آخرین اخبار کووید ۱۹
ناتوانی اروپا و آمریکا در مهار کردن کرونا
اکثر کشورهای جهان به ویژه در اروپا و آمریکا در مقابله با کرونا ناتوان اند، زیرا هر لحظه بر شمار بیماران مبتلا به این ویروس در کشورهای اروپایی و همچنین ایالتهای مختلف آمریکا افزوده میشود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ،
اکثر کشورهای جهان به ویژه در اروپا و آمریکا در پی شیوع سریع ویروس کووید ۱۹ برای مقابله با همه گیری آن تدابیر بهداشتی و بعضا امنیتی شدیدی اتخاذ کرده اند. خبرها حاکیست دولتمردان اروپا و آمریکا در مهار این معضل ناتوان اند چرا که هر لحظه بر شمار بیماران مبتلا به کرونا در کشورهای اروپایی و همچنین ایالتهای مختلف آمریکا افزوده میشود.
آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۴۳۵ هزار و ۳۶۶ نفر رسید.
از این تعداد ۱۹ هزار و ۶۱۸ نفر جان باخته و ۱۱۱ هزار و ۸۷۸ نفر بهبود پیدا کرده اند.
از میان ۳۰۳ هزار و ۸۷۰ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۴ درصد آنها یعنی ۱۳ هزار و ۲۴۱ نفر وخیم گزارش شده است.
دستور ترامپ برای بازگشت مردم به سرکار بعد از دو هفته یعنی زمان پیک شیوع کرونا
پزشک آمریکایی: امیدواری ترامپ به رفع سریع بحران کرونا واقع بینانه نیست
یک پزشک آمریکایی در گفتگو با شبکه سی ان ان تصریح کرد: سناریوی برطرف شدن زود هنگام بحران کرونا در آمریکا و بازگشت این کشور به شرایط عادی که رئیس جمهور آمریکا آن را پیش بینی کرده است، بیشتر شبیه یک معجزه است تا یک سناریوی منطقی و واقع بینانه.
مجری این شبکه ابتدا گفت: دکتر اِیمی کامپتون فیلیپس، تحلیلگر امور پزشکیِ سی ان ان، طی ارتباط زنده ماهوارهای از (شهر) سیاتل (در ایالت واشنگتن در شمال غرب آمریکا) در این برنامه به ما پیوسته است.
مجری گفت: خانم دکتر کامپیتون فیلیپس! از این که در این برنامه حضور پیدا کرده اید، متشکرم. من از شما میخواهم به بخشی از اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در کنفرانس خبری کاخ سفید در رابطه با شیوع ویروس کرونای جدید در آمریکا گوش کنید.
ترامپ: «امید فراوانی وجود دارد که ما بتوانیم نور را در آخر تونلِ (تاریک) ببینیم و ما چشم انتظار آن هستیم که دیدن آن نورِ (امید) را (بزودی) آغاز کنیم. در نهایت، هدف ما این است که رهنمودها و دستور العملها (ی محدود کننده) را در بخشهای بسیار بزرگی از کشورمان کاهش دهیم و اماکن بسته شده را نیز بازگشایی کنیم. این در حالی است که ما به پایان نبرد تاریخیِ خود با این دشمن نامرئی (ویروس کووید-۱۹) نزدیک میشویم.»
