آخرین خبرها از ویروس کووید ۱۹
کرونا مهمترین موضوع مورد بحث در کشورهای جهان
اکثر کشورهای جهان برای مقابله با همه گیری ویروس کووید ۱۹ و شیوع بیشتر آن اقدامات پیشگیرانه شدیدی اتخاذ کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ مهمترین و جدیدترین اخبار مربوط به کرونا و شیوع این ویروس در کشورهای جهان و همچنین اقدامات کشورها برای جلوگیری از همه گیری کووید ۱۹ و راههای مقابله با آن به شرح ذیل است..
افزایش تدابیر بهداشتی و تعطیلی حداکثری اماکن پر تجمع لبنان
سرمایه گذاران از توان دولت ایتالیا دربازپرداخت بدهی هایش نگرانند
نرخ بازده اوراق قرضه دولتی ایتالیا چهارشنبه به علت نگرانیهای بیش از پیش و شدید از توان ایتالیا در بازپرداخت به موقع بدهیهای خود در شرایطی که اقتصاد این کشور از پیامدهای همه گیری ویروس کرونا رنج میبرد در بازار اوراق قرضه به شدت افزایش یافت.
بازده اوراق قرضه ایتالیا (BTP) با سررسیده ۱۰ ساله در اوایل معاملات، بیش از ۶۰ واحد پایه افزایش یافت و ساعت ۱۰ و ۳۵ به وقت گرینویچ با افزایشی ۵۰ واحدی به ۲ ممیز ۸۹۸ درصد رسید. این افزایش به سمت بالاترین سطح روزانه از زمان بحران بدهی منطقهای سال ۲۰۱۱ پیش میرود و برای نخستین بار از ابتدای سال گذشته از آستانه ۳ درصد گذشت. فاصله آن با بازده اوراق قرضه آلمان با سررسید ۱۰ ساله که بسیار تحت نظر است، نزدیک به ۳۲۰ واحد پایه افزایش یافت که بالاترین سطح از نوامبر ۲۰۱۸ است. به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، تحلیلگران، نبود آشکار نقدینگی در بازار را علت این افزایشها میدانند. آنتوآن بووه، کارشناس اوراق قرضه اعلام کرد: در این شرایط، کسی طالب خرید یا فروش اوراق قرضه نیست و در ایتالیا بازدهی اوراق قرضه به سطحی رسیده است که سرمایه گذاران را در مورد توان دولت در بازپرداخت بدهیهای خود حتی با در نظر گرفتن خطر فروپاشی منطقه یورو، نگران کرده است. گر چه این قضیه، ابتدا ایتالیا را تحت تأثیر قرار داد، اما دیگر کشورهای جنوبی اروپا نیز از آن بی نصیب نماندند: بازده اوراق قرضه با سر رسید ۱۰ ساله اسپانیا و پرتغال بیش از ۳۰ واحد پایه افزایش یافتند. نرخ بازدهی اوراق قرضه فرانسه نیز با ۱۷ واحد افزایش به ۴۲۳ هزارم درصد رسید.
دوری، مهاجم برزیلی به کرونا مبتلا شد
"ویروس کرونا" به دنیای بازیکنان فوتبال در چین نیز پا گذاشت.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: یک قهرمان برزیلی در چین به ویروس کرونا مبتلا شد. این گزارش میافزاید: مقامات وزارت بهداشت چین روز چهارشنبه اعلام کردند قهرمان برزیلی مسابقات در چین، به "کرونا ویروس" آلوده شده و هم اکنون در بیمارستان بستری است. در شرایطی که به نظر میرسد "ویروس کرونا" در حال ناپدید شدن (در چین) است، این موضوع میتواند شروع مسابقات را با تاخیر مواجه کند. مقامات بهداشتی چین گفتند: این فوتبالیست ۳۰ ساله اهل برزیل در شهر "میژو" در جنوب این کشور اقامت داشته و در بیمارستانی واقع در منطقه "گوانجو" بستری شده است. گر چه مقامات چین، هویت این فوتبالیست را فاش نکرده و در مورد وضعیت سلامتی وی اطلاع رسانی نکرده اند، ولی این فرد، نخستین شخص در دنیای فوتبال در چین است که به "ویروس کرونا" مبتلا شده است. بنابر اخبار منتشر شده در مطبوعات، فرد مورد اشاره، "دوریلتون"، مهاجم باشگاه دسته دومی "میژو هاککا " که به این بیماری مبتلا شده است. مقامات بهداشتی چین افزودند: این بازیکن به محض ورود به فرودگاه "گوانجو" از مبداء بانکوک به بیمارستان منتقل شده است. به نوشته روزنامه "اورینتال اسپرت" (The Oriental Sports)، از آن زمان، کلیه اعضایِ باشگاهِ "میژو" در قرنطینه قرار گرفته اند که این موضوع میتواند بیش از پیش، شروع مسابقات قهرمانی چین را که در ابتدا قرار بود از اواخر فوریه آغاز شود به تاخیر بیاندازد. باشگاه "میژو هاککا" تاکنون به انتشار این اخبار واکنشی نشان نداده است. "دوریلتون گومس ناسیمنتو"، معروف به "دوری"، (Dori) بازیکن فوتبال در پست مهاجم، اهل برزیل است که در تاریخ ۷ مارس ۱۹۹۰ میلادی در شهر "ویلا وِلها" به دنیا آمدهاست.
افزایش بی سابقه و حدود هفتصد نفری افراد آلوده به کرونا در انگلیس
شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در انگلیس در ۲۴ ساعت اخیر با ۶۷۶ مورد افزایش در مقایسه با دیروز به ۲۶۲۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، براساس اعلام وزارت بهداشت و درمان انگلیس، شمار جان باختگان از بیماری کووید ۱۹ نیز تا دیروز ۷۳ نفر اعلام شد.
دولت انگلیس از سه روز پیش رویه اطلاع رسانی درباره شمار جان باختگان از ویروس کرونا را تغییر داده و هنگام اعلام شمار جدید مبتلایان به ویروس کرونا شمار فوت شدگان روز قبل را اعلام میکند. دولت انگلیس برغم درخواست خانوادهها و امضای تومار الکترونیکی با صدها هزار امضا هنوز حاضر نشده است مدارس، دانشگاهها، مسابقات ورزشی و حتی فعالیتهای اقتصاددی غیر ضروری را تعطیل کند. دولت معقتقد است این اقدام از نظر اقتصادی و اجتماعی به زیان کشور است. اما دولتهای محلی در اسکاتلند و ولز برخلاف نظر دولت مرکزی مدارس را تعطیل کردند. در پی گسترش جهشی ویروس کرونا در انگلیس ارزش برابری پوند انگلیس در برابر دلار آمریکا، به پایینترین میزان در ۳۴ سال اخیر رسیده است.
