مقاله تحلیلی نشنال اینترست با موضوع
افزایش بی اعتمادی به دولت آمریکا
مقاله نویس نشنال اینترست در مطلبی به چگونگی کاهش اعتبار دولت آمریکا درمیان مردمش که به ایجاد بحران ویروس در این کشور منجرشد پرداخت.
ب
ه گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نشنال اینترست در مقالهای به قلم پل پیلار نوشت: در هفتههای آینده زمانی که دولت آمریکا در تلاش خود برای مهار کردن شیوع ویروس کرونا در این کشور از شهروندان خود درخواست میکند در شیوه زندگی خود تغییر ایجاد کنند، اهمیت کاهش اعتماد مردم به دولت خودنمایی خواهد کرد.
در ادامه این مقاله آمده است: رئیس جمهور آمریکا به شیوههای مختلف از جمله دروغ گفتن، امتناع از پذیرش مسئولیت و کمرنگ جلوه دادن مشکلات برای محافظت از وجهه شخصی و جایگاه سیاسی اش، موجب شکست سیاست هایش در بحران کنونی شیوع ویروس کرونا در آمریکا شد.
ستون نویسها و مفسرها میتوانند مطالب بسیار زیادی درباره این موضوع و نیز تاثیرات منفی این شکست بر بازارهای مالی بنویسند. شیوههای دیگر شناخته شدهای همچون واکنش سریع، انجام آزمایشهای جامع و گامهای محافظتی مناسب وجود دارند که تعداد قابل توجهی از دیگر کشورها در به کار گرفتن آنها برای مقابله با شیوع ویروس کرونا عملکرد خیلی بهتری در مقایسه با آمریکا داشته اند. این اقدامات خوب و مناسب از سوی کشورهایی صورت گرفته است که این ویروس در آنها شیوع گستردهای داشته است و به لطف این عملکرد و واکنش مناسب توانسته اند از وخیمتر شدن اوضاع جلوگیری کنند.
سنگاپور یکی از نمونههایی است که واکنش بسیار خوبی برای مقابله با شیوع کرونا داشته است. رئیس سازمان جهانی بهداشت از عملکرد سنگاپور برای مدیریت کردن کرونا تمجید کرد و از آن به عنوان الگویی یاد کرد که دیگر کشورها از عملکرد آن پیروی کنند. سنگاپور به عنوان یک شهر (کشور) پرجمعیت که نیروی کار چینی بسیار و روابط تجاری بسیار زیاد با چین دارد، در برابر این ویروس بسیار آسیب پذیر به نظر میرسید. با وجود این هیچ مرگ ناشی از شیوع این ویروس در سنگاپور ثبت نشد و تنها ۲۰۰ نفر به کرونا آلوده شدند که در حدود نیمی از آنها بهبود یافته اند.
سازمان جهانی بهداشت و دیگران گامهای ویژهای را که سنگاپور در این مسیربرداشته است، از جمله رهگیریهای بسیار سختگیرانه ارتباطات و شفافیت کامل دولت با مردم در خصوص الگوهای سرایت آن به دیگران، برجسته کرده اند. البته برای درک بهتر تفاوت در عملکرد میان سنگاپور و آمریکا بهتر است تفاوتهای سیاسی و فرهنگی میان سنگاپور و آمریکای دوره ترامپ را بشناسیم. یکی از ابعادی که این دو سیاست را از هم جدا میکند میزان احترام به خدمات دولتی و از جمله کارمندان دولتی حرفهای است.
خدمات دولتی جایی است که بسیاری از بهترین و باهوشترین جوانان سنگاپوری تمایل دارند در آنجا کار کنند- این در حالی است که جوانان آمریکایی ترجیح میدهند در یک بانک سرمایه گذاری در وال استریت جذب شوند.
خدمت رسانی عالی در بخش مدنی به معنی تمایل یا توانایی برای تضعیف سیاستگذاری رهبران سیاسی نیست. بالعکس، در سنگاپور اخلاق حرفهای کارمندان دولت در مورد بی طرفی سیاسی حداقل به اندازه سایر کشورها است. مردم عادی در سنگاپور مطمئن هستند رهبری سیاسی و بروکراسی موجود در سنگاپور از کارآمدترین افراد تشکیل شده است که با هم برای حل و فصل کردن نگرانیهای مهم مردم همکاری میکنند.
میزان دستمزد کارکنان دولت و رهبران سیاسی در سنگاپور بسیار بالاتر از افراد همانند آنها در دولت آمریکا است. دستمزد بالا تنها نکتهای نیست که افراد نخبه و توانمند را جذب خدمات دولتی میکند، بلکه احترام و اعتمادی که بیشتر مردم به دولت سنگاپور دارند، نخبگان را برای کارکردن در دولت جذاب کرده است. این اعتماد در بزنگاههای مهم اهمیت خود را نشان میدهد.
توماس فریدمن ستون نویس در زمان وقوع طوفان کاترینا در سال ۲۰۰۵ در سنگاپور بود و خیلی سریع تفاوت واکنش سنگاپور و آمریکا را در واکنش نشان دادن به این فاجعه طبیعی متوجه شد. فریدمن در آن زمان نوشت:" زمانی که طوفان کاترینا را در سنگاپور مشاهده کردم به این احساس رسیدم که سنگاپور واقعا به حکمرانی خوب اعتقاد دارد. "
در سنگاپور که اعتماد به دولت در میان مردم نهادینه شده است، اتخاذ سیاستهای سختگیرانه برای مهار کردن ویروس کرونا بسیار آسانتر از اجرای چنین سیاستهایی در آمریکا است.
تضاد با نگرشها و اقدامات سیاسی میان سنگاپور و آمریکا کاملاً واضح است. بی اعتبار کردن خدمات دولتی مسئلهای است که پیش از دولت کنونی وجود داشته است و عامل پشت پرده هم انگیزههای سیاسی بوده است. ترامپ این مسئله را با انتقاد شدید از عملکرد جامعه اطلاعاتی و خدمات خارجی تشدید کرده است. یکی از بارزترین حملات وی تا به امروز بر خدمات خارجی و جامعه اطلاعاتی متمرکز شده است و علت اصلی آن به دلیل حقایق ناخوشایندی است که آنها درباره جرایمی که ترامپ مرتکب شده بود و به خاطر آنها استیضاح شد، منتشر کردند یا گزارش آنها درباره مداخلات انتخاباتی روسیه که ترامپ از آن سود برده است.
مقاله نویس نشنال اینترست همچنین نوشت: آسیبی که اینگونه اقدامات ترامپ بر واکنش دولت برای مهار کردن ویروس کرونا وارد میکند، کاهش اعتماد عمومی به دولت در چنین زمان حساسی است که مردم به عملکرد مستقیم دولت نیاز دارند. اما اکنون در آمریکا اوضاع کاملا تفاوت دارد. برخلاف سنگاپور که مردم تمایل زیادی دارند از توصیههای دولت محبوب خود پیروی کنند، اگر دولت ترامپ بخواهد برای مهار کردن ویروس کرونا از شهروندان آمریکایی درخواست کند شیوه زندگی خود را به شکل قابل توجهی تغییر دهند، این بی اعتمادی به دولت خودنمایی خواهد کرد.