آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید ۱۹ در جهان
دموکراتها نگران حیفومیل بسته حمایتی کرونایی
سیانان: دموکراتهای کنگره آمریکا، نگران حیف و میل بسته حمایتی دو هزار میلیارد دلاری کرونایی توسط دولت ترامپ هستند.
ابتلای ۴۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: براساس آمار منابع رسمی، بیش از ۴۰۰ هزار نفر در سراسر دنیا به ویروس کرونا مبتلا شده اند. همچنین، کرونا، جان حداقل ۱۸ هزار و ۲۵۹ نفر را در سراسر جهان گرفته است. از زمان شروع این بیماری همه گیر در شهر ووهان چین، به طور رسمی بیش از ۴۰۴ هزار و ۲۰ نفر در ۱۷۵ کشور به دلیل ابتلا به این ویروس شناسایی شده اند. این تعداد از موارد تشخیص داده شده، تنها بخشی از تعداد واقعی عفونتها را نشان میدهد؛ در حالی که تعداد زیادی از کشورها اکنون فقط مواردی را که نیاز به مراقبتهای بیمارستانی دارند، مورد آزمایش قرار میدهند.
از زمان شروع شمارش افراد مبتلا به ویروس کرونا در روز گذشته، (ساعت ۷ بعد از ظهر به وقت گرینویچ)، تعداد هزار و ۱۱۱ مورد مرگ و میر جدید و ۴۲ هزار و ۵۱۰ مورد جدید ابتلا در سرتاسر جهان، به ثبت رسیده است. در کشور چین (به جزء مناطق هنگ کنگ و ماکائو)، جایی که این بیماری همه گیر، در اواخر ماه دسامبر آغاز شده است، در کل از مجموع ۸۱ هزار و ۱۷۱ مورد ابتلاءِ شمارش شده (۷۸ مورد جدید بین روزهای دوشنبه و سه شنبه)، ۳ هزار و ۲۷۷ مورد مرگ (۷ مورد جدید) ثبت و ۷۳ هزار و ۱۵۹ مورد درمان صورت گرفته است.
قاره آمریکا
آمریکا
افزایش تلفات کرونا در آمریکا به ۷۰۳ نفر و شمار مبتلایان به بیش از ۵۳ هزار نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری گزار داد، دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا اعلام کرد در کمتر از ۱۲ ساعت گذشته در آمریکا ۱۱۰ مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا و هفت هزار و ۲۱۰ مورد ابتلای جدید به این بیماری به ثبت رسیده است.
دانشگاه هاپکنیز همچنین اعلام کرد: تلفات ویروس کرونا در آمریکا به ۷۰۳ نفر و شمار مبتلایان به ۵۳ هزار و ۶۶۰ نفر افزایش یافته است.
شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۶۰۰ نفر رسید
خبرگزاری فرانسه از واشنگتن به نقل از دانشگاه جان هاپکینز اعلام کرد تا کنون ۶۰۰ نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. آما رسمی مبتلایان نیز نزدیک به ۵۰ هزار نفر میباشد.
ثبت ۱۴ هزار و ۷۷۶ مورد ابتلا به ویروس کرونا در نیویورک
به گزارش خبرگزاری رویترز، شهردار نیویورک اعلام کرد، در شهر نیویورک ۱۴ هزار و ۷۷۶ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۱۳۱ مورد مرگ ثبت شده است.
مراکز درمانی تامین اجتماعی آمریکا در آستانه تعطیلی
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، برخی کلینیکهای درمانی در آمریکا به علت کمبود تجهیزات محافظتی حیاتی همچون ماسک، روپوش جراحی و مواد ضدعفونی کننده در آستانهی تعطیل شدن قرار گرفته اند. یکی از مراکز خدمات درمانی که به علت کمبود تجهیزات محافظتی به شدت زیر فشار قرار دارد، مرکز درمانی شهرهای آزاد واقع در مینه سوتاست.
سامر جانسون، کارمند این مرکز درمانی در تشریح وضعیت این مرکز گفت: «مراکز درمانی تامین اجتماعی از جمله مراکزی هستند که خدمات ضروری ارائه میکنند و در واکنش، تدارک و پیشگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹ در خط مقدم قرار دارند. همانگونه که بخوبی آگاهی دارید همه گیری بیماری کووید ۱۹ سبب شده کمبود بسیار گستردهای در زمینه تجهیزات محافظت شخصی بوجود آورده است و ما هم اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم بیماران و کارکنان مراکز را ایمن نگاه داریم. افرادی که به مراکز درمانی تامین اجتماعی مراجعه میکنند در زمره اشخاص آسیب پذیر و پرخطر قرار دارند. ترکیب جمعیتی این افراد عبارت است از رنگین پوستان، مهاجران و پناهجویان، افرادی که مسکن درست و حسابی ندارند و به شکلی بسیار نامتناسب تحت تاثیر پیامدهای همه گیری ویروس کرونا قرار گرفته اند و هم اکنون بیش از هر زمان دیگری به کمک ما نیاز دارند. مراکز خدمات درمانی تامین اجتماعی بودجهی بسیار ناچیزی در اختیار دارند. در این مراکز انبار کالا و تجهیزات و بودجهی اضطراری وجود ندارد و در شرایط این چنینی، کار به جایی میرسد که باید برای تامین و حفظ ایمنی بیماران و کارکنان به ناچار باید مرکز را ببندیم.»
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کارکنان آن مرکز مجبور شده اند بدون پوشیدن تجهیزات محافظتی برای امدادرسانی به بیماران اقدام کنند گفت: «خوشبختانه تاکنون با چنین وضعیتی روبرو نبوده ایم، اما به ویژه به علت کمبود ماسک N۹۵ همکاران من دارند به ناچار از ماسکهای جراحی یا ماسکهای دست ساز استفاده میکنند و از هر چیزی که تا حدودی بتواند مانع محافظتی برای آنان ایجاد و از انتقال ویروس جلوگیری کند بهره مند میشوند.»
جانسون با اشاره به اینکه مرکز خدمات درمانی آنان هر ساله ۸۵۰ بیمار را ویزیت و درمان میکند، گفت ۱۷ مرکز خدمات درمانی تامین اجتماعی در ایالت مینه سوتا وجود دارد و این مراکز در مجموع بیش از ۱۸۰ هزار تن از افرادی را زیر پوشش دارند که درآمدشان ناچیز است، بیمه درمانی ندارند، آواره یا پناهجو هستند. کار ما تامین خدمات درمانی برای افرادی است که در دیگر نقاط آمریکا چنین خدماتی را دریافت نمیکنند. چنین افرادی به شدت در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار دارند.
گسترش دامنه همه گیری ویروس کرونا و افزایش موارد ابتلا به بیماری عفونی کووید-۱۹ سبب شده پزشکان، پرستاران و دیگر کارکنان مراکز خدمات بهداشتی - درمانی که در خط مقدم مقابله با بحران قرار دارند با کمبود روزافزون ماسک و روپوش جراحی برای محافظت از خودشان روبرو شوند. برای مثال، در اسپانیا ۱۲ درصد از مبتلاشدگان به بیماری کووید ۱۹، کارکنان بخش پزشکی و درمانی هستند.
ابتلای سه عضو ناو هواپیمابر روزولت به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، سرپرست نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد، آزمایش ویروس کرونای سه عضو فعال در ناو هواپیمابر تئودور روزولت مثبت بوده است.
ترامپ: اگر محدودیت وضع شده برداشته نشود، افراد بیشتری میمیرند
به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، اگر محدودیت وضع شده به دلیل ویروس کرونا برداشته نشود، افراد بیشتری میمیرند.