تعداد مبتلایان به کرونا در آلمان از ۱۱ هزار نفر گذشت
شمار آلوده شدگان به ویروس کرونا در آلمان از مرز ۱۱ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، بر اثر آخرین آمار تا ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی، ۱۱ هزار و ۳۰۲ نفر به بیماری کووید ۱۹ گرفتار شده اند.
تا کنون ۲۷ نفر نیز جانشان را از دست داده اند. مرکل قرار است امشب مستقیم برای مردم سخنرانی کند.
رسانهها میگویند این نخستین بار است که مرکل در مواقع بحران با مردم مستقیم سخن میگوید. برخی میگویند دولت آلمان هم مثل فرانسه مقررات منع تردد را اجرا میکند. موسسه ویروس شناسی روبرت کخ هشدار را در سطح بالا اعلام کرد.
موسسه روبرت کخ هشدار داد کرونا تا ۱۰ میلیون نفر را در آلمان آلوده میکند.
خبرگزاری فرانسه از برلین به نقل از مقامات رسمی اعلام کرد آلمان قصد دارد هتلها و سالنهای بزرگ را به بیمارستان تبدیل کند.
ارسال محموله کمکهای بهداشتی فرانسه به ایران
در راستای کمک به کنترل و مقابله با شیوع ویروس کرونا در ایران، امروز چهارشنبه یک محموله کمکهای پزشکی از فرانسه با پرواز ایران ایر به کشورمان ارسال شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس به نقل از سفارت ایران در فرانسه، این محموله شامل تجهیزات پزشکی و بهداشتی ازجمله دستگاههای اکوگراف، تزریق، مونیتورینگ، ماسک و لباسهای یکبار مصرف پزشکان و پرستاران میباشد.
محموله فوق از سوی سازمان کمکهای بشردوستانه «بی آی پی» فرانسه و با تلاش سفارت کشورمان در پاریس و نیز همکاری ایران ایر تهیه و به مقصد کشورمان ارسال شد.
۳۶ مورد ابتلا به کرونا در دو شهر قزاقستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی، وزارت حفاظت سلامت قزاقستان در جدیدترین اطلاعیه خود تعداد مبتلایان در شهر آلماتی و شهر نورسلطان (آستانه) پایتخت این کشور را ۳۶ نفر اعلام کرد.
دولت قزاقستان به مدت یک ماه وضعیت اضطراری اعلام کرده است و از فردا در دو شهر آلماتی و نورسلطان (آستانه) مقررات قرنطینه اجرا میشود.
المپیک برگزاری میشود
رئیس المپیک ۲۰۲۰ توکیو گفت: بازیهای المپیک توکیو در زمان تعیین شده یعنی بیست و چهارم ژوئن آینده (۳ مرداد ۱۳۹۹) برگزار خواهد شد.
سقوط ۴/۷ درصدی بازار خودرو اروپا
بازار خودرو اروپا در ماه فوریه و حتی پیش از بحران کرونا، سقوط ۴/۷ درصدی را تجربه کرد.
کارشناسان، علت سقوط بازار خودروسازی اروپا را در فوریه، عمدتا ناشی از تغییر قوانین و مقررات میدانند. در میان خودروسازان اروپایی، شرکتهای فرانسوی، بیش از دیگر رقبای منطقهای خود، تحت تاثیر این شرایط قرار گرفتند.
تعطیلی دو کارخانه هیتاچی ژاپن در ایتالیا
شرکت ژاپنی هیتاچی دو کارخانه خود را در ایتالیا تعطیل و کارگران آنها را خانه نشین کرد.
به گزارش خبرنگار صداوسیما از رم، پس از تعطیلی و بسته شدن کارخانه خودروسازی فیات-کرایسلر به علت گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا، شرکت هیتاچی نیز به همین علت از تعطیلی دو کارخانه خود در دو منطقه پیستوایا و رجو کالابریا ایتالیا خبر داد.
جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در اتریش و سوییس و تعداد فوتیها
وزارت بهداشت سوییس امروز چهارشنبه اعلام کرد تاکنون سه هزار و بیست و هشت نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ براساس آمارهای منتشر شده همچنین بیست و یک نفر براثر ابتلا به کرونا در سوییس جان خود را از دست داده اند.
از سوی دیگر دولت سوییس اعلام کرد داروخانهها اجازه دارند به هر فرد بیمار فقط یک بسته قرص ضد تب بدهند و از امروز این قرصها در سراسر کشور با محدودیت بیشتر به مردم داده میشود. دولت سوییس همچنین برگزاری سه همه پرسی که قرار بود هفدهم ماه مه در این کشور برگزار شود را لغو کرد.
وزارت بهداشت اتریش هم اعلام کرد تاکنون حدود یک هزار و ششصد و چهل و شش نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده اند. با مرگ سه نفر از مبتلایان به این ویروس؛ آمار افراد فوت شده براثر ابتلای به کرونا در اتریش به هشت تن رسیده است. سه منطقه در استان تیرول اتریش که بیشترین امار مبتلایان به این ویروس را بخود ا ختصاص داده اند از امروز قرنطینه میشوند. همچنین یک مورد مشکوک در یک پادگان استان کرنتن مشاهده شده است. از سوی دیگر شماری از بیمارستانهای سراسر کشور از ابتلای پزشکان به ویروس کرونا گزارش میدهند.
کمک ۵۰ میلیون دلاری بانک توسعه آسیا به پاکستان برای مبارزه با کرونا
بانک توسعه آسیا از کمک ۵۰ میلیون دلاری خود به پاکستان برای مبارزه با ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "ای آر وای نیوز"، بانک توسعه آسیا اعلام کرد: ۵۰ میلیون دلار را برای کمک به تلاشهای پاکستان در زمینه مبارزه با ویروس مرگبار کرونا اختصاص داده است.
در بیانیه رسمی این سازمان آمده است: این کمک هزینه به زودی به سازمان ملی مدیریت بحران کشور پاکستان (NDMA) ارائه میشود که تمامی آن صرف برنامه جلوگیری و کنترل شیوع کرونا در پاکستان خواهد شد.
