پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: فعلاً در فاز افزایشی ابتلا به کرونا هستیم، سپس به قله میرسیم و پس از آن با شیب ملایمی کاهش مییابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسین عرفانی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه در همه ۳۱ استان کشورمان مواردی از بیماری «کووید ۱۹» (کرونا) گزارش شده است، افزود: میزان انتشار این بیماری در این استان ها، یکنواخت نیست و هنوز برخی از شهرستانهای کشور هیچ موردی از این بیماری را ندارند و یا انگشت شمار است.
دکتر عرفانی اضافه کرد: در برخی شهرستانها هم این بیماری فراگیر شده و در نقاط مختلف آن شهرستان در گردش است.
وی گفت: علت تأکید وزارت بهداشت بر خانه ماندن این است که مراودات و حضور در اجتماع موجب میشود چرخه انتقال این بیماری ادامه یابد.
رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه هدف ما در مبارزه با این بیماری این است که درجه شیب افزایشی این بیماری را کاهش دهیم، افزود: این کار موجب میشود سرعت انتشار و بیماری در واحد زمان، کاهش یابد و تعداد افراد کمتری در واحد زمان درگیر شوند و به نظام سلامت کشور این فرصت داده شود که مراقبت استاندارد و مناسبی را به هموطنانمان ارائه کنیم.
وی با اشاره به اینکه بیماری «کووید ۱۹» نوپدید است و واکسن و درمان اختصاصی ندارد، اضافه کرد: از نظر تئوری سه تا شش ماه طول میکشد تا واکسن آن در آزمایشگاهها ساخته شود و ۹ ماه تا یک سال طول میکشد تا واکسن به تولید انبوه برسد و در دسترس مردم قرار گیرد بنابراین اگر در مبارزه با این بیماری، زمان را ذخیره کنیم موجب میشود افراد در معرض خطر به واکسن دسترسی یابند و خود را در مقابل این بیماری، ایمن کنند.
آقای عرفانی با تأکید بر اینکه بیماری «کووید ۱۹» درمان اختصاصی ندارد، گفت: برابر آخرین تجربههای سه ماه گذشته در کمیته کشوری با حضور استادان برجسته رشتههای مختلف پزشکی، پروتکل کشوری تدوین و ابلاغ شد.
وی ادامه داد: برای موارد سرپایی که عامل زمینهای خطر را دارند در شرایط فعلی از داروی «کلروپین» استفاده میکنیم و با توجه به پایان فصل آنفلوآنزا، داروی «تامیفلو» را در موارد سرپایی حذف کردیم. در موارد بستری که شدت علائم بالایی ندارند از سه دارو استفاده میکنیم.
رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: داروهای دیگری هم استفاده میشود، اما هیچ کدام از آنها داروی اختصاصی کووید ۱۹ نیستند.
یک روان شناس هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه با توجه به شیوع بیماری کرونا در شرایط خاصی هستیم، گفت: این شرایط خاص اقتضاء میکند سبک زندگی و برنامه خاصی داشته باشیم.
آقای علی فتحی آشتیانی افزود: پدر و مادر باید برای هر روز خانواده برنامه ریزی کنند تا از تنشها و درگیریها میان زوجین باهم و والدین با فرزندان جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: باید با برنامههای متنوع مانند ورزش، دیدن فیلم و بازی با بچه ها، فضای شادی را در منزل آماده کرد تا استرس و اضطراب ناشی از بیماری از بین برود و سیستم ایمنی تقویت شود.
دکتر فتحی آشتیانی درباره علت اینکه برخی مردم تمایلی به ماندن در منزل ندارند، گفت: برخی مردم درک درستی از مسأله ندارند و این بیماری را خیلی جدی نگرفته اند و اضطراب لازم را ندارند و متوجه میزان وخامت اوضاع نشدند.
وی افزود: هزینهای که این بیماری برای جامعه ما ایجاد میکند به قدری زیاد است که شاید نتوانیم پاسخگوی آن باشیم و مردم باید توجه کنند با توجه به تحریمها و محدودیت ها، کادر پزشکی خسته میشوند.
این روانشناس اضافه کرد: والدین از پرداختن به بیماری کرونا در نزد فرزندان خود تا آنجایی که میتوانند خودداری کنند، زیرا اضطراب و نگرانیها ممکن است به راحتی به بچهها منتقل شود و آنها نمیتوانند مانند بزرگترها این موضوع را تحلیل کنند و اضطراب خود را به شکلهای مختلف از جمله بهانه گیری و پرخاشگری و مانند آن نشان میدهند.