ترامپ در نشست خبری درباره مبارزه با ویروس کرونا گفت در جنگ علیه ویروس کرونا به هیچ کسی تکیه نخواهیم کرد. مدت دو هفته و نیم برای بازگشایی کشور کافی خواهد بود.نیویورک، منطقه بحرانی به شمار میآید و شبیه دیگر ایالتهای آمریکا نیست.
تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا از مرز ۴۳ هزار نفر گذشت
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا در حال افزایش است. آخرین بررسیها نشان میدهد که تعداد مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ از مرز چهل و سه هزار نفر گذشته است.
دو ایالت نیویورک و واشنگتن، کانون این بیماری هستند. در ایالت نیویورک، بیست و یک هزار نفر به ویروس کرونا آلوده شده اند و بیش از یکصد و پنجاه نفر در این ایالت به همین علت جانشان را از دست داده اند. در ایالت واشنگتن، دو هزار و دویست نفر به ویروس کرونا آلوده شده اند که این ویروس جان یکصد و ده نفر را نیز گرفته است.
فرماندار نیویورک: به ۳۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی نیاز داریم
به گزارش سی ان ان، اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک در نشستی خبری در جمع خبرنگاران گفت: در این ایالت تعداد کل موارد مثبت کرونا، چهارده هزار و نهصد و چهار مورد است. از این تعداد، سه هزار و دویست و سی و چهار نفر بستری شده اند. هفتصد و پنجاه و شش نفر نیز در بخش مراقبتهای ویژه (ای سی یو) بستری شده اند. در این بخشها از دستگاههای کمک تنفسی استفاده میشود. با این اوصاف، درصد موارد بستری شده در این بخشها، بیست و سه درصد است. این رقم، مهم و بخش مشکل ساز مسئله است، زیرا هرچه تعداد موارد مبتلا بیشتر میشود، تعداد افراد بستری شده در بیمارستانها بیشتر میشود و تعداد افراد نیازمند به تخت در بخشهای آی سی یو و دستگاههای کمک تنفسی افزایش مییابد و ما نمیتوانیم پاسخگوی نیازهای این منحنی فزاینده باشیم.
فرماندار ایالت نیویورک گفت: ما برای مقابله با ویروس کرونا در بیمارستانها به نیروی حرفهای نیاز داریم بویژه باتوجه به اینکه نیروهای کادر درمانی در شیفتهای طولانی کار میکنند و لازم است نیروهای پشتیبان وجود داشته باشد. دیگر نیاز اساسی ما عبارتست از تجهیزات، تجهیزات، تجهیزات! ما به ماسک، تجهیزات محافظت شخصی و دستگاههای کمک تنفسی بیمارستانی نیاز داریم. از میان این سه دسته تجهیزات موردنیاز، دستگاههای کمک تنفسی بیش از همه نیاز است. ما تاکنون هفت هزار دستگاه را تامین کرده ایم حالا آنکه نیاز ما به سی هزار دستگاه است. افرادی که به کرونا مبتلا میشوند ازنظر تنفسی دچار مشکل میشوند و به چنین دستگاههایی نیاز دارند. این دستگاهها میتواند مرز بین مرگ و زندگی این افراد را مشخص کند. این تجهیزات در شرایط عادی به تعداد بالا نیاز نیستند و شبکه بیمارستانی ما سه تا چهار هزار دستگاه از این نوع را در اختیار دارد که برای نیازهایش کافی است. اما حالا تعداد دستگاههای کمک تنفسی موردنیاز به صورت قابل توجهی افزایش یافته است.
وی افزود ما بیست و چهار ساعته در تلاش هستیم و در مناطق مختلف جهان در تقلا هستیم تا این دستگاهها را تامین کنیم و تاکنون حدود هفت هزار دستگاه از این نوع را تهیه کرده ایم، اما حداقل به سی هزار دستگاه کمک تنفسی دیگر نیاز داریم. این دستگاهها را نمیتوانیم خریداری کنیم و نمیتوانیم پیدا کنیم. همه ایالتها به دنبال دستیابی به این دستگاهها هستند. کشورهای دیگر نیز میکوشند این دستگاهها را داشته باشند. ظرفیت موجود برای عرضه این دستگاهها مشخص است. این دستگاهها ویژگیهای فنی دارند که تولید آن در دو یا چهار یا هفت روز یا حتی ده روز امکان پذیر نیست. نیاز اساسی و حیاتی ما به این دستگاههای کمک تنفسی بیمارستانی است. ما یک کار آزمایشی را شروع کرده ایم برای اینکه بتوانیم این دستگاههای کمک تنفسی را به صورت مشترک استفاده کنیم یعنی از یک دستگاه برای دو فرد بیمار بهره بگیریم. این کار دشوار است.
اندرو کومو ادامه داد ما در حال آزمایش این شیوه هستیم. در حال حاضر هیچ راه حل دیگری نداریم و در حال کار کردن روی این گزینه هستیم. البته اشتراک گذاری این دستگاهها به این صورت است که دو سری لوله و دو سری وسایل ارتباطی جداگانه برای دو بیمار درنظر گرفته شده است. بار دیگر میگویم که این کار به صورت آزمایشی انجام میشود. اما به هرحال، همه میدانیم که نیاز، مادر اختراع است و ما در حال کار روی این گزینه هستیم، زیرا هیچ گزینه دیگری نداریم. دولت فدرال، بیست و یک هزار و ششصد و شصت و پنج دستگاه از این نوع را به ما داده است که بسیار بیشتر از دیگر ایالتها است. از دولت فدرال به ایالت کالیفرنیا دو هزار و هشتصد دستگاه، به ایالت واشنگتن دو هزار و دویست دستگاه و به ایالت فلوریدا یک هزار و دویست دستگاه داده شده است.
مایک پنس: هرگز درباره قرنطینه سراسری گفتگو نکرده ایم
به گزارش خبرگزاری رویترز، مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، کارگروه ویروس کرونا در کاخ سفید هرگز درباره قرنطینه سراسری گفتگو نکرده است.
ترامپ: مردم آمریکا میخواهند به سر کار برگردند
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در پیامی توئیتری نوشت: مردم ما میخواهند به سر کار برگردند. آنان فاصلهگیری اجتماعی و همه موارد دیگر را رعایت خواهند کرد و از سالمندان نیز مراقبت خواهد شد. میتوانیم باهم این دو کار را انجام دهیم. درمان (بیماری کرونا) نمیتواند بدتر از (خود) مشکل باشد. کنگره باید هماکنون اقدام کند. ما با قدرت بازخواهیم گشت.
وزیر دفاع آمریکا: برنامه واکنش به کرونا باید حداقل چند ماهه باشد
به گزارش خبرگزاری رویترز، مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد، برنامه واکنش به شیوع ویروس کرونا باید حداقل چند ماهه باشد.
وی افزود، کارمندان پنتاگون که دورکاری می کنند باید این روند را برای «هفته ها، یا شاید ماهها» انجام دهند.
ژنرال ارشد آمریکایی: شیوع ویروس کرونا ممکن است تا ماه ژوئیه ادامه یابد
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک ژنرال ارشد آمریکایی اعلام کرد، بر اساس تجربه دیگر کشورها، شیوع ویروس کرونا ممکن است تا ماه ژوئیه ادامه یابد.
دموکراتهای آمریکا نگران حیف و میل بسته حمایتی دو هزار میلیارد دلاری کرونایی هستند
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ویروس کرونا در آمریکا نیز در حال شیوع فزاینده است. در این میان اعضای کنگره آمریکا در حال بررسی برنامه و طرحی اقتصادی هستند. به نظر میرسد آنها که در ساختمان کنگره در واشنگتن در حال رایزنی هستند به نهایی کردن بسته اقتصادی نزدیک شده اند که هدف از آن محافظت از کسب و کارها و کارگران درمقابل آثار ویرانگر این بیماری همه گیر است. اما این تلاشها به سختی پیش میرود. امروز پنجمین روز متوالی است که اعضای کنگره برای رسیدن به این بسته حمایتی رایزنی میکنند. گفته میشود این بسته حمایتی به ارزش دو تریلیون دلار (دو هزار میلیارد دلار) است.
