به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در جهان و پیامدهای گوناگون آن در کشورهای مختلف و همچنین راه های مقابله با آن به شرح زیر است:
۲۳۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در مالزی
به گزارش خبرگزاری رویترز ، مالزی از 235 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا خبر داد و به این ترتیب شمار افراد آلوده در این کشور به دو هزار و 31 نفر افزایش یافت.
نیم میلیون نیروی کمکی داوطلب برای مقابله با ویروس کرونا در انگلیس
مت هانکاک وزیر بهداشت انگلیس روز پنجشنبه اعلام کرد ، 560 هزار نیروی داوطلب برای کمک به نیروهای بخش سلامت برای مقابله با بحران ویروس کرونا بسیج شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، دولت انگلیس و اداره خدمات ملی بهداشت این کشور روز سهشنبه برای جذب 250 هزار نیروی داوطلب برای کمک به تأمین و توزیع مواد غذایی یا دارویی، حمل و نقل بیماران و گفتگوی تلفنی با افراد قرنطینه شده ، فراخوان داده بود. افرادی که برای این کمک اعلام آمادگی کردند، دو برابر میزان مورد نیاز است.
بحران کرونا باعث کاهش ۹۰ درصدی پروازهای دو فرودگاه برلین شده است
به گزارش خبرگزاری صداو سیما از برلین، مسئولان آلمان در نظر دارند یکی از دو فرودگاه پایتخت را تعطیل کنند. برای جلوگیری از اخراج کارکنان ، ساعات کار 2200 شاغل در فرودگاهها کاهش یافته است.
وزارت دفاع روسیه ۱۶ مرکز بزرگ بیماری های عفونی احداث می کند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، با افزایش نگرانی ها از شیوع گسترده ویروس کرونا در روسیه، وزارت دفاع این کشور اعلام کرد: تا روز ۱۵ ماه می، ۲۶ اردیبهشت، تعداد ۱۶ مراکز عفونی مجهز برای بستری و درمان مبتلایان به ویروس کرونا در پایتخت و مناطق مختلف روسیه احداث می کند.
کمبود دستمال توالت مردم آمریکا را با مشکل مواجه کرده است
شبکه تلویزیونی ان بی سی گزارش داد کمبود دستمال توالت مردم آمریکا را با مشکل جدی مواجه کرده است.
این شبکه از شکایت پرستاران از کمبود تجهیزات حفاظتی در بیمارستان های کالیفرنیا خبر داد.
بنا بر اعلام تلویزیون ان بی سی آمریکا سازمان ملل را تحت فشار گذاشته است تا چین را منشا کرونا معرفی کند.
این شکبه گزارش داد کارگران رنگین پوست آمریکایی در بحران کرونا بیشتر از سفیدپوستان آسیب می بینند.
تلویزیون ان بی سی همچنین از نگرانی از شیوع کرونا در بازداشتگاه های مهاجران و افزایش فشار بر ترامپ برای آزاد کردن آنها
خبر داد.
به گفته این شبکه شبکه بسیاری از واحدهای صنفی آمریکا با ادامه شیوع کرونا، در معرض خطر قرار دارند.
کاهش شمار مبتلایان به ویروس کرونا برای چهارمین روز متوالی در ایتالیا
شبکه خبری فرانس 24 گزارش داد: با توجه به این که طی 24 ساعت گذشته (منتهی به چهارشنبه) 683 نفر دیگربه علت ابتلا به ویروس جدید کرونا جان باخته اند اوضاع در ایتالیا هنوز بد است و در حال حاضر بیش از 7 هزار و500 در این کشور به علت کووید-19 جان باخته اند. با این حال بارقه ای از امید برای مردم ایتالیا ایجاد شده است چون برای چهارمین روز متوالی شمار مبتلایان جدید کاهش یافته است.
جوزپه کونته, نخست وزیر ایتالیا روز چهارشنبه در سخنانی تاثر انگیز در برابر نمایندگان پارلمان این کشور گفت: «ما هرگز فکر نمی کردیم شاهد چنین روزهایی در کشورمان باشیم, ما کاروانهایی طولانی از کامیونهای نظامی حامل تابوتهای شهروندانمان را مشاهده کرده ایم».
ایتالیا هنوز بیش از کشورهای دیگر درگیر ویروس جدید کرونا است. پلیس این کشور برای کنترل رعایت قرنطینه توسط مردم به استفاده از پهپاد روی آورده است مثلا در رم در مرکز و ناپل درجنوب کشور.
کرونا اقتصاد جهان را با خطر نابودی روبرو کرده است
طی چند هفته ویروس کرونا و قرنطینه میلیون ها نفر اقتصاد جهانی را تا مرز نابودی پیش برده است تا جایی که اقتصاددانان انتظار دارند شدیدترین رکود اقتصادی تاریخ مدرن رخ دهد که حتی شاید بدتر از دوران رکود بزرگ باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، این شرایط قرار است با افزایش بیکاری همراه باشد. گستردگی این شوک به راه های اتخاذ شده از سوی دولت ها، بانک های مرکزی و نهادهای بین المللی و مدت زمان این بحران بهداشتی بستگی خواهد داشت.
اقتصاددان موسسه اعتبارسنجی مودیز پیش بینی می کنند اقتصادهای گروه 20 در نیمه نخست سال ضربه بی سابقه ای خواهند کرد و در سال 2020 پیش از احیای سال 2021 انقباض خواهند داشت.
آنجل گوریا دبیر کل سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در گفتگو با شبکه بی بی سی گفت اقتصاد جهانی سالها در رنج خواهد بود.
احتمال ورشکستگی شرکت هواپیمایی ال عال رژیم صهیونیستی
بلومبرگ نوشت: اسرائیل راه های مختلفی را برای شرکت هواپیمایی ال عال از جمله اعلام ورشکستگی، انحلال یا ادغام آن با شرکت های دیگر را بررسی می کند.
در حالی که شیوع ویروس کرونا سفرهای هوایی را کاهش داده است، اسرائیل در حال بررسی گزینه هایی برای شرکت هواپیمایی ال عال از جمله باز کردن پرونده ورشکستگی برای این شرکت است.
به گفته فردی که خواست نامش فاش نشود، مقامات اسرائیلی همچنین در حال بررسی ادغام ال عال و دو شرکت هواپیمایی بزرگ دیگر یعنی اسرایر و آرکیا هستند.
۱۰۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی
یکی از مقامات وزارت بهداشت اندونزی روز پنج شنبه اعلام کرد آلودگی 103 نفر دیگر به ویروس کرونا تایید شده است که به این ترتیب شمار افراد آلوده به 893 نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز از جاکارتا، شمار تلفات ناشی از آلودگی به کرونا نیز 20 نفر افزایش یافته و به 78 نفر رسیده است.
استفاده از قطار برای جابجایی بیماران در فرانسه
فرانسه به دلیل اشباع ظرفیت بیمارستانی، برای جابجایی بیماران کووید ۱۹ از شرق به غرب این کشور از قطار سریع السیر استفاده می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ شتاب ویروس کرونا در فرانسه هم چنان ادامه دارد. ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۲۳۱ نفر بر اثر ابتلا به ویروس در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش ژقوم سالومون مدیر کل بهداشت و سلامت فرانسه ؛ تعداد مبتلایان ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۳۳ نفر بوده است. در مجموع تعداد کل مبتلایان تا شب گذشته به ۲۵۲۳۳ نفر رسیده است.
سالومون در گزارش خود اعلام کرد با توجه به شرایط موجود، بحران ویروس کرونا همچنان ادامه خواهد داشت.
به علت اشباع بیمارستان ها در مناطق شرقی مثل مولوز و استرسبورگ قطار سریع السیر بصورت قطار بهداشتی مبتلایان را از مناطق شرقی به بیمارستان های مناطق غربی انتقال میدهد.
بر اساس موسسه آماری انسی ، اقتصاد فرانسه تا کنون متحمل ضرر 35 درصدی شده است.
شمار مبتلایان به کرونا در اتریش به حدود شش هزار نفر افزایش یافت
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اتریش روز پنجشنبه افزایش یافت و به 5888 نفر رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ طی 24 ساعت گذشته 606 مورد جدید ابتلا به کرونا در اتریش ثبت و تا به امروز حدود 36 هزار تست کرونا انجام شده است. بیشترین آمار مبتلایان در استان تیرول اتریش با 1460 نفر است.
رودلف انشوبر وزیر بهداشت اتریش می گوید در 89 درصد مبتلایان ؛ بیماری سخت نبوده است و تحت مراقبت های خانگی قرار گرفته اند. در اتریش تاکنون 34 نفر از مبتلایان به دلیل ابتلای به این ویروس جان باختند.
بحران ویروس کرونا با محدودیت های خروج از خانه و تعطیل شدن فعالیت بسیاری از کسب و کارها شمار بیکاران در اتریش را افزایش داده و تنها در طول دو هفته گذشته حدود 154 هزار نفر بیکار شده اند.
یوهانس کوپف رییس اداره کاریابی اتریش می گوید بیشترین شمار بیکاران در رستوران ها و بخش های ساختمانی است. شمار بیکاران در اتریش پیش از شروع بحران کرونا به 400 هزار نفر رسیده بود.
گفتگوی تلفنی رئیس جمهوری کره جنوبی با نخست وزیر کانادا
مون جائه-این، رئیس جمهور کره جنوبی روز پنجشنبه با جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در مورد شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به « کووید-19 » تلفنی گفتگو کرد.
این گفتگوی تلفنی در آستانه برگزاری کنفرانس ویدیویی سران گروه بیست درخصوص یافتن یک پاسخ جهانی در برابر ویروس کرونا صورت گرفت.
