تحلیل رای الیوم
اقدام سنجیده ایران در مخالفت با پیشنهاد نسنجیده کمک آمریکا
پایگاه اینترنتی رای الیوم دست رد ایران به پیشنهاد آمریکا برای کمک به مقابله با ویروس کرونا را اقدامی سنجیده در مقابله با طرحی توطئه آمیز خواند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، پایگاه اینترنتی رای الیوم دست رد ایران به پیشنهاد آمریکا برای کمک به مقابله با ویروس کرونا را اقدامی سنجیده در مقابله با طرحی توطئه آمیز خواند.
رای الیوم نوشت: ایران با رد پیشنهاد کمک آمریکا برای مقابله با کرونا کار خوبی کرد، زیرا اولا این پیشنهاد توهین آمیز بود، دوم این که هیچ اعتمادی به نیات طرف آمریکایی نیست و سوم اینکه خود آمریکا برای مقابله با بیماری همه گیر کرونا به تجهیزات پزشکی و انواع و اقسام داروها نیاز دارد.
این روزنامه نوشت: سید علی خامنهای رهبر معظم ایران در توصیف آمریکا و دولت این کشور کاملا به هدف زد، زمانی که چند روز قبل در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد: آمریکا بدترین و خبیثترین دشمن ماست و هرگونه کمکی که آمریکا بکند به ماندگاری ویروس کمک خواهد کرد، باعث تسریع در انتشار آن خواهد شد و در مسیر تلاشها برای نابودی آن مانع تراشی خواهد کرد.
رای الیوم در ادامه نوشت: این رفتار آمریکا که بازتاب دهنده حالتی از خوی استکباری و قلدرمآبی و برتری نژادی است باعث ایجاد شک و تردیدهایی شد و نظریه توطئهای که آمریکا را به ساخت این ویروس و انتشار آن در کشورهای هدفی مانند چین، ایران و ایتالیا متهم میکند تقویت کرد.
ترامپ جنگ کثیف با ایران را کنار بگذارد
رای الیوم نوشت: آمریکا جنگی غیراخلاقی را علیه ایران هدایت میکند و با توجه به شرایط سخت کنونی تحریمهای اعمال شده علیه تمام کشورها نه فقط ایران باید حتی برای مدت زمان موقت پایان یابد.
محمود البازی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی در یادداشتی در روزنامه اینترنتی رای الیوم -که از لندن به روز رسانی میشود- با عنوان «جنگ غیراخلاقی آمریکا با ایران... تحریمها را پیش از وقوع بحران بزرگتر بردارید»، نوشت: اقتصاد ایران در طول سالیان متعدد با تحریمهای آمریکا مواجه بوده و نظام حاکم بر ایران سیاستهای کارآمدی را برای مقابله با تاثیر این تحریمها بر اقتصاد در پیش گرفته است. این سیاستها نتیجه داد و سبب شد شهروندان ایرانی سال گذشته در ثبات نسبی زندگی کنند. علاوه بر این با توجه به تحریمهای ظالمانه اقتصادی و سیاست فشارحداکثری دولت آمریکا علیه ایران، تعداد زیادی درخواست جدا کردن بودجه کلی و تکیه نکردن اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی را مطرح کردند. شاید این رویکردها از دستورات آیت الله علی خامنهای سرچشمه گرفته باشد. به نظر میرسد این رویکرد درک زودهنگام از دست رفتن رونق قبلی بازار نفت است که اجرایی شد. برای نخستین بار بودجه سال آینده ایران به گونهای تصویب شد که کمترین وابستگی را به درآمدهای نفتی دارد. (این، نکته مثبتی است که ایرانیها در خلال مقابله با تحریمهای بی سابقه از آن سود بردند).
از سوی دیگر سه ضلع دولت آمریکا (ترامپ، پمپئو و برایان هوک) از عزمشان برای ادامه یافتن سیاست فشارحداکثری علیه ایران چشم پوشی نکردند و پنج شرکت اماراتی را که در این شرایط سخت با ایران همکاری میکردند، تحریم کردند. ادعاهای آنان مبنی بر این که این تحریمها شامل دارو و تجهیزات بشردوستانه نمیشود، پوشالی است، زیرا این نوع گفتمان توهین به شعور ما است.
هم اکنون زمان آن فرا رسیده است که بگوییم دولت آمریکا جنگی غیراخلاقی را علیه ایران هدایت میکند و تمام استانداردهای اخلاقی را که مدتها مدعی دفاع از آنها به عنوان رهبر جهان آزاد بود، زیر پا گذاشته است. به نظر میرسد سیاستهای ترامپ از عزم وی برای بازگرداندن نیروهایش به کشور و مبارزه با کشورها و ملتها با سلاح اقتصاد و اعمال تحریم نشات میگیرد.
ما ساده لوح نیستیم که بخواهیم ادعا کنیم دولتها انجمنهای خیریه هستند یا سیاست در طول تاریخ با اخلاق آمیخته بوده است، اما آن چه جهان امروز با آن مواجه است، تهدیدی برای بشریت است و بدون همکاری و هماهنگی نمیتوان بر آن غلبه کرد. ادعای دولت آمریکا مبنی بر آمادگی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به ایران به عنوان تلاش برای قدرت نمایی دربرابر درخواستها برای برداشتن تحریمها صرفا اقدامی در جهت رد گم کنی است و نمیتواند لکه ننگ را از پیشانی این دولت پاک کند، زیرا همه ما میدانیم این کمک ها، کمکهای مشروط به مطالبات سیاسی است. از نظر ایران این مطالبات به امنیت ملی این کشور لطمه میزند و حاضر نیست برای دریافت این کمکها زانو بزند.
به طور خلاصه میتوان گفت پیشنهاد آمریکا برای ارائه کمکهای پزشکی به ایران از حسن نیت آن نشات نمیگیرد بلکه فقط به دنبال کسب دستاوردهای سیاسی پس از انتقادهای شدید دموکراتها و مردم آمریکا از او به علت نقش داشتن در فاجعه انسانی در آمریکا و شکست دولتش در مقابله با ورود ویروس به این کشور و اهمال کاری در مبارزه و مقابله با شیوع آن در آمریکا است. این ادعاها پوشالی است، زیرا آمریکا از کمبود شدید کیت تشخیص کرونا و تجهیزات پزشکی رنج میبرد. با این اوصاف چگونه پیشنهاد کمک رسانی را مطرح میکند؟