چهارمحال و بختیاری؛
منع بوته کنی گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی از مراتع
بوته کنی گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی در مراتع استان چهارمحال و بختیاری همزمان با فصل رویش طبیعت ممنوع است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکزچهارمحال وبختیاری؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: با توجه به فصل بهار و رویش طبیعت این قانون تا پایان فصل تابستان پابرجاست و با فروشندگان این گونههای گیاهی از جمله کرفس برخورد میشود.
علی محمدی مقدم با اشاره به اینکه دامنههای زاگرس درچهارمحال و بختیاری، مهمترین رویشگاه گونههای گیاهی دارویی، خوراکی و صنعتی است، افزود: بوته کنی و مشارکت در تهیه، انتقال و توزیع گونههای مرتعی به ویژه کرفس تخلف است و با این افراد برابر مقررات، از طریق مراجع قضایی برخورد قانونی خواهد شد.
محمدی مقدم گفت: براساس قانون مجازات اسلامی هرنوع عملیات تخریب منابع طبیعی و یا حمل غیرمجاز گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی بدون مجوز جرم محسوب میشود.
وی افزود: گونههای گیاهی این استان علاوه بر مصارف درمانی برای تهیه ترشی، شور و کنسرو هم کاربرد دارد.
۱۰ هزار گونه گیاهی نادر در ایران وجود دارد که از این تعداد یک هزار و ۵۰۰ گونه در چهارمحال وبختیاری رویش دارد.
گیاهان مرتعی شامل قارچ، کرفس کوهی، کنگر، پرموسیر، کاردی و سیردنگ، تره کوهی، لیباس و گیاهان دارویی شامل زنجبیل، بابونه، آویشن، کاسنی، کتیرا، شیرین بیان، شنگ و... است.
در این میان کرفس و قارچ کوهی گرانترین گیاهان کوهستانی هستند که باقیمت بالا در کنار جادهها و در حاشیه شهرها به فروش میرسد.
از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار عرصههای طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، ۷۸ درصد آن معادل یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع است.