سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد
اشیا و سطوح به دشمن انسان تبدیل شده اند
کووید ۱۹ به طور عمده از طریق مسیر تنفسی و همچنین برخورد فیزیکی منتقل میشود و از همین رو خط مقدم اغلب در خانههای ما و اجسامی است که روزانه با آنها سر و کار داریم.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد کووید 19 دشمن بشریت است و همان طور که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفته است ما علیه آن در جنگ هستیم. کووید 19 بسیج سراسری را در سراسر جهان برانگیخته است.
این ویروس به طور عمده از طریق مسیر تنفسی و همچنین برخورد فیزیکی منتقل میشود و از همین رو خط مقدم اغلب در خانههای ما و اجسامی است که روزانه با آنها سر و کار داریم.
از دکمه آسانسور گرفته تا کاسه توالت همگی نمای کلی دشمنان داخلی هستند. همه اشیا در این زمینه مظنون هستند.
آماندین گامبل پژوهشگر ازمایشگاه لوید اسمیت در دانشگاه کالیفرنیا میگوید هر شی یا سطحی که با سرفه یا قطرات نفیسی آلوده شده باشند مستعد آلوده کنندگی هستند.
طبق مطالعهای که هفته گذشته در مجله آمریکایی NEJM منتشر شد ویروس کرونای جدید دو تا سه روز بر روی سطوح پلاستیکی یا استیل و تا ۲۴ ساعت بر روی مقوا قابل شناسایی است.
با این حال این اطلاعات در شرایط آزمایشگاهی به دست آمده است و اشارهای به این مسئله نمیکند که ویروسهایی که در این مدت بر روی سطوح باقی میمانند برای انتقال آن کافی هستند یا نه.
گامبل میگوید به هرحال اولویت این است که به همه اشیا که شمار زیادی از افراد آن را لمس میکنند مانند میز رستورانها، میلههای فلزی در حمل و نقل عمومی، دستگیره درها، دکمههای آسانسور و سوئیچها بدگمان باشیم.
وی افزود از آنجایی که نمیتوان از لمس این اشیا و سطوح اجتناب کرد شستن دستها و جلوگیری از لمس صورت به منظور مقابله با آلودگی اهمیت بسیاری دارد. به علاوه باید در داخل آرنج عطسه یا سرفه کرد تا از آلوده کردن دیگران جلوگیری شود.
از دیدگاه براندون براون اپیدمیولوژیست دانشگاه کالیفرنیا دشمن چیزهایی هستند که در خارج از خانه از آنها استفاده میشود و بعد هم به داخل خانه آورده میشود.
طبق مطالعهای که روز ۱۳ مارس توسط پژوهشگران چینی در مجله نیچر منتشر شد این مسئله که ویروس کرونای جدید میتواند از راه مدفوع هم منتقل شود رد نشده است.
پژوهشگران اثر ویروس را در نمونه راست روده کودکان یافته اند. گامبل میگوید اگر انتقال از طریق مدفوع تایید شود آنگاه باید در مورد توالت هم احتیاط کرد. این مسئله در گذشته در مورد منشاء اپیدمی سارس در سال ۲۰۰۲-۲۰۰۳ هم دیده شده بود.
در این زمینه توصیه میشود کاسههای توالت به طور مداوم ضد عفونی شوند و پیش از کشیدن سیفون هم در توالت گذاشته شود تا قطرات آلوده پخش نشوند.
با این حال هنوز مشخص نیست که میزان ویروس موجود در مدفوع برای بیمار کردن کافیست یا نه. رسیدن به این پاسخ تنها از طریق کشت آزمایشگاهی امکان پذیر است.
تلفن همراه را هم میتوان به عنوان ستون پنجم این دشمن در نظر گرفت. براون میگوید ما هر روز از تلفن همراه خود چه سر کار باشیم و چه در خانه استفاده میکنیم؛ بنابراین تلفن همراه به شدت در معرض آلودگی است.
اما فرانسوا بالو استاد زیست شناسی سیستمهای رایانهای در دانشگاه کالج لندن نظر دیگری دارد.
وی میگوید ضد عفونی کردنن تلفنهای همراه تنها در صورتی لازم است که تلفن خود را با شخص دیگری به اشتراک بگذاریم. از نظر من ضد عفونی کردن تلفنهای همراه از ما محافظت نمیکند و شیوع کووید ۱۹ را محدود نمیکند.
طبیعتا تماس مستقیم با صفحه کلید رایانه که میتواند لانه ویروسها باشد و به خصوص از پلاستیک ساخته شده است خطرناک است. اما برخی محققان بر این باورند که در صورتی که صاحب آن که اغلب یک نفر است هنگام ورود و خروج دست خود را به خوبی میشوید نقش آن در گسترش ویروس بسیار جزئی و حتی صفر است.
از دیدگاه براندون براون آب شیر و غذای گرم هم بی ضرر هستند. وی گفت آب شیر به طور متمرکز تصفیه میشود و از نظر کووید ۱۹ بی خطر است.
در مورد مواد غذایی خام هم باید گفت اگر هنگام خرید حاوی ویروس باشند در زمان پخت از بین میروند.