرحله حساس به ویژه در مقابله با شیوع ویروس کرونا تاکید کرد. حماس اعلام کرد قیس سعید با این تماس تلفنی نشان داد ملت فلسطین از جایگاه والایی نزد دولت و ملت تونس برخوردار است.
عربستان/ گفتگوی پادشاه سعودی و رئیس جمهور چین درباره مبارزه با کرونا: شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی با شی جینپینگ رئیس جمهور چین درباره تلاشها برای مبارزه با کرونا تلفنی گفتگو کرد. رئیس جمهور چین بر هماهنگی برای مبارزه با کرونا تاکید کرد.
قطر/ ثبت ۱۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در قطر: شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت قطر از ثبت ۱۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
امارات/ ثبت ۷۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در امارات: شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت امارات از ثبت ۷۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
قاره آفریقا
مصر/ آمار مبتلایان به کرونا از مرز ۵۰۰ نفر گذشت: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، وزارت بهداشت، درمان و جمعیت مصر اعلام کرد با مثبت شدن تست کرونای ۴۱ نفر، تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در این کشور به ۵۳۶ نفر رسید.
خالد مجاهد سخنگوی وزارت بهداشت مصر گفت از ۴۱ موردی که امروز آلودگی آنها به کووید-۱۹ تأیید شد یک نفر شهروند آمریکایی و بقیه مصری هستند. طی بیست و چهار ساعت گذشته ۶ نفر بر اثر آلودگی به این ویروس جان خود را از دست دادند که یکی از آنها، یک زن آلمانی ۷۵ ساله و پنج نفر دیگر مصری بین ۵۰ تا ۶۵ ساله از استانهای قاهره و دمیاط بودند. به این ترتیب، آمار فوتیهای کرونا در مصر به ۳۰ نفر افزایش یافت.
وی افزود امروز جمعه ۱۴ نفر پس از بهبودی کامل از بیمارستانهای ایزولاسیون مرخص شدند که سه نفر از آنها، فرانسوی و یازده نفر مصری بودند. با این تعداد، آمار بهبودیافتگان این ویروس به ۱۱۶ مورد رسید.
مصر/ کرونا مناطق ساحلی اسکندریه را هم تعطیل کرد: به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، استاندار شهر ساحلی اسکندریه در شمال مصر اعلام کرد برای جلوگیری از تجمعات و به منظور مقابله با گسترش بیشتر ویروس کرونا از فردا شنبه ۲۸ مارس، تمامی مناطق ساحلی حاشیه دریای مدیترانه در سراسر استان اسکندریه تا اطلاع بعدی تعطیل میشوند و به هیچ کس اجازه تردد در این مناطق داده نمیشود.
الجزایر/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۴۰۹ نفر: شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت الجزایر از ثبت ۴۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۴۰۹ نفر خبر داد.
زیمبابوه/ قرنطینه سراسری ۲۱ روزه قرار میگیرد: به گزارش خبرگزاری رویترز، امرسون امنانگاوا، رئیس جمهور زیمبابوه روز جمعه اعلام کرد، این کشور برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا از روز دوشنبه به مدت ۲۱ تحت قرنطینه سراسری قرار خواهد گرفت و تنها کارمندان دولتی و حوزه بهداشت از این قرنطینه معاف هستند.
زیمبابوه تاکنون پنج مورد ابتلا به ویروس کرونا و یک مورد جان باخته را ثبت کرده است.
مغرب/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۳۴۵ نفر: شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۱۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۳۴۵ نفر خبر داد. وزارت بهداشت مغرب همچنین از ثبت دو مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا و افزایش تلفات آن به ۲۳ نفر خبر داد.