با شیوع سریع کووید ۱۹
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا
بسیاری از کشورها تدابیر شدید بهداشتی - امنیتی و منع رفت و آمد اتخاذ کرده اند و با فراخوان عمومی برای خودداری از حضور در مراکز عمومی، قرنطینه را بهترین راهکار برای جلوگیری از شیوع و همه گیری کرونا دانستند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کووید 19 در جهان، بسیاری از کشورها تدابیر شدید بهداشتی - امنیتی و منع رفت و آمد اتخاذ کرده اند و با فراخوان عمومی برای خودداری از حضور در مراکز عمومی ، قرنطینه را بهترین راهکار برای جلوگیری از شیوع و همه گیری کرونا دانستند.
یک زن میگو فروش، نخستین مورد ابتلا به کووید-۱۹ بوده است
یک سند که به دست رسانهها رسیده است، نشان میدهد که نخستین فردی که آزمایش آلودگی وی به ویروس کرونا مثبت شد، یک زن چینی بود که در یک بازارچه مواد غذایی به فروش میگو مشغول بوده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی دیلی میل، این زن که ”ویی“ نام دارد در یک آپارتمانی کوچک نزدیک این بازارچه زندگی میکرد و به گفته خودش، روز ۱۱ دسامبر دچار تب شده بود.
بر اساس گزارش یک نشریه چینی وی که تصور میکرد دچار آنفلوآنزای فصلی شده است به یک درمانگاه پر تجمع در همان نزدیکی رفت تا پیگیر درمان خود شود، اما تزریقاتی که روی این فرد انجام شد، بیماری اش را درمان نکرد.
نشریه وال استریت ژورنال در گزارش خود این فرد را زنی ۵۷ ساله با نام ”ویی گوییشیان“ معرفی کرده است.
وی در گفتگو با یک نشریه چینی درباره علائم اولیه خود، گفت: ”کمی احساس خستگی میکردم، اما نه به اندازه سالهای قبل. من همیشه در زمستانها دچار آنفلوآنزا میشوم و از همین رو فکر کردم این هم آنفلوآنزاست. “
مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری چین ماه ژانویه اعلام کرد: ویروس کرونا در بازارچه فروش غذاهای دریایی که ”ویی“ نیز در آن کار میکرد، از حیواناتی که به عنوان غذا فروخته میشدند، به انسان سرایت کرده است.
ویی در ادامه صحبتهای خود گفت با وجود بیماری، به فروش غذاهای دریایی در این بازارچه ادامه داد و سپس به بیمارستانی بزرگتر رفت و پزشکان در آن بیمارستان نتوانستند مشکل او را تشخیص دهند و تنها برای وی قرصهایی را تجویز کردند.
پس از آن، ویی داروها را استفاده کرد، اما بهبود نیافت و به یک درمانگاه کوچک مراجعه کرد و درخواست تزریقات بیشتر کرد. وی در این خصوص گفت: ”با این حال، احساس کردم حالم بدتر شده و بسیار ناخوش هستم. نیرو و توان کافی نداشتم. “
در نهایت، ویی روز ۱۶ دسامبر به یکی از بزرگترین بیمارستانهای شهر ووهان رفت تا معاینات مناسب بر روی او انجام شود.
در آنجا بود که دکتر بیماری وی را خطرناک توصیف و اعلام کرد: چند بیمار دیگر از همان بازارچه با همین علائم مشاهده شده اند.
بنا بر گزارش ها، ویی یکی از ۲۷ مورد اولیه بود که دچار کووید-۱۹ شدند. ۲۴ نفر از این افراد در ارتباط مستقیم با همان بازاچه فروش غذاهای دریایی بودند.
افزایش قیمت نفت در بازار آسیا
قیمت نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) در پایان معاملات روز جمعه آسیا افزایش یافت.
اینکه آمریکا اعلام کرده است برای دفع پیامدهای منفی ناشی از شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد کشورش در نظر دارد یک بسته حمایتی به ارزش ۲ میلیارد دلار را فعال کند، در افزایش قیمت نفت در این بازار تاثیر داشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، قیمت نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه مه در معاملات امروز این بازار با دو درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین به ۲۷ دلار رسید.
قیمت بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا به کار برده می شود با دو و سه دهم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین به ۲۳ دلار رسید. دولت آمریکا برای اجرای طرح کمک اقتصادی به اعتبار ۲۲۰۰ میلیارد دلار که در نوع خود تاریخی به حساب میآید با مجلس سنای این کشور به توافق رسید. هدف از این طرح، تزریق نقدیندگی در سطحی گسترده به اقتصاد نخست جهان با هدف اجتناب از رکود پایدار آن است. با این حال این طرح باید به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا نیز برسد که کنترل آن را دموکراتها در اختیار دارند. بعد از موافقت مجلس نمایندگان با این طرح، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، آن را امضا و اعلان خواهد کرد. افزایش شاخص کل سهام بورس نیویورک، شامل شاخص سهام صنعتی داو جونز، شاخص سهام نزدک و شاخص سهام استاندارد اند پورز ۵۰۰ در پایان معاملات روز گذشته، علت اصلی افزایش قیمت نفت در معاملات امروز بازار آسیا بود. بهای نفت در این بازار در حالی افزایش یافت که گزارش متقاضیان کار نشان میدهد حدود سه میلیون نفر دیگر به شمار بیکاران این کشور افزوده شده است.
