نماینده ولی فقیه در بنیاد با ابراز تأسف از شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: شیوع این ویروس خطرناک مشکلاتی را برای هموطنان عزیز ایجاد کرده است و با تأسف و تأثر فراوان تعدادی از ایثارگران عزیز و همچنین کارمندان بنیاد که در خط مقدم ارائه خدمت به ایثارگران بودهاند به این بیماری مبتلا شده و برخی نیز به رحمت خدا رفتهاند و در این زمینه ضروری است با بسیج امکانات و اقدامات گسترده برای پیشگیری از بیماری کرونا تلاش کرد.
معاون رییس جمهور با اشاره به آسیب پذیری جسمی و میانگین سنی بالای ایثارگران گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران از نخستین دستگاههایی بود که خطر شیوع این بیماری را تشخیص داد و نسبت به تشکیل ستاد بحران و ستاد پدافند غیر عامل اقدام کرد و فعالیت بنیاد در این زمینه به صورت مستمر و جدی ادامه دارد و معاونتهای بنیاد به خصوص معاونت بهداشت و درمان و توسعه مدیریت و منابع، مرکز حراست، موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار و سایر معاونتها و ادارات کل بنیاد علیرغم زمان تعطیلات به صورت مستمر در حال خدمات رسانی هستند.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به برخی از خدمات بنیاد در این زمینه پرداخت و گفت: علیرغم محدودیتهای اعتباری توزیع اقلام بهداشتی که در کشور نیز کمیاب شده بود توسط ستاد مرکزی و بنیاد استانها برای گروههای آسیبپذیر مانند جانبازان شیمیایی انجام شده و ادامه دارد و علاوه بر آن تلاش شده است از ظرفیتهای سایر دستگاهها برای خدمات رسانی به ایثارگران نیز بهرهبرداری شود.
حجت الاسلام والمسلمین شهیدی همچنین به آمادگی و تمهیدات اندیشیده شده در مراکز درمانی وابسته به بنیاد پرداخت و گفت: قرارداد بیمه درمانی تکمیلی ایثارگران با پوششهای بسیار مناسبی منعقد شده است و در زمینه استفاده ایثارگران از همه امکانات درمانی کشور مشکلی وجود ندارد علاوه بر این تا جایی که به سایر برنامههای درمانی ایثارگران نیز لطمهای وارد نشود مراکز درمانی وابسته به بنیاد که تعداد محدودی هستند آماده ارائه خدمات به ایثارگران مبتلا به این ویروس هستند.
وی در پایان با تقدیر از ایثار اجتماعی پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور، گفت: تردید نداریم که با عمل به توصیه متخصصان و تلاش حافظان سلامت کشور در کمترین زمان ممکن از این مشکل عبور خواهیم کرد و لازم است با توجه به شرایط جامعه ایثارگری از این عزیزان خواهش کنیم جهت حفظ سلامتی خود از ترددهای غیر ضروری خودداری کرده و در منزل استراحت کنند.
تشریح اقدامات و برنامههای بنیاد شهید و امور ایثارگران برای پیشگیری بیماری کرونا
مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تشریح اقدامات پیشگیرانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برای مقابله با بیماری کرونا در جامعه ایثارگری، به بیان برنامههای پیش رو در این زمینه پرداخت.
به گزارش «ایثار»، دکتر محمداسماعیل علیپور با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران پیش از شیوع بیماری کرونا گفت: بنیاد از نخستین دستگاههایی بود که در زمینه مقابله با بیماری کرونا شروع به فعالیت کرد. بر همین اساس پیش از شیوع بیماری کرونا کمیتهای برای پیشگیری از این بیماری در بنیاد راهاندازی شد که معاونتهای مرتبط از جمله معاونت بهداشت و درمان از اعضای این کمیته هستند. معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز اقدام به تشکیل یک کارگروه مجزا کرد تا تصمیمگیریها و اقدامات مرتبط با پیشگیری از ویروس کرونا سریعتر انجام شود.
