تاثیر اقتصادی کرونا در آمريکا
ناکامی سنا برای تصویب طرح نجات اقتصاد از پیامدهای کرونا
سناتورهای آمریکایی نتوانستند در مورد طرح کمک یک تریلیون دلاری برای مقابله با تاثیر اقتصادی ویروس کرونا به توافق دست یابند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما؛ خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد، سناتورهای جمهوری خواه امیدوار بودند در این زمینه به سرعت با دموکراتها به توافق برسند تا این لایحه را تا روز دوشنبه برای رای گیری به سنا بفرستند.
بر اساس اين گزارش، این لایحه پس از تصویب در مجلس نمایندگان باید به تایید "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمريکا برسد.
"میچ مک کانل"، رئیس جمهوری خواهان کنگره روز جمعه پیش از آغاز رایزنیها گفت من از تیم هر دو حزب میخواهم تا امشب به توافق برسند.
بستههای محرک که روز پنجشنبه از سوی مک کانل ارائه شد، شامل کمکهای مستقیم به آمریکایی هاست که میتواند به ازای هر بزرگسال به ۱۲۰۰ دلار برسد. به علاوه در این طرح ۳۰۰ میلیارد دلاری برای شرکتهای کوچک و ۲۰۸ میلیارد دلار برای شرکتهای هواپیمایی و سایر بخشها در نظر گرفته شده است.
این طرح اشتیاق دموکراتها را که برای حفاظت بهتر از کارکنان و کمکهای مالی اساسیتر به نفع خانوارها تلاش میکنند، به دنبال نداشت.
"چاک شومر"، رهبر اقلیتهای دموکرات در سنای آمریکا اعلام کرد این بسته محرک برای میلیونها آمریکایی که با مشکلات جدی رو به رو هستند، نسنجیده و ناقص است.
"استیون منوچین"، وزیر خزانه داری آمریکا نيز در این مذاکرات حضور داشت، اما نمایندگان مجلس که در کنترل دموکراتهاست، حضور نداشتند. این شرایط احتمالا موجب دور جدید رایزنیها در هفته آینده خواهد شد.
"نانسی پلوسی"، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان که در بخشی از رایزنیها به صورت تلفنی حضور داشت از اظهارات مک کانل که شرکتها را در مقایسه با کارکنان در اولویت قرار داد، ابراز تاسف کرد. وی در پیامی در گروه پارلمانی خود نوشت با این شیوه نگارش لایحه ما حتی نمیخواهیم به بررسی آن بپردازیم.
سناتورها توافق کردن رایزنیها را در روزهای پایانی هفته ادامه دهند. در صورتی که تا روز شنبه توافق حاصل شود اولین رای گیری احتمالا روز یکشبنه انجام خواهد شد.
دموکراتها همچنین میخواهند شرایطی را در مورد شرکتها اعمال کنند تا کمکها شامل حال کارمندان و نه سهامداران شود.
طبق آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی دانشگاه جان هاپکنیز همه گیری کووید ۱۹ بیش از ۱۴ هزار و ۲۵۰ نفر را در آمریکا آلوده کرده است که به مرگ ۲۰۵ نفر منجر شده است.
تدابیر سختگیرانهای مانند تعطیلی کافهها و رستوران ها، تعلیق حمل و نقل هوایی و متوقف کردن حضور گردشگران برای مهار همه گیری در نظر گرفته شده است. این همه گیری بسیاری از بخشها را با رکود مواجه کرده است.
حدود ۷۰ هزار نفر تنها طی یک هفته در آمریکا بیکار شدند.
بررسي علت کمبود تجهیزات تشخیصی کرونا در آمریکا
تلویزیون سی ان ان در گزارشی نوشت، قصور دولت ترامپ باعث کمبود تجهیزات تشخیصی کرونا شده است.
بر اساس اين گزارش، "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا گزارش اطلاعاتی ماه ژانویه درباره مقیاس و شدت ویروس کرونا را نادیده گرفت.
سي ان ان همچنین گزارش داد حتی زمانی که ویروس کرونا تازه در آمریکا مشاهده شده بود دونالد ترامپ از توصیف ویروس کرونا به عنوان «تهدید جدی» خودداری کرد.
این موضع گیریهای دونالد ترامپ درحالی بود که کادر بهداشت و درمان در سراسر آمریکا با کمبود تجهیزات حیاتی و مهم دست و پنجه نرم میکنند.
گزارش آتلانتیک از ضربه عمیق کرونا به اقتصاد آمریکا
مجله آمريکايي "آتلانتیک" روز شنبه در گزارش نوشت، ضربه ویرانگر ویروس کرونا بر مشاغل و کسب و کارها در بازارهای جهان تازه آغاز شده است و پیامدهای آن از خود ویروس کرونا بیشتر طول خواهد کشید.
آتلانتیک نوشت: این یک سونامی با تعداد بالایی تلفات است. "مارک زندی" اقتصاددان برجسته شرکت مودیز در گفتگو با اين مجله از استعاره بلای طبیعی ویرانگر برای توصیف تلفات ناشی از این بیماری همه گیر بر کسب و کار و اقتصاد آمریکا استفاده کرد.
مارک زندی افزود، اینها کسب و کارها و مشاغلی هستند که از بین میروند و پس اندازهای بازنشستگی اند که خالی میشوند. اینها درد و رنجهای اقتصادی هستند که هم اکنون نیز نشانههای آن واضح است. بازار بورس بیش از یک سوم از ارزش خود را ازدست داده است که تقریباً برابر است با تمام سود قابل ملاحظهای را که از زمان آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷، بدست آورده بود.