عمران خان نخست وزیر پاکستان روز سه شنبه طی مصاحبهای از جامعه بین الملل خواسته بود تا در این شرایط بحرانی با بخشیدن مقداری از بدهیهای خارجی کشورهای آسیب پذیر از کرونا بویژه پاکستان، به آنها کمک کنند.
مقامات بهداشتی پاکستان آخرین مبتلایان به ویروس کرونا را تا امروز چهارشنبه بیش از ۲۴۴ نفر اعلام کرده اند.
بیکار شدن ۲۵ میلیون نفر در جهان به علت کرونا
براساس اعلام سازمان بین المللی کار، ۲۵ میلیون نفر شاید شغل خود را در سراسر جهان به سبب کرونا از دست بدهند.
سقوط ارزش پوند مقابل دلار به پایینترین سطح از سال ۱۹۸۵
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارزش پوند انگلیس در مقابل دلار آمریکا آنچنان کاهش یافت که چنین کاهشی از سال ۱۹۸۵ تاکنون سابقه نداشته است.
تاکید چین بر اتخاذ اقدامات سختگیرانه علیه رسانههای آمریکایی
چین برای اتخاذ اقدامات سختگیرانه علیه رسانههای آمریکایی در واکنش به فشارهای واشنگتن اعلام آمادگی کرد.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه (امروز) اعلام کرد مقامات این کشور آماده اند تا در پاسخ به اقدام واشنگتن برای اعمال فشار بر روزنامه نگاران چینی اقدامات سختگیرانهای علیه رسانههای آمریکایی در خاک چین اتخاذ کنند.
گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: موضع ما واضح و آشکار است. ما میخواهیم آمریکا اعمال فشار بر روزنامه نگاران چینی را متوقف کند. اگر آمریکا به اینگونه اشتباهاتش ادامه دهد ما هم اقدامات دیگری اتخاذ خواهیم کرد.
روز گذشته وزارت امور خارجه چین اعلام کرد مجوز روزنامه نگاران سه نشریه آمریکایی نیویورک تایمز، واشنگتن پست و وال استریت ژورنال را لغو کرده است.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که وزارت خارجه آمریکا تصمیم گرفت تعداد روزنامه نگاران چینی در خاک آمریکا را از ۱۶۰ نفر به ۱۰۰ نفر کاهش دهد.
مردم در جمهوری چک فقط با ماسک اجازه دارند از خانه خارج شوند
براساس تصمیم جدید دولت جمهوری چک از فردا پنج شنبه در سراسر این کشور مردم فقط با ماسک اجازه رفتن به بیرون از خانه را دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ دولت جمهوری چک امروز اعلام کرد هر کسی که بینی و دهانش را با ماسک بپوشاند؛ اجازه دارد در هوای آزاد باشد.
براساس همین تصمیم؛ بین ساعت ۱۰ تا ۱۲ ظهر هر روز؛ فقط افراد با سن بیش از شصت و پنج سال میتوانند در سوپرمارکتها مواد غذایی و خوراکی خرید کنند.
آدام ویجتک وزیر بهداشت جمهوری چک اعلام کرد دولت حدود ۱۵۰ هزار کیت تست سریع کرونا از چین خریداری کرده است.
وی افزود این کیتها در مرحله اول برای بیست و یک شهر و روستا در شرق این کشور که بیشترین امار مبتلایان کرونا را به خود ختصاص داده اند درنظر گرفته شده است.
وزیر بهداشت جمهوری چک میگوید با این کیتها در طول بیست تا بیست و پنج دقیقه میتوان ابتلای افراد به ویروس کرونا را تشخیص داد. به طور معمول نتایج تست کرونا پس از شش ساعت مشخص میشود. قرار است این کیتهای جدید در اختیار پلیس؛ ارتش و بیمارستانهای بزرگ قرار بگیرد.
سیر صعودی بحران کرونا در ترکیه
خبرنگار صداوسیما از آنکارا گزارش داد، سیر صعودی ابتلا به ویروس کرونا در ترکیه همچنان ادامه دارد و شمار مبتلایان به این ویروس در حال افزایش است. ۱۶۴ شهروند ترکیه که از اروپا به استانبول برگشته بودند نیز ۱۴ روز قرنطینه شدند.
ممنوعیت ورود و خروج به باکو برای مقابله با کرونا
خبرنگار صدا وسيما از باکو گزارش داد، در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تردد مسافر از شهرها و روستاها با هر گونه وسایط نقلیه به محدوده شهر باکو و حومه آن و شهر "سومقاییت" در نزدیکی باکو از ساعت ۲۴ امشب به مدت ده روز ممنوع شد.
کمک دارویی هندیهای دوستدار ایران
انجمن پارسیان و انجمنهای غیردولتی هند چندین محموله دارویی را برای درمان بیماران کرونایی به ایران ارسال کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما و به نقل از سفارت جمهوری اسلامی ایران، ساعتی پیش جمعی از پارسیان ساکن هند، اولین محموله دارویی اهدایی خود را از طریق هواپیما به ایران ارسال کردند. این کمکها شامل داروهای مورد نیاز حیاتی و فوری بیماران کرونایی است.
مسئولان گروه پارسیان هند از تداوم ارسال کمکهای دارویی خود به ایران در هفتههای آینده نیز خبر دادند.
همچنین انجمنهای غیردولتی هند از مذاهب هندو و سیک گرفته تا مسلمان در دو هفته گذشته چندین محموله مورد نیاز برای درمان و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را به ایران ارسال کرده اند.
تازهترین اخبار از تعداد مبتلایان به کرونا در جهان
- بر اساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز، موارد تایید شده ویروس کرونا در سراسر جهان از ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.
- شمار جان باختگان کرونا در اسپانیا به ۵۵۸ نفر و شمار مبتلایان به ۱۳۷۱۶ نفر رسید.
- شمار مبتلایان به کرونا در تونس به ۲۹ نفر افزایش یافت.
- با ابتلای ۲۴۳ نفر دیگر به کرونا در بلژیک شمار مبتلایان به ۱۴۸۶ نفر رسید. ۱۴ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
- ارتش رژیم صهیونیستی ابتلای ۹ نظامی خود را به کرونا تأیید کرد.
- شمار جان باختگان بر اثر کرونا در الجزایر به ۶ نفر رسید.