درخواست وام از صندوق بین المللی پول برای مقابله با کرونا
کریستالینا گئورگیوا رئیس صندوق بین المللی پول روز جمعه گفت: پاکستان برای کمک به مقابله با ویروس کرونا، از این صندوق درخواست وام کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، گئورگیوا به مبلغ این وام اشارهای نکرد، اما بر اساس برنامه ابزار تأمین مالی فوری صندوق بین المللی پول، پاکستان قادر خواهد بود تا کل سهم خود را (حدود ۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون دلار) طی دو سال وام بگیرد، یا مبلغ ۱ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار وام را طی یک سال دریافت کند.
تعویق المپیک ضربهای سنگین به شبکه ان بی سی آمریکاست
تعویق بازیهای المپیک توکیو، ضربهای سنگین به شبکه آمریکایی ان بی سی وارد خواهد کرد.
کارشناسان معتقدند تعویق تاریخ برگزاری بازیهای المپیک توکیو به سال ۲۰۲۱ به علت شیوع ویروس کرونا در درازمدت، ضربهای سنگین به شبکه ان بی سی که اصلیترین شبکه تلویزیونی آمریکا محسوب میشود، وارد خواهد کرد. با این حال پیش بینی میشود خسارات ناشی از این اتفاق، بر ان بی سی پایدار نباشد. همه گیری ویروس کرونا در جهان در نهایت، کمیته بین المللی المپیک و دولت ژاپن را روز سه شنبه وادار کرد بازیهای المپیک توکیو را که طبق برنامه قرار بود از بیست و چهارم ژوئیه تا نهم اوت برگزار شود، به تعویق بیندازند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از لس آنجلس، گرچه تعویق برگزاری مسابقات المپیک توکیو با استقبال ورزشکاران، فدراسیونها و دیگر نهادهای ورزشی کشورهای مختلف همراه شده است، اما تعویق این بازیها برای ان بی سی که شریک سمعی بصری قدیمی کمیته بین المللی المپیک محسوب میشود، ضربهای مهلک خواهد بود؛ چرا که پوشش رسانهای بازیهای المپیک تابستانی و زمستانی، سنگ بنای راهبرد ان بی سی در عرصه ورزشی محسوب میشود.
هر ماه قرنطینه به کاهش ۲ درصدی تولید ناخالص داخلی منجر میشود
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی روز جمعه اعلام کرد هر ماه قرنطینه به معنای کاهش دو درصدی تولید ناخالص داخلی اقتصادهای بزرگ خواهد بود.
آنخل گوریا، دبیر کل سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در کنفرانس ویدئویی سران کشورهای گروه بیست که روز پنجشنبه برگزار شد، تاکید کرد تازهترین بررسیها و تحقیقات کارشناسان ما نشان میدهد که قرنطینه به طور مستقیم بر فعالیت و رشد بخشهایی تاثیرگذار است که میتوانند تا یک سوم تولید ناخالص داخلی اقتصادهای بزرگ جهان را شامل شوند.
طبق اظهارات آنخل گوریا که روز جمعه منتشر شد، کارشناسان سازمان همکاری و توسعه اقتصادی بر این عقیده هستند که هر ماه قرنطینه میتواند رشد سالانه تولید ناخالص داخلی قدرتهای اقتصادی را تا دو درصد کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، گوریا خاطر نشان ساخت قرنطینه ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان میتواند موجب کاهش پنجاه تا هفتاد درصدی فعالیتهای بخش گردشگری شود. در چنین شرایطی بسیاری از اقتصادهای جهان با رکود مواجه خواهند شد.
بسیاری از کشورهای جهان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تدابیر قرنطینهای کم و بیش سخت
به اجرا گذاشته اند.
پوتین و مکرون در مورد کمک به فرانسه گفتگو نکردند
سخنگوی کرملین روز جمعه گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و امانوئل مکرون همتای فرانسوی وی روز گذشته در مورد همکاری دو کشور برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا تلفنی گفتگو کردند، اما موضوع کمک به پاریس مطرح نشد.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از مسکو، دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد این که آیا مقامات دو کشور در مورد احتمال ارسال کمک روسیه به فرانسه برای مقابله با ویروس کرونا گفتگو کرده اند، گفت: «خیر؛ آنها در مورد همکاری دو کشور گفتگو کردند.»
رؤسای جمهور روسیه و فرانسه روز پنجشنبه پیش از برگزاری اجلاس مجازی گروه ۲۰، با هم تلفنی گفتگو کردند.