کاهش شدید بورس آلمان
ترس از افزایش شیوع «ویروس کرونا» که در جهان همه گیر شده است و پیامدهای منفی که بیماری ناشی از این ویروس برای اقتصادها و بازارهای مالی جهان در پی دارد، باعث شد شاخص کل سهام بورس فرانکفورت آلمان (دکس)، به طور چشمگیری، کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از فرانکفورت، شاخص کل سهام بورس فرانکفورت آلمان (دکس)، در ساعات اولیه معاملات امروز یک و 76 صدم درصد کاهش یافت. این در حالی است که این بورس در دو روز کاری گذشته متاثر از بسته های حمایت اقتصادی توسط بانک های مرکز اقتصادهای مطرح جهان افزایش یافته بود. در چارچوب این بسته های حمایتی، تدابیری از جمله ارائه تسهیلات پولی و اعتباری به شرکت ها و بنگاههای تولیدی، کاهش مالیات ها و بازخرید اوراق قرضه و بهادار دولتی با هدف تزریق نقدینگی بیشتر به بازار به اجرا گذاشته می شود.
در معاملات ساعت هشت و 11 دقیقه به وقت گرینویچ شاخص اصلی عملکرد بورس اوراق بهادار در معاملات امروز با 173 واحد کاهش به 9 هزار و 700 واحد رسید. دومین شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار آلمان یعنی ام دکس نیز با 47 صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 20 زهار و 665 واحد رسید.
افزایش تلفات ناشی از ویروس کرونا در فیلیپین به ۴۵ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت فیلیپین روز پنج شنبه اعلام کرد هفت نفر دیگر بر اثر آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و به این ترتیب شمار تلفات به 45 نفر افزایش یافت.
پلیس انگلیس برای نگه داشتن افراد در منزل به زور متوسل می شود
به نوشته گاردین, بر اساس طرح های دولت انگلیس, در صورتی که مردم از مقررات قرنطینه و ماندن در خانه به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تبعیت نکنند پلیس مجاز خواهد بود برای بازگرداندن آنها به خانه هایشان متوسل به زور شود.
بر اساس طرح هایی که وزیران و مقامات بلندپایه دولت انگلیس مشغول بررسی درباره آن هستند, ماموران پلیس اگر ببیند افراد بر خلاف ممنوعیت اعلام شده, در خارج از خانه هایشان هستند, نخست با زبان خوش آنها را ترغیب به بازگشت به خانه خواهند کرد, اما اگر این راه جواب نداد, آنها می توانند به عنوان آخرین راه به طور معقول و مناسب متوسل به زور شوند.
پیش بینی می شود افرادی که از خشونت های خانگی فرار می کنند افراد مذهبی که مایلند تکالیف مذهبی خود را انجام دهند و والدینی که از یکدیگر جدا شده اند و می خواهند فرزندشان را ببینند و افراد بی خانمان, از این مقررات مستثنی شوند.
بر اساس دستور بوریس جانسون, تنها دلایل موجه برای بیرون رفتن از خانه عبارتند از: یک بار ورزش در روز خرید اقلام ضروری همچون مواد غذایی و دارو مراجعه به درمانگاه و رفتن به سر کار در صورت عدم امکان کار کردن از خانه. تجمع بیشتر از دو نفر ممنوع است.
در صورت نقض این مقررات افراد جریمه نقدی می شود که کمترین آن 30 پوند است. اما اگر جریمه را بپردازند برایشان سوء سابقه کیفری ثبت نخواهد شد. اما اگر جریمه ندهند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. تاخیر در پرداخت جریمه و اقدامات نقض آمیز بیشتر منجر به افزایش جریمه خواهد شد.
۷۱ یک مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در فیلیپین
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت فیلیپین از 71 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا خبر داد و به این ترتیب شمار افراد آلوده به این ویروس در فیلیپین به 707 نفر افزایش یافت.
ضرورتی برای تعویق بازگشت فضانوردان به زمین به علت شیوع کرونا وجود ندارد
شرکت فضایی فدرال روسیه، راسکوسموس Roscosmos، روز پنجشنبه اعلام کرد ضرورتی برای به تعویق انداختن بازگشت خدمه ایستگاه فضایی بین المللی به زمین به علت شیوع بیماری کرونا و بسته شدن مرزهای بین روسیه و قزاقستان نمی بیند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از مسکو، این شرکت اعلام کرد به تعویق انداختن بازگشت خدمه ای که در ماموریت طولانی مدت در ایستگاه فضایی بین المللی بسر می برند اقدامی قابل قبول نیست. برخی محدودیت ها از طرف قزاقستان وجود دارد که به خاطر اجرای تدابیر مربوط به قرنطینه ایجاد شده است. اما شرکت راسکوسموس در حال همکاری با همکاران و دستیابی به گزینه هایی برای حل این مشکل است.
پیش بینی می شود خدمه ایستگاه فضایی بین المللی هفدهم آوریل به زمین بازگردند. کارشناسان روس و تجهیزات مورد نیاز برای فرود خدمه باید در محل مورد نظر حاضر باشند.
زیان ناشی از کرونا بر اقتصاد فرانسه ۳۵ درصد برآورد میشود
موسسه ملی آمار فرانسه (اینسه) روز پنجشنبه اعلام کرد اقدامات قرنطینه ای برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور در حال حاضر به فعالیت اقتصادی فرانسه حدود 35 درصد خسارت وارد می کند و تاثیر آن بر بخش های مختلف اقتصادی متفاوت خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، «اینسه» که «سطح فعالیت اقتصادی هفته کنونی در فرانسه را با سطح فعالیتی که این کشور در یک هفته عادی بدون کرونا می توانست داشته باشد» مقایسه کرده است، اعلام کرد قرنطینه یک ماهه به معنای سه درصد تولید ناخالص داخلی کمتر در یک سال خواهد بود.
این موسسه افزود: « اگر این قرنطینه دو ماه طول بکشد، تولید ناخالص داخلی 6 درصد در سال کمتر خواهد بود. البته این پیش بینی راحت نیست.»
«اینسه» برای ارزیابی ضرر فعالیت اقتصادی بخش های مختلف، از داده های مستقیم شرکت ها و فدراسیون های حرفه ای و همچنین به شیوه ای بی سابقه از داده های مربوط به مصرف انرژی، استفاده از حمل و نقل های ریلی یا معاملات ازطریق کارت های بانکی استفاده کرده است.
به این ترتیب، هر چند که فعالیت های کشاورزی مانند صنایع غذایی احتمالا « اندکی کمتر از حالت عادی » به فعالیت خود ادامه خواهند داد، اما در مقابل، در حال حاضر تنها نصف فعالیت بقیه این صنعت حفظ خواهد شد.
همچنین، بخش ساخت و ساز متحمل ضرر گسترده 89 درصدی خواهد شد و خدمات بازرگانی نیز حدود 36 درصد زیان خواهد کرد که برخی از آنها از قبیل حمل و نقل، هتلداری یا رستوران ها به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد و برخی نیز همچون مخابرات یا پرداخت اجاره ملک ضرر کمتری خواهند داشت.
فعالیت اقتصادی بخش خدمات غیربازرگانی (آموزش، نگهداری از کودکان، فعالیت های ورزشی) نیز با زیان 14 درصدی مواجه خواهد شد.
به نظر می رسد که محاسبه زیان فعالیت اقتصادی حدود 35 درصدی با اطلاعات اولیه موجود درخصوص وضعیت حقوق بگیران که یک سوم آنها در محل عادی کار خود فعالیت دارند، یک سوم دورکاری می کنند و یک سوم آنها نیز بیکار شده اند، تطابق دارد.
همچنین در حال حاضر مصرف خانوارها نیز حدود یک سوم (35 درصد) وضعیت عادی است، به خصوص به علت به حداقل رسیدن برخی هزینه ها همچون نساجی، پوشاک و همچنین برخی کالاهای صنعت کارخانه ای.
موسسه ملی آمار فرانسه به علت نامشخص بودن شرایط فعلی، پیش بینی خود را درخصوص رشد اقتصادی سالانه این کشور منتشر نکرد.
این منبع افزود رشد تولید ناخالص داخلی به شدت به سناریوی خروج از بحران کرونا بستگی دارد و بازگشت به شرایط عادی در کوتاهترین زمان ممکن، منتفی نیست.
ثبت پنج مورد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در سرزمین های اشغالی
شبکه تلویزیونی العربیه اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در سرزمینهای اشغالی 1948 میلادی به 2495 نفر رسید و پنج مورد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا نیز در آن ثبت شده است.
کلیساها در ایتالیا به انبار تابوت قربانیان کرونا تبدیل شده است
به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی کلیساها در ایتالیا به انبار تابوت قربانیان کرونا تبدیل شده است.
افزایش افراد آلوده به کرونا در مغولستان به یازده نفر
به گزارش خبرگزاری شین هوا از اولان باتور، مغولستان روز پنج شنبه از یک مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد که به این ترتیب شمار کلی افراد آلوده در این کشور به 11 نفر افزایش یافت.
۱۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در کویت
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری گزارش داد وزارت بهداشت کویت اعلام کرد 13 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده و مجموع مبتلایان ثبت شده به 208 نفر رسیده است.
ثبت ۱۸۲ مورد ابتلا به کرونا در روسیه
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد مقامات روسی اعلام کردند 182 مورد جدید ابتلا به کرونا در روسیه به ثبت رسیده و مجموع مبتلایان به ثبت رسیده به 840 نفر افزایش یافته است.