ریچارد کوئست، تحلیلگر سی ان ان در این باره گفت: این بسته حمایتی بخشهای مختلفی دارد از جمله اعطای ضمانتهای مالی برای نجات برخی از صنایع از قبیل شرکتهای هواپیمایی و بیمارستانها. یکی دیگر از بخشهای این بسته حمایتی، پوششهایی است که برای کسب و کارهای کوچک ایجاد میشود. بخش دیگر این بسته، حمایتها از کسانی است که در این شرایط بیکار شده اند و بیکار میشوند. البته میان جمهوریخواهان و دموکراتها در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد. دموکراتها میگویند باید نظارتهای لازم برای بخشی از این بسته باشد که ارزش آن پانصد میلیارد دلار است که ظاهرا امروز در این خصوص توافق حاصل شد.
بخش دیگر انتقاد دموکراتها این است که حمایتهای کافی از کارگران در این بسته حمایتی لحاظ نشده است. آنها میگویند باید حقوق مرخصی استعلاجی و بیمه بیکاری و امثال آن درباره کارگران در این بسته کافی نیست. ملاحظه سوم دموکراتها این است که در این بسته اقتصادی، محدودیتهای کافی درباره شرکتها و نحوه هزینه کرد این پولها و حمایتهای مالی دولتی درنظر گرفته نشده است و اینکه حقوق مدیران اجرایی این شرکتها یا سود سهام آنها به چه صورت خواهد بود. نگرانی اصلی دموکراتها بحث نظارت بر هزینه کرد این پول کلان است. آنها نگران هستند که این بسته اقتصادی تصویب شد، اما نظارتهای کافی روی آن وجود نداشته باشد و درنتیجه پول بسیار کلانی، حیف و میل شود. اما جمهوریخواهان میگویند به اندازه کافی وقت نیست که درباره این مسائل بحث شود و این بسته باید تصویب شود.
وضعیت نامناسب بی خانمانها در کالیفرنیا در پی شیوع کرونا
شبکه تلویزیونی سی بی اس در گزارشی از وضعیت نامناسب بی خانمانها در ایالت کالیفرنیای آمریکا در پی تعطیلی مراکز عرضه غذاهای آماده و عدم دسترسی آنها به سرویس بهداشتی خبر داد.
بر اساس این گزارش، شیوع ویروس کرونا، سبب تعطیلی همه مراکز از مدارس گرفته تا رستورانها و کافی شاپها شده است. تعطیلی این مراکز پیامدهای ناخواسته زیادی برای افراد بی خانمان در پی داشته است. مجری برنامه سپس با لورا هافلی، خبرنگار سی بی اس گفتگو کرد و از او خواست بیشتر در این باره توضیح دهد. این خبرنگار گفت: "همه ما میدانیم که اکنون قانون شماره یک، شامل شستن دست هایمان میشود، اما برای افراد بی خانمان که دسترسی منظمی به دستشویی ندارند، چنین چیزی غیرممکن است. این مشکل میتواند سبب تشدید شیوع ویروس کرونا شود که در حال حاضر از کنترل خارج شده است.
نخستین خط دفاعی بین شما و ویروس کرونا آن است که شما به صابون و آب، دسترسی داشته باشید. ایستگاههای مخصوص شستن دستها که در بوستانها به منظور مقابله با ویروس کرونا ایجاد شده است اغلب، دستمال توالت و صابون ندارند. اما مکانهایی همانند کتابخانهها یا رستورانها از سرویسهای بهداشتی تمیزی برخوردارند. یک بی خانمان گفت: "زمانی که به این مکانها مراجعه میکنم برخی از آنها به من پاسخ مثبت و برخی پاسخ منفی میدهند."
در حال حاضر، حتی دسترسی به این مکانها نیز کافی نیست. زیرا این مکانها نیز تعطیل شده اند و بنابراین افراد بی خانمان به دستشویی دسترسی ندارند. یکی از شهروندان آمریکایی گفت: "آنها در این مقطع نمیتوانند دستورالعملهای بهداشتی ارائه شده را دنبال کنند و دست هایشان را بشویند." اتحادیه بی خانمانها در ساکرومنتو اعلام کرد: ۱۱ هزار بی خانمان در این منطقه وجود دارند. این افراد میتوانند سبب شیوع بیش از پیش ویروس کرونا شوند. مقامات از مردم خواسته اند وارد عمل شوند و کمک کنند.
پاناما
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاناما به ۴۴۳ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری اعلام کرد، پاناما از ثبت ۹۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۴۴۳ نفر خبر داد.
کانادا
آمادگی کانادا برای وضع قوانین شدیدتر در مرز با آمریکا
به گزارش خبرگزاری رویترز، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا اعلام کرد، این کشور آماده است تا در صورت لزوم قوانین شدیدتری در مرز با آمریکا وضع کند.
برزیل
برزیل ورود اتباع کشورهای کانون شیوع کرونا را ممنوع کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سائوپائولو، دولت برزیل ورود اتباع کشورهای کانون شیوع ویروس کرونا را ممنوع کرد. طبق آخرین گزارش رسمی وزارت بهداشت برزیل، ۳۴ نفر قربانی ویروس کرونا و ۱۹۶۴ نفر در این کشور مبتلا به کووید-۱۹ شده اند اگرچه هنوز ممنوعیت رفت و آمد در این کشور از سوی دولت اعلام نشده، اما در سائوپائولو که بیشترین آمار مبتلا به کرونا را ثبت کرده است، همه مراکز تجاری و مغازهها به غیر از داروخانهها و موادغذایی تا ۴۰ روز آینده تعطیل خواهند بود.
ساخت ماسک در برزیل توسط زندانیان
به گزارش خبرگزاری فرانسه، به گفته فرماندار سائو پائولو در برزیل، زندانیهای این ایالت واقع در جنوب شرق برزیل ۳۲۰ هزار ماسک بهداشتی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا خواهند ساخت. وی در یک کنفرانس خبری گفت: ”ما روزانه ۲۶ هزار عدد ماسک تولید خواهیم کرد. تولیدات ما منطبق بر معیارهای بهداشتی خواهند بود. هزینه هر ماسک برای دولت حدود ۰.۱۵ یورو خواهد بود“.
ساخت ماسک توسط زندانیان طی همین هفته آغاز خواهد شد و حدود ۲۰۰ زندانی در پنج زندان ایالت سائوپائولو به کار گرفته خواهند شد. بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این ایالت ثبت شده است. از ۳۴ فوتی در کل برزیل ۳۰ مورد آنها مربوط به سائوپائولو میباشد. ۴۰ درصد کل مبتلایان نیز در این ایالت هستند. با افزایش شمار مبتلایان در برزیل، این کشور نیاز مبرمی به ماسک و ژل ضد عفونی کننده پیدا کرده است. ایالت سائوپولو از روز سه شنبه رسماّ قرنطینه شد.
قاره اروپا
هشدار آژانس دارویی اروپا به مصرف کنندگان داروهای تقلبی برای مقابله با کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاهه، آژانس دارویی اروپا روز سه شنبه به مصرف کنندگان داروهای تقلبی ضد کرونا که در فضای مجازی تبلیغ میشوند هشدار داد.