مجری خطاب به دکتر فیلیپس: دونالد ترامپ به نحوی سخن میگوید که گویی آمریکا بدترین روزهای بحران ویروس کرونا را پشت سر گذاشته است! با این حال، اگر شما به تمامی ارزیابیها و برآوردهای علمی نگاه کنید، چنین به نظر میرسد که اوج این بحران بزودی در آمریکا محقق خواهد شد (این بحران، هنوز به اوجِ خود نرسیده است). از اینرو، این سؤال مطرح میشود که اگر ترامپ (به صورتی شتابزده) دستور دهد اوضاع کشور به حالت عادی بازگردد و اماکن عمومیِ بسته شده بازگشایی شوند، ما با چه نوع سناریویی ممکن است مواجه شویم؟
کامپتون فیلیپس: «این یک سؤال عالی است، زیرا من واقعاً فکر میکنم که آن سناریو (ی خوشبینانه که ترامپ مطرح کرده است) در حقیقت، سناریویی معجزه آمیز خواهد بود. به عقیده من، وظیفه ما این است که امیدوار محقق شدن بهترین شرایط باشیم، اما برای بدترین شرایط، برنامه ریزی کنیم. از اینرو، آنچه ما اکنون در حال انجام آن هستیم این است که اطمینان حاصل کنیم دادهها و مدلهای شبیه سازی شدهِ (علمی) راهنمای اقدامات و تدابیر ما باشند و ما بر اساس اینگونه اطلاعات آماری و علمی، برای آینده برنامه ریزی کنیم. ما باید دقیقاً بدانیم که سناریوی "بدترین شرایط" چیست تا بتوانیم برای چنین سناریویی- وقتی رخ دهد- آماده باشیم، تا تعداد کافی از تجهیزات حفاظتیِ شخصی (مانند ماسکها و دستکش ها) و همچنین دستگاههای تنفس مصنوعی در اختیار داشته باشیم. شمار کارکنان بخش بهداشتی و درمانیِ ما نیز برای مقابله با چنین بحرانی باید به اندازه کافی باشد. اگر چنین باشد، آنگاه حتی اگر ما با بدترین سناریویِ ممکن روبرو شویم، برای آن شرایط، آماده خواهیم بود.»
مقامات درمانی آمریکا خطاب به ترامپ: اوضاع کرونایی در آمریکا در آینده بدتر خواهد شد
در حالیکه متخصصان امور بهداشتی از وقوع قریب الوقوع فاجعه به سبب شیوع ویروس کرونا در آمریکا خبر میدهند دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور بر بی اهمّیت بودن این مسئله اصرار دارد و سخنان وی برای این است که در جامعه آمریکا این توهّم را ایجاد کند که اوضاع با ثبات است و هدفش نیز تنظیم اقتصاد و بازگشت وال استریت به اوضاع گذشته است.
روزنامه الاخبار چاپ لبنان با اعلام این مطلب این را هم نوشت که مقامات درمانی آمریکا نیز پیام صریحی دارند و میگویند اوضاع در آینده بدتر خواهد شود، زیرا هیچ گونه درمانی وجود ندارد و تنها گزینه برای نابودی این ویروس، تدابیر سخت برای محدود کردن ترددها است.
روزنامه لبنانی الاخبار در شماره امروز خود در اینترنت در یادداشتی به قلم علی عواد نوشت: اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک آمریکا در مبارزه با ویروس کرونا شخصیتی محوری شده است. صدای وی از مرزهای ایالت نیویورک فراتر رفته و گویی که در کنار آنتونی فاوچی رئیس مؤسسه ملی حساسیت و بیماریهای واگیردار تنها انسان عاقل در این کشور است.
برخلاف آنها، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا است که به نظر میرسد میان فراخوانی برای وحدت ملی و توئیتهای انتقامجویانه و محاسبات انتخاباتی در نوسان است. در کشوری که با شیوع سریع کرونا مواجه است و انتظار میرود طی روزهای آینده کانون شیوع این ویروس شود وی پیامهای مبهم و دو پهلو میفرستد گویا به نظر میرسد دچار حواس پرتی شده است. از یک سو دارویی غیرمجاز را برای درمان مبتلایان به ویروس همه گیر کرونا به عنوان هدیهای از جانب خدا توصیف میکند که مصرف آن توسط مردی در آریزونا موجب مرگش میشود و از سوی دیگر به گونهای درباره این ویروس سخن میگوید که گویی مربوط به گذشته است.