اقدامات دولت پاکستان برای مبارزه با کرونا
تعطیلی همه رستوران ها در روسیه تا هفدهم فروردین
خبرگزاری اسپوتنیک از تعطیلی همه رستوران ها و کافه ها در مسکو ، پایتخت روسیه از 28 مارس - نهم فرودین ماه- تا پنجم آوریل - 17 فروردین ماه- خبر داد.
شمار قربانیان در اسپانیا بیشتر از چین شد
روز چهارشنبه سیاه ترین روز اسپانیا از زمان شیوع ویروس کرونا در این کشور بود و شمار قربانیان این ویروس از چین فراتر رفت.
شبکه خبری فرانس 24 گزارش داد: طبق آماری که روز چهارشنبه اعلام شد فقط طی 24 ساعت 738 نفر دیگر به قربانیان ویروس کرونا در اسپانیا افزود شده است . با این ترتیب شمار قربانیان این ویروس در اسپانیا به 3 هزار و 434 نفر رسید که رکوردی غم انگیز است. این تعداد از شمار قربانیان از چین مرکز ظهور ویروس جدید کرونا هم بیشتر است.
فرناندو سیمون مدیر مرکز هشدارهای بهداشتی اسپانیا گفت:« از زمان آغاز این همه گیری 26 هزار و 900 نفر در اسپانیا در بیمارستان بستری شده اند و تا به امروز 3 هزار و 434 نفر از آنها جان باخته اند و 5هزار و 367 نفر هم از بیمارستان مرخص شده اند».
مادرید سفارش خرید لوازم بهداشتی به میزان 430 میلیون یورو را به پکن داده است که بیشتر شامل ماسک دستکش و کیت آزمایش سریع است.
استقرار نیروهای ارتش در استان مثنی عراق
استانداری المثنی در عراق برای جدا کردن منطقه ای که مبتلایان به کرونا در آن مشاهده شدند، به ارتش متوسل شد.
به گزارش پایگاه خبری سومریه نیوز عراق، استانداری مثنی با صدور بیانیه کوتاه اعلام کرد نیروهای خود را برای جدا کردن منطقه الهلال در این استان که مواردی از ابتلا به ویروس کرونا در آن مشاهده شده بود، در این منطقه مستقر کرده است.
گفتنی است وزارت بهداشت عراق از ثبت 30 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
هشدار مقام عراقی درباره اجرا نشدن مقررات رفت و آمد
نائب رئیس مجلس عراق هشدار داد اگر مقررات منع آمد و شد برای جلوگیری از شیوع کرونا با قدرت اجرا نشود، کشور کاملا از بین خواهد رفت.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبری سومریه نیوز عراق، حسن الکعبی نائب رئیس مجلس عراق دیروز در دیدار با عبدالامیر یارالله، معاون فرمانده عملیات مشترک هشدار داد اگر برای اعمال منع آمد و شد از «زور» استفاده نشود، کشور کاملا از بین خواهد رفت.
الکعبی از (عادل) عبدالمهدی، خواست هرچه سریعتر ارتباط بخش های عملیات بغداد را با ارتش و گروه های مبارزه با تروریسم تقویت کند.
استاندار کربلا به دلیل شیوع ویروس کرونا در این شهر وضعیت قرمز اعلام کرد
به گزارش پایگاه خبری سومریه نیوز، نصیف الخطابی استاندار کربلا در راستای تدابیر جدید به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، در این شهر بالاترین سطح هشدار (وضعیت قرمز) اعلام و تأکید کرد نیروهای امنیتی از کسانی که مقررات منع آمد و شد را نقض بکنند، بازخواست خواهند کرد.
وی تأکید کرد هر کس در خیابان دیده شود یکماه زندانی خواهد شد.
اداره بهداشت کربلا، دیروز اعلام کرد شش مورد جدید ابتلا به کرونا و دو مورد مرگ به سبب ابتلای این ویروس ثبت شده است.
پاره وقت شدن برخی فعالیت ها در سوئد به علت شیوع کرونا
فرودگاه "کالمار اولاند" در جنوب سوئد اعلام کرد به دلیل کاهش شدید تعداد پروازها پس از شیوع کرونا ویروس، از 60 درصد کارمندان خود خواسته است به صورت پاره وقت در محل کار حضور یابند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از استکهلم، رونی لیندبری مدیرعامل این فرودگاه گفت: "این اقدام باعث خواهد شد تا بتوانیم همکاران خود را حفظ کنیم و پس از بازگشت اوضاع به حال طبیعی، اقدام به بازگرداندن کار به صورت تمام وقت کنیم".
وی افزود این مکان به منظور استقبال از معدود پروازهای در حال انجام، کماکان باز خواهد ماند.
شرکت بزرگ تولید بلبرینگ SKF در شهر گوتنبرگ سوئد نیز از 1500 نفر از کارمندان خود خواست کار خود را از تمام وقت به پاره وقت کاهش دهند. برخی از این کارمندان به صورت 40 درصد و برخی دیگر به صورت 80 درصد به کار خود ادامه خواهند داد. این تصمیم فعلا تا هشت هفته آینده اعتبار خواهد داشت.
اقدامات دولت افغانستان برای مهار کرونا
تدابیر پلیس هند برای مهار کرونا
کشتی مسافربری با هفتاد و هفت مسافر مشکوک به کرونا راهی فلوریدا شد
سی ان ان گزارش داد 77 نفر از مسافران کشتی کروز آمریکایی "زندام Zaandam " علائمی شبیه به آنفلوانزا دارند.
این 77 نفر شامل 30 مسافر و 47 خدمه هستند. این کشتی کروز با 2000 مسافر 7 مارس و قبل از تعلیق فعالیت های کشتی های کروز به مدت یک ماه، بوینس آیرس آرژانتین را ترک کرد. قرار بود برنامه سفر این کشتی شنبه گذشته در سن آنتونیو در شیلی پایان یابد اما اجازه خروج به هیچ مسافری در شیلی داده نشد. تمام بنادر در مسیر حرکتی این کشتی نیز به روی کشتی های کروز بسته اند.
این کشتی کروز آمریکایی احتمالا در بندر اورگلیدز لنگر می اندازد اما نگرانی های جدی درباره سلامت 2000 مسافر این کشتی وجود دارد.
دستور تشکیل نیروی ضربت در ژاپن برای مقابله با کرونا
همزمان با افزایش شیوع ویروس کرونا، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن دستور تشکیل یک نیروی ضربت دولتی را در واکنش به شیوع ویروس کرونا صادر کرد.
به گزارش سی ان ان، تشکیل یک نیروی ضربت برای اعلام وضع اضطراری در این کشور ضروری است اگر چه یوشیهدا سوگا دبیر کابینه ژاپن اعلام کرده است که این کشور هنوز به نقطه اعلام وضع اضطراری نرسیده است.
وزیر بهداشت ژاپن به رسانه ها اعلام کرد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور رو به افزایش است.
در همین حال فرماندار توکیو روز گذشته در کنفرانسی خبری از مردم خواست در خانه بمانند و برای کارهای غیرضروری از خانه خارج نشوند. اما به نظر می رسد مردم توکیو به این هشدارها بی توجهند. خیابان های توکیو یک روز پس از این هشدار، مملو از مردمی است که برای تماشای شکوفه های گیلاس به خیابان ها آمده اند.
چهل مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در توکیو
به گزارش خبرگزاری رویترز، ژاپن 40 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا را در توکیو پایتخت این کشور تایید کرد.
تایید ۱۴۸ مورد ابتلا به ویروس کرونا در ویتنام
وزیر بهداشت ویتنام با تائید هفت مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در روز پنجشنبه (امروز) مجموع مبتلایان به این ویروس را از آغاز شیوع آن در این کشور یکصد و چهل و هشت نفر اعلام کرد.
به گزارش شینهوا هفت مورد تائید شده شامل یک شهروند فرانسوی و یک شهروند آفریقای جنوبی است که به ویتنام سفر کرده اند و همچنین چهارشهروند ویتنامی هستند که اخیرا از انگلیس باز گشته و یک مرد ویتنامی که با هواپیما به شهر کان تو در جنوب ویتنام سفر کرده است.
از یکصد و چهل و هشت مورد تائید شده هفده نفر پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدند . تا کنون هیچ مورد مرگ و میر در ویتنام گزارش نشده است.
به گزارش وزارت بهداشت تا روز پنجشنبه یک هزارو ششصد و چهل و سه مورد مشکوک شناسایی و چهل و پنج هزار نفر دیگر تحت نظارت و قرنطینه پزشکی قرار گرفته اند.
شاخص سهام بورس توکیو دوباره سقوط کرد
ارزش شاخص سهام بورس توکیو روز پنجشنبه تحت تاثیر افزایش نگرانی ها درخصوص شیوع ویروس کرونا در پایتخت ژاپن که از ساکنان آن خواسته شده است اواخر هفته از هرگونه تردد در سطح شهر خودداری کنند، به شدت کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، ارزش شاخص سهام « Nikkei 225 » - یکی از دو شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار توکیو که سهام 225 شرکت بزرگ ژاپنی در آن فهرست و در هر روز کاری ارزشگذاری می شود- روز سه شنبه بیش از هفت درصد و روز چهارشنبه هشت درصد افزایش داشت. شاخص سهام نیکی امروز با 4,51 درصد کاهش به 18 هزار و 664 ممیز 60 (18.664,60) واحد رسید.
ارزش شاخص سهام تاپیکس -دیگرشاخص عملکرد بورس اوراق بهادار توکیو- نیز با 1,78 درصد کاهش به یک هزار و 399 ممیز 32 (1.399,32) واحد رسید.