آژانس دارویی اروپا با انتشار بیانیهای اعلام کرد: ” این آژانس عموم مردم را به عدم خرید دارو از فروشگاههای مجازی غیر مجاز و سایر سودجویانی که از نگرانیهای مردم در ارتباط با بیماری کووید ۱۹ سوء استفاده میکنند، ترغیب مینماید“.
آژانس دارویی اروپا ضمن تأکید بر این نکته که هنوز هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد از مردم تقاضا میکند آنچه را که داروهایی پیش گیری کننده از ویروس کرونا معرفی میشوند خریداری نکنند. در این بیانیه همچنین آمده است: ”داروهای تقلبی میتوانند مشکلات جدی برای سلامت مردم ایجاد کنند. اگر قصد خرید دارو از داروخانههای آنلاین دارید فقط به سایتهای مجاز مراجعه کنید“.
ایتالیا
فوت ۷۴۳ مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، شمار قربانیان کرونا در ایتالیا به ۶۸۲۰ نفر رسید. بر اساس جدیدترین آمار رسمی منتشر شده در ایتالیا، مجموع افرادی که تا به امروز در این کشور به کرونا مبتلا شده اند به ۶۹۱۷۶ نفر رسید. شمار افرادی که هم اکنون در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده اند ۳۳۹۶ نفر و شمار افراد بهبود یافته نیز به ۸۳۲۶ نفر رسیده است.
جریمه ۳۰۰۰ یورویی برای خروج غیرموجه از منزل
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا سه شنبه شب در پیامی تلویزیونی اعلام کرد از روز چهارشنبه افرادی که بدون دلیل موجه از منزل خارج شوند بین ۴۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو جریمه نقدی میشوند.
وی ابراز امیدواری کرد که به زودی محدودیت قرنطینه کاهش یابد.
سوییس
بازگشایی زندان زوریخ برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ مقامات ایالت زوریخ سوییس از گشایش دوباره زندان هورگن این ایالت که از ماه دسامبر سال گذشته میلادی بلااستفاده مانده بود، بعنوان مرکز درمانی زندانیان مبتلا به ویروس کرونا خبر دادند.
مقامات این زندان در گفتگو با رادیوی سوییس اعلام کردند زندانیان مبتلا به ویروس کرونا در این زندان تحت درمان قرار میگیرند. این زندانیان که باید دوره حبس خود را بگذرانند؛ در وهله اول باید در مکان زندان درمان قرار شوند.
سوییس بعد از ایتالیا و اسپانیا با بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا روبرو شده است و براساس گزارش وزارت بهداشت این کشور، تاکنون ۸۸۰۰ نفر به این ویروس مبتلا شده اند. ۸۴ نفر نیز از مبتلایان به این ویروس فوت کرده اند.
ایرلند
تعطیلی مراکز تجاری غیر ضروری در ایرلند
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: نخست وزیر ایرلند از تعطیلی همه مراکز تجاری غیر ضروری برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داد. وی همچنین اعلام کرد، تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و مهدکودک ها تا ۱۹ آوریل تمدید شد.
جمهوری چک ۳۰ نظامی خود را از عراق خارج میکند
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، ارتش جمهوری چک اعلام کرد به علت نگرانیهای امنیتی و نگرانی از شیوع ویروس کرونا، ۳۰ نظامی خود را از عراق خارج میکند.
مجارستان
هجوم مردم مجارستان برای خرید اسلحه در پی شیوع کرونا
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی الجزیره در گزارشی نوشت: مردم مجارستان از ترس از بین رفتن نظم و قانون در کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا، برای خرید اسلحه به فروشگاهها هجوم بردند. پیتر روستاس امیدوار بود که هیچگاه دلیلی برای استفاده از اسلحهای که میخرد پیدا نکند، اما این پدر جوان مجارستانی که صاحب یک فرزند است تصور میکند چنانچه شیوع ویروس همه گیر کرونا باعث بروز بدترین سناریو در برخی افراد شود، بختی برای زنده ماندن نخواهد داشت.
روستاس ۳۳ ساله که برای خرید سلاح غیرجنگی و مجاز در بیرون فروشگاه کوچکی در بوداپست در صف ایستاده است گفت: «این یک اقدام احتیاطی است. من ترجیح میدهم بخندم تا اینکه خود را در مناقشهای بیابم در حالی که چیزی به جز یک دسته جارو در اختیار ندارم.»
مردم مجارستان طی هفتههای اخیر به شکل روزافزونی به دنبال مسلح کردن و محافظت از خود بوده اند. آنها نگران فروپاشی نظم و قانون به دلیل کمبودهای شدید ناشی از شیوع ویروس کرونا هستند. گابر واس، مالک سه فروشگاه اسلحه در پایتخت مجارستان در این باره گفت: «فروش ما پنج برابر یک ماه مارس معمول است. اگر ما اسلحه فشنگ پلاستیکی بیشتری داشتیم، میتوانستیم تا ۱۵ برابر فروش مان را افزایش دهیم.»
تا کنون ۱۶۷ مورد ابتلا به ویروس کرونا و هفت مورد فوتی در مجارستان ثبت شده است. ویکتور اوربان روز دوشنبه اعلام کرد تعداد واقعی مبتلایان احتمالاً بسیار بیشتر از این است. روستاس، نگران خشونت ناشی از کمبود کالاهای ضروری است، مسئلهای که دولت مجارستان وقوع آن را رد کرده است. اما روستاس تردید دارد. وی گفت: «اگر الان مردم به خاطر دستمال توالت از سر و کول همدیگر بالا میروند، فردا چه اتفاقی خواهد افتاد؟ زمانی که قفسههای فروشگاهها خالی شود، مردم هر آنچه را که نیاز داشته باشند بر میدارند. پلیس هم نمیتواند جلوی دله دزدیها را بگیرد.»
آلمان
کرونا در آلمان: عبور از مرز ۳۲ هزار نفر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، شمار آلوده شدگان به ویروس کرونا در آلمان به ۳۲ هزار و ۳۵ نفر رسید. تا کنون ۱۴۹ نفر جان شان را از دست داده اند و از آغاز ورود کرونا در آلمان تا کنون سه هزار و ۱۳۳ نفر درمان شده اند.
۶میلیون ماسک کادر پزشکی آلمان گم شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، گمرک آلمان اعلام کرد: شش میلیون ماسکی که این کشور از کنیا خریداری کرده بود در فرودگاه مبدا، گم شد.
این ماسکها را آلمان برای کادر پزشکی خود خریده بود. اشپیگل به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آلمان نوشت: مقامهای آلمانی در حال بررسی ماجرا و یافتن حقیقت هستند.
قرار بود این محموله اول فروردین به آلمان برسد، اما اواخر هفته پیش در فرودگاه کنیا ناپدید شد. وزارت بهداشت کنیا هنوز در این باره اظهار نظری نکرده و سخنگوی شرکت متولی فرودگاههای کنیا گفته در حال ارزیابی موضوع است.
پلاتوی خبرنگار صدا و سیما در برلین درباره تعطیلی مغازهها در آلمان
ارمنستان
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان به ۲۵۰ نفر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان؛ تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان به ۲۵۰ نفر رسید.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان با اعلام این خبر افزود: بیش از سه هزار نفر هم در قرنطینه هستند. وی، ضمن نگرانی از افزایش مبتلابان به ویروس کرونا تصریح کرد: ویروس کرونا در هفت استان و پایتخت کشور شیوع یافته است.
در ارمنستان چند روزی است وضعیت اضطراری اعلام شده و مراکز آموزشی، ورزشی، فرهنگی و تعداد بسیاری مراکز تجاری در این کشور تعطیل هستند.