- وزارت بهداشت عراق: با ثبت ۶ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور شمار مبتلایان به ۱۶۴ نفر افزایش یافت.
- ۱۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در بحرین ثبت شد و آمار مبتلایان به ۱۶۷ نفر رسید.
- مدیر کل وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی: پیش بینی میشود موارد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در اسرائیل به هزاران تن برسد.
- شمار مبتلایان به کرونا در اندونزی به ۲۲۷ نفر و شمار جان باختگان به ۱۹ نفر رسید.
تعویق سفر پادشاه اسپانیا
کاخ سفید از تعویق سفر پادشاه و ملکه اسپانیا به علت شیوع ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش آسوشیتدپرس، کاخ سفید اعلام کرد سفر رسمی فیلیپ ششم پادشاه اسپانیا و همسر وی که قرار بود به میزبانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و ملانیا ترامپ همسر وی صورت گیرد به تعویق افتاده است.
استفانی گریشام دبیر مطبوعاتی کاخ سفید اعلام کرد: «برای اینکه آمریکا و اسپانیا به اختصاص همه منابع و توجه خود برای مقابله با ویروس کرونا ادامه دهند، دیدار پادشاه و ملکه اسپانیا از کاخ سفید در تاریخ ۲۱ آوریل (۲ اردیبهشت) به تعویق افتاده است.»
درخواست عربستان برای برگزاری نشست گروه ۲۰ به صورت مجازی
خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه از ریاض گزارش داد عربستان سعودی به علت ترس بر سر شیوع ویروس کرونا خواستار برگزاری نشست گروه بیست به صورت مجازی شده است.
شهردار نیویورک:برای جلوگیری از شیوع کرونا به کمکهای نظامی نیاز است
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد شهردار شهر نیویورک گفت برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این شهر به کمکهای نظامی نیاز است.
یک دانشمند: احتمالا ۶۷ درصد از مردم جهان به کرونا مبتلا میشوند
یک دانشمند در گفتگو با شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی اعلام کرد ۶۷ درصد از مردم در جهان به ویروس کرونا مبتلا خواهند شد.
در گزارش این شبکه آمده است این همان چیزی است که ما در ارتباط با ویروس کرونا میدانیم: این که حال بیشتر افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند، خوب خواهد شد. سازمان جهانی بهداشت اکنون بر این باور است که نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا ۳.۴ درصد همه افرادی است که به این ویروس مبتلا میشوند. اما این رقم کلی گمراه کننده است، زیرا میزان کشنده بودن این ویروس به عوامل زیادی و این موضوع بستگی دارد که چه کسی به این ویروس مبتلا میشود.
بیشتر ارقامی که از چین منتشر میشوند، افرادی که بیماریهای پیش زمینهای دارند بیش از همه در معرض جان باختن در صورت ابتلا به این ویروس قرار دارند.
برای مثال نرخ مرگ و میر در میان افرادی که بیماریهای قبلی ندارند کمتر از ۰.۹ درصد است و هر چه سن افراد بیشتر باشد، این خطر برایشان بیشتر است، به ویژه برای افرادی که بالای ۷۰ سال دارند. سازمان جهانی بهداشت دریافت کودکان کمتر از دیگر افراد قربانی این ویروس میشوند. تنها ۲.۴ درصد از همه افرادی که نتیجه آزمایش آنها مثبت شده است زیر ۱۸ سال دارند.
دکتر ریچارد هاچت مدیر اجرایی موسسه سی ایی پی آی در سخنانی گفت: هیچ کسی در جهان در گذشته تجربهای در ارتباط با این ویروس نداشته است. این نخستین باری است که این ویروس شیوع پیدا کرده است و اکنون ما شاهد سطح بسیار زیادی از ابتلا به این ویروس هستیم.
دکتر ریچارد هاچت هدایت یک تیم از دانشمندان را برای تولید واکسن ویروس کرونا بر عهده دارد. تیم او در آزمایشگاههایی در استرالیا، اروپا و آمریکا کار میکند. این روندی است که به صورت عادی چند دهه زمان میبرد، اما زمان اکنون علیه ماست.
هاچت گفت: هدف کنونی ما که یک هدف جاه طلبانه میباشد این است که بتوانیم یک واکسن تولید کنیم. فکر میکنم این میتواند یک چالش بزرگ باشد. ما انتظار داریم ۶۷ درصد از مردم در جهان به این ویروس مبتلا شوند که این به معنای ابتلای میلیاردها نفر است.
ثبت ۱۸۳۶ مورد جدید مبتلا به کرونا در آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد: ۱۸۶۶ مورد ابتلا به ویروس کرونا در بیست و چهار ساعت گذشته در آمریکا شناسایی شده و تعداد فوتیها نیز به ۱۱۴ نفر رسیده است.
ابتلای بیش از ۱۹۷ هزار نفر به ویروس کرونا در سطح جهان
پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان نوشت بیش از ۱۹۷ هزار نفر در کل جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
این پایگاه گزارشی از آخرین اطلاعات مربوط به گسترش این بیماری در سطح جهان ارائه کرد. طبق گزارش سی ان ان محلولهای ضدعفونی کننده دست در انگلیس کمیاب شده و درحالیکه مردم وحشت زده از شیوع ویروس کرونا به دنبال خرید کالاهای مختلف هستند، بسیاری از داروخانهها و فروشگاهها محدودیتهایی برای فروش برخی از اقلام اعمال میکنند.
در فروشگاه بوتز، بزرگترین داروخانه زنجیرهای در انگلیس اقلامی مانند صابون دست و دستگاه سنجش تب تمام شده است. به گفته مسئولان این داروخانه میزان فروش صابون حدود ۱۰۰۰ درصد افزایش داشته است.
یکی از مشاوران ارشد در دولت انگلیس اعلام کرده که به این ویروس مبتلا شده است و قبل از اینکه علائمش بروز کند با بوریس جانسون نخست وزیر و دیگر مقامات ارشد دیدار داشته است.