ضرر سنگین سوئد از بسته شدن مرزهای این کشور
سوئد به علت کاهش تعداد گردشگر درپی بسته شدن مرزهای خود روزانه 261 میلیون کرون ضرر می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از استکهلم، آندریاس هاتزیجرجیو از مسئولان اتاق بازرگانی سوئد در مصاحبه با روزنامه افتونبلادت گفت رستوران ها و هتل ها بیشترین آسیب را در این زمینه می بینند.
وی افزود استکهلم در مقایسه با دیگر شهرهای سوئد نیز بالاترین آسیب را از کاهش گردشگر در این کشور دیده است.
مرگ دیپلمات انگلیسی در پی ابتلا به کرونا
وزارت امور خارجه انگلیس اعلام کرد یک دیپلمات ارشد انگلیس در مجارستان پس از ابتلا به کرونا درگذشت.
به گزارش سی ان ان، استیون دیک 37 ساله یکی از مقامات ارشد سفارت انگلیس در بوداپست جان باخت. وی روز سه شنبه به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان باخت.
دومنیک راب وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد:" من از شنیدن خبر مرگ استیون واقعا ناراحت شدم و قلب من با والدین استیون است."
شمار مبتلایان به کرونا در کرانه باختری به ۸۳ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کرد: شمار مبتلایان به کرونا در کرانه باختری رود اردن افزایش یافته و به 83 نفر رسیده است.
کمبود ماسک و ملزومات پزشکی در سوئد
کمبود ماسک بهداشتی و ملزومات مقابله با کرونا در بخش درمان سوئد جدی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از استکهلم، سینوا ریبیرو رئیس اتحادیه درمان سوئد با اعلام این مطلب گفت: "افرادی که در بخش درمان کار می کنند به این امکانات نیاز مبرم دارند. بدون این امکانات نمی توان با بیماری کووید19 مقابله کرد".
افزایش انتقادها از نخست وزیر پاکستان به دلیل تعطیل نکردن کشور
عمران خان نخست وزیر پاکستان درخواست ها برای اعمال تعطیلی سراسری را در این کشور رد کرده و گفت تعطیلی کامل کسب و کارها بر 25 درصد از جمعیت این کشور که زیرخط فقر زندگی می کنند ، تاثیر می گذارد.
به گزارش سی ان ان، مخالفت عمران خان با اعلام تعطیلی عمومی در پاکستان در حالی است که همه پروازهای داخلی و بین المللی در این کشور تعلیق شده است، قطارها تردد ندارند و سفرهای درون شهری نیز ممنوع شده است.
براساس آمار وزارت بهداشت پاکستان، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان از 1000 نفر عبور کرده است. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور 10 روز پیش 53 نفر بود. مرگ دست کم 7 نفر تایید شده است.
دکتر ارشد الطاف کارشناس سلامت عمومی پاکستان به سی ان ان گفت پاکستان کمتر از 3000 دستگاه اکسیژن دارد.
مبتلایان به کرونا در ترکیه هزاران نفرند نه صدها نفر
یک پزشک ترکیه ای گفت بر خلاف آنکه گفته می شود تعداد مبتلایان در ترکیه صدها نفر هستند اما هزاران نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده اند.
پایگاه اینترنتی روزنامه الیوم السابع مصر ویدیوی این پزشک زن ترکیه ای را در پایگاه خود منتشر کرده است.
وی در این ویدئو می گوید: ما الان می توانیم بگوییم مبتلایان به کرونا در ترکیه به هزاران نفر رسیده اند و آنچنانکه گفته می شود صدها نفر نیستند بلکه هزاران نفرند. مبتلایان در خیابانها تردد می کنند. استانبول بسیار خطرناک است.آنکارا نیز در حال تبدیل شدن به یک کانون خطرناک (شیوع کرونا)ست. شهر قیصریه نیز سه مبتلای به کرونا دارد که از حج عمره آمده اند.
افزایش ناگهانی دلار در پاکستان به علت شیوع ویروس کرونا
تاثیرات منفی اقتصادی ناشی از جهانی شدن بحران کرونا به بازار ارز پاکستان نیز سرایت کرد به گونه ای قیمت دلار در بازار ارز این کشور به بالاترین حد در 7 ماه گذشته رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "اکسپرس نیوز" قیمت هر دلار آمریکا امروز، در بازار ارز و مراکز تجاری پاکستان از مرز 162 روپیه گذشت. یورو نیز با جهشی قابل توجه مرز 175 روپیه را پشت سر گذاشت.
به گفته منابع خبری امروز هر دلار آمریکا در صرافیها و مراکز تجاری پاکستان به قیمت 162 روپیه فروخته میشود که در قیاس با دیروز 3 روپیه افزایش قیمت را نشان میدهد.
افزایش قیمت دلار در پاکستان درحالی رخ می دهد که رسانه های محلی از کاهش تعداد مشتری اسکناس ارزی در پاکستان به دلیل شیوع کرونا خبر می دهند؛ با این حال کارشناسان پاکستانی پیش بینی کردند: سیر صعودی قیمت دلار در پاکستان همچنان ادامه یابد.
گفتنی است قیمت دلار در پاکستان در مدت پنج ماه گذشته بین 153الی 154 روپیه معامله می شد اما در یک ماه گذشته قیمت دلار ابتدا به 158 و اکنون به 162 روپیه افزیش پیدا کردده است.
استفاده گسترده ویتامین سی در بیمارستان های نیویورک برای درمان کرونا
به نوشته نیویورک پست، بزرگترین شبکه بیمارستان های ایالت نیویورک آمریکا، بر اساس گزارش های امیدوارکننده درباره تاثیر ویتامین سی در درمان بیماران کرونایی در چین از دوز بالای این ویتامین برای درمان بیمارانی استفاده می کند که حالشان وخیم است.
این روزنامه در گزارشی نوشت: اندرو وبر، متخصص ریه در دو بیمارستان نورثول در لانگ آیلند گفت به بیماران کرونایی که حالشان وخیم است بلافاصله هزار و 500 میلی گرم ویتامین سی داده می شود. دسپس سه یا چهار بار در روز نیز مقدار مشابهی هم از آنتی اکسیدان های قوی به آنها داده می شود.
هر دوز ویتامین سی که این بیماران مصرف می کنند, 16 برابر حد مجاز مصرف روزانه – یعنی فقط 90 میلی گرم مردان بزرگسال و 75 میلی گرم زنان بزرگسال- است که مؤسسه ملی بهداشت توصیه کرده است.
وبر گفت این روش مبتنی بر روش درمان افراد آلوده به ویروس کرونا در شانگهای چین است. حال بیمارانی که به آنان ویتامین سی داده شد بسیار بهتر از آنهایی بود که ویتامین سی مصرف نکردند. اما میزان مصرف آن در بیماران مختلف، متفاوت است و بستگی به نظر پزشک دارد.
سه ملوان آمریکایی در ناوهواپیمابر روزولت به کرونا مبتلا شدند
روزنامه نیویورک پست در پایگاه اینترنتی خود به نقل از روزنامه استارز اند استرایپس نوشت: تست کرونای سه ملوان آمریکایی بر روی یک ناوهواپیمابر مستقر در دریای فیلیپین مثبت شد و در نتیجه آنها را از این ناو خارج کردند.
توماس مادلی، وزیر موقت نیروی دریایی آمریکا، روز سه شنبه به خبرنگاران در پنتاگون گفت این ملوانان که در ناوهواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت بودند، اولین مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا در میان پرسنل نیروی دریایی آمریکا در روی دریا هستند.
ژنرال مایکل گیدلی، مسئول عملیات دریایی آمریکا، به روزنامه استارز اند استرایپس گفت، این ملوانان به یک بیمارستان نظامی در منطقه اقیانوس آرام منتقل شدند.
بیمارستان های آمریکا در جستجوی تخت برای بیماران مبتلا به کرونا
آسوشیتدپرس در گزارشی از سیاتل تحت عنوان " بیمارستان های آمریکا در جستجوی تخت برای بیماران مبتلا به کرونا " نوشت، با توجه به اینکه ظرفیت بیمارستان های آمریکا برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا رو به کاهش گذاشته است، مسئولان بیمارستانی در آمریکا در تلاش برای پیدا کردن تخت برای سیل عظیمی از این بیماران هستند که به آنها مراجعه می کنند.
در همین راستا بیمارستان های قدیمی تر که تعطیل شده بودند بار دیگر راه اندازی شده اند و اتاق های یک تخته به اتاق دو تخته تبدیل شده و دیگر ساختمان های پزشکی نیز مورد استفاده قرار گرفته اند.
مقامات ایالت لوئیزیانای آمریکا در حال عقد قرارداد با هتل ها برای تامین تخت های مورد نیاز بیمارستان ها هستند و سه پارک را به مکان اختصاصی برای پذیرش بیمارانی تبدیل کرده اند که نمی توانند برای درمان به خانه بروند.
مقامات در ایالت ایلینویز نیز در حال بازگشایی بیمارستان 314 تختخوابی حومه شیکاگو هستند که ماه سپتامبر تعطیل شده بود.
در نیویورک ، مرکز اجتماعات این شهر به بیمارستانی موقت تبدیل شده است و در بیمارستان مانت سینای مورنینگ ساید Mount Sinai Morningside جراحان فلب، متخصصان قلب و عروق و پرستاران این بخش به مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا مشغول هستند. بیمارستان های شناور نیروی دریایی آمریکا نیز در حال حرکت به سمت لس آنجلس و در نهایت نیویورک هستند.