دکتر فتحی آشتیانی افزود: مردم، اطلاعات خود را از کانالهای رسمی و معتبر و از ستاد مقابله با کرونا بگیرند و نباید زیاده از حد پیگیر این موضوع باشند.
استاندار فارس هم در ارتباط تصویری با این برنامه با اشاره به انتشار ویروس کرونا در کشور گفت: استان فارس هم درگیر این ویروس است و تلاش کردیم تا با پایش و اقدامات لازم، آن را کنترل کنیم.
آقای عنایت الله رحیمی افزود: برای حفظ سلامتی شهروندانمان، با شدت در همه مسیرهای ورودی و خروجی این استان کنترل و غربالگری را انجام خواهیم داد و تلاش میکنیم از سلامت هم میهنان و هم استانیهای عزیز، حفاظت و حراست کنیم.
وی اضافه کرد: چهارشنبه ۲۸ اسفند امسال در مقایسه با روز مشابه پارسال، بیش از ۵۳ درصد کاهش تردد داریم، اما در مقایسه با روزهای گذشته در برخی موارد، افزایش سفر به استان فارس را داشتیم.
استاندار فارس گفت: کسانی که مقصد سفرشان استان فارس و شهر شیراز است معمولاً برای دیدن اماکن توریستی، سیاحتی و زیارتی میآیند؛ آستان مقدس احمدی، محمدی و شاهچراغ، مراکز و بقاع متبرکه ما بسته است و مراکز دیدنی تعطیل هستند، هتلها، اقامتگاه ها، متلها و مراکز پذیرایی داوطلبانه برای حفظ سلامتی خود و خانواده و همشهری هایشان تعطیل کردند بنابراین محلی برای اقامت و پذیرایی وجود ندارد.
آقای رحیمی از مردم خواست به خاطر سلامتی خود و مردم استان فارس از سفر به این استان خودداری کنند و پس از کنترل این ویروس، به این استان سفر کنند.
استاندار فارس گفت: بیش از ۳۸۶ مورد مثبت بیماری کرونا ویروس داشتیم و چهارشنبه ۲۸ اسفند, ۶۰ مورد مثبت داشتیم که نشان دهنده حرکت رو به رشد است.
وی ادامه داد: یکی از بیمارستانهای ما پر شده است و در بیمارستان دوم در حال پذیرش بیماران کرونایی هستیم.
آقای رحیمی تاکید کرد: قطعاً آمدن کسانی که میتوانند ناقل یا میزبان باشند فشاری را بر مجموعه درمانی و پزشکی ما وارد و برای خدمت رسانی به هم استانیها محدود میکند بنابراین امیدواریم مردم در منازل خود بمانند.
استاندار بوشهر هم در ارتباط تصویری با این برنامه با بیان اینکه امکانات این استان کم است، گفت: برنامههای مختلفی برای مقابله با این بیماری را اجرا کردیم از جمله تب سنجی ورودیهای استان و کسانی که مشکوک باشند قرنطینه میشوند.
آقای عبدالکریم گراوند افزود: همه ما مهمان نوازیم، اما در شرایط کنونی شعار همه «در خانه بمانیم» است و به همین علت به هیچ وجه پذیرای مهمان نیستیم. مدارس، کمپها و سواحل بسته است و اکنون زمینه خدمات رسانی به میهمانان مسافر در این استان وجود ندارد.
وی ادامه داد: مردم، بازارها را خودجوش تعطیل کردند و کارکنان استانهای آلوده تا پایان تعطیلات نوروز اجازه آمدن به منطقه اقتصادی پارس جنوبی هم را ندارند و وزارت نفت هم پروتکل سخت گیرانهای برای بررسی وضع بیماری کارکنان دارد.
رئیس پلیس راه راهور ناجا هم در ارتباط تصویری با این برنامه با بیان اینکه آمارها از ابتدای اسفند تا کنون حاکی از کاهش ترددهاست، گفت: حدود ۳۰ درصد کاهش تردد را در سطح کشور در محورهای مواصلاتی داریم.
سردار سید تیمور حسینی ادامه داد: تردد در محور هراز در مقایسه با مدت مشابه پارسال بسیار خلوت بود، اما آزادراه تهران- قم بار ترافیکی قابل توجهی داشت و گروههای غربالگری بیماری کرونا هم در آن جا مستقر بودند.
وی افزود: ترددهای درون استانی، هنوز بالاست، حجم مسافرتها نسبت به پارسال و سالهای گذشته به طور قابل توجهی کاهش یافت، اما کافی نیست و توصیه اکید حوزه بهداشت و درمان کشور بر این است که مسافرتها باید به صفر برسد.
رئیس پلیس راهور ناجا اضافه کرد: تلاش میکنیم زنجیره بیماری کرونا قطع شود.