ممنوعیت تردد یک هفتهای در ارمنستان
به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد، این کشور فعالیت هزار شرکت را متوقف و به مدت دست کم یک هفته تردد بدون گذرنامه را ممنوع کرده است. به غیر از سوپرمارکت ها، داروخانه ها و بانک ها، رستوران ها، کافه ها و مغازه ها تعطیل شده است.
رفت و آمد شهروندان ارمنستان محدودتر میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان؛ با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان، از فردا رفت و آمد شهروندان این کشور محدودتر میشود. شهروندان ارمنستان فقط در مواقع ضروری میبایست در شهر تردد کنند.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان امروز با اعلام این خبر، افزود: این به این معناست که هر شهروندی که در شهر تردد میکند، میبایست دلیل قانع کنندهای در ارتباط با خروج از خانهاش به پلیس، ارایه و پرسشنامه مخصوصی را پر کند. به این منظور باید شناسنامه شهروندان همراهشان باشد.
نخست وزیر ارمنستان گفت که حدود هزار مرکز تولیدی- تجاری از فردا تعطیل میشوند.
روسیه
اجرای قوانین سختگیرانه برای مقابله با شیوع کرونا در سن پترزبورگ
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ؛ فرمانداری شهر سن پترزبورگ، دومین کلان شهر روسیه، متن قوانین جدید سختگیرانه برای مقابله با بیماری کوید نوزده را منتشر کرد. بر این اساس، مدارس شهر سن پترزبورگ تا دوازدهم ماه آوریل باز گشایی نخواهند شد و دانش آموزان و دانشجویان که هم اکنون در تعطیلات بهاری به سر میبرند، موظفند دروس خود را از سی ام ماه مارس به صورت مجازی و در خانه دنبال کنند.
همچنین، مراکز ورزشی و تفریحی مانند موزهها، سینماها، تئاتر، پارکهای تفریحی، شهر بازی و استخرها و ... تا پایان ماه آوریل تعطیل خواهد بود. براساس قوانین جدید، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری تا پایان ماه آینده میلادی ممنوع خواهد بود. مراکز سرویسدهنده مواد غذایی مانند دکهها و کافههایی و رستورانهایی که بصورت زیر مجموعه در مراکز بزرگ خرید قرار دارند، تا پایان ماه آوریل بسته خواهند شد. اجتماعات بیش از پنجاه نفر در شهر سن پترزبورگ ممنوع است.
اسپانیا
بیماران را در اسپانیا، کف بیمارستان خوابانده اند
به گزارش شبکهای بی سی، تصاویر دلخراشی از وضع بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانی در اسپانیا در فضای مجازی منتشر شده است. در این تصاویر بیماران در یک بیمارستان تکمیل ظرفیت شده بر روی زمین خوابیده اند و به طور مداوم سرفه میکنند. برخی دیگر از بیماران به کپسول اکسیژن متصل هستند و پزشکان نمیتوانند به تلاشهای خود ادامه دهند. طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۴۶۰ نفر در اسپانیا بر اثر ویروس کرونا جان باخته اند.
فوت سالمندان در مراکز نگهداری اسپانیا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مادرید، بر اساس گزارش وزیر دفاع اسپانیا، واحدهای ارتش این کشور در بازدید از برخی مراکز نگهداری از سالمندان که با هدف ضدعفونی این مراکز صورت گرفته شده، با صحنههای دلخراش رها شدن سالمندان در این مراکز روبرو شده اند. بر این اساس، در برخی مراکز بخش قابل توجهی از پرسنل مربوطه به دلیل شیوع ویروس کرونا محل کار خود را ترک نموده بودند که در نتیجه آن، سالمندان مقیم مراکز به حال خود رها شده بودند.
منابع نظامی تاکید کردهاند در این بازرسیها چند مورد فوت سالمندان در مراکز نیز مشاهده شده است در حالیکه اجساد آنها به همان شکل روی تختها رها شده بود و سالمندان دیگر نیز در کنار آنها قرار داشتند.
وزیر دفاع اسپانیا گفت با خاطیان برخورد سخت قانونی خواهد شد و دادستانی اسپانیا نیز با انتشار بیانیهای تاکید کرد در برخورد با متخلفین هیچ گونه مماشاتی نخواهد کرد.
وزارت دفاع و دیگر منابع رسمی اسپانیا جزئیات بیشتری از این خبر دردناک منتشر نکرده اند. مراکز نگهداری از سالمندان یکی از نقاط کاملا متاثر از بحران ویروس کرونا در اسپانیا بوده به شکلی که تا هفته گذشته حدود ۱۰۰ مورد فوت سالمندان در این مراکز در شهرهای مختلف اسپانیا از جمله مادرید، گزارش شده بود هرچند که از یک هفته پیش دیگر آمار فوتیهای خانههای سالمندان منتشر نشد.
انگلیس
کرونا، شکستن رکورد مرگ روزانه در انگلیس
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، با مرگ ۸۷ نفر از مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس از دیروز تا صبح امروز، رکورد مرگ روزانه ناشی از ویروس کرونا در انگلیس شکسته شد. اکنون شمار جان باختگان از ویروس کرونا در انگلیس، به ۴۲۲ نفر رسید.
همچنین وزارت بهداشت و درمان انگلیس، شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ را هشت هزار و ۷۷ نفر اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، ۹۶۷ نفر افزایش نشان میدهد. به نوشته دیلی استار، از دیروز تاکنون یک نفر در ولز، دو نفر در اسکاتلند و ۸۴ نفر در انگلیس، به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
بی توجهی مردم انگلیس به قرنطینه سراسری
روزنامه «تلگراف» با انتشار ویدیویی از بی توجهی گسترده مردم انگلیس به قرنطینه سراسری در این کشور انتقاد کرد.
ویدیوی ۵۲ ثانیهای که روزنامه تلگراف منتشر کرده نخستین روز قرنطینه سراسری در شهر لندن را نشان میدهد که در آن، متروها پر از مسافر است و افراد فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند.
سازمان حمل و نقل لندن خدمات خود را کاهش داده و همین مسئله باعث ازدحام مسافران شده است. این در حالی است که صادق خان شهردار لندن به شهروندان این شهر تأکید کرده از مسافرتهای درون شهری غیرضروری خودداری کنند.
در بخشی از این ویدیو، تصاویری از اپراتور اطلاعات مشتریان در خصوص مسافرت در دوره شیوع کووید ۱۹ نشان داده میشود که این دستورالعمل را قرائت میکند: «تمامی خدمات سازمان حمل و نقل لندن در حال حاضر صرفاً بر جابجایی کارگران خدمات ضروری متمرکز است. شما نباید از حمل و نقل عمومی برای کارهای غیرضروری استفاده کنید.» بسیاری از کارگران صنعت ساخت و ساز میگویند کارفرمایان به آنها گفته اند مطابق معمول به کارشان ادامه دهند.
اعمال محدودیت تردد در لندن در پی گسترش ویروس کرونا
نخست وزیر انگلیس به منظور پیشگیری از گسترش ویروس کرونا محدودیتهای جدیدی برای تردد در لندن اعلام کرد.
به گزارش یوروویژن، بوریس جانسون شب گذشته در اطلاعیهای از اعمال محدودیتهای جدید برای تردد شهروندان در سطح شهر لندن خبر داد. در پی انتشار این اطلاعیه، خیابانهای لندن روز سه شنبه تقریبا خالی از جمعیت بود. تصاویر هوایی از سطح شهر لندن نشان میدهد تعداد اندکی از مردم در مرکز شهر در حال پیاده روی هستند. این در حالیست که کارگران ساختمانی به رغم هشدارها همچنان مشغول فعالیت هستند.
