به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از واشنگتن، مقامات سلامت همگانی آمریکا خواستار اجرای محدویتهایی هستند تا افراد داخل خانهها بمانند و این کار را برای مهار ویروس به شدت مسری کرونا ضروری میدانند. بیش از ۴۲ هزار نفر در آمریکا به کرونا مبتلا شده و دست کم ۵۵۹ نفر فوت کرده اند. موجی از اقدامات برای فاصله گرفتن اجتماعی افراد در ایالتها اجرا میشود. این اقدامات موجب لطمه دیدن اقتصاد آمریکا شده اند. قیمتهای سهام یک روز دیگر در آمریکا کاهش داشت و نگرانیها درباره بوجود آمدن رکود در جهان تشدید شده است. ترامپ گفت:"ما نمیتوانیم اجازه دهیم درمان از خود مشکل بدتر باشد. "
ترامپ در کنفرانسی خبری در کاخ سفید گفت:"تجارت در آمریکا دوباره به زودی آغاز میشود. ما قصد نداریم اجازه دهیم اوضاع به یک مشکل مالی طولانی مدت تبدیل شود.
با وجود این، یک طرح تحریک مالی اقتصادی به ارزش دو تریلیون دلار در سنای آمریکا متوقف شده است، زیرا دمکراتها خواستار دریافت پول بیشتر برای ایالتها و بیمارستانها و اعمال محدودیتهای بیشتری برای کمک به صنایع هستند.
ترامپ گفت آخر این ماه در خصوص موضع دولت خود در قبال محدود کردن فعالیت تجاری دوباره بررسی میکند. کاخ سفید ۹ روز قبل پس از وقفهای ۱۵ روزه دستور العملی را در خصوص محدود کردن تعاملات اجتماعی و کاهش سفرهای غیر ضروری صادر کرد.
ترامپ گفت:"اگر بخواهیم به پزشکان اعتماد کنیم، آنها میگویند که همه جهان باید تعطیل شود. "
فرمانداران در دست کم ۱۸ ایالت که حدود نیمی از جمعیت آمریکا در آنها زندگی میکنند با صدور دستور العملهایی از مردم خواسته اند عمدتا در مکانهای سربسته باقی بمانند. این فرمانداران از مردم خواسته اند فقط برای سفرهای ضروری به سوپر مارکتها، داروخانه ها، پمپ بنزینها و مطب پزشکان بیرون بیایند. مکانهای تجاری "غیر ضروری" تعطیل شده اند.
واشنگتن که بیش از یک چهارم از افرادی که به سبب آلودگی به ویروس کرونا در آنجا فوت کرده اند آخرین ایالتی به شمار میرود که در آنجا به مردم دستور داده شده است داخل خانههای خود بمانند.
همه گیری ویروس کرونا حتی پیش از آنکه محدویتها در سطح ایالتها از هفته پیش به اجرا در بیایند نیز عملا بخشهایی از اقتصاد آمریکا را فلج کرده بود.
در حالی که تازهترین سخنان ترامپ نشان دهنده نگرانی وی درباره پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا است، مقامات ایالتی و محلی همچنان درباره بروز مشکلات در ارائه کمکهای درمانی به مردم ابراز نگرانی میکنند.
گاوین نیوسام فرماندار ایالت کالیفرنیا روز دوشنبه گفت ایالت وی برای جا دادن بیماران بیشتری که در آینده بر اساس یک مدل رایانهای بستری خواهند شد، به ۵۰ هزار تخت بیمارستانی دیگر نیاز دارد.
بیل دو بلاسیو شهردار شهر نیویورک خواستار دریافت وسایلی مانند ونتیلاتور، ماسک و دیگر تجهیزات پزشکی شد، وی حتی از شهروندان خواست تا کمکهای خود را عرضه کنند. شهر نیویورک واقع در ایالت نیویورک اکنون در کانون شیوع کرونا در آمریکا قرار دارد. تاکنون ۱۵۷ نفر در این ایالت بر اثر آلودگی به کرونا فوت کرده اند که این رقم از همه ایالتها بیشتر است.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به شیوع ویروس کرونا در آمریکا پرداخت و نوشت رئیس جمهور آمریکا در حال زیر سوال بردن این موضوع است که آیا صدور دستور ماندن در خانه برای شهروندان آمریکایی خوب است یا خیر؟ این در حالی است که مقامات بهداشتی آمریکا هشدار داده اند تعدیل این دستورات میتواند به صورت قابل توجهی سبب افزایش شمار تلفات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا شود.
