کرونا همچنان میتازد
آخرین اخبار از آمار و پیامدهای کرونا درجهان
امیر کویت از سهل انگاری و بی مبالاتی برخی کشورهای ابرقدرت در نحوه تعامل با گسترش ویروس کرونا که به خلق تصاویر دردناکی در این کشورها منجر شده است، انتقاد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما آخرین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در جهان و پیامدهای گوناگون آن در کشورهای مختلف به شرح زیر است:
گزارش سازمان جهانی بهداشت از آخرین آمار مربوط به کرونا
براساس جدیدترین آمار سازمان جهانی بهداشت تا روز دوشنبه ۲۳ مارس ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۳۳۸ هزار و ۷۲۴ نفر رسید.
از این تعداد ۱۴ هزار و ۶۸۷ نفر جان باخته و ۹۹ هزار و ۳ نفر بهبود پیدا کرده اند.
براساس این گزارش از میان ۲۲۵ هزار و ۳۴ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۵ درصد آنها یعنی ۱۰ هزار و ۵۵۳ نفر وخیم گزارش شده است.
قصد سازمان ملل برای ایجاد صندوق جهانی در ارتباط با ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه نروژ اعلام کرد سازمان ملل متحد قصد دارد صندوق جهانی در ارتباط با ویروس کرونا ایجاد کند.
آسیا
ایران
ظریف: آمریکا مانع مبارزه جهانی با ویروس کروناست
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در تازهترین پیام توئیتری خود نوشت: مردم ایران قدردان پویش جهانی فزاینده رهبران دولتی و جوامع مدنی که خواهان لغو تحریمهای غیرقانونی آمریکا هستند، است.
آمریکا (به این درخواستها) گوش نمیکند و در برابر مبارزه جهانی در برابر کووید ۱۹ (ویروس کرونا) مانع تراشی میکند. تنها راه حل، مخالفت با تنبیه جمعی آمریکاست. اقدامات عملی و اخلاقی ضروری است.
لبنان
تولد نوزاد سالم از مادر مشکوک به کرونا
نخستین عمل جراحی سزارین مادر مشکوک به کرونا در بیمارستان رفیق حریری لبنان انجام شد و نوزاد، سالم به دنیا آمد.
به گزارش پایگاه اینترنتی سومریه نیوز عراق، پزشکان بخش زنان و زایمان بیمارستان دانشگاه رفیق حریری در لبنان با همکاری کادر پزشکی و پرستاری مخصوص کرونا، نخستین عمل سزارین را در اتاق عمل اورژانس کرونا انجام دادند و نوازد در صحت و سلامت کامل از مادر مشکوک به ابتلا کورنا به دنیا آمد.
تیم پزشکی تصمیم گرفت نوزاد را داخل دستگاه انکوباتور در کنار مادرش قرار دهند، زیرا مادرو نوزاد به علت مشکوک بودن مادر در ابتلا به کرونا در قرنطینه هستند و باید آزمایشات مخصوص از آنها به عمل بیاید.
عراق
ثبت اولین مورد ابتلا به کرونا در موصل
اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در شهر موصل عراق ثبت شد.
به گزارش پایگاه خبری سومریه نیوز، فلاح الطائی، مدیرکل اداره بهداشت موصل در گفتگو با این پایگاه خبری گفت: اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا، در شهر موصل ثبت شده است.
وی به جزئیات بیشتر در این خصوص اشاره نکرد.
وزارت بهداشت عراق دیروز اعلام کرد تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور به ۲۳۳ و تعداد جان باختگان به ۲۰ نفر رسیده است.
عربستان
تشدید تدابیر عربستان و امارات در مقابله با کرونا
خبرگزاری رویترز در گزارشی از ریاض نوشت، عربستان سعودی به دنبال افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این کشور مقررات منع آمد و رفت را از روز دوشنبه در سراسر این کشور به اجرا خواهد گذاشت و امارات عربی متحده نیز همه پروازهای ورود و خروج مسافربری و ترانزیت در این کشور را به حال تعلیق درخواهد آورد.
خبرگزاری دولتی عربستان سعودی روز دوشنبه اعلام کرد ملک سلمان پادشاه این کشور به منظور کاهش روند شیوع کرونا در عربستان دستور اجرای مقررات منع آمد و شد را از ساعت هفت شب تا شش صبح صادر کرده است و این مقررات از دوشنبه شب اجرایی خواهد شد.
خبرگزاری دولتی امارات نیز اعلام کرد به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا همه پروازهای مسافربری و ترانزیت به این کشور و بالعکس به مدت دو هفته به حال تعلیق درخواهد آمد.
وزارت بهداشت امارات عربی متحده نیز تصمیم به تعطیلی مراکز خرید و تجاری گرفته است، اما فعالیت داروخانهها، سوپر مارکتها و مراکز فروش گوشت، ماهی و سبزیجات همچنان ادامه دارد و خدمات رستورانها محدود خواهد شد. خبرگزاری دولتی امارات اعلام کرد این تصمیم از ۴۸ ساعت آینده به مدت دو هفته اجرایی خواهد شد.
بنا بر اعلام این خبرگزاری، امارات عربی متحده از شهروندان خود خواسته است به غیر از موارد ضروری از جمله تهیه مواد غذایی و دارو یا انجام کارهای واجب از خانه خارج نشوند.
وزارت بهداشت عربستان سعودی روز یکشنبه از ابتلای ۱۱۹ نفر دیگر به کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۵۱۱ نفر خبر داد که بالاترین رقم در منطقه خلیج عرب (فارس) است.
شمار افراد الوده به ویروس کرونا در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هم اکنون به بیش از هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است و با گزارش دومین قربانی کرونا در بحرین در روز یکشنبه، فردی که از ایران وارد این کشور شده بود، شمار قربانیان در کشورهای عضو این شورا به چهار نفر رسید.
در این منطقه تدابیر شدیدی برای مقابله با کرونا به اجرا گذاشته شده است و کویت و عربستان سعودی برخی از شدیدترین گامها را از جمله توقف پروازهای بین المللی، تعلیق فعالیت اکثر نهادها و تعطیلی اماکن عمومی به اجرا گذاشته اند.
کشورهای این منطقه همچنین به منظور کمک به اقتصاد خود که به دنبال افت شدید بهای نفت آسیبی جدی متحمل شده است اقدام به اختصاص بستههای حمایتی کرده اند. امارات عربی متحده که قطب گردشگری و تجاری منطقه محسوب میشود و علاوه بر سیاستها و بستههای حمایتی ۱۲۶ میلیارد درهمی، روز یکشنبه با اختصاص بسته دیگری به ارزش ۱۶ میلیارد درهم موافقت کرد.
با اختلال در پروازهای جهانی، صنعت گردشگری دبی به شدت متضرر شده است و شرکت هواپیمایی امارات روز یکشنبه اعلام کرد پروازهای مسافربری به استثنای پروازهای اختصاص داده شده به بازگرداندن اتباع ۱۳ کشور تا روز چهارشنبه در حالت تعلیق خواهد بود.
فلسطین
آغاز اجرای مقررات منع آمد و شد
اجرای قانون منع آمد و شد در مناطق تحت کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا آغاز شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، از شب گذشته، اجرای قانون منع آمد و شد و تدابیر فوق العاده برای کنترل شیوع ویروس کرونا در مناطق فلسطینی در کرانه باختری آغاز شد. نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در ورودیهای شهرهای این منطقه مستقر شدند.
محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین پیش از این از اتخاذ تدابیر قاطع برای مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داده و از شهروندان خواسته بود به مدت دو هفته در خانه بمانند. تردد فلسطینیها بین شهرها، روستاها و اردوگاههای آوارگان ممنوع شده است. همه افرادی که از خارج به کرانه باختری بازگردند در قرنطینه قرار میگیرند.
بر اساس آخرین آمار ۵۹ نفر در کرانه باختری و نوار غزه به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
مسجد الاقصی خالی از نمازگزاران است
نگرانی از خطر شیوع ویروس کرونا باعث بسته شدن درهای مسجد الاقصی در شهر اشغالی قدس بر روی نمازگزاران شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، تصاویری که از داخل مسجد الاقصی منتشر شد نشان میدهد هیچ فردی در داخل این مسجد حضور ندارد و از حضور نمازگزاران خالی شده است.
بر اساس این تصاویر، فقط نظامیان اسرائیلی در ورودیهای مسجد الاقصی مستقر هستند.
اردن
احتمال تمدید چند هفتهای منع آمد و شد
وزیر بهداشت اردن اعلام کرد به منظور مقابله با خطر شیوع ویروس کرونا، امکان تمدید چند هفتهای منع آمد و شد در این کشور وجود دارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، سعد جابر در نشست خبری اعلام کرد ۱۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در اردن ثبت شد و مجموع مبتلایان در این کشور به ۱۱۳ نفر رسید.
سعد جابر افزود: قرنطینه خانگی، رویداد جدیدی برای همه ماست و باید از آن استفاده کنیم. همه باید درک کنند که موفقیت همه ما در این باره، مستلزم فداکاری است. ما بر لزوم تقویت بهداشت روانی شهروندان در قرنطینه خانگی تاکید داریم. همه ما دستکم به مدت ۱۴ روز باید در خانه بمانیم و امکان تمدید منع آمد و شد به مدت چند هفته دیگر هم وجود دارد.
وی اعلام کرد اردن از چین درخواست پنج میلیون ماسک کرده است.
دولت برای روبرو شدن با بدترین سناریو آمده است
نخست وزیر اردن بر آمادگی برای روبرو شدن با بدترین سناریو درباره خطر شیوع ویروس کرونا تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، عمر الرزاز در مصاحبه اختصاصی با این شبکه گفت: دولت اردن برای ترساندن اردنیها درباره خطر شیوع ویروس کرونا تلاش نمیکند، بلکه به دنبال اطمینان دادن و آماده کردن آنهاست.
الرزاز با تاکید بر اینکه دولت اردن برای تعامل با بدترین سناریوی احتمالی درباره شیوع این بیماری آمده است، افزود: متعهد شدیم همه اطلاعات خود را در اختیار شهروندان قرار دهیم و با آنها با صراحت سخن بگوییم. ما سناریوهای مختلفی را برای شرایط آینده در نظر گرفته ایم. ما بدترین سناریوها را هم بررسی کرده ایم.
کویت
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح در سخنرانی تلویزیونی خود با اشاره به تازهترین تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا در این کشور گفت: اراده خداوند بر این بوده است که کشور عزیز ما نیز در معرض خطر ویروس کرونا قرار گیرد. ما به خطرات این ویروس واقف هستیم و از نخست وزیر خواسته ام تمام دستگاهها و نهادهای دولتی به منظور حفظ سلامت شهروندان به حالت آماده باش درآیند.
ما در نحوه تعامل با ویروس کرونا در کشور کوتاهی نخواهیم کرد و تا کنون شاهد تلاشهای مستمر و فداکاریهای بزرگ گروههای مختلف برای نجات کویت از پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا بوده ایم. پرداختن به موضوع ویروس کرونا و تبعات ناشی از آن به اولویت نخست دولت تبدیل شده است تا به راه حل مناسبی برای نحوه تعامل با آن دست یابیم.
شیخ صباح تأکید کرد: باید در نحوه تعامل با این بیماری کاملا شفاف عمل کرد و به تعارفات توجه نکرد. ما با یک بحران بهداشتی جهانی مواجه هستیم و باید برای مقابله با همه احتمالات کسب آمادگی کرد و عبور از این مرحله به همراهی عمومی و آگاهی نیاز دارد. من همچنین دستور داده ام ارتباط و تماس با شهروندان و دانشجویان مقیم خارج از کشور به منظور فراهم کردن تمام نیازمندیها و محافظت از آنان حفظ شود.
امیر کویت با انتقاد از نحوه تعامل کشورهای ابرقدرت جهان با گسترش ویروس کرونا افزود: ما شاهد تصاویر دردناک ناشی از گسترش ویروس کرونا در کشورهای ابرقدرت به دلیل سهل انگاری و بی مبالاتی (مسئولان) آنها در نحوه تعامل با این ویروس بوده ایم. ما در حال مبارزهای تعیین کننده علیه دشمنی درنده هستیم و برای پیروزی در این مبارزه نیازمند پایبندی به آموزشهای مراجع متخصص، اجتناب از حضور در تجمعات و خودداری از انتشار آن هستیم.
اقیانوسیه
روسیه
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در روسیه به ۴۳۸ نفر
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه با شیبی تند در حال افزایش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، ستاد عملیات پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در روسیه در تازهترین اطلاعیه خود اعلام کرد: با شناسایی ۷۱ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در روسیه، شمار مبتلایان در این کشور به ۴۳۸ نفر رسیده است.
تایوان
۲۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، تایوان روز دوشنبه از ۲۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این جزیره خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در تایوان به ۱۹۵ نفر رسید.
هند
افزایش مبتلایان کرونا در هند به ۳۹۰ نفر
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند افزایش یافت و در حال حاضر به ۳۹۰ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، بر اساس اعلام وزارت بهداشت هند تاکنون ابتلای ۳۹۰ نفر به ویروس کرونا در هند قطعی شده است. در بین مبتلایان ۴۱ تبعه خارجی هستند. همچنین هفت نفر براثر این بیماری جان خود را از دست داده اند و ۲۳ نفر نیز پس از بستری، درمان و مرخص شدند.
سروزیر ایالت دهلی در پیامی توییتری از ممنوعیت ترددها تا هشت روز آینده در پایتخت خبر داد. ورودیهای شهر مسدود شده است و فقط خودروهای حامل کالاهای اساسی اجازه تردد دارند. همچنین تجمع افراد بیش از چهار نفر نیز ممنوع است. این محدودیتها در همه ایالتهایی که ویروس کرونا در آن شیوع پیدا کرده به اجرا گذاشته شده است.
ژاپن
افرادی که از آمریکا وارد ژاپن میشوند باید ۱۴ روز قرنطینه شوند
نخست وزیر ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد این کشور در تلاش برای مقابله با شیوع کرونا از افرادی که از آمریکا وارد ژاپن میشوند میخواهد خود را به مدت ۱۴ روز قرنطینه کنند.
افرادی که در طول این دو هفته وارد ژاپن میشوند ملزم خواهند شد خود را در مکانهایی همچون خانهها یا هتلها قرنطینه کنند و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنند.
یک مقام دولت ژاپن اعلام کرد این تصمیم از روز پنجشنبه تا پایان ماه آوریل اجرایی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری کیودو از توکیو، ژاپن با این تصمیم گامهای مشابه را در ارتباط با ورود مسافران از چین، کره جنوبی، ایران، مصر و بیشتر کشورهای اروپایی برداشته است.
وزارت امور خارجه ژاپن از شهروندان این کشور خواسته است از سفرهای غیرضروری به آمریکا خودداری کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به شهروندان این کشور توصیه کرد از سفرهای خارجی خودداری کنند و هشدار درباره شیوع کرونا در این کشور را به سطح چهار افزایش داد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا نیز همچنین سطح هشدار درباره شیوع کرونا را در ژاپن به بالاترین سطح افزایش داده و از شهروندان خود خواسته است از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.