وی ادامه داد: نخستین مصوبه کمیته پیشگیری از کرونا توزیع مواد ضدعفونی کننده در تمام مراکزی از بنیاد بود که مورد مراجعه جامعه محترم ایثارگری هستند و این مواد در نقاط مختلفی از ساختمانهای بنیاد در سراسر کشور قرار گرفتند. همچنین دستورالعمل پیشگیری از کرونا پیش از شیوع این ویروس در کشور تهیه و به تمام ادارات کل بنیاد در سراسر کشور ابلاغ شد. همچنین در روزهای نخست این مسئله پیامک هشداردهندهای از سوی بنیاد برای تمام ایثارگران ارسال شد.
مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ادارات کل تخصصی حوزه بهداشت و درمان به خصوص حوزه مربوط به جانبازان شیمیایی اقدام به ارسال پیامکهای آموزشی و هشداردهنده برای مخاطبان خود کردند افزود: چندین کلیپ و فیلم آموزشی نیز برای آموزش و ارائه اطلاعات در زمینه بیماری کرونا برای جانبازان نخاعی تولید و برای استفاده این عزیزان در شبکههای اجتماعی و اینترنت بارگذاری شده است.
علیپور در خصوص توزیع اقلام بهداشتی برای ایثارگران نیز گفت: متأسفانه کل کشور در زمینه این اقلام با مشکل روبرو بود، اما پیگیریهای بسیار زیادی از تمام مراجع صورت گرفت و خوشبختانه موفق شدیم با این تلاشها ۱۰ هزار بسته حاوی محصولات پیشگیرانه بهداشتی را با همکاری بیمه دی تهیه و در اختیار گروههای ایثارگری با ریسک بالا از جمله جانبازان شیمیایی، قطع نخاع، دو چشم نابینا و جانبازانی که دارای مشکلات سیستم ایمنی و پیوند اعضا هستند قرار دهیم.
وی افزود: همچنین مبلغی در اختیار ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور قرار گرفته است تا استانها نیز به صورت مستقیم اقدام به تهیه اقلام بهداشتی کنند و خوشبختانه استانها نیز به جز موارد تهیه شده توسط ستاد مرکزی بنیاد، محصولات بهداشتی پیشگیرانه و ضدعفونی را تهیه و در اختیار ایثارگران قرار دادهاند.
مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر به روز بودن اطلاع رسانی در زمینه این بیماری گفت: دستورالعملهای بهداشتی و پیشگیری به صورت منظم بر اساس اطلاعیههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به روز میشوند و در اختیار حوزههای مختلف بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار میگیرند.
علیپور در خصوص بیمارستانها و مراکز درمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز گفت: دستورالعملهای ضدعفونی، شناسایی و نحوه مواجهه با بیماری کرونا برای بیمارستانهای ساسان، خاتمالانبیاء (ص)، شهید مصطفی خمینی و بیمارستانهای روانپزشکی بنیاد ارسال شده است. در تهران در دو بیمارستان ساسان و شهید مصطفی خمینی بخشهایی برای بستری بیماران مبتلا به بیماری کرونا در نظر گرفته شده است. در بیمارستان خاتمالانبیاء(ص) برای جلوگیری از ایجاد آلودگی بخشی برای بیماری کرونا در نظر گرفته نشده است تا ایثارگران عزیزی که نیاز به استفاده از خدمات درمانی دیگر دارند با حضور و بستری در این بیمارستان با خطر ابتلا به این بیماری روبرو نباشند.
وی ادامه داد: ایثارگران در استانهایی که بنیاد دارای بیمارستان و مرکز درمانی مستقل نیست از خدمات عمومی ارائه شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده میکنند و بیمه تکمیلی درمان ایثارگران نیز تمام هزینههای مربوطه در بیمارستانهای طرف قرارداد را به صورت مستقیم پوشش میدهد.
مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به برنامههای تدارک دیده شده جهت پایش شرایط سلامتی ایثارگران گفت: طی هماهنگی صورت گرفته با شرکت بیمه دی به عنوان شرکت عهدهدار بیمه تکمیلی درمان ایثارگران مقرر شده تا تلفن تعدادی از پزشکان معتمد در استانها در اختیار ایثارگران قرار گیرد تا به منظور جلوگیری از خروج ایثارگران از منزل و یا حضور پزشک در منزل و کاهش خطر ابتلای ایثارگران به بیماری، وضعیت این عزیزان از طریق تماس تلفنی بررسی شود. این کار در حال حاضر شروع شده و به زودی در سطح گستردهتری انجام خواهد شد.
