رئیس سازمان هواشناسی:
بارشهای فروردین، خشکسالی استانهای غربی را جبران میکند
میانگین بارش ها 20 درصد از متوسط بلند مدت کشور بیشتر است اما برخی استانهای نیمه غربی، درگیر خشکسالی هستند.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما که به مناسبت روز جهانی هواشناسی انجام شد، با اشاره به اینکه میزان متوسط بارشها در کشور حدود ۲۰ درصد بالاتر از میانگین بلند مدت است گفت: متاسفانه برخی استانهای غربی کشور در شرایط خشکسالی هستند، اما امیدواریم با توجه به بارشهای بهاری و بخصوص فروردین پر بارشی که در پیش داریم، شرایط در نیمه غربی کشور هم قابل جبران باشد.
خانم سحر تاجبخش مسلمان افزود: هم اکنون وضعیت بارشها در کشور بخاطر پدیدههای حدی جوی و بارشهای قابل ملاحظهای که رخ داد ۲۰ درصد از میانگین بلند مدت بیشتر شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین درخصوص صدور اخطاریههای بارش در برخی استانهای جنوبی کشور در روزهای گذشته گفت: اخطارهای جوی در شرایط قابل ملاحظه بارشهایی که ممکن است جان و مال مردم را با مخاطره ایجاد کند، صادر میشود و در چند روز اخیر برای استانهای جنوبی از جمله بوشهر، هرمزگان و جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان اخطار صادر کردیم و در روزهای آینده هم سامانههای جوی داریم که تا پایان فروردین به تناوب روی اکثر نقاط کشور فعال است.
وی افزود: سامانه پربارشی که در غرب کشور مستقر بود هم اکنون به سمت استانهای شرقی و از جمله خراسان رضوی و شمالی و مازندران در حرکت است که شاهد بارشهای شدید در آن منطقه نیز خواهیم بود.
تاجبخش مسلمان درباره بروز پدیده ابرهای سبز در استانهای غربی کشور نیز که خبر آن در چند روز گذشته منتشر شد گفت: پدیدههای جوی متنوع هستند و شناخت آنها نیازمند داشتن اطلاعات گستردهای است و از جمله پدیده ابرهای سبز که در کرمانشاه منتشر شد اتفاق نادری در جهان نیست، اما در ایران پدیدهای نادر محسوب میشود.
وی با بیان اینکه این پدیده میتواند ناشی از شکست نور، ترکیب رنگها و ترکیب گازها در اتمسفر باشد و ابرها را به رنگهای مختلف نشان دهد افزود: دیدبان هواشناسی در استان کرمانشاه چنین پدیدهای را گزارش نکرده است و بنابراین روایت و مشاهده رسمی از آن نداریم، اما به هرحال این پدیده که در جهان میتواند بخاطر همراهی با توفانهای تورنادو در مناطق حاره باشد، از آن دسته از ابرهای توام با توفان تورنادو نبوده است.
رئیس سازمان هواشناسی همچنین در خصوص تحریمهای ظالمانه آمریکا و تاثیر آن روی فعالیتهای سازمان هواشناسی گفت: وظیفه اصلی سازمان هواشناسی پایش جو در سطح زمین و لایههای میانی جو است که لازمه آن، تجهیز ایستگاههای هواشناسی کشور به ادوات و ابزار سنجشی پیشرفته است.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به تحریمها و همچنین افزایش نرخ ارز، با کمبود منابع مالی برای خرید و انتقال تجهیزات روبرو هستیم و ضمن اینکه تلاش کرده ایم با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مساعدت وزارت راه و شهرسازی از توان داخلی و شرکتهای دانش بنیان کمک بگیریم، اما همچنان برای توسعه تجهیزات با فناوری برتر «هایتک» این صنعت با مشکل روبرو هستیم.
تاجبخش مسلمان گفت: بخاطر تحریمها همچنان در بخشهای رادارهای هواشناسی و سنجندههای گرد و خاک و سایر تجهیزات با مشکلاتی روبرو هستیم، اما امیدواریم از سال جاری شاهد بکارگیری تجهیزات ساخت داخل در این حوزه باشیم.
وی افزود: در نیمه شرقی کشور هنوز یک رادار هواشناسی نداریم، اما امیدواریم براساس قراردادهای منعقدشده، در سال جاری استان گلستان را به رادار تجهیز کنیم.
رئیس سازمان هواشناسی همچنین توسعه تجهیزات و ایستگاههای هواشناسی در استانهای جنوبی کشور از جمله هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان را با توجه به سیل خیز بودن منطقه از اولویتهای نصب تجهیزات هایتک هواشناسی دانست و افزود: امیدواریم با حمایتهای دولت و وزارت راه و شهرسازی از این سازمان، اقدامات توسعهای ما به سرعت به نتیجه برسد.
تاجبخش تصریح کرد: موضوع تغییرات اقلیمی و آب و هوایی موضوعی جدی است و ضرورت دارد در موضوعات مهمی از جمله مدیریت منابع آب به این موضوع بیش از گذشته توجه جدی شود.
وی همچنین از تلاش کارکنان هواشناسی در ستاد این سازمان و استانها و ایستگاههای سنجشی تشکر کرد و افزود: با فعالیت کم نظیر آنها خوشبختانه سازمان هواشناسی نقش خود را در حفاظت از جان و مال مردم در طول سال گذشته که سالی خاص و پر از پدیدههای حدی جوی بود انجام داد و جا دارد از تلاش همکارانم در همه بخشهای سازمان هواشناسی تشکر کنم که نقش مهمی در حفاظت از جان مردم داشتند.