شمار مبتلایان به کرونا در ژاپن به ۱۸۰۰ نفر رسیده و حدود ۷۰۰ نفر از آنها مسافران کشتی دیاموند پرنسس هستند که پیشتر قرنطینه شده بود.
شمار مبتلایان در سراسر جهان از ۳۰۰ هزار نفر فراتر رفت و شمار قربانیان از روز یکشنبه به مرز ۱۳ هزار نفر رسید.
با شیوع ویروس کرونا تردیدها درباره اینکه آیا بازیهای المپیک توکیو مطابق برنامه از اواخر ژوئیه برگزار خواهد شد، افزایش یافته است.
کمیته بین المللی المپیک روز یکشنبه اعلام کرد سناریوهای متعددی از جمله به تعویق انداختن بازیها را در چهار هفته آینده بررسی خواهد کرد.
بازارهای مالی جهان با بحران مواجه اند
خبرنگار شبکه سی ان ان گزارش داد: شرایط دوران رکود اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۸ بار دیگر بر بازارهای مالی آسیا و جهان حاکم شده است.
کائوری اینجوجی خبرنگار این شبکه در توکیو گفت: فضای موجود در بازارهای مالی بار دیگر به شدت منفی است. بازارهای مالی در طول هفته گذشته بدترین عملکرد را از زمان رکود اقتصاد جهانی در سال ۲۰۰۸ تجربه کردند. این وضع بار دیگر در بازارهای مالی آسیا احساس میشود و شاید تنها بازار بورس توکیو در این زمینه مستثنی باشد.
شاخص سهام در کشورهایی مانند نیوزیلند و استرالیا به شدت کاهش یافته است. بانک مرکزی نیوزیلند، کشوری که تمام مرزهای خود را به علت شیوع ویروس کرونا بسته و بطور کامل خود را منزوی کرده است، اعلام کرد محدودیتهای مالی خود را بیش از پیش تسهیل میکند و حتی قصد دارد اوراق قرضه را از مردم خریداری کند. اما این اقدامات کافی نبود و شاخص سهام در بازار بورس نیوزیلند همچنان با کاهش مواجه شد.
خبرنگار افزود: ما همچنین شاهد کاهش قیمت کالاهایی مانند نفت، طلا و زغال سنگ بودیم که این موضوع باعث شد شاخص سهام در کشورهایی مانند استرالیا کاهش یابد. فقط بازار بورس توکیو مستثنی بود، زیرا شاخص سهام آن افزایش نسبی نشان داد. علت هم آن است که مقامهای ژاپن تلاش میکنند از انتشار اخبار بد که تاثیر منفی بر بازار بورس میگذارد، خودداری کنند. آبه شینزو نخست وزیر ژاپن هم برای اولین بار اعلام کرد موضوع تعویق بازیهای المپیک را بررسی میکند. البته همزمان بزرگترین شرکت تولیدکننده خودرو در ژاپن یعنی تویوتا اعلام کرد در یکی از مراکز تولید آن تست کرونا تعدادی از کارکنان مثبت بوده است و به همین علت این شرکت تصمیم گرفته است فعالیت تولیدی یکی از مراکز عمده خود را برای مدت سه روز متوقف کند. با وجود انتشار این خبر، شاخص سهام در بورس توکیو کاهش نیافت.
خبرنگار در پایان گفت: اکنون این سئوال مطرح است که چرا با وجود بحران ناشی از ویروس کرونا هنوز شاخص سهام در بازار بورس توکیو با کاهش جدی مواجه نشده است؟ برخی میگویند شاید علت این وضع در بازار بورس ژاپن اقدام بانک مرکزی ژاپن برای خریدهای صوری در بازار بورس باشد. اما عملکرد سایر بازارهای بورس آسیا همچنان منفی است.
فیلیپین
شیوع ویروس کرونا در فیلیپین
وزارت بهداشت و درمان فیلیپین مرگ هشت نفر دیگر را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا تائید کرد.
به گزارش رویترز، این در حالیست که ابتلای ۱۶ تن دیگر به ویروس کرونا در همین روز گزارش شده است.
به گفته وزیر بهداشت و درمان فیلیپین مجموع تعداد قربانیان ویروس کرونا از آغاز شیوع آن در این کشور ۳۳ نفر و شمار مبتلایان به این ویروس ۳۹۶ نفر اعلام شده است.
۱۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت فیلیپین از ۱۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در فیلیپین به ۳۹۶ نفر رسید.
وزارت بهداشت فیلیپین همچنین از جان باختن هشت نفر دیگر بر اثر آلودگی به ویروس کرونا خبر داد شمار افرادی که بر اثر این ویروس در فیلیپین جان خود را از دست داده اند به ۳۳ نفر رسید.
کامبوج
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات بخش بهداشت کامبوج از دو مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این حساب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در کامبوج به ۸۶ نفر رسید.
تایلند
۱۲۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، تایلند از ۱۲۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در تایلند به ۷۲۱ نفر رسید.
سنگاپور
سنگاپور ایرلاینز بیشتر ناوگان خود را زمین گیر میکند
شرکت هواپیمایی سنگاپور ایرلاینز اعلام کرد در پاسخ به محدودیتهای مسافرتی مرتبط با شیوع ویروس جدید کرونا که «بزرگترین چالش» تاریخ این شرکت به شمار میرود، ظرفیت پروازی خود را ۹۶ درصد کاهش میدهد و تقریبا همه هواپیماهای خود را زمین گیر میکند.
این خبر در حالی منتشر میشود که مقامات سنگاپور تصمیم گرفتند ورود و ترانزیت همگی مسافران را به امید جلوگیری از گسترش ویروس جدید کرونا ممنوع کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، شرکت هواپیمایی سنگاپور ایرلاینز در بیانیهای اعلام کرد از مجموع ۱۴۷ فروند هواپیمایی که در اختیار دارد، حدود ۱۳۸ فروند را زمین گیر میکند.
این شرکت هواپیمایی خاطر نشان کرد در روزهای اخیر از خطوط اعتباری خود برای پاسخگویی به نیازهای نقدینگی خود استفاده و گفتگوهایی را با مؤسسات مالی برای نیازهای آتی خود آغاز کرده است.
این شرکت در بیانیه خود آورده است در واقع به علت نامعلوم بودن محدودیتهای مرزی، سنگاپور ایرلاینز در حال حاضر نمیتواند مشخص کند که خدمات عادی خود را چه زمانی میتواند از سر بگیرد.
استرالیا
امکان حضور هیچ تیم استرالیایی در المپیک توکیو وجود ندارد
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، کمیته ملی المپیک استرالیا اعلام کرد: در شرایط فعلی و با وجود گسترش ویروس کرونا، تشکیل هیچ تیمی در داخل و خارج کشور برای حضور در مسابقات المپیک 2020 توکیو امکان پذیر نیست.
ورزشکاران در چنین شرایطی به حفظ سلامت خود و اطرافیانشان نیاز دارند.
ورزشکاران استرالیایی باید خود را برای المپیک 2021 به جای المپیک 2020 آماده کنند.
چین
مقامات بهداشتی چین اعلام کردند ۳۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و ۹ مورد مرگ دیگر روز یکشنبه در این کشور ثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، کمیسیون ملی بهداشت چین با انتشار بیانیهای اعلام کرد همه موارد جدید آلودگی مربوط به افرادی است که از سفر خارجی به چین بازگشته اند.
