پخش زنده
امروز: -
مبتلایان به ویروس کرونا در خراسان جنوبی 200 نفر شدند خطر همچنان مردم استان را تهدید می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، ویروس کرونا در ماههای اخیر به تیتر نخست اخبار رسانههای بینالمللی تبدیل شده و افراد زیادی را نهتنها در چین بلکه جهان و بخصوص کشورمان ایران درگیر کرده و تاکنون جان هزاران نفر را در سراسر جهان گرفته است.
این ویروس در ابتدا در شهر ووهان چین منتشر شد و هم اکنون جای جای جهان را در بر گرفته است. امروز تعداد قربانیان کرونا در جهان14 هزار و 748 نفر شد. از مجموع 341 هزار و 526 ابتلای ثبت شده تا ظهر دوشنبه 23 مارس 2020 تعداد 99 هزار و 40 تن بهبود پیدا کردهاند. همچنین از 227 هزار و 738 نفر که همچنان درگیر بیماری هستند، حال 10 هزار و 560 تن وخیم اعلام شده است.
در حالی که در چین جشن مهار کرونا را می گیرند، اما در ایران به علت رعایت نکردن هر روز بر آمار مبتلایان افزوده می شود این درحالی است که هر ثانیه به مردم تاکید می شود در خانه بمانید .بر اساس یافته های آزمایشگاهی و از ظهر دیروز تا امروز، هزار و ۴۱۱ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و با احتساب این افراد، مجموع مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به 23 هزار و 49 نفر رسید.
8 هزار و ۳۷۶ نفر از بیماران کووید ۱۹ در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است. با جان باختن ۱۲۷ نفر از بیماران، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به ۱۸۱۲ نفر رسید. میانگین سنی مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور حدود ۵۹ سال و میانگین سنی درگذشتگان، حدود ۶۴ سال بوده است.
200 تایی شدیم
در خراسان جنوبی نیز تعداد مبتلایان به کرونا به ۲۰۰ نفر رسید.مقامات دانشگاه علوم پزشکی تعداد مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته را ۲۲ نفر اعلام کرده اند. این نخستین بار است که تعداد مبتلایان به کرونا در خراسان جنوبی در یک روز از بیست نفر فراتر می رود.
در ۲۴ ساعت گذشته، یک فوتی (در فردوس) هم به تعداد بیماران فوت شده به علت ابتلا به کرونا افزوده شد و تعداد افراد فوت شده به هجده نفر رسید.
کرونا چیست؟
در این گزارش سعی کردم بیشتر این ویروس را معرفی کنم .
کورونا ویروسها خانواده بزرگی از ویروسها هستند که هم در حیوانات و هم در انسان یافت میشوند. برخی از افراد آلوده به این بیماری، علائم بسیار متفاوتی از یک سرماخوردگی معمولی گرفته تا بیماریهای شدیدتری مانند سندرم تنفسی خاورمیانه و سندرم حاد تنفسی شدید را دارا هستند.
کورونا ویروس نُوول (جدید) چیست؟
کورونا ویروس نوول نوعی از کرونا ویروس است که قبل از این در انسان شناسایی نشده بوده است؛ که اکنون به نام ۲۰۱۹ -nCoV ،کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ یا "نوول" نامیده میشود، پیش از این که شیوع آن در شهر ووهان چین در دسامبر ۲۰۱۹ گزارش شود، قبلا شناسایی نشده و تشخیص داده نشده بود.
نام این کرونا ویروس جدید (CoV) که CO مخفف کرونا، VI مخفف ویروس و D به معنی بیماری (در انگلیسی) است . قبلاً به این بیماری «کروناویروس جدید ۲۰۱۹» یا «nCoV-2019» میگفتند. ویروس COVID-19 ویروس جدیدی بوده و به خانواده ویروسهایی همچون سارس (سندروم تنفسی حاد) و سایر سرماخوردگیهای معمولی مرتبط است.
کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ از خانوادهای مشابه ویروسهای سندرم شدید تنفسی حاد است، اما همان ویروس نیست.به نظر میرسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی باشد و به این دلیل پیشبینی میشود بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.
این بیماری از انسان به انسان منتقل میشود، اطلاعات بسیار اندک در زمینه این اپیدمی مشهود است، اما متخصصان بر این باورند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس روزانه بالاتر از موارد ثبت شده است. همچنین ویروسها تمام مدت در حال تغییر و جهش هستند اما این در حالیست که تغییر صورت میدهند و ناشناخته هستند. به طور کلی این ویروس برای انتقال آسانتر، پیش بینی میشود تکامل پیدا کند و موجب بیماری جبران ناپذیری شود.
واکسنی برای رفع یا از بین بردن این ویروس هم اکنون وجود ندارد؛ بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار به مدت ۱۲ تا ۱۴ روز در قرنطینه است، همچنین باید از تماس دوستان، آشنایان و افرادی که با بیمار در ارتباط بودهاند نیز پرهیز کرد.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای مزمن تنفسی، بالاترین آمار مرگ ناشی کرونا را داشتهاند. از طرف دیگر میزان مرگومیر در بین مردان با نرخ ۲.۸ درصدو زنان با نرخ ۱.۷ درصد بوده است.
راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری
به طور منظم و با دقت دستان خود را با آب و صابون یا محلول ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید، شستن دستها با آب و صابون یا محلول ضدعفونی کننده حاوی الکل، ویروسهایی را که ممکن است به دستهای شما منتقل شده باشند، از بین میبرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به ظرفیت مناسب تولید محلول های ضدعفونی کننده در استان از مردم خواست به اندازه نیاز، این محلول ها را تهیه کنند.
دکتر احمدی با بیان اینکه اگر در فردی علائم مشکوکی مشاهده شد، حتما باید به پزشک مراجعه کند افزود: با مراجعه به مراکز درمانی خدمات و آموزش های لازم را دریافت خواهد کرد و در صورتی که نیاز به بستری نباشد به استراحت در منزل خواهد پرداخت.
با کسانی که سرفه یا عطسه میکنند، حداقل یک متر فاصله داشته باشید، هنگام سرفه و عطسه قطرات ریزی از بینی و دهان افراد به بیرون پرتاب میشود. اگر شما به آنها خیلی نزدیک باشید و فرد دیگر مبتلا به ویروس باشد، این ذرات ریز که حاوی ویروس COVID-19 هستند از طریق تنفس به بدنتان وارد میشوند.
از تماس دستها با چشمها، بینی و دهان خودداری کنید، دستها با سطوح مختلفی در تماس هستند و ممکن است ویروس را جذب کنند. زمانی که دستها به ویروس آلوده شدند، به راحتی میتوانند ویروس را به چشمها، بینی و دهان انتقال دهند و از این طریق ویروس وارد بدن شما شده و شما را بیمار کند.
مطمئن شوید که شما و اطرافیانتان بهداشت تنفسی را رعایت میکنند، بهداشت تنفسی به معنی پوشاندن دهان و بینی با داخل آرنج یا دستمال کاغذی هنگام عطسه و سرفه و دور انداختن دستمال به سرعت است، قطرات ریزی که با عطسه و صرفه از دهان و بینی ما خارج میشوند، ویروس را گسترش میدهند. با رعایت نکات بهداشتی تنفسی، میتوانید از اطرافیان خود در برابر ویروسهایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونای جدید COVID-19 محافظت کنید.
اگر علائم کرونا را دارید با مراجع مربوطه تماس بگیرید
در صورتی که احساس ناخوشی میکنید در خانه بمانید. اگر علائمی مانند سرفه و تنگی نفس را در خود احساس کردید به پزشک مراجعه کنید، مراجع مربوط را مطلع کنید و از توصیههای متخصصین سلامت مربوطه پیروی کنید.
در مورد جدیدترین اطلاعات و اقدامات در مورد ویروس COVID-19 مطلع باشید و توصیههای مراکز بهداشت یا محل کار خود را در مورد اینکه چطور از خود و دیگران در برابر ویروس COVID-19 محافظت کنید، جدی بگیرید، مراکز بهداشت هر منطقه بروزترین اخبار در مورد انتشار ویروس COVID-19 در منطقه را دارند و میتوانند بهترین منبع برای راهنمایی مردم آن منطقه جهت محافظت از خودشان باشند.
اگر برخی علائم کرونا را دارید یا احساس ناخوشی میکنید، حتی اگر علائم جزئی مثل سردرد و آبریزش بینی دارید، تا زمانی که علائم برطرف شوند، در خانه بمانید. خودداری از ارتباط با دیگران و مراجعه به مراکز درمانی، باعث میشود تا مراکز درمانی کار خود را بهتر انجام دهند و از شما و دیگران در برابر احتمال ابتلا به ویروس COVID-19 و دیگر ویروسها محافظت کنند.
در صورت وجود تب، سرفه و احساس تنگی نفس، فورا به پزشک مراجعه کنید چرا که ممکن است این علائم به دلیل وجود عفونت دستگاه تنفسی یا مشکلات جدی دیگر باشد.
اضطراب ناشی از ویروس کرونا ممنوع
به هیچ وجه اضطراب و استرس ناشی از وجود ویروس کرونا نداشته باشید.
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه استرس باعث کاهش مقاومت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس می شود گفت: در این گونه موارد یکی از موثرترین راه هایی که می تواند به مدیریت استرس و افزایش روحیه امید در فرد کمک کند مکانیسم تاب آورانه است.
دکتر اسماعیلی با تاکید بر اینکه قطعا می توانیم این بیماری را مثل بسیاری از بیماری ها دیگر شکست دهیم افزود: برای اینکه خودمان را بیش از حد در معرض عوامل اضطراب زا و بیمارگونه قرار ندهیم، باید منابع اطلاعاتی که وارد ذهن می شود،مدیریت شده باشد و به اخبار ضد و نقیض و بازدیدهای بیمارگونه به رسانه های مختلف فضای مجازی توجهی نشود.
وی افزود: اضطراب و استرس بیمار گونه نه تنها سیستم ایمنی بدن را تضعیف خواهد کرد،بلکه مدیریت رفتار ما در محیط را دچار اختلال می کند.
کرونا مهمترین چالش سلامت در یک قرن اخیر است، خطر ابتلا به این ویروس همه را تهدید می کند پس بیاییم برای مهار و ریشه کنی آن ضمن کمک از متخصصان این حوزه از سخنان آنها اطاعت کنیم و درخانه بمانیم چرا که امن ترین جا خانه است.
تهیه کننده : زهرا فلاحی نسب