هنگ کنگ اعلام کرد موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا امروز چهارشنبه افزایش زیادی داشته است. مقامات هنگ کنگ هشدار دادند انتظار میرود در روزهای آینده حجم زیادی از مسافران، مخصوصا دانشجویان به خانه خود بازگردند. آنها درباره بروز موج دوم ابتلا به این ویروس هشدار دادند؛ بنابراین از فردا همه مسافران پروازهای بین المللی ورودی به هنگ کنگ باید ۱۴ روز خود را قرنطینه کنند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا باید فورا اقدامات لازم برای مقابله با شیوع این بیماری را تشدید کنند. هشت کشور در این منطقه شیوع این ویروس را تایید کردند و هفته گذشته هم این کشورها از ابتلا افراد به بیماری کوید ۱۹ خبر دادند: تایلند، اندونزی، هند، سریلانکا، مالدیو، بنگلادش، نپال و بوتان.
در سریلانکا همه پروازهای ورودی به این کشور تا دو هفته آینده به حالت تعلیق درآمده است.
در هند شورای تحقیقات پزشکی از سازمان جهانی بهداشت یک میلیون کیت آزمایش درخواست کرده و دولت هم محدودیتهای مسافرتی را بیشتر کرده است. مالدیو و بنگلادش اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا را هفته گذشته گزارش کردند. اندونزی ممنوعیت سفر به کشورهای اروپایی و خاورمیانه را بیشتر کرده و برخی از خدمات صدور روادید را به حال تعلیق درآورده است.
در مالزی از امروز محدودیتهای مسافرتی اعمال میشود و کسب و کارها تعطیل است.
در فیلیپین هم وضعیت فوق العاده اعلام شده است. در فیلیپین ابتلا ۱۸۷ نفر به کرونا و مرگ ۱۴ نفر تایید شده است.
وزیر دارایی فرانسه از کارکنان بخشهای حساس خواست سرکارشان باشند
وزیر دارایی فرانسه، روز چهارشنبه از کارگران و کارمندان بخشهای حساس اقتصاد فرانسه خواست با رعایت تدابیر احتیاطی و پیشگیرانه در محل کار خود حاضر شوند تا به این ترتیب، امنیت اقتصادی کشور در شرایط بحران شیوع کرونا تضمین شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه که در شبکه ب اف ام سخن میگفت، تصریح کرد: "من از همه حقوق بگیران شرکتها و بخشهایی مثل صنعت غذایی، شرکتهای بزرگ توزیع کالا و مدیریت و بازیافت زباله که همچنان باز هستند و ادامه فعالیتشان برای اقتصاد کشور ضروری است، درخواست میکنم در محل کارشان حاضر شوند. "
بودجه دو میلیارد یورویی اضطراری برای مقابله با کرونا
وزیر بودجه فرانسه از تخصیص دو میلیارد یورو بودجه اضطراری برای مقابله با ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ژرالد دارمانین، وزیر بودجه فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد: در بودجه اضطراری تهیه شده توسط دولت فرانسه به منظور مقابله با فروپاشی اقتصادی و بهداشتی ناشی از همه گیری ویروس کرونا دو میلیارد یورو، بیشتر برای هزینههای دولتی و تامین اجتماعی در بخش بهداشت در نظر گرفته شده است. این طرح قرار است روز چهارشنبه در نشست هیئت وزیران مطرح شود. دارمانین گفت: ما دو میلیارد دلار در بودجه اضطراری که قرار است روزهای پنجشنبه و جمعه به آن رای دهیم اختصاص داده ایم. این مبلغ، تنها برای خرید ماسک و تجهیزات نیست بلکه در خصوص ارزیابی دوباره کادر درمان است که ما درباره آن با وزیر بهداشت رایزنی میکنیم.
درصورت ادامه قرنطینه، تولید ناخالص منطقه یورو کاهش مییابد
به گزارش خبرگزاری رویترز، کریستین لاگار رئیس بانک مرکزی اروپا اعلام کرد ادامه قرنطینه، تولید ناخالص منطقه یورو را احتمالا تا ۵ درصد تحت تاثیر قرار خواهد داد.
درخواست فوری صلیب سرخ ایتالیا: به کادر درمان نیازمندیم
در حالی ویروس کرونا در ایتالیا همچنان قربانی میگیرد که صلیب سرخ و وزارت بهداشت و درمان این کشور در درخواستی فوری خواستار تامین هرچه سریعتر نیروی انسانی متخصص و پرستار در کادر درمان ایتالیا شده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "فانپیج"، با توجه به گسترش ویروس کرونا در ایتالیا و افزایش تعداد قربانیان آن، صلیب سرخ این کشور با اعلام یک شماره تماس، در درخواستی فوری اعلام کرده است، هر چه سریعتر به کادر پزشکی نیازمند هستیم.
بر همین اساس، صلیب سرخ و وزارت بهداشت و درمان ایتالیا در پیام خود اعلام کرده اند: به دنبال تامین نیروهای پزشک، پرستار و کادر درمانی هستیم.
مسئولان این دو نهاد دولتی در ایتالیا بر ضرورت تامین نیروی انسانی متخصص در بخش بهداشت و درمان کشور، به ویژه در مناطقی که بیش از دیگر مناطق از ویروس کرونا لطمه دیده اند، تاکید کرده اند.
سقوط ۴/۷ درصدی بازار خودرو اروپا در فوریه گذشته
بازار خودرو اروپا در ماه فوریه و حتی پیش از شکل گیری بحران کرونا، سقوط ۴/۷ درصدی را تجربه کرد.
کارشناسان، علت سقوط بازار خودروسازی اروپا را در فوریه، عمدتا ناشی از تغییر قوانین و مقررات میدانند. در میان خودروسازان اروپایی، شرکتهای فرانسوی، بیش از دیگر رقبای منطقهای خود، تحت تاثیر این شرایط قرار گرفتند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، طبق آمار و ارقامی که انجمن خودروسازی اروپا منتشر کرده است، شرکت خودروسازی رنو فرانسه در فوریه از کاهش ۳/۱۴ درصدی و رقیب فرانسوی آن یعنی پژو نیز از کاهش ۹/۸ درصدی فروش خود خبر داد.
