در ۲۰ هزار هکتار
تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی اراضی کشاورزی؛ امسال
وزیر نیرو: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی با تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی تا اوایل پاییز آب اندازی میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای رضا اردکانیان در بازدید از تصفیه خانه شماره دوی تهران با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به نام جهش تولید افزود: با پرداخت بدهی بخش خصوصی، این شرکتها میتوانند با آرامش بیشتری طرحهای بزرگتری را برعهده بگیرند.
وزیر نیرو گفت: با سازوکار قانونی تعیین شده در بودجه ۹۹ بخش عمدهای از بدهکاری وزارت نیرو به شرکتهای خصوصی پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بخش آب و برق اختلالی در خدمات رسانی ایجاد نشده است افزود: ما در بخش آب و برق سعی کردیم برای رعایت مسائل بهداشتی و دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا اختلالی در خدمات رسانی ایجاد نشود.
وزیر نیرو با اشاره به فعالیت ۲۰ هزار نیروی صنعت برق در مراکز تولید و توزیع و انتقال برق ادامه داد: پانصد هزار نفر نیز در مراکز مختلف مربوط به صنعت آب فعال هستند و همه این افراد آمادگی کافی برای پاسخگویی به اتفاقات احتمالی را دارند.
اقای اردکانیان با اشاره به نقش مهم آب با کیفیت در پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا گفت: با توجه به یکی بودن شبکه شرب و بهداشت باید سعی شود بدون بروز اختلال، رعایت بهداشت مانند شستن دستها به درستی انجام شود البته مردم نیز مصرفشان را به نحوی تنظیم کنند که با کمترین هدررفت از این برهه عبور کنیم.
وی با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی مصرف آب در برخی استانها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ادامه داد: هر چند با نزول باران از نظر کمیت در تامین آب مشکلی وجود ندارد، اما تصفیه خانههای ما ظرفیت محدودی دارند و باتوجه به سیلابی شدن برخی رودخانهها ممکن است به دلیل کدورت بالا برخی از این مراکز، ساعاتی از روز از مدار خارج شوند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ما نمیخواهیم کمترین اختلالی در تامین آب شرب به ویژه برای بخش خانگی ایجاد شود ادامه داد: در روزهای اخیر ما انتظار بارشهای پایان سال و بهاره را داشتیم و دستگاههای ما در آماده باش بودند، زیرا با توجه به تغییر اقلیم ایران نیز تحت تاثیر این تغییرات با سیلابهای وسیع و خشکسالیهای متوالی مواجه است.
وی افزود: از روز گذشته و شنبه شب شاهد بارشهای وسیع درکرمان، بوشهر، فارس و به ویژه هرمزگان بودیم که در برخی مواقع با قطعی آب و برق مواجه شدیم و دلیل عمده آن سرنگون شدن دکلهای برق و به دنبال آن قطع شدن دستگاههای پمپاژ آب و قطعی آب بوده است.
اقای اردکانیان با بیان اینکه این مشکلات حل شده است و هم اکنون مسئلهای در این بخش وجود ندارد افزود: برخلاف پیش بینیهای هواشناسی که میزان بارشها در استان هرمزگان را تا ۷۰ میلی متر بیان کرده بود ما درنقاطی از بالادست سد استقلال در میناب و سد شمیل و نیان در بندرعباس شاهد بارش تا ۲۲۰ میلی متر بودیم حتی در برخی از این مناطق شاهد بارشی معادل ۱۴۰ درصد بارندگیهای یک سال در فاصله یک شبانه روز بودیم.
وی با اشاره به ورود ۵ هزار مترمکعب آب در ثانیه به مخزن دو سد استقلال و شمیل و نیان افزود: نگرانی عمده ما در منطقه شمیل و نیان رخ داد، اما خوشبختانه تاب آوری پایین دست جوابگو بود و با وجود اینکه این سد برای نخستین بار از زمان بهره برداری این حجم آب را تجربه کرده است با مشکلی مواجه نشدیم.
وزیر نیرو با اشاره به اهمیت پایداری سدها در زمان بروز سیلاب گفت: در سد استقلال به دلیل ورود ۵ هزار متر مکعب آب در ثانیه ناچار به افزایش خروجی آن تا ۳ هزار متر مکعب در ثانیه شدیم.
اقای اردکانیان ادامه داد: باوجود اینکه آمادگی تخلیه پایین دست سد را داشتیم، اما تاکنون شرایط تحت کنترل است.
وی با اشاره به بارشهای وسیع در پایان این هفته در مناطق غرب بخصوص استان خوزستان ادامه داد: در این استان شش میلیارد متر مکعب ظرفیت برای پذیرش سیلاب وجود دارد که البته پیش بینی میشود در مخزن سد کرخه و دز ۲ برابر حجم آب فعلی مقدار آب افزایش یابد که در این شرایط نیازمند همکاری مردم و مسئولین هستیم.
اقای اردکانیان با اشاره به اهمیت زیرساخت آب و برق برای کمک به تولید افزود: ما وظیفه خود میدانیم با سرعت و دقت بیشتر و اتکاء به منابع داخلی پاسخگوی نیازهای رو به رشد بخش صنعت، معدن و کشاورزی باشیم.
وزیر نیرو افزود: ما در فصل بهار ۴۰ طرح بزرگ آب و برق را آماده افتتاح داریم و مانند سال گذشته تجربه موفقی خواهیم داشت.
اقای اردکانیان با اشاره به بهره برداری از نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر در سال ۹۹ گفت: با دستور رئیس جمهور و امکانات خوب فراهم شده انتظار داریم امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی را با تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی تا اوایل پاییز آب اندازی کنیم که این موضوع در افزایش تولید غذا و بالا رفتن سطح معیشت مردم تاثیر بسیار خوبی دارد.
وی اضافه کرد: احداث تصفیه خانههای آب و فاضلاب و تامین تجهیزات آب و برق در سرعت دادن به تولید موثر است و در این راستا بخش خصوصی و دولت همکاری خواهند داشت.