هشدار پوتین درباره شیوع گسترده کرونا در روسیه
رئیس جمهور روسیه در سخنانی خطاب به مردم روسیه گفت: فعلا با تدابیر خوب در برابر شیوع گسترده کرونا مقاومت کرده ایم، اما ادامه این روند، به دلیل افزایش چشمگیر شمار مبتلایان در کشورهای همسایه به سختی ممکن خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، ولادیمیر پوتین به شهروندان روسی گفت: به شما در مورد ویروس کرونا و گسترش سریع آن توصیه میکنم همه مقررات مربوط به طرحهای پیشگیری و مقابلهای را راعایت کنید تا کشور از آسیبها و تبعات منفی آن در امان بماند.
محدودیت پرداخت پول نقد در برخی بانکهای آلمان
برخی بانکهای آلمان به علت مراجعه زیاد مردم برای دریافت پول نقد، پرداخت آن را محدود کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، براساس گزارش نشریه فرانکفورتر آلگماینه برداشت نقدی از حساب از ۱۰ هزار یورو به بالا امکان پذیر نیست.
همچنین دریافت پول از دستگاههای اتومات نیز به ۱۰۰۰ یورو محدود شده است.
برخی بانکها اعلام کردند: در هفته گذشته مشتریانی برای دریافت ۵۰ تا ۱۰۰ هزار یورو به بانک مراجعه کردند.
یک سخنگوی بانک گفت: با توجه به شرایط پیش و به منظور تامین پول نقد این محدودیت اعمال شده است.
نخست وزیر ایالت بایرن نیز به مردم توصیه کرد از برداشت غیر ضروری پول نقد از بانکها خودداری کنند.
استفاده مشترک پرستاران انگلیسی از ماسک در بیمارستانها
شماری از پرستاران بخش مراقبتهای ویژه در انگلیس میگویند به علت کمبود ماسک حفاظتی، ناچارند به صورت مشترک از ماسکها استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه گاردین نوشت: یکی از پرستاران بخشهای مراقبت ویژه در بیمارستانهای انگلیس به نام "لورین جونز" (Lorraine Jones)، گفته است به علت کمبود وسایل حفاظتی در برابر بیماری کووید ۱۹، از جمله ماسک، همکاران در بخشهای مراقبتهای ویژه ناچارند از ماسکهای غیر استریل و ناپاک و به صورت مشترک استفاده کنند.
این پرستار انگلیسی در مصاحبه با شبکه ۴ تلویزیون انگلیس گفت: کارکنان خط مقدم بیمارستانها که به درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا مشغولند، " در هراسند" که خودشان نیز مبتلا شوند، زیرا برخلاف سخنان وزیر بهداشت و درمان انگلیس، کمبود وسایل حفاظتی در بیمارستانها ادامه دارد.
وی افزود:تصمیم دولت انگلیس در شب دوشنبه مبنی بر ممنوعیت همه فعالیتهای غیر ضروری به منظور مهار گسترش ویروس کرونا، "یک ماه دیر" به اجرا در امد.
گاردین نوشت: این پرستار انگلیسی، به علت برملا کردن کمبودها، با خطر از دست دادن شغلش روبروست. این پرستار انگلیسی در پایان مصاحبه گفت همسرش یک ماسک برای وی خریده است تا در برابر ویروس کرونا، حفاظت شود.
شیوع کرونا در ترکیه
شیوع کرونا در جمهوری آذربایجان
اجرای مقررات سختگیرانه برای جلوگیری از شیوع کرونا در سن پترزبورگ از فردا
تمهیدات دولت مالزی برای مبارزه با کرونا
افزایش جان باختگان و مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان و محدود شدن رفت و آمد
ادامه شیوع کرونا و منع آمد و شد در ایتالیا
شیوع کرونا در ساحل عاج
افزایش قربانیان کرونا در اسپانیا
شمار قربانیان ویروس کرونا در اسپانیا از چین بیشتر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از مادرید، اسپانیا تا این لحظه با ۳۴۳۴ قربانی، پس از ایتالیا در رده دوم جهانی قرار گرفته شده است.