سرویس مطبوعاتی کرملین اعلام کرد: پوتین و مکرون یکدیگر را در مورد اقدامات لازم برای مقابله با گسترش ویروس کرونا و کاهش عواقب اقتصادی و اجتماعی آن، مطلع کردند و همچنین به ادامه تلاشها برای بازگرداندن شهروندان دو کشور به خانههای خود و تضمین شرایط هموار برای انتقال تجهیزات پزشکی، متعهد شدند.
هشدار بانک مرکزی انگلیس درباره اثار دراز مدت بحران ویروس کرونا
بانک مرکزی انگلیس که در پی همه گیری بیماری کووید ۱۹، میزان بهره را به پایینترین میزان رسانده است، هشدار داد هنوز نمیتوان درباره شدت خسارات ویروس کرونا نظر داد، اما این خسارات، دراز مدت خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از لندن، همه گیری بیماری کووید ۱۹، خطرهای فراوانی برای مشاغل و شرکتها ایجاد کرده است و خسارات اقتصادی ویروس کرونا، به تدریج آشکار میشود.
بانک مرکزی انگلیس پیشتر میزان بهره بانکی در این کشور را به پایینترین میزان در تاریخ ۳۲۵ ساله این بانک رسانده است.
این بانک از دولت انگلیس خواسته است برای پیشگیری از خسارات دراز مدت ویروس کرونا بر مشاغل و رشد اقتصادی در این کشور، دست به کار شود.
بانک مرکزی انگلیس در ماه جاری، دو بار برای کاهش بهره بانکی اقدام کرد و اکنون میزان بهره بانکی برای سپرده گذاران در این کشور، یک صدم درصد (۰.۱%) است.
این بانک همچنین ۲۰۰ میلیارد پوند برای نجات اقتصاد، اختصاص داده است تا تنش در بازار سرمایه و نیز میزان اقساط وامها را کم کند. در هفتههای اخیر، حدود ۵۰۰ هزار نفر در انگلیس برای تامین حد اقلهای معاش، برای دریافت کمکهای دولتی، درخواست داده اند و ارزش برابری پوند انگلیس در برابر دلار آمریکا، به پایینترین میزان در ۳۵ سال اخیر رسیده است.
ارتش آلمان ۱۵ هزار سرباز را بسیج میکند
ارتش آلمان خود را برای ماموریت بزرگ مقابله با کرونا آماده میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، ارتش آلمان اعلام کرد: تا ۱۵ فروردین ۱۵ هزار نفر از سربازان خود را برای مقابله با کرونا بسیج میکند. این سربازان قرار است برای ایجاد امنیت، پشتیبانی از مردم، برقراری نظم ترافیکی، حمل و نقل و جابه جایی کالا و ضد عفونی معابر به کار گرفته شوند.
وزارت بهداشت سوریه از کاهش تعداد افراد قرنطینه شده در این کشور خبرداد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، این افراد به علت احتمال ابتلا به ویروس کووید - ۱۹ قرنطینه شده بودند. اما پس از اعلام نتیجه منفی ازمایش آنان، راهی منازل خود شدند و تنها ۱۵۰ نفر در مراکز قرنطینه ماندند. در این بیانیه آمده است، هم اکنون ۱۴ نفر از اتباع سوری که از ایران آمدند، در مرکز قرنطینه فرودگاه دمشق بسر میبرند. ۸۱ تبعه سوری دیگر که از روسیه آمده بودند در مرکز قرنطینه منطقه زینبیه دمشق بسر میبرند. همچنین ۵۵ نفر در مرکز قرنطینه ریف دمشق قرار دارند که به طور غیر قانونی از مرزهای مشترک با لبنان وارد سوریه شده بودند. وزارت بهداشت سوریه در ببانیه اش افزود، تعداد بیماران مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در سوریه، پنج نفر هستند که در مراکز ایزوله تحت درمان قرار دارند. البته وزارت بهداشت در پیامهایی از طریق رسانههای جمعی هشدارهای جدی به مردم میدهد که هفته سختی در پیش دارند، چرا که ویروس وارد مرحله شیوع در سوریه شده است. وزارت بهداشت میگوید، گرچه فقط پنج بیمار کرونایی در سوریه به طور رسمی ثبت شدند، اما تعداد زیادی از افراد مبتلا به این ویروس در جامعه هستند که هنوز شناسایی نشده اند.
پیشنهاد اقتصاد کرونایی در آلمان
رییس حزب سبزهای آلمان پیشنهاد کرد این کشور اقتصاد خود را بر مبنای کرونا پایه ریزی کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، "آنالنا بربوک" گفت: اقتصاد آلمان باید روی تولید کالاهایی متمرکز شود که برای مقابله با کرونا استفاده میشود مانند لباسهای حفاظتی در بیمارستانها، ماسکهای اکسیژنی و معمولی و مواد ضد عفونی کننده.
اقتصاد کرونایی شاید کلید واژه جدیدی برای چهارمین اقتصاد بزرگ جهان باشد که در دوره بحران کرونا بیشتر کارخانه هایش تعطیل شده اند.