هجوم بی سابقه انگلیسی ها به داروخانهها
اسکای نیوز نوشت: در پی شیوع ویروس کرونا در انگلیس و هجوم مردم برای تهیه دارو، داروخانهها از مردم خواستند تنها برای خرید اقلام ضروری مراجعه کنند.
این شبکه خبری انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود، نوشت: داروخانههای انگلیس به منظور جلوگیری از بروز مشکل برای بیماران و کمبود دارو در این کشور از مردم خواستند از خریدهای غیرضروری، خودداری و تنها داروهایی را که به آن نیاز دارند، درخواست کنند. هیچگونه کمبود کلی داروهای نسخهای در انگلیس وجود ندارد، اما داروخانههای این کشور با افزایش درخواستها برای خرید همه نوع محصول به ویژه مواد ضدعفونی کننده دست، استامینوفن و دماسنج مواجه هستند.
مارک لیونت، مدیر اجرایی انجمن ملی داروسازی انگلیس گفت: تولیدکنندگان به منظور حفظ چرخه عرضه دارو، تمام توان خود را به کار گرفته اند. انجمن ملی داروسازی هشدار داد افزایش شدید تقاضا برای اقلام دارویی احتمالا موجب افزایش زمان انتظار نسخه پیچی در داروخانهها میشود. این درحالی است که داروخانههای برخط [آنلاین]نیز محدود کردن سفارشها را آغاز کرده اند تا بتوانند میزان بی سابقه درخواستها برای تحویل محصولات سفارش داده شده را مدیریت کنند. برخی شرکتها اعلام کرده اند به علت حجم بالای سفارش ها، ارسال و تحویل آنها بین پنج تا هفت روز کاری زمان میبرد.
فرانسه
آمار فوتیها در فرانسه چهار رقمی شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ آمار جانباختگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در فرانسه با ۲۴۰ مورد طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۱۰۰ نفر رسید. وزارت بهداشت فرانسه، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را ۲۲ هزار و ۳۰۰ نفر اعلام کرد که ۲ هزار و ۴۴۴ مورد آن در ۲۴ ساعت گذشته است. ۱۰ هزار و ۱۷۶ نفر از مبتلایان در بیمارستان بستری اند که حال ۲ هزار و ۵۱۶ نفر وخیم است.
منع رفت و آمد در فرانسه تا ۶ هفته ادامه مییابد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، شورای مختصصان به ریاست امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که امروز در کاخ الیزه برپا شد، برآورد کردند، قرنطینه در فرانسه دستکم تا ۶ هفته ادامه مییابد.
وزارت دادگستری فرانسه از آزادی ۱۶۰۰ زندانی خبر داد
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت دادگستری فرانسه اعلام کرد: به دنبال نگرانی از شیوع ویروس کرونا، هزار و ۶۰۰ زندانی را آزاد کرده ایم و قصد داریم سه هزار و ۴۰۰ نفر دیگر را نیز آزاد کنیم.
انتقال هوایی بیماران کرونایی در فرانسه از شرق به غرب این کشور
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، نیروی هوایی فرانسه روز سه شنبه بیماران مبتلا به کرونا را با استفاده از هواپیما از شرق به غرب این کشور منتقل کرد.
فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه روز سه شنبه در صفحه توییتر خود نوشت: یک فروند هواپیمای مدل فونیکس ۳۳۰ با هدف کاهش تعداد بیماران در بیمارستان مولوز (Mulhouse)، تعدادی از بیماران به بیمارستان برست (Brest) و کیمپر (Quimper) منتقل کرد.
این برای سومین بار طی یک هفته است که نیروی هوایی فرانسه، اقدام به انتقال بیماران مبتلا به کرونا با استفاده از هواپیما میکند تا از فشار بر بیمارستان مولوز بکاهد.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در بلژیک به بیش از ۴۰۰ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بلژیک به بیش از ۴۰۰ نفر رسید.
ترکیه
شمار قربانیان کرونا در ترکیه به ۴۴ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، وزارت بهداشت ترکیه از ثبت هفت مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا و ۳۴۳ مورد ابتلای جدید به کرونا در این کشور خبر داد. فخرالدین کوجا، اعلام کرد تعداد مبتلایان به کرونا در ترکیه به ۱۹۷۲ و جانباختگان به ۴۴ تن افزایش یافت.
آکار: مرکز مبارزه با کرونا در وزارت دفاع ترکیه تشکیل شد
به گزارش خبرگزاری آناتولی، خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد: مرکز مبارزه با کووید ۱۹ در وزارت دفاع این کشور تشکیل شد.
وی افزود: در بین نیروهای نظامی ترکیه در مناطق عملیاتی فردی مبتلا به کرونا مشاهده نشده است. وزارت دفاع ترکیه، تولید ماسک، محلول ضد باکتری و ضد عفونی و دستگاههای تنفس مصنوعی را آغاز کرده است.
فخرالدین کوجا: داروهای چینی ضد کرونا در ترکیه توزیع شد
به گزارش خبرگزاری آناتولی، فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد: داروهای مداوای کوید-۱۹ که از چین وارد شده است با آمبولانسهای هوایی به ۴۰ شهر ترکیه منتقل و در این شهرها توزیع شد. این داروها به بیماران بستری در بخشهای ویژه/ای سی یو تزریق و خورانده خواهد شد. تاثیر داروها در چند روز آینده مشخص خواهد شد.
کوجا افزود: واحد انستیتو واکسن وزارت بهداشت نیز به فعالیتهای خود برای تولید واکسن کرونا-۱۹ ادامه میدهد.
نروژ
محدودیتهای وضع شده در نروژ تا ۱۳ آوریل تمدید میشودبه گزارش خبرگزاری رویترز،
نروژ در ادامه اقداماتش برای مقابله با ویروس کرونا روز سه شنبه محدودیتهای وضع شده را در موسسات عمومی و خصوصی مانند مدارس و مهدکودک ها، تا ۱۳ آوریل تمدید کرد.
ارنا سولبرگ، نخست وزیر نروژ در یک کنفرانس خبری گفت: «اقدامات وضع شده به نظر انتقال ویروس را کاهش داده است، اما ما به زمان بیشتری برای مشاهده تاثیرات آن نیاز داریم.» این محدودیتها در ابتدا تا تاریخ ۲۶ مارس وضع شده بود. ممنوعیت ورود اتباع خارجی که در نروژ زندگی یا کار نمیکنند شامل این محدودیتها میشود.
قاره آسیا
سوریه
مقررات منع آمد و شد شبانه در سوریه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، در راستای اقدامات پیشگیرانه دولت سوریه برای مقابله با ویروس کرونا، مقررات منع آمد و شد شبانه از فردا چهارشنبه در سرتاسر این کشور اعمال خواهد شد.
دولت سوریه در بیانیهای با اعلام این خبر افزود، منع آمد و شد از ساعت ۱۸ تا ۶ صبح برقرار خواهد بود.
لبنان
بسیج همه امکانات لبنان برای مهار کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، رئیس جمهور لبنان تاکید کرد همه امکانات کشور برای حفظ جان مردم بسیج شده و وزارت بهداشت با تمام توان در حال مهار ویروس کرونا در کشور است.
میشل عون در ارتباط ویدئو کنفرانسی با دو بیمارستان در بیروت که بیماران کرونایی در آنجا مداوا میشوند گفت، همه مردم لبنان قدردان از خودگذشتگی و فداکاریهای شما پزشکان و پرستاران هستند. امروز پزشکان و پرستاران در خط مقدم دفاع از بشریت هستند.