طبق آمار مقامات بهداشتی چین، از آغاز همه گیری در ماه دسامبر تاکنون ۸۱ هزار و ۹۳ نفر به ویروس کرونا آلوده شده و ۳ هزار و ۲۷۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
۹ مورد مرگ روز یکشنبه در استان هوبئی کانون اصلی شیوع این بیماری در مرکز چین ثبت شده است.
آزمایش واکسن روی بیش از ۱۰۰ داوطلب
چین نخستین آزمایشهای بالینی را روی واکسنی بر ضد ویروس جدید کرونا آغاز کرد.
این آزمایشها در شرایطی انجام میشود که چند کشور درگیر رقابتی برای کشف راهی جهت مبارزه با این عامل بیماری زا شده اند.
روزنامه گلوبال تایمز دوشنبه گزارش کرد این ۱۰۸ داوطلب، که به سه گروه تقسیم شده اند، جمعه نخستین تزریقها را دریافت کردند.
این داوطلبان که بین ۱۸ تا ۶۰ سال سن دارند، همگی اهل شهر ووهان هستند، جایی که کووید-۱۹ دسامبر گذشته در آنجا پدیدار شد و از آنجا به خارج گسترش یافت.
یکشنبه، منبعی که در این آزمایشها نقش دارد و خواست نامش فاش نشود، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه آغاز این آزمایشها را تأیید کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، مقامات بهداشتی کشور ۱۷ مارس، به آزمایش این واکسن روی انسان چراغ سبز نشان دادند. همتایان آمریکایی آنها نیز درست همان روز از نخستین آزمایش یک واکسن ضد کووید-۱۹ در سیاتل روی ۴۵ بزرگسال داوطلب خبر دادند.
دواطلبان چینی که واکسن را دریافت کردند، به مدت شش ماه زیر نظر قرار خواهند داشت.
در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان تأیید شدهای بر ضد این ویروس که تاکنون جان بیش از ۱۴ هزار نفر را در جهان گرفته است، وجود ندارد.
اعلام آزمایش واکسن ضد کووید-۱۹ در شرایط بالا گرفتن تنش بین آمریکا و چین در مورد این همه گیری جهانی اعلام میشود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پکن را به سهم داشتن در گسترش «ویروس چینی» متهم کرد، واژهای که خشم رژیم کمونیست چین را برانگیخت.
یک مقاله نویس گلوبال تایمز هفته گذشته با لحنی به شدت ملی گرایانه نوشت ساخت یک واکسن نبردی است که چین نمیتواند اجازه دهد در آن شکست بخورد.
شرکتهای چند ملیتی صنعت داروسازی پنجشنبه متعهد شدند حداقل در مهلتی ۱۲ تا ۱۸ ماهه، واکسن کووید-۱۹ را در همه جای جهان توزیع کنند.
روسیه نیز به نوبه خود اعلام کرد آزمایش یک واکسن را روی حیوانات آغاز کرد. نخستین نتایج آن ماه ژوئن مشخص خواهد شد.
این کشور ماه ژانویه پس از دریافت ژنوم کووید-۱۹ از چین اعلام کرده بود ساخت یک واکسن را فورا آغاز کرده است.
کره جنوبی
کاهش روزانه موارد جدید آلودگی
کره جنوبی به کمترین موارد جدید آلودگی روزانه به ویروس جدید کرونا از زمان نقطه اوج آن در ۲۹ فوریه اشاره کرد که امیدها به کنترل این همه گیری را در این کانون بزرگ آلودگی به وجود آورده است.
کره جنوبی ۲۹ فوریه از ۹۰۹ مورد جدید آلودگی به ویروس جدید کرونا طی ۲۴ ساعت خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سئول، مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای کره جنوبی در گزارش روزانه خود از تأیید ۶۴ مورد جدید از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ خبر داد و بدین ترتیب آمار ابتلا از آغاز همه گیری در این کشور به ۸ هزار و ۹۶۱ مورد رسید.
یک مورد جدید مرگ نیز گزارش شد. تاکنون ۱۱۰ مورد مرگ ناشی از آلودگی به ویروس جدید کرونا در کره جنوبی که پس از چین بزرگترین کانون آلودگی در آسیاست، به ثبت رسیده است.
مرکز کنترل و پیشیگری بیماریهای کره جنوبی از سوی دیگر اعلام کرد ۲۵۷ بیمار پس از قرار گرفتن در قرنطینه برای درمان، توانستند بیمارستان را ترک کنند.
سئول ۱۳ مارس نخستین بار از زمان تأیید نخستین مورد ابتلا در این کشور در ۲۰ ژانویه، به موارد بیشتر درمان نسبت به موارد جدید آلودگی اشاره داده بود.
مالزی
شمار مبتلایان از سه هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت مالزی اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از سه هزار نفر فراتر رفت.
تاکنون ۱۱ نفر در مالزی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
ارمنستان
نخست وزیر ارمنستان: راهبرد ما محافظت از سالمندان در برابر کرونا است
نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد: راهبرد دولت ارمنستان محافظت از سالمندان در برابر ویروس کروناست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، نیکول پاشینیان گفت: مستمریهای سالمندان از این پس بطور مستقیم به آنها پرداخت خواهد شد و نیازی نیست آنها به بانکها مراجعه کنند.
وی افزود: در ارمنستان بر خلاف دیگر کشورها افراد مبتلا به ویروس کرونا عموما سالمند نیستند.
نخست وزیر ارمنستان همچنین تصریح کرد که به منظور مقابله با زیانهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، دولت برنامه جامع را برای حمایت از تولیدکنندگان و کشاورزان کشور آماده کرده است که بر اساس آن این افراد وامهایی با بهرههای پایین و همچنین یارانه دریافت خواهند کرد.
آمریکا
برزیل
تزریق ۱۱ میلیارد دلار به اقتصاد
بانک توسعه برزیل روز یکشنبه اعلام کرد ۵۵ میلیارد رئال برزیل برابر با ۱۱ میلیارد دلار به منظور پشتیبانی از مشاغل در برابر بحران بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا در اقتصاد این کشور تزریق خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از برازیلیا، گوستاوو مونتزانو رئیس بانک توسعه برزیل در یک ویدئو کنفرانس خبری در کنار ژایر بولسونارو، رئیس جمهور راست گرای افراطی این کشور اعلام کرد این بانک ۵۵ میلیارد رئال به نظام اقتصادی برزیل تزریق میکند.
این مبلغ قرار است شش ماه تعلیق پرداخت سود و اعتبارات مستقیم و غیر مستقیم شرکتهای برزیلی به بانک توسعه برزیل را تامین کند و همچنین میزان اعطای وام این بانک به شرکتهای کوچک و متوسط را افزایش دهد.
بولسونارو در این باره گفت ما میدانیم که باید با توجه ویژهای با این ویروس برخورد شود. این ویروس میتواند برای برخی از افراد جامعه مانند سالخوردگان و افرادی که مشکلات سلامتی دارند، مرگبار باشد. ما به شدت نگران این افراد هستیم. جان افراد در اولویت است، اما از بیکار شدن افراد هم اهمیت زیادی دارد.
این در حالی است که بولسونارو تا کنون همواره این اپیدمی را کوچک میشمارد و به هیستری ایجاد شده در مورد بیماری کووید ۱۹ اعتراض میکند.
برزیل ۲۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد و آلودهترین کشور آمریکای لاتین به ویروس کروناست. تا کنون ۱۵۴۶ مورد آلودگی و ۲۵ مورد مرگ در این کشور ثبت شده است. برزیل برای جلوگیری از ورود موارد جدید آلودگی روز پنجشنبه مرزهای خود با همسایگانش غیر از اوروگوئه را بست. اما در نهایت دولتهای برزیل و اوروگوئه هم روز یکشنبه برای بستن این مرز به توافق رسیدند. با این حال کارگران مرزی و افرادی که در حوزه حمل و نقل کالا فعالیت میکنند، میتوانند از این مرز عبور کنند.