هیتاچی ژاپن ۲ کارخانه خود را در ایتالیا تعطیل کرد
شرکت ژاپنی هیتاچی، ۲ کارخانه خود را در ایتالیا تعطیل و کارگران آنها را خانه نشین کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "فانپیج"، پس از تعطیلی و بسته شدن کارخانه خودروسازی فیات-کرایسلر به علت گسترش سریع ویروس کرونا در ایتالیا، شرکت هیتاچی نیز به همین علت از تعطیلی تعداد ۲ کارخانه خود در دو منطقه "پیستوایا" و "رجو کالابریا" ایتالیا خبر داده است. با این حساب، یکهزار نفر از کارکنان این ۲ کارخانه، خانه نشین میشوند. این اقدام هیتاچی، پس از درخواست چند روز پیش اتحادیههای کارگری ایتالیا مبنی بر فقدان تامین اقدامات امنیتی و بهداشتی دولت برای تمامی اماکن و کارخانهها به عمل آمده است؛ به خصوص آنکه تمامی کارگران نمیتوانند برخی کارها را به شکل دورکاری انجام دهند یا حتی در مواردی نیز امکان رعایت فاصله یک متری نیز به منظور جلوگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا (در محیطهای کارخانه ای) وجود ندارد. کارخانه خودروسازی فیات کرایسلر نیز صبح روز دوشنبه هفته جاری اعلام کرد: تمامی کارخانههای خود را تا تاریخ ۲۷ ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی در اروپا تعطیل کرده است. این در حالی است که شرکت خودروسازی فیات-کرایسلر طی روزهای پیش، خبر از توقف موقت تولیدات خود به منظور ضدعفونی کردن و گندزدایی برخی از کارخانجات داده بود. اما اکنون تصمیم به اعمال اقدامات سختگیرانهتر و تعطیلی تمامی واحدهای خود در اروپا گرفته است. در حال حاضر کارخانههای این شرکت خودروسازی در مناطق ملفی، پومیلیانو، کاسینو، کاروتزریئه میرافیوری، گرولیاسکو و مودنا در ایتالیا و کراجوواک در صربستان و تایچی در لهستان تعطیل شده اند.
به رغم شیوع کرونا دو سوم مشاغل وزارت امنیت داخلی آمریکا خالی است
شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز آمریکا در گزارشی اعلام کرد به رغم شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا، دو سوم مشاغل «وزارت امنیت داخلی» که نقش کلیدی در مقابله با کرونا دارد همچنان خالی است و یا با سرپرست اداره میشود.
در پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز آمریکا آمده است: در حالی که دونالد ترامپ محدودیتهای مسافرتی گستردهای وضع کرده تا مانع شیوع ویروس کرونا شود، وی در اجرای این محدودیتها به وزارتخانهای متکی است که بسیاری از پُستهای رده بالای آن خالی هستند و یا با سرپرست اداره میشوند. خالی بودن این مشاغل احتمالاً مانع دولت ترامپ در مقابله با بحران کرونا خواهد شد.
تنها نزدیک به یک سال است که وزارت امنیت داخلی توسط فردی اداره میشود که مجلس سنا صلاحیت او را تأیید کرده است.
چاد وولف، سرپرست وزارت امنیت داخلی، چهارمین فردی است که ظرف سه سال مدیریت این وزارتخانه را برعهده گرفته است.
بر اساس گزارش سازمان غیرانتفاعی «شراکت برای خدمت عمومی»، هنوز ۶۵ درصد از پستهای بالای وزارت امنیت داخلی آمریکا خالی هستند یا توسط سرپرست اداره میشوند.
یکی از پستهای خالی متعلق به مقام شماره ۲ این وزارتخانه است که ریاست «آژانس مدیریت اورژانس فدرال» را برعهده دارد.
این فرد، وکیل ارشد وزارت امنیت داخلی و رئیس نظام مهاجرتی کشور نیز تلقی میشود.
خالی بودن این پست مهم باعث شده بسیاری از جایگاههای شغلی در این آژانس خالی بمانند و این وزارتخانه نتواند نقش خود را به خوبی انجام دهد.
بر اساس دادههای جمع آوری شده توسط سازمان غیرانتفاعی «شراکت برای خدمت عمومی»، در حال حاضر هیچ نامزدی برای تصدی پستها زیر وجود ندارد:
وزیر امنیت داخلی، معاون وزیر امنیت داخلی، مشاور کل، معاون وزیر در امور مدیریتی، معاون مدیر «آژانس مدیریت اورژانس فدرال» (فیما)، کمیسر گمرک و محافظت مرزی، رئیس اداره خدمات مهاجرت و شهروندی.
تعطیلی مراسم دینی در کلیساهای انگلیس
در حالی که اسقف اعظم انگلیس، به منظور پیشگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹، تعطیلی مراسم دینی و نیایش در کلیساها را خواستار شد، احتمال منع مراسم دفن و یادبود درگذشتگان در این کشور، شدت گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، جاستین ولبی (Justin Welby)، سر اسقف شهر کانتربوری (Canterbury) که رئیس کلیسای انگلیس و عالیترین مقام دینی این کشور به شمار میرود، در بیانیهای خواستار توقف برنامههای نیایش در کلیساهای انگلیس شد تا از شیوع بیشتر ویروس کرونا پیشگیری شود.
روزنامه دیلی اکسپرس نیز نوشت مقامات مسوول در انگلیس، خواهان ممنوعیت مراسم کفن و دفن خواهند شد تا مانع گسترش بیماری کووید ۱۹ شوند.
به نوشته دیلی اکسپرس، در نشست مدیران موسسات کفن و دفن، گورستان ها، مقامات دولتی و مدیران شرکتهایی که مراسم سوگواری برگزار میکنند، قرار است درباره منع این گونه مراسم، به منظور پیشگیری از گسترش ویروس کرونا، تصمیم گیری کنند.
پیش از این، مقامات مسوول در کشور ایرلند، دفن سریع متوفیان و ممنوعیت برگزاری مراسم یادبود را اعلام کرده بودند. دولت ایرلند از خانواده متوفیان خواسته است از برگزاری مراسم بزرگداشت عزیزانشان خود داری و ان را در فرصتی دیگر، برگزار کنند.
شرکتهای انرژی در انگلیس طرحهای اضطراری آماده میکنند
در هراس از احتمال ابتلای ۸۰ درصد از کارکنان شرکتهای تامین کننده انرژی در انگلیس به بیماری کووید ۱۹، مدیران این شرکتها طرحهای زمان اضطراری را آماده میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، مدیران شرکتهای تامین انرژی در انگلیس، به منظور آمادگی در برابر ابتلای کارکنان به ویروس کرونا، در نظر دارند کارهای غیر فوری بر روی خطوط انتقال انرژی، از جمله خطوط لوله انتقال گاز و دکلهای برق را متوقف سازند.
در طرحهای زمان اضطراری این شرکتها آمده است که برای ادامه کار با یک پنجم از نیروی کار شرایط عادی، باید آماده شوند و باید شمار بیشتری از کارکنان را استخدام کنند تا برای همه گیری بیشتر ویروس کرونا و بیمار شدن بخش اعظم نیروی کار، آماده باشند.
