معاون وزیر کشور:
کاهش ۴۰ درصدی سفرها طی دو روز گذشته
رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا از کاهش ۴۰ درصدی سفرهای مردم در دو روز گذشته خبر داد.
حسین ذوالفقاری در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: از روز گذشته تیمهای کنترل بهداشتی در مبادی خروجی استانهای کشور از سفر بیش از ۳۲۰ نفر جلوگیری کردند و شاهد کاهش ۴۰ درصدی سفرها طی دو روز گذشته بوده ایم.
وی گفت: طرح کنترل و پایش بهداشتی در مبادی خروجی خیلی از استانها شکل گرفته و به تصویب ستاد ملی مدیریت کرونا رسیده است.
معاون وزیر کشور ادامه داد این طرح به تمام استانها ابلاغ شده است و ۱۳ استان ماموریت پیدا کرده اند که با مشارکت وزارت بهداشت، هلال احمر، بسیج و نیروی انتظامی در مبادی خروجی شهرها کار پایش و کنترل بهداشتی را انجام دهند.
ذوالفقاری تصریح کرد: استانهای تهران، سمنان، خراسان رضوی، گلستان، گیلان، مازندران، قزوین، قم، اصفهان، فارس، لرستان و خوزستان از جمله استانهایی هستند که طرح کنترل و پایش بهداشتی در مبادی خروجی آنها اجرا میشود.
وی گفت: اگر این طرح با قدرت انجام شود به کاهش ترددها کمک میکند و در کنترل کرونا نیز موثر خواهد بود.
ذوالفقاری ادامه داد: در مبادی خروجی شهرها چنانچه افرادی علائمی داشته باشند از ادامه سفر آنها جلوگیری و روند بیماری بررسی میشود.
معاون وزیر کشور تاکید کرد: آنچه از مردم انتظار داریم این است که سفر نکنند و برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در خانه بمانند.
ذوالفقاری تصریح کرد: مردم اطلاع دارند که با هماهنگی تولیت آستانهای مقدس کشور با توجه به نظرهای بهداشتی و نظرهای علما حرمهای مطهر تعطیل شده است.
استفاده از مشارکتهای مردمی برای مقابله با کرونا
معاون وزیر کشور و رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: براساس تصمیمهای این کمیته از ظرفیت مشارکتهای مردمی برای مقابله با کرونا استفاده میکنیم.
حسین ذوالفقاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما استفاده از مشارکتهای مردمی را یکی از ظرفیتهای مقابله با کرونا برشمرد و افزود: در تصمیمهای اخیری که در کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا گرفته شده است، قصد داریم از ظرفیت سمنها، بهزیستی، کمیته امداد، هلال احمر و نهادهای مردمی برای مقابله با کرونا استفاده کنیم.
وی گفت: ظرفیتهای مشارکت مردمی در دو بخش مادی و غیرمادی تنظیم شده است.
معاون وزیر کشور ادامه داد: در طرح استفاده از مشارکتهای مردمی پایه کار براساس محلات و مناطق تعیین شده شهری دنبال میشود تا این بیماری به صورت منطقه و محله محور بررسی شود.
ذوالفقاری تاکید کرد: در این طرح یک محور مشارکت مردم مشارکت در آموزش است، آموزشهایی که در سطح محله، مناطق، اطلاع رسانی و نظارت به بهداشت محیط زیست باید دنبال شود.
وی ادامه داد: اقدامات امنیتی انتظامی، ایجاد نظم و اقدامات مشاورهای نیز از دیگر وجوه استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی است.
معاون وزیر کشور گفت: برخی از مردم آمادگی دارند فضاهایی را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند تا در جهت کمک به مردم بهره برداری شود.
ذوالفقاری تصریح کرد: تصمیم داریم در این طرح استفاده از مشارکتهای مردمی از ظرفیت موکب داران اربعین هم استفاده کنیم.
وی گفت: برخی از افراد جامعه با شیوع ویروس کرونا دچار مشکلات شغلی و معیشتی شده اند که ما در کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا برای آنها هم برنامه ریزی داریم تا با استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی مشکلات آنها نیز مرتفع شود.