دولت برزیل ۱۶ ماه مارس از طرح ۱۴۷.۳ میلیارد رئالی (۲۶ میلیارد یورویی) برای پیشتیبانی از اقتصاد کشور در برابر همه گیری خبر داد. پائولو گوئدس، وزیر اقتصاد برزیل در نشستی خبری اعلام کرد این مبلغ قرار است در سه ماه آینده برای حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط، خانوارهایی با درآمد پایین و همچنین مستمری بگیران هزینه شود.
آمریکا
شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۴۸۵ نفر رسید
به گزارش پایگاه اینترنتی نیوز بریک که شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا را به صورت جهانی منتشر و به روز رسانی میکند، شمار جان باختگان ویروس کرونا در آمریکا به ۴۸۵ نفر و شمار افراد مبتلا به ۳۴ هزار و ۶۷۱ نفر افزایش یافته است.
براساس این آمار، بیشترین مبتلایان و آمار مرگ ناشی از کرونا در نیویورک است. تاکنون ۱۵۳ نفر در نیویورک براثر ابتلا به کرونا مرده اند و ۱۶ هزار و ۹۲۰ نفر هم مبتلا شده اند.
در واشنگتن نیز هزار و ۹۹۶ به کرونا مبتلا شده اند و ۹۵ نفر نیز مرده اند.
در نیوجرسی نیز با ثبت ۲۱ مورد مرگ، هزار و ۹۱۴ مورد مبتلا ثبت شده است.
در کالیفرنیا نیز از هزار و ۸۲۵ مبتلا به ویروس کروتا تاکنون ۳۵ نفر جان خود را از دست داده اند. ایلینویز نیز با ثبت هزار و ۴۹ مبتلا و ۹ مورد مرگ در رتبه بعدی است.
در میشیگان نیز هزار و ۳۵ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۱۲ نفر براثر این بیماری درگذشته اند. فلوریدا نیز ۹۳۷ ابتلا و ۱۵ مورد مرگ ثبت کرده است.
شمار مبتلایان از ۳۵ هزار نفر فراتر رفت
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا از ۳۵ هزار نفر فراتر رفت.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، بر اساس آمارهایی که دانشگاه جان هاپکینز آمریکا اعلام میکند، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۳۵ هزار و ۲۱۶ نفر رسید. این در حالی است که شمار فوتیها بر اثر ابتلا به کرونا از ۴۷۰ نفر فراتر رفت. به این ترتیب، آمریکا از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا پس از چین و ایتالیا، در رتبه سوم قرار گرفت.
ایالتهای نیویورک و واشنگتن بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را دارند. با افزایش شمار مبتلایان، مسئولان شش ایالت نیویورک، نیوجرسی، اوهایو، دلاور، کالیفرنیا و ایلینوی به مردم دستور دادند خانه هایشان را جز برای ضرورت ترک نکنند.
وزارت دفاع آمریکا هم از استقرار بیش از هفت هزار نفر از نیروهای گارد ملی این کشور برای اجرای تدابیر مربوط به قرنطینه خبر داد.
ابتلای سه نفر از نمایندگان کنگره آمریکا به کرونا
در حالی که قانونگذاران آمریکایی تلاش میکنند قوانین بیشتری برای کمک به مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور تصویب کنند، جواب آزمایش کرونای سه نفر از اعضای کنگره آمریکا مثبت اعلام شده است و دست کم ۲۲ نماینده دیگر نیز گفته اند که خود را قرنطینه کرده اند.
اسامی برخی قانونگذاران آمریکایی که به ویروس کرونا آلوده شده اند، عبارتند از:
- سناتور رند پل
این نماینده جمهوریخواه کنتاکی ۲۲ مارس اعلام کرد که برای بررسی وضعیت سلامت خود آزمایش داده است و نتایج آزمایشها نشان میدهد که وی به ویروس کرونا آلوده شده و اکنون در قرنطینه است.
وی گفته است که علائم اولیه آلودگی به این ویروس را ندارد و حالش خوب است.
- ماریو دیاز - بالرت
این نماینده جمهوریخواه فلوریدا نیز ۱۸ مارس اعلام کرد که به دنبال علائم اولیه آلودگی به ویروس کرونا در تاریخ ۱۴ مارس؛ آزمایش داده و جواب آزمایشها نشان میدهد که وی به کرونا مبتلا شده است.
اعلام خبر آلودگی وی به ویروس کرونا تنها کمتر از ۲۴ ساعت پس از آن اعلام شد که وی و بیش از ۴۰۰ نفر دیگر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا برای تصویب بسته کمک درباره شیوع ویروس کرونا گردهم آمده بودند.
- بن م آدامز
این نماینده دموکرات یوتا نیز ۱۸ مارس اعلام کرد که به ویروس کرونا آلوده شده است.
وی ۱۴ مارس علائم پیشرفته آلودگی به ویروس کرونا را داشت.
میت رامنی و مایک لی از سناتورهای جمهوریخواه نیز روز یکشنبه اعلام کردند از آن جا که زمان زیادی را با سناتور رند پل گذراندند و وی به ویروس کرونا آلوده شده است، اکنون خود را قرنطینه کردند.
دست کم چهار نفر دیگر از قانونگذاران آمریکایی نیز اعلام کردند که خود را از بیم آلودگی به ویروس کرونا قرنطینه کرده اند که اسامی آنها عبارت از نمایندگان جمهوریخواه کوری گاردنر، لیندسی گراهام، ریک اسکات و تد کروز است.
دست کم ۱۸ نفر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا نیز به دلیل آن که ساعات طولانی را با دیاز بالرت و مک آدامز گذراندند، خود را قرنطینه کرده اند و دیگران نیز گفتند با افرادی خارج از دولت آمریکا در تماس بودند که به ویروس کرونا آلودگی داشتند. اما همگی آنها اکنون در قرنطینه نیستند.
این افراد نیز شامل نمایندگان جمهوریخواه استیو اسکالیس، مارک مدوز، توم کول، داگ کالینز، درو فرگوسن، مت گاتز، پل گوسار، آن واگنر و نمایندگان دموکرات دان بایر، آنتونی بریندیسی، جولیا برانلی، جیسون کرو، شریز دیویس، کندرا هورن، گون مور، استفانی مورفی، بن ری لوجان و دیوید پرایس هستند.
طرح احیای اقتصادی در سنا به مانع خورد
کاخ سفید، جمهوری خواهان و دموکراتهای کنگره با وجود مذاکرات فشرده نتوانستند برای دستیابی به رأی اولیه به طرح عظیم حمایت از اقتصاد آمریکا که تحت تأثیر همه گیری جهانی ویروس کرونا قرار گرفته است، به توافق برسند.
جان کورنین سناتور جمهوری خواه، پس از شکست غیرمنتظره این رأی گیری در مورد پیش نویس قانونی که هدف از آن بسیج نزدیک به دو هزار میلیارد دلار برای کمک به اقتصاد آمریکاست، اعلام کرد: «بازارها دوشنبه سقوط خواهند کرد و به تبع آن پس اندازهای میلیونها آمریکایی سقوط خواهد کرد.»
بورسهای چین دوشنبه کار خود را با کاهش شروع کردند: شاخص هنگ سنگ در هنگ کنگ ۵.۰۲ درصد و بورسهای شانگهای و شنژن به ترتیب ۲.۳۸ درصد و ۲.۳۶ درصد سقوط کردند.