تعداد مبتلایان نیز به ۵۰ هزار نفر نزدیک شده است.
اسپانیا فقط در ۲۴ ساعت گذشته ۷۳۸ فوتی به علت کرونا داشته است. بیمارستانها تقریبا پر شده اند. ۳۱۶۶ نفر در بخش آی سی یو بیمارستانها بستری شده اند. تا این تاریخ ۵۳۶۷ نفر هم درمان شده اند.
ولیعهد انگلیس به کرونا گرفتار شد
شاهزاده چارلز، ملقب به شاهزادهٔ ولِز، پسر ارشد الیزابت دوم و وارث بلافصل تاج و تخت بریتانیا به ویروس کرونا مبتلاست.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از لندن، وی از سال ۱۹۵۸ همزمان با ولیعهد شدن، لقب شاهزادهٔ ولز را هم دریافت کرده است.
همسر اول او پرنسس دایانا بود که یک سال پس از طلاق از چارلز در سال ۱۹۹۷ در تصادفی مشکوک کشته شد.
ولیعهد انگلیس در ۹ آوریل ۲۰۰۵ برای دومین بار ازدواج کرد. همسر دوم وی کامیلا پارکر نام دارد.
لغو پروازهای داخلی در پاکستان
سازمان هوانوردی پاکستان اعلام کرد: همه پروازها در خطوط داخلی پاکستان به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا در این کشور لغو شد.
در بیانیه سازمان هوانوردی پاکستان آمده است: تمام پروازهای مسافربری در خطوط داخلی پاکستان به منظور توقف سیر صعودی ابتلا به کرونا در این کشور از صبح روز پنجشنبه ۷ فروردین به مدت یک هفته لغو میشود. این بیانیه افزود: پروازهای ترابری و دیپلماتیک از این تصمیم دولت پاکستان مستثنی هستند.
دولت پاکستان پیشتر تمام پروازهای بین المللی خود را نیز با هدف مبارزه موثر با کرونا به مدت ۲ هفته لغو کرده است.
این درحالی است که به دستور دولت پاکستان از روز سه شنبه ناوگان حمل و نقل ریلی پاکستان نیز به مدت ۲ هفته متوقف شده است تا تردد بین شهری در پاکستان به حداقل برسد.
سیرصعودی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه
تعداد کل مبتلایان کرونا در روسیه با شناسایی ۱۶۳ فرد جدید مبتلا به این ویروس در شبانه روز گذشته به ۶۵۸ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، کارگروه شورای دولتی مبارزه با ویروس کرونا اعلام کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا در روسیه، این بیشترین تعداد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در یک شبانه روز است.
ستاد عملیات پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا در وزارت بهداشت روسیه هم اعلام کرد: مبتلایان جدید در ۲۰ منطقه روسیه ثبت شده اند.
در پایتخت روسیه نیز تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از ۲۹۰ نفر به ۴۱۰ نفر افزایش یافت. این ستاد همچنین از بهبودی کامل ۲۹ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا خبر داد. دو آزمایشگاه جدید در دو کلانشهر مسکو و سنت پترزبورگ از امروز ۶ فروردین برای انجام آزمایش ویروس کرونا شروع به کار میکنند.
مقامات روسی اعلام کردند برگزاری فعالیتهای عمومی در داخل و خارج شهر مسکو ممنوع است.
بسته شدن فرودگاهها و مدارس بوسنی و هرزگوین
افزایش تصاعدی افراد مبتلا به ویروس کرونا موجب افزایش نگرانیهای مردم و مسوولان این کشور شده است و دولت بوسنی وهرزگوین به دنبال اتخاذ تدابیر سختگیرانه تری برای محدودیت تردد و قرنطینه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو، بنابر دستور وزارت آموزش، علوم و جوانان کانتون سارایوو، همهی مدارس پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه در همهی مؤسسات آموزش عالی کانتون سارایوو که از دو هفته پیش تعطیل شده بود، بار دیگر از امروز تا اطلاع بعدی تعطیل شد، اما تدریس آنلاین در موسسات آموزش عالی در کانتون سارایوو براساس تصمیم دستگاههای ذیصلاح مؤسسات آموزش عالی اجرا میشود.