رونامه گاردین در این باره نوشت، از هفته پیش مدیران شرکتهای انرژی در انگلیس، با مقامات دولتی گفتگو میکنند تا در صورت گسترش بیماری کووید ۱۹ و بیمار شدن اکثر کارکنان، تامین انرژی مورد نیاز کشور، مختل نشود. همچنین قرار است شرکتهای انرژی در انگلیس، به آموزش کارکنان خود بپردازند تا در صورت بیمار شدن کارکنان، باقی مانده کارکنان بتوانند با افزایش ساعات کار، از عهده کارها بر آیند.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، همه گیری ویروس کرونا را بزرگترین بحران این کشور در یک نسل نامیده است.
شمار افراد الوده به ویروس کرونا و جان باختگان ناش از ابتلا به بیماری کووید -۱۹ در انگلیس به صورت جهشی رو به افزایش است و تا دیروز از دو هزار نفر فراتر رفت.
تائید تاثیر داروی ضدآنفلوانزای ژاپن در بهبود مبتلایان به کرونا
پژوهشگران چینی داروی ضد آنفلوانزای ژاپن، آویگان، را در درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونای جدید موثر اعلام کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی ژاپن، مدیر مرکز ملی توسعه بیوتکنولوژی چین در نشستی خبری در پکن تاثیر داروی ضدآنفلوانزای ژاپنی با نام آویگان در آزمایشهای بالینی دو مرکز پزشکی چین بر روی مبتلایان به بیماری کووید -۱۹ را تایید کرد.
ژانگ شینمین گفت: داروی آویگان در بهبود علائم ویروس کرونا شامل تنگی نفس موثر بوده و هیچ گونه عوارض جانبی نداشته است.
آزمایشهای بالینی در دو شهر ووهان و شن ژن به ترتیب بر روی ۲۴۰ و ۸۰ بیمار انجام شد. آزمایش ویروس کرونا در مبتلایان شهر شن ژن پس گذشت ۴ روز از مصر ف دارو منفی بود.
تصاویر رادیولوژی از ریههای مبتلایانی که داروی آویگان مصرف کرده بودند نشان میدهد وضعیت ریههای ۹۱ درصد بیماران بهتر شده است. این میزان در افرادی که دارو مصرف نکرده بودند ۶۲ درصد بود.
شینمین با اشاره به این که ایمنی این دارو بسیار بالاست و تاثیر آن بر روی بهبود مبتلایان مشهود است، استفاده از آن را به عنوان راهی برای مقابله با ویروس کرونا پیشنهاد کرد.
یک شرکت چینی پس از دریافت گواهی از تولید کننده ژاپنی، ماه گذشته مجوز دولت چین را برای تولید انبوه دارو دریافت کرد.
بحران کرونا رکن اقتصاد آمریکا را فلج کرده استبه گزارش خبرگزاری فرانسه، بحران کرونا مصرف در آمریکا را که از ارکان اصلی رشد اقتصادی این کشور محسوب میشود، فلج کرده است. مصرف در آمریکا که از ارکان اصلی رشد اقتصادی این کشور به شمار میرود روز به روز بیشتر تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار میگیرد. این فشارها از زمانی تشدید شد که دولت آمریکا به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا با اتخاذ تدابیری تجمعات و فعالیتهای اجتماعی را محدود کرد.
ترامپ: امروز درباره "ویروس چینی" کنفرانس خبری خواهم داشتدونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توئیتی نوشت: امروز به منظور بحث درباره خبرهای مهم سازمان غذا و دارو در ارتباط با این ویروس چینی کنفرانس خبری برگزار میکنم.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با ارسال پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: امروز کنفرانس خبری برگزار خواهم کرد تا اخبار بسیار مهم از سازمان غذا و دارو FDA در خصوص ویروس چینی را مطرح کنم.
اعتراض شدید به اتهام زنی آمریکاییها علیه پکن
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: مقامات این کشور به اظهارات تند برخی مقامات آمریکایی که میخواهند همه گیری ویروس کرونا را گردن پکن بیاندازند، به شدت اعتراض دارند.
به گزارش خبرگزاری تاس از پکن، گنگ شوآنگ در نشست خبری روز چهارشنبه با خبرنگاران خاطر نشان کرد: «ما به شدت با تلاشهای آمریکاییها در جهت مخدوش کردن چهره چین مخالفیم؛ آنها تلاش میکنند گسترش ویروس کرونا را در دنیا به کشور ما ارتباط بدهند. تا جایی که به علت و عوامل پیدایش ویروس مربوط میشود این مشکلی است که دانشمندان باید برطرف کنند. میخواهم این را بار دیگر تاکید کنم که جامعه بین المللی با تلاشهایی که با هدف نسبت دادن ویروس به هر کشور یا منطقهای در جریان است، به شدت مخالف است.»
به گفته این دیپلمات چینی، واشنگتن باید موضع پکن را در نظر بگیرد و به مجموعه اتهامهای بی اساسی که درباره مسئولیت چین در دامن زدن به وضع بد بهداشتی و سلامت جهانی زده میشود پایان بدهد. اتهام زنی و مسئولیت را گردن دیگر انداختن به آمریکا کمک نمیکند ویروس را از بین ببرد.»
مقامات چینی اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹، سازمان بهداشت جهانی را درباره گسترش گونهی ناشناختهی بیماری تنفسی (ذات الریه) در شهر ووهان در مرکز چین آگاه ساختند.
از آن پس تاکنون، مواردی از ویروس جدید کرونا - که سازمان بهداشت جهانی آن را کووید - ۱۹ نامگذاری کرده - در بیش از ۱۳۰ کشور جهان از جمله روسیه گزارش شده است.
سازمان جهانی بهداشت در روز ۱۱ مارس، شیوع ویروس کرونا را همه گیری جهانی اعلام کرد. تاکنون بیش از ۱۹۰ هزار در گوشه و کنار جهان به این عفونت ویروسی آلوده شده اند و بیش از ۸ هزار نفر نیز جان باخته اند. در روسیه هم ۱۱۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده است.