بورس توکیو در معاملات صبحگاهی مردد بود و نیکی، شاخص اصلی آن، چهار دهم درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، مذاکرات از قبل پشت پرده برای رسیدن به مصالحه که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا آن را خواستار شده بود، ادامه پیدا کرد.
در زمان رأی گیری، دونالد ترامپ از کاخ سفید اعلام کرد: «ما به طور فوری با کنگره برای حمایت از میلیونها حقوق بگیر، بنگاههای کوچک و بخشهایی که از شیوع ویروس کرونا ضربه خورده اند در حالی که هیچ کاری نکرده اند که سزاوار چنین شرایطی باشند، همکاری میکنیم.»
وی افزوده بود: «این به اقتصاد ما کمک خواهد کرد و شما خواهید دید به محض آنکه این وضع تمام شود، اقتصاد دوباره از جا بر خواهد خواست». وی در عین حال از اعلام تاریخی برای احیای فعالیت اقتصادی در آمریکا خودداری کرد.
بیمارستانهای صحرایی که توسط ارتش دایر شده اند، تدابیر قرنطینهای و ... حاکی از آن است که با گسترش همه گیری جهانی، بحران در آمریکا نیز تشدید میشود. برای نخستین بار مرگ بیش از ۱۰۰ نفر ظرف ۲۴ ساعت در این کشور به ثبت رسید و یکشنبه شب آمار کل جان باختگان ویروس جدید کرونا در این کشور به بیش از ۴۱۰ نفر و شمار مبتلایان به دست کم ۳۳ هزار نفر رسید.
کنگره آمریکا نیز از کووید-۱۹ در امان نمانده است و جواب آزمایش یک سناتور روز یکشنبه مثبت شد.
ابتلای این سناتور در حالی اعلام میشود که او با بسیاری از همکارانش در تماس بوده است.
ابتلای دو عضو مجلس نمایندگان آمریکا به کووید-۱۹ نیز پیشتر اعلام شده بود.
در کل، پنج سناتور روز یکشنبه داوطلبانه در قرنطینه قرار گرفتند.
همه گیری جهانی ویروس جدید کرونا تردیدهایی را در مورد رأی گیریهای آتی در کنگره به وجود آورده است.
اگر چه دونالد ترامپ اعلام کرد با برگزاری رأی گیری از راه دور موافق است، اجرای این پیشنهاد در کنگرهای که قوانین سفت و سختی بر آن حاکم است، پیچیده است.
دونالد ترامپ همچنین یکشنبه اعلام کرد دستور دایر کردن فوری بیمارستانهای صحرایی را با ظرفیت چهار هزار تخت، در ایالتهایی که بیشتر از بقیه تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفتند یعنی کالیفرنیا، نیویورک و واشنگتن، صادر کرده است.
بیل دی بلازیو شهردار دموکرات نیویورک پیشتر دستگاههای تنفس مصنوعی را خواستار شده بود. وی گفته بود اگر رئیس جمهور اقدامی نکند، بیمارانی که میتوانستند زنده بمانند، خواهند مرد.
بیش از یک سوم آمریکاییها موضوع درجات مختلف قرنطینه قرار گرفته اند به ویژه در سه شهر بزرگ کشور یعنی نیویورک، لس آنجلس و شیکاگو.
واکنش ترامپ به مثبت شدن تست کرونای سناتور رند پال
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در واکنش به مثبت شدن آزمایش کرونای رند پال سناتور جمهوری خواه آمریکا نوشت: دوستم [کسی که هر وقت به او نیاز داشتم در دسترس بود]سناتور رند پال، آزمایشش به ویروس چینی مثبت شده است. این خوب نیست. او قوی است و بهتر خواهد شد. با او صحبت کردم و او روحیه خوبی داشت.
فیلمساز آمریکایی: جمهوری چک محموله ماسک ارسالی چین به ایتالیا را دزدید
بن نورتون روزنامه نگار، سردبیر وبسایت تحلیلی «گری زون» (The Grayzone) نویسنده و فیلمساز آمریکایی در پیام توئیتری خود نوشت: خبر عجیب: چین محموله عظیمی شامل ۶۸۰ هزار ماسک و هزاران دستگاه تنفسی به ایتالیا برای کمک به مبارزه با ویروس کرونا میفرستد، اما جمهوری چک در بین راه این ماسکها را مصادره و آنها را برای خودش بر میدارد!. هر دوی این کشورها عضو اتحادیه اروپا هستند. همبستگی کشورهای اروپایی تخیلی است!
کانادا
مجلس کانادا برای بررسی و تصویب طرح اضطراری مقابله با کرونا تشکیل جلسه می دهد
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا با اعلام خبر نشست روز سه شنبه پارلمان این کشور برای بررسی و تصویب لایحهای اضطراری برای مقابله با کرونا، از همه مردم این کشور خواست با ماندن در خانه و اجرای توصیههای پزشکی، به جلوگیری از انتشار ویروس کرونا کمک کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ ترودو گفت: از همه شما که به ما برای کاستن از سرعت انتشار کووید-۱۹ کمک کرده اید سپاسگزارم. از همه شمایی که معمولا یکشنبهها را در محل عبادت سپری میکردید، از اینکه در خانههای خود ماندید تشکر میکنم. میدانم که کار آسانی نیست، ولی کاری بسیار قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: به ناگاه میشنوید که دیگر نمیتوانید به جاهایی که دوست داشتید بروید، محل بازی کودکان و مدارس بسته شده اند و همه جا متفاوت از آن چیزی شده است که شما امید داشتید ببینید. فرزندان من نیز اکنون فرصت زیادتری برای تماشای تلویزیون دارند، ولی حال دلتنگ دوستان خود شده اند و در عین حال نیز این نگرانی را دارند که در دنیا چه میگذرد و در آینده چه چیزی انتظارشان را میکشد.
نخست وزیر کانادا گفت: میدانم که تغییر عمدهای به شمار میآید، ولی این کار را نه فقط برای خودمان بلکه برای مادر بزرگ، پدر بزرگ هایمان، پرستاران، پزشکان و همه آنهایی که در بیمارستانهای ما کار میکنند انجام دهیم. فرزندانتان نیز کمک زیادی میکنند.
پزشکان و دانشمندان به روشنی این را گفته اند که فاصله گیری اجتماعی، یعنی حفظ فاصله دست کم دو متری و ماندن در خانه تا حد امکان بهترین راه ممکن برای کمک کردن به همدیگر است؛ و اینکه دستهای خود را زیاد بشویید.
نخست وزیر کانادا تصریح کرد: تشکر ویژهای هم دارم از کودکان شما؛ از شما برای اینکه به والدین خود در خانه کمک میکنید، اینکه روز عادی خود را فدا کرده اید تا کلاس ریاضی خود را روی میز آشپزخانه برگزار کنید، و به علم اعتماد کرده اید تشکر میکنم. به زودی حرفهای بیشتری برای شما خواهم داشت، منتظر باشید.
ترودو گفت: در حال حاضر، باید این اطمینان را حاصل کنیم که همه ما سهم خود را انجام میدهیم، بیایید در کنار هم مبارزه کنیم. در زمانی پر از بی اطمینانی به سر میبریم که خانوادهها در سراسر کشور نگران هستند. از این روست که این هفته گامهای مهمی برای حمایت از کانادایی ها، حفاظت از مشاغل و محدود کردن انتشار ویروس برمی داریم.