هزینه چند صدمیلیارد دلاری کرونا برای اقتصاد آلمان
براساس پیش بینیها، شیوع کرونا ۷۲۹ میلیارد یورو بر اقتصاد آلمان هزینه تحمیل کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، موسسه پژوهشهای اقتصادی در مونیخ (IFO) پیش بینی کرد هزینه تحمیلی کرونا بر اقتصاد آلمان فراتر از آن چیزی است که بحرانهای اقتصادی و بلایای طبیعی داشته است.
آمار بیکاری در آلمان هم اکنون دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است که با بحران کرونا پیش بینی میشود این رقم تا پایان امسال به بیش از ۴ میلیون نفر برسد، ۶ میلیون شاغل نیز با کاهش ساعات کار مواجه خواهند شد. همچنین توقف تولید محصولات، کاهش ساعات کار، افزایش بیکاری و کسری درآمدهای مالیاتی از جمله خسارات کرونا بر اقتصاد آلمان خواهد بود.
اقتصاد صنعتیترین کشور اروپا بسته به مدت ماندگاری کرونا بین ۷ و دو دهم تا ۲۰ و شش دهم افت خواهد کرد.
در همین حال دولت طرح ۱۵۶ میلیارد یورویی را به عنوان متمم بودجه در نظر گرفته است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا
در حالی که چین در نظر دارد ورود همه اتباع خارجی به این کشور را ممنوع کند، پکن روز جمعه از ۵۵ مورد جدید از آلودگی به ویروس کرونا خبر داد که به جز یک نفر همه افراد دیگر از خارج وارد چین شده اند.
به گزارش خبرگزاری کیودو از پکن، کمیسیون ملی بهداشت چین در این باره اعلام کرد موارد آلودگیهای جدید به ویروس کرونا در پکن، شانگهای و ۱۱ استان دیگر تا پایان روز پنجشنبه مشاهده شده است.
بر این اساس، شمار افراد مبتلا به کووید-۱۹ در چین به ۸۱ هزار و ۳۴۰ نفر رسیده است که ۵۹۵ نفر از خارج وارد این کشور شده اند.
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: نروژ از ثبت ابتلای ۴۲۵ مورد جدید به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. با احتساب این موارد شمار مبتلایان در نروژ به سه هزار و ۵۸۱ نفر رسید.
دانمارک از ثبت ۱۱ مورد فوت جدید بر اثر ویروس کرونا در این کشور در یک روز خبر داد. بر این اساس شمار قربانیان کرونا در دانمارک به ۵۲ نفر رسید.
وزارت بهداشت سعودی از ثبت ابتلای ۹۲ مورد جدید به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. شمار مبتلایان به کرونا در سعودی هم اکنون به هزار و ۱۰۴ مورد رسیده است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در آلمان
تعداد افراد مبتلابه کرونا در آلمان از ۴۶ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری خبرگزاری صدا و سیما، کرونا تا ساعت ۱۵ روز جمعه ۴۶ هزار و ۴۵۰ نفر را در آلمان آلوده کرده است. از هشتم بهمن یعنی زمان ورود این ویروس به المان تاکنون ۶ هزار و ۲۸۰ نفر درمان شده و ۲۸۱ نفر نیز جان باخت هاند.
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان به ۳۳۰ نفر رسید
۳۳۰ نفر در ارمنستان مبتلا به ویروس کرونا شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، وزارت بهداشت ارمنستان با اعلام این خبر افزود: ۵ نفر از این مبتلایان سرباز وظیفه یک پادگان نظامی هستند.
یک نوزاد دو ماهه هم به ویروس کرونا مبتلا شده است.
تاکنون یک فرد ۷۲ ساله در ارمنستان به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخت.
جدیدترین وضعیت کرونا در جمهوری آذربایجان
سخنگوی دولت جمهوری آذربایجان با اعلام اینکه ازمجموع ۱۲۲ نفر مبتلا به کرونا در جمهوری آذربایجان سه نفر جان باخته، ۱۵ نفر بهبود یافته و ۱۰۴ نفر در بیمارستانها بستری هستند گفت: شمار مبتلایان به کرونا بیشتر از بهبود یافتهها هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو ، "محمداف" شب گذشته با اشاره به این که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان ظرف یک روز افزایش یافته، گفت: روز پنج شنبه گذشته ۲۹ نفر دیگر به این ویروس مبتلا شدند. بنا براین ما نباید اجازه بروز وضعیت اسپانیا را در کشورمان دهیم.
"محمداف" درباره اعمال نظام ویژه قرنطینه در کشورش گفت: این نظام که شامل اهرمهای اجباری و جریمه متخلفان است فعلا اجرا نمیشود، زیرا امیدواریم مردم به مسئولیت خود پی ببرند. امیدواریم مقررات رعایت شود، با اینحال سه روز اعمال قرنطینه نشان داده که برخی از افراد آنرا رعایت نمیکنند.
