پخش زنده
امروز: -
چند روز از اعلام خبر ورود کرونا به کشورمان گذشته بود و هنوز خبری از این ویروس در استان مرزی سیستان و بلوچستان نبود.
مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی استان سوم و چهارم اسفند با اعلام این که تاکنون هیچ موردی از کرونا در حوزه های تحت پوشش آنها گزارش نشده است، از مراجعه چند بیمار با مشکلات شدید تنفسی به بیمارستان ها خبر دادند.خبرهایی که با جدی تر شدن توصیه ها و هشدارها همراه بود و بیم ها را از ورود این بیماری جهانگیر به این استان هم بیشتر می کرد.
اولین شهر:
7 فرد مشکوک به کرونا درسیستان وبلوچستان، سالم هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پنجم اسفند گفت: این افراد پس از انجام آزمایشات کرونا و مبتلا نبودن به این ویروس، از بیمارستان مرخص شدند و 5 نفر دیگر نیز پس از آزمایشات کرونا و در صورت مبتلا نبودن، مرخص خواهند شد.
6 اسفند هم هنوز موردی از کرونا در استان گزارش نشده بود.
کم کم در این روزها اخبار مربوط به بیماری کرونا از ایرانشهر جدی تر می شود و مسئولان این شهرستان با تاکید بر این که تدابیر لازم برای پیشگیری از شیوع کرونا در ایرانشهر پیش بینی شده است، از مردم خواستند از سفرهای غیر ضروری به جنوب سیستان و بلوچستان پرهیز کنند.
در نهایت، هفتم اسفند بود که اولین بیماران مبتلا به کرونا در استان و در ایرانشهر اعلام شد.
محمد مهران امینی فرد، رئیس دانشگاه علوم ایرانشهر گفت: این دو بیمار در بیمارستان ایرانشهر بستری هستند.
نمونه آزمایشات بیماران مشکوک به کرونا در سیستان و بلوچستان به تهران فرستاده می شود و تا اعلام نتیجه چند روزی طول می کشد.
بالا رفتن تب کرونا در سیستان و بلوچستان:
با ورود کرونا به استان، اقدامات مقابله ای و پیشگیرانه تشدید و 250 تخت جدید برای بستری بیماران کرونایی استان اضافه شد و 10 درصد از ظرفیت همه بیمارستان ها به مبتلایان احتمالی به این بیماری اختصاص یافت.
استاندار سیستان و بلوچستان از تشکیل 4 قرارگاه برای مقابله با کرونا در چهار منطقه زاهدان، زابل، ایرانشهر و چابهار خبر داد.
موهبتی با توجه به همرز بودن استان با دو کشور افغانستان و پاکستان، از دانشگاههای علوم پزشکی استان خواست هرمکانی را که موجب شیوع این ویروس می شود، تعطیل کنند.
نمازهای جمعه استان هماهنگ با کل کشور تعطیل شده، اگرچه نماز جمعه های اهل سنت از جمله نماز جمعه مکی زاهدان هنوز پابرجاست.
مدارس استان، اماکن ورزشی، هنری و فرهنگی تعطیل شده است و مسئولان شهرهای مختلف هم از تعطیلی اماکن گردشگری و تجاری بخصوص در بنادر استان خبر می دهند.
با بالارفتن تب کرونا، مردم با کمبود ماسک و مواد بهداشتی و گرانفروشی این کالاها مواجه می شوند.
در 14 اسفند اولین فوتی کرونایی در زاهدان اتفاق افتاد.
امیدها:
با وجود آن که با شیوع ویروس کرونا، بازار دلالان، سودجویان و محتکران داغ شده، اما امیدها همچنان پابرجاست.
از روحیه بالای کادر درمان و سلامت گرفته تا جدی تر شدن نظارت ها و ورود نیروهای نظامی، انتظامی، بسیج و خیران برای کمک به کنترل این ویروس منحوس.
در یازده اسفند امکان تشخیص بیماری کرونا در استان خبری شد.به همت خیران و تولیدکنندگان، مواد ضد عفونی کننده، ماسک، دستکش در جای جای استان تولید شد و توزیع این گونه مواد هم در سطح جامعه افزایش یافت.
در حالی که ضدعفونی کردن اماکن عمومی شهرهای استان با همکاری همه دستگاهها و نیروهای سپاه، ارتش و بسیج در حال انجام است، پاسداران سلامت در نقطه صفر مرزی میرجاوه هم برای اطمینان از سلامت مسافران و اتباع پاکستان مستقر شدند.
کشف چندین انبار مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده احتکار شده، تعطیلی بازارها در چند شهرستان، افزایش همکاری علما با مسئولان علوم پزشکی و اعلام تعطیلی نمازهای جمعه اهل سنت هم از دیگر اقداماتی بود که در میان بالارفتن تب کرونا، امیدها را برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری افزایش می داد.
بیم ها:
درحالی که گرمای هوا یکی از علل مهار و کاهش شیوع ویروس کرونا عنوان شده بود، افزایش آمار مبتلایان به این بیماری در اوج افزایش دمای شهرهای سیستان و بلوچستان، نگرانی ها و بیم ها را افزایش داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان روز گذشته از اضافه شدن 11 بیمار جدید در24 ساعت گذشته به بیماران کرونایی سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: با این تعداد، مجموع بیماران کرونا مثبت در استان تا 27 اسفند به 82 نفر افزایش یافت.
بگفته طباطبایی تا این تاریخ 8 نفر هم در استان براثر کرونا جان خود را از دست دادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل هم امروز(بیست و هشتم اسفند) از افزایش 6 برابری آمار بیماران کرونا مثبت در شمال استان در 48 ساعت گذشته خبر داد.
میرزایی علت افزایش مبتلایان را حضور مسافران از سایر مناطق کشور بخصوص مناطق آلوده به شمال استان و بی توجهی به هشدارها و توصیه ها و برگزاری برخی مراسم و حضور در این مراسم عنوان کرد.
در بین همه این بیم ها، یک زوج جوان زابلی که هر دو از کارکنان بیمارستان هستند این روزها بجای پوشیدن رخت عروسی، روپوش کار در بیمارستان را به تن کرده اند.
در خانه بمانیم:
استاندار سیستان وبلوچستان در آخرین جلسه ستاد مدیریت بحران کرونا استان، گفت: براساس ابلاغیه جدید ستاد ملی کرونا کنترل ورود و خروج افراد مشکوک به کرونا به سیستان وبلوچستان شدت بیشتری میگیرد.
موهبتی افزود: احترام به مصوبات این ستاد وپرهیز از برگزاری هر تجمع سیاسی، عبادی، فرهنگی واقتصادی میتواند به مهار بیماری کرونا کمک کند.
در حالی که کمتر از دو روز دیگر به پایان سال 98 و فرارسیدن نوروز 1399 مانده است، مردم ما تجربه جدیدی از تعطیلات نوروز را پشت سر خواهند گذاشت.
تجربه ای که نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در پیام نوروزی خود در آن مردم استان را بر ارتباط معنوی بیشتر با خداوند، انس با قرآن کریم، مطالعه کتب مفید و استغفار هرچه بیشتر در سال جدید دعوت کرد.
در پیام حجت الاسلام والمسلمین محامی همچنین آمده است: در ماه مبارک رجب، دست به دعا برمیداریم تا خداوند عزوجل، گرفتاریها و مشکلات روز جامعه از جمله بلای ویروس کرونا را رفع کند.
نویسنده : محمودرضا نشاط