ما از برنامهای هشتاد و دو میلیارد دلاری رونمایی میکنیم تا به مردم و کسب و کارهایی که در این دوران دشوار از کووید ۱۹ آسیب دیده اند، کمک کنیم. به عنوان بخشی از این برنامه، برنامه حمایتی کودکان کانادا را گسترش میدهیم، مزایای بیشتری را برای کسانی که مشمول بیمه بیکاری قرار نمیگیرند معرفی میکنیم و اعتبارهای بیشتری را به عنوان مکمل ارائه میکنیم. دولت ما همچنین بودجه بیشتری را برای تحقیق و راهبردی جدید به منظور بسیج صنایع برای مبارزه با کووید ۱۹ ارائه میکند.
نخست وزیر کانادا ادامه داد: بعد از گفتگو با همکارانم در دیگر احزاب پارلمان، این اطلاع را بدهم که مجلس عوام روز سه شنبه تشکیل جلسه میدهد تا بتوانیم بودجهای اضطراری را به تصویب برسانیم.
بولیوی
اعمال قرنطینه سراسری در بولیوی و تعلیق انتخابات ریاست جمهوری از بیم شیوع کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، بولیوی از اعمال قرنطینه سراسری دو هفتهای و به تعویق افتادن انتخابات ریاست جمهوری خبر داد که قرار بود اوایل ماه مه در این کشور برگزار شود.
اروپا
اسپانیا
تمدید وضعیت هشدار در اسپانیا
دولت اسپانیا که یک هفته پیش در این کشور "وضعیت هشدار" اعلام کرد، قصد دارد این وضعیت را برای ۱۵ روز دیگر تمدید کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از مادرید، وضعیت هشدار کنونی که دولت اسپانیا وضع کرده است تا شنبه آینده اعتبار دارد و تمدید ۱۵ روزه بر اساس قانون باید به تصویب کنگره نمایندگان برسد.
احزاب مخالف پیش از این اعلام کردند: با تمدید وضعیت هشدار موافقت خواهند کرد. در چارچوب این وضعیت هشدار، تردد شهروندان به جز مواردی از جمله خرید مواد غذایی، دارویی و اقلام ضروری، مراجعه به مراکز درمانی و پزشکی، مراجعه به محل کار برای شاغلان.
بازگشت به محل سکونت، رسیدگی به سالمندان و معلولان، مراجعه به شعبههای بانکی و بیمه، موارد ضروری، تردد در خیابان با هدف رفتن به محل کار (برای شاغلان) و یا خرید مواد غذایی و دارو ممنوع است.
پلیس در بازرسیها از افراد خواهد خواست علت خروج از خانه را در اظهارنامهای رسمی درج کنند تا در آینده راستیآزمایی شود. متخلفان با وضع جریمههای نقدی (از ۱۰۰ یورو تا حتی ۶۰۰ هزار یورو) و در صورت لزوم حکم حبس روبرو خواهند شد.
ارتش اسپانیا نیز با هدف تضمین اجرای مقررات مصوب هیات دولت در راستای «وضعیت هشدار» اعلام شده در کشور، در شهرهای مختلف مستقر شده است. تا این تاریخ مجموعا ۲۶۰۰ ارتشی در خیابانهای بیش از ۴۸ شهر اسپانیا مستقر شده اند.
روند ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا همچنان تصاعدی است. تا غروب دیروز مجموع موارد ابتلا در اسپانیا به حدود ۳۰ هزار نفر رسید و فوتیها هم به مرز ۲ هزار نفر رسیده اند.
ایالت مادرید در بین دیگر ایالتهای اسپانیا در وضعیت بدی به سر میبرد و عملا ظرفیت بیمارستانهای آن تکمیل شده است.
ارتش اسپانیا یک بیمارستان صحرایی در محل سالن نمایشگاههای بین المللی مادرید راه اندازی کرده و کار انتقال بیماران به آن آغاز شده است.
همزمان چند هتل در شهر مادرید هم برای استفاده بیمارستانی آماده شده اند.
فرانسه
تصویب قانون فوریت بهداشتی
قانون فوریت بهداشتی دو ماهه در پارلمان فرانسه تصویب شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، در حالی که شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در فرانسه همچنان در حال افزایش است، پارلمان فرانسه روز یکشنبه وضع فوریت بهداشتی دو ماهه را در این کشور تصویب کرد. تاکنون ۶۷۴ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در فرانسه جان خود را از دست دادند.
تصویب قانون جدید به دولت اختیارات بی سابقهای برای مقابله با ویروس کرونا به مدت دو ماه میدهد. این قانون در وهله اول بر محدودیت آزادیهای عمومی تاکید میکند.
به این ترتیب، دولت میتواند تدابیر قرنطینه را تشدید کند. محدودیت آمد و شد و محدودیت تجمع از جمله اقداماتی است که دولت میتواند اتخاذ کند. به علاوه جریمهها هم برای کسانی که به قوانین قرنطینه پایبند نیستند، افزایش مییابد. جریمه برای نخستین بار ۱۳۵ یورو خواهد بود، اما در صورت تکرار جرم طی ۱۵ روز این مبلغ به ۱۵۰۰ یورو میرسد. به علاوه اگر افراد طی ۳۰ روز چهار بار قوانین را نقض کنند ۳ هزار و ۷۰۰ یورو جریمه خواهند شد.
در قانون فوریت بهداشتی سه بند دیگر هم در نظر گرفته شده که بیشتر نهادی است.
یکی از آنها در نظر گرفتن وضع رسمی برای شورای علمی متشکل از پزشکان و پژوهشگرانی است که در مبارزه با کرونا به دولت کمک میکنند. بند دیگر به تعویق افتادن انتخابات شهرداری است. این قانون همچنین به دولت اجازه میدهد بدون نیاز به رای پارلمان برای کمک به شرکتها تدابیر مالی اتخاذ کند.
برخی مخالفان دولت فرانسه از این قانون فوریت پزشکی انتقاد میکنند. از دیدگاه آنها دولت از این پس قدرت زیادی خواهد داشت.
با مرگ یک پزشک آمار قربانیان به ۶۷۴ نفر رسید
نخستین بار از آغاز اپیدمی کرونا در فرانسه یک پزشک آلوده به این ویروس که در بیمارستان بستری بود، جان خود را از دست داد و شمار قربانیان در فرانسه به ۶۷۴ نفر رسید.
شمار افراد آلوده به این ویروس در فرانسه نیز به بیش از ۱۶ هزار نفر رسیده است.
این پزشک متخصص اورژانس بود که در بیمارستان کومپین فرانسه کار میکرد. دختر این پزشک در مورد مرگ پدرش توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، ژان ژک رازافندرانازی ۶۷ ساله بود و زمانی که در پایان ماه فوریه ویروس کرونا در منطقه لواز شیوع یافت این پزشک بازنشسته برای کمک به همکاران خود به بیمارستان کومپین بازگشت. دختر این پزشک میگوید پدرش در این بیمارستان به ویروس آلوده شد. او میگوید زمانی که تلفنی با پدرم صحبت کردم او گفت خسته هستم و باید استراحت کنم و بخوابم. او برای کار بازگشت، زیرا همکاران او هم به شدت از کار خسته شده بودند. پدرم وظیفه خود را به طور کامل انجام داد.
این پزشک چهارم ماه مارس در زندان بستری شد. وضع این پزشک ۱۰ روز پیش به طور ناگهانی رو به وخامت رفت.
دختر رازافندرانازی میگوید پزشکان به ما گفتند این یک مورد بسیار وخیم بیماری است. آنها گفتند نمیتوان کاری برای وی انجام داد و داروها هیچ تاثیری ندارند.
