دکتر زالی:
شاهد موج جدیدی از مبتلایان و فوت شدگان خواهیم بود
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: با توجه به اینکه برخی ها در هفته آخر اسفند در تهران توجه نکردند و در مراکز پر تراکم جمعیت حضور یافتند با پایان دوره نهفتگی شاهد امواج جدیدی از ابتلا به این بیماری و فوت خواهیم بود.
دکتر علیرضا زالی در مصاحبه اختصاصی با
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما که در قالب ارتباط زنده از خبر 18 و 30 شبکه پنجم سیما پخش شد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه نظارتی بر تحقق محدودیت هایی که امروز اعمال شد ، صورت می گیرد؟ افزود: ابتدای صبح امروز جلسه ای با حضور دادستان تهران و نماینده شهرداری تهران و مسئولان نیروی انتظامی و سپاه تهران برگزار شد که همه مصوبات این جلسه را خدمت استاندار ارسال کردیم و تأکید دادستان تهران هم این بود که همه این مصوبات باید اجرایی شود و ناجا هم تأکید داشت که با توجه به دستور دادستان با خاطیان برخورد شود.
وی گفت: در این جلسه نماینده شهرداری تهران هم اعلام کرد که شهرداری همه همت خود را برای تعطیلی بوستان ها و تفجرگاه ها به کار خواهد بست و امیدواریم شاهد اعمال جدی تر این مداخلات و محدودیت ها باشیم.
دکتر زالی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اهدای پلاسمای خون بهبودیافتگان به مبتلایان به کرونا اثری در درمان بیماران دارد؟ افزود: یکی از روش های درمانی که اخیراً مورد تأیید برخی نهادهای بین المللی مانند سازمان جهانی غذا و دارو قرار گرفته همین روش است که به تنهایی قابلیت کاربرد ندارد و به صورت روش تکمیلی و تجمیعی در کنار سایر مداخلات دارویی اثرگذار است.
وی گفت: نخستین گروهی که در بیمارستان مسیح دانشوری پلاسمای خونشان را اهدا کردند ، پزشکان و پرستاران این بیمارستان بودند که در خط مقدم ارائه خدمات مبتلا به بیماری شدند و بهبود پیدا کردند و امروز پلاسمای خود را به بیماران کرونایی اهدا کردند.
دکتر زالی افزود: این تجربه در خصوص بیماری آنفلوانزای H1N1 و ابولا و همچنین HIV و برخی مطالعات درباره مِرس صورت گرفت و به نظر می رسد می تواند به عنوان روش درمانی انتخاب شود که البته این طرح باید در بیمارانی صورت گیرد که در بیمارستان بستری هستند و به سمت بد حال شدن می روند اما هنوز به بخش مراقبت ویژه منتقل نشده اند.
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: به نظر می رسد اجرای این طرح سایر روش های درمانی را کارآتر و موفق تر می کند و در کنار آن شاهد کاهش اعزام بیماران به بخش مراقبت های ویژه باشیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به ورود به موج دوم این بیماری، شاهد شیوع بیشتر یا کنترل بیشتر این بیماری خواهیم بود؟ افزود: در روزهای اخیر به دلیل بی توجهی شهروندان و سفرهای غیرضرور شاهد برخی تکانه ها و پیک های سینوسی بودیم و منحنی پیک های سینوسی در بیماری های اپیدمی به این مفهوم است که می تواند گاهی اوقات به صورت مقطعی و طولانی مدت میزان ابتلا را افزایش دهد و منظور وزیر بهداشت از موج دوم این بود که با توجه به اختلاط جمعیتی که در سفرها ایجاد شده است و برخی افراد هم که در هفته آخر اسفند در تهران توجه نکردند و در مراکز پرتراکم جمعیتی حضور یافتند با پایان دوره نهفتگی شان شاهد موج جدید ابتلا به بیماری، بستری شدن و فوت باشیم.
صدا و تصویر دارد