در این گزارش به قلم جیم تانکرسلی، مگی هابرمن و رونی کارین رابین با عنوان"ترامپ با وجود مخالفت کارشناسان بهداشتی در حال بررسی بازگشایی اقتصاد است" آمده است: در حالی که آمریکا از طریق تعطیلی بخشهای زیادی از اقتصاد خود وارد دومین هفته تلاش به منظور مقابله با ویروس کرونا شده است، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، مدیران اجرایی وال استریت و شمار زیادی از اقتصاددانان محافظه کار شروع به زیر سوال بردن این موضوع هستند که آیا دولت بیش از اندازه پیش رفته است و باید این محدودیتهایی را لغو کند که در حال اعمال دردی عمیق بر کارگران و کسب و کارهاست یا خیر؟
مقامات بهداشت عمومی هشدار دادند تعدیل این محدودیتها میتواند سبب افزایش قابل توجه میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس شود. شمار زیادی از اقتصاددانان میگویند هیچ گونه توازن مثبتی ایجاد نشده است و از سر گیری فعالیتهای عادی زود هنگام تنها سبب اعمال فشار بر بیمارستانها و مرگ و میرهای بیشتر خواهد شد و در عین حال، سبب تشدید رکودی میشود که به احتمال زیاد آغاز شده است.
تعطیلی اقتصاد در حال ایجاد آسیبی است که تنها در ارقام رسمی شاهد آنیم.
محققان در مورگان استنلی روز دوشنبه اعلام کردند اکنون انتظار دارند اقتصاد در سه ماهه دوم سال جاری با نرخ سالانه ۳۰ درصد کاهش یابد، و نرخ بیکاری نیز به حدود ۱۳ درصد خواهد رسید. هر دو رقم در تاریخ آمار اقتصادی بی سابقه هستند.
مقامات اعلام کرده اند اعلام دوره ۱۵ روزه فاصله گرفتن افراد از یکدیگر در اجتماع توسط دولت فدرال در کند کردن روند شیوع این ویروس امری حیاتی محسوب میشود.
ویروس کرونا اکنون بیش از ۴۰ هزار نفر را در آمریکا مبتلا کرده است. اما ترامپ و شمار زیادی از مقامات محافظه کار شروع به اعلام این موضوع کرده اند که شوک وارد شده به اقتصاد میتواند بیش از تعداد تلفات ناشی از ابتلا به کرونا به این کشور آسیب برساند.
آرتور کاپلان استاد بیولوژیک در مرکز پزشکی NYU Langone گفت: "شما نمیتوانید بهترین سلاحمان را از ما بگیرید که همانا انزوای اجتماعی است مگر آن که شما بخواهید مسئولیت شمار زیادی از مرگ و میرها را بر عهده بگیرید. " او همچنین گفت: "۳۰ روز از ۱۵ روز به مراتب بهتر است. آیا ما نمیتوانیم به مدت یک ماه زندگی و جان مردم را در اولویت قرار دهیم؟ "
مقامات بهداشتی حاضر در دولت از جمله دکتر آنتونی اس فائوسی کارشناس بیماریهای عفوونی و یکی از اعضای نیروی ضربت کاخ سفید -که در مصاحبههای خود اعلام کرد بر این باور است "دست کم" چندین هفته دیگر طول خواهد کشید تا افراد بتوانند به شیوهای عادیتر زندگی خود را از سر بگیرند- اکثرا با این ایده مخالفند.
دن پاتریک از مقامات ایالت تگزاس روز دوشنبه در گفتگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز اعلام کرد با شرایط پر خطری مواجه است، اما تمایل دارد برای حفظ کشور و برای فرزندان و نوه هایش جان خودش را به خطر بیندازد.
پاتریک که هفته آینده ۷۰ ساله میشود، در سخنانی گفت: "ما در حال سقوط کامل هستیم. ما با رکود، افسردگی و سقوط در جامعه خود مواجه ایم. " او همچنین گفت: " اگر قرار باشد این روند طی چندین ماه آینده هم ادامه داشته باشد، هیچ گونه شغلی برای شمار زیادی از افراد وجود نخواهد داشت. "