رییس هیات مدیره موسسه دولتی بیمه درمانی اجباری آذربایجان هم در نشست ستاد عملیاتی ویژه دولت گفت: به تازگی موارد بیشتر ابتلای به کرونا مشاهده شده که این روند مقابله با اپیدمی کرونا را شدت میبخشد. اکنون بیش از سه هزار و ۳۰۰ نفردر قرنطینه بسر میبرند که اکثر آنها از خارج امده اند.
وی افزود: ۲۱ بیمارستان از جمله ۶ بیمارستان در باکو و ۱۶ بیمارستان در شهرهای دیگر برای مقابله با کرونا اختصاص یافته و کمبود تجهیزات و پرسنل پزشکی و دارو برطرف شده است.
جمهوری آذربایجان برای پیشگیری و مقابله با کرونا از پنجم فروردین ماه تا یکم اریبهشت ماه را اعلام وضعیت ویژه قرنطینه اعلام کرده و براساس آن محدودیتهایی را برای شهرزوندان قائل شده است.
سازمان بهداشت جهانی: انتقال کرونا از طریق هوا
سازمان بهداشت جهانی انتقال ویروس کرونا از طریق هوا در فضاهای سر پوشیده را تایید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نتایج آخرین تحقیقات سازمان بهداشت جهانی تایید کرد که کرونا از طریق هوا هم منتقل میشود و بستگی به دما و رطوبت هوای هر منطقه تا ۸ ساعت در هوا و در فضاهایی که افراد مبتلا سرفه یا عطسه کرده اند میماند.
بر این اساس پزشکان متخصص تاکید میکنند به هیچ عنوان بدون ماسک نباید از منزل خارج شد بخصوص در فضاهای سرپوشیده. به همین دلیل است که در ووهان بطور مداوم با ماشینهای آب پاش بزرگ در هوا مواد ضدعفونی کننده میپاشیدند.
مشارکت هزاران نیروی حزب الله برای مقابله با کرونا در لبنان
اوج کرونا در ایتالیا تا چند روز دیگر
شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در سراسر جهان به بیش از ۵۳۰ هزار نفر رسید
آمریکا به لحاظ شمار افراد آلوده به این ویروس از چین پیشی گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بنگلور، آخرین اطلاعات منتشر شده در بامداد روز جمعه حاکیست تاکنون بیش از ۲۴ هزار و ۵۰۰ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست داده ا ند. ویروس کرونا که در ماه دسامبر در شهر ووهان چین پدیدار شد در حال حاضر ۲۰۳ کشور و سرزمین را آلوده کرده است.
با ۸۴ هزار و ۹۴۶ مورد آلوده که ۱۲۵۹ مورد آن به مرگ منجر شد، آمریکا حالا بیش از چین تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته است. شمار افراد آلوده به این ویروس در چین تاکنون به ۸۱ هزار و ۳۴۰ مورد رسیده است که ۳۲۹۲ مورد آن به مرگ منجر شد.
به لحاظ تعداد مرگ و میر ایتالیا بالاترین آمار را دارد. از میان ۸۰ هزار و ۵۸۹ مورد آلوده در این کشور ۸ هزار و ۲۱۵ نفر جان خود را از دست داده اند. فرانسه و اسپانیا هم به شدت تحت تاثیر این اپیدمی قرار گرفته اند. مقامات اسپانیایی از مرگ ۴ هزار و ۳۶۵ نفر از میان ۵۷ هزار و ۷۸۶ فرد آلوده خبر دادند. در فرانسه آخرین آمار پنجشنبه شب توسط ژروم سالومون دبیر کل بهداشت این کشور منتشر شد. طبق این آمار ۲۹ هزار و ۱۵۵ نفر به این ویروس آلوده شده اند که از این میان هزار و ۶۹۶ نفر جان خود را از دست دادند. ادوار فیلیپ، نخست وزیر فرانسه بامداد روز جمعه گفت آمار ۲۴ ساعت گذشته سنگین است. باید اینگونه گفت ما در بحرانی هستیم که ادامه خواهد داشت. ما در شرایط بهداشتی هستیم که فوری بهبود نخواهد یافت. وی افزود موج اپیدمی فرانسه را فراخواهد گرفت. این موج به شدت گسترده است و همه نظام درمان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
شمار افراد آلوده در آلمان از مرز ۴۰ هزار نفر گذشت. با این حال شمار مرگ و میر در این کشور محدود است. ویروس کرونا تا ۲۵۳ کشته در این کشور برجای گذاشته است. این پایین بودن میزان مرگ و میر در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی با گستردگی غربالگری در این کشور قابل توجیه است. آلمان در آمار خود موارد خفیف را هم که در سایر کشورها شناسایی نمیشوند، به حساب آورده است.
در خاورمیانه هم اوضاع به شدت نگران کننده است. در ایران ۳۲ هزار و ۳۳۲ نفر آلوده شده و ۲ هزار و ۳۷۸ نفر جان خود را از دست داده اند. در آفریقای جنوبی به عنوان آلودهترین کشور قاره آفریقا شمار افراد آلوده از مرز هزار نفر عبور کرده است.