عربستان
ثبت نخستین مورد مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در عربستان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ریاض به نقل از وزارت بهداشت عربستان، یک تبعه افغانستان که ساکن شهر مدینه بود بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان باخته است. در ۲۴ ساعت گذشته ۲۰۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در عربستان ثبت شده است. این بیشترین آمار مبتلایان طی ۲۴ ساعت در این کشور به شمار میرود.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان، شمار مبتلایان در این کشور به ۷۶۷ نفر رسیده است. عربستان سعودی که در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس دارای بالاترین آمار مبتلایان است از روز دوشنبه با هدف مبارزه با شیوع ویروس، مقررات منع آمد و شد برقرار کرده است.
رژیم صهیونیستی
افزایش مبتلایان به کرونا در فلسطین اشغالی به ۱۹۳۰ نفر
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: دولت اسرائیل از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سرزمینهای اشغالی به ۱۹۳۰ نفر خبر داد.
اختلافات ارتش و وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی برسر مقابله با کرونا
ارتش و وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی بر سر مسئولیت مقابله با شیوع ویروس کرونا با یکدیگر اختلاف دارند.
روزنامه لبنانی الاخبار در شماره امروز خود در اینترنت نوشت: میان وزارت بهداشت و فرماندهی ارتش اسرائیل بر سر مسئله مقابله با شیوع ویروس کرونا، جنگ در گرفته است. ارتش میخواهد به مسئولیت خود در این زمینه عمل کند و معتقد است تنها مرجع مسئول دارای توانمندی لازم برای مدیریت این پرونده حساس است.
از سوی دیگر، وزارت بهداشت اسرائیل که اکنون مأموریت یافته است با این ویروس مقابله کند در روزنامه یدیعوت آحارونوت اعلام کرده است: افسران ارتش، تجربه و آگاهی لازم را در این زمینه ندارند.
ویتنام
ابتلای ۱۳۴ نفر در ویتنام به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت ویتنام اعلام کرد، ۱۳۴ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
افغانستان
شمار مبتلایان به کرونا به ۷۴ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، وزارت بهداشت و درمان افغانستان امشب اعلام کرد: تعداد بیماران مبتلا به کووید نوزده در شبانه روز گذشته با سی و دو نفر افزایش به هفتاد و چهار نفر رسید.
پاکستان
ابراز نگرانی از کمبود امکانات و تجهیزات بهداشتی در پاکستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "داون نیوز"، رئیس سازمان مدیریت بحران پاکستان اعلام کرد: پاکستان برای رو برو شدن با شرایط بحرانی ناشی از شیوع گسترده کرونا، با کمبود امکانات و تجهیزات بهداشتی مواجه است.
سرلشکر «محمد افضل» در نشست خبری اعلام کرد: در حال حاضر در بیمارستانهای سرتاسر پاکستان، ۲۲۰۰ ونتیلاتور وجود دارد که از این میان نیز در صورت نیاز، تنها ۱۰۰۰ دستگاه را میتوان به بیماران کرونایی اختصاص داد. دولت پاکستان مدت زیادی است برای وارد کردن این دستگاههای ویژه از چین دست به کار شده، اما با توجه به شرایط حساس فعلی سازمان مدیریت بحران پاکستان مستقیماً وارد عمل شده و از شرکتهای سازنده این محصولات در چین خواسته است، سفارش اسلام آباد را هرچه زودتر، ساخته و تحویل دهند.
سرلشکر افضل همچنین با بیان اینکه در شرایط فعلی حفظ جان و سلامت پزشکان، پرستارها و دیگر کادر بیمارستانی از اولویتهای اصلی دولت پاکستان است، افزود: وارد کردن تجهیزات حفاظتی از جمله ماسکهای N-۹۵، تب سنج و مواد ضد عفونی کننده به کشور از فردا در ۲ مرحله انجام خواهد شد.
گفتنی است؛ دستگاه ونتیلاتور یا همان "دستگاه تنفس مصنوعی" وسیلهای است که کار تنفس را برای بیمارانی که به طور موقت یا دائم دچار مشکل تنفسی هستند انجام میدهد و از مهمترین تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای مقابله با کرونا به شمار میرود. تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان نزدیک به ۱۰۰۰ نفر گزارش شده است.
قیمت سوخت در پاکستان کاهش یافت
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از اسلام آباد به نقل از رسانههای پاکستان، به دنبال ادامه روند کاهش قیمت جهانی نفت در پی شیوع گسترده ویروس کرونا، اثرات آن به پاکستان نیز رسید و باعث شد دولت این کشور قیمت سوخت را کاهش دهد.
عمران خان نخست وزیر پاکستان در نشست خبری اعلام کرد: با توجه به شیوع کرونا در پاکستان و مشکلات معیشتی ناشی از آن برای مردم، دولت تصمیم گرفته قیمت بنزین و گازوئیل را کاهش دهد.
رسانههای محلی پاکستان با بیان اینکه این قیمت سوخت در این کشور از شروع سال میلادی ۲۰۲۰ سه بار کاهش یافته اعلام کرند: کاهش نرخ سوخت و قیمتهای جدید از بامداد روز ۰۶ فروردین برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۰ میلادی در سراسر این کشور به اجرا درخواهد آمد. بر این اساس، از فردا (چهارشنبه) قیمت بنزین در پاکستان با کاهش ۱۵ روپیهای در هر لیتر از ۱۱۱.۶ به ۹۶.۶ روپیه و گازوئیل نیز با کاهش ۱۵ روپیهای از ۱۲۲.۶ روپیه به ۱۰۷.۶ روپیه خواهد رسید.
عمران خان نخست وزیر پاکستان افزود: دولت پاکستان جهت حمایت از قشر ضعیف جامعه پاکستان در شرایط بحرانی ناشی از شیوع کرونا علاوه بر کاهش قیمت بنزین، یک بودجه ۲۰۰ میلیارد روپیهای در نظر گرفته است.
نخست وزیر پاکستان با بیان اینکه در حال حاضر قرنطینه و حکومت نظامی سراسری پاکستان به منظور جلوگیری و کنترل شیوع کرونا امکان پذیر نیست، بار دیگر از مردم پاکستان خواست در خانههای خود بمانند و از این طریق به دولت در مبارزه با کرونا کمک کنند. لازم به ذکر است در حال حاضر شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۹۵۶ نفر افزاش یافته است که از این میان ۷ نفر فوت کرده اند.
مالزی
هجوم مردم برای خرید نان در مالزی در پی شیوع کرونا
پایگاه خبری میشبل در گزارشی نوشت به دنبال شیوع ویروس کرونا در مالزی و دستور دولت برای کنترل آن در روز ۱۸ ماه مارس، مردم این کشور برای خرید نان به اغذیه فروشیها هجوم بردند. در پی صدور «دستور کنترل جابجائی ها» در روز ۱۸ مارس توسط دولت مالزی، برخی از مردم این کشور برای خرید بیش از حد نیاز خود به فروشگاههای مواد غذایی هجوم بردند.
شرکت «نانوائیهای گاردنیا ملیژیا»، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نان در مالزی در بیانیهای اعلام کرد کارخانه هایش به حداکثر ظرفیت تولید خود رسیده اند و دیگر قادر نیستند قفسه فروشگاهها را با محصولات خود پر کنند.
این شرکت در بیانیه خود گفت: «از اینکه وقت گذاشتید و در مورد کمبود ذخایر نان در فروشگاههای سراسر کشور برای ما نامه نوشتید متشکریم. لازم است در این لحظه به آگاهی شما برسانیم که تولید نان در کارخانههای گاردنیا به حداکثر ظرفیت خود رسیده است و در نتیجه ما قادر نیستیم قفسههای شما را با محصولات خود پر کنیم. از اینکه ما را درک میکنید تشکر میکنیم و به خاطر مشکل بوجود آمده از شما پوزش میخواهیم.».
