آیا نظامیان امریکایی از عراق خارج می شوند؟
خبرهای ضد ونقیضی از خروج نظامیان امریکایی از عراق منتشر می شود اما به نظر می رسد بدون مقاومت مسلحانه, نیروهای اشغالگر با خریدن زمان وجابجایی نیرو تلاش خواهند کرد همچنان در این کشور باقی بمانند.
پس از اینکه نظامیان امریکایی اواخر هفته گذشته اعلام کردند که پایگاه نظامی خود در القائم در مرز عراق با سوریه را ترک کرده اند روز پنجشنبه سرتیپ، تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق گفت جدول زمانی خروج دائمی نیروهای آمریکایی از عراق کلید خورده است.
این مقام نظامی عراق افزود, طی روزهای آتی نیروهای ائتلاف بینالمللی همگی از عراق خارج خواهند شد.
به موازات اظهارات سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق, محمد کریم نماینده ائتلاف فتح به ریاست هادی عامری در پارلمان این کشور گفت آمریکا تلاش دارد از طریق هدف قرار دادن مراکز حشد شعبی، سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در پایگاههایشان در عراق مستقر کند.
نماینده پارلمان عراق با بیان اینکه امریکا با هدف قراردادن مراکز حشدالشعبی به دنبال احیای مجدد داعش در عراق است افزود نیروهای آمریکایی هیچ قصدی برای ترک عراق ندارند و سعی دارند برای تحقق اهداف خبیثانه و پلیدشان، بحرانهای جدیدی در عراق به وجود بیاورند.
در همین ارتباط روزنامه لوفیگاروروز جمعه اول فرووردیتن 1399 نوشت ، صدها نظامی آمریکایی قرار است سه پایگاه کوچک در عراق را ترک کنند و این درحالی است که سامانه های دفاع هوایی قدرتمند در دو پایگاه بزرگ عراق مستقر خواهند شد.
بر گزارش لوفیگارو, مایلز کاگینز سخنگوی ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا گفت: این ائتلاف در حال جابجایی و بازآرایی نظامیان خود در تعدادی از پایگاه های نظامی کوچک است. این در حالی است که یک مقام مسئول دیگر در ائتلاف مذکور گفت: نخستین عملیات جابجایی در پایگاه نظامی القائم صورت گرفت و 300 نظامی از این پایگاه منتقل شدند.
ترامپ رئیس جمهور امریکا پیش از این از خروج نظامیان امریکایی از سوریه خبر داده بود اما هیچگاه به این وعده خود عمل نکرد و حتی حضور این نظامیان را برای تسلط بر چاههای نفتی سوریه ضروری دانست و بر این اساس به نظر می رسد این اراده در مقام های امریکایی برای خارج کردن همه نظامیان امریکایی از عراق وجود نداشته باشد.
پس از عملیات تروریستی ارتش امریکا در بغداد و به شهادت رساندن سردارسلیمانی و ابومهدی المهندس از مقام های ارشد حشدالشعبی, پارلمان عراق به اخراج فوری نظامیان امریکایی از عراق رای داد و تا کنون امریکا با جابجایی نیرو و تهدید به تحریم دولت عراق یا تلاش برای انتقال این نیروها به مناطق کردنشین, از خارج کردن نیروهای خود سرباز زده است.
چنانچه بر اساس گزارش لوفیگارو, برخی منابع نزدیک به پنتاگون می گویند جابجایی های اخیر نیروهای آمریکایی، شامل صدها نفر در داخل عراق می شود؛ آن هم بدون آنکه هیچ یک از آنها این کشور را ترک کنند.
اما آیا امریکا می تواند با رویکرد خریدن زمان وجابجایی نیرو از خارج کردن نظامیان خود از عراق خودداری کند؟ در پاسخ به این سوال به نظر می رسد ماندن یا خارج شدن نیروهای امریکایی ازعراق به هزینه های مالی وجانی ادامه اشغالگری امریکا در این کشور و اوضاع سیاسی عراق ارتباط دارد.
در مورد هزینه های مالی وجانی ارتش امریکا در عراق باید گفت که در هفته های اخیر مقاومت مسلحانه علیه نیروهای اشغالگر از سوی گروههای ناشناس آغاز شده و هنوز به مرحله فراگیری نرسیده اما همین حملات محدود به پایگاه التاجی هشداری است که عراقی ها به هیچوجه قصد ندارند حضور اشغالگران را بپذیرند و تشدید این حملات می تواند به کشته شدن صدها نظامی امریکایی منجر و امریکا با خفت از این کشور خارج شود.
از نظر اوضاع سیاسی عراق نیز باید گفت همچنان پارلمان این کشور بر اجرای مصوبه اخراج نظامیان امریکایی از عراق اصرار دارد و علی رغم تلاش امریکا برای آشفتگی سیاسی در این کشور و به قدرت رسیدن فردی که دیکته های واشنگتن را اجرا نماید, مردم و پارلمان عراق دست امریکا را خوانده اند و در تلاشند که با وجود کارشکنی های برخی گروههای اقلیت, دولتی مستقل در راس قدرت قرار گیرد که به مطالبات معترضان و مصوبه اخراج نظامیان امریکایی عمل کند و بر این اساس به نظر می رسد با تشکیل دولتی مستقل در عراق و فراگیر شدن مقاومت مسلحانه, امریکا مجبورخواهد شد که به بازی جابجایی نیرو و اشغال این کشور پایان دهد.