تایید ابتلای یکی از کارمندان دفترریاست جمهوری روسیه به کرونا
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه از مثبت اعلام شدن ازمایش کرونای یکی از کارمندان این نهاد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دیمیتری پسکوف اعلام کرد: با وجودیکه آزمایش کرونای این کارمند مثبت اعلام شده، اما او قرنطینه شده و اقدامات بهداشتی لازم برای پاک سازی محیط صورت گرفته است. پسکوف افزود: ولادیمیر پوتین هیچگونه تماسی با این فرد نداشته است و همه چیز تحت کنترل قرار دارد. تدابیر لازم برای حفاظت از رئیس جمهوری روسیه تشدید و پاکسازی و آزمایش کارکنان به صورت مستمر ادامه دارد. ولادیمیر پوتین دو روز پیش برای افزایش سطح اطمینان روسها از کنترل اوضاع در این کشور، علیرغم گسترش کرونا، به بیمارستانی در جنوب مسکو که محل نگهداری بیماران کرونایی است مراجعه کرد و از نزدیک در جریان امور قرار گرفت.
بسیاری از کارشناسان امنیتی در مسکو مدعی هستند که رئیس جمهور ۶۷ ساله روسیه بر خلاف نظر تیم حفاظت خود راهی بیمارستان شده است تا از وجود امکانات برای مقابله با کرونا در مسکو اطمینان حاصل کند.
با فوت چهار نفر دیگر در عراق به سبب ابتلا به کرونا، شمار قربانیان به ۴۰ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عراق اعلام کرد با فوت چهار نفر دیگر در این کشور به سبب ابتلا به ویروس کرونا، شمار قربانیان به ۴۰ نفر رسید. تا کنون ۴۵۸ نفر در عراق به کرونا مبتلا شده اند.
نگرانی از سلامت ملکه الیزابت به سبب دیدار با بوریس جانسون
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد: قصر باکینگهام اعلام کرد ملکه الیزابت، یازدهم مارس با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیدار کرده بود و هم اکنون به همه توصیههای پزشکان برای حفظ سلامت خود عمل میکند.
ابتلای نخست وزیر انگلیس به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از لندن، "بوریس جانسون" نخست وزیر انگلیس به بیماری کووید - ۱۹ مبتلا شد.
پایگاه اینترنتی شبکه خبری بی بی سی هم به نقل از دفتر نخست وزیر انگلیس اعلام کرد نتیجه آزمایش ابتلای بوریس جانسون به ویروس کرونا مثبت بوده است و او علائم خفیف ابتلا به بیماری را تجربه میکند.
جانسون با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت به علت ابتلا به ویروس کرونا در قرنطینه خانگی قرار گرفته است.
قرنطینه وزیران بهداشت و دارایی انگلیس به سبب احتمال ابتلا به کرونا
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: رسانههای انگلیس اعلام کردند وزیران بهداشت و دارایی این کشور به این علت که مدتی همراه بوریس جانسون نخست وزیر مبتلا به کرونا بودند، در قرنطینه قرار گرفتند.
«مت هنکاک» وزیر بهداشت انگلیس روز جمعه در صفحه توئیتر خود نوشت که نتایج آزمایش کرونا او مثبت شده و او پس از ابتلا به علائم خفیف بیماری، خودش را در خانه قرنطینه کرده است.
شایعهها درباره اولویت دهی به مقامهای دولتی و پارلمانی فرانسه برای انجام تست کرونا
هفته نامه لیبراسیون نوشت: در حالیکه دولت از مشکلات موجود درباره تست کرونا صحبت میکند، برخی شایعهها حاکی از اولویت دهی به مقامهای دولتی و پارلمانی برای انجام تست تشخیص ابتلا به این ویروس است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از پاریس، این خبر بسرعت در شبکههای اجتماعی فرانسه رد و بدل میشود و کاربران در صفحات مجازی توضیح دولت را خواستارهستند.
مخاطبان فضای مجازی میگویند چطور مسئولان دولتی هر شب در تلویزیون تکرار میکنند که تست و معاینات بیمارستانی فقط در صورت بروز علائم جدی و هشداردهنده قابل انجام است، اما مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس با کوچکترین علائم و حتی یک "عطسه" تحت تست تشخیص قرار میگیرند.
اتریش به علت شیوع ویروس کرونا دیگر آوارهای در مرز این کشور نمیپذیرد
با شیوع ویروس کرونا در اتریش از امروز جمعه هیچ آوارهای نمیتواند در مرزهای اتریش درخواست پناهندگی به این کشور ارایه دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از وین، "کارل نهامر" وزیر کشور اتریش امروز در نشست مطبوعاتی اعلام کرد:به دلیل بحران ویروس کرونا، از هم اکنون هیچ درخواست پناهندگی در مرزهای اتریش پذیرفته نمیشود.