اما این شرکت تولید نان در بیانیه دوم خود که در روز ۲۴ مارس منتشر شد به مردم مالزی اطمینان داد کارخانههای تولید نان این شرکت تمام تلاش خود را خواهند کرد تا قفسههای فروشگاهها را پر کنند.
کامبوج
مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در کامبوج به ۹۱ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در کامبوج به ۹۱ نفر رسید.
هند
منع تردد به مدت سه هفته در سراسر هند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، نخست وزیر هند در سخنرانی تلویزیونی خود اعلام کرد از ساعت دوازده امشب در سراسر کشور، قرنطینه اجرا میشود.
مودی گفت: این اقدام برای سه هفته ادامه خواهد داشت واز مردم خواست در خانههای خود بمانند. برای حفاظت خود و خانواده ضروری است که مردم از خانههای خود خارج نشوند. این اقدام برای همه از نخست وزیر هند تا مردم روستایی برای مقابله و جلوگیری از این ویروس ضروری است.
هجوم مردم راولپندی به فروشگاهها در پی شیوع کرونا
پایگاه اینترنتی دِ نیوز در گزارشی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در هند، نوشت: مردم شهر راولپندی هند از ترس ناشی از شیوع ویروس کرونا برای خرید به فروشگاهها هجوم برده اند. ترس و نگرانی فزاینده ناشی از شیوع ویروس کرونا سبب ایجاد اختلال در زندگی عادی شهروندان هندی شده است. زیرا مردم شهر راولپندی در این کشور، روز یکشنبه برای خرید اقلامی همانند سبزیجات، برنج، شکر، کره، روغن آشپزی، صابون، مرغ، گوشت، دستمال توالت، دستمال کاغذی و شیر پاکتی در حالی به این مراکز مراجعه کردند که این اقلام، دیگر در فروشگاهها یافت نمیشود.
مقامات محلی راولپندی از تعطیلی همه مغازهها غیراز فروشگاههای مواد غذایی، خبر دادند، اما اکثر سبزی فروشی ها، قصابیها و حتی مالکان خوار و بار فروشیها مغازه هایشان را تعطیل کرده اند و به سبب ترس ناشی از ویروس کرونا در خانه هایشان به سر میبرند. اکثر خانوادهها که در ترس و وحشت به سر میبرند به فروشگاههایی که باز هستند، هجوم برده اند تا اقلام مورد نیاز خود را تهیه و آنها را ذخیره کنند. درخواست فزاینده برای تهیه مواد غذایی در فروشگاههایی که همچنان بازند، سبب ایجاد ناآرامی شده است و مصرف کنندگان برای خرید اقلام مورد نیاز خود باید مدت زمانی طولانی را در صف بایستند. به گفته کارشناسان، نگرانی در ارتباط با کمبود مواد غذایی در فروشگاهها، سبب هجوم مردم برای تأمین مایحتاجشان شده است و احتمالا افراد سودجو و محتکران، طی روزهای آتی به سود کلانی خواهند رسید.
امارات
ثبت ۵۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در امارات
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت امارات از ثبت ۵۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
قطر
ثبت ۲۵ مورد جدید ابتلا به کرونا در قطر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، کمیته عالی مدیریت بحران در قطر از ثبت ۲۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و بهبود یافتن چهار نفر از مبتلایان خبر داد.
قاره آفریقا
تونس
ثبت چهارمین مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در تونس
شبکه تلویزیونی الحدث در خبری اعلام کرد، تونس از ثبت چهارمین مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
ساحل عاج
سه برابر شدن شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ساحل عاج
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا ظرف یک روز تقریبا سه برابر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، به نقل از وزارت بهداشت ساحل عاج، شمار مبتلایان تایید شده به ویروس کرونا در ساحل عاج ظرف روز سه شنبه ۵ فروردین با ثبت ۴۸ مورد جدید به ۷۳ مورد افزایش یافت. از این تعداد، سه نفر بهبود یافته اند. تاکنون هیچ مورد فوتی بیماری کووید ۱۹ در ساحل عاج گزارش نشده است. حکومت نظامی و منع عبور و مرور در ساحل عاج از ساعت ۲۱ تا ۵ صبح از روز سه شنبه اجرایی شد.
پلاتوی خبرنگار صدا و سیما در ابیجان درباره ویروس کرونا در قاره آفریقا
مغرب
ثبت ۲۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در مغرب
شبکه تلویزیونی الحدث از ثبت ۲۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در مغرب خبر داد.
اعلام وضع فوق العاده در جمهوری دموکراتیک کنگو
رئیس جمهور جمهوری دموکراتیک کنگو شب سه شنبه در نطقی تلویزیونی ضمن اعلام وضع فوق العاده در کشور، از قرنطینه کینشازا پایتخت برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، به نقل از شبکه خبری آفریکا نیوز، فلیکس چیسکدی با اعلام اینکه تمهیدات تاکنون اتخاذشده برای مهار ویروس کرونا کافی نبوده است، به طور اخص دستوراتی به منظور قرنطینه و جداسازی کامل پایتخت از باقی کشور صادر کرد. تاکنون ۴۵ مورد ابتلا به کووید ۱۹ با سه فوتی در جمهوری دموکراتیک کنگو (زئیر سابق) گزارش شده است.
لیبی
ثبت اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در لیبی
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، مرکز ملی مبارزه با بیماریها در طرابلس لیبی از ثبت اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
مصر
آمار مبتلایان به کرونا در مصر از مرز ۴۰۰ نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره؛ وزارت بهداشت مصر از افزایش ۳۶ مورد جدید آلودگی به کووید ۱۹ طی بیست و چهار ساعت گذشته در این کشور خبر داد. با این تعداد آمار کلی مبتلایان به این ویروس تا بعد از ظهر امروز سه شنبه به ۴۰۲ نفر افزایش یافت.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت مصر امروز یک خانم ۵۴ ساله دیگر نیز بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ فوت کرد و شمار جانباختگان این ویروس به ۲۰ نفر رسید. همچنین طی بیست و چهار ساعت گذشته ۱۲ نفر، سه خارجی و ۹ مصری، بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند و بدین ترتیب تعداد افرادی که بهبود یافته اند به ۸۰ نفر رسید.
تمدید توقف پروازهای بین المللی مصر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، نخست وزیر مصر گفت در ادامه تصمیماتی که شورای وزیران این کشور امروز برای مقابله با گسترش ویروس کرونا اتخاذ کرد، تصمیم گرفته شد توقف حمل و نقل هوایی و پروازهای بین المللی در تمام فرودگاههای کشور دو هفته بیشتر تمدید شود.
پیشتر، دولت مصر کلیه پروازهای بین المللی را تا آخر ماه مارس جاری به حال تعلیق در آورده بود که با تصمیم جدید مصر، تعلیق پروازها تا پایان روز پانزدهم آوریل آینده (۲۷ فروردین) تمدید میشود.
نخست وزیر مصر همچنین اعلام کرد مقررات منع آمد و شد شبانه شامل اصحاب رسانه، خبرنگاران و روزنامه نگاران نمیشود. علاوه بر این خودروهای حمل و نقل مواد بهداشتی، دارویی، تجهیزات پزشکی، مواد نفتی، مواد غذایی و محصولات کشاورزی از اجرای مقررات منع آمد و شد شبانه مستثنی هستند.
آفریقای جنوبی
تعلیق همه پروازهای داخلی در آفریقای جنوبی
به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت هواپیمایی آفریقای جنوبی اعلام کرد، در حمایت از قرنطینه ملی برای مبارزه با ویروس کرونا تمامی پروازهای داخلی تعلیق شدند.
الجزایر
ثبت ۳۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در الجزایر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، رسانههای الجزایر از ثبت ۳۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر دادند.