علیپور در انتها تأکید کرد: توزیع اقلام بهداشتی توسط بنیاد برای ایثارگران آسیب پذیر و دارای ریسک بالاتر انجام شده و با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان «جهش تولید» امیدواریم تولید این محصولات افزایش یافته و در دسترس همگان قرار گیرد.
تشریح برنامهها و اولویتهای صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در سال جهش تولید
مدیر عامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران به تشریح برنامهها و اولویتهای این صندوق برای سال ۱۳۹۹، سال «جهش تولید» پرداخت.
به گزارش «ایثار»، رضا ریاحی ضمن تبریک فرا رسیدن سال ۱۳۹۹ با اشاره به نامگذاری این سال با عنوان سال «جهش تولید» از سوی مقام معظم رهبری گفت: ایثارگران گرامی دارای ظرفیتهای بسیاری هستند و میتوانند با استفاده از این ظرفیتها، گامهای خوبی را در مسیر تحقق «جهش تولید» بردارند. صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران نیز مانند گذشته از تمام توان خود برای این مسئله استفاده خواهد کرد.
وی با تأکید بر لزوم برطرف شدن برخی موانع موجود در مسیر ایجاد اشتغال و تولید توسط ایثارگران گفت: مجوزهای شغلی برای راهاندازی مراکز تولیدی و شغلی باید در زمان کوتاهی ارائه شوند. بانکهای عامل نیز باید برای ارائه تسهیلات به ایثارگران سرعت بیشتری داشته باشند و تسهیلاتی نیز جهت سرمایه در گردش به این عزیزان تخصیص یابد.
مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران افزود: از جمله اتفاقات مهمی که میتواند منجر به افزایش تولید و اشتغال در بین ایثارگران محترم شود نگاه ویژه از سوی دولت محترم و مجلس شورای اسلامی به صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران است. ایثارگران گرامی دارای طرحها و ایدههای گوناگونی هستند که تخصیص منابع مناسب از سوی سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی میتواند زمینه شکوفایی هر چه بیشتر این طرحها را فراهم کند و میتوان گفت در صورت تأمین منابع لازم مشکل اشتغال ایثارگران تا حد بسیار زیادی برطرف خواهد شد.
ریاحی با بیان اینکه از زمان شروع به فعالیت صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در سال ۱۳۹۵ تاکنون ۲۳ هزار شغل برای ایثارگران از طریق تسهیلات این صندوق ایجاد شده است خاطرنشان کرد: متأسفانه در وضعیت فعلی و با توجه به اینکه منابع مناسبی از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی در اختیار صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران قرار نگرفته است، ارائه تسهیلات به صورت سهمیهای انجام میشود و در شرایط فعلی میتوان گفت در سال جاری امکان ایجاد اشتغال برای ۱۰ هزار نفر از ایثارگران عزیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه در اسفندماه سال ۱۳۹۸، ۸۷۰ میلیارد ریال اعتبار در اختیار استانها قرار گرفته است افزود: در حال حاضر پرداخت وام قرضالحسنه ۵۰ میلیون تومانی از طریق بانکهای دولتی و وام ۳۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود مابین ۱۰ تا ۱۴ درصد از طریق بانک توسعه تعاون را در برنامههای خود داریم. همچنین وامهای روستایی با کارمزد ۶ درصد نیز توسط صندوق ارائه میشوند که ایثارگران متقاضی میتوانند جهت دریافت این وام در سامانه «کارا» ثبت نام کنند.
مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در پایان تأکید کرد: از جمله مسائلی که ایثارگران محترم در مسیر تولید و اشتغالزایی با آنها روبرو هستند مالیات، بیمه و عوارضهای جانبی هستند که جا دارد با در نظر گرفتن امتیازاتی در این زمینه برای ایثارگران عزیز زمینه کاهش قیمت تمام شده و فروش مناسبتتر محصولات فراهم شود. همچنین صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در نظر دارد تا در راستای سال جهش تولید کمک بیشتری را به توسعه تولید و حمایت از بنگاههای اقتصادی زودبازده، شرکتهای دانشبنیان و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال بنگاههای اقتصادی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته اختصاص دهد.