همچنین وزارت کشور اتریش اعلام کرد: به علت بسته شدن مرزها و ارتباطات هوایی با دیگر کشورها، پناهندگانی که درخواست پذیرش آنان در کشور رد شده است انتقالشان به کشور مبدا نیز متوقف شده است.
موج گسترده کرونا فرانسه را در مینوردد
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد موج به شدت گسترده ویروس کرونا این کشور را در مینوردد.
پیش بینی کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی گردشگری
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، سازمان ملل برای سال ۲۰۲۰، کاهش ۲۰ الی ۳۰ درصدی گردشگری بین المللی را پیش بینی کرد.
پاریس نظامیان خود را از شمال عراق خارج میکند
به گزارش خبرگزاری آناتولی از آنکارا، ستاد مشترک نیروهای مسلح فرانسه پنجشنبه شب با انتشار بیانیهای اعلام کرد این کشور با توجه به بحران شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفته است نیروهای خود در شمال عراق را از این کشور خارج کند.
طبق بیانیه ستاد مشترک نیروهای مسلح فرانسه، ائتلاف تصمیم گرفته است در آرایش نیروهای خود در عراق تغییراتی ایجاد کند و به طور موقت آموزش نیروهای امنیتی عراق را به حال تعلیق درآورد.
طبق این بیانیه، تخلیه و بازگشت نیروهای فرانسوی از شمال عراق بیست و ششم مارس آغاز شده است. در چارچوب این طرح نزدیک به یکصد سرباز فرانسوی که در چارچوب عملیات "شمال" در عراق مستقر هستند، از این کشور خارج میشوند.
شاخص بورس لندن کاهش یافت
شاخص کل سهام بورس لندن در معاملات روز جمعه در حالی ۳.۱۱ درصد کاهش یافت که در سه روز کاری پیشین به طور پیاپی افزایش یافته بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، شاخص سهام بورس فوتسی صد لندن (FTSE ۱۰۰) که در آن در هر روز کاری سهام ۱۰۰ شرکت مهم و بزرگ انگلیس، ارزشگذاری و خرید و فروش میشود در معاملات امروز با ۱۸۰ واحد معادل ۳.۱۱ درصد کاهش به ۵ هزار و ۶۳۵ واحد رسید.
هشتگ " در خانه بمانیم " در ترکیه
بحران ورود کرونا به زندانهای فرانسه
وضعیت ویروس کرونا در روسیه
سندیکای پلیس فرانسه، دولت را تهدید کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به دنبال مثبت اعلام شدن نتیجه تست کرونای بیش از ۳۰۰ پلیس در فرانسه، سندیکای پلیس، دولت را تهدید کرد که اگر ماسک و ژل ضدعفونی کننده برای نیروهای پلیس را تامین نکند، کنترلهای خیابانی نیروهای پلیس متوقف خواهد شد.
شمار قربانیان کرونا در بلژیک به ۲۸۹ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری گزارش داد: بلژیک اعلام کرد ۴۹ نفر دیگر در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند. تاکنون ۲۸۹ نفر در بلژیک بر اثر ویروس کرونا جان باخته اند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اتریش از مرز هفت هزار نفر گذشت
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اتریش براساس آمار صبح امروز وزارت بهداشت اتریش به هفت هزار و ۲۹ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، در طول ۲۴ ساعت گذشته حدود یک هزار و ۱۴۱ نفر در اتریش از مبتلایان جدید به این ویروس هستند. تاکنون ۵۲ نفر براثر ابتلا به این ویروس در اتریش جان باختند.
"رودلف انشوبر" وزیر بهداشت اتریش امروز در مصاحبه با رادیوی اتریش گفت: هراندازه در اجرای تدابیر اتخاذ شده موفقتر باشیم، آمار مبتلایان در کشور نیز کمتر خواهد شد.
وزیر بهداشت اتریش افزود: انتظار میرود اوج مبتلایان به ویروس کرونا بین اواسط ماههای آوریل تا میباشد.
وزیر بهداشت اتریش گفت: دولت تصمیم ندارد تدابیر و اقدامات جدیدی درباره ویروس کرونا برای مردم وضع کند.
اتریش از دوهفته گذشته اقدامات متعدد و سختی از جمله بسته شدن همه مغازهها و فروشگاههای کشور به استثنای مواد غذایی و داروخانهها را اجرا کرده اند.
همچنین محدودیت رفت و آمد در خیابانها در سراسر این کشور اعمال میشود و اتریشیها با تجمع بیش از پنج نفر با مجازات مالی سنگینی روبرو خواهند شد.
دستکاری انگلیس در آمار تلفات ناشی از کرونا
پس از انتشار اخباری مبنی بر اینکه انگلیسیها درحال تغییر دادن شیوه انتشار ارقام تلفات بیماران کرونایی خود به بهانه ضرورت رضایت خانواده قربانی هستند، دولت انگلیس به دستکاری در آمار تلفات بیماران کرونایی متهم شد.