"فادیل نوالیچ"، نخست وزیر فدراسیون بوسنی و هرزگوین بر ضرورت تشدید مجازات متخلفان مقررات وضع شده در راستای مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد. "فخرالدین رادونچیچ" وزیر امنیت بوسنی نیز تعطیلی فرودگاه سارایوو را ضروری دانست. در همین راستا از امروز فرودگاه سارایوو وسه فرودگاه دیگر در کشور تا اطلاع ثانوی بسته شدند.
نشست فخرالدین رادونچیچ وزیر امنیت و رئیس نهاد هماهنگی امور حفاظت و نجات بوسنی با نمایندگان سفارتها و سازمانهای بین المللی در بوسنی با موضوع بررسی وضعیت کنونی ناشی از ویروس کرونا و نیازهای بوسنی در مبارزه با آن دیروز از طریق ارتباط تصویری برگزار شد. در این نشست بیش از ۶۰ نماینده سازمانهای بین المللی و نمایندگیهای سیاسی و رئیس نمایندگی اتحادیه اروپا در بوسنی شرکت کردند.
سی و دومین نمایشگاه کتاب سارایوو از ۲۰تا۱۵ آوریل ۲۰۲۰ نیز برای پیشگیری و تسریع در وضعیت اعلام شده در این کشورلغو شد.
"شفیق جعفروویچ" عضو شورای ریاست جمهوری بوسنی و "باقر عزت بگوویچ" معاون رئیس خانه اقوام بوسنی و"عبدالله اسکاکا "شهردار پایتخت روسایاحزاب وجمعی از وزرا و مقامات کشوری بوسنی و هرزگوین، دو سوم از حقوق ماهانه خود را برای امور خیریه در شرایط بحران ناشی از ویروس کرونا و تامین غذای نیازمندان اهدا میکنند.
پلیس تاکنون بیش از ۱۵۰ نفر ناقض مقررات محدودیت آمد و شد در سارایوورا جریمه نقدی کرده است.
آخرین وضعیت شیوع کرونا در بوسنی و هرزگوین تا این ساعت ۱۶۸ نفر مبتلا ۳ نفر فوتی و ۲ دو نفر بهبود یافته اند.
شناسایی موارد جدید در دانمارک
به گزارش شبکه الجزیره، در دانمارک، ۱۳۸ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شد
آمار کلی مبتلایان در این کشور به ۱۷۱۵ نفر رسیده است.
تغییر ساعات کاری ادارات دولتی در پایتخت پاکستان به علت کرونا
دولت پاکستان در ادامه تدابیر حفاظتی برای پیشگیری از شیوع کرونا ساعات کاری ادارات در پایتخت این کشور را کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از اسلامآباد، کابینه دولت فدرال پاکستان در نشست ویژه برای بررسی معضل شیوع کرونا در این کشور اعلام کرد: ساعات کار ادارات در شهر اسلام آباد از پنجشنبه ۷ فروردین به مدت دو هفته کاهش مییابد.
به گفته منابع خبری از فردا ادارات در پایتخت پاکستان از ساعت ۱۰ تا ۱۶ فعالیت خواهند کرد.
ساعت کاری ادارات پایتخت پاکستان برای روزهای جمعه ۱۰ تا ۱۳ تعین شد.
علاوه بر این دولت پاکستان در وزارت خانهها از بانوان و افراد بالای ۵۰ سال نیز خواست در منازل دورکاری کنند.
دولت پاکستان از امروز به منظور مبارزه با کرونا قرنطینه جزئی اسلام آباد را آغاز کرده است.