پخش زنده
امروز: -
وزیر راه: هیچ مقام استانی و محلی نمیتواند برای حمل و نقل عمومی تصمیم گیری کند و همه باید تابع مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد اسلامی در جلسه قرارگاه مرکزی مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: متاسفانه برخی مقامات استانی در برخی استانها درخصوص حمل و نقل جادهای و حرکت اتوبوسها و کامیونها تصمیماتی اتخاذ کرده اند که موجب اختلال در جریان حمل و نقل عمومی شده است.
وی افزود: در موضوع حمل و نقل عمومی هم، با توجه به اینکه این امر موضوعی ملی محسوب میشود، فقط ستاد ملی مبارزه با کرونا حق تصمیم گیری و سیاستگذاری دارد و از مقامات محلی و استانی درخواست میکنیم با مصوبات این ستاد، هماهنگی داشته باشند.
ترددهای جادهای ۶۰ درصد کاهش یافته است
وزیر راه و شهرسازی از کاهش ۶۰ درصدی ترددها در جادههای کشور در مقایسه با سال گذشته خبر داد و گفت: این میزان کاهش در استانهای گیلان، مازندران و قم بالای ۷۰ درصد بوده است.
آقای محمد اسلامی در جلسه قرارگاه مرکزی مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: میزان ترددهای ثبت شده بین استانی از ۲۵ اسفند ۹۸ تا ساعت ۲۴ اول فرودین، حاکی از تردد ۶ میلیون و ۵۰۳ هزار خودرو بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، نشان دهنده کاهش ۵۱ درصدی است و اگر ترددهای تکراری از این میزان کسر شود، کاهشی بیش از ۶۰ درصد را در سفرهای خروجی از استانها نشان میدهد.
رئیس کمیته حمل و نقل ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: این میزان در جادههای استانهای گیلان ۷۴، قم ۷۳، مازندران ۷۰ و اصفهان ۶۶ درصد است.
وی افزود: در همین مدت، از استان تهران ۷۰۰ هزار خودرو خارج شده است ضمن اینکه در بخشهای ریلی و هوایی نیز، مسافران ۳۰۰ هزار بلیت قطار و ۲۰۰ هزار بلیت هواپیما را لغو کرده اند.
وزیر راه و شهرسازی از مقامات استانی و محلی خواست تا با تصمیمات خود به هیچ وجه در کار ناوگان حمل و نقل عمومی اختلالی ایجاد نکنند و در این بخش اگر درخواستی دارند موضوع را از طریق وزارت کشور به ستاد ملی مبارزه با کرونا منتقل کنند تا در خصوص آن تصمیم گیری شود چراکه اگر اخلالی در کار حمل و نقل عمومی کشور که ضامن جابجایی کالاهای اساسی و از جمله دارو و مواد غذایی است ایجاد شود، فشار مضاعفی به جامعه و بخصوص قشرهای آسیب پذیر آن وارد میشود.
وی افزود: موضوع حمل و نقل، موضوعی ملی است و سیاستگذاری آن باید در سطح ملی انجام شود و کسی حق ندارد در این خصوص تصمیماتی مغایر با مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا را اتخاذ کند، زیرا اخلال در آن، بلایی جدیتر از بیماری کرونا را به مردم وارد میکند.
اسلامی تصریح کرد: هم اجرای طرحهای بهداشتی وزارت بهداشت و هم ادامه جریان حیاتی حمل و نقل در کشور برای ما اهمیت دارد و اگر کالایی کم یا دیر به نقطهای برسد موجب سوء استفاده سودجویان خواهد شد.
وزیر راه با تاکید مجدد بر پرهیز مردم از مسافرتهای غیرضروری تصریح کرد: با حکم شرعی مقام معظم رهبری درخصوص اجتناب از سفرها و ترددهای غیرضروری، این امر دیگر به هیچ وجه جایز نیست.
وی با تقدیر و تشکر از مجاهدتهای مجموعه پزشکان و کارد درمانی کشور در مقابله با بیماری کرونا تصریح کرد: امیدواریم با اجرای مصوبات وزارت بهداشت در همه بخش ها، بتوانیم این بیماری را مدیریت کنیم.
وزیر راه افزود: امروز دشمن به بهانه مبارزه با کرونا، کار و تجارت ما را هدف قرار داده است و تلاش میکند تولید و توزیع کالاهای اساسی را در کشور متوقف کند و باید همه ما مراقب باشیم که تولید و تجارت و ترانزیت کالاهای اساسی در کشور به هیچ وجه آسیب نبیند و وزارت راه و شهرسازی به همراه وزارت امور خارجه، بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت کشور مکلف هستند تجارت کالاهای اساسی را تضمین کنند تا آسیبی شدیدتر از کرونا به کشور وارد نشود.
وی تصریح کرد: رساندن داروها و کالاهای بهداشتی و کالاهای اساسی از مبادی تولیدی داخل و همچنین پایانههای واردات کشور به مردم و بیمارستانها مستلزم حرکت و فعالیت ناوگان هوایی، دریایی، ریلی و جادهای در کشور است.
اسلامی درخصوص ادامه غربالگری مسافران در پایانهها و خروجیهای ۱۳ استان کشور نیز گفت: این امر همچنان با مشارکت حداکثری مجموعههای وزارت راه و شهرسازی و از جمله سازمان راهداری در حال انجام است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، همچنین با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی کشور مبنی بر ادامه بارندگیها در چند استان کشور، دستگاههای امدادی و عوامل راهداری در سطح جادهها مستقر شده اند تا در صورت وقوع سیلابهای ناشی از بارش باران در روزهای آینده، آمادگی برخورد با این مشکل و تضمین ایمنی تردد خودروهای عبوری را داشته باشند.
بنده حقیر که راننذه تاکسی توی خیابونهای این شهر دنبال یه لقمه نونی میگردیم که از قرسنگی نمیریم رو چجوری پیداا کنیم