درس هایی که ائتلاف متجاوز سعودی از شکست در یمن باید بگیرد
شکست ائتلاف سعودی واماراتی در حمله نظامی به یمن نشان داد که دوران اشغالگری و تسلط بر ملت ها از طریق نظامی به پایان رسیده است.
25 مارس 2015 (6 فروردین 1394) عربستان با تشکیل ائتلافی از برخی کشورهای عربی وبه خدمت گرفتن هزاران مزدور سودانی و همچنین پشتیبانی اطلاعاتی ونظامی امریکا, انگلیس و رژیم صهیونیستی عملیات طوفان قاطعیت( عاصفه الحزم) را با سه هدف به قدرت رساندن منصورهادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن, نابودی انصارالله و تسلط بر ارکان سیاسی , اقتصادی و نظامی این کشور آغاز کرد.
محمدبن سلمان که در آن مقطع وزیر دفاع عربستان بود فرماندهی این عملیات را برعهده داشت و ائتلاف سعودی مدعی بود که این عملیات ظرف سه هفته به اهداف خود خواهد رسید. ائتلاف سعودی در حملات خود به یمن از پیشرفته ترین سلاح های امریکایی, انگلیسی و دهها کشور غربی دیگر استفاده کرد و از کمک های اطلاعاتی امریکا, انگلیس و رژیم صهیونیستی نیز برخوردار بود و حتی بر اساس گزارش ها افسران انگلیسی وامریکایی نیز در اتاق فرماندهی ائتلاف سعودی هدایت عملیات را برعهده داشتند.
با وجود این, طولانی شدن جنگ روشن کرد که پیروزی در جنگ آن هم در سه هفته توهمی بیش نیست و اکنون پس از گذشت 5 سال اگر بگوییم ائتلاف سعودی نه تنها به هیچیک از اهداف خود نرسید بلکه در جنگی نابرابر و ظالمانه و ناجوانمردانه شکست خورد بیهوده نگفته ایم.
ائتلاف سعودی درطول این 5 سال با همه توان خود همه زیر ساخت های اقتصادی, بهداشتی, آموزشی, مجتمع های مسکونی و حتی مساجد یمن را بارها بمباران کرد و حتی به دلیل اینکه دیگر هدفی برای بمباران باقی نمانده بود بارها ویرانه های چنین اماکنی را بمباران کرد.
به گفته یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن ائتلاف متجاوز سعودی از آغاز عملیات خود تا چهاردهم ماه جاری بیش از 257 هزار حمله هوایی به یمن انجام داده است.
علاوه بر این ائتلاف سعوی با محاصره زمینی, هوایی و دریایی یمن اجازه نداد حتی مواد غذایی به یمنی ها برسد تا در کنار حملات نظامی , با دستور کار قرار دادن راهبرد گرسنه کردن مردم یمن, آنها را به تسلیم شدن وادار نماید بطوریکه بر اثر این محاصره همه جانبه, بیش از 20 میلیون یمنی با خطر قحطی روبرو شدند و بر اساس گزارش یونیسف اوضاع به شدت فاجعه آمیز انسانی موجب شد تا در هر 10 دقیقه یک کودک یمنی جان خود را از دست بدهد.
همچنین بر اساس گزارش مراکز حقوقی از جمله مراکز حقوقی «حقوق و توسعه» در یمن, طی این پنج سال بیش از 16075 نفر بر اثر حملات ائتلاف سعودی شهید و بیش از 25401 نفر زخمی شدند که از میان شهداء و مجروحان 8151 نفر کودک و 5501 نفر زن بودند.
اما با همه اینها, نه تنها اهداف ائتلاف محقق نشد بلکه با گذشت زمان, جنگ شکل دیگری به خود گرفت و کمیته های مردمی و ارتش یمن توانستند رفته رفته موازنه قدرت را برقرار کنند و با هدف قراردادن عمق خاک عربستان و تاسیسات حیاتی این کشور از جمله شرکت آرامکو, نشان دهند که حتی اگر اراده کنند می توانند این معادله را به نفع خود تغییر دهند.
اکنون 5 سال از تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به یمن گذشته است سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز دوشنبه چهارم فروردین در نشست خبری با تشریح پنج سال مقاومت و پایداری مردم یمن و خسارتهای مادی و تلفات جانی در صفوف ائتلاف سعودی اعلام کرد: درگیریها از سال ۲۰۱۵ تاکنون به کشتهشدن بیش از ۱۰هزار افسر و نظامی سعودی و اماراتی و همچنین کشته شدن 8 هزار مزدور سودانی منجر شده است.
به گفته یحیی سریع طی این مدت کمیته های مردمی و ارتش موفق شده اند که انواع و اقسام موشک و پهپاد برای دفاع از خود تولید کنند وبا بهینه سازی ذخایر موشکی خود و افزایش قدرت تخریب وسرعت وبرد آن, 669 بار عمق عربستان و امارات را هدف قرار دهند
هدف قرار دادن 371 فروند جنگنده و بالگرد آپاچی, انهدام بیش از 8487 تانک، خودروی نظامی، نفربر، خودروی زرهی و بولدوزر از دیگر خسارت هایی بوده که طی این مدت به ائتلاف سعودی وارد شده است.
ضمن اینکه باید اضافه کرد طی این مدت انصارالله با سازماندهی نیروهای مقاومت و آموزش و تحقیق و تولید انواع پهپاد وموشک وسامانه های دفاع هوایی, این واقعیت را تثبیت کرد که نمی توان نقش آن را در صحنه سیاسی یمن نادیده گرفت.
بر اساس این واقعیت های میدانی به نکاتی اشاره می شود که می تواند برای ائتلاف متجاوز سعودی و هر متجاوز دیگری عبرت آموز باشد:
نخست اینکه نفوذ از طریق جنگ واشغال نظامی میسر نمی شود.
دوم هیچ ملتی از اشغالگران استقبال نمی کند وسرنوشت خود را به بیگانگان نمی سپارد.
سوم ابزار نظامی پیشرفته هر چند لازم است اما برای پیروزی در جنگ کافی نیست.
چهارم پایان هر گونه تجاوز نظامی شکست است.