۱۳۵ یورو، جریمه نقض قرنطینه در فرانسه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، بنابر اعلام وزارت کشور فرانسه، نرخ ثابت جریمه نقض قرنطینه در این کشور ۱۳۵ یورو است و این رقم ممکن است تا ۳۷۵ یورو افزایش یابد. دولت فرانسه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تدابیر سخت گیرانهای را اتخاذ کرده است.
وزیر امورخارجه پاکستان قرنطینه شد
وزیر امور خارجه پاکستان امروز پس بازگشت از چین، قرنطینه شده است.
شاه محمود قریشی» در گفتگوی تلفنی با رسانههای پاکستان گفت: وی قرار است با هدف عمل به تدابیر محافظتی در راستای پیشگیری از شیوع کرونا در پاکستان ۵ تا ۷ روز زیرنظر پزشکان باشد.
قریشی با اشاره به اینکه قرار است پزشکان امروز از وی آزمایش کرونا بگیرند، افزود: مردم پاکستان باید ضمن رعایت تدابیر بهداشتی با دولت در راستای مقابله با شیوع کرونا همکاری کنند چرا که ریشه کن کردن بیماری کرونا بدون همکاری همه جانبه امکان پذیر نیست.
همه اعضای هیات بلندپایه پاکستانی که همراه با «عارف علوی» رئیس جمهوری این کشور برای ۲ روز به چین سفر کرده بودند، با گذراندن مراحل آزمایش کرونا و اطمینان از منفی بودن آن به کشور بازگشته اند.
تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان، تصاعدی در ۱۰ روز گذشته از ۷ مورد به ۲۴۴ نفر افزایش یافته است.
صفهای طولانی در فروشگاههای مالزی پس از اعمال محدودیتهاشبکه تلویزیونی راپتلی در صفحه توئیتر خود تصاویری از صف طولانی مردم در فروشگاههای مالزی را برای تامین اقلام ضروری به دنبال اعمال محدودیتهای تردد پس از شیوع کرونا، منتشر کرد.
تصمیم وزرا و نمایندگان پارلمان مغرب به تخصیص یک ماه حقوق خود به مقابله با کروناوزیران و نمایندگان پارلمان مغرب تصمیم گرفتند برای کمک به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا یک ماه حقوق خود را به صندوق ویژه مبارزه با این ویروس تخصیص دهند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از رباط، پارلمان مغرب در بیانیهای اعلام کرد: دبیرخانه دو مجلس (پارلمان و شورای مشورتی) تصمیم گرفت همه نمایندگان مرد و زن یک ماه حقوق خود را به صندوق ویژه اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با کرونا اعطا کنند.
در این بیانیه آمده است این تصمیم درچارچوب تلاشها برای اعلام همبستگی ملی با هدف مقابله با پیامدها و خطرات ویروس کرونا گرفته شد.
از سوی دیگر نخست وزیر مغرب هم اعلام کرد با هدف تسریع در فعال کردن صندوق ویژه مقابله با ویروس کرونا و تامین منابع مالی لازم آن، اعضای دولت هم یک ماه حقوق خود را به این صندوق اعطا میکنند.
دولت مغرب تصمیم گرفته است صندوقی با سرمایه ده میلیارد درهم (یک میلیارد دلار) برای توسعه بخشهای بهداشتی با هدف مقابله با کرونا تاسیس کند.
ثبت نخستین مورد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در بورکینافاسوشبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری گزارش داد خبرگزاری فرانسه اعلام کرد کشور آفریقایی بورکینافاسو نخستین مورد مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور را اعلام کرد.
این نخستین مورد مرگ بر اثر کرونا در کشورهای جنوب صحرای آفریقاست.
پیش بینی ثبت هزاران مورد مرگ ناشی بر اثر ابتلا به کرونا در فلسطین اشغالیمدیر کل وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی گفت: پیش بینی میشود موارد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در اسرائیل به هزاران تن برسد.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) از تل آویو، موشه بار سیمونتاو روز سه شنبه و به رغم اعلام محدودیتهای بسیار شدید برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، چشم انداز تیره و تاری درباره میزان شیوع این ویروس در اسرائیل ارایه داد.
وی افزود: میانگین ابتلا به ویروس کرونا در اسرائیل در روزهای آینده افزایش خواهد یافت و ثبت موارد جدید ابتلا به این ویروس به صد مورد در روز میرسد.
این مقام وزارت بهداشت اسرائیل تاکید کرد شاید موارد ابتلا به کرونا در اسرائیل روزانه به صدها مورد برسد و هزاران نفر هم به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست خواهند داد.
وی خاطر نشان کرد وزارت بهداشت برای سناریوهای مختلف آماده میشود، اما همه این حالات به رفتار مردم و اجرای توصیهها و دستورات از جانب آنان بستگی دارد.
مدیر کل وزارت بهداشت گفت: میخواهیم تعداد مبتلایان و قربانیان را به حداقل ممکن کاهش دهیم.
در همین حال وزارت حمل و نقل رژیم صهیونیستی اعلام کرد فعالیت خطوط حمل و نقل عمومی در اسرائیل از صبح امروز (چهارشنبه) کاهش مییابد.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اسرائیل تاکنون به ۳۳۷ مورد رسیده است که حال پنج نفراز آنان وخیم است.
اسرائیلیها نسبت به مسئله شیوع ویروس کرونا همچنان بی تفاوت هستند و تعداد زیادی از کارکنان بخشهای دولتی و خصوصی به جای ماندن در خانه هایشان از تعطیلات عید پاک یهودیان برای رفتن به پارکها و ساحل دریا استفاده کردند که این مسئله موجب خشم و عصبانیت مقامات اسرائیلی شده است.
ادامه سقوط ارزش سهام در بازار بورس تل آویو
کاهش شدید ارزش سهام در بازار بورس تل آویو همچنان ادامه دارد.
به گزارش تایمز او اسرائیل، در پی شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر فعالیتهای اقتصادی در اسرائیل، ارزش شاخص سهام TA-۳۵، ۵.۳ درصد کاهش یافت و به زیر ۱۲۰۰ واحد رسید که این کاهش بعد از سال ۲۰۱۲ بی سابقه است.
بازار بورس در سراسر جهان روند نزولی داشته است. بازارهای بورس لندن و فرانکفورت با بیش از ۳ درصد کاهش ارزش سهام کار خود را شروع کردند. بازارهای بورس در شانگهای، توکیو و هنگ کنگ نیز همین رویه را تجربه کردند. شاخص ارزش سهام در بازار استرالیا نیز ۶.۴ درصد اُفت داشته است.