به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، رأی الیوم در واکنش به تماس تلفنی رئیس رژیم صهیونیستی با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی برای افزایش همکاریها و هماهنگیها برای مهار شیوع کرونا نوشت: تنها هدف اسرائیل از این کار به خدمت گرفتن تشکیلات خودگردان فلسطینی برای کنترل مرزها و جلوگیری از ورود فلسطینیها به اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و جلوگیری از هرگونه اقدام مردمی علیه این رژیم است.
این روزنامه در ادامه با ابراز نگرانی از وضعیت نوار غزه نوشت: چرا محمود عباس برای لغو تحریمهایی که تشکیلات خودگردان بر نوار غزه تحمیل کرده است با مقامات حماس در نوار غزه تماس نمیگیرد و به هماهنگی مواضع با آنها نمیپردازد و از بخش بهداشتی نوار غزه حمایت نمیکند تا اگر خدای نکرده کرونا وارد نوار غزه شود، این منطقه بتواند در مقابل آن مقاومت کند؟ مگر نه این است که فلسطینیها باید در درجه اول در برابر بحرانها با یکدیگر متحد و یکپارچه شوند تا بتوانند از آنها رهایی یابند؟
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از ابتکار رووین ریولین رئیس آنچه اسرائیل نامیده میشود، استقبال کرد و از ضرورت هماهنگی و همکاری دو طرف اسرائیلی و فلسطینی برای مقابله با بحران بیماری همه گیر کرونا در جهان سخن گفت.
به گزارش پایگاه خبری تایمز آف اسرائیل، اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی طی چند هفته گذشته همکاریهای خود را برای مهار شیوع کرونا افزایش داده اند به طوری که از طرف فلسطینی ها، حسین الشیخ رئیس کمیته امور مدنی تشکیلات خودگردان فلسطینی با همکاری وزیران بهداشت، کشاورزی، اقتصاد و دارایی فلسطین ریاست سازوکار ارتباط با اسرائیل را بر عهده دارد و همکاریهای مشترکی بین تشکیلات خودگردان فلسطینی و اسرائیل اشغالگر صورت میگیرد و همه این اتفاقات، در تضاد کامل با سخنان مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی در متوقف کردن هر گونه هماهنگی و همکاری با اسرائیل اشغالگر است. اسرائیل با یک بحران داخلی مواجه است و مناطق خود را با قدرت در برابر فلسطینیها بسته است و بدون پرداخت اموال مسدود شده فلسطینی ها، بدون پایان دادن به لغو محاصره نوار غزه و همچنین بدون متوقف کردن فعالیتهای شهرک سازی، میگوید قصد همکاری با تشکیلات خودگردان فلسطینی را دارد.
سؤالی که اینجا مطرح میشود این است که چه چیز باعث شد ریولین با محمود عباس تماس بگیرد؟ هماهنگی و همکاری مد نظر اسرائیل از محمود عباس چیست؟ تشکیلات خودگردان فلسطینی دارای چه امکانات مادی و پزشکی است که میتواند به اسرائیل ارائه دهد؟ آیا اسرائیل عملا نیازمند همکاری تشکیلات خودگردان فلسطینی برای سرکوب کروناست؟ این مسئله چیزی جز به خدمت گرفتن تشکیلات خودگردان فلسطینی برای کنترل مرزها و جلوگیری از ورود فلسطینیها به اراضی ۱۹۴۸ و جلوگیری از هرگونه اقدام مردمی علیه اسرائیل اشغالگر در سایه اوضاع فعلی کرانه باختری، ادامه مصاره اراضی فلسطینیها و ساخت شهرکهای صهیونیستی نیست؟!
تشکیلات خودگردان فلسطینی موظف است در قبال دریافت اموال مسدود شده خود، وقایع قدس از جمله تلاشهای مکرر صهیونیستها برای تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی و یهودی سازی روزافزون قدس را با اخراج ساکنان فلسطینی آن نادیده بگیرد. اسرائیل بارها تأکید کرده است روابطش با تشکیلات خودگردان فلسطینی بر مبنای هماهنگی امنیتی است و تنها توجیه برای موجودیت تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز همکاری امنیتی است که باعث تضمین آرامش و ثبات برای اسرائیل میشود.
تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز موظف است این نقش را بدون دریافت هیچ چیزی در مقابل آن انجام دهد و این اصل توسط اسرائیل و سازمانهای امنیتی آن بر تشکیلات خودگردان فلسطینی تحمیل شده است و بر اساس همین اصل، تشکیلات خودگردان فلسطینی اینکار را پذیرفته است و هماهنگی با اسرائیل را «امری مقدس» میداند.
چرا محمود عباس برای لغو تحریمهایی که تشکیلات خودگردان بر نوار غزه تحمیل کرده است با مقامات حماس در نوار غزه تماس نمیگیرد و به هماهنگی مواضع با آنها نمیپردازد و از بخش بهداشتی نوار غزه حمایت نمیکند تا اگر خدای نکرده کرونا وارد نوار غزه شود، این منطقه بتواند در مقابل آن مقاومت کند؟ مگر نه این است که باید فلسطینیها در درجه اول در برابر بحرانها با یکدیگر متحد و یکپارچه شوند تا بتوانند از آنها رهایی یابند؟ آیا دشمنی تشکیلات خودگردان فلسطینی با حماس بزرگتر از دشمنی تشکیلات خودگردان با اسرائیل است؟ آیا هیچ نقطه و وجه مشترکی برای هماهنگی با حماس وجود ندارد، اما این نقطه مشترک بین تشکیلات خودگردان فلسطینی و اسرائیل وجود دارد؟!
آیا تشکیلات خودگردان فلسطینی از مسؤلیتهای خود در قبال نوار غزه شانه خالی کرده است؟ وظیفه تشکیلات خودگردان در بهبود امکانات بهداشتی نوار غزه چیست؟ وضعیت معیشتی ساکنان نوار غزه به طور خطرناکی وخیم شده است و به لطف محاصره و تحریم ها، فقر ساکنان نوار غزه را در بر گرفته است. اگر خدای نکرده کرونا وارد نوار غزه شود و بازارها تعطیل شوند، شهروندان فلسطینی نوار غزه که در قوت روزانه خود مانده اند چکار خواهند کرد؟ در این صورت دولت در نوار غزه که با بحران مالی شدیدی دست و پنجه نرم میکند چگونه خواهد توانست از ساکنان نوار غزه حمایت کند؟ کشورهای بزرگ جهان در مقابله با کرونا ناتوانند، اگر این بیماری وارد نوار غزه شود مردم این منطقه چگونه خواهند توانست با آن مقابله کنند؟