با توجه به اینکه شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا هر سه روز دو برابر می شود، تخت های خالی بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها که مورد نیاز پنج درصد بیماران است به سرعت پر می شود.
در همین حال مادران باردار برای تولد نوزادانشان با مشکل مواجه شده اند. دکتر تانیا سورنسن می گوید این مسئله موجب نگرانی وی شده است و این واقعیت وجود دارد که ما به زودی با سیل عظیمی از مبتلایان به کرونا مواجه خواهیم شد.
پلیس انگلیس در فروشگاهها مستقر شد
پلیس انگلیس بهمنظور جلوگیری از هجوم مردم به فروشگاهها از ترس کمبود اقلام ضروری در زمان شیوع کرونا و همچنین اجرای مقررات فاصله میان افراد در اماکن عمومی، در فروشگاهها مستقر شد.
ژاپن به سمت اعلام وضعیت فوق العاده پیش می رود
دولت ژاپن روز پنجشنبه با هشدار در مورد خطر بالای انتشار ویروس کرونا اعلام کرد یک کارگروه برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص داده شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، با این حال یاسوتوشی نیشیمارو وزیر اقتصاد ژاپن در پایان نشست با شینزو آبه و کاتاسونوبو کاتو زیر بهداشت این کشور اعلام کرد این کشور در حال حاضر تصمیم ندارد وضعیت فوق العاده اعلام کند.
بر اساس گزارش تلویزیون دولتی ژاپن با احتساب شمار افراد آلوده در کشتی که در ماه گذشته در بندر یوکوهاما قرنطینه شده بود موارد آلودگی به ویروس در این کشور به هزار و 313 مورد رسید که 45 مورد آن به مرگ منجر شده است.
کاتو در پایان نشست به خبرنگاران گفت من به نخست وزیر آبه گفتم خطر بالای شیوع ویروس وجود دارد.
اصلاحیه که این ماه در پارلمان ژاپن به آن رای داده شده به نخست وزیر اجازه می دهد در صورتی که کووید 19 خطری عمده برای جان مردم ژاپن محسوب شود و شیوع سریع آن اقتصاد ژاپن را با پیامدهای جدی تهدید کند در این کشور وضعیت فوق العاده اعلام کند.
تصمیم تشکیل کارگروه که مرحله ای ضروری برای اعلام وضعیت فوق العاده است پس از افزایش موارد آلودگی در توکیو اتخاذ شد. توکیو با 212 مورد آلودگی به کانون شیوع ویروس در این کشور تبدیل شده است.
فرماندار توکیو روز چهارشنبه از ساکنان این شهر خواست تا 12 آوریل از ترددهای غیرضروری به ویژه در روزهای پایانی هفته بپرهیزند.
همه گیری ویروس کرونا موجب به تعویق افتادن بازی های المپیک شد که قرار بود از 24 ژوئیه تا 9 اوت در توکیو برگزار شود.
چین به بیش از هشتاد کشور در مقابله با کرونا کمک می کند
لو ژاهویی معاون وزیر امور خارجه چین روز پنجشنبه گفت کشورش قول داده است به بیش از 80 کشور و نیز سازمان های بین المللی و منطقه ای از جمله سازمان بهداشت جهانی و اتحادیه آفریقا کمک اضطراری ارسال کند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از پکن، معاون وزیر امور خارجه چین افزود این کمک شامل عرضه وسایل پزشکی مانند کیت های تشخیصی و ماسک است.
وی افزود چین همچنین 20 میلیون دلار به سازمان بهداشت جهانی کمک کرده است تا همکاری بین المللی در خصوص آرمان مقابله با ویروس کرونا تسهیل شود.
این مقام چینی در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: چین به شدت به مشکلات کشورهایی که با همه گیری ویروس کرونا روبرو هستند مربوط می شود و تمام توانایی های خود را برای کمک داوطلبانه به این کشورها پیشنهاد کرده است.
وزیر بهداشت آفریقای جنوبی با اعلام ابتلای ۷۰۹ نفر به کرونا اعلام کرد هنوز روزهای بدتر نیامده است
روزنامه سعودی الشرق الاوسط چاپ لندن در پایگاه اینترنتی خود نوشت: زیولی امخیزه در مصاحبه با رادیو ملی آفریقای جنوبی گفت: «انتظار داریم شمار مبتلایان به ویروس افزایش یابد، همچنین انتظار داریم افریقای جنوبی تلاش های بیشتری برای مهار شیوع این بیماری انجام دهد».
وی ادامه داد: «ما هنوز اول راه هستیم، از زمان اعلام نخستین مورد ابتلا به کرونا در پنجم مارس، شمار مبتلایان به این بیماری به سرعت افزایش یافت و در حال حاضر، آفریقای جنوبی بیش از هر کشور دیگری در قاره آفریقا به علت وجود این ویروس متضرر شده است
وزیر بهداشت افریقای جنوبی با اشاره به ضرورت خودداری از رفت و آمدهای مردم در تعطیلات عید پاک گفت: «می خواهیم مردم هر جا هستند بمانند.
۱۲۸ مورد ابتلا به کرونا در سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ فلسطین
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری به نقل از وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی از 126 مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داد و افزود شمار مبتلایان به کرونا در اسرائیل به 2495 رسید.
یکی از سران حزب آبی -سفید، نتانیاهو را به سوء استفاده از بحران کرونا متهم کرد
یکی از رهبران حزب صهیونیستی موسوم به آبی و سفید، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به سوء استفاده از بحران کرونا برای فرار از محکومیت متهم کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه المنار فلسطین، موشه یعلون عضو پارلمان اسرائیل و از رهبران فهرست آبی و سفید گفت این فهرست برای تصویب پیش نویس قانونی در پارلمان تلاش می کند که اجازه نمی دهد هیچ فرد متهم به مسائل جنایی، نخست وزیر شود وی با هجمه به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر دولت موقت در اسرائیل، او را به سوء استفاده از بحران کرونا برای فرار از قفس اتهام و محکومیت متهم کرد.
آشفتگی مقامات ترکیه از شیوع کرونا و سرپوش گذاشتن بر آمار مبتلایان
روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت شمار ابتلا به ویروس کرونا در ترکیه بیشتر از اعلام رسمی در این کشور است و با توجه به اقتصاد بحران زده ترکیه, شیوع این بیماری, مسئولان وحزب حاکم را آشفته کرده است.
بیشتر مردم ترکیه بر این باورند که دولت این کشور درباره شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا شفافیت لازم را ندارد و دولت عملیات مربوط به آزمایش را به انحصار خود درآورده است و پرونده های موجود در بیمارستان ها در کنترل شدید دولت قرار دارد
خیام الزعبی در مطلبی در رأی الیوم که از لندن به روز می شود نوشت: با گسترش سریع ویروس کرونا, ترکیه با چالش واقعی به ویژه در توانایی برای کنترل آن در کشوری رو به رو شده که از بحران اقتصادی رنج می برد و (این کشور) با بسته شدن رستواران ها و بازارهای تجاری, بیشتر تحت تأثیر قرار گرفته است.
تاسیس صندوق کرونا برای کمک به مسلمانان مالزی
سازمان توسعه اسلامی مالزی "جاکیم" برای کمک به مسلمانان این کشور به علت بحران کرونا و تعطیلی کسب و کارها، صندوق حمایتی تاسیس کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، وزیر امور دینی مالزی با اعلام شماره حساب بانکی، خواستار دریافت کمک های نقدی از همه سازمانهای مردم نهاد این کشور برای تقویت این صندوق حمایتی شد.
مفتی پیشین مناطق فدرال مالزی هم از ارائه کمک های اضطراری به بیش از چهار هزار معلم مذهبی و ۳۵ هزار معلم قرآن در سراسر این کشور به علت بحران کرونا و تعطیلی همه مراکز علمی ، فرهنگی و مذهبی خبر داد.
بزرگترین رویداد فرهنگی - هنری کوالالامپور ۲۰۲۰ نیز به علت شیوع کرونا لغو شد. این نمایشگاه دو سالانه که قرار بود در ماه سپتامبر افتتاح و تا فوریه سال آینده ادامه یابد، تعطیل شد.
توئیت کنایه آمیز هیلاری کلینتون به توصیه های پزشکی ترامپ
کیلنتون در پیام توئیتری خود با طعنه به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نوشت: لطفا از کسی که مستقیماً به خورشید گرفتگی نگاه می کند، توصیه پزشکی قبول نکنید.
ترامپ چند روز قبل گفته بود از یک داروی ضد مالاریا برای درمان بیماری «کووید-۱۹» (ویروس کرونا) استفاده خواهد شد.
تبادل اتهامات میان روسیه و اتحادیه اروپا درپی شیوع ویروس کرونا
روسیه اتهاماتی را که اتحادیه اروپا علیه آن در خصوص نشر اخبار دروغ و گمراه کننده درباره ساخت ویروس کرونا در آزمایشگاه ها برای تغییر ترکیب جمعیتی و کشتن سالخوردگان منتشر کرده است، رد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره این گزارش محرمانه مدعی است، مسکو اطلاعاتی گمراه کننده منتشر کرده است، مبنی بر اینکه ویروس کرونا در آزمایشگاه ها ساخته شده و جان سالخوردگان را خواهد گرفت و ترکیب جمعیتی این کشورها را تغییر خواهد داد. همچنین این ویروس به منزله جنگ جهانی سوم است.
به نظر می رسد، اختلافات سیاسی میان روسیه و کشورهای غربی به دنبال ظهور پیامدهای شیوع کرونا زمینه جدیدی برای تبادل اتهامات ایجاد کرده است.