به گزارش راشاتودی، وزارت بهداشت و مراقبت اجتماعی انگلیس چهارشنبه شب تازهترین آمار مرتبط با کووید ۱۹ را منتشر کرد که افزایش ۴۳ موردی تلفات را نشان میداد که این رقم نصف میزان تلفات روز قبل از آن (۸۷ مورد مرگ) بود.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دستور تعطیلی موقتی کشور را صادر کرده و از مردم خواسته بغیر از موارد ضروری – خرید مایحتاج و ورزش -- از خانه خارج نشوند درغیراینصورت جریمه و حتی بازداشت میشوند.
تعداد مبتلایان به کرونا در انگلیس ۹۵۲۹ نفر اعلام شده است که این رقم در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۲۵ نفر افزایش یافته است.
نیاز میلیونها نفر به کمک غذایی در انگلیس
درحالیکه ویروس کرونا در انگلیس در حال گسترش است، سازمانهای خیریه هشدار میدهند میلیونها نفر برای زنده ماندن، به کمکهای غذایی وابسته میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه گاردین نوشت: سازمانهای خیریه انگلیس هشدار میدهند در شرایط همه گیری کرونا، اگر دولت به سرعت به فکر اقشار نیازمند نباشد، گرسنگی در روزهای آینده در کشور گسترده خواهد شد.
به نوشته گاردین، کارشناسان هشدار داده اند در چند هفته گذشته، همه گیری ویروس کرونا در انگلیس، شکننده بودن فراوان نظام غذایی این کشور را نشان داد.
این کارشناسان نگرانند با ادامه همه گیری ویروس کرونا در هفتهها و ماههای آینده، تامین مواد غذایی این کشور، با اختلال بیش تری روبرو شود.
بنیاد غذا (Food Foundation) در انگلیس با استفاده از آمار دولت این کشور گزارش داده است حدود ۱۷ میلیون نفر در این کشور، به علت همه گیری ویروس کرونا، با خطر بیش تری روبرویند، زیرا سنشان بالاست، بیماریهای زمینهای دارند یا باردارند.
این بنیاد گزارش داد دستکم ۸۶۰ هزار نفر از این افراد، قبلا هم در تامین مواد غذایی خود، با دشواری روبرو بودند و نمیتوانستند غذای کافی به دست آورند. دستکم یک میلیون نفر از این افراد هم قبلا گزارش داده اند که تنهایند و احتمالا فردی را پیدا نخواهند کرد که غذایشان را تامین کند.
آنا تیلور (Anna Taylor)، مدیر بنیاد غذا در انگلیس گفته است به علت نبود امنیت غذایی و تنهایی افراد، ۴ تا ۷ میلیون نفر از نظر تامین مواد غذایی در شرایط جاری، در معرض خطر کم قرار دارند بنابراین، اگر این افراد خود را در منزل قرنطینه کنند، با بحران غذایی روبرو خواهند شد.
روزنامه گاردین نوشت: نظام تامین کالاها در فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای انگلیس، براساس روش "بموقع" طراحی شده است و نمیتواند با انفجار نیازها در شرایط غیر عادی همچون همه گیری بیماری کووید ۱۹، روبرو شود.
به نوشته این روزنامه، در شرایط جاری، اکنون افراد نوع دوست و سازمانهای خیریه، نگرانند که اقشار محروم و افراد آسیب پذیر، نتوانند مواد غذایی لازم را تامین کنند.
به نوشته روزنامه گاردین، تیم لانگ (Tim Lang)، استاد سیاستهای غذایی در دانشگاه سیتی در لندن و مشاور پیشین دولت انگلیس گفته است در حالی که انگلیس فقط ۵۳ درصد از مواد غذایی مورد نیازش را تولید میکند، با بسته شدن مرزها و کند شدن بازرسیهای مرزی و عبور کامیون ها، دولت انگلیس در تامین مواد غذایی مورد نیاز کشور، ناکام شده است.
وی افزود: در شرایط عادی، مردم انگلیس ۳۰ درصد از کالری مورد نیاز خود را در بیرون از منزل، در رستوران ها، در غذاخوریهای کارخانهها، شرکت ها، ادارات، مدارس و دانشگاه ها، تامین میکردند که با تعطیلی آن ها، اکنون مردم تقریبا همه کالریهای روزانه را در منازل باید تامین کنند و بنابراین، به خرید از فروشگاهها متکی شده اند.
گاردین به نقل از "اندرو اوپای" (Andrew Opie)، مدیر مواد غذایی در اتحادیه خرده فروشی انگلیس نوشت: در دو تا سه هفته نخست شیوع ویروس کرونا، مردم این کشور حدود یک میلیارد پوند غذای اضافی از بقالیها و فروشگاههای زنجیرهای خریدند. وی افزوده این روش خرید، اگرچه مشابه کریسمس است، به علت طولانی بودن زمان، بدتر از آن زمان است.
بسیاری از اقلام ضروری بهداشتی و مواد غذ ایی در فروشگاههای انگلیس نایاب و یا بسیار کمیاب شده است و مغازههای محلی هم برخی اقلام را دو تا چند برابر قیمت قبل به مردم میفروشند.