دکتر رازافندرانازی عصر روز یکشنبه درگذشت. فرزندان وی به او و همه کادر پزشکی افتخار میکنند. اما در عین حال خشمگین هم هستند. دختر این دکتر میگوید این افراد کسانی هستند که وقت میگذارند و خود را قربانی میکنند. اما باید به آنها احترام گذاشت و برای احترام به آنها باید توصیهها را یعنی ماندن در خانه را اجرایی کنیم.
مرگ این پزشک همه کادر پزشکی فرانسه را که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند، عزادار کرد.
اولیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه در این باره گفت این هزینه بسیار سنگینی است که خانواده پزشکان در کشور ما پرداخت کردند.
این پزشک امیدوار بود در ماداگاسکار زادگاه خود دفن شود. با این حال به دلیل شرایط کنونی برآورده کردن این خواسته امکان پذیر نیست.
نگرانی کارکنان فروشگاهها
کارکنان فروشگاههای بزرگ فرانسه در مورد سلامت خود نگرانند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، اگرچه کادر پزشکی به شدت در معرض آلودگی ویروس کرونا هستند و مرگ نخستین پزشک بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در این کشور تایید شده است، برخی مشاغل دیگر مانند صندوقداران فروشگاهها نیز به شدت از شرایط شغلی خود نگرانند. تدابیری برای جلوگیری از ارتباط آنها با مشتریان در نظر گرفته شده است، اما از دیدگاه بسیاری از آنها این اقدامات کافی نیست.
پیش از اعلام قرنطینه، صندوقداران فروشگاهها معمولا با هجوم مشتریان رو به رو بودند. اما حالا با اعمال قرنطینه هم صندوق داران ناچارند در محل کار خود حاضر شوند. با وجود اقدامات پیشگیرانه همه این افراد احساس خطر میکنند. فروشگاهها از نایلون برای حفظ فاصله مشتریان با صندوقداران استفاده کرده اند، اما آنها در مورد این راهکار مطمئن نیستند. یکی از صندوقداران در مورد اینکه آیا این شیوه نتیجه بخش است گفت واضح است که نه. مردم فاصله توصیه شده را رعایت نمیکنند.
به علاوه کارکنان فروشگاهها از اینکه استفاده از ماسک اجباری نشده است ابراز تاسف میکنند.
یکی از مشتریان میگوید این اقدامات هم برای ما و هم برای آنها خوب است. اما در یک فروشگاه دیگر در پاریس کارکنان تنها دستکش در اختیار دارند.
شرکت اوشان اعلام کرد به هر یک از ۶۵ هزار کارمند خود هزار یورو پاداش پرداخت میکند تا از تلاش آنها در زمان بحران قدردانی کند.
یونان
از صبح دوشنبه قرنطینه سراسری اجرا می شود
در یونان از بامداد روز دوشنبه به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا قرنطینه سراسری اجرا میشود. به این ترتیب تنها ترددهای محدودی مجاز خواهد بود. روز یکشنبه ۹۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور تایید شد و شمار افراد آلوده به ۶۲۴ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از آتن، روز یکشنبه همچنین دو مورد مرگ جدید ناشی از ویروس کرونا در یونان گزارش شد و شمار قربانیان این ویروس در این کشور به ۱۵ نفر رسید.
نخست وزیر یونان در یک نطق تلویزیونی گفت این احتمالا آخرین اقدام ماست که باید به سرعت اتخاذ شد و نباید بیهوده باشد.
وی گفت: ما باید از داراییهای عمومی که همان سلامت ماست، محافظت کنیم.
از روز دوشنبه تنها تردد برای رفتن به محل کار و بازگشت از آن، خرید مواد غذایی و دارو و رفتن نزد پزشک مجاز خواهد بود.
آتن از دهم ماه مارس با اتخاذ تصمیماتی مانند تعطیلی مدارس، رستوران، سینماها، سالنهای ورزشی و مراکز تجاری برای مقابله با ویروس کرونا تلاش میکند.
آفریقا
مصر
فتوای ممنوعیت برگزاری نماز جمعه و جماعت در مساجد به سبب کرونا
دارالافتای مصر با صدور فتوایی اعلام کرد با توجه به شیوع ویروس کرونا مخالفت با تصمیم منع اقامه نماز جمعه و جماعت در مساجد از نظر شرعی حرام است.
به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، دارالافتای مصر روز یکشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا که یک بیماری همه گیر و جهانی است همه شهروندان در تمام کشورها باید به دستورات نهادهای مسئول پزشکی درباره تعطیلی مکانهای عمومی شامل موسسات آموزشی، اجتماعی و خدماتی و نیز تعلیق اقامه نماز جمعه و جماعت در برهه کنونی متعهد باشند.
در این بیانیه آمده است ویروس کرونا ویروسی کشنده است که به آسانی و سریع از طریق تماس میان مردم و لباسهای آنان منتقل میشود و احتمال میرود افرادی مبتلا به این ویروس باشند بدون اینکه از آن اطلاع داشته باشند یا علائم این بیماری در آنان نمایان باشد.
دارالافتای مصر تاکید کرد اصرار بر اقامه نماز جمعه و جماعت در مساجد به بهانه به جای آوردن آیینها و انجام واجبات با توجه به هشدارهای نهادهای مسئول درباره انجام این کار و تصمیمات این نهادها ممنوع و حرام است، چون حفظ سلامتی و محافطت از جان افراد یکی از اهداف مهم است و همه شهروندان باید از این تصمیمات احتیاطی و اقدامات پیشگیرانهای که دولت برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا میگیرد، پیروی کنند.
شرکت علی بابا کیت غربالگری به کشورهای آفریقایی ارسال میکند
جک ما، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت علی بابا چین اعلام کرد به هر کشور آفریقایی ۲۰ هزار کیت تشخیص ویروس کرونا و پیشگیری اهدا میشود. کشورهای آفریقایی یکی پس از دیگری مرزهای خود را میبندند و تدابیر سختگیرانهای اعمال میکنند تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، مردم در بازاری در شرق کنیا خشمگین هستند.
دولت کنیا در چارچوب مقابله با ویروس کرونا از تعطیلی این بازار خبر داد. مردی میگوید صاحب خانه ما نمیخواهد بداند چرا ما برای پرداخت اجاره پول نداریم. قرنطینه شغل ما را به خطر میاندازد. فرزندان ما در خانه هستند. ما چگونه باید غذای آنها را تامین کنیم؟
کنیا مرزهای خود را بسته است. رستورانها و کافهها هم تعطیل شده اند. از روز چهارشنبه پروازهای بین المللی هم لغو شده است.
رواندا سختگیرانهترین تدابیر را در میان کشورهای آفریقایی اتخاذ کرده است. مرزها مگر برای وارد کردن کالا و بازگشت اتباع این کشور بسته شده است. مردم این کشور نیز تنها در موارد ضروری میتوانند از خانه خارج شوند.
در لاگوس و نیجریه نیز تدابیر اتخاذ شده تشدید شده است. تجمعات بیش از ۵۰ نفر ممنوع شده است. این توصیه در برخی کلیساها رعایت میشود. اما در خیابانها محدود کردن تجمعات غیر رسمی دشوار است.
یکی از کارکنان بخش بهداشت میگوید مردم باید به خانه هایشان بروند تا به این ترتیب امنیت لاگوس و نیجریه تضمین شود. به همین دلیل است که ما اینجا هستیم. ما از آنها خواهش میکنیم به خانه هایشان بروند.
ویروس کرونا در دست کم ۴۳ کشور از ۵۴ کشور این قاره وجود دارد. آفریقای جنوبی بیشترین تعداد افراد آلوده را دارد. این کشور بهترین نظام درمان در قاره آفریقا را دارد.
برای دسترسی به اخبار جدیدتر روی لینک زیر کلیک نمایید