آغاز عملیات ارتش فرانسه برای مبارزه با کرونا
شبکه خبری فرانس 24 گزارش داد: مکرون روز چهارشنبه در حالی که ماسک بر صورت داشت از بیمارستان نظامی شهر مولوز Mulhouse در شرق فرانسه بازدید کرد و از طرحی برای سرمایه گذاری گسترده در بیمارستانها و ارتقاء آنها و آغاز عملیاتی موسوم به «تاب آوری» برای حمایت از مردم خبر داد.
امانوئل مکرون ده روز پیش در خصوص مبارزه با ویروس کرونا گفت که «ما در حال جنگ هستیم» و تدابیر قرنطینه ای را اعلام کرد . او روز چهارشنبه در بازدید بیمارستان نظامی صحرایی مولوز از همان عبارت استفاده کرد و از آغاز عملیات نظامی جدیدی برای مبارزه با ویروس کووید-19 خبر داد.
عملیات «تاب آوری» عملیات جدید نیروهای ارتش فرانسه است و با عملیات «سانتینل» که برای حفاظت کشور در برابر تروریسم است فرق دارد.
تعداد نظامیانی که برای عملیات تاب آوری بسیج می شوند اعلام نشده است. اما فرانسه چهارشنبه شب اعلام کرد به علل بهداشتی نیروهای خود را از عراق خارج می کند. این خروج شامل حدود 200 نظامی فرانسوی است که در عملیات «شَمَل» برای مبارزه با گروه داعش مشارکت دارند.
عملیات تاب آوری سه هدف دارد: هدف اول حمایت بهداشتی است که از قبل آغاز شده است مثل تخلیه بیماران ویروس کرونا از مناطقی توسط ارتش, مداوای آنها در بیمارستانهای نظامی صحرایی, اعزام دو ناو بالگردبر به مناطق ماوراء بحار فرانسه.
هدف دوم حمایت تدارکاتی است مثل ارسال ماسک از یک منطقه به منطقه ای دیگر.
هدف سوم هم حفاظت است, مثل حفاظت از اماکن مهم برای آرامش دادن به نیروهای پلیس , با این حال نیروهای عملیات تاب آوری مسئول مجبور کردن مردم به رعایت قرنطینه نیستند.
جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روز پنجشنبه ۲۶ مارس ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۴۷۱ هزار و ۵۳۸ نفر رسید.
از این تعداد ۲۱ هزار و ۲۹۶ نفر جان باخته و ۱۱۴ هزار و ۶۹۴ نفر بهبود پیدا کرده اند.
براساس این گزارش از میان ۳۳۵ هزار و ۵۴۸ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۴ درصد آنها یعنی ۱۴ هزار و ۷۹۲ نفر وخیم گزارش شده است.
پادشاه مالزی و همسرش در قرنطینه قرار گرفتند
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: پس از آنکه هفت نفر از کارکنان قصر پادشاهی مالزی به کرونا مبتلا شدند, پادشاه این کشور و همسر وی در قرنطینه قرار گرفتند.
افزایش تلفات کرونا در آلمان به ۱۹۸ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، آلمان روز پنج شنبه اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور به 36 هزار و 508 نفر و شمار تلفات به 198 نفر افزایش یافته است.
شصت و هفت مورد جدید وارداتی از ابتلا به کرونا در چین
مقامات چین روز پنجشنبه اعلام کردند موارد جدید ابتلای شهروندان این کشور به ویروس کرونای جدید به صفر رسیده است، اما طی 24 ساعت گذشته 67 مورد جدید وارداتی ابتلا (شهروندان خارجی که وارد این کشور شده اند) ثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، براساس آمار رسمی، طی 24 ساعت گذشته شش مورد مرگ ناشی از کرونا نیز به ثبت رسید که پنج مورد آن مربوط به شهر ووهان –کانون شیوع کووید-19 در چین- بوده است.
نتیجه آزمایش کرونای ۲۷۷ تبعه هندی ساکن ایران منفی اعلام شد
تایمز آو ایندیا نوشت: دولت هند روز چهارشنبه ۲۷۷ هندی را از ایران خارج کرد که تست کرونای همه آنها منفی اعلام شده است.
بر اساس تایید دولت هند، تا کنون تست کرونای 255 نفر از مردم این کشور مثبت شده است.
سخنگوی وزارت دفاع هند گفت غربالگری مقدماتی این افراد قرنطینه شده که اکثر آنها زائر هستند در فرودگاه انجام شد و سپس به یک پایگاه نظامی در جوداپور منتقل شدند.
وی افزود، ارتش با هماهنگی مقامات بهداشتی ایالت راجستان، تدابیر پزشکی و اداری کافی را برای اطمینان از اقامت راحت این افراد و ارائه خدمات پزشکی پیشگیرانه اتخاذ کرده است.
روهیت کومار سینگ، از مقامات بلندپایه وزارت بهداشت هند، گفت 273 نفر این افراد زائر هستند.
روسیه همه پروازهای خروجی و ورودی به این کشور را تعلیق کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت روسیه به مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری دستور داد تا همه پروازهای منظم و کرایه ای را به روسیه و از این کشور از تاریخ 27 مارس - هشتم فروردین ماه- به حال تعلیق درآورد.
مچ گیری تلویزیون سی ان ان از دروغ های ترامپ درباره کرونا
شبکه تلویزیونی سی ان ان که رئیس جمهور آمریکا بارها آن را به عنوان «خبر جعلی» توصیف کرده مستندی را درباره دروغگویی های دونالد ترامپ درباره کرونا منتشر کرده است.
بررسی های شبکه تلویزیونی سی ان ان نشان می دهد رئیس جمهور آمریکا در دو هفته نخست ماه مارس 33 مورد ادعای دروغ درباره بحران ویروس کرونا مطرح کرد.
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی به قلم دانیل دال و تارا سابرامانیان نوشت: دونالد ترامپ ماه مارس را با انبوهی از ادعاهای دروغ درباره بیماری همه گیرِ جهانی کرونا شروع کرد. این ادعاهای دروغ در زمینه های مختلف بود.
مقیاس شیوع و گسترش ویروس کرونا, اظهارات اغراق آمیز درباره میزان دسترسی آمریکا به بسته های تشخیصی کرونا , مقصر دانستن مقامات قبل از خود درباره این بیماری و تاکید نادرست بر اینکه هیچ پیش بینی درستی درباره این بیماری در آمریکا وجود نداشت جزو ادعاهای دروغین دونالد ترامپ درباره ویروس کرونا محسوب می شوند.
دونالد ترامپ در فاصله دوم مارس تا هشتم مارس 50 ادعادی دروغ مطرح کرد. وی در فاصله 9 مارس تا 15 مارس نیز 21 ادعای دروغ مطرح کرد که در کل تعداد ادعاهای دروغ وی را به عدد 71 رساند اما از این تعداد فقط 33 مورد به شیوع ویروس کرونا مربوط می شد.ترامپ اکنون به طور متوسط هفته ای 57 دروغ می گوید. از هشتم ژوئیه 2019 که شبکه سی ان ان شروع به شمردن دروغ های ترامپ کرده , وی تا 15 مارس امسال, 2062 دروغ گفته است.
کاهش تولید ناخالص داخلی سنگاپور
طبق آماری که روز پنجشنبه منتشر شد تولید ناخالص داخلی سنگاپور که یکی از شاخص های کلیدی آسیاست در سه ماهه نخست سال جاری تحت تاثیر همه گیری ویروس کرونا در مقایسه با همین زمان در سال گذشته 2.2 درصد کاهش یافت. این بدترین عملکرد مالی از زمان بحران مالی سال 2008 است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، طبق آمار وزارت بازرگانی سنگاپور فعالیت اقتصادی در مقایسه با سه ماهه پیشین 10.6 درصد کاهش یافته است. وزارت بازرگانی پیش بینی خود در مورد فعالیت اقتصادی این کشور در سال جاری را بازنگری کرد و کاهش داد.
سنگاپور به عنوان یک قناری در معدن زغال سنگ در نظر گرفته می شود زیرا اقتصاد آن به طور معمول نخستین واکنش ها را در برابر بحران نشان می دهد و در عین نخستین اقتصادی است که در صورت بهبود اوضاع رشد خود را از سر می گیرد.
قرنطینه ها و دیگر تدابیر اتخاذ شده به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا که از سوی بسیاری از کشورها اعمال شده است ضربه بزرگی برای اقتصاد جهانی بود که طبق هشدار کارشناسان ممکن است با یک دوره طولانی رکود مواجه شود.
سنگاپور یکی از نخستین کشورهایی است که زمانی که تبادلات تجاری فلج می شود تحت تاثیر قرار می گیرد. پیش از این نیز این کشور تحت تاثیر جنگ تجاری آمریکا و چین بود.
سنگاپور هم برای مقابله با ویروس کرونا تدابیر سختگیرانه ای اتخاذ کرد. ورود افراد غیر مقیم در این کشور حتی برای ترانزیت ممنوع شده است. تاکنون 631 مورد آلودگی به ویروس در سنگاپور تایید شده است که دو مورد آن به مرگ منجر شد.
جان باختن مبتلایان به ویروس کرونا در هند ۵۰ درصد افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، تا دیروز ویروس کرونا ۹ نفر از مردم هند را به کام مرگ کشانده بود اما امروز این تعداد به ۱۳ نفر افزایش یافت.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت هند از آغاز شیوع این ویروس تاکنون تعداد مبتلایان کرونا ششصد و چهل و نه نفر شده است.
در بین آنها چهل و هفت خارجی حضور دارند. چهل و سه نفر نیز از بیمارستان مرخص شدند.
ترامپ در حال پس گرفتن وعده خود برای بازگشایی کشور تا عید پاک است
پایگاه اینترنتی دیلی میل در گزارشی نوشت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حال پس گرفتن وعده خود برای ازسرگیری فعالیت ها در این کشور تا عید پاک است و می گوید با توجه به ادامه شیوع کرونا امکان چنین چیزی در برخی مناطق وجود ندارد.
در بحبوحه افزایش شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا و پر شدن بیمارستان ها از بیماران دونالد ترامپ سخنانی را مطرح کرد که ظاهرا از عقب نشینی وی از تلاش برای ازسرگیری فعالیت ها در آمریکا تا عید پاک با رعایت کردن نوصیه های مربوط به حفظ فاصله های اجتماعی حکایت دارد.
بخشنامه های بی سابقه شورای وزیران فرانسه برای مقابله با کرونا
کرونا کارخانجات خودروسازی در آلمان را تعطیل کرد
وزیر آموزش هلند اعلام کرد امتحانات متمرکز مدارس هلند امسال برگزار نخواهد شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لاهه، امتحانات نهایی و سراسری مقطع متوسطه هلند معمولا از هفتم ماه مه آغاز می شد اما امسال با توجه به شرایط موجود امتحانی برگزار نمی شود.
شهرداری های آمستردام و تیلبورخ اعلام کردند در آب فاضلاب این شهر ها ویروس کرونا دیده شده ، هرچند در حال حاظر آب آشامیدنی این شهر ها قابل اطمینان است اما به علت اینکه آب آشامیدی هلند از آب باران تصفیه می شود نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد.
با ابتلای ۸۵۲ نفر دیگر در هلند به کرونا ، تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۶۴۱۲ نفر رسید. همچنین تاکنون ۳۵۶ نفر در هلند براثر کرونا جان خود را از دست داده اند.
آمریکا باید اطلاعات مربوط به سلامت ورزشکاران نظامی را که به ووهان سفر کرده بود، افشا کند
گلوبال تایمز به نقل از یک روزنامه نگار آمریکایی اعلام کرد یکی از ورزشکاران آمریکایی که از اعضای این هیات اعزامی بوده است، احتمالا بیمار شماره صفر و عامل شیوع ویروس مرگبار کرونا بوده است.
کاربران و کارشناسان چینی از مقامات آمریکایی میخواهند اطلاعات مربوط به وضع سلامت و بیماری اعضای هیات نظامی آمریکایی را که در ماه اکتبر برای شرکت در بازیهای ارتشهای جهان به ووهان سفر کردند، منتشر کنند تا بدین ترتیب، به حدس و گمانها در این خصوص که نیروهای نظامی آمریکا، بیماری کووید-۱۹ را به چین وارد کردند، پایان دهند.
پوتین موفق در مدیریت کرونا و ترامپ ناکام در مدیریت بحران کرونا
روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت در حالی که رئیس جمهور روسیه برای امید بخشیدن و جلوگیری از ایجاد وحشت بین مردم از نزدیک با کادر درمان و بیماران کرونایی دیدار می کند، ترامپ حتی از نزدیک شدن به مسئول پیگیری کرونا در کشورش نیز می هراسد و همین ناکامی وی در مدیریت بحران کرونا را نشان می دهد.
پاسخ مثبت مردم استانبول به درخواست دولت برای ماندن در خانه
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر با پخش تصاویری هوایی از شهر استانبول ترکیه و با اشاره به خلوت بودن خیابانهای این شهر اعلام کرد شهروندان در شهر استانبول به درخواست دولت برای خارج نشدن از خانه هایشان برای آنکه جلوی شیوع ویروس کرونا گرفته شود پاسخ دادند.
صد و یازده مورد آلودگی جدید به ویروس کرونا در تایلند
به گزارش خبرگزاری رویترز ، تایلند از 111 مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا خبر داد و به این ترتیب شمار افراد آلوده به این ویروس در تایلند به یک هزار و 45 نفر افزایش یافت.
اغلب هتل های آمریکا خالی از مسافر شده اند
آمار و ارقام جدید نشان می دهد حدود 70 درصد از اتاق های هتل ها در آمریکا در هفته گذشته خالی بوده است.
به گزارش سی ان ان، آمار سراسری اشغال اتاق های هتل ها در آمریکا نسبت به هفته مشابه در سال گذشته کاهش 56 درصدی نشان می دهد. میانگین هزینه هر اتاق هتل در آمریکا حدود 93 دلار است که از سال گذشته کمتر شده است.
در پی شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا، بسیاری از هتل های این کشور بطور کامل تعطیل شده اند.
بیش از 80 تن از کارکنان دو بیمارستان در بوستون به کرونا مبتلا شدند
دو بیمارستان مختلف در بوستون به سی ان ان گفتند بیش از 40 تن از کارکنان هر یک از این بیمارستان ها به کرونا مبتلا شده اند.
بیمارستان بریگام اعلام کرد آزمایش کرونای 45 نفر از کارکنان این بیمارستان مثبت شده است و پس از آن مشغول به کار نیستند.
بیمارستان عمومی ماساچوست نیز اعلام کرد آزمایش کرونای 41 نفر از کارکنانش مثبت شده است اما این بیمارستان مدعی شد این افراد خارج از بیمارستان به این ویروس مبتلا شده اند.
ایجاد سردخانه موقت در نیویورک برای نگهداری اجساد قربانیان کرونا
افزایش شیوع ویروس کرونا در ایالت نیویورک به ویژه نیویورک سیتی، مسئولان این شهر را به فکر ایجاد سردخانه ای موقتی برای آمادگی درصورت افزایش تلفات انداخته است.
به گزارش سی ان ان، سردخانه ای موقتی از جمله چادر و کامیون های حاوی فریزر در بیمارستان بلوون نیویورک به منظور آمادگی برای پذیرش اجساد بیشتر قربانیان ویروس کرونا ایجاد شده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی نیویورک در بیانیه ای اعلام کرد:" ما در یک بحران سلامت عمومی هستیم و شهر اعلام وضع اضطراری کرده است. از این رو نهادهایی مثل سازمان پزشکی قانونی، طرح های اضطراری را برای آمادگی برای هر احتمالی اجرا کرده اند.
آژانس مدیریت اضطراری فدرالی اعلام کرد درخواستی از نیویورک و ایالت های دیگر برای کمک به دفن قربانیان دریافت کرده است.
اختلاف در نشست وزرای خارجه گروه هفت
وزرای امور خارجه گروه 7 بر سر اینکه آیا منبع بیماری همه گیر ناشی از ویروس کرونا را چین اعلام کنند یا خیر، به اختلاف برخوردند.
به گزارش اسوشیتدپرس، وزرای گروه هفت در این نشست که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد بر لزوم تلاش های مشترک برای توقف ویروس کرونا تاکید کردند که باعث بیماری کووید 19 می شود. اما دیپلمات های آمریکایی و اروپایی اعلام کردند وزرا نتوانستند بر سر درخواست مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا برای خطاب قرار دادن این ویروس به عنوان "ویروس ووهان" توافق کنند.
در نتیجه، درحالی که وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی اعضای گروه 7 یک روز قبل بیانیه ای مشترکی را با اشاره به ویروس کووید 19 منتشر کرده بودند، وزرای امور خارجه این هفت کشور صنعتی نتوانستند یک بیانیه مشترک صادر کنند.
مقامات اروپایی اعلام کردند پمپئو اصرار داشت ویروس کووید 19 را ویروس ووهان بنامیم با اینکه سازمان جهانی بهداشت و دیگران درخصوص استفاده از هرگونه نام جغرافیایی برای خطاب قراردادن یک بیماری همه گیر هشدار داده است.
پمپئو در هفته های اخیر به شدت از واژه ویروس ووهان به جای ویروس کرونا استفاده کرده و چین را به عدم افشای جزئیات بیشتر درباره شیوع این ویروس و به خطر انداختن جهان متهم کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز اخیرا بارها ویروس کرونا را ویروس چین یا ویروس چینی خطاب قرار داده است اما از اول هفته در پی انتقادهایی مبنی بر اینکه این اظهارات احساسات تبعیض آمیز و رفتارهای تهاجمی را علیه آمریکایی های آسیایی تبار افزایش داده، از این واژه استفاده نکرده است.
اختلافات بر سر ادبیات مورد استفاده درباره این ویرووس ابتدا در نشریه اشپیگل آلمان چاپ شد.
مقامات آلمانی اعلام کردند آنها بیشتر نگران نتیجه نشست مجازی گروه 20 هستند که قرار است روز پنجشنبه به درخواست عربستان سعودی برگزار شود.
آمار قربانیان شیوع ویروس کرونا در جهان از بیست هزار نفر گذشت
سازمان تجارت جهانی: زوال اقتصادی فراتر از بحران مالی ۲۰۰۸ خواهد بود
مدیرکل سازمان تجارت جهانی روز چهارشنبه اعلام کرد پیش بینی ها نشان می دهد که زوال اقتصادی و از بین رفتن فرصت های شغلی ناشی از همه گیری ویروس کرونا بسیار بدتر از زمان بحران مالی سال 2008 خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، روبرتو آزودو در پیامی ویدئویی که از خانه خود ضبط کرد و آن را در پایگاه اینترنتی سازمان تجارت جهانی منتشر کرد گفت این همه گیری به طور اجتناب ناپذیری تاثیر بزرگ بر اقتصاد خواهد داشت.
وی گفت پیش بینی های اخیر کندی روند اقتصادی و از دست رفتن فرصت های شغلی را نشانی می دهند که بدتر از زمان بحران مالی جهانی یک دهه قبل است.
آزودو تاکید کرد اگرچه پیش بینی های عینی هنوز در دسترس نیست اما اقتصاددانان سازمان تجارت جهانی انتظار یک زوال قابل توجه تجاری را دارند.
آزودو از اعضای سازمان تجارت جهانی خواست شفاف باشند و اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند.
تمدید وضعیت فوق العاده در اسپانیا
پارلمان اسپانیا شب گذشته قانونی را به تصویب رساند که وضعیت فوق العاده در این کشور را از 15 رو به 30 روز افزایش داد. در اسپانیا به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا وضعیت فوق العاده اعلام شده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مادرید، شمار قربانیان ویروس کرونا در اسپانیا از قربانیان چین که کانون اصلی شیوع این ویروس بود فراتر رفته است. به این ترتیب قرنطینه کنونی در این کشور که با تعطیلی مدارس، رستوران ها و اکثر مغازه ها همراه است تا 14 آوریل تمدید شد.
طبق آخرین آمار رسمی که روز چهارشنبه توسط وزارت بهداشت این کشور منتشر شد طی 24 ساعت 738 نفر دیگر بر اثر ابتلا به کوید 19 جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این بیماری در اسپانیا به سه هزار و 434 نفر رسید.
درپی نگرانی از شیوع ویروس کرونا نشست های سازمان ملل لغو شد
منابع دیپلماتیک اعلام کردند چین که ریاست شورای امنیت سازمان ملل محتحد را بر عهده دارد نشستی را که برای روز پنجشنبه به منظور تصویب چند قطعنامه برنامه ریزی شده بود لغو کرد و در برابر تهدید کووید 19 به رای مکتوب روی آورد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، نشست روز پنجشنبه تنها نشستی بود که باوجود لغو همه نشست ها از 12 مارس همچنان در برنامه رسمی باقی مانده بود. قرار بود در این نشست سه قطعنامه مرتبط با تمدید دستوراتی تصویب شود که به زودی در ارتباط با کره شمالی ، سومالی و دارفور منقضی می شود.
ایالت نیویورک در مرکز بحران سلامتی آمریکا قرار گرفته است که مقامات آن تلاش می کنند با اتخاذ تدابیر قرنطینه ای که کما بیش عملی می شود آن را مهار کنند.
اگرچه مقر سازمان ملل متحد کاملا خالی است اما به درخواست آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد به طور نمادین باز است. اکثر اعضای شورای امنیت در مورد رفتن به مقر سازمان تردید داشتند و خواستار رای مجازی بودند.
با این حال روسیه با قاطعیت مخالفت خود را اعلام کرد و هرگونه ویدئو کنفرانس برای نشست های رسمی یا برای تصویب قطعنامه ها را رد کرد که مهمترین کار شورای امنیت است.
یک دیپلمات می گوید روسیه با هرگونه نشست عمومی و رسمی از طریق ویدئو کنفرانس مخالف است.
برخی ماموریت های دیپلماتیک اعلام کردند جلسه ترکیبی شامل ویدئو کنفرانس برای ارائه مواضع و نوشتن نامه و ارسال از طریق ایمیل برای رای دادن در حال نهایی شدن است. پس از آنکه پاسخ 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد دریافت شد نتیجه رسمی اعلام می شود.
منابع دیپلماتیک اعلام کردند بر ای تامین اندکی زمان به منظور اجرای این روند که در تاریخ سازمان ملل متحد بی سابقه است، نخستین رای ها که برای روز پنجشنبه پیش بینی شده بود اندکی به تعویق افتاد.
بر خلاف جلسات تصویب قطعنامه ، روسیه با ویدئو کنفرانس در مورد نشست های غیررسمی موافق است. نخستین نشست از این نوع که در دستور کار رسمی ثبت نشده است به ابتکار عمل مسکو روز سه شنبه در مورد جمهوری دموکراتیک کنگو برگزار شد. این نشست تنها به زبان انگلیسی بود.
هان ژو یکی از سخنگوهای چین در سازمان ملل متحد در این باره گفت در مرحله کنونی سیستم ویدئو کنفرانس در دسترس رسانه ها و عموم نیست زیرا تنها اجازه حضور افراد محدودی در یک زمان در این سیستم داده می شود.
سنا طرح کمک اقتصادی را برای مقابله با کرونا تصویب کرد
خبرگزاری فرانسه از واشنگتن گزارش داد سنای آمریکا طرح بزرگ کمک اقتصادی را به علت شیوع کرونا را در این کشور به مبلغ دو تریلیون دلار تصویب کرد.
استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این کمک چقدر اقتصاد آمریکا را در جریان نگه می دارد گفت:" ما برای سه ماه پیش بینی کردیم. "
براساس این طرح کمک مالی، اغلب آمریکایی ها مشمول دریافت یارانه های مستقیم می شوند ، مزایای بیکاری افزایش می یابد و 367 میلیارد دلار برای اقتصادهای کوچک اختصاص می یابد.
پزشک آمریکایی: اینجا جهنم است
به گزارش تلویزیون سی ان ان، یک پزشک آمریکایی در نیویورک با اشاره به کمبود تجهیزات و تخت بیمارستانی و همچنین افزایش شمار بیماران مبتلا به ویروس کووید 19 در این ایالت گفت اینجا جهنم شده است.
وی گفت منابع بیمارستانی محدود است و تعداد بیماران از دستگاههای اکسیژن موجود در بیمارستان بیشتر شده است.
وی که خواست نامش فاش نشود تاکید کرد:" ما دستگاههای اکسیژن نداریم، ما تخت بیمارستانی نداریم. اوضاع در نیویورک سیتی مثل یک کشور جهان سوم است اینجا اوضاع دیوانه کننده است."
در ابتدا بیماران گروه سنی بالای هفتاد سال پذیرش می شدند اما از هفته گذشته بیماران بالای پنجاه سال به بیمارستان مراجعه می کنند.
کارشناسان بخش سلامت عمومی از جمله دکتر جرومه آدامز جراح عمومی آمریکا هشدار داد آمریکا احتمالا به ایتالیا تبدیل می شود؛ جاییکه بیمارستان ها مملو از بیماران کووید 19 است که به مراقبت ویژه و اکسیژن نیاز دارند.
مقامات رسمی در ایالت نیویورک از بیمارستان های سراسر این ایالت خواسته اند تا ظرفیت پذیرش بیماران خود را افزایش دهند. نیویورک بیش از شش درصد از کل بیماران مبتلا به کرونا در جهان را خود اختصاص داده است.
گزارش از آخرین وضعیت شیوع کرونا در قزاقستان
مرگ بیش از هزار نفر در آمریکا
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر اعلام کرد شمار فوتی ها در آمریکا از هزار نفر فراتر رفت و شمار مبتلایان نیز به هفتاد هزار نفر نزدیک شده است.
با وجود جنگ و تحریم سوریه در مقابله با ویروس کرونا نسبتا موفق بود
روزنامه اینترنتی رأی الیوم با اعلام این مطلب، نوشت با وجود جنگ ۹ ساله در سوریه و نیز ویران شدن زیرساختها و بخشهای مهم دولتی از جمله بخش بهداشتی و ویران شدن بیمارستانها و کمبود شدید پزشک و تجهیزات پزشکی، اما سوریه امروز وارد نبرد مقابله با بیماری جهانی کرونا شده است.
هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره اوضاع نوار غزه
به گزارش تلویزیون الجزیره، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: اوضاع در نوار غزه بسیار دشوار است و بر این اساس، ما به ارائه حمایت همه جانبه از ساکنان نوار غزه برای مقابله با ویروس کرونا نیاز فوری داریم.
افزایش نرخ بیکاری در فلسطین اشغالی در پی شیوع کرونا
خبرگزاری آناتولی از قدس، میانگین نرخ بیکاری در فلسطین اشغالی پنج برابر شد و از ۴ درصد به بالای ۲۰ درصد رسید.
دفتر کار رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب اعلام کرد در پی شیوع ویروس کرونا میانگین نرخ بیکاری در اسرائیل پنج برابر شد و از مرز ۲۰ درصد هم فراتر رفت.
دفتر کار اسرائیل افزود تعداد بیکاران از اوایل ماه مارس به ۶۷۹ هزار و ۷۷۸ نفر رسیده است.
بر اساس گزارش این دفتر، در پی شیوع ویروس کرونا میانگین نرخ بیکاری در اسرائیل از اوایل ماه جاری (مارس) از ۴ درصد به ۲۰.۱۲ درصد رسیده است.
دفتر کار افزود از ساعت ۷ صبح روز چهارشنبه تا ساعت ۱۷ (۵ تا ۱۵ به وقت گرینویچ) تعداد بیکاران در اسرائیل به ۲۱ هزار و ۹۰۲ نفر رسید.
دفتر کار اسرائیل تاکید کرد با افزودن ۱۵۷ هزار و ۸۵۱ نفر از بیکاران در دوره قبل از شیوع ویروس کرونا، مجموع بیکاران در اسرائیل به ۸۳۷ هزار و ۶۲۹ نفر رسیده است.
میانگین نرخ بیکاری در اسرائیل پس از تعطیلی و کاهش مشاغل و خدمات در بخشهای مختلف مانند گردشگری، هتلداری، هواپیمایی و ... افزایش یافت.
وزارت بهداشت اسرائیل شامگاه چهارشنبه اعلام کرد با ثبت ۱۹۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا، تعداد مبتلایان به این ویروس در اسرائیل به ۲۳۶۹ نفر رسیده است.